Helppoa ruoanlaittoa tumpelolle

Anonyymi-ap

Kun on peukalo keskellä kämmentä ja makuaisti sitä sun tätä, niin ruoanlaitto on itselleni vaikeaa.
Vaikeaa on keksiä mitä tänään syötäisiin ja miten se valmistettaisiin.
Sitten kun lukee lehtien ja netin ruokajuttuja ja katselee reseptejä, on yksinkertaiseltakin kuulostavaan ruokaan laitettava sen sata maustetta ja muuta ainesosaa joten juoksen kauhulla karkuun.
Jos löytää helpohkon reseptin saa pettyä, sillä siinä ei mainita tarkkoja mittoja. Ripaus, hyppysellinen, maun mukaan jne. tai pelkkä ohje lisää suolaa ym. on kuin hepreaa tälläiselle "ei kauha kädessä syntyneelle" jonka suu ei sano edes onko riittävästi suolaa vai ei.

Eli kaipaisin vinkkejä sapuskoista joiden tekeminen saattaisi onnistua jopa minulta ja joihin ei tarvittaisi tuhatta eri ainesosaa. Perinteistä kotiruokaa tai jotain eksoottisempaa, ihan mitä vaan.

41

799

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yleensä ruokaa laitettaessa mausteita todellakin laitetaan oman maun mukaan sillä itsellehän sitä ruokaa yleensä laitetaan ei reseptin kirjoittajalle.

      • Anonyymi

        Kyllä ihan oikeesti vois laittaa tarkat määrät aineista, silloin aloittelijakin pääsisi alkuun maustamisessa. Sitten, kun on maistanut, voi lisätä mausteita oman maun mukaan.
        Monissa mausteissa tuo ripaus on todella epätarkka mitta, hivenkin liikaa voi pilata koko ruoan, ja ripauksen määrä voi heittää paljonkin ruon valmistajan sormien koosta riippuen.


      • Anonyymi

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        🍒 ­N­y­­­m­­f­o­­­m­­­a­­­a­­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


      • Anonyymi

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        🔞 ­N­­­y­­­m­f­­o­m­­a­­­a­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18073662M

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • "Ripaus, hyppysellinen, maun mukaan jne. tai pelkkä ohje lisää suolaa ym. on kuin hepreaa tälläiselle "ei kauha kädessä syntyneelle" jonka suu ei sano edes onko riittävästi suolaa vai ei."

      Kannattaa unohtaa tällaiset reseptit, joissa ei määriä sanota täsmällisesti ja perusruuissa kovin monella mausteella kikkailijat voi jättää myös huomiotta. Oman ruuanlaiton alkutaipaleella hankin 'Kotiruoka' -kirjan, jossa on hyvät perusreseptit ilman turhia kikkailuja. Jos nykyään katson reseptejä "Gourmet" -julkaisuista, niin muutan yleensä työvaiheita yksinkertaisemmaksi ja jätän turhia mausteita pois. Martoilla on mielestäni myös hyviä ja kursailemattomia perusreseptejä.

      Suolan määrän lasken aina prosentteina eli jos esimerkiksi lihakeittoreseptissä on vain "suolaa maun mukaan" niin nopealla laskutoimituksella isoimmat raaka-aineet yhteen ja suolan määrä sen mukaan. Esimerkiksi liha 300 g, perunat ½ kg, keittojuurekset 200 g ja vesi 5 dl on yhteensä 1,5 kg ruoka-aineita ja siihen 1% suola on 15 g eli kolme teelusikallista. 1% on liikaa, joten puolet siitä riittää, 1½ teelusikallista.

      • Anonyymi

        No eikö sitä suolan määrää voi laittaa siihen reseptiin suoraan, esim. 1 teelusikallinen, ei silloin mitään monimutkaisia laskutoimituksia tarvitse tehdä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No eikö sitä suolan määrää voi laittaa siihen reseptiin suoraan, esim. 1 teelusikallinen, ei silloin mitään monimutkaisia laskutoimituksia tarvitse tehdä.

        "No eikö sitä suolan määrää voi laittaa siihen reseptiin suoraan..."

        Niinhän minä sanoin ihan ensimmäisessä virkkeessä: "Kannattaa unohtaa tällaiset reseptit, joissa ei määriä sanota täsmällisesti..." Luetaan ne kommentit ennen kuin aletaan kiukuttelemaan.

        "...ei silloin mitään monimutkaisia laskutoimituksia tarvitse tehdä."

        Hyvä kokki tarkastaa uuden ja oudon reseptin ainemäärät jo ennen kuin alkaa kokkaamaan. Lisäksi on paljon kypsennystä, joissa ainemäärät eivät ole vakioita, esimerkiksi kalan, brisketin tai ribsien savustus tai sous vide kypsentäminen, jossa täsmällinen ainemäärä on tapauskohtainen miten satut vakuumipussiin niitä laittamaan. Näissä kannattaa aina punnita ja laskea suolan määrä. Eikä ne prosenttilaskut loppujen lopuksi ole niin vaikeita.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "No eikö sitä suolan määrää voi laittaa siihen reseptiin suoraan..."

        Niinhän minä sanoin ihan ensimmäisessä virkkeessä: "Kannattaa unohtaa tällaiset reseptit, joissa ei määriä sanota täsmällisesti..." Luetaan ne kommentit ennen kuin aletaan kiukuttelemaan.

        "...ei silloin mitään monimutkaisia laskutoimituksia tarvitse tehdä."

        Hyvä kokki tarkastaa uuden ja oudon reseptin ainemäärät jo ennen kuin alkaa kokkaamaan. Lisäksi on paljon kypsennystä, joissa ainemäärät eivät ole vakioita, esimerkiksi kalan, brisketin tai ribsien savustus tai sous vide kypsentäminen, jossa täsmällinen ainemäärä on tapauskohtainen miten satut vakuumipussiin niitä laittamaan. Näissä kannattaa aina punnita ja laskea suolan määrä. Eikä ne prosenttilaskut loppujen lopuksi ole niin vaikeita.

        Nyt olikin kyse aloittelijalle annettavista ruokaohjeista, ei nyt puhuta mistään huippukokkien keittiötaidoista.
        Hyvin harva kotikeittiössä alkaa keittiövaakaa käyttäen punnita kaikkia aineita erikseen taskulaskin kädessä, kyllä kotona halutaan mennä helpoimman kautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt olikin kyse aloittelijalle annettavista ruokaohjeista, ei nyt puhuta mistään huippukokkien keittiötaidoista.
        Hyvin harva kotikeittiössä alkaa keittiövaakaa käyttäen punnita kaikkia aineita erikseen taskulaskin kädessä, kyllä kotona halutaan mennä helpoimman kautta.

        "Hyvin harva kotikeittiössä alkaa keittiövaakaa käyttäen punnita..."

        Vaaka tuo uuden ulottuvuuden ruuanlaittoon, ei tarvitse tehdä mutuperiaatteella ja epäonnistua.

        "...taskulaskin kädessä..."

        Yleisin suolan määrä liikkuu 0,5-1,0% välillä. Jos ei ilman taskulaskinta osaa laskea sadasosaa ja puolta siitä, ei kannata käyttää edes sähköhellaa vaan parempi hakea mössöt Mäkkäristä.


    • Anonyymi

      Aloittajalle. Käyppä vaikka divarista kyselemässä jos niillä olisi kotitalouden oppikirja. Se on hyvä kirja , ruoka- ja leipomisohjeet helppoja ja niissä on tarkat mitat. Mitään nykyaikaisia mausteita tai raaka-aineita ne ohjeet eivät sisällä. Perusruokaa.
      Jos teet kaikki ohjeet niin niistä voit laatia ruokalistat vähintään kahdelle tai kolmelle viikolle.
      Kysele vaikka 1969 vuoden painosta tai vanhempaa.

    • Anonyymi

      Perusruuan maustaminen helppoa. Suola, Sen tuntee maistamalla ,samoin valkopippuri,mustapippuri,maustepippuri. Aloittaa hyvin pienillä määrillä , ei töki maistelee ja lisää sitten . Suolan asemasta voi käyttää suolana kikkoman kastiketta.
      Ja muistakaa makua voi korostaa myös makealla. Siirappia , myös kuusenkerkkä siirappi mahtava maunantaja. Kastikkeeseen tarvitsee 1tl . Makuasia paljonko haluaa ja mihin ruokaan lisätä.. Kokeilulla paras tulos. Olen kokannut vuodesta 1970 alkaen.
      Niin kala , liha, kuin kasvisruuat. Salaatteihin teen aina kastikkeet itse.

    • Anonyymi

      Kiitos teille kaikille.

      Täytyypä etsiskellä jotain kokkauksen oppikirjaa, sillä tunnen avuttomuutta jopa perunoiden keittämisessä tyyliin onko ne kypsiä vai ei, ja onko suolaa tarpeeksi vai ei.

      Paitsi se miten ruokaa tehdään, niin myös itse ruokalajitkin ovat hakusessa eli en millään keksi mitä edes yrittäisin tehdä. Makaronilaatikkoa teen pussissa olevan ohjeen mukaan, mutta silti äiti tekee parempaa vaikka huiskii vuokaan sitä sun tätä mitään mittailematta. Jauhelihaa osaan kypsentää ja lisätä pussissa oleviin pata-aineksiin. Jauhelihapihvejäkin olen tehnyt, mutta sekä maku että koostumus ei ole kaksinen. Seitikeittoa osaan tehdä kunhan joku tarkistaa perunoiden kypsyyden ja suolan määrän, kalapuikkoja kypsennän uunissa ja niitä nautitaan pussiperunamuussin kera. Siinäpä ne melkein mitä kokkailen, Pasta-ainespussin lisääminen kiehuvaan veteen ei liene kovin korkeatasoista ruoanlaittoa eli aika lailla puoli- ym. valmisteiden varassa olen.

      Haluaisin tehdä ruokaa monipuolisemmin. En omaa mitään ruoka-allergioita tai noudata mitään erityistä ruokavaliota. Ruoka on hyvää, kunhan vain keksisi mitä ihmettä tänäänkin syötäisiin.

      Vilkaisu maustekaappiin: suolan lisäksi on pippurisekoitusta, valkopippuria, paprikaa, currya ja valkosipulijauhetta. Ainoa mitä yleensä käytän on suola ja pippurisekoitus. Pitäisikö hankkia jotain muutakin?

      • Anonyymi

        Oregano ja basilika ja mustapippuri. Viimeisin rouheena. Toiv ruuan laitossa onnistut. Mut ei tää avaruus raketin rakentamista ole.


      • Anonyymi

        Voisit myös hankkia liemikuutioita, esim, kala- kasvis- ja lihaliemikuutioita. Ne antavat enemmän makua keittoihin ja kastikkeisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisit myös hankkia liemikuutioita, esim, kala- kasvis- ja lihaliemikuutioita. Ne antavat enemmän makua keittoihin ja kastikkeisiin.

        Joo lihaliemikuutio ehdottomasti. Makkarakeitto on helppo ja siihen lihaliemikuutio.

        Tv TimmyH


    • Anonyymi

      Tietääkö joku olisiko tästä kirjasta "Kotiruoka" (Kaisa Isotalo ja Raija Kuittinen) keittokirjaksi ihmiselle jonka ruuanlaittotaito on käytännössä veden lämmitys vedenkeittimellä ja valmisruuan lämmitys mikrossa -tasoa.

      • On hyödyllinen keittokirja kuten tuossa yllä aiemmin jo kerroin. Siinä on selkeät ja toimivat perusreseptit eikä mitään ylimääräisiä hienosteluja.


    • Anonyymi

      Kokkaus on palkitsevaa hyvän ruuan muodossa ja iso rahan säästö, sekä terveellisin vaihtoehto.
      Itse pidän kirjaa kokkailuistani, se on hyvä tapa `muistaa mitenkä hyvää syntyi.
      En pidä kokkausohjelmista joissa riivitään useita kalliita tuoreyrttejä sekaan.
      Tykkää esin Rucolasta salaatissa, mutta kun se menee piloille parissä päivässä.
      Koitin sitä kasvattaa ja kirvat söivät :(
      Tilli kasvatetaan itse ja muut menee kuivattuina.

      Muista maistella ahkerasti ja kirjaa lopputulos ylös. Alkuohjeet netistä tai keittokirjasta. Tee alussa aika pieniä määriä ja vasta myöhemmin isompia satseja.

      Tässä ketjussa opettelen kasvisproteiinin lisäämistä.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17491962/jauhelihapullat-saasta-4-50-valmistuskerralta

    • Anonyymi

      Kanasuikaleet. Mitä niistä voisi tehdä kuin paistaa, lisätä ruokakerman ja syödä riisin ym. kera? Entä lihasuikaleet? T. mummo-ikäinen tumpelo

      • Anonyymi

        Kanasuikaleet paistat ja lisäät reilusti sitruunan mehua ja vaikka appelsiinin tai veriappelsiinin ja hieman vettä. Saosta tämä mehu sitten maizenalla ja anna kiehua hetken aikaa, että suikaleet ovat kypsiä. Helppoa ja hyvää.


    • Anonyymi

      Terve mode terve. Annoin tossa ihan hyvän panang thai reseptin. Mut sinä menit sitten poistamaan sen. Miksi?!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kiitos neuvoista ja vinkeistä. Kaikki apu on tarpeen.

      Paikkakuntani kirppis on sen verran pieni jottei siellä kovin kummoisia keittokirjoja tai alan oppikirjoja ollut, mutta löysin sentään pikku kirjan eli Ritva Lehmuskosken 99 suomalaista kotiruokaa. Olin innoissani, sillä kotiruoka, "vanhanaikaisetkin reseptit", kiinnostavat.

      Koska olen tumpelo, enkä edelleenkään ole hankkinut kovin paljoa mausteita ym. tykötarpeita, siitä puhumattakaan, että edes kuvittelisin tekeväni mitään monimutkaisempaa kun tosiaan perunoidenkin keittäminen on haaste. Kirjan läpi silmäillessäni en löytänyt kuin Lillin silakkalaatikko- ja Janssoninkiusausohjeet joita näin kylmilteen voisin kokeilla.

      Tuo kysymys kanasuikaleista on hyvä, sillä itsekään en osaa niitä käyttää muuten kuin kypsennän pannulla ja lisään pakastevihanneksiin. Kana olisi terveellistä ja hyvää, joten minäkin kaipaisin lisää helppoja vinkkejä mitä niistä tehdä, sama koskee pakasteseitiä ja lihasuikaleita.

      Mausteiden ja suolan määrä on tosiaan makuasia, mutta minun suuni on epäilemättä epäkunnossa kun koen em. ainesten lisäämisen vaikeaksi. Viime viikolla tein perunasipulipakasteesta ja kinkkusuikaleista kiusausta ja oli kuulemma niin suolaista ettei voi syödä. Tekovaiheessa en moista havainnut ja sitten oli jo liian myöhäistä.

      • Anonyymi

        Hyvä että edes jotain löyty. Se pitää pitää mielessä että minä osaan jne. Ei tää loppujen lopuksi Nasan raketin suunnittelua ole.

        Kaikista helpoin mihin hunaja broisku suikaleita käyttää on kerma soosi. Esim kuusi tai kahdeksan desiä ruokakermaa kaupasta ja pannulla käytetyt suikaleet joukkoon. Hiljaisella anna porista puoli tuntia välillä sekoittaen. Suolaa kaipaa joukkoon, ehdottomasti. Joukkoon voi laittaa myös rosepipouria, mutta nirppanokka saattaa jättää ruuan tuon takia syömättä.

        Perunat tai riisi joukkoon. Ruokakermaa saa kaupasta kahden desin pakkausessa. Helppoa on ja mielummin syö kuin selkäänsä ottaa.

        Ystävällisesti Tv TimmyH


      • Anonyymi

        Suolaa kannattaa laittaa välillä lisäten. Näin ei tule laitettua liikaa. Esim tuohon kermasoosiin kahvilusikka kerrallaan. 😐

        Tv TimmyH


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suolaa kannattaa laittaa välillä lisäten. Näin ei tule laitettua liikaa. Esim tuohon kermasoosiin kahvilusikka kerrallaan. 😐

        Tv TimmyH

        Älä hemmetissä suosittele kenellekään kaupan valmiiksi maustettuja lihoja. Itse voi laittaa makunsa mukaan mausteet ja tulee parempaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä hemmetissä suosittele kenellekään kaupan valmiiksi maustettuja lihoja. Itse voi laittaa makunsa mukaan mausteet ja tulee parempaa.

        No ehkä aloittelija voi käyttää valmiiksi marinoituja. 😐

        Tv TimmyH


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä hemmetissä suosittele kenellekään kaupan valmiiksi maustettuja lihoja. Itse voi laittaa makunsa mukaan mausteet ja tulee parempaa.

        Ap taisi kirjoittaa jotta hänellä ei ole suutuntumaa suolan määrään ja mausteisiin.


    • Anonyymi

      Minä jätin suolan lisäämisen lähes kokonaan pari vuotta sitten, parissa viikossa tuli fressimpi naama ja suolaa tulee väkisin leivästä, juustosta,leikkeleistä ja tofusta.
      Valmisaterioita en edes syö. Suolaa voi aina lisätä valmiiseen ruokaan. Miksi sitä sinne pitäisi valmistusvaiheessa laittaa? Kaurapuuroon laitan hieman suolaa, ja valmiiseen puuroon päälle. Jos lisään keitinveteen niin suola imeytyy hiutaleitten sisään ja ei se sieltä maistu. Sama kaikessa muussakin, pintasuola päälle vasta syödessä.

    • Anonyymi

      Lihapullat.
      Olen tehnyt lihapullia/jauhelihapihvejä sipulikeittopussin ohjeen mukaan ja paistanut uunissa. Eivät ole sellaisia mitä ammoin kotona sai, eivät lähestulkoon.

      Googlasin marttojen ohjeen, mutta "tietoviisaan" mukaan korppujauhoja ja nestettä ei tarvita.
      Sika-nautajauhelihaa, sipulia, suolaa ja mustapippuria mössöksi, mössöstä palloja ja pallot paistinpannulle paistumaan. Tuloksena kumipalloja jotka eivät ole pyöryköitä vaan epämuotoisia möhkäleitä joiden makukaan ei ole onnistunut.


      Jurppii kun en osaa tehdä edes lihapullia! Mitä taas tein väärin? T. tumpelo

      • Anonyymi

        No ainenkin sipulikeittoa 1,5 -2 kertaa enemmän mitä ohje sanoo. 400 g pakkaukseen myös pari kananmunaa. Ja sipulikeitto kermaviiliin jonka annat tekeytyä vartin verran. Ehkä myös ruokakermaa desin verran. Toki jonkin verran kosteutta tarvitaan, ja sipulikeittoa ohjetta enemmän..

        Tv TimmyH


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ainenkin sipulikeittoa 1,5 -2 kertaa enemmän mitä ohje sanoo. 400 g pakkaukseen myös pari kananmunaa. Ja sipulikeitto kermaviiliin jonka annat tekeytyä vartin verran. Ehkä myös ruokakermaa desin verran. Toki jonkin verran kosteutta tarvitaan, ja sipulikeittoa ohjetta enemmän..

        Tv TimmyH

        Mikäs ois ohje jos halluu käyttöö oikeeta sipullii ja nautajauhelihhoo?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikäs ois ohje jos halluu käyttöö oikeeta sipullii ja nautajauhelihhoo?

        Mää laitan tuohon sipulikeitto pulliin myös oikeeta sipulia. Unohdin mainita. Aloittaja voi laittaa tahi olla laittamatta.

        Tv TimmyH


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Saisikos helpon pannukakkuohjeen ja kuinka tehdään rapsakoita köyhiäritareita 😍
      Netistä löytyy kyllä, mutta kotikokkien reseptit kiinnostaa.

      • Anonyymi

        Köyhätritarit vanhasta pitkopullasta: 2 cm siivuja. Pikaisesti vähän käyttää kraanan alla. Pannu lämpiään ja pikku ripaus öljyä per setti. Sit vaan paistaa niihin rapeen pinnan. Lopuks ripaus sokeria päälle. Voihan siihen tietty laittaa vaikka hilloa ja/tai jäätelöä kylkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Köyhätritarit vanhasta pitkopullasta: 2 cm siivuja. Pikaisesti vähän käyttää kraanan alla. Pannu lämpiään ja pikku ripaus öljyä per setti. Sit vaan paistaa niihin rapeen pinnan. Lopuks ripaus sokeria päälle. Voihan siihen tietty laittaa vaikka hilloa ja/tai jäätelöä kylkeen.

        Kiittäen 😀


    • Anonyymi

      Suolan kanssa mulla semmoinen käytäntö, et mieluummin vähän kokatessa, koska sitä voi ripauttaa annokseen maun mukaan. Eikä liikaa muitakaan mausteita. Reseptin mukaan en ole tehnyt aikoihin mitään. Perusruuat kyllä syntyy ilmankin ja perusmausteet riittää. 90 % peruskotiruuasta syntyy ihan näin. Laatikko- ja Pataruuat helppoja jos pitää tehdä vähän isommalle porukalle. DIY KotikokkiMies

    • Anonyymi

      Kaupan pakastealtaasta mukaan tarttui valmiita torttutaikinalevyjä. Niitä simpukanmallisia torttuja luumutäytteellä osaan tehdä, vaikka eihän niistä kauniita tule. Nyt mieleni tekisi tehdä torttuja suolaisella täytteellä, mutta muuta ei tule mieleen kuin kypsä jauheliha. Mitä hyvää torttutaikinalevyistä voisi tehdä?

      Etuajassa käynyt Joulupukki toi riistajauhelihaa, hirveä tai peuraa, täytyy vielä kysäistä mitä se olikaan. Lihapullien ja -pihvien kanssa on tullut taisteltua jo aikaisemmin, joten nyt edessä muutamaa astetta vaikeampi koitos eli olisiko kenelläkään vinkkiä riistalihapullien tekoon? Käsittääkseni riistan lihaan on lisättävä jotain muuta jauhelihaa, mutta mitä ja ja missä suhteessa? Entäs mausteet?

      Ymmärrän, että kaikilla alkaa joulukiireet painaa päälle, mutta jos joku ehtisi tumpeloa vähän auttaa olisin kiitollinen. Minä, tumpelo.

      • Anonyymi

        En ole kuullutkaan simpukan mallisista tortuista. Kolmion muotoiset tuttuja ja ns puolikuun muotoiset. Itse tehnyt tähtitorttuja pakkaseen ja joulun laatikotkin. Ei riista jauhelihaan ole pakko muuta lihaa lisätä, jos ei itse halua. Mausteet oman makusi mukaan esim jauhettua maustepippuria ja mustapippuria. Mustaa enemmän kuin maustetta ja suolaa oman makusi mukaan.


      • Anonyymi

        Riistalihapullat. Täältäpä ohje, en kylläkään ole itse koskaan tehnyt tällä ohjeella, vois olla jännän makuisia lihapullia. Reseptistä riittää neljälle hengelle.
        500gr riistan jauhelihaa
        1/2dl korppujauhoja
        1/2 dl maitoa
        1 pieni keltasipuli
        1 valkosipulin kynsi
        1 dl kuusen nuoria versoja ( ei ole pakko )
        10 katajanmarjaa
        1 kananmuna
        1 1/2 teelusikallista rosmarinia
        voita, oliiviöljyä, suolaa, pippuria
        Sekoita korppujauhot maitoon ja anna turvota 10 minuuttia.
        Kuori ja paloittele hienoksi sipulit sekä hienonna myös paloitellut kuusenversot. Murskaa katajanmarjat hienoksi morttelissa. Sekoita kananmuna jauhelihaan ja sekoita kaikki muutkin aineet jauhelihaan. Mausta 1 teelusikallisella suolaa ja 1/2 teelusikallisella pippuria. Paista lihapullia pannulla 2-3 minuuttia jotta ne saavat väriä. Laita lihapullat uuninkestävään kasariin ja kypsennä uunissa 125 asteen lämmössä 10 - 15 minuuttia.
        Tarjoa sienikastikkeen, puolukkasurvoksen ja vaikka perunoiden kera.
        Koska riistaliha on vähärasvaista niin siksi jotkut lisäävät sianjauhelihaa, mutta sitten lihapullat eivät maistu aidolle riistalle.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2926
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2490
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2250
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1817
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe