Perinteisesti kovaksikeitetyt kananmunat pilputaan veitsellä ja sekoitetaan voihin.
Tuloksena on munavoi joka ei tahdo leivällä tai rieskalla, puhumattakaan karjalan piirakalla pysyä.
Olen kokeillut tehdä munavoita siten että sekoitan keitetyt kananmunat ja voin sauvasekoittimella.
Tuloksena on helposti levittyvä ja silti yhtä maukas munavoi.
Huomenna leivinuuni taas lämpenee ja siellä kypsyy ryynirieska ja päälle munavoi seos.
Nam!
Munavoin valmistus toisin
30
931
Vastaukset
- Anonyymi
Mitä tarkoittaa pilputaan? Minä en veitsellä tee mitään munavoin teossa vaan käytän haarukkaa.
- Anonyymi
Kielemme on rikas. Vaihda s- p-kirjaimen tilalle, niin ehkä ymmärrät?
Ihan kiva idea aloittajalta, kokeiluun menee. Ja myös haarukalla on tullut kokeiltua.
- Anonyymi
Asiasta kolmanteen. Kaupassa on valmista munavoita. Siis aivan käsittämättömän huonoa. Suolaa ei yhtään.
Kyllä mulla on piirakan päällä pysynyt, vaikka olen valmistunut noin josta ketjun aloittaja ei tykkää...
Tv TimmyH - Anonyymi
Ongelma poistuu, kun lisäät voin määrää.
- Anonyymi
Huonot munavoit ovat usein tarjolla ravintoloissa tai pitopöydissä.
Voihan sen munan muussat haarukallakin, mutta tehosekoitettu munavoi tahnasta tulee helposti levitettävää ja riittoisampaa. - Anonyymi
Kyllä se näin on. Monesti jätetään liian kuivaksi ja tulos rakeista purua.
- Anonyymi
Voi huoneen lämpöinen, ja erottele valkuainen ja keltuainen erikseen murskaa haarukalla ja sekoita aineet keskenään ei liikaa kanamunia.
- Anonyymi
Voi on liian kovaa jääkaappikylmänä, parempi käyttää voikasvirasvaseosta tai vaikka majoneesia voin sijalla.
- Anonyymi
Nosta voi aamulla pöydälle ja valmista munavoi vasta illalla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nosta voi aamulla pöydälle ja valmista munavoi vasta illalla.
Pitäisi käyttää kaikki kerralla, kovettuu taas kun laittaa jääkaappiin eikä ole turvallista käyttää lämpimänä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pitäisi käyttää kaikki kerralla, kovettuu taas kun laittaa jääkaappiin eikä ole turvallista käyttää lämpimänä.
Höh, syöt loput pois lusikalla ilman piirakkaa!
"Olen kokeillut tehdä munavoita siten että sekoitan keitetyt kananmunat ja voin sauvasekoittimella."
Mitä ihmettä on sauvasekoittimella sekoitettu tasainen mössö? Munavoin yksi tärkeä ominaisuus on rakeinen tekstuuri. Sösitkö sienisalaattia, italiansalaattia tms. jos ne olisi vetetty sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi?- Anonyymi
Hyvin pitkälti samaa mieltä.
Kaupassa on todella pahaa valmista. Se on vedetty blenderillä tasaiseksi. Ei suolaa yhtään, yäk.
Tv TimmyH Anonyymi kirjoitti:
Hyvin pitkälti samaa mieltä.
Kaupassa on todella pahaa valmista. Se on vedetty blenderillä tasaiseksi. Ei suolaa yhtään, yäk.
Tv TimmyHNäin on. Majoneesit, aiolit ja tahnat kuten pesto tai hummus tehdään sauvasekoittimella. Munavoi ei ole tahnaa vaan sen pitää olla vähän irtonaista että joutuu virittelemään lämpimän piirakan päälle ja siihenhän se sulaa sopivasti kiinni. Yrttivoin tyylinen tiivis munavoitahnanappi tuntuisi oudolta.
- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Näin on. Majoneesit, aiolit ja tahnat kuten pesto tai hummus tehdään sauvasekoittimella. Munavoi ei ole tahnaa vaan sen pitää olla vähän irtonaista että joutuu virittelemään lämpimän piirakan päälle ja siihenhän se sulaa sopivasti kiinni. Yrttivoin tyylinen tiivis munavoitahnanappi tuntuisi oudolta.
Juuri näin..
Tv Timmy
- Anonyymi
Meillä on aina pienitty ne kananmunat haarukalla hyvin muusaten lautasella ennenkuin sekoitetaan pehmeään voihin ja hyvin on pysynyt leivällä ja piirakalla ilman ongelmia.
Äitini opetti tuon meille lapsille jo ennenkuin oltiin kouluikäisiä ja opittiin harukalla ylipäätään mitään muussaamaan. - Anonyymi
Munamassasta saa varmaankin helposti lisäämällä voisekoitetta joukkoon. Ei ole tullut kylläkään koskaan kokeiltua munamassaa mihinkään, keitettyä kai se on.
- Anonyymi
Ei kannata pelkkää rasvaa laittaa, majoneesi paljon parempi.
- Anonyymi
Blenderin lisäksi yksi tapa tehdä munavoi levittyvämmäksi ja helpommin leivälle tai karjalanpiirakalle pysyvämmäksi olisi lisätä siihen hieman majoneesia tai smetanaa. Tämä tekee munavoista pehmeämpää ja levittyvämpää.
Voi myös kokeilla lisätä hieman ranskankermaa tai tuorejuustoa sekoittaessasi kananmunia voihin.- Anonyymi
Minä laitan pelkkää majoneesia, levittyy hyvin ja voi tekee liian rasvaiseksi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä laitan pelkkää majoneesia, levittyy hyvin ja voi tekee liian rasvaiseksi.
Nyt puhutaan munavoista eikä munamajoneesista, menyt taas käsitteet sekaisin, munavoihin kuuluu ainoastaan oikeaa voita keitettyjä munia ja hieman suolaa maun mukaan.
Jotkut asiasta tietämättömät(esim. päivälehtien ruokatoimittajat ja Risto Mikkola) voivat tehdä sen vaikkapa avocadosta ripauksella sitruunaa, joka on muuten hyvää, mutta sitä ei saa kutsua munavoiksi.
Perinneruuat kunniaan ja niitä ei saa muuttaa. Anonyymi kirjoitti:
Nyt puhutaan munavoista eikä munamajoneesista, menyt taas käsitteet sekaisin, munavoihin kuuluu ainoastaan oikeaa voita keitettyjä munia ja hieman suolaa maun mukaan.
Jotkut asiasta tietämättömät(esim. päivälehtien ruokatoimittajat ja Risto Mikkola) voivat tehdä sen vaikkapa avocadosta ripauksella sitruunaa, joka on muuten hyvää, mutta sitä ei saa kutsua munavoiksi.
Perinneruuat kunniaan ja niitä ei saa muuttaa.”Nyt puhutaan munavoista eikä munamajoneesista, menyt taas käsitteet sekaisin, munavoihin kuuluu ainoastaan oikeaa voita keitettyjä munia ja hieman suolaa maun mukaan.”
Juurikin näin. Viimeksi kun friteerasin jättikatkarapuja japanilaisella reseptillä niin siihen tuli tartarkastike kananmunalla dipiksi. Mietin, että eihän tartarkastikkeeseen tule kananmunaa, mutta japanilaiseen versioon tulee. Se on erittäin hyvää dippiä friteerattujen merenelävien kanssa, mutta ei se mitään munavoita ole.
”As for Japanese tartar sauce, hard boiled eggs are often added to add creaminess and a more eggy taste to the sauce.”
https://pickledplum.com/tartar-sauce-recipe/- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nyt puhutaan munavoista eikä munamajoneesista, menyt taas käsitteet sekaisin, munavoihin kuuluu ainoastaan oikeaa voita keitettyjä munia ja hieman suolaa maun mukaan.
Jotkut asiasta tietämättömät(esim. päivälehtien ruokatoimittajat ja Risto Mikkola) voivat tehdä sen vaikkapa avocadosta ripauksella sitruunaa, joka on muuten hyvää, mutta sitä ei saa kutsua munavoiksi.
Perinneruuat kunniaan ja niitä ei saa muuttaa."Munavoin valmistus toisin"
- Eihän sen silloin tarvitse munaVOITA ollakaan kun käytetään mitä tahansa voin lisänä tai sijasta. Tyhmäähän se on hirveästi rasvaa käyttää kun voi korvata terveellisemmällä ja paremman makuisella vaihtoehdolla.
Liika rasvahan tyhmentää, kuten tuore tutkimuskin kertoo ja parempi käyttää terveellisempiä rasvoja.
"Tuoreen amerikkalaisen tutkimuksen mukaan runsasrasvainen ruokavalio voi kiihdyttää aivojen vanhenemista ja johtaa muistin ja ajattelun heikentymiseen.
Tutkijat havaitsivat, että runsasrasvainen ruokavalio vaurioittaa aivojen verisuonia, mikä taas heikentää hapen kulkua aivosoluihin ja johtaa huonompaan aivoterveyteen.
Kyseessä oli hiiritutkimus, mutta useat aiemmat tutkimukset osoittavat, että myös huomattavasti ylipainoisilla ihmisillä aivojen verenkierto on heikentynyt."
https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/6e1d7d54-6c52-4769-890b-27485305ffab - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nyt puhutaan munavoista eikä munamajoneesista, menyt taas käsitteet sekaisin, munavoihin kuuluu ainoastaan oikeaa voita keitettyjä munia ja hieman suolaa maun mukaan.
Jotkut asiasta tietämättömät(esim. päivälehtien ruokatoimittajat ja Risto Mikkola) voivat tehdä sen vaikkapa avocadosta ripauksella sitruunaa, joka on muuten hyvää, mutta sitä ei saa kutsua munavoiksi.
Perinneruuat kunniaan ja niitä ei saa muuttaa.Perinnetalibaanit taas vauhdissa. Minä silppuan munavoihin jopa habaneroa. Rasvainen pohjaseos taitaa sopivasti tulisuutta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Perinnetalibaanit taas vauhdissa. Minä silppuan munavoihin jopa habaneroa. Rasvainen pohjaseos taitaa sopivasti tulisuutta.
”Minä silppuan munavoihin jopa habaneroa.”
Toki voit silputa habaneroa, mutta ei se ole silloin munavoita. Vähän sama kuin kysytään Mersun renkaanvaihto-ohjetta niin toinen tulee tohkeissaan selittämään, kuinka vaihtaa omasta Ladasta renkaat. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Minä silppuan munavoihin jopa habaneroa.”
Toki voit silputa habaneroa, mutta ei se ole silloin munavoita. Vähän sama kuin kysytään Mersun renkaanvaihto-ohjetta niin toinen tulee tohkeissaan selittämään, kuinka vaihtaa omasta Ladasta renkaat.Ei ole edes vähääkään sama.
Olen pettynyt ettet pystynyt parempaan. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei ole edes vähääkään sama.
Olen pettynyt ettet pystynyt parempaan.Joo, olin väärässä. Munavoi ja esittämäsi habanerosotku on kuin Mersu ja perseensuristin. Aivan ei juttuja. Habanerosotkussa munavoihin verrattuna muuttuu maku, väri ja suutuntuma, siis ihan kaikki.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Minä silppuan munavoihin jopa habaneroa.”
Toki voit silputa habaneroa, mutta ei se ole silloin munavoita. Vähän sama kuin kysytään Mersun renkaanvaihto-ohjetta niin toinen tulee tohkeissaan selittämään, kuinka vaihtaa omasta Ladasta renkaat.No miten se renkaiden vaihto eroaa ladassa ja mersussa?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Minä silppuan munavoihin jopa habaneroa.”
Toki voit silputa habaneroa, mutta ei se ole silloin munavoita. Vähän sama kuin kysytään Mersun renkaanvaihto-ohjetta niin toinen tulee tohkeissaan selittämään, kuinka vaihtaa omasta Ladasta renkaat.Joo, olin väärässä. Eihän se munavoi miksikään muutu jos silppuaa vaan eri ködellä, sama kuin vaihtaisi renkaat mersussa tai ladassa vaan eri järjestyksessä. Jos vaihtaa erilaiset renkaat niin siitten tulee muutosta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No miten se renkaiden vaihto eroaa ladassa ja mersussa?
Renkaiden vaihto ei sinänsä eroa ladassa ja mersussa, vaan periaate on sama riippumatta auton merkistä. Tunkki on tietysti hyvä olla käytettävissä renkaiden vaihtoa varten, ja renkaidenvaihtoon liittyvät ohjeet ja turvallisuusohjeet kannattaa aina tarkistaa ennen toimenpiteen aloittamista. Muista myös käyttää oikean kokoisia renkaita ja varmistaa, että ne on kunnolla kiinnitetty ennen auton käyttöä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1162966Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302415Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen252384Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082016- 1141660
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881208Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2551076- 801054
- 711044