Shenzhou-14 Mailam kehittynen avaruusasema

Anonyymi-ap

Kylmät atomikellot
Viimeisten kahden vuoden aikana Kiina on onnistuneesti lähettänyt ydinmoduulin, kolme miehitettyä avaruusalusta, Wentian-laboratoriomoduulin ja useita lastiavaruusaluksia rakentamaan Tiangongin.

Mengtian on T-muotoisen avaruusaseman kolmas ja viimeinen pääkomponentti, ja se on lähes 18 metriä (60 jalkaa) pitkä ja painaa 23 metristä tonnia (50 700 puntaa).

Se kuljettaa tieteellisiä laitteita, joita käytetään tutkimaan mikrogravitaatiota ja suorittamaan kokeita nestefysiikan, materiaalitieteen, polttotieteen ja perusfysiikan alalla, avaruusjärjestö sanoi.

Se kuljettaa myös "maailman ensimmäistä avaruuteen perustuvaa kylmää atomikellojärjestelmää", Xinhua raportoi.

"Jos onnistuvat, kylmät atomikellot muodostavat tarkimman aika- ja taajuusjärjestelmän avaruudessa, jonka ei pitäisi menettää sekuntia satoihin miljooniin vuosiin", sanoi Kiinan tiedeakatemian tutkija Zhang Wei.

Avaruusviraston mukaan Shenzhou-14-operaation kolmijäseniseen miehistöön, joka asuu tällä hetkellä avaruusasemalla, liittyy kolme muuta astronauttia Tiangongin rakentamisen loppuunsaattamiseen tämän vuoden loppuun mennessä.

Valmistuttuaan Tiangongin avaruusaseman massan odotetaan olevan 90 tonnia - noin neljännes ISS:stä - tai kooltaan samanlainen kuin Neuvostoliitossa rakennettu Mir-asema, joka kiertää Maata 1980-luvulta vuoteen 2001.

Tiangong, joka tarkoittaa "taivaallista palatsia", toimii noin vuosikymmenen ajan ja isännöi erilaisia ​​kokeita lähes nollan painovoimalla.

Ensi vuonna Peking aikoo laukaista Xuntian-avaruusteleskoopin, jonka näkökenttä on 350 kertaa suurempi kuin NASAn Hubble-avaruusteleskoopin.

14

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Which is nice.

    • Anonyymi

      näkeekö sillä Xuntialla Apolloukkojen kuuautot?

      • Anonyymi

        Varmasti näkisi! Mutta onko sitä?


      • Anonyymi

        Kiina tuskin sitä kuuhun suuntaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina tuskin sitä kuuhun suuntaa.

        Luulen että käyttävät Hubblen tapaan tähtitieteeseen


      • Anonyymi

        Tämä huippuluokan kaukoputki, jolle on ominaista sen akselin ulkopuolinen rakenne ilman esteitä, ohittaa peilin tukirakenteisiin liittyvät diffraktiohaasteet . Tämän seurauksena sen pistehajautustoiminto (PSF) pysyy vahingoittumattomana, mikä on arvokas ominaisuus heikkojen linssien leikkausmittauksissa . CSST on varustettu viidellä ensimmäisen sukupolven instrumentilla, mukaan lukien mittauskamera, terahertsivastaanotin , monikanavakamera, integroitu kenttäspektrografi ja viileä planeettakuvauskoronografi . [10]

        Tutkimuksen havaintopisteiden arvioitu jakautuminen 1, 3, 5, 7, 9 ja 10 vuodelle. Keltaiset ympyrät oikeassa alakulmassa ovat valitut syvät kentät. Kaikissa kartoissa käytetään Aitoff-projektiota ekvatoriaalisissa koordinaateissa, joiden origo α = δ = 0 keskellä ja α kasvaa oikealta vasemmalle. Keskimääräiset tiheydet on esitetty havainnointikeskuksille noin 0,84 neliöasteen soluissa.
        CSST:n ensisijaisena tehtävänä on korkearesoluutioinen laaja-alainen monikaistakuvaus ja rakottomia spektroskopiatutkimuksia, jotka kattavat 255–1 000 nm:n aallonpituusalueen. Tarkka kosmologia toimii pääasiallisena tieteellisenä moottorina tämän kunnianhimoisen pyrkimyksen takana keskittyen alueiden havainnointiin galaktisten ja ekliptisten leveysasteiden mediaanista korkeisiin. Kymmenen vuoden aikana mittauskameran on tarkoitus kattaa noin 17 500 neliöastetta taivasta eri kaistoissa ja saavuttaa pistelähteen 5σ rajan magnitudi noin 26 (AB mag) g- ja r-kaistoina.

        CSST:n spektriresoluutio (R=λ/Δλ) rakottoman spektrografin keskiarvoksi on vähintään 200, mikä saavuttaa laajakaistaekvivalentin rajoittavat magnitudit GV (400–620 nm) ja GI (620–1 000 nm) kaistoilla noin 23 mag. . Laaja-alaisen tutkimuksensa lisäksi CSST kohdistaa tiettyihin syviin kenttiin ja pyrkii havaintoihin, jotka ylittävät laajemman tutkimuksen syvyyden vähintään yhdellä magnitudilla. Sen kulmaresoluutio , syvyys, aallonpituusalue ja sekä kuvantamis- että spektroskopiakapasiteetin yhteiset vahvuudet yhdistettynä laajaan taivaanpeittoon tekevät CSST-tutkimuksesta erittäin kilpailukykyisen.

        Erityisesti CSST:n havainnot ovat valmiita täydentämään ja parantamaan muita samanaikaisia ​​suuria hankkeita, mukaan lukien Vera Rubin Observatory , Euclid ja Nancy Roman Space Telescope . Yhdessä nämä aloitteet lupaavat tuottaa ennennäkemättömiä tietokokonaisuuksia, joissa on potentiaalia uraauurtaviin löytöihin, jotka kattavat ulottuvuuksia aurinkokunnastamme kosmologiaan ja sen ulkopuolelle.

        Terahertsivastaanotin , joka tunnetaan myös nimellä High Sensitivity terahertz detection module (HSTDM), mahdollistaa terahertsien (THz) tähtitieteellisten havaintojen avaruudesta. THz-havaintojen suorittaminen avaruudessa eliminoi maapallon ilmakehän absorption. HSTDM on korkearesoluutioinen spektrometri ja ensimmäinen avaruusheterodyne- vastaanotin , joka käyttää niobiumnitridi (NbN) -pohjaista suprajohtavaa tunneliliitosta


      • Anonyymi

        Se on jättiversio Euclidista, Euroopan avaruusjärjestön (ESA) suunnittelema laajakulmainen avaruusteleskooppista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luulen että käyttävät Hubblen tapaan tähtitieteeseen

        Tuskin Hubblea enään saadaan henkiin. Hyrräongelma niin paha.
        Kiitokset Hubblelle huvin palvellusta työstä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskin Hubblea enään saadaan henkiin. Hyrräongelma niin paha.
        Kiitokset Hubblelle huvin palvellusta työstä.

        Se varmaan ohjataan romu kurssille jos enää ohjaus edes toimii.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskin Hubblea enään saadaan henkiin. Hyrräongelma niin paha.
        Kiitokset Hubblelle huvin palvellusta työstä.

        Hyrrät vaihdettiin jo kertaalleen(6 kpl) ja tällä hetkellä niistä kolme on poissa pelistä. Sivuston mukaan se kuitenkin pärjäilee jopa yhden hyrrän kanssa joskaan ei niin hyvin. Ei liene mahdotonta, että hyrrät vaihdettaisiin vielä uudestaan jos teleskooppi muuten on vielä riittävän hyvässä kunnossa.
        https://www.universetoday.com/164574/hubble-is-offline-because-of-a-problem-with-one-of-its-gyros/


    • Anonyymi

      Siinä missä nasa lähettää avaruuteen ikivanhaa teknologiaa, Kiina lähettä ihan uusinta uutta.

      • Anonyymi

        Hyvä niin!


      • Anonyymi

        Ja ottaa sitten riskin laitteen hajoamisesta kun se uusin tekniikka ei sitten kestänytkään vaadituissa olosuhteissa - parempi käyttää hyväksi todettua teknologiaa kuin riskeerata koko projekti..


    • Anonyymi

      Kai, ohan se uusin!

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1194
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1016
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      52
      716
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      700
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      588
    Aihe