Missä Joulu-kinkku

Anonyymi-ap

Pirkka:
Ainesosat
porsaanliha (83%) (alkuperä Suomi), vesi, jodioitu suola, stabilointiaineet (E450, E451),dekstroosi, hapettumisenestoaine (E301).

Atria:
Ainesosat
viljaporsaan kinkku 85 %, vesi, jodioitu suola, stabilointiaineet (E 450, E 451). Voimakassuolainen. Viljaporsaanlihan alkuperä Suomi

Missä TAVALLINEN harmaasuolattu perinteinen joulukinkku - yllä luetellut kaksi, kumimaisia ja maistuvat huonolle leikkeelle?

76

969

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Missä TAVALLINEN harmaasuolattu perinteinen joulukinkku..."

      Oletan, että marinan aihe on se, ettei lihaa ole 100% ja aineksissa on vettä. Perinteisen kinkun suolaaminen edellyttää vettä koska sen avulla se suola saadaan sinne paksun lihan sisälle. Ilman vettä lihapitoisuus saadaan helposti yli 100%, mutta silloin se ei ole enää kinkkua vaan kuivalihaa.

      "...yllä luetellut kaksi, kumimaisia ja maistuvat huonolle leikkeelle?"

      En minä ainakaan pysty päättelemaan aineksista, että liha on kumimaista ja maistuu huonolle leikkeleelle. Ehkäpä valmistat sen väärin?

      • Anonyymi

        Minulla on vuosikymmenien kokemus keittiöstä ja osaan valmistaa - kuin myös suolata, sian kinkun. Kokeilin noilla litkuilla ryyditettyä kinkkua ja antoi aiheen - ja syyn etsiä harmaasuolattua kinkkua. Mistä saa?


        PS. Lapsuudessa olin mukana teurastamassakin sillä kinkulla kävelijän karsinaansa.

        -Keittiössä kuin byssassakin mestaroinut - ja jo ajalla kun nainen oli keittäjä mies oli kokki-


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on vuosikymmenien kokemus keittiöstä ja osaan valmistaa - kuin myös suolata, sian kinkun. Kokeilin noilla litkuilla ryyditettyä kinkkua ja antoi aiheen - ja syyn etsiä harmaasuolattua kinkkua. Mistä saa?


        PS. Lapsuudessa olin mukana teurastamassakin sillä kinkulla kävelijän karsinaansa.

        -Keittiössä kuin byssassakin mestaroinut - ja jo ajalla kun nainen oli keittäjä mies oli kokki-

        ”Minulla on vuosikymmenien kokemus keittiöstä ja osaan valmistaa - kuin myös suolata, sian kinkun.”

        Vaikea uskoa, että on kokemusta jos vaadit harmaasuolattua kinkkua etkä huomaa, että avauksessa mainitut kinkut ovat harmaasuolattuja. Jos ne eivät olisi harmaasuolattuja niin niissä olisi E250:stä.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Minulla on vuosikymmenien kokemus keittiöstä ja osaan valmistaa - kuin myös suolata, sian kinkun.”

        Vaikea uskoa, että on kokemusta jos vaadit harmaasuolattua kinkkua etkä huomaa, että avauksessa mainitut kinkut ovat harmaasuolattuja. Jos ne eivät olisi harmaasuolattuja niin niissä olisi E250:stä.

        Toista, noista kahdesta kinkusta vasta kokeilin ja ihmettely johti sen syyn hakemiseen - kausaalista, "etten sanoisi".


        -El cocinero-


    • Anonyymi

      Onhan noita harmaasuolattuja vaikka kuinka paljon kaupoissa.

      • Anonyymi

        Aloituksessa mainitut molemmat kinkut ovat myös harmaasuolattuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloituksessa mainitut molemmat kinkut ovat myös harmaasuolattuja.

        Aloituksessa mainitut kinkut eivät ole VAIN harmaasuolattuja. Lopputulos ei ole mehukas vaan kumimainen.

        -El cocinero-


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloituksessa mainitut kinkut eivät ole VAIN harmaasuolattuja. Lopputulos ei ole mehukas vaan kumimainen.

        -El cocinero-

        Kuten jo ylempänä todettiin, kaikki suolattu liha, jossa ei ole nitriittisuolaa, on harmaasuolattua. Tällainen liha muuttuu kypsennettäessä nimensä mukaisesti harmaaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten jo ylempänä todettiin, kaikki suolattu liha, jossa ei ole nitriittisuolaa, on harmaasuolattua. Tällainen liha muuttuu kypsennettäessä nimensä mukaisesti harmaaksi.

        Minä ole muutaman kinkun suolannutkin ja VAIN karkeaa merisuolaa.

        Suolaus ei tee siitä kinkusta kumimaista. Mikäli "harmaasuolaus" on tavallista perinteistä suolausta.

        BTW. Leikkeleistä - pakkauksista - on vesi kadonnut? Jokunen parikymmentä vuotta sitten vielä lainehti. Tuttavani lihanleikkaaja tiesi syyn. Vesi on halpaa lihaa. Mm. Kanankoivissa runsaasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä ole muutaman kinkun suolannutkin ja VAIN karkeaa merisuolaa.

        Suolaus ei tee siitä kinkusta kumimaista. Mikäli "harmaasuolaus" on tavallista perinteistä suolausta.

        BTW. Leikkeleistä - pakkauksista - on vesi kadonnut? Jokunen parikymmentä vuotta sitten vielä lainehti. Tuttavani lihanleikkaaja tiesi syyn. Vesi on halpaa lihaa. Mm. Kanankoivissa runsaasti.

        ”Minä ole muutaman kinkun suolannutkin ja VAIN karkeaa merisuolaa.”

        Suola imeytyy alle 2 cm vuorokaudessa. Jos haluat tuolla metodilla lihan suolautuvan myös sisältä niin saat odotella pari viikkoa ja se kinkku ehtii mädäntyä sitä ennen.

        ”Suolaus ei tee siitä kinkusta kumimaista.”

        Noissa on E450 ja E451, joiden pitäisi sitoa vettä ja mureuttaa. Todennäköisesti et ole edes maistanut noita vaan kirjoittelet pelkästään siksi, että saat vinkua jostain kuvitellusta epäkohdasta.

        PS. Tuo el cocinero ei tuo yhtään lisää uskottavuutta 😆

        - chef cuisinier -


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Minä ole muutaman kinkun suolannutkin ja VAIN karkeaa merisuolaa.”

        Suola imeytyy alle 2 cm vuorokaudessa. Jos haluat tuolla metodilla lihan suolautuvan myös sisältä niin saat odotella pari viikkoa ja se kinkku ehtii mädäntyä sitä ennen.

        ”Suolaus ei tee siitä kinkusta kumimaista.”

        Noissa on E450 ja E451, joiden pitäisi sitoa vettä ja mureuttaa. Todennäköisesti et ole edes maistanut noita vaan kirjoittelet pelkästään siksi, että saat vinkua jostain kuvitellusta epäkohdasta.

        PS. Tuo el cocinero ei tuo yhtään lisää uskottavuutta 😆

        - chef cuisinier -

        Kinkku suolataan tiinussa HYVISSÄ ajoin eli HETI kun possu lahdattu ja se tapahtuu jo syksyllä - ja se on vasta osana prosessia - sitä on tarve vähän vielä liottaakin ennen uuniin laittoa - sitten joulun alla..

        -El cocinero-

        BTW. -"Todennäköisesti et ole edes maistanut noita vaan kirjoittelet pelkästään siksi, että saat vinkua jostain kuvitellusta epäkohdasta." - kokeilin pari viikkoa sitten kun minulle kerrottiin olevasta ongelmasta.

        Olisiko nyt parempi: - " tuo yhtään lisää uskottavuutta":

        -Merenkulkua ja kokkausta ja lastenkasvatusta, kissan ristiäisiä, elektroniikkaa ja tietokonetta, radioliikennettä, tuolta 60-luovun puolelta saakka. Tietokone (boolen-algebra jne) alkoi Rixussa 1970 keväällä)-


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kinkku suolataan tiinussa HYVISSÄ ajoin eli HETI kun possu lahdattu ja se tapahtuu jo syksyllä - ja se on vasta osana prosessia - sitä on tarve vähän vielä liottaakin ennen uuniin laittoa - sitten joulun alla..

        -El cocinero-

        BTW. -"Todennäköisesti et ole edes maistanut noita vaan kirjoittelet pelkästään siksi, että saat vinkua jostain kuvitellusta epäkohdasta." - kokeilin pari viikkoa sitten kun minulle kerrottiin olevasta ongelmasta.

        Olisiko nyt parempi: - " tuo yhtään lisää uskottavuutta":

        -Merenkulkua ja kokkausta ja lastenkasvatusta, kissan ristiäisiä, elektroniikkaa ja tietokonetta, radioliikennettä, tuolta 60-luovun puolelta saakka. Tietokone (boolen-algebra jne) alkoi Rixussa 1970 keväällä)-

        ”Kinkku suolataan tiinussa HYVISSÄ ajoin eli HETI kun possu lahdattu ja se tapahtuu jo syksyllä - ja se on vasta osana prosessia - sitä on tarve vähän vielä liottaakin ennen uuniin laittoa - sitten joulun alla..”

        Nykyään sianlihan tarve on jatkuva eikä suolatiinuissa seisotteluun ole aikaa. Ja onhan se epäterveellisen voimakassuolaista tuollaisella menetelmällä. Ja onhan siinä vielä ruokamyrkytyksen riski kun suolan imeytyminen koko kinkkuun kestää viikkoja.

        ”-Merenkulkua ja kokkausta ja lastenkasvatusta, kissan ristiäisiä, elektroniikkaa ja tietokonetta, radioliikennettä, tuolta 60-luovun puolelta saakka. Tietokone (boolen-algebra jne) alkoi Rixussa 1970 keväällä)-”

        Miksi käytät ”kokki” nimimerkkiä, jos olet radiotekniikkanörtti? Ei tämäkään tuo yhtään lisää uskottavuutta.

        Edelleenkin on epäselvää, mikä pointtisi on?

        Nuo kinkut ovat harmaasuolattuja, joten ei pitäisi olla ongelma kun nimenomaan harmaasuolattua haluat.

        Ovatko siat väärin teurastettuja? Sanoit olleesi teurastamassa jo lapsuudessa. Tekisitkö jotain eri tavalla? Väärin teurastettu ja lihasta tulee kumimaista?

        Pari lisäainetta E450 ja E451, joka varmaan muuttaa rakennetta mutta ei kumimaiseksi kun niiden pitäisi mureuttaa, joten ei siinäkään ole vikaa.

        Todennäköisesti kumimaisuus johtuu paistamisesta. Kannattaisi kertoa uunin lämpötila, paistoaika ja kinkun sisälämpötila uunista otettaessa. Näistä voisi päätellä jo paljon paljon enemmän. Kerrotko nämä olennaiset asiat niin päästään eteenpäin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Kinkku suolataan tiinussa HYVISSÄ ajoin eli HETI kun possu lahdattu ja se tapahtuu jo syksyllä - ja se on vasta osana prosessia - sitä on tarve vähän vielä liottaakin ennen uuniin laittoa - sitten joulun alla..”

        Nykyään sianlihan tarve on jatkuva eikä suolatiinuissa seisotteluun ole aikaa. Ja onhan se epäterveellisen voimakassuolaista tuollaisella menetelmällä. Ja onhan siinä vielä ruokamyrkytyksen riski kun suolan imeytyminen koko kinkkuun kestää viikkoja.

        ”-Merenkulkua ja kokkausta ja lastenkasvatusta, kissan ristiäisiä, elektroniikkaa ja tietokonetta, radioliikennettä, tuolta 60-luovun puolelta saakka. Tietokone (boolen-algebra jne) alkoi Rixussa 1970 keväällä)-”

        Miksi käytät ”kokki” nimimerkkiä, jos olet radiotekniikkanörtti? Ei tämäkään tuo yhtään lisää uskottavuutta.

        Edelleenkin on epäselvää, mikä pointtisi on?

        Nuo kinkut ovat harmaasuolattuja, joten ei pitäisi olla ongelma kun nimenomaan harmaasuolattua haluat.

        Ovatko siat väärin teurastettuja? Sanoit olleesi teurastamassa jo lapsuudessa. Tekisitkö jotain eri tavalla? Väärin teurastettu ja lihasta tulee kumimaista?

        Pari lisäainetta E450 ja E451, joka varmaan muuttaa rakennetta mutta ei kumimaiseksi kun niiden pitäisi mureuttaa, joten ei siinäkään ole vikaa.

        Todennäköisesti kumimaisuus johtuu paistamisesta. Kannattaisi kertoa uunin lämpötila, paistoaika ja kinkun sisälämpötila uunista otettaessa. Näistä voisi päätellä jo paljon paljon enemmän. Kerrotko nämä olennaiset asiat niin päästään eteenpäin.

        Minulla on tuota repertoaaria kuin Jack Londonilla - kaikkea on tullut tehtyä.

        Evira asialla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on tuota repertoaaria kuin Jack Londonilla - kaikkea on tullut tehtyä.

        Evira asialla?

        Mihin sisälämpötilaan paistoit kinkun?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mihin sisälämpötilaan paistoit kinkun?

        Evira asialla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Evira asialla?

        Sisälämpö lopussa on olennainen mureuteen vaikuttava asia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sisälämpö lopussa on olennainen mureuteen vaikuttava asia.

        Olen paistanut satoja kinkkuja - satoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen paistanut satoja kinkkuja - satoja.

        Paljonko näissä kokeilemissasi oli? Älä vain sano, ette käytä lämpömittaria 😆

        Vaikuttaa nyt vahvasti siltä, ettet ole edes paistanut noita tai sitten et käytä lämpömittaria kun on niin vaikea kertoa sitä lämpötilaa.

        Suomalaiset ”kokit” ovat kyllä amatöörejä isompien lihapalojen paisteluissa. Kesällä kun hain lihakauppiaaltani brisketin niin keskusteltiin sen savustamisesta. Valitteli, ettei onnistu vaan tulee sitkeää. Kysyin, että mihin lämpötilaan paistaa. Vastaus oli: ”En käytä lämpömittaria” 😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljonko näissä kokeilemissasi oli? Älä vain sano, ette käytä lämpömittaria 😆

        Vaikuttaa nyt vahvasti siltä, ettet ole edes paistanut noita tai sitten et käytä lämpömittaria kun on niin vaikea kertoa sitä lämpötilaa.

        Suomalaiset ”kokit” ovat kyllä amatöörejä isompien lihapalojen paisteluissa. Kesällä kun hain lihakauppiaaltani brisketin niin keskusteltiin sen savustamisesta. Valitteli, ettei onnistu vaan tulee sitkeää. Kysyin, että mihin lämpötilaan paistaa. Vastaus oli: ”En käytä lämpömittaria” 😂

        Olen tekniikan suhteen avoin ja tuolla saan sellaista kuin haluan: https://www.meater.com/

        Sellaisen ostin jo _ennen_ kuin Elizabeth sen palkitsi. Siitä saa jopa ajan funktiona tulosteen, niin halutessa.

        Englannin kuningatar QE II palkitsi tuotekehittelijän: https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007968601.html


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Minä ole muutaman kinkun suolannutkin ja VAIN karkeaa merisuolaa.”

        Suola imeytyy alle 2 cm vuorokaudessa. Jos haluat tuolla metodilla lihan suolautuvan myös sisältä niin saat odotella pari viikkoa ja se kinkku ehtii mädäntyä sitä ennen.

        ”Suolaus ei tee siitä kinkusta kumimaista.”

        Noissa on E450 ja E451, joiden pitäisi sitoa vettä ja mureuttaa. Todennäköisesti et ole edes maistanut noita vaan kirjoittelet pelkästään siksi, että saat vinkua jostain kuvitellusta epäkohdasta.

        PS. Tuo el cocinero ei tuo yhtään lisää uskottavuutta 😆

        - chef cuisinier -

        Ei tietenkään pilaannu suolaliemessä, säilötäänhän sienetkin suolaliemeen. Säilöntäaineita voidaan käyttää jos ei haluta tehdä kinkusta liian suolaista.

        Parhaan makuista kylläkin on kotona suolattu tuore kinkku ja lihahan vaatii aika paljon suolaa maistuakseen hyvältä, tuskinpa se pakastuskaan kinkulle hyvää tekee.


    • Anonyymi

      Heh, mielensä pahoittaja avautuu. Hyvä niistä tulee, ei kahta sanaa. Abaut kilon painoiset piklukinkut ovat kauheeta shaissea. Niitä ei syö erkkikään..

      Tv TimmyH

    • Anonyymi

      Purkaa kanaa. Niin, purkaa.

    • Anonyymi

      Minulla oli naapurituttu-lihanleikkaaja ajalla silloin kun sai kaupasta ostaa kokonaisen sian (puolikkaina) lihamestari leikkasi laittaa pakkaseen, niin juttua oli siten maustetuista broilereista - olivat - ja ovat vissiin vieläkin _VETISIÄ_. Hän sen kertoi, että kun jumalattoman suureen maustelitkusammioon kanat upotetaan ja aamulla kaikki neste on imeytynyt lihaan. Vesi on HALPAA. Yrityksen omistaja oli kertonut, että jotain setvimistä jää P.Pietarillekin liiketoiminnasta.

      -EVIRA valvoo kaupan ja elintarviketeollisuuden etua - periaatteella: -"se kelpaa syötäväksi"-

      • Anonyymi

        Kerro nyt rohkeasti se kinkkusi lämpötila kun otit uunista niin voimme siitä päätellä, johtuuko kumimaisuus paistamisesta. Esimerkiksi pulled porkilla 95C sisälämpötila lopussa, joten mahdottomuus, että olisi kumimaista. Joulukinkku on murenevaa jo paljon matalammassa, mutta jos jätät sen lähemmäs 70C kuin 80C niin voit syyttää vain itseäsi kumimaisuudesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro nyt rohkeasti se kinkkusi lämpötila kun otit uunista niin voimme siitä päätellä, johtuuko kumimaisuus paistamisesta. Esimerkiksi pulled porkilla 95C sisälämpötila lopussa, joten mahdottomuus, että olisi kumimaista. Joulukinkku on murenevaa jo paljon matalammassa, mutta jos jätät sen lähemmäs 70C kuin 80C niin voit syyttää vain itseäsi kumimaisuudesta.

        https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuotehaku?haku=joulukinkku&tuote=atria-viljaporsaan-joulukinkku-n105kg-2378233400002

        Mitä suosittelette sisälämpötilaksi - että - kinkku on MEHUKAS.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        4C:ssä ei ole vielä nestehukkaa, joten se on mehukas…voi olla vähän kumimainenkin.

        Osasin tuota jo odottaakin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osasin tuota jo odottaakin?

        Paljastui, että ”el cocinero” ja radioamatööri ei ole edes paistanut noita kinkkuja, joista vinkui avauksessa. Jos olisit, niin uskaltaisit kertoa lämpötilan.


      • Anonyymi

        Ethän sinä vinkunut avauksessa kuivasta vaan kumimaisesta kinkusta. Oikea kysymys on: ”Mitä suosittelette sisälämpötilaksi - että - kinkku ei ole KUMIMAINEN.”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljastui, että ”el cocinero” ja radioamatööri ei ole edes paistanut noita kinkkuja, joista vinkui avauksessa. Jos olisit, niin uskaltaisit kertoa lämpötilan.

        https://www.skepsis.fi/jutut/virhelista.html

        Opitaan yhdessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ethän sinä vinkunut avauksessa kuivasta vaan kumimaisesta kinkusta. Oikea kysymys on: ”Mitä suosittelette sisälämpötilaksi - että - kinkku ei ole KUMIMAINEN.”

        Oliko pilkkuvirheitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljastui, että ”el cocinero” ja radioamatööri ei ole edes paistanut noita kinkkuja, joista vinkui avauksessa. Jos olisit, niin uskaltaisit kertoa lämpötilan.

        https://weather.gc.ca/city/pages/bc-74_metric_e.html

        Siinä olisi lämpöjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.skepsis.fi/jutut/virhelista.html

        Opitaan yhdessä.

        Kaveri tekee valheellisen aloituksen, jossa kertoo paistaneensa huonoksi osoittautuneita kinkkuja. Kun kysytään olennaisin yksityiskohta eli sisälämpö lopussa niin sitä ei tule millään. Kinkkuja ei tosiasiassa ole edes paistettu tai ne on paistettu ilman mittaria ja tulos voi olla mitä sattuu. Kaiken tämän jälkeen hän kehtaa vinkua argumenttivirheistä 😂


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaveri tekee valheellisen aloituksen, jossa kertoo paistaneensa huonoksi osoittautuneita kinkkuja. Kun kysytään olennaisin yksityiskohta eli sisälämpö lopussa niin sitä ei tule millään. Kinkkuja ei tosiasiassa ole edes paistettu tai ne on paistettu ilman mittaria ja tulos voi olla mitä sattuu. Kaiken tämän jälkeen hän kehtaa vinkua argumenttivirheistä 😂

        Hyvää huomenta. Hyvä kun kaveri - ennen kuin toveri.

        Te olette se asiantuntija - Te kerrotte sen OIKEAN sisälämpötilan- Te tiedätte. Miksi panttaatte.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvää huomenta. Hyvä kun kaveri - ennen kuin toveri.

        Te olette se asiantuntija - Te kerrotte sen OIKEAN sisälämpötilan- Te tiedätte. Miksi panttaatte.

        Kerro nyt edes käytitkö lämpömittaria? 😂


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen tekniikan suhteen avoin ja tuolla saan sellaista kuin haluan: https://www.meater.com/

        Sellaisen ostin jo _ennen_ kuin Elizabeth sen palkitsi. Siitä saa jopa ajan funktiona tulosteen, niin halutessa.

        Englannin kuningatar QE II palkitsi tuotekehittelijän: https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007968601.html

        Ok, päätetaan jankuttaminen ja todetaan, ettet ole mitään kinkkuja edes paistanut kun et sitä lämpöä osaa kertoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ok, päätetaan jankuttaminen ja todetaan, ettet ole mitään kinkkuja edes paistanut kun et sitä lämpöä osaa kertoa.

        Te kerrotte se _OIKEAN_ paistosisälämpötilan. Te kerrotte.


    • Anonyymi

      K-kaupan kinkkuja en ottaisi vaikka ilmatteeksi saisin, on se vaan niin huono kauppa.

      • Anonyymi

        Vaikka olen enemmän S kaupan miehiä, niin ei tuohon voi todeta kuin että BUAHAHA BUAHAHA.. 🙃

        Tv TimmyH


    • Anonyymi

      En tiedä kumimaisuudesta, mutta ei se rakenne ja maku ole yhtä hyvä kuin tuoresuolatussa ja pakastamattomassa ilman lisäaineita. Kauppoihin ei tietenkään saada kerralla niin paljon tuoresuolattua kinkkua.

      Noista vain E301 Natriumaskorbaatti C kerrotaan haitattomaksi. E450 Dinatriumdifosfaatti, trinatriumdifosfaatti, tetranatriumdifosfaatti, dikaliumdifosfaatti, tetrakaliumdifosfaatti, dikalsiumdifosfaatti, monokalsiumdifosfaatti, aiheuttaa ruuansulatushäiriöitä, E451 Pentanatriumtrifosfaatti, pentakaliumtrifosfaatti B kuulunee samaan luokkaan.

      Ja miksi kinkussa pitäisi olla dekstroosia eli maissista valmistettua sokeria.

      • Anonyymi

        Fosfaatti takaa suolaliuoksen pysymisen lihassa - aikoinaan se lainehti pellille ja lattialle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fosfaatti takaa suolaliuoksen pysymisen lihassa - aikoinaan se lainehti pellille ja lattialle.

        Kerran tuli niin paljon ulos todellakin, että lattialle asti, mutta nykyään hyvä, jos puoli litraa tulee ja siitä saa just ja just kastikkeen tehtyä ja jos jotain jää niin menee hernekeittoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fosfaatti takaa suolaliuoksen pysymisen lihassa - aikoinaan se lainehti pellille ja lattialle.

        Vesi muuttuu lihaksi ..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vesi muuttuu lihaksi ..

        ”Vesi muuttuu lihaksi ..”

        Ironista, että vastaan jankuttamalla erehdyit kertomaan faktan. Lihas on todellakin 75% vettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Vesi muuttuu lihaksi ..”

        Ironista, että vastaan jankuttamalla erehdyit kertomaan faktan. Lihas on todellakin 75% vettä.

        Lihas on kooste erilaisia proteiineja - tiedäthän: DNA-RNA-PROTEIN ja suolaliuos fosfaateilla ei ole lihaa - vaan kun se litku pumpataan lihaskudoksen joukkoon, siellä se pysyy ja taikaa: vedelle saatiin lihan hinta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lihas on kooste erilaisia proteiineja - tiedäthän: DNA-RNA-PROTEIN ja suolaliuos fosfaateilla ei ole lihaa - vaan kun se litku pumpataan lihaskudoksen joukkoon, siellä se pysyy ja taikaa: vedelle saatiin lihan hinta.

        Meat and poultry are composed of naturally occurring water, muscle, connective tissue, fat, and bone. People eat meat for the muscle. The muscle is approximately 75% water (although different cuts may have more or less water) and 20% protein, with the remaining 5% representing a combination of fat, carbohydrate, and minerals.

        https://www.fsis.usda.gov/food-safety/safe-food-handling-and-preparation/food-safety-basics/water-meat-poultry


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meat and poultry are composed of naturally occurring water, muscle, connective tissue, fat, and bone. People eat meat for the muscle. The muscle is approximately 75% water (although different cuts may have more or less water) and 20% protein, with the remaining 5% representing a combination of fat, carbohydrate, and minerals.

        https://www.fsis.usda.gov/food-safety/safe-food-handling-and-preparation/food-safety-basics/water-meat-poultry

        :) Jätin Teille tilaa oikoa - yleisesti KUDOSNESTEITÄ.

        Mitä arvelette lihakseen, suolaliuoksen mukana lisätyllä fosfaatilla olevan - tavoite?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ja tämä eilen paistamasi kinkku on siis 7.12.2023 tekemäsi avauksen kuminen kinkku? 😂


      • Anonyymi

        Ei ihme, että kinkku on kuminen kun on otettu uunista 75C sisälämpötilassa. Loppulämpötilaa ei näy kuvasta, mutta sen voi laskea melko tarkasti kuvasta.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ihme, että kinkku on kuminen kun on otettu uunista 75C sisälämpötilassa. Loppulämpötilaa ei näy kuvasta, mutta sen voi laskea melko tarkasti kuvasta.

        Mittari ilmoittaa milloin otetaan uunista - ja kertoo myös vetäytymisajan ja tässä tapauksessa sisälämpötilaksi tuli asetetut (Atria) 78°C .


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mittari ilmoittaa milloin otetaan uunista - ja kertoo myös vetäytymisajan ja tässä tapauksessa sisälämpötilaksi tuli asetetut (Atria) 78°C .

        75C:ssä uunista otettu kinkku on varmasti kumimaista. Minimilämpötila uunista ottamisessa on 80C.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        75C:ssä uunista otettu kinkku on varmasti kumimaista. Minimilämpötila uunista ottamisessa on 80C.

        Pakkauksen ohjeen mukaan ja sisälämpö nousi +78°C vetäytymisen eli tekeytymisen päätteeksi - alumiinifolion suojassa.

        Se on tarkka mittari - mittaa uunin lämpötilaan siinä kuin paistettavan sisälämpötilan - aritmetiikka on helppoa.

        -Interpolaatio-


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakkauksen ohjeen mukaan ja sisälämpö nousi 78°C vetäytymisen eli tekeytymisen päätteeksi - alumiinifolion suojassa.

        Se on tarkka mittari - mittaa uunin lämpötilaan siinä kuin paistettavan sisälämpötilan - aritmetiikka on helppoa.

        -Interpolaatio-

        ”Pakkauksen ohjeen mukaan ja sisälämpö nousi +78°C”

        Joo niin nousee ja 80C otettuna se nousee 83C. Tuo viiden asteen ero tekee sen, ettei kinkku ole enää kumimaista. Avauksesi on siis omien virheidesi esittelyä. Ja sitä paitsi et ollut edes paistanut kinkkua avaukseen mennessä 7.12.2023. Tuon Meaterin aikaleima on 19.12.2023. Kerrohan nyt uudestaan kun ihan oikeasti paistoit, että oliko kumimainen? Ja tuosta uunin ja kinkun lämpökäyrästä päätellen olet paistanut jonkun 2-3 kg pikkukinkun, joka on muutenkin pelkkää leikkuujätettä kuoreen pakattuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Pakkauksen ohjeen mukaan ja sisälämpö nousi 78°C”

        Joo niin nousee ja 80C otettuna se nousee 83C. Tuo viiden asteen ero tekee sen, ettei kinkku ole enää kumimaista. Avauksesi on siis omien virheidesi esittelyä. Ja sitä paitsi et ollut edes paistanut kinkkua avaukseen mennessä 7.12.2023. Tuon Meaterin aikaleima on 19.12.2023. Kerrohan nyt uudestaan kun ihan oikeasti paistoit, että oliko kumimainen? Ja tuosta uunin ja kinkun lämpökäyrästä päätellen olet paistanut jonkun 2-3 kg pikkukinkun, joka on muutenkin pelkkää leikkuujätettä kuoreen pakattuna.

        Silloin VIRHE on pakkauksen suosituksissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Pakkauksen ohjeen mukaan ja sisälämpö nousi 78°C”

        Joo niin nousee ja 80C otettuna se nousee 83C. Tuo viiden asteen ero tekee sen, ettei kinkku ole enää kumimaista. Avauksesi on siis omien virheidesi esittelyä. Ja sitä paitsi et ollut edes paistanut kinkkua avaukseen mennessä 7.12.2023. Tuon Meaterin aikaleima on 19.12.2023. Kerrohan nyt uudestaan kun ihan oikeasti paistoit, että oliko kumimainen? Ja tuosta uunin ja kinkun lämpökäyrästä päätellen olet paistanut jonkun 2-3 kg pikkukinkun, joka on muutenkin pelkkää leikkuujätettä kuoreen pakattuna.

        En pidä lihasta joka murenee käsiin - ja fosfaatit tekevät mausta jotain muuta kuin olisi tavan suolattu. Lisätty fosfaatti tarkoittaa lihaan lisättyä VETTÄ ja se onkin jo markkinataloutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En pidä lihasta joka murenee käsiin - ja fosfaatit tekevät mausta jotain muuta kuin olisi tavan suolattu. Lisätty fosfaatti tarkoittaa lihaan lisättyä VETTÄ ja se onkin jo markkinataloutta.

        Se vielä, että kinkusta kamaran alainen silava kadonnut. Ja jos ei silavaa , niin ei sitä ole enää lihassakaan. Pikakasvatettua vesisikaa.

        Muistan ajan kun silavaa oli tikkuaskin pitemmän sivun verran - saunassa savustettiin kypsäksi ja rasvat valui pellille. Hyvää - sekin mikä pellille kertyi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se vielä, että kinkusta kamaran alainen silava kadonnut. Ja jos ei silavaa , niin ei sitä ole enää lihassakaan. Pikakasvatettua vesisikaa.

        Muistan ajan kun silavaa oli tikkuaskin pitemmän sivun verran - saunassa savustettiin kypsäksi ja rasvat valui pellille. Hyvää - sekin mikä pellille kertyi!

        Oletkin niitä harvoja ketkä enää ihraa syö ja nopeasti häviättekin kun sydänkohtaus tai muu sairaus vie hautaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletkin niitä harvoja ketkä enää ihraa syö ja nopeasti häviättekin kun sydänkohtaus tai muu sairaus vie hautaan.

        WiKi:

        "Ihra
        Ihra on sian rasvan, erityisesti sian tiettyjen rasvakudosten nimitys.[1][2] Puhdas ihra on valkoista, maultaan ja tuoksultaan miellyttävää sekä rakenteeltaan voidemaista, mutta rakeista. Sen sulamispiste on 34–48 astetta ja jähmettymispiste 26–30 astetta.[3] Nautaeläimen vastaavia elinrasvoja nimitetään taliksi.

        Ihraksi kutsutaan teurastetun sian ruhosta irrotettuja munuais- ja vatsaihroja sekä suolista irrotettavia suoliliepeen ja vatsapaidan rasvakudosta. Munuais- ja vatsaihrat soveltuvat raaka-aineeksi lihavalmisteisiin, ja suoliliepeen ja vatsapaidan rasvakudosta käytetään sulatetun ihran eli laardin lähtöaineena. [2] Parasta ihraa saadaan selkäsilavasta ja munuaisten ympärillä olevasta rasvakudoksesta. Sian ruokinnalla voidaan vaikuttaa siihen, kuinka jäykkää tai pehmeää ihra on, sillä se määräytyy glyseridien rasvahappokoostumuksen mukaan. Keskimäärin ihra sisältää tyydyttämättömiä rasvahappoja 59 painoprosenttia ja tyydyttyneitä rasvahappoja 41 painoprosenttia. Ihran tyydyttämättömät rasvahapot ovat pääosin oleiinihappoa ja tyydyttyneet pääasiassa palmitiini- ja steariinihappoa.[3]"

        Luomakunnan parasta rasvaa - vältä kovetettuja (hydrattyja) palmuöljyjä ja kasvirasvoja. Lue tuoteseloste! Ei ole olemassa "vastuullisesti tuotettuja kasvirasvoja". Puska - ja Puskan P-Karjala projekti ja kolesterolit - niillä manipuloitiin ihminen syömään margariineja - KOVETETTUJA rasvoja. Paasivaaran kissanrasvat kun meni pikkasen kiville.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        WiKi:

        "Ihra
        Ihra on sian rasvan, erityisesti sian tiettyjen rasvakudosten nimitys.[1][2] Puhdas ihra on valkoista, maultaan ja tuoksultaan miellyttävää sekä rakenteeltaan voidemaista, mutta rakeista. Sen sulamispiste on 34–48 astetta ja jähmettymispiste 26–30 astetta.[3] Nautaeläimen vastaavia elinrasvoja nimitetään taliksi.

        Ihraksi kutsutaan teurastetun sian ruhosta irrotettuja munuais- ja vatsaihroja sekä suolista irrotettavia suoliliepeen ja vatsapaidan rasvakudosta. Munuais- ja vatsaihrat soveltuvat raaka-aineeksi lihavalmisteisiin, ja suoliliepeen ja vatsapaidan rasvakudosta käytetään sulatetun ihran eli laardin lähtöaineena. [2] Parasta ihraa saadaan selkäsilavasta ja munuaisten ympärillä olevasta rasvakudoksesta. Sian ruokinnalla voidaan vaikuttaa siihen, kuinka jäykkää tai pehmeää ihra on, sillä se määräytyy glyseridien rasvahappokoostumuksen mukaan. Keskimäärin ihra sisältää tyydyttämättömiä rasvahappoja 59 painoprosenttia ja tyydyttyneitä rasvahappoja 41 painoprosenttia. Ihran tyydyttämättömät rasvahapot ovat pääosin oleiinihappoa ja tyydyttyneet pääasiassa palmitiini- ja steariinihappoa.[3]"

        Luomakunnan parasta rasvaa - vältä kovetettuja (hydrattyja) palmuöljyjä ja kasvirasvoja. Lue tuoteseloste! Ei ole olemassa "vastuullisesti tuotettuja kasvirasvoja". Puska - ja Puskan P-Karjala projekti ja kolesterolit - niillä manipuloitiin ihminen syömään margariineja - KOVETETTUJA rasvoja. Paasivaaran kissanrasvat kun meni pikkasen kiville.

        https://www.hs.fi/talous/art-2000010075513.html

        Tuohon lisään : Fosfaatiton suolattu kinkku maksaa yli 20€ kilo pellervolaisessa kaupassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        WiKi:

        "Ihra
        Ihra on sian rasvan, erityisesti sian tiettyjen rasvakudosten nimitys.[1][2] Puhdas ihra on valkoista, maultaan ja tuoksultaan miellyttävää sekä rakenteeltaan voidemaista, mutta rakeista. Sen sulamispiste on 34–48 astetta ja jähmettymispiste 26–30 astetta.[3] Nautaeläimen vastaavia elinrasvoja nimitetään taliksi.

        Ihraksi kutsutaan teurastetun sian ruhosta irrotettuja munuais- ja vatsaihroja sekä suolista irrotettavia suoliliepeen ja vatsapaidan rasvakudosta. Munuais- ja vatsaihrat soveltuvat raaka-aineeksi lihavalmisteisiin, ja suoliliepeen ja vatsapaidan rasvakudosta käytetään sulatetun ihran eli laardin lähtöaineena. [2] Parasta ihraa saadaan selkäsilavasta ja munuaisten ympärillä olevasta rasvakudoksesta. Sian ruokinnalla voidaan vaikuttaa siihen, kuinka jäykkää tai pehmeää ihra on, sillä se määräytyy glyseridien rasvahappokoostumuksen mukaan. Keskimäärin ihra sisältää tyydyttämättömiä rasvahappoja 59 painoprosenttia ja tyydyttyneitä rasvahappoja 41 painoprosenttia. Ihran tyydyttämättömät rasvahapot ovat pääosin oleiinihappoa ja tyydyttyneet pääasiassa palmitiini- ja steariinihappoa.[3]"

        Luomakunnan parasta rasvaa - vältä kovetettuja (hydrattyja) palmuöljyjä ja kasvirasvoja. Lue tuoteseloste! Ei ole olemassa "vastuullisesti tuotettuja kasvirasvoja". Puska - ja Puskan P-Karjala projekti ja kolesterolit - niillä manipuloitiin ihminen syömään margariineja - KOVETETTUJA rasvoja. Paasivaaran kissanrasvat kun meni pikkasen kiville.

        Tappavia ne kaikki ihrat ja silavat ovat, tosin sisäelinten ympärille kerääntyvä rasva ihmisilläkin vaarallisinta, voi siis uskoa sen olevan haitallisinta syötynä eläimiltä peräisin olevanakin.

        Ukrainalaiset valittaa ettei Suomesta saa hyvänmakuista ihraa, joutuvat ostamaan Baltian maista. Tukijullit syöttää ties mitä moskaa sioille kalarehusta lähtien.

        "Yksi asia joulun ja uudenvuoden juhla-aikaan yhdistää kuitenkin ukrainalaisia: perinteinen keski- ja itäeurooppalainen ruokalaji salo. Se koostuu suolatusta tai maustetusta ja savustetusta sianihrasta.

        Dima ja Ivaništšenkon perhe molemmat sanovat tilanneensa saloa Virosta, sillä suomalainen sianihra on kovin erimakuista."
        https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/4209713f-867b-4e28-86b7-41f4be528ca6

        On varmasti oudon makuista jos pintarasvan sijaan tarjoavat vielä sisäelinrasvaa.

        "Jääkaappimargariinien osittain kovettamisesta luovuttiin Suomessa 1990-luvun alussa, kun oli havaittu, että transrasvat ovat tyydyttynyttäkin rasvaa haitallisempia sydänterveydelle."
        https://suomenterveysravinto.fi/blogi/onko-margariini-terveellista/

        Muita haitallisia voi kuitenkin olla, kuten palmurasvaa ja heksaanijäämiä. Voikasviöljyseos paras kun käytetään kylmäpuristetua öljyä.

        Tuossa jutussa ei suositella myöskään kasvisteroleja ja -stanoleja, tiedä sitten kun tutkimusta löytyy joka lähtöön.


    • Anonyymi

      Alla oleva sotku on VAIN testi miten tämän palstan kappalejako toimii?

      /* ==============================================================
      getLedOn

      */

      unsigned char getLedOn(unsigned char * led)
      {
      if(rand()%2)
      *led += rand()%10; // 1 - incrementoidaan
      else
      *led -= rand()%10; // 0 - decrementoidaan

      if( *led<0x05 )
      *led=0x06;

      if( *led>0xFA)
      *led=0xFA;

      return *led;

      }

    • Anonyymi

      "Joulukinkku kuuluu monessa suomalaisperheessä olennaisesti jouluun. Ruokavirasto kertoi Facebook-tilillään tarkasti, mitä kinkulla ja joulukinkulla tarkoitetaan viitaten oppaaseensa.

      ”Kinkku on Suomessa käyttöön vakiintunut nimi tietyn koostumuksen omaavalle tuotteelle. Kinkun nimellä myytävien kypsennettyjen lihavalmisteiden lihapitoisuuden tulee olla pyöristettynä 90 % eli vähintään 85 %”, Ruokavirasto kertoo.

      ”Kinkku on sian reisi-, lonkka- ja kinnernivelen välinen lihaosa eli ”pakaraa ja reittä”, Ruokaviraston oppaassa mainitaan.

      Nimeä ”kinkku” voidaan käyttää vain sellaisista tuotteista, joihin on käytetty yksinomaan kinkkua. Kinkun nimeä voidaan täydentää valmistusta kuvaavilla etuliitteillä, kuten joulu-, palvi-, korppu- ja keitto-.

      Perinteinen joulukinkku on luulla tai ilman luuta oleva, hieman pyöristetty joulukinkku.

      Juhlakinkku-nimeä käytetään taas joulukinkulle, joka on potkalla tai ilman potkaa, muuten luuton, muodoltaan kokonaisen kinkun kaltainen.

      Kinkkurulla-nimeä käytetään taas luuttomasta kinkusta tehdylle rullalle.

      Valmiiksi kypsennetty harmaasuolattu joulukinkku on suolattu suolalla, joka ei sisällä nitriittiä. Tuoresuolattu joulukinkku on suolattu tuoreena eli lihaa ei ole varastoitu pakastamalla."

      -Janiko Kemppi-

      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/eddf519e-2da5-4df9-a7c2-af4148cbd028

      • Anonyymi

        Juurikin näin eli avauksessa mainitut kaksi tuotetta ovat aitoja harmaasuolattuja kinkkuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juurikin näin eli avauksessa mainitut kaksi tuotetta ovat aitoja harmaasuolattuja kinkkuja.

        Avauksen Atria-"harmaasuolattu" kinkku on teollisesti prosessoitua - sinä kuin Valion "raakamaidosta" tehdyt valmisteet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avauksen Atria-"harmaasuolattu" kinkku on teollisesti prosessoitua - sinä kuin Valion "raakamaidosta" tehdyt valmisteet.

        Kaikki kaupasta ostettava ruoka on teollisesti prosessoitua. Jos haluat itse prosessoida ruokasi niin kasvatat sian itse, teurastat sen itse ja louhit kinkkuusi suolan ihan itse. Näin se ei ole teollisesti prosessoitua, mutta silti sinun itsesi prosessoitua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki kaupasta ostettava ruoka on teollisesti prosessoitua. Jos haluat itse prosessoida ruokasi niin kasvatat sian itse, teurastat sen itse ja louhit kinkkuusi suolan ihan itse. Näin se ei ole teollisesti prosessoitua, mutta silti sinun itsesi prosessoitua.

        Kauppias on se joka on tässä avainten kanssa liikenteessä - ostaa paskaa - ja myy paskaa.


      • Anonyymi

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Harmaasuolattu kinkkukin säilyy hyvin alipaineistetussa rasiassa, testattu ensi kertaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensitreffit Jenni laukoo viinilasin ääressä suorat sanat Jyrkin aikeista: "Mä sanoin, että älä"

      Voi ei… Mitä luulet: kestääkö Jennin ja Jyrkin avioliitto vai päättyykö eroon? Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde
      Ensitreffit alttarilla
      21
      2656
    2. Ymmärrän paremmin kuin koskaan

      Roikut kädessäni ja vedät puoleesi. Näen kuitenkin tämän kaiken lävitse ja kaikkien takia minun on tehtävä tämä. Päästän
      Tunteet
      29
      2282
    3. 148
      2254
    4. Hullu liikenteessä?

      Mikä hullu pyörii kylillä jos jahti päällä? Näitä tosin kyllä riittää tällä kylällä.
      Kiuruvesi
      53
      2160
    5. Niina Lahtinen uudessa elämäntilanteessa - Kotiolot ovat muuttuneet merkittävästi: "Nyt on...!"

      Niina, tanssejasi on riemukasta seurata, iso kiitos! Lue Niinan haastattelu: https://www.suomi24.fi/viihde/niina-lahti
      Suomalaiset julkkikset
      21
      1772
    6. Kun Venäjä on tasannut tilit Ukrainan kanssa, onko Suomi seuraava?

      Mitä mieltä olette, onko Suomi seuraava, jonka kanssa Venäjä tasaa tilit? Ja voisiko sitä mitenkään estää? Esimerkiks
      NATO
      388
      1627
    7. Ano Turtiainen saa syytteet kansankiihoituksesta

      Syytteitä on kolme ja niissä on kyse kirjoituksista, jotka hän on kansanedustaja-aikanaan julkaissut Twitter-tilillään
      Maailman menoa
      96
      1566
    8. Pyhäinpäivän aamua

      Oikein hyvää huomenta ja rauhallista päivää. ❄️😊🥱☕❤️
      Ikävä
      290
      1454
    9. Kunta ostaa kivitipun

      Kunnanjohtajan tuleva uusi ostokohde
      Lappajärvi
      133
      1408
    10. Varokaa! Lunta voi sataa kohta!

      Vakava säävaroitus Lumisadevaroitus Satakunta, Uusimaa, Etelä-Karjala, Keski-Suomi, Etelä-Savo, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanm
      Maailman menoa
      13
      1399
    Aihe