Vetyauto puhdistaa ilmaa, totta vai tarua?

Anonyymi-ap

Väitetään että vetyauto puhdistaa ilmaa "kahden dieselauton verran". Mistä löytyy ihan LABORATORIO TUTKIMUS että tämä väite pitää edes osittain paikkansa? Ja paino sanalla PUHDISTAA eli se alkuperäinen ilma olisi jotenkin parempaa vetyauton polttokennon läpi kulkemisen jälkeen kasveille, ihmisille ja eläimille. Mistä tiedän ettei väitettä ole liioiteltu, jotta vetyautoja saadaan paremmin myytyä esim. verrataan todella vanhoihin diesel autoihin missä ei ole käytännössä mitään puhdistavia laitteita pakoputkistossa tai puhdistaa jotain mutta joitakin aidosti terveydelle haitallisia pienhiukkasia ei puhdista (suurkaupungeissa), jolloin puhdistava väite on kyseenalaista?

Muutamia kysymyksiä:
- Miten testi on tehty?
- Mihin dieselautoon on verrattu? Dieselautoja on monenlaisia erilaisilla moottoreilla ja eri tekniikoiden pakoputkiston saastepuhdistuslaitteilla.
- Mitä diesel laatua testissä on käytetty? Kesä/talvi laatua? Mydiesel?
- Mitä olivat vetyauton polttokennoon imettävän ilman arvot ja mitä olivat arvot kun tulivat "pakoputkesta" ulos "puhdistettuna"? Mitä tarkalleen "puhdistettu ilma" oli lopulta kun kaikkia mahdollisisa arvoja siitä mitataan?
- Kuinka ihmiset, eläimet ja kasvit hyötyvät selvästi paremmin tästä "puhdistetusta ilmasta"? Miten se käytännössä näkyy ja miten sitä on mitattu?
- Jos puhdistavaa ominaisuutta verrataan myös johonkin bensiini, kaasu ja etanoliautoon, niin miltä sitten tulokset vaikuttavat? Kuinka paljon puhdistaa ilmaa muihin käyttövoimiin verrattuna?

Ja sitten ihan NUMEROINA kaipaan tutkimustulosta eikä vain sanallista höpinää, että "kyllä puhdistaa, usko!", joten uskottavaa tutkimuslinkkiä kaivataan.

Ja mielenkiintoista olisi että joku koehenkilö jäisi tiivistettyyn "autotalliin" vetyauton kanssa ajaen dynamorullilla ja hengittäisi sitten ajaessaan ikkunat auki monta tuntia tätä "puhdistettua ilmaa" että onko se todellakin hyvää ihmiselle eikä aiheuta mitään sivuoireita esim. huimausta monen tunnin jälkeen. Ja tarkoitus olisi koehenkilön olla koko päivän kyseisessä tilassa syöden eväitä ja käyden väliaikaisessa vessassa tarpeillaan eikä missään vaiheessa poistua koetilasta. Lopuksi lääkäri kyselee ja tekee koehenkilölle mittauksia laitteilla, joista saadaan myös elintoimintojen arvoja verraten niitä ennen/jälkeen arvoihin.... NUMEROINA.

Ja ketkä tästä "puhdistetusta ilmasta" oikeasti hyötyvät? Astmaatikot EHKÄ saattavat arvostaa ja kannatuksena ostaa vetyauton? Samoin suurkaupunkien asukkaat joiden suurkaupunkien katukuvassa näkee jopa fyysisesti saastepilviä voisivat myös idealogisesti kannattaa vetyautoa haluten parantaa suurkaupungin ilmanlaatua vetyautoa ajaessaan. Mutta näitä astmaatikkoja eikä saastuneiden suurkaupunkien VARAKKAITA asukkaita taida olla niin paljoa MAAILMANLAAJUISESTI että tällä saadaan vetyautojen myynti nousuun? Toisinsanoen ei ihmisiä välttämättä kiinnosta ilman puhdistaminen jos vetyautosta joutuu maksamaan paljon, joten aika hankalaa on autokauppiaan puhua asiakasta ympäri "puhdistaa kahden dieselin verran ilmaa" ostamaan vetyauto jos muuten vetyautolla ajaminen on kallista ja hankalaa. Vetyautoilun kokonaiskustannukset ja käyttö arjessa (kallista ja hankalaa suppean vetyverkoston maissa joita on paljon) varmasti merkitsee paljon enemmän kuin mahdollinen parempi ilmanlaatu autokauppaa hieroessa, sillä ihminen on lopulta "itsekäs eläin".

Jos ei aikaisemminkaan saatu merkittävästi vetyautoja kaupaksi ja tämä "ilmaa puhdistava ominaisuus" on ollut jo pitkään tiedossa, niin miten niitä saadaan myöskään nytkään tällä väitteellä? Edelleen vain noin 0,0% monessa maassa vetyautojen määrät vaikka muutamassa maassa on jo kohtuu hyvä vetytankkausverkosto mahdollistaen ajamisen vetyautolla ympäri maata sujuvasti.

P.S. Eikös polttomoottorien katalysaattoreitakin aikoinaan markkinoitu ilmaa puhdistavina laitteina? Kuitenkaan kukaan meistä ei viihdy pienessä autotallissa edes tuntiakaan jos polttomoottori käy tyhjäkäyntiä samalla. Todennäköisesti vetyauton kanssa tämä saattaa vielä onnistua ilman suurempia ongelmia...

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17679482/miksi-vetytankkausverkoston-maissa-vetyautot-ei-mene-kaupaksi

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17932150/vetyautoja-menee-edelleen-todella-huonosti-kaupaksi-

https://keskustelu.suomi24.fi/t/18006801/vetyautosta-tarjotaan-surkeasti-autoliikkeessa-

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17254273/vetyautojen-maarat-eri-maissa-prosentteina

13

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Asioita voidaan laskea niin monella tapaa ja mitä ottaa mukaan ja mitä ei.
      Ainakin vedyn valmistaminen on todella kallista ja samoin jakelu.

      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        😍 ­­N­­­y­m­­­f­o­­­m­­­a­­a­­­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Reippan harppauksin alati kehittyvä vetykennoteknologia on suorastaan nerokas konsepti.

      * "Maailman ainoa vetyasema, joka toimii arktisissa oloissa" – ruotsalaisfirma avasi keskustelun Woikosken kanssa

      "Hyundai’s NEXO hydrogen car cleans the air as it goes"

      "Hyundai has teamed up with University College London (UCL) to take on London’s dirtiest driving route, which includes areas such as Kings Cross, Westminster, Elephant and Castle, and Deptford."

      - https://www.techradar.com/news/hyundais-nexo-hydrogen-car-cleans-the-air-as-it-goes

      "Näin tehokkaasti vetyauto puhdistaa ilmaa."

      - https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/maailman-ainoa-vetyasema-joka-toimii-arktisissa-oloissa-ruotsalaisfirma-avasi-keskustelun-woikosken-kanssa/7677944

      "Auto, joka puhdistaa ilmaa"

      "Vetyauton ainoana pakoputkipäästönä on puhdas vesi. NEXO jopa puhdistaa ilmaa ajon aikana, sillä polttokenno tarvitsee ilmaa toimiakseen, ja auton suodattimet puhdistavat ympäröivää ilmaa ja puhaltavat sitä takaisin ympäristöön."

      "NEXOn tietoviihdejärjestelmän näytöltä on mahdollista seurata, kuinka paljon auto on puhdistanut ilmaa, ja kuinka suuren määrän hiilidioksidipäästöjä auto on säästänyt."

      - https://www.hyundai.fi/mallisto/nexo/

      Tarvitsee vain odotella sen EU-vetyverkon valmistumista ja ilmakin alkaa puhdistua vetykennomobiliteetin ansiosta ... saattaa toki vetään muuan yhteen ainoaan ideologiaan hirttäytyneen lobbaaja-foldaajan kasvot harmaisi ;-)

      • Anonyymi

        Tuo vakuutti minut ainakin siitä, että vetyautoilla ei tee mitään. Pelkkää sanahelinää ja mainospuheita.

        Techradarista voi ostaa mainosartikkelin muutamalla tonnilla.


    • Anonyymi

      Vedyn palaessa syntyy vettä ja happea. Tuo löytyy jo keskikoulun kemian kirjasta.

      • Anonyymi

        "Vedyn palaessa syntyy vettä ja happea."

        Väärin.

        Koulut taitaa olla sinulla ainakin käymättä.


    • Anonyymi

      Jälleen kerran... kun pyydän ihan tutkimustuloksia ihan NUMEROINA saan taas tätä sanallista hypettämistä. Ennenkaikkea puolueetonta tutkimusta, joka ei ole mitenkään vetytalouteen tai vetyautoihin kytköksissä pyrkien myymään vetytuotteita. Artikkelit ovat jo muutaman vuoden takaa, joten varmaan joku artikkeli löytyy myös ihan labra testaamisestakin? Katujen ilmassa (missä vetyautoilla ajetaan) on myös erilaisia haitallisia pienhiukkasia polttomoottoriautojen pakokaasuista pölyn lisäksi, joten hieman kiinnostaa mitenkäs nämä aidosti haitalliset hiukkaset reagoi kun kulkeutuvat vetyauton polttokennon läpi? Eli mitä se käytännössä puhdistaa ja mitä ei puhdista. Sekä jonkun asiantuntijan arvio ilmanlaadusta mitä se lopulta on alkuperäiseen verrattuna.

      Yritän vain selvittää kuinka totta tämä "puhdistaa ilmaa" väite oikeasti on? Onko se todella merkittävää parantaen aidosti elämänlaatua vai liioiteltua (melko kyseenalainen teho kokonaisuutena mitattuna) omien taloudellisien etujen takia?

    • Anonyymi

      Kuinka monella ihmisellä on ilmanpuhdistin kotona ja näin osoittavat konkreettisesti että ovat ilman laadusta huolissaan? En tunne ketään. Toisinsanoen ei varmaan kovin hyvä meriitti ole että vetyauto puhdistaa ilmaa kun ei siitä autoilija oikeasti mitään aidosti hyödy.

    • Anonyymi

      Odotan edelleen tuloksia että TUTKITUSTI vetyautot puhdistavat MERKITTÄVÄSTI ja aidosti ilmaa. Kun en itse löydä googlaamalla tutkimuksia eikä vetyfanaatikot pysty mitään raporttia NUMEROINA toimittamaan, niin väite alkaa tuntumaan liioittelulta ja alkaa täyttämään viherpesun tunnusmerkkejä?

      Vai paljastuuko vetyautojen ilman puhdistaminen rajusti liioitelluksi viherpesuksi kun kävi Finnairin tapauksessa?

      https://www.greenpeace.org/finland/tiedotteet/greenpeace/finnairille-niukka-voitto-vuoden-huiputus-aanestyksessa/

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010221512.html

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17241677/tulevaisuuden-vetytalous-on-pitkaan-viherpesua

    • Anonyymi

      Ei edelleenkään ole toimitettu mitään virallista raporttia ilman puhdistamisesta. Taitaa olla vain VALHETTA.

    • Anonyymi

      Mietitään nyt seikkaa että autokauppias koittaa myydä vetyautoa "puhdistaa ilmaa" argumentilla. Asiakas saattaa siihen tokaista että Suomi on harvaan asuttu maa missä on melko hyvä ilmanlaatu yleisesti, joten ilman puhdistamiselle ei ole todellista tarvetta.

      Vain vetyfanaatikko koittaa uskotella että ilmanlaadussa olisi jotain vikaa Suomessa hakien oikeutusta vetyautolle. Ehkä hetkellisesti ja paikallisesti vaikkapa Helsingin ydinkeskustassa ruuhka-aikaan tyynenä päivänä voi näin olla muutamana päivänä vuodessa, mutta ei siitä uutisoida esim. liikkumista Helsingin ydinkeskustassa pitäisi välttää.

    • Anonyymi

      Tutkimusraporttia edelleen odotellaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11154
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3113
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2964
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2167
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1928
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1765
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1704
    9. 85
      1678
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe