Vetyautoja menee edelleen todella huonosti kaupaksi.

Anonyymi-ap

Mitään selvää teknistä edistystä ei ole tapahtunut, jotta vetyautot voisivat mennä lähitulevaisuudessa hyvin kaupaksi. Vain netissä hehkutetaan ja myydään mielikuvina paljon, mutta ei oikeassa elämässä.

"Olisiko tässä ryhmässä hyvää näkemystä, miksi nykyisten vetyautojen uusrekisteröinti on laskussa? Tiedossani on kaksi Euroopassa myytävää vetyautoa (#FCEV): Toyota Mirai ja Huyndai Nexo. Onko muita myynnissä tällä hetkellä?
Jotain huhua on ollut uusista tulevista malleista, jotka voisivat muuttaa näkymää (Toyota Crown) https://fuelcellsworks.com/.../toyota-crown-introduces.../
Joka tapauksessa nyt rekisteröitävistä FCEV on puhti poissa, kesäkuussa avoimien lähteiden mukaan rekisteröitiin 43 vetyautoa Saksassa, Hollannissa ja Tanskassa. Koko vuoden saldo on vielä surullisempi, rekisteröidyt vetyautot ovat lähes täysin Saksan varassa. Hollannin ja Tanskan vuoden 2022 taksikäyttöön rekisteröidyt autot ovat yksittäisiä piikkejä. Kuten tuo iso Saksankin piikki elokuussa 2022. Norja ei enää ilmoita vetyautoja erikseen, Ruotsissa on luokka "övriga bränslen" jossa voisi olla vetyautoja? Suomessa onneksi on oma selvä luokkansa FCEV, vaikka tankkausasemaverkoston vuoksi hiljaista toki on. Tankkausverkko tulee kehittymään valtion ja muutaman rohkean infrarakentajan toimesta, jännä nähdä montako 2M€ asemaa Suomeen uskalletaan rakentaa?"

"Sana vetytalous on myös erikoinen. Ei puhuta metallitaloudesta tai sähkötaloudesta. Vetyteollisuus kuvaa paremmin sitä, miten puhdasta vetyä kaivataan nykyisen fossiilisen vedyn sijasta lannoite, muovi ja polttoaineteollisuuteen.
Vetyautoja myydään edelleen <50 kpl/kk Euroopassa, kuten 10v sitten. Sähköautoja myydään 100000 kpl/kk pelkästään yllämainituissa maissa. Mikään määrä tuotekehitystä ei muuta fysiikan lakeja, vety vain on aina kallista ja epäkäytännöllistä, ainakin tällä planeetalla. Marsissa tilanne voisi olla toinen, vaikka sielläkin akkuteknologia lienee järkevämpi energiatehokkuutensa vuoksi."

https://www.facebook.com/groups/vetyh/posts/1969400850097252

19

735

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kertokaahan vetyuskovaiset että missä maassa vetyautot ovat selvästi suosittuja? Jos ette pysty sitä kertomaan, niin kannattaa ottaa opiksi että miksei ole.

    • Anonyymi

      Vedyn hyötysuhde on surkea, ei fysiikan lakeja voi muuttaa uskovaisetkaan.

    • Anonyymi

      Odotan edelleen todisteita siitä että vetyautot ovat oikeassa elämässä jotenkin suosittuja. Olen kyllästynyt jatkuvaan epärealistiseen hehkuttamiseen vetyliikenteessä netissä, mutta oikean elämän esimerkit läpimurrosta (esim. myyntitilastot) puuttuvat.

    • Anonyymi

      Jos polttokennon korjaaminen maksaa jopa 100 000e joissakin tapauksissa perusvetyautoon, niin hurjaksi menee. Ja vaikka tulevaisuudessa maksaisi "vain" 20 000e ja kestää alle 200 000km, niin kyllä on kallista autoilua. Täyssähköautoihinkin voi akku maksaa paljon, mutta on toivoa että kestää yli 400 000km alkuperäisellä akulla (lopussa kakkosautona) jolloin se muutenkin romutetaan.

      https://www.is.fi/autot/art-2000009789719.html

    • Anonyymi

      Mikä tahansa auto joka maksaa vähintään 70 000e jää todennäköisesti vähälle myynnille. Jos vetyautoja ei ole edes 40 000e hintaan saatavilla UUTENA, niin vähälle jää myynnit jo pelkästään hinnan takia.

      • Anonyymi

        Ei vetyautoilla ole taviksilla varaa ajaa, vaikka autoja saisi ilmaiseksi. Ellei vetyasemia tueta aivan perkeleesti siis.


    • Anonyymi

      Käy huonosti kauppa.

    • Anonyymi

      Sama tulevaisuus on varmaan (harraste) vetyveneillä että huonosti käy kauppa, koska harvassa satamassa on vetytankkaus mahdollisuus.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Toiset eivät suostu ottamaan opiksi mitä ihmiset ovat mieltä ulkomailla vetyauton omistamisesta ja sinnikkäästi vain uskovat niiden yleistymiseen jos tänne Suomeen rakennetaan muutama kymmenen vetytankkausasemaa. Vaikka muutamassa maassa on yli 100 vetytankkausasemaa ja maata voi ajaa ristiin rastiin vetyautoilla, niin siltikään vetyautojen myynti ei ole siellä lähtenyt nousuun. Melkoista itsepetosta puuhata samaa virhettä tänne Suomeen.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nyt myös Toyota myöntää että heillä on suuria vaikeuksia saada vetyhenkilöautoja myytyä. Uusi yritys hyötyajoneuvojen osalta. Usa on kuitenkin aika suuri maa missä myydään autoja, joten myyntimäärät siihen suhteutettuna on todella surkea.

      "Toyota myi vain 2 604 esimerkkiä vetykäyttöisestä Miraista Yhdysvalloissa vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana."

      "Olemme yrittäneet Miraita, mutta emme onnistuneet", hän kertoi Autocarille . "Vetyasemia on hyvin vähän ja niitä on vaikea toteuttaa, joten Mirai on pienempi [tilavuudeltaan]. Keskikokoisille kuorma-autoille on helppo toimittaa [tankkausverkosto], koska se on pääasiassa A paikkaan B. Valtava määrä kuorma-autoja kulkee paikasta A paikkaan B, joten voit käyttää asemia vakaammin. Hyötyajoneuvot ovat tärkein alue, jolla vedyn käyttöä yritetään jatkaa.

      https://www-carscoops-com.translate.goog/2023/10/toyota-admits-mirai-has-not-been-successful-will-focus-on-hydrogen-commercial-vehicles/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

    • Anonyymi

      Onhan siinä selvä ero että mitä on saatu suurinpiirtein samassa ajassa kaupaksi. Täyssähköautot johtavat aivan selvästi kilpailua kumpi on suositumpi vaihtoehto.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/18143537/maailmassa-tayssahkoautoja-27-700-000-vetyautoja-noin-72-000-

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      vedyn käyttö polttoaineena on suudenpi haaste sen voitelun vuoksi moottorissa, kun taas polttoaine tulee vetygeneraattorilla vedestä,

    • Anonyymi

      Vetypommiautojen suunnittelu on loppunut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      263
      2501
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      91
      1997
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1596
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      157
      1417
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1258
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1185
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe