Ruispalat pehmeämmiksi

Anonyymi-ap

Olen tehnyt ruispaloja taikinajuurella tehdystä taikinasta, ja lisännyt joukkoon pari desiä vehnäjauhoja ja pussin kuivahiivaa.

Muuten tulee ihan hyviä, mutta ovat mielestäni liian kovia ja sitkeitä, haluaisin niistä samanlaisia, kuin esim. Vaasan ruispalat.

Olen paistanut uunin keskiosassa 200 c noin 40 minuuttia.

Miten niistä saisi pehmeämpiä?

19

469

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Enemmän nestettä arvatenkin ellet ole paistanut liian kuiviksi. Hyvä ruisleipä saa olla melko kuivaakin kun on maut kohdallaan, säilyy kauan ja kuivuu lisää. Saksalainen ruisleipä on kuivaa, tiivistä ja pahan makuista.

      Ei kai hapanjuuritaikinaan tarvitse enää hiivaa lisätä kun antaa kohota. Eikä se ole enää hapanjuurta jos jättää seuraavaan taikinaan ja siihen on lisätty hiivaa.

      • Anonyymi

        Onhan noissa Vaasan ruispaloissakin käytetty hiivaa, eihän se tosin sitä välttämättä tarvitse itse leipoessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan noissa Vaasan ruispaloissakin käytetty hiivaa, eihän se tosin sitä välttämättä tarvitse itse leipoessa.

        Ei niitä mainostetakaan juureen tehtynä.


      • Anonyymi

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        😋 ­N­­y­­­m­­f­o­­­m­­­a­­a­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Mä taasen oon laittanut ruispalaa mikroon jotta siitä saa vähän kuin jälkiuunileipää. Ei saa olla mikrossa liikaa mutta sopivasti.

      Tv TimmyH

    • Vastaleivottu lämmin ruisleipä voin ja maidon kanssa on herkkua, mutta kuori on syömäkelvotonta. Minä käärin ruisleivät tiiviisti pyyhkeisiin, jolloin höyry pehmentää kuoren ja lopputulos on kuin ruispaloissa. Kokemukseni perustuu hapanjuuritaikinaan 100% ruisjauhoilla, vedellä ja suolalla ilman muita jauhoja tai lisäaineita.

      • Anonyymi

        Eikö siinä saa olla muka purutuntumaa kuten jälkiuunileivässä? Mun mielestä "jälkkäri" on lähes tulkoon parasta ruisleipää.

        Kuten parhaissa vaaleissa leivissä. Rapea kuori ja pehmeä sisus.

        Tv TimmyH


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö siinä saa olla muka purutuntumaa kuten jälkiuunileivässä? Mun mielestä "jälkkäri" on lähes tulkoon parasta ruisleipää.

        Kuten parhaissa vaaleissa leivissä. Rapea kuori ja pehmeä sisus.

        Tv TimmyH

        Useimmat tykkää kuoresta eniten, makuja on monia tai huonoja hampaita.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Useimmat tykkää kuoresta eniten, makuja on monia tai huonoja hampaita.

        Ruispalojen pehmeyttähän avaaja hakee ja annoin itse käyttämäni ja Marttojen ohjeistaman vinkin. Ja kyllä niissä on vielä silloinkin purutuntumaa jos leivät paistaa kypsiksi. Ensimmäistä kertaa tehdessä kannattaa käyttää lämpömittaria. Leipä on kypsä kun sisälämpö on 98C. Lämpömittarin kanssa ei tarvitse leipiä koputella kesken paiston vaan saa kerralla valmista.

        ”Anna leipien jäähtyä paksuilla leivinliinoilla peiteltyinä.”

        https://www.martat.fi/reseptit/ruisleipa-ruislimppu-hapanleipa/


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Ruispalojen pehmeyttähän avaaja hakee ja annoin itse käyttämäni ja Marttojen ohjeistaman vinkin. Ja kyllä niissä on vielä silloinkin purutuntumaa jos leivät paistaa kypsiksi. Ensimmäistä kertaa tehdessä kannattaa käyttää lämpömittaria. Leipä on kypsä kun sisälämpö on 98C. Lämpömittarin kanssa ei tarvitse leipiä koputella kesken paiston vaan saa kerralla valmista.

        ”Anna leipien jäähtyä paksuilla leivinliinoilla peiteltyinä.”

        https://www.martat.fi/reseptit/ruisleipa-ruislimppu-hapanleipa/

        Mikä on griillimuijan mielipide jälkiuuni leivästä?! Mielenkiinnolla odotan vastausta.

        Tv TimmyH


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on griillimuijan mielipide jälkiuuni leivästä?! Mielenkiinnolla odotan vastausta.

        Tv TimmyH

        Hyvää se on kuten myös uunilämmin ruisleipä voin kanssa. Eikä hyvin tehty jälkiuunileipä ole lainkaan liian kovaa. Taitaa olla niin, että sitäkin pehmennetään niin, että jäähtyy liinojen alla. Suoraan uunista otetun ruisleivän kuori on kyllä todella kovaa eikä sitä viitsi syödä muuten kuin maistiaisina leivontapäivinä.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Hyvää se on kuten myös uunilämmin ruisleipä voin kanssa. Eikä hyvin tehty jälkiuunileipä ole lainkaan liian kovaa. Taitaa olla niin, että sitäkin pehmennetään niin, että jäähtyy liinojen alla. Suoraan uunista otetun ruisleivän kuori on kyllä todella kovaa eikä sitä viitsi syödä muuten kuin maistiaisina leivontapäivinä.

        Kyllä hyvä ruisleipä on hyvää. Multa jää usein Ruispalat ja Reissumiehet kaupan hyllylle.

        Tv TimmyH


    • Anonyymi

      Paistatko sähköuunissa vai puilla lämmitettävässä leivinuunissa?

      • Anonyymi

        Ei kai sillä ole merkitystä? Ruisleipä paistetaan 225C:ssä, johon sähköuuni pääsee vaivattomasti. Rieskaa ja pizzaa sillä ei voi paistaa kun lämpötila pitää olla siellä 300-450C:ssä. Kaasutoimisessa pizzauunissa 450C:ssä tulee helvetin hyvät ja pehmeät leopardinpilkkuiset ohrarieskat. Vähintään yhtä hyvät kuin leivinuunissa eli polttoaine (sähkö, puu, kaasu) ei vaikuta eikä uunin kosteuskaan koska pizzauuni on avoin.


      • Anonyymi

        Sähköuunissa 200 c, 40 min., täytyy kokeilla kuumemmassa ja lyhyemmällä paistoajalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kai sillä ole merkitystä? Ruisleipä paistetaan 225C:ssä, johon sähköuuni pääsee vaivattomasti. Rieskaa ja pizzaa sillä ei voi paistaa kun lämpötila pitää olla siellä 300-450C:ssä. Kaasutoimisessa pizzauunissa 450C:ssä tulee helvetin hyvät ja pehmeät leopardinpilkkuiset ohrarieskat. Vähintään yhtä hyvät kuin leivinuunissa eli polttoaine (sähkö, puu, kaasu) ei vaikuta eikä uunin kosteuskaan koska pizzauuni on avoin.

        Kumma kun ei kestä erilaista mielipidettä vaan pitää poistattaa.

        Hyvin onnistuu rieskat 300C lämmössä ja pizzatkin omaan makuun parhaita, vaikka itse en viitsi pohjia tehdäkään. Jos haluaa juuri tietynlaista niin sitten voi tarvita pizzauunin, mutta enemmänkin ovat myyntiä myynnin vuoksi.

        Olen syönyt rieskoja saman ihmisen tekeminä puu-uunissa ja sähköuunissa enkä huomannut eroa, itse en osaa yhtä hyviä tehdä.


    • Anonyymi

      Ruispaloja, ajattelin tässä jos vaihtaisit lisätyn hiivan vaikka niin sanottuun hippuselliseen hirvensarvisuolaa tai ruokasoodaa. Se kohottaa taikinan hyvin. Kaupan ruispalatkinhan on alkujaan ainakin sentin paksuisia ja sitten jälkikäteen puolitettuja.
      Voisit kokeilla muutaman leivän vaikka 225 paistolämpötilassa noin 30 minuuttia, anna jäähtyä leivinliinan alla ja maista onko tullut kypsäksi ja notkeaksi.
      Jos tuntuu että jäi taikinamaiseksi niin sitten lisäät hieman paistoaikaa.

    • Anonyymi

      Lidlillä on luomu ruispaloja. Oikein hyviä, suosittelen.

      Tv TimmyH

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Upea peppuisella naisella

      Upea peppuisella naisella on upea peppu.
      Ikävä
      100
      6514
    2. Nikkalassa vauhdilla nokka kohti taivasta

      Mitähän Darwin sanoisi näistä 4 suomalaisesta, jotka kävivät Haparandan puolella näyttämässä, kuinka Suomi auto kulkee t
      Tornio ja Haaparanta
      31
      3890
    3. törniöläiset kaaharit haaparannassa

      isäpapan autolla kaahatta 270 km/h metsään https://www.lapinkansa.fi/nsd-kaksi-suomalaista-kuoli-kolarissa-haaparannall/
      Tornio ja Haaparanta
      30
      3305
    4. Sitä saa mitä tilaa Perussuomalaiset!

      https://yle.fi/a/74-20160212 SDP:n kannatus se vain nousee ja Keskusta on kolmantena. Kokoomus saanut pienen osan persu
      Maailman menoa
      378
      1783
    5. Mihin se sysipska hävisi?

      Katso Frida Kahlo elämäkerta ja opi.
      Ikävä
      33
      1408
    6. Upea peppuisella miehellä

      Upea peppuisella miehellä on upea peppu.
      Ikävä
      27
      1350
    7. Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän

      Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi
      Maailman menoa
      47
      1043
    8. Anteeksi kulta

      En oo jaksanut pahemmin kirjoitella, kun oo ollut tosi väsynyt. Mut ikävä on mieletön ja haluisin kuiskata korvaasi, hyv
      Ikävä
      11
      986
    9. Perttu Sirviö laukoo täydestä tuutista - Farmi Suomi -kisaajista kovaa tekstiä "Pari mätää munaa..."

      Ohhoh, Farmilla tunteet alkaa käydä kuumana, kun julkkiksia tippuu jaksosta toiseen! Varo sisältöpaljastuksia: https:
      Tv-sarjat
      11
      920
    10. Tykkään susta todella

      Paljon. Olet ihana ❤️
      Ikävä
      42
      889
    Aihe