Ruispalat pehmeämmiksi

Anonyymi-ap

Olen tehnyt ruispaloja taikinajuurella tehdystä taikinasta, ja lisännyt joukkoon pari desiä vehnäjauhoja ja pussin kuivahiivaa.

Muuten tulee ihan hyviä, mutta ovat mielestäni liian kovia ja sitkeitä, haluaisin niistä samanlaisia, kuin esim. Vaasan ruispalat.

Olen paistanut uunin keskiosassa 200 c noin 40 minuuttia.

Miten niistä saisi pehmeämpiä?

19

538

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Enemmän nestettä arvatenkin ellet ole paistanut liian kuiviksi. Hyvä ruisleipä saa olla melko kuivaakin kun on maut kohdallaan, säilyy kauan ja kuivuu lisää. Saksalainen ruisleipä on kuivaa, tiivistä ja pahan makuista.

      Ei kai hapanjuuritaikinaan tarvitse enää hiivaa lisätä kun antaa kohota. Eikä se ole enää hapanjuurta jos jättää seuraavaan taikinaan ja siihen on lisätty hiivaa.

      • Anonyymi

        Onhan noissa Vaasan ruispaloissakin käytetty hiivaa, eihän se tosin sitä välttämättä tarvitse itse leipoessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan noissa Vaasan ruispaloissakin käytetty hiivaa, eihän se tosin sitä välttämättä tarvitse itse leipoessa.

        Ei niitä mainostetakaan juureen tehtynä.


      • Anonyymi

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        😋 ­N­­y­­­m­­f­o­­­m­­­a­­a­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Mä taasen oon laittanut ruispalaa mikroon jotta siitä saa vähän kuin jälkiuunileipää. Ei saa olla mikrossa liikaa mutta sopivasti.

      Tv TimmyH

    • Vastaleivottu lämmin ruisleipä voin ja maidon kanssa on herkkua, mutta kuori on syömäkelvotonta. Minä käärin ruisleivät tiiviisti pyyhkeisiin, jolloin höyry pehmentää kuoren ja lopputulos on kuin ruispaloissa. Kokemukseni perustuu hapanjuuritaikinaan 100% ruisjauhoilla, vedellä ja suolalla ilman muita jauhoja tai lisäaineita.

      • Anonyymi

        Eikö siinä saa olla muka purutuntumaa kuten jälkiuunileivässä? Mun mielestä "jälkkäri" on lähes tulkoon parasta ruisleipää.

        Kuten parhaissa vaaleissa leivissä. Rapea kuori ja pehmeä sisus.

        Tv TimmyH


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö siinä saa olla muka purutuntumaa kuten jälkiuunileivässä? Mun mielestä "jälkkäri" on lähes tulkoon parasta ruisleipää.

        Kuten parhaissa vaaleissa leivissä. Rapea kuori ja pehmeä sisus.

        Tv TimmyH

        Useimmat tykkää kuoresta eniten, makuja on monia tai huonoja hampaita.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Useimmat tykkää kuoresta eniten, makuja on monia tai huonoja hampaita.

        Ruispalojen pehmeyttähän avaaja hakee ja annoin itse käyttämäni ja Marttojen ohjeistaman vinkin. Ja kyllä niissä on vielä silloinkin purutuntumaa jos leivät paistaa kypsiksi. Ensimmäistä kertaa tehdessä kannattaa käyttää lämpömittaria. Leipä on kypsä kun sisälämpö on 98C. Lämpömittarin kanssa ei tarvitse leipiä koputella kesken paiston vaan saa kerralla valmista.

        ”Anna leipien jäähtyä paksuilla leivinliinoilla peiteltyinä.”

        https://www.martat.fi/reseptit/ruisleipa-ruislimppu-hapanleipa/


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Ruispalojen pehmeyttähän avaaja hakee ja annoin itse käyttämäni ja Marttojen ohjeistaman vinkin. Ja kyllä niissä on vielä silloinkin purutuntumaa jos leivät paistaa kypsiksi. Ensimmäistä kertaa tehdessä kannattaa käyttää lämpömittaria. Leipä on kypsä kun sisälämpö on 98C. Lämpömittarin kanssa ei tarvitse leipiä koputella kesken paiston vaan saa kerralla valmista.

        ”Anna leipien jäähtyä paksuilla leivinliinoilla peiteltyinä.”

        https://www.martat.fi/reseptit/ruisleipa-ruislimppu-hapanleipa/

        Mikä on griillimuijan mielipide jälkiuuni leivästä?! Mielenkiinnolla odotan vastausta.

        Tv TimmyH


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on griillimuijan mielipide jälkiuuni leivästä?! Mielenkiinnolla odotan vastausta.

        Tv TimmyH

        Hyvää se on kuten myös uunilämmin ruisleipä voin kanssa. Eikä hyvin tehty jälkiuunileipä ole lainkaan liian kovaa. Taitaa olla niin, että sitäkin pehmennetään niin, että jäähtyy liinojen alla. Suoraan uunista otetun ruisleivän kuori on kyllä todella kovaa eikä sitä viitsi syödä muuten kuin maistiaisina leivontapäivinä.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Hyvää se on kuten myös uunilämmin ruisleipä voin kanssa. Eikä hyvin tehty jälkiuunileipä ole lainkaan liian kovaa. Taitaa olla niin, että sitäkin pehmennetään niin, että jäähtyy liinojen alla. Suoraan uunista otetun ruisleivän kuori on kyllä todella kovaa eikä sitä viitsi syödä muuten kuin maistiaisina leivontapäivinä.

        Kyllä hyvä ruisleipä on hyvää. Multa jää usein Ruispalat ja Reissumiehet kaupan hyllylle.

        Tv TimmyH


    • Anonyymi

      Paistatko sähköuunissa vai puilla lämmitettävässä leivinuunissa?

      • Anonyymi

        Ei kai sillä ole merkitystä? Ruisleipä paistetaan 225C:ssä, johon sähköuuni pääsee vaivattomasti. Rieskaa ja pizzaa sillä ei voi paistaa kun lämpötila pitää olla siellä 300-450C:ssä. Kaasutoimisessa pizzauunissa 450C:ssä tulee helvetin hyvät ja pehmeät leopardinpilkkuiset ohrarieskat. Vähintään yhtä hyvät kuin leivinuunissa eli polttoaine (sähkö, puu, kaasu) ei vaikuta eikä uunin kosteuskaan koska pizzauuni on avoin.


      • Anonyymi

        Sähköuunissa 200 c, 40 min., täytyy kokeilla kuumemmassa ja lyhyemmällä paistoajalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kai sillä ole merkitystä? Ruisleipä paistetaan 225C:ssä, johon sähköuuni pääsee vaivattomasti. Rieskaa ja pizzaa sillä ei voi paistaa kun lämpötila pitää olla siellä 300-450C:ssä. Kaasutoimisessa pizzauunissa 450C:ssä tulee helvetin hyvät ja pehmeät leopardinpilkkuiset ohrarieskat. Vähintään yhtä hyvät kuin leivinuunissa eli polttoaine (sähkö, puu, kaasu) ei vaikuta eikä uunin kosteuskaan koska pizzauuni on avoin.

        Kumma kun ei kestä erilaista mielipidettä vaan pitää poistattaa.

        Hyvin onnistuu rieskat 300C lämmössä ja pizzatkin omaan makuun parhaita, vaikka itse en viitsi pohjia tehdäkään. Jos haluaa juuri tietynlaista niin sitten voi tarvita pizzauunin, mutta enemmänkin ovat myyntiä myynnin vuoksi.

        Olen syönyt rieskoja saman ihmisen tekeminä puu-uunissa ja sähköuunissa enkä huomannut eroa, itse en osaa yhtä hyviä tehdä.


    • Anonyymi

      Ruispaloja, ajattelin tässä jos vaihtaisit lisätyn hiivan vaikka niin sanottuun hippuselliseen hirvensarvisuolaa tai ruokasoodaa. Se kohottaa taikinan hyvin. Kaupan ruispalatkinhan on alkujaan ainakin sentin paksuisia ja sitten jälkikäteen puolitettuja.
      Voisit kokeilla muutaman leivän vaikka 225 paistolämpötilassa noin 30 minuuttia, anna jäähtyä leivinliinan alla ja maista onko tullut kypsäksi ja notkeaksi.
      Jos tuntuu että jäi taikinamaiseksi niin sitten lisäät hieman paistoaikaa.

    • Anonyymi

      Lidlillä on luomu ruispaloja. Oikein hyviä, suosittelen.

      Tv TimmyH

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen rakkaus sinua kohtaan ei kuole koskaan

      Ihastunut olen moniin vuosien varrella mutta vain sinä jäit sydämeen enkä vaan osaa unohtaa. Olit silloin parasta elämäs
      Ikävä
      53
      1625
    2. Maskuliininen herrasmies

      Tekee aloitteen. 🌸
      Ikävä
      174
      1356
    3. Kiinni on siekkilän yliajaja

      Eilen illalla saatu kiinni Varsinais-Suomessa tämä henkilö.
      Mikkeli
      10
      1335
    4. Oletko valmis? Meidän tarinaan

      Rakastan sinua ❤️
      Ikävä
      76
      1274
    5. Jättimäärä alokkaita keskeyttää asepalveluksen melkein heti "En pystynyt olemaan siellä enää"

      Jättimäärä alokkaita keskeyttää asepalveluksen melkein heti – "En pystynyt olemaan siellä enää" Ennen sotaväki oli
      Maailman menoa
      290
      1238
    6. Näyttävin pariskunta

      Ketkä lie tällä kylällä kääntää päät?
      Suomussalmi
      17
      1170
    7. Martina Aitolehti poseeraa Ibizalla

      Ihanaa! Ibiza on ihan paras paikka lomailla hengaillen, viinistä ja iltamenoista nauttien. Säpinää riittää. Aitolehti
      Kotimaiset julkkisjuorut
      98
      935
    8. Ollaanko me tyhmiä mies?

      Miten ihmeessä me onnistuttiin saamaan tästä näin pitkällinen ja masokistinen kuvio. Miten? Jos toisesta tykkää, näinhä
      Tunteet
      61
      928
    9. Unelmoin päivästä, jolloin voimme olla yhdessä.

      Niin pieni kuin sydän onkin, sä oot siellä ja ne mun isot tunteet sua kohtaan ❤️Sydämeni sykähtää joka kerta kun sut nää
      Ikävä
      33
      913
    10. Kannattaako kaikki Abrahamilaiset uskonnot jättää?

      Ja seurata jotain ihan muuta?
      Hindulaisuus
      347
      815
    Aihe