Olen tehnyt ruispaloja taikinajuurella tehdystä taikinasta, ja lisännyt joukkoon pari desiä vehnäjauhoja ja pussin kuivahiivaa.
Muuten tulee ihan hyviä, mutta ovat mielestäni liian kovia ja sitkeitä, haluaisin niistä samanlaisia, kuin esim. Vaasan ruispalat.
Olen paistanut uunin keskiosassa 200 c noin 40 minuuttia.
Miten niistä saisi pehmeämpiä?
Ruispalat pehmeämmiksi
19
416
Vastaukset
- Anonyymi
Enemmän nestettä arvatenkin ellet ole paistanut liian kuiviksi. Hyvä ruisleipä saa olla melko kuivaakin kun on maut kohdallaan, säilyy kauan ja kuivuu lisää. Saksalainen ruisleipä on kuivaa, tiivistä ja pahan makuista.
Ei kai hapanjuuritaikinaan tarvitse enää hiivaa lisätä kun antaa kohota. Eikä se ole enää hapanjuurta jos jättää seuraavaan taikinaan ja siihen on lisätty hiivaa.- Anonyymi
Onhan noissa Vaasan ruispaloissakin käytetty hiivaa, eihän se tosin sitä välttämättä tarvitse itse leipoessa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onhan noissa Vaasan ruispaloissakin käytetty hiivaa, eihän se tosin sitä välttämättä tarvitse itse leipoessa.
Ei niitä mainostetakaan juureen tehtynä.
- Anonyymi
😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍
😋 Nymfomaani -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21
🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
- Anonyymi
Mä taasen oon laittanut ruispalaa mikroon jotta siitä saa vähän kuin jälkiuunileipää. Ei saa olla mikrossa liikaa mutta sopivasti.
Tv TimmyH Vastaleivottu lämmin ruisleipä voin ja maidon kanssa on herkkua, mutta kuori on syömäkelvotonta. Minä käärin ruisleivät tiiviisti pyyhkeisiin, jolloin höyry pehmentää kuoren ja lopputulos on kuin ruispaloissa. Kokemukseni perustuu hapanjuuritaikinaan 100% ruisjauhoilla, vedellä ja suolalla ilman muita jauhoja tai lisäaineita.
- Anonyymi
Eikö siinä saa olla muka purutuntumaa kuten jälkiuunileivässä? Mun mielestä "jälkkäri" on lähes tulkoon parasta ruisleipää.
Kuten parhaissa vaaleissa leivissä. Rapea kuori ja pehmeä sisus.
Tv TimmyH - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eikö siinä saa olla muka purutuntumaa kuten jälkiuunileivässä? Mun mielestä "jälkkäri" on lähes tulkoon parasta ruisleipää.
Kuten parhaissa vaaleissa leivissä. Rapea kuori ja pehmeä sisus.
Tv TimmyHUseimmat tykkää kuoresta eniten, makuja on monia tai huonoja hampaita.
Anonyymi kirjoitti:
Useimmat tykkää kuoresta eniten, makuja on monia tai huonoja hampaita.
Ruispalojen pehmeyttähän avaaja hakee ja annoin itse käyttämäni ja Marttojen ohjeistaman vinkin. Ja kyllä niissä on vielä silloinkin purutuntumaa jos leivät paistaa kypsiksi. Ensimmäistä kertaa tehdessä kannattaa käyttää lämpömittaria. Leipä on kypsä kun sisälämpö on 98C. Lämpömittarin kanssa ei tarvitse leipiä koputella kesken paiston vaan saa kerralla valmista.
”Anna leipien jäähtyä paksuilla leivinliinoilla peiteltyinä.”
https://www.martat.fi/reseptit/ruisleipa-ruislimppu-hapanleipa/- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Ruispalojen pehmeyttähän avaaja hakee ja annoin itse käyttämäni ja Marttojen ohjeistaman vinkin. Ja kyllä niissä on vielä silloinkin purutuntumaa jos leivät paistaa kypsiksi. Ensimmäistä kertaa tehdessä kannattaa käyttää lämpömittaria. Leipä on kypsä kun sisälämpö on 98C. Lämpömittarin kanssa ei tarvitse leipiä koputella kesken paiston vaan saa kerralla valmista.
”Anna leipien jäähtyä paksuilla leivinliinoilla peiteltyinä.”
https://www.martat.fi/reseptit/ruisleipa-ruislimppu-hapanleipa/Mikä on griillimuijan mielipide jälkiuuni leivästä?! Mielenkiinnolla odotan vastausta.
Tv TimmyH Anonyymi kirjoitti:
Mikä on griillimuijan mielipide jälkiuuni leivästä?! Mielenkiinnolla odotan vastausta.
Tv TimmyHHyvää se on kuten myös uunilämmin ruisleipä voin kanssa. Eikä hyvin tehty jälkiuunileipä ole lainkaan liian kovaa. Taitaa olla niin, että sitäkin pehmennetään niin, että jäähtyy liinojen alla. Suoraan uunista otetun ruisleivän kuori on kyllä todella kovaa eikä sitä viitsi syödä muuten kuin maistiaisina leivontapäivinä.
- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Hyvää se on kuten myös uunilämmin ruisleipä voin kanssa. Eikä hyvin tehty jälkiuunileipä ole lainkaan liian kovaa. Taitaa olla niin, että sitäkin pehmennetään niin, että jäähtyy liinojen alla. Suoraan uunista otetun ruisleivän kuori on kyllä todella kovaa eikä sitä viitsi syödä muuten kuin maistiaisina leivontapäivinä.
Kyllä hyvä ruisleipä on hyvää. Multa jää usein Ruispalat ja Reissumiehet kaupan hyllylle.
Tv TimmyH
- Anonyymi
Paistatko sähköuunissa vai puilla lämmitettävässä leivinuunissa?
- Anonyymi
Ei kai sillä ole merkitystä? Ruisleipä paistetaan 225C:ssä, johon sähköuuni pääsee vaivattomasti. Rieskaa ja pizzaa sillä ei voi paistaa kun lämpötila pitää olla siellä 300-450C:ssä. Kaasutoimisessa pizzauunissa 450C:ssä tulee helvetin hyvät ja pehmeät leopardinpilkkuiset ohrarieskat. Vähintään yhtä hyvät kuin leivinuunissa eli polttoaine (sähkö, puu, kaasu) ei vaikuta eikä uunin kosteuskaan koska pizzauuni on avoin.
- Anonyymi
Sähköuunissa 200 c, 40 min., täytyy kokeilla kuumemmassa ja lyhyemmällä paistoajalla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei kai sillä ole merkitystä? Ruisleipä paistetaan 225C:ssä, johon sähköuuni pääsee vaivattomasti. Rieskaa ja pizzaa sillä ei voi paistaa kun lämpötila pitää olla siellä 300-450C:ssä. Kaasutoimisessa pizzauunissa 450C:ssä tulee helvetin hyvät ja pehmeät leopardinpilkkuiset ohrarieskat. Vähintään yhtä hyvät kuin leivinuunissa eli polttoaine (sähkö, puu, kaasu) ei vaikuta eikä uunin kosteuskaan koska pizzauuni on avoin.
Kumma kun ei kestä erilaista mielipidettä vaan pitää poistattaa.
Hyvin onnistuu rieskat 300C lämmössä ja pizzatkin omaan makuun parhaita, vaikka itse en viitsi pohjia tehdäkään. Jos haluaa juuri tietynlaista niin sitten voi tarvita pizzauunin, mutta enemmänkin ovat myyntiä myynnin vuoksi.
Olen syönyt rieskoja saman ihmisen tekeminä puu-uunissa ja sähköuunissa enkä huomannut eroa, itse en osaa yhtä hyviä tehdä.
- Anonyymi
Ruispaloja, ajattelin tässä jos vaihtaisit lisätyn hiivan vaikka niin sanottuun hippuselliseen hirvensarvisuolaa tai ruokasoodaa. Se kohottaa taikinan hyvin. Kaupan ruispalatkinhan on alkujaan ainakin sentin paksuisia ja sitten jälkikäteen puolitettuja.
Voisit kokeilla muutaman leivän vaikka 225 paistolämpötilassa noin 30 minuuttia, anna jäähtyä leivinliinan alla ja maista onko tullut kypsäksi ja notkeaksi.
Jos tuntuu että jäi taikinamaiseksi niin sitten lisäät hieman paistoaikaa. - Anonyymi
Lidlillä on luomu ruispaloja. Oikein hyviä, suosittelen.
Tv TimmyH
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sä et pääse yli, mä en pääse yli
Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V1281478- 371401
- 671215
Hei sinä nainen
Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa541139- 69984
Mitäs te venäjän puolustajat tekisitte, jos venäjä todella hyökkäisi tänne?
Tää on se mielenkiintoinen kysymys. Tehän olette lähinnä vasemmistolaisia, eikä armeijaa ole käyty, eikä rintamalle mi254944Kelan perkeleellinen käytäntö
Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei193924- 73911
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask napauttavat - Tällaisten ihmisten ei kannata muuttaa Italiaan: "Ei..."
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask toteuttivat oman unelmansa Italiassa. He ostivat kakkoskodin Italian Pugliasta. Lue lisää15823Miksi kaikki jauhaa KAJ:sta
Se bastulauluhan on todella huono, vanhanaikainen ja oikea junttilaulu. Oikein ällöttää, kun idiootit hehkuttaa sitä ps106818