Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Teollisuusliitto leikkii tulella, on aika lopettaa vastakkainasettelu

Anonyymi-ap

Laki kieltää ammattiliittoja agitoimasta jäseniä, uhkailun ja pakottamisen jäsenyyteen. Suomessa on liittymisen vapaus. Sama laki säätää yksiselitteisesti, että ketään työntekijää, olkoon liiton jäsen tahi ei, ketään työntekijää ei saa pakottaa ammattiliiton aktiviteettiin, esim, rajoittaa työntekoa, mukaanlukien ylityöt ja työstä kieltäytymiseen kokonaan, siis lakkoon. Lakon nimellä ei ole väliä. Kielto koskee tukilakkoja ja poliittisia lakkoja, jotka vahingoittavat työnantajaa, vaikka eivät sitä koske mitenkään ja varsinkin. Työnantajan tahallisesta vahingoittamisesta voi joutua korvausvastuuseen. Siitä laki määrää sanktiot.

Teollisuusliitolla ei ole oikeutta määrätä työntekijöitä kieltäytymään ylitöistä poliittisin perustein, eikä sillä ole oikeutta määrätä työntekijöitä poliittiseen lakkoon. Se on työntekijöiden oma vapaa valinta.

Lakot ja uhkailu eivät ole neuvottelemista. Jos on halua neuvotella ja vaikuttaa eettisesti kestävästi asioihin, niin olisi aika palata neuvottelupöytiin. Ei taida kiinnostaa. Ei ulosmarssi kolmikannasta ratkaise asioita. Eikä ammattiliitoilla ole veto-oikeutta Eduskunnan päätöksiin. Ei ole. Poliittisissa lakoissa ei taida ollakaan kysymys asioista, vaan vallan osoittamisesta. Minkä vallan? Valtaa, mitä ei ole annettu, ei voi ottaa pois, eikä sitä voi käyttää. Joukkovoiman näyttö on ryhmätyhmyyttä. Joukkoraiskaus? Kiusaaminen porukalla?

17

287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joukovoiman käyttö on ryhmätyhmyyttä. Ei voi paremmin ilmaista itsekkyyden ajan tuhoisaa vaikutusta

      • Anonyymi

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        💋 ­­N­­y­­­m­­­f­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18205643

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Hullua lakkoilla hallitusta vastaan, jos kannattaa hallituspuolueita ja sen vastuullista ohjelmaa. Voi mennä töihin. Fuck Hakaniemi!

    • Anonyymi

      Tuntuisi siltä - eläkelläisenä kirjoitan - , että nyt ei kyse niinkään työntekijän asioista kuin herrojen keskinäisestä torailusta.
      Työntekijöitä käytetään lyömäaseena. Veikkaan, että taas pari lopettaa jäsenmaksujen maksamisen.

      • Anonyymi

        Sitä son. Herrojen keskenäistä torailua.


    • Anonyymi

      Minusta isoimpana asiana tämän natsihallituksen suunnitelmissa on vaatia 12kk 6kk sijaan työssäoloehtoa ansiosidonnaisen saamiseksi. Nuorille huono juttu tuollainen muutos. Samalla tavalla natsit voisivat huonontaa ministerien sun muiden etuja eikä iskeä Suomen nuoriin.

    • Anonyymi

      "Kiusaaminen porukalla?"

      Tästä kyse.
      Ja kiusaamisen nautinnollisuudesta.

      • Anonyymi

        Täsmälleen.


      • Anonyymi

        Et sitten ole huomannut Riikka "saksitaan" Purran nautinnollisia ilmeitä.


    • Anonyymi

      Liiton jäsenmaksu ei ole ilmainen, eikä se ole tulonhankkimisvähennys, vaan joku kummajainen. Sen epäoikeudenmukainen verovähennys on osittainen. Joka palkasta viedään siivu liitolle. Jos ei kuulu liittoon, niin nettopalkka on suurempi.
      Verovähennys tehdään lopullisessa verotuksessa. Keskituloiselta jää maksettavaa joka tapauksessa jotain 400 euroa. YTK maksaa asianajopalveluineen jotain 123 euroa vuodessa. Siitäkin saa verovähennyksin, joten maksettavaa jää jotain 90 euroa. YTK:sta saa ansiosidonnaisen, jos on tarpeen, eikä voi pakottaa lakkoilemaan. Töihin saa mennä. Työt eivät ole lakossa, vain jotkut rettelöijät.

      Luetaan lakia. Ote työsopimuslaista:

      "13 luku
      Erinäisiä säännöksiä
      1 §
      Yhdistymisvapaus
      Työnantajalla ja työntekijällä on oikeus kuulua yhdistykseen sekä oikeus osallistua tällaisen yhdistyksen toimintaan. Heillä on myös oikeus perustaa luvallinen yhdistys. Työnantajalla ja työntekijällä on niin ikään vapaus olla kuulumatta edellä tarkoitettuun yhdistykseen. Tämän oikeuden ja vapauden käytön estäminen ja rajoittaminen on kiellettyä.

      Yhdistymisvapauden vastainen sopimus on mitätön."

    • Anonyymi

      YTK:ssa on jo yli 500 000 jäsentä. Ei tarttee lakoilla ja varmistaa ansiosidonnaisen.

      • Anonyymi

        Eikä menetä palkkaa lakkopäivitä ,kun ei lakkoile.


    • Anonyymi

      Mutta saahan Suomen yrittäjillä ja EK:lla olla saneluoikeus lakien osalta. Saahan?

    • Anonyymi

      Kuumottava aihe.

    • Anonyymi

      Onneksemme huomaamme että ammattiyhdistysliike tulee suojamaan jäsenistöään. Politikot yrittävät tuhota työläisen aseman, tekemällä heistä yrityksien orjia ilman sanavaltaa, Onko tämä siis hallituksen tehtävä toimia tes neuvottelijana? Suurin ihmettelyn aiheuttaja in työväenpuolue persujen toiminta työnkejijöiden aseman heikentäjänä. Varmaankin aika monen duunarin silmät ovat auenneet.....sen näemme kuinka paljon noihin lakkoihin osallistuu hehän ovat niitä jotka näitä riistäjiä vastuttavat?

      • Anonyymi

        Ammattiyhdistysliikkeillekin koittaa aika jolloin he huomaavat että jäsenistöä ei voi suojella, jos Suomea ahdistelevat ulkomailta tulevat vaarat.


    • Anonyymi

      Aina on tappelemalla tehty sopimus.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1535
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      31
      1227
    Aihe