Valio Ruskea kastike

Anonyymi-ap

On tuollainen purkki jääkaapissa, huomasin äsken että tölkki oli pullistunut lähes palloksi, niin että piti laskea korkista paineet ulos ettei räjähdä.
Mikä ihme sinne painetta kerää, päiväystäkin on vieä jäljellä kuun loppuun. Lieneekö enää syöntikelpoista, vai onko tuo sille ihan normaalia?

28

2421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvä olisi joku ylipaineventtiili asentaa niihin jo tehtaalla.

    • Anonyymi

      Kävinpä uteliaisuuttani lukemassa kyseisen tuotteen tuoteselosteen. Järkyttävää moskaan. Ei oikeaan kotitekoiseen ruskeaan kastikkeeseen laiteta korianteria eikä myöskään sokeria eikä myöskään maitoa eikä kermaakaan. Nuo muutkin mausteet outoja ruskeassa kastikkeessa minulle kuten inkivääri. Sipulin ystävät laittavat sipulia minä en.

      • Anonyymi

        Ruskeakastike on yksi niin sanotuista äitikastikkeista.:

        – paahdetaan kuivalla pannulla jauhoja, kunnes haluttu väritaso on saavutettu
        – lisätään vähitellen nestettä samalla sekoittaen
        – lopuksi lisätään voita

        Tuo on siis se pohja, ei mitään muuta. Aivan yksinkertaisimmillaan lisätään tietenkin suolaa maun mukaan, jos kastikepohja aiotaan käyttää ilman muita raaka-aineita.

        Tuolta pohjalta voi sitten lähteä jatkamaan kastiketta eri suuntiin "tyttäriksi".


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ruskeakastike on yksi niin sanotuista äitikastikkeista.:

        – paahdetaan kuivalla pannulla jauhoja, kunnes haluttu väritaso on saavutettu
        – lisätään vähitellen nestettä samalla sekoittaen
        – lopuksi lisätään voita

        Tuo on siis se pohja, ei mitään muuta. Aivan yksinkertaisimmillaan lisätään tietenkin suolaa maun mukaan, jos kastikepohja aiotaan käyttää ilman muita raaka-aineita.

        Tuolta pohjalta voi sitten lähteä jatkamaan kastiketta eri suuntiin "tyttäriksi".

        ”Ruskeakastike on yksi niin sanotuista äitikastikkeista.:

        – paahdetaan kuivalla pannulla jauhoja, kunnes haluttu väritaso on saavutettu”

        Höpsistä pöppöö. Kolmen peruskastikkeen pohjana on roux, joka on haluttuun väriin kypsennetty rasvan ja jauhojen seos ja se ei todellakaan ole mitään kuivalla pannulla poltettuja jauhoja. Ruskean kastikkeen roux ottaa noin 30-45 min aikaa kypsentää. Rouxia kannattaa tehdä kerralla isompi annos ja säilytys valmiina annoksina jääkaapissa tai pakasteessa.

        Roux is a mixture of flour and fat cooked together and used to thicken sauces.[1] Roux is typically made from equal parts of flour and fat by weight. The flour is added to the melted fat or oil on the stove top, blended until smooth, and cooked to the desired level of brownness.

        Roux is used in three of the five mother sauces of classic French cooking: béchamel sauce, velouté sauce, and espagnole sauce.

        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Roux


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Ruskeakastike on yksi niin sanotuista äitikastikkeista.:

        – paahdetaan kuivalla pannulla jauhoja, kunnes haluttu väritaso on saavutettu”

        Höpsistä pöppöö. Kolmen peruskastikkeen pohjana on roux, joka on haluttuun väriin kypsennetty rasvan ja jauhojen seos ja se ei todellakaan ole mitään kuivalla pannulla poltettuja jauhoja. Ruskean kastikkeen roux ottaa noin 30-45 min aikaa kypsentää. Rouxia kannattaa tehdä kerralla isompi annos ja säilytys valmiina annoksina jääkaapissa tai pakasteessa.

        Roux is a mixture of flour and fat cooked together and used to thicken sauces.[1] Roux is typically made from equal parts of flour and fat by weight. The flour is added to the melted fat or oil on the stove top, blended until smooth, and cooked to the desired level of brownness.

        Roux is used in three of the five mother sauces of classic French cooking: béchamel sauce, velouté sauce, and espagnole sauce.

        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Roux

        Arvasin, että sinä olet samaa mieltä kanssani grillaava rouva. Toivoinkin, että vastaisit tuolle, joka ei osaa ruskeaa kastiketta oikein tehdä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Arvasin, että sinä olet samaa mieltä kanssani grillaava rouva. Toivoinkin, että vastaisit tuolle, joka ei osaa ruskeaa kastiketta oikein tehdä.

        Suomalaisella ruskeakastikkeella ei ole mitään tekemistä espagnolen (=yksi äitikastike, se oikea ruskea kastike) kanssa. Tuo et-lehden linkin resepti on ihan karmea. Juuri tuon takia suomalaiset vihaavat koulu-, koti- ja laitosruokia. Pienellä lisävaivalla ja reseptin säätämisellä tuosta saisi herkullista.


    • Anonyymi

      Tänään taas piti laskea painetta pois purkista, koska räjähdysvaara oli ilmeinen. Kauankohan tuossa riittää puhtia että rauhoittuisi? 😆

    • Anonyymi

      Vakaviin tulehduksiin auttaa vanhempi marjapuuro.

    • Anonyymi

      Kyllä ne jauhot sekoitetaan rasvan kanssa pannulla ja ruskistetaan, jos tehdään ruskeaa kastiketta sitä oikeaa.

      • Anonyymi

        No ei todellakaan tehdä noin päin. Voi laitetaan viimeisenä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei todellakaan tehdä noin päin. Voi laitetaan viimeisenä.

        No ei todellakaan voita laiteta viimeisenä. Et ole ilmeisesti ruuanlaiton osaaja.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh, et ilmeisesti ole koskaan edes kuullut kuinka ruskea kastike valmistetaan. Kaikenlaisia uusavuttomia sitä maailma päällään kantaa. Katsos se väri tulee nimenomaan jauhojen paahtamisesta.

        Linkissä on kuvien kanssa ohje. Siitä vaan lapsukainen harjoittelemaan.

        https://www.etlehti.fi/artikkeli/ruoka/paakkuuntuiko-taas-nain-teet-taydellisen-ruskean-kastikkeen

        Moni aloitteleva cheffi tekee yleensä yhden virheen, vaikka oikeaoppisesti aloittaakin jauhojen paahtamisella. He nimittäin laittavat seuraavaksi pannulle, vaikka sitä ennen jauhot pitää sekoittaa nesteeseen. Tällä tavalla on myös helpompi hallilta voin määrää.

        Vaan harjoittelu tekee mestarin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moni aloitteleva cheffi tekee yleensä yhden virheen, vaikka oikeaoppisesti aloittaakin jauhojen paahtamisella. He nimittäin laittavat seuraavaksi pannulle, vaikka sitä ennen jauhot pitää sekoittaa nesteeseen. Tällä tavalla on myös helpompi hallilta voin määrää.

        Vaan harjoittelu tekee mestarin.

        No tuo on sentään pieni virhe verrattuna siihe, että aletaan sotkemaan jauhoja rasvaan paahtamatta niitä. Kastikkeestahan jää uupumaan maku kokonaan.

        Bechamel-kastike on aivan eri asia, koska se jätetäänkin vaaleaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No tuo on sentään pieni virhe verrattuna siihe, että aletaan sotkemaan jauhoja rasvaan paahtamatta niitä. Kastikkeestahan jää uupumaan maku kokonaan.

        Bechamel-kastike on aivan eri asia, koska se jätetäänkin vaaleaksi.

        ”…sotkemaan jauhoja rasvaan paahtamatta niitä. Kastikkeestahan jää uupumaan maku kokonaan.”

        Kannattaa kokeilla roux. Varmasti on parempi ja syvempi maku kuin poltetuissa jauhoissa. Rouxin väriin vaikuttaa kypsennysajan pituus. 45 min kypsennyksessä syvänruskea roux on ihan varmasti riittävän paahteinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”…sotkemaan jauhoja rasvaan paahtamatta niitä. Kastikkeestahan jää uupumaan maku kokonaan.”

        Kannattaa kokeilla roux. Varmasti on parempi ja syvempi maku kuin poltetuissa jauhoissa. Rouxin väriin vaikuttaa kypsennysajan pituus. 45 min kypsennyksessä syvänruskea roux on ihan varmasti riittävän paahteinen.

        Ei poltettu roux maistu hyvältä, vaan palaneelta.

        Kannattaa tehdä ruskea kastike kuten on ohjeistettu. Polttaminen kertoo vain taidon puutteesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei poltettu roux maistu hyvältä, vaan palaneelta.

        Kannattaa tehdä ruskea kastike kuten on ohjeistettu. Polttaminen kertoo vain taidon puutteesta.

        Roux on espagnolen eli ruskean kastikkeen yksi komponentti. Poltetut jauhot ei siihen kuulu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Roux on espagnolen eli ruskean kastikkeen yksi komponentti. Poltetut jauhot ei siihen kuulu.

        Espagnole sauce is a basic brown sauce, and is one of the mother sauces of classic French cooking.

        He calls for ham, veal, and partridges in the cooking pan, gently braised in water for two hours, after which roux is mixed in and the pan is returned to the stove for a further two hours or more.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Espagnole sauce is a basic brown sauce, and is one of the mother sauces of classic French cooking.

        He calls for ham, veal, and partridges in the cooking pan, gently braised in water for two hours, after which roux is mixed in and the pan is returned to the stove for a further two hours or more.

        Linkki

        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Espagnole_sauce


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh, et ilmeisesti ole koskaan edes kuullut kuinka ruskea kastike valmistetaan. Kaikenlaisia uusavuttomia sitä maailma päällään kantaa. Katsos se väri tulee nimenomaan jauhojen paahtamisesta.

        Linkissä on kuvien kanssa ohje. Siitä vaan lapsukainen harjoittelemaan.

        https://www.etlehti.fi/artikkeli/ruoka/paakkuuntuiko-taas-nain-teet-taydellisen-ruskean-kastikkeen

        Ei todellakaan lihalienta eikä soijaa perinteiseen suomalaiseen ruskeaan kastikkeeseen eikä todellakaan paahdeta jauhoja kuivalla pannulla. Tällä linkin kastikkeella ei ole mitään tekemistä perinteisen suomalaisen ruskean kastikkeen kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Roux on espagnolen eli ruskean kastikkeen yksi komponentti. Poltetut jauhot ei siihen kuulu.

        Voissa poltetut jauhot ovat syömäkelvonta mönjää. Menee hukkaan niin voi kuin jauhot.

        Ruskean kastikkeen tekeminen on taitolaji. Harjoittelun kautta se onnistuu kyllä muilta kuin mämmikourilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei todellakaan lihalienta eikä soijaa perinteiseen suomalaiseen ruskeaan kastikkeeseen eikä todellakaan paahdeta jauhoja kuivalla pannulla. Tällä linkin kastikkeella ei ole mitään tekemistä perinteisen suomalaisen ruskean kastikkeen kanssa.

        Perinteinen ruskea kastike on

        1) kuivalla pannulla paahdetut jauhot
        2) neste
        3) voi

        Tuohon päälle sitten mausteet. Ja pohjaa voi lähteä jatkamaan suuntaan tai toiseen, jos ei halua pitää kastiketta niin sanotusti simppelinä.

        Huomaa kyllä, että täällä netissä kirjoittelee lapsukaiset, jotka eivät ole itse koskaan ruskeaa kastiketta tehneetkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Espagnole sauce is a basic brown sauce, and is one of the mother sauces of classic French cooking.

        He calls for ham, veal, and partridges in the cooking pan, gently braised in water for two hours, after which roux is mixed in and the pan is returned to the stove for a further two hours or more.

        Itsellä on periaate, että kastikkeen pitää pystyä tekemään alle 30 minuutissa kuten koko ruoan muutenkin. En haaskaa koko päivää pelkkään ruoan valmistukseen. En edes juhlatilanteissa.

        Tuollainen 4 tunnin käyttäminen ruokaan tuntuu typerältä. Tuossa tilanteessa menisin mieluummin vaikka ravintolaan syömään. Jopa silloin kun lähin ravintola on 50 km päässä.


    • Anonyymi

      "On tuollainen purkki jääkaapissa, huomasin äsken että tölkki oli pullistunut lähes palloksi, niin että piti laskea korkista paineet ulos ettei räjähdä.
      Mikä ihme sinne painetta kerää, päiväystäkin on vieä jäljellä kuun loppuun. "

      Vai meinaat, että päiväystä on vielä kuun loppuun, avatussa purkissa?
      Päiväystä ei katsota enää sen jälkeen, kun purkki on avattu, vaan sen jälkeen maistellaan ja haistellaan, onko tuote vielä syötävää.

      • Anonyymi

        Kyllä se päiväys pysyy muuttumattoma, sen voi katsoa vaikka tyhjästäkin purkista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se päiväys pysyy muuttumattoma, sen voi katsoa vaikka tyhjästäkin purkista.

        "Kyllä se päiväys pysyy muuttumattoma, sen voi katsoa vaikka tyhjästäkin purkista."

        Oletpas sinä vitsikäs, niin, että alkoi naurattamaan.
        MUAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        BUOOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOOOOOOOOOOOOOOO!!!!MUAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        BUOOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOOOOOOOOOOOOOOO!!!!MUAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        BUOOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOOOOOOOOOOOOOOO!!!!
        MUAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        BUOOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOOOOOOOOOOOOOOO!!!!


    • Anonyymi

      Näitä purkkeja näkee palloksi turvonneina joskus jo kaupan maitohyllyssäkin. Tämä on varmaan tuotteelle ominaista?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      122
      1701
    2. Miksköhän mä oon tuolla

      Joskus antanut ymmärtää että olisin sun rinnoista pelkästään kiinnostunut 😂😁🤭 ja sä säikähdit että koskisin ilman lup
      Ikävä
      16
      1382
    3. Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TARINALTA ISOISÄSTÄ, JOLLA ON PARTA

      Pinnalliset käsitykset korkeammasta Todellisuudesta Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TAR
      Hindulaisuus
      329
      982
    4. Tiedätkö miten pahalta tuntui

      Kun vetäydyit? Ei kuukausiksi vaan vuosiksi.
      Ikävä
      61
      980
    5. Epäiletkö että kaivattusi

      On tai on ollut ihastunut sinuun?
      Ikävä
      65
      826
    6. J miehestä oikeaa

      Nimeä ei voi tänne julkaista mutta kannattaa olla varuillaan jos ”aistit” auki t nainen
      Ikävä
      78
      816
    7. Onko Lahdessa juhannuskokkoa?

      Entä vähän kauempana?
      Lahti
      1
      770
    8. Vanhemmalle naiselle

      Juhannussauna on lämpiämässä. 🌿🥵💦
      Ikävä
      46
      741
    9. Kysyit firman bileissä..

      .. että tulisinko luoksesi yöksi... Oliko se vain heitto. Mitäs jos olisin tullut? Naiselta
      Ikävä
      9
      671
    10. Miksi Suomessa uskotaan Usan kanssa tehtyihin sopimuksiin

      Kaikki viestit Usan suunnasta on ollut jo pitkän aikaa sen kaltainen että muiden liittolaismaidenkin sotilaallista autta
      Maailman menoa
      62
      658
    Aihe