Tortilla paras pohja Airfryer-pizzalle

Anonyymi-ap

Moni varmaan näin tekeekin? Jo pari kertaa päällystänyt noita kiekkoja omassa RH:n pöhöttimessä, ja kyllä mahtavan rapeaa tulee!
Ei turpoa miksikään piirakaksi, ohuena pysyy. Ja kuinka edullisia ovatkaan; 8 kpl keskikokoisia kiekkoja/ 1- 2 euroa jne..
Tää on mun juttu.

19

1901

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pirkka parhaat -pizzapullat on valmistaikinoista paras. Ovat tosin pakaste, eli hitaampaa käytellä.

    • Eikös noilla ole jo vakiintunut nimi quesadilla? Eihän noilla ole mitään tekemistä pizzojen kanssa.

      • Anonyymi

        On ne kuitenkin parempia pizzoja kuin suomalaisten oppimat pullapizzat (pannupizzat). Missä ihmeessä on suomalaisten makuaisti, kun pizzana pitää syödä paksulla vehnäpullapohjalla ns. pizzaa. Kunnon pizzan pohja on ohut, aivan kuin tortilla (niitä on saatavilla myös vehnästä) ja maukkailla täytteillä (rucola on vain kitkerää) eikä juustoakaan tarvita jos on hyvä kastike.


      • Anonyymi

        Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.

        (Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).

        Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.

        (Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).

        Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?

        Tuossahan se on havainnollisesti selostettukin. https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/arki/quesadilla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On ne kuitenkin parempia pizzoja kuin suomalaisten oppimat pullapizzat (pannupizzat). Missä ihmeessä on suomalaisten makuaisti, kun pizzana pitää syödä paksulla vehnäpullapohjalla ns. pizzaa. Kunnon pizzan pohja on ohut, aivan kuin tortilla (niitä on saatavilla myös vehnästä) ja maukkailla täytteillä (rucola on vain kitkerää) eikä juustoakaan tarvita jos on hyvä kastike.

        EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.

        https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF

        Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:

        Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
        — W: 220-380
        — P/L: 0,50-0,70
        — Absorptio: 55-62
        — Stabiilisuus: 4-12
        — Value index E10: enintään 60
        — Falling number: 300-400
        — Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
        — Proteiini: 11-12,5 g

        Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).

        Nostatus kestää useita tunteja.

        Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:

        — Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
        — Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
        — Paistoaika: 60–90 sekuntia

        — Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
        — Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
        — Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
        — Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °C


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.

        https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF

        Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:

        Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
        — W: 220-380
        — P/L: 0,50-0,70
        — Absorptio: 55-62
        — Stabiilisuus: 4-12
        — Value index E10: enintään 60
        — Falling number: 300-400
        — Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
        — Proteiini: 11-12,5 g

        Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).

        Nostatus kestää useita tunteja.

        Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:

        — Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
        — Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
        — Paistoaika: 60–90 sekuntia

        — Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
        — Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
        — Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
        — Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °C

        Minä käytän lähes aina vain tuorehiivaa leivonnassa. Toki hätävarana on pirkka kuivahiivaa kaapissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.

        https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF

        Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:

        Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
        — W: 220-380
        — P/L: 0,50-0,70
        — Absorptio: 55-62
        — Stabiilisuus: 4-12
        — Value index E10: enintään 60
        — Falling number: 300-400
        — Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
        — Proteiini: 11-12,5 g

        Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).

        Nostatus kestää useita tunteja.

        Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:

        — Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
        — Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
        — Paistoaika: 60–90 sekuntia

        — Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
        — Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
        — Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
        — Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °C

        No jo on tarkkaa tässä.Kun ajattelee että yleensä italialaiset tuotteet ovat keskinkertaisen kehnoja.
        Ja tuon Mozzarellan saa jättää kaupan hyllylle, ihan mautonta mössöä. En koskaan laita pizzaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.

        https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF

        Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:

        Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
        — W: 220-380
        — P/L: 0,50-0,70
        — Absorptio: 55-62
        — Stabiilisuus: 4-12
        — Value index E10: enintään 60
        — Falling number: 300-400
        — Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
        — Proteiini: 11-12,5 g

        Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).

        Nostatus kestää useita tunteja.

        Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:

        — Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
        — Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
        — Paistoaika: 60–90 sekuntia

        — Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
        — Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
        — Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
        — Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °C

        "Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:"

        Hyvään pizzapohjaan vaaditaan tosiaan hyvä ja vahva jauho, jotta kestää pitkän kohotuksen, taikinaan tulee hyvä sitko, jotta saa ohuen pohjan ja pehmeän, ilmavan reunan.

        Tuo yli 400C lämpöinen pizzauuni on kyllä maaginen kun parissa minuutissa täytteet kypsyvät ja maut sekoittuvat yhteen. Raaka-aineet ovat kypsiä, mutta rakenne säilyen. Itse teen napolilaistyylistä pizzaa vaihtelevilla täytteillä. Yksi parhaista on elokuun alussa tuoreista kantarelleista tehty pizza. Täytteeksi tomaattikastike, mozzarella ja iso kasa sopivan kokoiseksi pilkottuja tuoreita kantarelleja ilman mitään esikeittämistä.

        Toinen yllättävä ja hyvä makuyhdistelmä on jälkiruokapizza omenoista. Pizzan täytteeksi tulee omenalohkoja, ripaus muscovadosokeria ja kanelia, vaahterasiirappia ja juustoksi mascarpone.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.

        (Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).

        Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?

        "Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?"

        Hienoa, että voin jakaa tietoutta. Quesa ei ole kuitenkaan tupla vaan juusto ikään kuin cheese (engl.), käse (saks.), queso (esp.), kaas (holl.), jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.

        (Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).

        Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?

        Mauttomia.

        Mutta oikeesti; kiitokset itselleni :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mauttomia.

        Mutta oikeesti; kiitokset itselleni :)

        ???


    • Anonyymi

      Samaa olen suunnitellut itsekin, en vaan ole vielä testannut.

      • Anonyymi

        Ost on ruotsiksi juusto, sex taas kuusi jne.

        Minulla on juustoa kurkussa – Jag har ost i halsen.


    • Anonyymi

      En ymmärrä noita pliisuja pizzakastikkeita; käytän ketsuppia - siinä on makua heti kunnolla.
      Toinen mitä en koskaan laita pizzaan , on mauton Mozzarella.

      • Anonyymi

        Voi tehdä itse paprikasta, tomaatista, chilistä ja mausteista tai lisätä ketsuppiin chilikastiketta.


    • Anonyymi

      Tuleeko napolityylinen, eli "puolikova", vai kuiva korppu?

      Ns. "oikean" pitsan pitäisi siis hieman taipua, kun siivun reunasta ottaa kiinni. Eli pohja ei saisi olla kova koppura.

      • Anonyymi

        Kyllä se ainakin omilla asetuksilla jäi taipuisaksi, ei toki korppu!:)


    • Anonyymi

      Tortilla ei kyllä toimi ollenkaan pizza pohjana, ei makua ollenkaan eikä muutenkaan yhtään syötävää.
      Tekee itse ohuen ja paistaa rapsakaksi niin tulee paras

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ruumis ojassa

      Kukahan lie ollu, mistä lie löydetty. No ikävä tataus.
      Oulainen
      20
      2664
    2. Mitä piirteitä rakastat

      Eniten kaivatussasi?
      Ikävä
      44
      1291
    3. Piilorikollisuutta Puolangan päätöksentekoelimissä? Kyllä! Julkisesti todistettu!

      Kyösti (kesk) rehenteli julkisissa tiedotusvälineissä tehneen jo ennen vaaleja sopimuksen kokoomuksen ehdokkaiden kanssa
      Puolanka
      70
      947
    4. Miten suomalaiset miehet

      On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää
      Ikävä
      138
      925
    5. Anna mulle vielä tilaisuus

      näyttää kuinka susta tykkään.
      Ikävä
      45
      881
    6. Mitkä asiat tekevät

      kaivatustasi vetovoimaisen?
      Ikävä
      61
      842
    7. Muistatko vielä

      Missä nähtiin ensimmäisen kerran? Miehelle.
      Ikävä
      42
      806
    8. Eräs läheinen sanoi

      Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.
      Ikävä
      44
      795
    9. Eduskunnassa valmistaudutaan jo persujen täydelliseen romahdukseen - Koko paska kaatuu hetkessä

      – On mahdollista, että käy kuin Assadin Syyrialle tai Ceaușescun Romanialle: koko paska kaatuu aivan hetkessä, kun tarpe
      Perussuomalaiset
      165
      776
    10. Iloista ja aurinkoista pääsiäistä kaikki palstan kivat sinkut :)

      Täällä on näköjään vähän huono meininki tarttunut kuin tuolta muualta mutta pidetään edelleen tämä puoli suht positiivis
      Sinkut
      134
      725
    Aihe