Tortilla paras pohja Airfryer-pizzalle

Anonyymi-ap

Moni varmaan näin tekeekin? Jo pari kertaa päällystänyt noita kiekkoja omassa RH:n pöhöttimessä, ja kyllä mahtavan rapeaa tulee!
Ei turpoa miksikään piirakaksi, ohuena pysyy. Ja kuinka edullisia ovatkaan; 8 kpl keskikokoisia kiekkoja/ 1- 2 euroa jne..
Tää on mun juttu.

19

2080

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pirkka parhaat -pizzapullat on valmistaikinoista paras. Ovat tosin pakaste, eli hitaampaa käytellä.

    • Eikös noilla ole jo vakiintunut nimi quesadilla? Eihän noilla ole mitään tekemistä pizzojen kanssa.

      • Anonyymi

        On ne kuitenkin parempia pizzoja kuin suomalaisten oppimat pullapizzat (pannupizzat). Missä ihmeessä on suomalaisten makuaisti, kun pizzana pitää syödä paksulla vehnäpullapohjalla ns. pizzaa. Kunnon pizzan pohja on ohut, aivan kuin tortilla (niitä on saatavilla myös vehnästä) ja maukkailla täytteillä (rucola on vain kitkerää) eikä juustoakaan tarvita jos on hyvä kastike.


      • Anonyymi

        Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.

        (Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).

        Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.

        (Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).

        Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?

        Tuossahan se on havainnollisesti selostettukin. https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/arki/quesadilla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On ne kuitenkin parempia pizzoja kuin suomalaisten oppimat pullapizzat (pannupizzat). Missä ihmeessä on suomalaisten makuaisti, kun pizzana pitää syödä paksulla vehnäpullapohjalla ns. pizzaa. Kunnon pizzan pohja on ohut, aivan kuin tortilla (niitä on saatavilla myös vehnästä) ja maukkailla täytteillä (rucola on vain kitkerää) eikä juustoakaan tarvita jos on hyvä kastike.

        EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.

        https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF

        Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:

        Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
        — W: 220-380
        — P/L: 0,50-0,70
        — Absorptio: 55-62
        — Stabiilisuus: 4-12
        — Value index E10: enintään 60
        — Falling number: 300-400
        — Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
        — Proteiini: 11-12,5 g

        Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).

        Nostatus kestää useita tunteja.

        Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:

        — Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
        — Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
        — Paistoaika: 60–90 sekuntia

        — Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
        — Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
        — Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
        — Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °C


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.

        https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF

        Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:

        Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
        — W: 220-380
        — P/L: 0,50-0,70
        — Absorptio: 55-62
        — Stabiilisuus: 4-12
        — Value index E10: enintään 60
        — Falling number: 300-400
        — Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
        — Proteiini: 11-12,5 g

        Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).

        Nostatus kestää useita tunteja.

        Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:

        — Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
        — Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
        — Paistoaika: 60–90 sekuntia

        — Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
        — Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
        — Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
        — Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °C

        Minä käytän lähes aina vain tuorehiivaa leivonnassa. Toki hätävarana on pirkka kuivahiivaa kaapissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.

        https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF

        Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:

        Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
        — W: 220-380
        — P/L: 0,50-0,70
        — Absorptio: 55-62
        — Stabiilisuus: 4-12
        — Value index E10: enintään 60
        — Falling number: 300-400
        — Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
        — Proteiini: 11-12,5 g

        Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).

        Nostatus kestää useita tunteja.

        Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:

        — Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
        — Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
        — Paistoaika: 60–90 sekuntia

        — Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
        — Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
        — Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
        — Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °C

        No jo on tarkkaa tässä.Kun ajattelee että yleensä italialaiset tuotteet ovat keskinkertaisen kehnoja.
        Ja tuon Mozzarellan saa jättää kaupan hyllylle, ihan mautonta mössöä. En koskaan laita pizzaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.

        https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF

        Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:

        Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
        — W: 220-380
        — P/L: 0,50-0,70
        — Absorptio: 55-62
        — Stabiilisuus: 4-12
        — Value index E10: enintään 60
        — Falling number: 300-400
        — Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
        — Proteiini: 11-12,5 g

        Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).

        Nostatus kestää useita tunteja.

        Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:

        — Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
        — Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
        — Paistoaika: 60–90 sekuntia

        — Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
        — Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
        — Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
        — Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °C

        "Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:"

        Hyvään pizzapohjaan vaaditaan tosiaan hyvä ja vahva jauho, jotta kestää pitkän kohotuksen, taikinaan tulee hyvä sitko, jotta saa ohuen pohjan ja pehmeän, ilmavan reunan.

        Tuo yli 400C lämpöinen pizzauuni on kyllä maaginen kun parissa minuutissa täytteet kypsyvät ja maut sekoittuvat yhteen. Raaka-aineet ovat kypsiä, mutta rakenne säilyen. Itse teen napolilaistyylistä pizzaa vaihtelevilla täytteillä. Yksi parhaista on elokuun alussa tuoreista kantarelleista tehty pizza. Täytteeksi tomaattikastike, mozzarella ja iso kasa sopivan kokoiseksi pilkottuja tuoreita kantarelleja ilman mitään esikeittämistä.

        Toinen yllättävä ja hyvä makuyhdistelmä on jälkiruokapizza omenoista. Pizzan täytteeksi tulee omenalohkoja, ripaus muscovadosokeria ja kanelia, vaahterasiirappia ja juustoksi mascarpone.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.

        (Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).

        Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?

        "Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?"

        Hienoa, että voin jakaa tietoutta. Quesa ei ole kuitenkaan tupla vaan juusto ikään kuin cheese (engl.), käse (saks.), queso (esp.), kaas (holl.), jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.

        (Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).

        Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?

        Mauttomia.

        Mutta oikeesti; kiitokset itselleni :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mauttomia.

        Mutta oikeesti; kiitokset itselleni :)

        ???


    • Anonyymi

      Samaa olen suunnitellut itsekin, en vaan ole vielä testannut.

      • Anonyymi

        Ost on ruotsiksi juusto, sex taas kuusi jne.

        Minulla on juustoa kurkussa – Jag har ost i halsen.


    • Anonyymi

      En ymmärrä noita pliisuja pizzakastikkeita; käytän ketsuppia - siinä on makua heti kunnolla.
      Toinen mitä en koskaan laita pizzaan , on mauton Mozzarella.

      • Anonyymi

        Voi tehdä itse paprikasta, tomaatista, chilistä ja mausteista tai lisätä ketsuppiin chilikastiketta.


    • Anonyymi

      Tuleeko napolityylinen, eli "puolikova", vai kuiva korppu?

      Ns. "oikean" pitsan pitäisi siis hieman taipua, kun siivun reunasta ottaa kiinni. Eli pohja ei saisi olla kova koppura.

      • Anonyymi

        Kyllä se ainakin omilla asetuksilla jäi taipuisaksi, ei toki korppu!:)


    • Anonyymi

      Tortilla ei kyllä toimi ollenkaan pizza pohjana, ei makua ollenkaan eikä muutenkaan yhtään syötävää.
      Tekee itse ohuen ja paistaa rapsakaksi niin tulee paras

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.

      Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke
      Helsinki
      65
      3326
    2. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      143
      2350
    3. Olen valmis

      Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
      Ikävä
      92
      1878
    4. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      171
      1599
    5. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      88
      1478
    6. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      65
      1436
    7. Mitä harrastuksia kaivatullasi on?

      Mitä harrastuksia sinulla? Onko teillä yhteisiä harrastuksia?
      Ikävä
      75
      1421
    8. Tiedän että käyt täällä

      Eräälle naiselle älä huoli en kerro kellekkään
      Ikävä
      71
      1216
    9. Mitäs jos hyökkään rakastuneesti kimppuusi

      Tuleeko painimatsi vai "painimatsi". Jää nähtäväksi 😂
      Ikävä
      77
      1140
    10. Kannattaako suomalaisen nuoren lähteä Thaimaahan au pairiksi? Mitä olet mieltä?

      Chiang Mai Pohjois-Thaimaassa kutsuu neljä suomalaista au pairia elämänsä seikkailuun. Arki toisella puolella maailmaa t
      Thaimaa
      35
      1098
    Aihe