Tortilla paras pohja Airfryer-pizzalle

Anonyymi-ap

Moni varmaan näin tekeekin? Jo pari kertaa päällystänyt noita kiekkoja omassa RH:n pöhöttimessä, ja kyllä mahtavan rapeaa tulee!
Ei turpoa miksikään piirakaksi, ohuena pysyy. Ja kuinka edullisia ovatkaan; 8 kpl keskikokoisia kiekkoja/ 1- 2 euroa jne..
Tää on mun juttu.

19

2511

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pirkka parhaat -pizzapullat on valmistaikinoista paras. Ovat tosin pakaste, eli hitaampaa käytellä.

    • Eikös noilla ole jo vakiintunut nimi quesadilla? Eihän noilla ole mitään tekemistä pizzojen kanssa.

      • Anonyymi

        On ne kuitenkin parempia pizzoja kuin suomalaisten oppimat pullapizzat (pannupizzat). Missä ihmeessä on suomalaisten makuaisti, kun pizzana pitää syödä paksulla vehnäpullapohjalla ns. pizzaa. Kunnon pizzan pohja on ohut, aivan kuin tortilla (niitä on saatavilla myös vehnästä) ja maukkailla täytteillä (rucola on vain kitkerää) eikä juustoakaan tarvita jos on hyvä kastike.


      • Anonyymi

        Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.

        (Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).

        Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.

        (Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).

        Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?

        Tuossahan se on havainnollisesti selostettukin. https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/arki/quesadilla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On ne kuitenkin parempia pizzoja kuin suomalaisten oppimat pullapizzat (pannupizzat). Missä ihmeessä on suomalaisten makuaisti, kun pizzana pitää syödä paksulla vehnäpullapohjalla ns. pizzaa. Kunnon pizzan pohja on ohut, aivan kuin tortilla (niitä on saatavilla myös vehnästä) ja maukkailla täytteillä (rucola on vain kitkerää) eikä juustoakaan tarvita jos on hyvä kastike.

        EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.

        https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF

        Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:

        Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
        — W: 220-380
        — P/L: 0,50-0,70
        — Absorptio: 55-62
        — Stabiilisuus: 4-12
        — Value index E10: enintään 60
        — Falling number: 300-400
        — Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
        — Proteiini: 11-12,5 g

        Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).

        Nostatus kestää useita tunteja.

        Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:

        — Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
        — Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
        — Paistoaika: 60–90 sekuntia

        — Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
        — Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
        — Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
        — Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °C


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.

        https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF

        Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:

        Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
        — W: 220-380
        — P/L: 0,50-0,70
        — Absorptio: 55-62
        — Stabiilisuus: 4-12
        — Value index E10: enintään 60
        — Falling number: 300-400
        — Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
        — Proteiini: 11-12,5 g

        Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).

        Nostatus kestää useita tunteja.

        Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:

        — Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
        — Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
        — Paistoaika: 60–90 sekuntia

        — Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
        — Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
        — Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
        — Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °C

        Minä käytän lähes aina vain tuorehiivaa leivonnassa. Toki hätävarana on pirkka kuivahiivaa kaapissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.

        https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF

        Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:

        Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
        — W: 220-380
        — P/L: 0,50-0,70
        — Absorptio: 55-62
        — Stabiilisuus: 4-12
        — Value index E10: enintään 60
        — Falling number: 300-400
        — Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
        — Proteiini: 11-12,5 g

        Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).

        Nostatus kestää useita tunteja.

        Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:

        — Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
        — Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
        — Paistoaika: 60–90 sekuntia

        — Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
        — Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
        — Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
        — Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °C

        No jo on tarkkaa tässä.Kun ajattelee että yleensä italialaiset tuotteet ovat keskinkertaisen kehnoja.
        Ja tuon Mozzarellan saa jättää kaupan hyllylle, ihan mautonta mössöä. En koskaan laita pizzaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.

        https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF

        Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:

        Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
        — W: 220-380
        — P/L: 0,50-0,70
        — Absorptio: 55-62
        — Stabiilisuus: 4-12
        — Value index E10: enintään 60
        — Falling number: 300-400
        — Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
        — Proteiini: 11-12,5 g

        Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).

        Nostatus kestää useita tunteja.

        Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:

        — Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
        — Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
        — Paistoaika: 60–90 sekuntia

        — Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
        — Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
        — Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
        — Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °C

        "Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:"

        Hyvään pizzapohjaan vaaditaan tosiaan hyvä ja vahva jauho, jotta kestää pitkän kohotuksen, taikinaan tulee hyvä sitko, jotta saa ohuen pohjan ja pehmeän, ilmavan reunan.

        Tuo yli 400C lämpöinen pizzauuni on kyllä maaginen kun parissa minuutissa täytteet kypsyvät ja maut sekoittuvat yhteen. Raaka-aineet ovat kypsiä, mutta rakenne säilyen. Itse teen napolilaistyylistä pizzaa vaihtelevilla täytteillä. Yksi parhaista on elokuun alussa tuoreista kantarelleista tehty pizza. Täytteeksi tomaattikastike, mozzarella ja iso kasa sopivan kokoiseksi pilkottuja tuoreita kantarelleja ilman mitään esikeittämistä.

        Toinen yllättävä ja hyvä makuyhdistelmä on jälkiruokapizza omenoista. Pizzan täytteeksi tulee omenalohkoja, ripaus muscovadosokeria ja kanelia, vaahterasiirappia ja juustoksi mascarpone.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.

        (Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).

        Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?

        "Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?"

        Hienoa, että voin jakaa tietoutta. Quesa ei ole kuitenkaan tupla vaan juusto ikään kuin cheese (engl.), käse (saks.), queso (esp.), kaas (holl.), jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.

        (Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).

        Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?

        Mauttomia.

        Mutta oikeesti; kiitokset itselleni :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mauttomia.

        Mutta oikeesti; kiitokset itselleni :)

        ???


    • Anonyymi

      Samaa olen suunnitellut itsekin, en vaan ole vielä testannut.

      • Anonyymi

        Ost on ruotsiksi juusto, sex taas kuusi jne.

        Minulla on juustoa kurkussa – Jag har ost i halsen.


    • Anonyymi

      En ymmärrä noita pliisuja pizzakastikkeita; käytän ketsuppia - siinä on makua heti kunnolla.
      Toinen mitä en koskaan laita pizzaan , on mauton Mozzarella.

      • Anonyymi

        Voi tehdä itse paprikasta, tomaatista, chilistä ja mausteista tai lisätä ketsuppiin chilikastiketta.


    • Anonyymi

      Tuleeko napolityylinen, eli "puolikova", vai kuiva korppu?

      Ns. "oikean" pitsan pitäisi siis hieman taipua, kun siivun reunasta ottaa kiinni. Eli pohja ei saisi olla kova koppura.

      • Anonyymi

        Kyllä se ainakin omilla asetuksilla jäi taipuisaksi, ei toki korppu!:)


    • Anonyymi

      Tortilla ei kyllä toimi ollenkaan pizza pohjana, ei makua ollenkaan eikä muutenkaan yhtään syötävää.
      Tekee itse ohuen ja paistaa rapsakaksi niin tulee paras

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka runnoo! Uutta velkaa tänä vuonna 17 mrd. euroa

      Tirsk. Nyt kyllä hihityttää kuin pientä eläintä. Riikka takoo maailmanennätyksiä tasaiseen tahtiin. " [Riikka] joutuu
      Maailman menoa
      125
      7601
    2. Jens Ihlen (ex Kukka) poika todistaa oikeudessa

      10:49 "Välit ovat olemattomat" Minkälainen isäsi ja sinun välinen suhde on tällä hetkellä? "Minulla ei ole minkäännäkö
      Maailman menoa
      246
      7503
    3. K-kaupassa on mukava käydä, kun ei tarvitse katsella köyhiä

      vasemmistolaisia, joista monet myös varastavat. Mielellään maksaa vähän enemmän tuotteista K-kaupassa, jotka ovat paljon
      Maailman menoa
      147
      5188
    4. Suomeen ei kuulu ihmiset jotka ei halua kätellä toisia ihmisiä, koska tämä on vääräuskoinen

      Nainen joka ei halunnut kätellä Stubbia on selvästi ääripään muslimi, eli sitä sakkia josta niitä ongelmia koituu. Ulos
      Maailman menoa
      148
      4883
    5. PS:n Purra teki -JÄTTI-VELAT

      * * PS:n Purra teki -JÄTTI-VELAT - ! ja jätti MaksuHuolet -Kansan Maksettavaksi -! *
      Maailman menoa
      50
      4603
    6. Suomessa on ollut suurtyöttömyyttä ennenkin, ja lääkäriin pääsee nykyäänkin

      Täällähän oli jonkun sekopään(vas.) juttu, että ennen ei ollut työttömyyttä ja lääkäriin pääsi. Siihen alkoi tietysti ko
      Maailman menoa
      90
      4292
    7. Kysymys: Kuinka moneen maahan neuvosto-venäjä on hyökännyt

      viimeisten 90-vuoden aikana? Ja lähinnä on siis kyse neuvosto-venäjän naapurimaista - kuten Suomesta. Lista on huomatta
      Maailman menoa
      122
      4127
    8. Ootko sä nainen suuttunut

      jostain? Harmi jos tullut väärinkäsityksiä.
      Ikävä
      164
      1861
    9. Nainen, sanotaan että totuus tekee kipeää

      Ehkä mutta se voi olla myös se kaikkein kamalin asia kohdata. Kuplassa on turvallista, kun tietää vähemmän on helpompi.
      Ikävä
      9
      1639
    10. Valtio lopettaa pienituloisten perheiden kylpylälomien tukemisen

      Pienituloiset suomalaiset ovat voineet vuosikymmenten ajan hakea tuettuja lomia terveydellisin, sosiaalisin ja taloudell
      Maailman menoa
      274
      1510
    Aihe