Moni varmaan näin tekeekin? Jo pari kertaa päällystänyt noita kiekkoja omassa RH:n pöhöttimessä, ja kyllä mahtavan rapeaa tulee!
Ei turpoa miksikään piirakaksi, ohuena pysyy. Ja kuinka edullisia ovatkaan; 8 kpl keskikokoisia kiekkoja/ 1- 2 euroa jne..
Tää on mun juttu.
Tortilla paras pohja Airfryer-pizzalle
19
424
Vastaukset
- Anonyymi
Pirkka parhaat -pizzapullat on valmistaikinoista paras. Ovat tosin pakaste, eli hitaampaa käytellä.
Eikös noilla ole jo vakiintunut nimi quesadilla? Eihän noilla ole mitään tekemistä pizzojen kanssa.
- Anonyymi
On ne kuitenkin parempia pizzoja kuin suomalaisten oppimat pullapizzat (pannupizzat). Missä ihmeessä on suomalaisten makuaisti, kun pizzana pitää syödä paksulla vehnäpullapohjalla ns. pizzaa. Kunnon pizzan pohja on ohut, aivan kuin tortilla (niitä on saatavilla myös vehnästä) ja maukkailla täytteillä (rucola on vain kitkerää) eikä juustoakaan tarvita jos on hyvä kastike.
- Anonyymi
Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.
(Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).
Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.
(Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).
Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?Tuossahan se on havainnollisesti selostettukin. https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/arki/quesadilla
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
On ne kuitenkin parempia pizzoja kuin suomalaisten oppimat pullapizzat (pannupizzat). Missä ihmeessä on suomalaisten makuaisti, kun pizzana pitää syödä paksulla vehnäpullapohjalla ns. pizzaa. Kunnon pizzan pohja on ohut, aivan kuin tortilla (niitä on saatavilla myös vehnästä) ja maukkailla täytteillä (rucola on vain kitkerää) eikä juustoakaan tarvita jos on hyvä kastike.
EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.
https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF
Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:
Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
— W: 220-380
— P/L: 0,50-0,70
— Absorptio: 55-62
— Stabiilisuus: 4-12
— Value index E10: enintään 60
— Falling number: 300-400
— Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
— Proteiini: 11-12,5 g
Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).
Nostatus kestää useita tunteja.
Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:
— Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
— Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
— Paistoaika: 60–90 sekuntia
— Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
— Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
— Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
— Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °C - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.
https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF
Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:
Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
— W: 220-380
— P/L: 0,50-0,70
— Absorptio: 55-62
— Stabiilisuus: 4-12
— Value index E10: enintään 60
— Falling number: 300-400
— Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
— Proteiini: 11-12,5 g
Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).
Nostatus kestää useita tunteja.
Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:
— Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
— Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
— Paistoaika: 60–90 sekuntia
— Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
— Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
— Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
— Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °CMinä käytän lähes aina vain tuorehiivaa leivonnassa. Toki hätävarana on pirkka kuivahiivaa kaapissa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.
https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF
Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:
Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
— W: 220-380
— P/L: 0,50-0,70
— Absorptio: 55-62
— Stabiilisuus: 4-12
— Value index E10: enintään 60
— Falling number: 300-400
— Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
— Proteiini: 11-12,5 g
Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).
Nostatus kestää useita tunteja.
Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:
— Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
— Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
— Paistoaika: 60–90 sekuntia
— Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
— Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
— Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
— Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °CNo jo on tarkkaa tässä.Kun ajattelee että yleensä italialaiset tuotteet ovat keskinkertaisen kehnoja.
Ja tuon Mozzarellan saa jättää kaupan hyllylle, ihan mautonta mössöä. En koskaan laita pizzaan. Anonyymi kirjoitti:
EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.
https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF
Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:
Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
— W: 220-380
— P/L: 0,50-0,70
— Absorptio: 55-62
— Stabiilisuus: 4-12
— Value index E10: enintään 60
— Falling number: 300-400
— Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
— Proteiini: 11-12,5 g
Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).
Nostatus kestää useita tunteja.
Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:
— Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
— Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
— Paistoaika: 60–90 sekuntia
— Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
— Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
— Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
— Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °C"Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:"
Hyvään pizzapohjaan vaaditaan tosiaan hyvä ja vahva jauho, jotta kestää pitkän kohotuksen, taikinaan tulee hyvä sitko, jotta saa ohuen pohjan ja pehmeän, ilmavan reunan.
Tuo yli 400C lämpöinen pizzauuni on kyllä maaginen kun parissa minuutissa täytteet kypsyvät ja maut sekoittuvat yhteen. Raaka-aineet ovat kypsiä, mutta rakenne säilyen. Itse teen napolilaistyylistä pizzaa vaihtelevilla täytteillä. Yksi parhaista on elokuun alussa tuoreista kantarelleista tehty pizza. Täytteeksi tomaattikastike, mozzarella ja iso kasa sopivan kokoiseksi pilkottuja tuoreita kantarelleja ilman mitään esikeittämistä.
Toinen yllättävä ja hyvä makuyhdistelmä on jälkiruokapizza omenoista. Pizzan täytteeksi tulee omenalohkoja, ripaus muscovadosokeria ja kanelia, vaahterasiirappia ja juustoksi mascarpone.Anonyymi kirjoitti:
Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.
(Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).
Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?"Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?"
Hienoa, että voin jakaa tietoutta. Quesa ei ole kuitenkaan tupla vaan juusto ikään kuin cheese (engl.), käse (saks.), queso (esp.), kaas (holl.), jne.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.
(Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).
Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?Mauttomia.
Mutta oikeesti; kiitokset itselleni :) - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mauttomia.
Mutta oikeesti; kiitokset itselleni :)???
- Anonyymi
Samaa olen suunnitellut itsekin, en vaan ole vielä testannut.
- Anonyymi
Ost on ruotsiksi juusto, sex taas kuusi jne.
Minulla on juustoa kurkussa – Jag har ost i halsen.
- Anonyymi
En ymmärrä noita pliisuja pizzakastikkeita; käytän ketsuppia - siinä on makua heti kunnolla.
Toinen mitä en koskaan laita pizzaan , on mauton Mozzarella.- Anonyymi
Voi tehdä itse paprikasta, tomaatista, chilistä ja mausteista tai lisätä ketsuppiin chilikastiketta.
- Anonyymi
Tuleeko napolityylinen, eli "puolikova", vai kuiva korppu?
Ns. "oikean" pitsan pitäisi siis hieman taipua, kun siivun reunasta ottaa kiinni. Eli pohja ei saisi olla kova koppura.- Anonyymi
Kyllä se ainakin omilla asetuksilla jäi taipuisaksi, ei toki korppu!:)
- Anonyymi
Tortilla ei kyllä toimi ollenkaan pizza pohjana, ei makua ollenkaan eikä muutenkaan yhtään syötävää.
Tekee itse ohuen ja paistaa rapsakaksi niin tulee paras
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita
Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p582362Persut petti kannattajansa, totaalisesti !
Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,731980Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta
Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul1871825- 561747
Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?
Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.41651Sinäkö se olit...
Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis41629Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat
Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin11534Hyvää yötä ja kauniita unia!
Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä51367Lepakot ja lepakkopönttö
Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta71321Revi siitä ja revi siitä
Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla11228