Moni varmaan näin tekeekin? Jo pari kertaa päällystänyt noita kiekkoja omassa RH:n pöhöttimessä, ja kyllä mahtavan rapeaa tulee!
Ei turpoa miksikään piirakaksi, ohuena pysyy. Ja kuinka edullisia ovatkaan; 8 kpl keskikokoisia kiekkoja/ 1- 2 euroa jne..
Tää on mun juttu.
Tortilla paras pohja Airfryer-pizzalle
19
1248
Vastaukset
- Anonyymi
Pirkka parhaat -pizzapullat on valmistaikinoista paras. Ovat tosin pakaste, eli hitaampaa käytellä.
Eikös noilla ole jo vakiintunut nimi quesadilla? Eihän noilla ole mitään tekemistä pizzojen kanssa.
- Anonyymi
On ne kuitenkin parempia pizzoja kuin suomalaisten oppimat pullapizzat (pannupizzat). Missä ihmeessä on suomalaisten makuaisti, kun pizzana pitää syödä paksulla vehnäpullapohjalla ns. pizzaa. Kunnon pizzan pohja on ohut, aivan kuin tortilla (niitä on saatavilla myös vehnästä) ja maukkailla täytteillä (rucola on vain kitkerää) eikä juustoakaan tarvita jos on hyvä kastike.
- Anonyymi
Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.
(Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).
Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.
(Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).
Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?Tuossahan se on havainnollisesti selostettukin. https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/arki/quesadilla
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
On ne kuitenkin parempia pizzoja kuin suomalaisten oppimat pullapizzat (pannupizzat). Missä ihmeessä on suomalaisten makuaisti, kun pizzana pitää syödä paksulla vehnäpullapohjalla ns. pizzaa. Kunnon pizzan pohja on ohut, aivan kuin tortilla (niitä on saatavilla myös vehnästä) ja maukkailla täytteillä (rucola on vain kitkerää) eikä juustoakaan tarvita jos on hyvä kastike.
EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.
https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF
Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:
Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
— W: 220-380
— P/L: 0,50-0,70
— Absorptio: 55-62
— Stabiilisuus: 4-12
— Value index E10: enintään 60
— Falling number: 300-400
— Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
— Proteiini: 11-12,5 g
Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).
Nostatus kestää useita tunteja.
Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:
— Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
— Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
— Paistoaika: 60–90 sekuntia
— Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
— Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
— Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
— Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °C - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.
https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF
Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:
Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
— W: 220-380
— P/L: 0,50-0,70
— Absorptio: 55-62
— Stabiilisuus: 4-12
— Value index E10: enintään 60
— Falling number: 300-400
— Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
— Proteiini: 11-12,5 g
Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).
Nostatus kestää useita tunteja.
Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:
— Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
— Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
— Paistoaika: 60–90 sekuntia
— Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
— Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
— Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
— Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °CMinä käytän lähes aina vain tuorehiivaa leivonnassa. Toki hätävarana on pirkka kuivahiivaa kaapissa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.
https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF
Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:
Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
— W: 220-380
— P/L: 0,50-0,70
— Absorptio: 55-62
— Stabiilisuus: 4-12
— Value index E10: enintään 60
— Falling number: 300-400
— Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
— Proteiini: 11-12,5 g
Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).
Nostatus kestää useita tunteja.
Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:
— Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
— Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
— Paistoaika: 60–90 sekuntia
— Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
— Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
— Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
— Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °CNo jo on tarkkaa tässä.Kun ajattelee että yleensä italialaiset tuotteet ovat keskinkertaisen kehnoja.
Ja tuon Mozzarellan saa jättää kaupan hyllylle, ihan mautonta mössöä. En koskaan laita pizzaan. Anonyymi kirjoitti:
EU-direktiivin mukaisen Napoli-pizzan vaatimukset löytyvät ao. dokumentista.
https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:FI:PDF
Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:
Jauhon ominaisuudet ovat seuraavat:
— W: 220-380
— P/L: 0,50-0,70
— Absorptio: 55-62
— Stabiilisuus: 4-12
— Value index E10: enintään 60
— Falling number: 300-400
— Kuiva gluteiini: 9,5-11 g %
— Proteiini: 11-12,5 g
Muutoin perusainesosat ovat vehnäjauhon lisäksi kuivahiiva, vesi, kaltatut tomaatit ja/tai tuoreet kirsikkatomaatit (pomodorini), merisuola tai keittosuola sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. Muut ainesosat, joita voidaan käyttää Pizza Napoletanan valmistukseen, ovat valkosipuli ja oregano, Mozzarella di Bufala Campana (SAN), tuore basilika ja Mozzarella (APT).
Nostatus kestää useita tunteja.
Uunin lämpötilat jo lopullisen pizzan lämpötilat:
— Paistolämpötila uunin pohjalla: noin 485 °C
— Lämpötila uunin yläosassa: noin 430 °C
— Paistoaika: 60–90 sekuntia
— Pitsan pohjan lämpötila paistettuna: 60–65 °C
— Tomaatin lämpötila paistettuna: 75–80 °C
— Oliiviöljyn lämpötila paistettuna: 75–85 °C
— Mozzarellan lämpötila paistettuna: 65–70 °C"Mm. pelkälle jauholle on seuraavat vaatimukset:"
Hyvään pizzapohjaan vaaditaan tosiaan hyvä ja vahva jauho, jotta kestää pitkän kohotuksen, taikinaan tulee hyvä sitko, jotta saa ohuen pohjan ja pehmeän, ilmavan reunan.
Tuo yli 400C lämpöinen pizzauuni on kyllä maaginen kun parissa minuutissa täytteet kypsyvät ja maut sekoittuvat yhteen. Raaka-aineet ovat kypsiä, mutta rakenne säilyen. Itse teen napolilaistyylistä pizzaa vaihtelevilla täytteillä. Yksi parhaista on elokuun alussa tuoreista kantarelleista tehty pizza. Täytteeksi tomaattikastike, mozzarella ja iso kasa sopivan kokoiseksi pilkottuja tuoreita kantarelleja ilman mitään esikeittämistä.
Toinen yllättävä ja hyvä makuyhdistelmä on jälkiruokapizza omenoista. Pizzan täytteeksi tulee omenalohkoja, ripaus muscovadosokeria ja kanelia, vaahterasiirappia ja juustoksi mascarpone.Anonyymi kirjoitti:
Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.
(Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).
Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?"Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?"
Hienoa, että voin jakaa tietoutta. Quesa ei ole kuitenkaan tupla vaan juusto ikään kuin cheese (engl.), käse (saks.), queso (esp.), kaas (holl.), jne.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä vain tarkoitin tuota kätevyyttä. Äskenkin paistoin Airfryerissä juuri noin pizzan ja aina onnistuu , kun on sama lämpötila ja ajastus.
(Tuolla toisessa ketjussa oli kova väittely siitä, kuuluuko se ananas pizzaan...no heh!).
Mutta oikeesti; kiitokset Grillaavalle rouvalle oman ruokatietouteni rikastuttamisesta taas kerran :). Quesadilla oli minulle ihka uusi käsite. Siis tavallaan tuplatortilla?Mauttomia.
Mutta oikeesti; kiitokset itselleni :) - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mauttomia.
Mutta oikeesti; kiitokset itselleni :)???
- Anonyymi
Samaa olen suunnitellut itsekin, en vaan ole vielä testannut.
- Anonyymi
Ost on ruotsiksi juusto, sex taas kuusi jne.
Minulla on juustoa kurkussa – Jag har ost i halsen.
- Anonyymi
En ymmärrä noita pliisuja pizzakastikkeita; käytän ketsuppia - siinä on makua heti kunnolla.
Toinen mitä en koskaan laita pizzaan , on mauton Mozzarella.- Anonyymi
Voi tehdä itse paprikasta, tomaatista, chilistä ja mausteista tai lisätä ketsuppiin chilikastiketta.
- Anonyymi
Tuleeko napolityylinen, eli "puolikova", vai kuiva korppu?
Ns. "oikean" pitsan pitäisi siis hieman taipua, kun siivun reunasta ottaa kiinni. Eli pohja ei saisi olla kova koppura.- Anonyymi
Kyllä se ainakin omilla asetuksilla jäi taipuisaksi, ei toki korppu!:)
- Anonyymi
Tortilla ei kyllä toimi ollenkaan pizza pohjana, ei makua ollenkaan eikä muutenkaan yhtään syötävää.
Tekee itse ohuen ja paistaa rapsakaksi niin tulee paras
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1102850Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222334Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631071947- 1141630
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701345Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2861176- 801034
- 711024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi244991