Hyvät pizzajauhot

En ole mikään ammattipizzaiolo vaan paistelen kesäisin ulkona Ooni pizzauunilla. Avasin viime viikonloppuna mökillä pizzakauden kun otin uunin terassille ja paistelin vuoden ensimmäiset pizzat. Käytin jauhoina kaapista löytyneitä viimevuotisia jauhoja, joiden parasta ennen päiväys oli kesäkuu 2023. Taikinasta tuli periaatteessa ihan hyvä, mutta pohjista tuli paksuja ja pizzoista ei kovin hyviä. Tälle viikonlopulle ostin uudet jauhot (Pirkka parhaat erittäin vahva pizzajauho, sama kuin viime kesänä) ja lopputulos oli aivan eri.

Taikina kohosi todella hyvin venyi leivottaessa kuin Hubba Bubba purkka ja pohjasta sai todella ohuen. Tämä osoittiharrastelijalle taas jälleen kerran kuinka tärkeää on hyvät ja tuoreet jauhot. Itse olen käyttänyt Pirkka parhaat erittäin vahvaa jauhoa vuorokauden huoneenlämmössä kohottamisella tai muutaman päivän jääkaappikohottamisella.

Olen pitäytynyt jauhoissa, joissa uskalletaan tai ymmärretään ilmoittaa W -luku. Muut jauhot ovat usein pelkkää käsienheiluttelua. Mitkä teidän kokemuksen mukaan ovat hyviä jauhoja, joihin tulee voimakas sitko ja taikinasta saa hyviä ja ohutpohjaisia pizzoja? Toivoisin vastauksissa kokemusta useista jauhista eli ei vakuuta, jos omasta mielestä Myllyn Paras -pizzajauhoilla tulee hyvä peltipizza, mutta ei ole koskaan kokeillut muuta.

12

1125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minä käytän 00 jauhoja pizzan ja focaccian tekoon. Sellainen vihreä 2 kg pussi.

    • Anonyymi

      Tuhansia pizzapullia tehneenä tavallisista vehnäjauhoista neuvon, että ne pitää pakastaa ennen kaulimista, niin ne eivät vetäydy kokoon pizzaa tehdessä ja niistä saadaan kaulittua hyvä ohut pohja, suurimmassa osassa pizzerioita pullat tehdään tavallisesta vehnäjauhosta.
      Pizzahan jakaa hyvin paljon mielipiteitä jopa Italiassa, esim. pohjoisessa asuvat eivät pidä Napolialaisista pizzoista saatikka Roomalaisesta, Suomessahan ihannoidaan nykyään tuota Napolialaista pizzaa, joka on minun mielestäni huono, siis MINUN mielestäni.

      • Anonyymi

        Pizzoja ei kaulita.


      • Anonyymi

        Jotain teet väärin jos et saa suomalaisista puolikarkeista jauhoista tehtyä hyvin muovautuvaa taikinaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotain teet väärin jos et saa suomalaisista puolikarkeista jauhoista tehtyä hyvin muovautuvaa taikinaa.

        250 g taikinapallo 30 cm halkaisijaltaan olevaksi ohueksi pohjaksi niin, että valoa vasten siitä näkee läpi. Ei onnistu suomalaisilla puolikarkeilla. Toki pellille kaulittu ja sähköuunissa haudutettu mummonpizza voi onnistua, mutta älä tule selittämään jos et edes tiedä paremmasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pizzoja ei kaulita.

        kyllä niitä pizzerioissa kaulitaan hyvinkin paljon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kyllä niitä pizzerioissa kaulitaan hyvinkin paljon.

        ”Pizzapohjan muotoiluun ei käytetä kaulinta tai muita apuvälineitä.”

        Voit kaulita mummon piirakat, mutta aito pizza muotoillaan käsin ilman kaulinta.

        https://pizzanpaistajat.fi/napolilaisen-pizzan-valmistus/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Pizzapohjan muotoiluun ei käytetä kaulinta tai muita apuvälineitä.”

        Voit kaulita mummon piirakat, mutta aito pizza muotoillaan käsin ilman kaulinta.

        https://pizzanpaistajat.fi/napolilaisen-pizzan-valmistus/

        Niin varmaankin "aito" napolilainen pizzapohja, mutta kun suurimmassa osassa pizzerioita tehdään ei napolilaisia pizzoja jotka kaulitaan. pitäisi sen pizzanpaistajienkin tietää, eikä vannoa jonkin pienen alueen pizzojen nimeen, ihme muotivillitystä taas joka menee ohi muutamassa vuodessa ja palataan taas normaaliin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin varmaankin "aito" napolilainen pizzapohja, mutta kun suurimmassa osassa pizzerioita tehdään ei napolilaisia pizzoja jotka kaulitaan. pitäisi sen pizzanpaistajienkin tietää, eikä vannoa jonkin pienen alueen pizzojen nimeen, ihme muotivillitystä taas joka menee ohi muutamassa vuodessa ja palataan taas normaaliin.

        Ei hyvää pizzataikinaa edes saa muotoiltua pizzaksi kaulimella. Se tehdään käsillä venyttämällä. Pullataikinat on toki sitten erikseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pizzoja ei kaulita.

        Kyllä kaulitaan, ensin käsin venytetään, lopuksi täydellinen pyöreys kaulimella


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei hyvää pizzataikinaa edes saa muotoiltua pizzaksi kaulimella. Se tehdään käsillä venyttämällä. Pullataikinat on toki sitten erikseen.

        Kaulimella saa niin ohuen pohjan että siitä näkee valon läpi, myös kestää nostella repeämättä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaulimella saa niin ohuen pohjan että siitä näkee valon läpi, myös kestää nostella repeämättä

        ”siitä näkee valon läpi, myös kestää nostella repeämättä”

        Mutta ei sentään puolikarkeilla jauhoilla.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kylläpä on nautinnollista taas tämä palstan vassari valitus!

      Lähes jokainen avaus on vassareiden kitinää ja valitusta. Eikö se tarkoitakin, että silloin asiat menee maassamme parem
      Maailman menoa
      121
      3433
    2. Palkansaajilta kupattiin 27,5 mrd euroa työeläkkeisiin

      Jo pelkän himmelin toimintakulut olivat 400 miljoonaa euroa, jolla olisi mukavasti tuottanut myös sote-palveluja hyvinvo
      Maailman menoa
      35
      2829
    3. HS: persujen v. 2015 turvapaikanhakijoista alle puolet töissä

      Aikuisina Suomeen tulleista ja myönteisen päätöksen saaneista vain 42 prosenttia oli vuonna 2023 töissä, vaikka he ovat
      Maailman menoa
      93
      2659
    4. Mikä kaivatussasi herätti mielenkiintosi

      Kun tapasitte ensi kerran? Ulkonäössä? Luonteessa tai olemuksessa? Kuinka nopeasti mielenkiinto muuttui ihastukseksi?
      Ikävä
      104
      1720
    5. Persut muuten hyväksyvät 2 + 8 mrd. euron maatalous- ja yritystuet

      Vaikka molemmat tukimuodot tiedetään haitallisiksi, koska ovat käytännössä pelkkää säilyttävää tukea, eivätkä kannusta k
      Maailman menoa
      74
      1528
    6. Valkoinen Golf

      Kukahan on tämä ukko, joka työkseen kyylää pienen ässän asiakkaita viikon jokaisena päivänä.
      Kuhmo
      19
      1244
    7. Martina Aitolehti podcastissa: Ero

      Martina Aitolehti podcastissa: Ero Martina Aitolehti kertoi BFF-podcastin https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/696
      Kotimaiset julkkisjuorut
      209
      1187
    8. Kaikki ovat syntisiä!!!

      Näin täällä koko ajan vakuutellaan uskovaisten toimesta. Myös Päivi Räsänen on toistanut tätä samaa matraa jatkuvasti. N
      Luterilaisuus
      376
      1124
    9. Haluaisitko sinä

      Että välimme selkeäisivät vai tämäkö riittää sinulle?
      Ikävä
      64
      977
    10. Moottorisahalla kauppaan

      Missäs päin kaupunkia tämä yöllä moottorisahalla kauppaan yrittänyt asiakas askaroi? https://poliisi.fi/-/mies-yritti-s
      Kajaani
      12
      977
    Aihe