En ole mikään ammattipizzaiolo vaan paistelen kesäisin ulkona Ooni pizzauunilla. Avasin viime viikonloppuna mökillä pizzakauden kun otin uunin terassille ja paistelin vuoden ensimmäiset pizzat. Käytin jauhoina kaapista löytyneitä viimevuotisia jauhoja, joiden parasta ennen päiväys oli kesäkuu 2023. Taikinasta tuli periaatteessa ihan hyvä, mutta pohjista tuli paksuja ja pizzoista ei kovin hyviä. Tälle viikonlopulle ostin uudet jauhot (Pirkka parhaat erittäin vahva pizzajauho, sama kuin viime kesänä) ja lopputulos oli aivan eri.
Taikina kohosi todella hyvin venyi leivottaessa kuin Hubba Bubba purkka ja pohjasta sai todella ohuen. Tämä osoittiharrastelijalle taas jälleen kerran kuinka tärkeää on hyvät ja tuoreet jauhot. Itse olen käyttänyt Pirkka parhaat erittäin vahvaa jauhoa vuorokauden huoneenlämmössä kohottamisella tai muutaman päivän jääkaappikohottamisella.
Olen pitäytynyt jauhoissa, joissa uskalletaan tai ymmärretään ilmoittaa W -luku. Muut jauhot ovat usein pelkkää käsienheiluttelua. Mitkä teidän kokemuksen mukaan ovat hyviä jauhoja, joihin tulee voimakas sitko ja taikinasta saa hyviä ja ohutpohjaisia pizzoja? Toivoisin vastauksissa kokemusta useista jauhista eli ei vakuuta, jos omasta mielestä Myllyn Paras -pizzajauhoilla tulee hyvä peltipizza, mutta ei ole koskaan kokeillut muuta.
Hyvät pizzajauhot
12
787
Vastaukset
- Anonyymi
Minä käytän 00 jauhoja pizzan ja focaccian tekoon. Sellainen vihreä 2 kg pussi.
- Anonyymi
Tuhansia pizzapullia tehneenä tavallisista vehnäjauhoista neuvon, että ne pitää pakastaa ennen kaulimista, niin ne eivät vetäydy kokoon pizzaa tehdessä ja niistä saadaan kaulittua hyvä ohut pohja, suurimmassa osassa pizzerioita pullat tehdään tavallisesta vehnäjauhosta.
Pizzahan jakaa hyvin paljon mielipiteitä jopa Italiassa, esim. pohjoisessa asuvat eivät pidä Napolialaisista pizzoista saatikka Roomalaisesta, Suomessahan ihannoidaan nykyään tuota Napolialaista pizzaa, joka on minun mielestäni huono, siis MINUN mielestäni.- Anonyymi
Pizzoja ei kaulita.
- Anonyymi
Jotain teet väärin jos et saa suomalaisista puolikarkeista jauhoista tehtyä hyvin muovautuvaa taikinaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jotain teet väärin jos et saa suomalaisista puolikarkeista jauhoista tehtyä hyvin muovautuvaa taikinaa.
250 g taikinapallo 30 cm halkaisijaltaan olevaksi ohueksi pohjaksi niin, että valoa vasten siitä näkee läpi. Ei onnistu suomalaisilla puolikarkeilla. Toki pellille kaulittu ja sähköuunissa haudutettu mummonpizza voi onnistua, mutta älä tule selittämään jos et edes tiedä paremmasta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pizzoja ei kaulita.
kyllä niitä pizzerioissa kaulitaan hyvinkin paljon.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
kyllä niitä pizzerioissa kaulitaan hyvinkin paljon.
”Pizzapohjan muotoiluun ei käytetä kaulinta tai muita apuvälineitä.”
Voit kaulita mummon piirakat, mutta aito pizza muotoillaan käsin ilman kaulinta.
https://pizzanpaistajat.fi/napolilaisen-pizzan-valmistus/ - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Pizzapohjan muotoiluun ei käytetä kaulinta tai muita apuvälineitä.”
Voit kaulita mummon piirakat, mutta aito pizza muotoillaan käsin ilman kaulinta.
https://pizzanpaistajat.fi/napolilaisen-pizzan-valmistus/Niin varmaankin "aito" napolilainen pizzapohja, mutta kun suurimmassa osassa pizzerioita tehdään ei napolilaisia pizzoja jotka kaulitaan. pitäisi sen pizzanpaistajienkin tietää, eikä vannoa jonkin pienen alueen pizzojen nimeen, ihme muotivillitystä taas joka menee ohi muutamassa vuodessa ja palataan taas normaaliin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niin varmaankin "aito" napolilainen pizzapohja, mutta kun suurimmassa osassa pizzerioita tehdään ei napolilaisia pizzoja jotka kaulitaan. pitäisi sen pizzanpaistajienkin tietää, eikä vannoa jonkin pienen alueen pizzojen nimeen, ihme muotivillitystä taas joka menee ohi muutamassa vuodessa ja palataan taas normaaliin.
Ei hyvää pizzataikinaa edes saa muotoiltua pizzaksi kaulimella. Se tehdään käsillä venyttämällä. Pullataikinat on toki sitten erikseen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pizzoja ei kaulita.
Kyllä kaulitaan, ensin käsin venytetään, lopuksi täydellinen pyöreys kaulimella
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei hyvää pizzataikinaa edes saa muotoiltua pizzaksi kaulimella. Se tehdään käsillä venyttämällä. Pullataikinat on toki sitten erikseen.
Kaulimella saa niin ohuen pohjan että siitä näkee valon läpi, myös kestää nostella repeämättä
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kaulimella saa niin ohuen pohjan että siitä näkee valon läpi, myös kestää nostella repeämättä
”siitä näkee valon läpi, myös kestää nostella repeämättä”
Mutta ei sentään puolikarkeilla jauhoilla.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 2573619
Kompostointitarkastaja tuli tarkastukselle!
En ole ikinä kompostoinnut ja eilen kävi kompostointitarkastaja kylässä. Tosi hianoa byrokratiaa taas: "Laki edellyttää,1332598Nyt jäi velat perimättä
Mikä idea se talo oli polttaa ja velalliset sisällä nyt jäi rahat saamatta152075Varattais lähihotellista
🥰 huone viikoksi. Oltais vaan ja tilattais huonepalvelusta herkkuja! Viikonloppukin käy jos et viikoksi ehdi ❤ Hyvää2271898Martinan aussikulta, missä?
Mihin katosi Martina Aitolehden aussikulta kyselee Seiska!3491879- 571468
Ellen Jokikunnas muistelee Reino-koiraa - Ralph-poika koskettavalla tavalla esiin: "Kiitos, että..."
RIP Reino. Lämmin osanotto suureen suruunne Ellen, Jari ja Ralph. Reino tuli tutuksi monelle suomalaiselle Unelmia Ita491414- 1111150
- 1031147
Meneekö eläinpuiston johto vaihtoon vaalien jälkeen?
Ähtärissä kuhistaan ja kuiskitaan, että perussuomalaiset esittävät vaalien jälkeen, että eläinpuiston hallitus uusitaan711130