En ole mikään ammattipizzaiolo vaan paistelen kesäisin ulkona Ooni pizzauunilla. Avasin viime viikonloppuna mökillä pizzakauden kun otin uunin terassille ja paistelin vuoden ensimmäiset pizzat. Käytin jauhoina kaapista löytyneitä viimevuotisia jauhoja, joiden parasta ennen päiväys oli kesäkuu 2023. Taikinasta tuli periaatteessa ihan hyvä, mutta pohjista tuli paksuja ja pizzoista ei kovin hyviä. Tälle viikonlopulle ostin uudet jauhot (Pirkka parhaat erittäin vahva pizzajauho, sama kuin viime kesänä) ja lopputulos oli aivan eri.
Taikina kohosi todella hyvin venyi leivottaessa kuin Hubba Bubba purkka ja pohjasta sai todella ohuen. Tämä osoittiharrastelijalle taas jälleen kerran kuinka tärkeää on hyvät ja tuoreet jauhot. Itse olen käyttänyt Pirkka parhaat erittäin vahvaa jauhoa vuorokauden huoneenlämmössä kohottamisella tai muutaman päivän jääkaappikohottamisella.
Olen pitäytynyt jauhoissa, joissa uskalletaan tai ymmärretään ilmoittaa W -luku. Muut jauhot ovat usein pelkkää käsienheiluttelua. Mitkä teidän kokemuksen mukaan ovat hyviä jauhoja, joihin tulee voimakas sitko ja taikinasta saa hyviä ja ohutpohjaisia pizzoja? Toivoisin vastauksissa kokemusta useista jauhista eli ei vakuuta, jos omasta mielestä Myllyn Paras -pizzajauhoilla tulee hyvä peltipizza, mutta ei ole koskaan kokeillut muuta.
Hyvät pizzajauhot
12
896
Vastaukset
- Anonyymi
Minä käytän 00 jauhoja pizzan ja focaccian tekoon. Sellainen vihreä 2 kg pussi.
- Anonyymi
Tuhansia pizzapullia tehneenä tavallisista vehnäjauhoista neuvon, että ne pitää pakastaa ennen kaulimista, niin ne eivät vetäydy kokoon pizzaa tehdessä ja niistä saadaan kaulittua hyvä ohut pohja, suurimmassa osassa pizzerioita pullat tehdään tavallisesta vehnäjauhosta.
Pizzahan jakaa hyvin paljon mielipiteitä jopa Italiassa, esim. pohjoisessa asuvat eivät pidä Napolialaisista pizzoista saatikka Roomalaisesta, Suomessahan ihannoidaan nykyään tuota Napolialaista pizzaa, joka on minun mielestäni huono, siis MINUN mielestäni.- Anonyymi
Pizzoja ei kaulita.
- Anonyymi
Jotain teet väärin jos et saa suomalaisista puolikarkeista jauhoista tehtyä hyvin muovautuvaa taikinaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jotain teet väärin jos et saa suomalaisista puolikarkeista jauhoista tehtyä hyvin muovautuvaa taikinaa.
250 g taikinapallo 30 cm halkaisijaltaan olevaksi ohueksi pohjaksi niin, että valoa vasten siitä näkee läpi. Ei onnistu suomalaisilla puolikarkeilla. Toki pellille kaulittu ja sähköuunissa haudutettu mummonpizza voi onnistua, mutta älä tule selittämään jos et edes tiedä paremmasta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pizzoja ei kaulita.
kyllä niitä pizzerioissa kaulitaan hyvinkin paljon.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
kyllä niitä pizzerioissa kaulitaan hyvinkin paljon.
”Pizzapohjan muotoiluun ei käytetä kaulinta tai muita apuvälineitä.”
Voit kaulita mummon piirakat, mutta aito pizza muotoillaan käsin ilman kaulinta.
https://pizzanpaistajat.fi/napolilaisen-pizzan-valmistus/ - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Pizzapohjan muotoiluun ei käytetä kaulinta tai muita apuvälineitä.”
Voit kaulita mummon piirakat, mutta aito pizza muotoillaan käsin ilman kaulinta.
https://pizzanpaistajat.fi/napolilaisen-pizzan-valmistus/Niin varmaankin "aito" napolilainen pizzapohja, mutta kun suurimmassa osassa pizzerioita tehdään ei napolilaisia pizzoja jotka kaulitaan. pitäisi sen pizzanpaistajienkin tietää, eikä vannoa jonkin pienen alueen pizzojen nimeen, ihme muotivillitystä taas joka menee ohi muutamassa vuodessa ja palataan taas normaaliin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niin varmaankin "aito" napolilainen pizzapohja, mutta kun suurimmassa osassa pizzerioita tehdään ei napolilaisia pizzoja jotka kaulitaan. pitäisi sen pizzanpaistajienkin tietää, eikä vannoa jonkin pienen alueen pizzojen nimeen, ihme muotivillitystä taas joka menee ohi muutamassa vuodessa ja palataan taas normaaliin.
Ei hyvää pizzataikinaa edes saa muotoiltua pizzaksi kaulimella. Se tehdään käsillä venyttämällä. Pullataikinat on toki sitten erikseen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pizzoja ei kaulita.
Kyllä kaulitaan, ensin käsin venytetään, lopuksi täydellinen pyöreys kaulimella
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei hyvää pizzataikinaa edes saa muotoiltua pizzaksi kaulimella. Se tehdään käsillä venyttämällä. Pullataikinat on toki sitten erikseen.
Kaulimella saa niin ohuen pohjan että siitä näkee valon läpi, myös kestää nostella repeämättä
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kaulimella saa niin ohuen pohjan että siitä näkee valon läpi, myös kestää nostella repeämättä
”siitä näkee valon läpi, myös kestää nostella repeämättä”
Mutta ei sentään puolikarkeilla jauhoilla.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Toiselle puolikkaalleni
Sinulla ei taida olla kaikki nyt ihan hyvin? Minua itketti eilen kauheasti, sinunko itkuja itkin? Kyllä kaikki selviää j422224- 241780
Katu täyttyy askelista...
Hyvää sunnuntaita ja hyvää jatkoa jos näin...Vettä sataa, mutta hyvä vaan, ainakin kasveille.271435- 1091264
Näin susta unta
Teit siinä temppuja ja kurkit huomaanko. Niinkuin sun tarttis sitä epäillä. Öitä tuimalle!151229- 181035
Tiedätkö nainen sen tunteen
Kun toinen tulee jossain vastaan. Naama leviää hymyyn kuin hangonkeksi. Mulla on susta semmonen,tunne.71944Kauniit ihmiset ei ole sinkkuja, se on karu fakta
Ihmisessä on lähes poikkeuksetta aina jotain vikaa jos hän pysyy sinkkuna pitkään. Sori kun sanon tän näin suoraan, mut107864Kristinusko - epätoivoinen yritys pelastaa ihmiset jumalalta
Ei ole mitään sellaista, mitä pitää "pelastua". Lukuun ottamatta tietysti ”jumalan” (sen ei jumalan, joka väittää oleva333853Mikset päästä irti ja hae apua
Mt ongelmiisi. En vaan voi ikinä enää luottaa sinuun, pelkään sinua ja toivon löytäväni jonkun muun. Rahaa sulla on saad74846