Oisko lihanleikkaajilla vinkkejä

Anonyymi-ap

Kuolonkankeus tulee kaikille eläimille, myös kaloille. Sillä on merkitystä varsinkin, kun lihaa ja kalaa valmistetaan ihmisravinnoksi. Teurastettuja ruhoja riiputetaan, kunnes kuolonkankeus on ohi. Vasta tämän jälkeen lihaa voi alkaa valmistaa elintarvikkeiksi. Riiputus nopeuttaa kankeuden laukeamista venytyksen ansiosta. Kaloilla kuolonkankeus kestää vain muutaman tunnin, esimerkiksi juuri pyydettyjä lohikaloja kannattaa riiputtaa 1–2 tuntia ennen ruoaksi valmistamista. Kuolonkankeus heikentää oleellisesti lihan leikattavuutta ja huonontaa kankeana paistetun kalan mureutta ja makua.

40

637

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ap on ite vegaani

    • Anonyymi

      Rigor mortis soi luupil

      • Anonyymi

        Väki tökkii eikä viiltele


    • "Kaloilla kuolonkankeus kestää vain muutaman tunnin, esimerkiksi juuri pyydettyjä lohikaloja kannattaa riiputtaa 1–2 tuntia ennen ruoaksi valmistamista."

      Ei kai riiputtamisen tavoitteena ole kuolonkankeuden poistaminen vaan raakakypsytys. Tuore kala ei ole parhaimmillaan edes kuolonkankeuden jälkeen vaan sitä kannattaa raakakypsyttää muutamasta päivästä jopa pariin viikkoon.

      Tämä on erityisen tärkeää raa'assa kalassa, jossa sen oma maku pääseen oikeuksiinsa. Kala kypsytetään jääkaapissa kosteutta imevään kankaaseen tai paperiin käärittynä. Kypsyvää kalaa pitää tarkkailla ja kääre vaihtaa päivittäin.

      Raakakypsytyksessä peratun, puhdistetun ja paloitellun kalan lihassa entsyymit pilkkovat proteiineja, rasvoja ja glykogeenia sokereiksi, rasvahapoiksi ja amonihapoiksi. Kalan maku voimistuu ja siihen tulee umamia, makeaa ja hieman kitkerää makua. Lisäksi liha pehmenee ja siitä tulee vähemmän sitkeää.

      Itse kypsytän sushikaloja kuten esimerkiksi lohta 3-5 vrk ja olen huomannut, että maku on paljon parempi kuin kypsyttämättömässä kalassa. Kypsyttämättömän lohen maku on vetinen ja mauton. Vaihtoehto tälle raakakypsytykselle on tietysti suomalainen graavaaminen, joka poistaa lihasta vettä ja tiivistää makua, joka olisi hyvin lähellä sushilohta, jos siinä ei olisi niin paljon suolaa.

      https://www.thesushigeek.com/the-sushi-geek/2016/02/05/719

      • Anonyymi

        Aloittaja taisi haluta ammattilaisen lihanleikkaajan kommenttia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aloittaja taisi haluta ammattilaisen lihanleikkaajan kommenttia.

        Aloituksessa ei ollut kysymystä eikä ongelmaa vaan pelkkää sekoilua ja väärinymmärrystä, jotka oikaisin. Riiputtamisella ei poisteta kuolonkankeutta kuten aloittaja luulee vaan raakakypsytetään. Kalaakin voi raakakypsyttää (eikä tosiaankaan 1-2 tunnin riiputusta vaan muutamia vuorokausia) kunhan se on tapettu heti pyynnin jälkeen, perattu, siistitty ja paloiteltu ammattimaisesti ja kypsytysolosuhteet kontrolloituja.


      • Anonyymi

        Kylmä lahna peiton alla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kylmä lahna peiton alla.

        ”Kylmä lahna peiton alla.”

        Ja teinivittu, kuten minua haukuit munkinpaistoketjussa. Mitähän muuta 40 vuotta alalla ollut kalapuikkoviiksinen paskakokki vielä keksiikään 😆

        PS. Paistan munkkeja huomenna rypsiöljyssä. Iso joukko tulee puutarhajuhliimme kevätkauden avajaisiin. Kaikki onnistuu todella hyvin. En tarvitse kookosöljyä paistamiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kylmä lahna peiton alla.

        "Kala kypsytetään jääkaapissa kosteutta imevään kankaaseen tai paperiin käärittynä"
        - Oho, nyt se tenttumamma samaistaa itsensä lahnaan :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kylmä lahna peiton alla.

        Kas ku et homoks käyny haukkumaan vitun koira


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kas ku et homoks käyny haukkumaan vitun koira

        Eikös se olekaan "mamma" :)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikös se olekaan "mamma" :)

        Nymfomaani nosti ketjun kärkeen roskapostaamisella, mutta hei, olihan täällä perskärpänenkin kateellisena raivonnut kun laiton aimo annoksen faktaa, josta sillä ei ollut havainnon palaakaan.

        ”The process for aging fish is similar to aging beef. The fish is typically gutted and cleaned first (although this is not always the case, again depending on the type of fish) and it must be aged in a controlled environment (typically a refrigerator) where both the temperature and humidity levels can be carefully monitored. The fish meat will usually be wrapped in cloth or paper towel which will absorb moisture released during the aging process. The procedure must be closely monitored on a daily basis, and the cloth or paper towel changed frequently. Care also needs to be taken to prevent the meat from oxidizing and turning brown in color, although some oxidation is unavoidable.”

        https://www.thesushigeek.com/the-sushi-geek/2016/02/05/719


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös se olekaan "mamma" :)

        Lahna kun lahna :)


    • Anonyymi

      Nakit jäässä niin saattaa tituleerata simamukillekin.

    • Anonyymi

      En paa arvostellen kenenkään kokkaustaitoja. Kotikokki tahi pro. Leikkaus ja siihen sopivat välineet hakusessa. Saha on niin hidas, et meinasin rälläköidä.

      • Anonyymi

        Oon vaan dead woman walking niisk 🤣


    • Anonyymi

      villisika on kaikkiruokainen

      • Anonyymi

        Taivaalt alkaa salamia lyödä 🍖


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Heroiini on luokiteltu YK:n vuoden 1961 huumausaineyleissopimuksessa huumausaineeksi. Suomessa heroiini on luokiteltu rikoslaissa tarkoitetuksi erittäin vaaralliseksi huumausaineeksi.[28] Erittäin vaarallisen huumausaineen valmistuksesta, myynnistä, maahantuonnista ja hallussapidosta voidaan tuomita muiden edellytysten täyttyessä törkeänä huumausainerikoksena.

        Nyt aikakoneella 60 vuotta taaksepäin niin kaikki olkoonpi anteheks annettu


    • Anonyymi

      Haista vittu ja kanna ite vetes

      • Anonyymi

        Liitto kestää ja kansa huorii


    • Anonyymi

      Mennää sun muijan kans hoitoo vai. Jeppistä...

      Mä toin sul röökii m1. Ei olis pitänyt.

      Best regards,
      ..

      • Anonyymi

        Katotaan kuka tarvii hoitoo ja kuka sähköhoitoo tai jopa sähkötuolii. Runkkari


      • Anonyymi

        Varsinkin siihe ettei kukaan oo sunnuntaina klo 6 hereillä


    • Anonyymi

      Mul on 50 miehen muukalaislegioona t Mäkisen pupu-jussi

      • Anonyymi

        "kaikki pupunassukat kannelle olkaa kiltit❤️❤️❤️"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "kaikki pupunassukat kannelle olkaa kiltit❤️❤️❤️"

        Onx lihapiirakkaa


      • Anonyymi

        Jatka sä sitä naureskelua ennen ku se vaihtuu loppumattomaks itkemiseks
        Rest in pieces


    • Anonyymi

      Kummankohan teist sit oikeesti haluisin... Niinku aviomieheks jne

      En kyl osaa nyt päättää hih yhyy tasapeli

      • Anonyymi

        En haluu kumpaakaa. Taidan vaa lähtee


    • Anonyymi

      Hyvä trolli ketju bro 🤣 rsä

    • Anonyymi

      No, en kalaa `raakakypsentäisi`paria viikkoa. Näin alanmiehenä kerron teille seuraavaa.
      1 Kalan tainnutus ja veren lasku, kidukset katkaisemalla. Kurkkua leikatessa verta menee vatsaonteloon, ei hyvä.
      2 Valmistetaan kun rigor mortis eli kuolonkankeus on hellittänyt.
      3 Säilytys madollisimman lähellä 0 c max 5-7 vrk ( tämä on kokonaisaika, ei päde kaupassa ja matkalla olleisiin kaloihin) itse pyydetyillä kaloilla.
      4 jos haluaa nopeuttaa `kypsytystä ` niin pitää huoneenlämmössä.

      5 HPM

      • Anonyymi

        Kala on paras tuoreena, etenkin silakka vanhenee nopeasti.


    • Anonyymi

      Tein paskalle paperista pienen pedin.
      Nyt istun pöntöllä. Hyvää huomenta.

    • Anonyymi

      Paljasta sä ite ittes ja näytä vaikka munaa perään jos siltä tuntuu. Hasta luego en anna paskaaKAAAN

      • Anonyymi

        Gangstalife made mut tekee sillee


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1326
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1195
    3. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      914
    4. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      906
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      77
      809
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      774
    7. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      766
    8. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      158
      765
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      744
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      675
    Aihe