Piti rankentaa aurinkosuoja itselle ikkunaan.

Anonyymi-ap

Hinta piti olla 0eur.

Syy: kun täällä ei tuule, lämpö nousee todella korkeaksi helposti kesäisin on sisällä +39C, toinen syy on tuo että jos aurinko paistaa suoraan tietokeen äyttöjen takaa, niin ei ole auringonvaloa voimakkaampaan LED-näyttöä olemassa vielä, , ei näe näyttöjä.

Ratkaisu: Alumiinipaperi olisi paras, mutta ei saa olla, kuten ei täysin peilipintaisia autojakaan saa olla.

Ajattelin että kun hinta saa olla 0euroa, niin musta suuri jätesäkki siihen kohtaan mistä aurinko yleensä kiiluu suoraan silmiin.'

20

366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itse joskus tein kullanvärisestä avaruuslakanasta ikkunaan aurinkosuojan

    • Anonyymi

      Miksi ei saa olla? Avaruuslakana hyvä idea.

    • Jos budjetti on nolla, niin ehkä ennemmin valkoinen rehu- tai lannoitesäkki tahi vastaava.

      • Anonyymi

        Mistähän kaupasta tuollaisia rehusäkkejä saisi ilmatteeks?
        Lantasäkki luultavasti haisee ikävästi makkarin ikkunalla varsinkin aurinkoisella ilmalla. Kuinka nopeasti hajuun tottuu?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mistähän kaupasta tuollaisia rehusäkkejä saisi ilmatteeks?
        Lantasäkki luultavasti haisee ikävästi makkarin ikkunalla varsinkin aurinkoisella ilmalla. Kuinka nopeasti hajuun tottuu?

        Keinolannoite on usein sellaisia pieniä vaaleita rakeita tai kuulia, jotka eivät juurikaan haise miltään. Ehkä jostain puutarhamyymälästä tai suoraan maajussilta saisi tyhjiäkin säkkejä. Etenkin näin keväisin. Monet multa- tai turvesäkitkin ovat vaaleita, mutta ainakin rehusäkeissä on sekin hyvä puoli, että ovat julmetun suuria.

        Lannoitesäkeistä on tehty kantotasojakin tee-se-itse -lentokoneisiin. Yksi on Tikkakosken ilmailumuseossa kuin lannoitetehtaan mainoksena. ; )


    • Anonyymi

      Musta väri imee sekä myös luovuttaa eniten lämpöä. Älä ainakaan sitä mustaa jätesäkkiä laita.

    • Anonyymi

      Vanha alufoliorulla keittiön alakaapista auttoi minulla. Niitä kun laittaa 4 - 5 kappaletta roikkumaan ikkunan yläreunasta niin eipå aurinko sitten enää lämmittele. Ja hinta 0 euroo.

      • Anonyymi

        Paitsi että alu-folio on käytännössä "mustaa" monilla auringosta tulevilla taajuuksilla ja toimii siten kuin lämpöpatteri. Toki se heijastaa näkyviä aallonpituuksia, mutta niissä on energiaa ehkä vain 1% koko spektristä..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paitsi että alu-folio on käytännössä "mustaa" monilla auringosta tulevilla taajuuksilla ja toimii siten kuin lämpöpatteri. Toki se heijastaa näkyviä aallonpituuksia, mutta niissä on energiaa ehkä vain 1% koko spektristä..

        Ja höpöt. Auringonvalon energiasta suurin osa on näkyvää valoa ja lähi-infrapunaa jotka molemmat heijastuvat alumiinifolion kiiltävämmästä puolesta ongelmitta. Myös pitkäaaltoinen lämpösäteily heijastuu siitä, minkä voi lämpökameran avulla todeta.

        Itsellä ikkunassa lasien välissä ulkolasia vasten alumiinifoliolla päällystetty FINNFOAM levy. Alumiinifolio heijastaa suurimman osan säteilystä takaisin ulos ja se mikä jää ulkoikkunan sisäpuolelle eristetään huonetilasta tuolla 3cm paksulla finnfoam - eristelevyllä. Viritelmä on todella ruma mutta helppo rakentaa ja jää sisältä katsottuna sälekaihtimen taakse. Ulkoa katseltaessa on jonkun muun ongelma. Sen käyttöönotto laski makuuhuoneen yölämpötilaa kesällä useamman astetta kun ilta-aurinko ei enää pääse huonetta lämmittämään. Aiemmin oli pelkkä sälekaihdin käytössä mutta se keräsi lämpöä ja sisäikkuna olikin sitten +40 asteinen lämmittäen huoneen ilmaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja höpöt. Auringonvalon energiasta suurin osa on näkyvää valoa ja lähi-infrapunaa jotka molemmat heijastuvat alumiinifolion kiiltävämmästä puolesta ongelmitta. Myös pitkäaaltoinen lämpösäteily heijastuu siitä, minkä voi lämpökameran avulla todeta.

        Itsellä ikkunassa lasien välissä ulkolasia vasten alumiinifoliolla päällystetty FINNFOAM levy. Alumiinifolio heijastaa suurimman osan säteilystä takaisin ulos ja se mikä jää ulkoikkunan sisäpuolelle eristetään huonetilasta tuolla 3cm paksulla finnfoam - eristelevyllä. Viritelmä on todella ruma mutta helppo rakentaa ja jää sisältä katsottuna sälekaihtimen taakse. Ulkoa katseltaessa on jonkun muun ongelma. Sen käyttöönotto laski makuuhuoneen yölämpötilaa kesällä useamman astetta kun ilta-aurinko ei enää pääse huonetta lämmittämään. Aiemmin oli pelkkä sälekaihdin käytössä mutta se keräsi lämpöä ja sisäikkuna olikin sitten 40 asteinen lämmittäen huoneen ilmaa.

        https://www.nrel.gov/grid/solar-resource/spectra-am1.5.html

        Tuossa kuvassa punainen käyrä kertoo Auringon säteilyspektrin maan pinnan tasolla. Punaisen käyrän ja x - akselin väliin jäävä pinta-ala kuvassa on suoraan kullekin aallonpituusalueelle tulevan säteilyn energian määrä.

        Kuten kuvasta näkyy on suurin osa säteilyn energiasta näkyvää valoa ja alumiinipinnasta ongelmitta heijastuvaa lähi-infrapunaa. Alumiinipinnan heijastuskerroin aallonpituuden mukaan esitettynä löytyy täältä:

        https://www.measurement.sk/2004/S3/Bartl.pdf


    • Anonyymi

      Missä kielletään alumiinipaperin laittaminen ikkunaan?

      • Anonyymi

        No täällä tietty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No täällä tietty.

        Äitikö kielsi?


    • Anonyymi

      Niin kaikista paras joku alumiinipaperi juurikin mutta se heijastaa, tai paksu valkoinen täkki, laka on liian ohut siitä voi tulla valoa läpi.

      ..juuri kuin jos liikenteessä olisi näkymätön auto tai kokonaan kromattu kuin peili, ..

      23.5 sisälämpä ulko 28.0... tuota ei viitsi päästää tuota auringonpaahdetta sisälle olisi kuin jossain kasvihuoneessa, eikä edes vielä kesääkään.

      • Anonyymi

        Jos heijastavuus on ongelma niin eristystä peliin. Pelkkä muutaman senttimetrin paksuinen finnfoam - levy jossa toisella puolella vaikkapa valkea lakana heijastamassa näkyvää valoa toimii hyvin. Levyn ulkopinta auringonvaloon päin saa käydä varsin kuumana ilman että huoneeseen päin näkyvä sisäpinta lämpenee merkittävästi. Pidä huoli että levyn reunat ovat tiivitä ettei lämmin ilma pääse kiertämään levyn reunojen ohi.


    • Anonyymi

      Finnfoam-levy jossa toisella puolella valkea pinta vai avaruuslakana, kumpi nyt on parempi?

    • Anonyymi

      Avaruuslakanaa käytetään monesti ulkomailla halpana vaihtoehtona ja siitä näkyy läpi n.50%. Käsittääkseni sen saa myös laimealla saippuavedellä ikkunaan kiinni, en ole kokeillut, itse kiinnitin kaksipuoleisen teipin pätkillä.
      Video vastaavan ikkunafilmin kiinnittämisestä ikkunaan:
      https://www.youtube.com/watch?v=B22QdNHtb_8
      Huom. Avaruuslakana on hieman ohuempaa ja on taitoksia,,,

    • Anonyymi

      Ikkunan suojaaminen ei välttämättä auta: Seinällä on paljon isompi lämpökapasiteetti ja se luovuttaa lämpöä monta tuntia auringon laskun jälkeenkin. Olen monta vuotta kasvattanut tomaattia seinustalla tähän perustuen - kypsyy jopa paremmin kuin kasvihuoneessa, koska seinä varaa lämpöä.

      • Anonyymi

        Siinä sun kasvihuoneessas ei ole käytännössä lainkaan lämmöneristystä. 1x lasi on lähinnä tuulensuoja.

        Taloissa 3x ikkunat ja seinissä lämmöneriste, joten sisään päässyt lämpö ei todellakaan vuoda itsekseen ulos!

        Pitää estää lämpöä pääsemästä sisään ja tehokkain tapa on heijastaa valo ja lyhytaaltoinen infrapuna takaisin ulos. Metallipinnat tehokkaimpia, mutta myös vaaleat pinnat toimivat. Yleensä. On niitäkin pintoja, mitkä ovat näkyvässä valossa valkoisia (heijastavia), mutta imevät infrapunaa kuin sieni.


      • Anonyymi

        Talon seinä säteilee pintaansa absorboitunutta lämpöä takaisin ulospäin siksi, että lämmöneristys estää lämpöä pääsemästä seinän läpi talon sisälle. Siksi talon seinustan ulkopuolella on kesällä niin kuuma.

        Infrapunalämpömittari huoneen sisäpuolella paljastaa mistä lämpö on peräisin. Ikkunan välissä sälekaihdin la lasi itsessään absorboi osan Auringon valosta ja lämpösäteilystä. Tämä sitten lämmittää ikkunan välissä olevan ilman joka puolestaan lämmittää ikkunan huoneen puoleisen lasikerroksen. Se on kuumempi kuin ympäröivä seinä ja toimii helteellä lämpöpatterina...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2711
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1165
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      94
      1151
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1094
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1021
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      943
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      42
      845
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      38
      817
    Aihe