Kinkuksi voi kutsua vain tuotetta, jonka liha on ainoastaan kinkkua.
Pizzasuikale on lähempänä makkaraa, koska niissä on usein kamaraa, tärkkelystä, lihaproteiinia ja muita aineita lihan jatkona. Ja lihakaan ei ole välttämättä sikaa, vaan voi olla kanaakin.
Muistakaa, että kinkku ei saa olla pizzasuikaletta
93
892
Vastaukset
- Anonyymi
”Kinkuksi voi kutsua vain tuotetta, jonka liha on ainoastaan kinkkua.”
Älä nyt tällaisia typeriä kehäpäätelmiä tänne laita. ”Kinkuksi voi kutsua ainoastaan kinkkua.” Ei saatana 😂😂😂
Oikeasti kinkku on sian reisi-, lonkka- ja kinnernivelen välinen osa, joka on kokolihaa.- Anonyymi
Osaat ilmeisesti lukea mekaanisesti, mutta et ymmärrä lukemaasi.
- Anonyymi
nii onki
se sulaa suorastaan suussa jo laittaa siihen turun sinappia
Auraki käy - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Osaat ilmeisesti lukea mekaanisesti, mutta et ymmärrä lukemaasi.
”Osaat ilmeisesti lukea mekaanisesti, mutta et ymmärrä lukemaasi.”
Ei ole olemassa sellaista lihasta kuin kinkku, joten kinkku itsessään on vain sovittu nimi reisi-, lonkka- ja kinnernivelen väliselle kokolihapalle eikä sovitulla nimellä voi määritellä itseään.
Vähän sama kuin puppusanageneraattorista otettu sana chinchea. ”Muistakaa, että chinchea ei saa olla eutestulannia. Chincheaksi voi kutsua vain tuotetta, jonka liha on ainoastaan chincheaa.” Huomaatko, ettei näissä kehäpäätelmissä ole mitään järkeä? Nyt taisi käydä taas niin, että halusit saada riidan aikaan mutta kompastuit omaan typeryyteesi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Osaat ilmeisesti lukea mekaanisesti, mutta et ymmärrä lukemaasi.”
Ei ole olemassa sellaista lihasta kuin kinkku, joten kinkku itsessään on vain sovittu nimi reisi-, lonkka- ja kinnernivelen väliselle kokolihapalle eikä sovitulla nimellä voi määritellä itseään.
Vähän sama kuin puppusanageneraattorista otettu sana chinchea. ”Muistakaa, että chinchea ei saa olla eutestulannia. Chincheaksi voi kutsua vain tuotetta, jonka liha on ainoastaan chincheaa.” Huomaatko, ettei näissä kehäpäätelmissä ole mitään järkeä? Nyt taisi käydä taas niin, että halusit saada riidan aikaan mutta kompastuit omaan typeryyteesi.Tiesitkö että liha ja lihaa eivät tarkoita samaa?
Voi teitä nykyajan lapsia lukutaitoinenne. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tiesitkö että liha ja lihaa eivät tarkoita samaa?
Voi teitä nykyajan lapsia lukutaitoinenne.”Tiesitkö että liha ja lihaa eivät tarkoita samaa?”
Totta kai tarkoittaa, ne ovat samasta nimestä kaksi eri sijamuotoa eli nominatiivi ja akkusatiivi.
Sinun määritelmäsi on: kinkku on lihaa, joka on kinkkua mutta ei ole pizzasuikaletta. Kinkun määritelmäsi on kehäpäätelmä. Ei siitä pääse mihinkään. Miten ihmeessä ajattelit keskustella asiasta kun et itsekään tiedä siitä mitään? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Tiesitkö että liha ja lihaa eivät tarkoita samaa?”
Totta kai tarkoittaa, ne ovat samasta nimestä kaksi eri sijamuotoa eli nominatiivi ja akkusatiivi.
Sinun määritelmäsi on: kinkku on lihaa, joka on kinkkua mutta ei ole pizzasuikaletta. Kinkun määritelmäsi on kehäpäätelmä. Ei siitä pääse mihinkään. Miten ihmeessä ajattelit keskustella asiasta kun et itsekään tiedä siitä mitään?Heh, voi lapsiparka.
Nehän ovat aivan eri sanojakin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Heh, voi lapsiparka.
Nehän ovat aivan eri sanojakin.”Heh, voi lapsiparka.”
Ad hominem on argumenttivirhe.
”Nehän ovat aivan eri sanojakin.”
Sama sana, jonka nominatiivi on ’liha’. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Heh, voi lapsiparka.”
Ad hominem on argumenttivirhe.
”Nehän ovat aivan eri sanojakin.”
Sama sana, jonka nominatiivi on ’liha’.🤣😂🤣😂🤣
Voi hitto. Eikö koulussa opeteta enää edes suomen kielen sijamuotoja? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Osaat ilmeisesti lukea mekaanisesti, mutta et ymmärrä lukemaasi.”
Ei ole olemassa sellaista lihasta kuin kinkku, joten kinkku itsessään on vain sovittu nimi reisi-, lonkka- ja kinnernivelen väliselle kokolihapalle eikä sovitulla nimellä voi määritellä itseään.
Vähän sama kuin puppusanageneraattorista otettu sana chinchea. ”Muistakaa, että chinchea ei saa olla eutestulannia. Chincheaksi voi kutsua vain tuotetta, jonka liha on ainoastaan chincheaa.” Huomaatko, ettei näissä kehäpäätelmissä ole mitään järkeä? Nyt taisi käydä taas niin, että halusit saada riidan aikaan mutta kompastuit omaan typeryyteesi.Suomalaisen ruokateollisuuden leikkeleet joissa lukee kinkku viittaa valmistustapaan ja lihapitoisuuteen verrattuna makkaran prosessointiin. Ei tehdä välttämästä siitä mitä tunnemme suomessa kinkkuna.
Italian sana "prosciutto" tarkoittaa ”kinkkua” italassa. Se viittaa yleensä kuivattuun kinkkuun, erityisesti ilmakuivattuun kinkkuun, kuten "prosciutto crudo" (raakakinkku) tai "prosciutto cotto" (kypsä kinkku). Tunnettuja esimerkkejä ovat "Prosciutto di Parma" ja "Prosciutto di San Daniele".
Prosciutto valmistetaan sian takajalasta, ei siis suomalaisittain leikattuna ”kinkkuna” ja siitä valmistetaan sekä ilmakuivattu että kypsennetty prosciutto.
Italiassa näkee ihan huoltoasemmallakin missä vuollaan kokonaisesta ilmakuivatusta takajalasta siivuja leivän väliin. Tätä kutsutaan ruokakulttuuriksi. Mitä sinä edustat? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suomalaisen ruokateollisuuden leikkeleet joissa lukee kinkku viittaa valmistustapaan ja lihapitoisuuteen verrattuna makkaran prosessointiin. Ei tehdä välttämästä siitä mitä tunnemme suomessa kinkkuna.
Italian sana "prosciutto" tarkoittaa ”kinkkua” italassa. Se viittaa yleensä kuivattuun kinkkuun, erityisesti ilmakuivattuun kinkkuun, kuten "prosciutto crudo" (raakakinkku) tai "prosciutto cotto" (kypsä kinkku). Tunnettuja esimerkkejä ovat "Prosciutto di Parma" ja "Prosciutto di San Daniele".
Prosciutto valmistetaan sian takajalasta, ei siis suomalaisittain leikattuna ”kinkkuna” ja siitä valmistetaan sekä ilmakuivattu että kypsennetty prosciutto.
Italiassa näkee ihan huoltoasemmallakin missä vuollaan kokonaisesta ilmakuivatusta takajalasta siivuja leivän väliin. Tätä kutsutaan ruokakulttuuriksi. Mitä sinä edustat?"Mitä sinä edustat?"
Pitkä vuodatuksesi ei vastannut siihen mitä kinkku on. Tämä kysymys on tärkeä koska aloittajakaan ei sitä pysty tekemään vaan käyttää kehäpäätelmää "Kinkuksi voi kutsua... ainoastaan kinkkua." - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Mitä sinä edustat?"
Pitkä vuodatuksesi ei vastannut siihen mitä kinkku on. Tämä kysymys on tärkeä koska aloittajakaan ei sitä pysty tekemään vaan käyttää kehäpäätelmää "Kinkuksi voi kutsua... ainoastaan kinkkua."Huvittaa kuinka sinä lapsukainen pidät nauravia nakkejakin kinkkuna 😆
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suomalaisen ruokateollisuuden leikkeleet joissa lukee kinkku viittaa valmistustapaan ja lihapitoisuuteen verrattuna makkaran prosessointiin. Ei tehdä välttämästä siitä mitä tunnemme suomessa kinkkuna.
Italian sana "prosciutto" tarkoittaa ”kinkkua” italassa. Se viittaa yleensä kuivattuun kinkkuun, erityisesti ilmakuivattuun kinkkuun, kuten "prosciutto crudo" (raakakinkku) tai "prosciutto cotto" (kypsä kinkku). Tunnettuja esimerkkejä ovat "Prosciutto di Parma" ja "Prosciutto di San Daniele".
Prosciutto valmistetaan sian takajalasta, ei siis suomalaisittain leikattuna ”kinkkuna” ja siitä valmistetaan sekä ilmakuivattu että kypsennetty prosciutto.
Italiassa näkee ihan huoltoasemmallakin missä vuollaan kokonaisesta ilmakuivatusta takajalasta siivuja leivän väliin. Tätä kutsutaan ruokakulttuuriksi. Mitä sinä edustat?"Italiassa näkee ihan huoltoasemmallakin missä vuollaan kokonaisesta ilmakuivatusta takajalasta siivuja leivän väliin."
Vuolevatko poikkisyin vain lihassyiden mukaisesti? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Huvittaa kuinka sinä lapsukainen pidät nauravia nakkejakin kinkkuna 😆
Huvittavaa kun sinä et osaa määritellä mitä on kinkku.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Huvittaa kuinka sinä lapsukainen pidät nauravia nakkejakin kinkkuna 😆
2½ vuotta kypsytetty kokonainen Parmankinkku on oikein hyvä. Samoin 3 vuotta kypsytetty Jamon Iberico, 100% Pata negraa, tammenterhoilla syötetty. Kun tilaa kotiin kokonaiset kinkut niin saa aina tuoretta. Ei kuivaa vakuumiin pakattua markettikamaa. Kinkkutelineet kannattaa ostaa myös niin on leikkaaminen vaivatonta.
Tästä kaupasta tilaan.
https://www.parmashop.com/fi/prosciutto-di-parma-san-kokonainen-luulla-30-kuukautta-ja-puinen-laatikko.html - Anonyymi
Oikeastaan on turha olla pilkunviilaaja. Joka tapauksessa pizzasuikaleet eivät ole kinkkua vaikka monet sitä nimittävätkin kinkuksi. Ne ovat lähempänä makkaraa kuin kinkkua.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Mitä sinä edustat?"
Pitkä vuodatuksesi ei vastannut siihen mitä kinkku on. Tämä kysymys on tärkeä koska aloittajakaan ei sitä pysty tekemään vaan käyttää kehäpäätelmää "Kinkuksi voi kutsua... ainoastaan kinkkua."Minulle se on ihan sama. Entä sinulle?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Italiassa näkee ihan huoltoasemmallakin missä vuollaan kokonaisesta ilmakuivatusta takajalasta siivuja leivän väliin."
Vuolevatko poikkisyin vain lihassyiden mukaisesti?Mene katsomaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Huvittavaa kun sinä et osaa määritellä mitä on kinkku.
Ruhon osa ja siitä tehtävät lopputuotteet ovat kaksi eri asiaa. Sinä viisastelet täällä mihin kohtaan se lihanleikkaajan veitsi pitää uppottaa....
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ruhon osa ja siitä tehtävät lopputuotteet ovat kaksi eri asiaa. Sinä viisastelet täällä mihin kohtaan se lihanleikkaajan veitsi pitää uppottaa....
"Ruhon osa ja siitä tehtävät lopputuotteet ovat kaksi eri asiaa."
Mutta se lopputuote pitää ottaa tietystä ruhon osasta, jotta sitä voi kutsua sen nimiseksi lopputuotteeksi. Olisihan se väärin, jos myisi vaikkapa häränhäntää sisäfileenä. Vai mitä? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mene katsomaan.
Vilpittömästi kysyin koska veitsellä on hankala leikata poikkisyin ja siksi se yleensä leikataankin lihassyöiden mukaisesti. Ajattelin, että jos olet huoltoasemalla nähnyt kuinka sitä leikataan niin muistaisit ja voisit helposti vastata. Tässä on esimerkkivideo veitsellä leikkaamisesta.
https://youtu.be/2vtzbmRIYjw?t=233 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Ruhon osa ja siitä tehtävät lopputuotteet ovat kaksi eri asiaa."
Mutta se lopputuote pitää ottaa tietystä ruhon osasta, jotta sitä voi kutsua sen nimiseksi lopputuotteeksi. Olisihan se väärin, jos myisi vaikkapa häränhäntää sisäfileenä. Vai mitä?Nooh. Montakohan vuotta täällä on myyty nautaa härkänä?
Mistähän osasta kuuluu nakki leikata? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Ruhon osa ja siitä tehtävät lopputuotteet ovat kaksi eri asiaa."
Mutta se lopputuote pitää ottaa tietystä ruhon osasta, jotta sitä voi kutsua sen nimiseksi lopputuotteeksi. Olisihan se väärin, jos myisi vaikkapa häränhäntää sisäfileenä. Vai mitä?Suomen ja EU:n lainsäädäntö ei määrää mistä ruhonosasta pitää liha ottaa jotta vaikkapa leikkelepaketin kyljessä saa lukea kinkku.
Suuri yleisö odottaa jännityksellä mihin pyrit kinkuillasi.
Ketjun avaushan koskee leikkeleitä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suomen ja EU:n lainsäädäntö ei määrää mistä ruhonosasta pitää liha ottaa jotta vaikkapa leikkelepaketin kyljessä saa lukea kinkku.
Suuri yleisö odottaa jännityksellä mihin pyrit kinkuillasi.
Ketjun avaushan koskee leikkeleitä.Ruokaviraston määritelmä suomalaisesta kinkusta on tässä https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/pakkausmerkinnat-ja-markkinointi/pakolliset-elintarviketiedot/elintarvikkeiden-nimeaminen/kinkku-elintarvikkeen-nimena/
Eihän tuo mikään laki ole, mutta ilmeisesti tulee sanomista, jos ei viraston ohjeistuksia noudata.
Kansallisen tason juttu joo. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suomen ja EU:n lainsäädäntö ei määrää mistä ruhonosasta pitää liha ottaa jotta vaikkapa leikkelepaketin kyljessä saa lukea kinkku.
Suuri yleisö odottaa jännityksellä mihin pyrit kinkuillasi.
Ketjun avaushan koskee leikkeleitä."Suuri yleisö odottaa jännityksellä mihin pyrit kinkuillasi."
En mihinkään muuhun kuin siihen, että kinkku määritellään jollain muulla kuin kehäpäätelmällä "kinkuksi saa nimittää vain kinkkua". Tuo yllä oleva linkki ruokaviraston sivulle on jo hyvä lähtökohta.
"Ketjun avaushan koskee leikkeleitä."
Avauksessa ei mainita leikkelettä, joten ei, ketjun avaus ei koske leikkeleitä. Vai yritätkö nyt sekoilla taas niin, että kinkku onkin leikkelettä? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nooh. Montakohan vuotta täällä on myyty nautaa härkänä?
Mistähän osasta kuuluu nakki leikata?” Montakohan vuotta täällä on myyty nautaa härkänä?”
Härkä on nautaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
” Montakohan vuotta täällä on myyty nautaa härkänä?”
Härkä on nautaa.Eli siis väität että ravintola on tarkastanut lihaerästä, mikä ei sisällä sukuelimiä että tällä kertaa ravintolaan myyty nauta on härkää?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eli siis väität että ravintola on tarkastanut lihaerästä, mikä ei sisällä sukuelimiä että tällä kertaa ravintolaan myyty nauta on härkää?
Kun lihasta maksaa laadun perusteella niin ei tarvi arvailla, oliko sillä urosnaudalla kiveksiä vai ei. Kastrointi parantaa lihan laatua ihan visuaalisestikin tarkasteltuna. Kastroidun naudan liha on rasvaisempaa ja marmoroidumpaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eli siis väität että ravintola on tarkastanut lihaerästä, mikä ei sisällä sukuelimiä että tällä kertaa ravintolaan myyty nauta on härkää?
Naudanlihojen paremmuus yleisellä tasolla on hieho > härkä > lehmä > sonni, joten ainakaan minua ei kiinnosta, onko liha härkää vaan se, kuinka marmoroitua se on ja kaupassa sen näkee ihan omin silmin. Ravintolassa sitä on enää vaikea nähdä etukäteen, mutta syödessä kyllä mausta ja mureudesta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kun lihasta maksaa laadun perusteella niin ei tarvi arvailla, oliko sillä urosnaudalla kiveksiä vai ei. Kastrointi parantaa lihan laatua ihan visuaalisestikin tarkasteltuna. Kastroidun naudan liha on rasvaisempaa ja marmoroidumpaa.
Meidän lihanleikkaaja lasse elää omassa maailmassaan. Over and out.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Meidän lihanleikkaaja lasse elää omassa maailmassaan. Over and out.
Avaa nyt vähän? Tutkimusten mukaan hiehojen liha on eniten marmoroitunutta ja heti sen perään lähes samalla laadulla tulee härkä. Miksi se naudan sukupuoli pitäisi kiinnostaa? Eikä tärkeintä ole lihan ulkonäkö eli siinä valkoista rasvaa?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Naudanlihojen paremmuus yleisellä tasolla on hieho > härkä > lehmä > sonni, joten ainakaan minua ei kiinnosta, onko liha härkää vaan se, kuinka marmoroitua se on ja kaupassa sen näkee ihan omin silmin. Ravintolassa sitä on enää vaikea nähdä etukäteen, mutta syödessä kyllä mausta ja mureudesta.
No leikkasi naudasta tai lehmästä mitä tahansa, niin ei saa kinkkua.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Tiesitkö että liha ja lihaa eivät tarkoita samaa?”
Totta kai tarkoittaa, ne ovat samasta nimestä kaksi eri sijamuotoa eli nominatiivi ja akkusatiivi.
Sinun määritelmäsi on: kinkku on lihaa, joka on kinkkua mutta ei ole pizzasuikaletta. Kinkun määritelmäsi on kehäpäätelmä. Ei siitä pääse mihinkään. Miten ihmeessä ajattelit keskustella asiasta kun et itsekään tiedä siitä mitään?Sisältää lihaa on eri asia kuin kokoliha ja kaupassa myytävään kinkkuunkin on usein lisätty vettä, suolaa, stabilointiaineita jne.
Mitä ihmeellistä aloituksessa on, jos ruokaan halutaan käyttää kinkkusuikaleita niin ei voi käyttää pizzasuikaleita, koska se ei ole kinkkua. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suomalaisen ruokateollisuuden leikkeleet joissa lukee kinkku viittaa valmistustapaan ja lihapitoisuuteen verrattuna makkaran prosessointiin. Ei tehdä välttämästä siitä mitä tunnemme suomessa kinkkuna.
Italian sana "prosciutto" tarkoittaa ”kinkkua” italassa. Se viittaa yleensä kuivattuun kinkkuun, erityisesti ilmakuivattuun kinkkuun, kuten "prosciutto crudo" (raakakinkku) tai "prosciutto cotto" (kypsä kinkku). Tunnettuja esimerkkejä ovat "Prosciutto di Parma" ja "Prosciutto di San Daniele".
Prosciutto valmistetaan sian takajalasta, ei siis suomalaisittain leikattuna ”kinkkuna” ja siitä valmistetaan sekä ilmakuivattu että kypsennetty prosciutto.
Italiassa näkee ihan huoltoasemmallakin missä vuollaan kokonaisesta ilmakuivatusta takajalasta siivuja leivän väliin. Tätä kutsutaan ruokakulttuuriksi. Mitä sinä edustat?Juurihan väitit että kuivattu ja/tai suolattu kinkku on kypsää, nytkö taas ei olekaan? Yritä nyt päättää äläkä sekoile koko ajan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
2½ vuotta kypsytetty kokonainen Parmankinkku on oikein hyvä. Samoin 3 vuotta kypsytetty Jamon Iberico, 100% Pata negraa, tammenterhoilla syötetty. Kun tilaa kotiin kokonaiset kinkut niin saa aina tuoretta. Ei kuivaa vakuumiin pakattua markettikamaa. Kinkkutelineet kannattaa ostaa myös niin on leikkaaminen vaivatonta.
Tästä kaupasta tilaan.
https://www.parmashop.com/fi/prosciutto-di-parma-san-kokonainen-luulla-30-kuukautta-ja-puinen-laatikko.htmlJa tenttua ruokajuomaksi!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nooh. Montakohan vuotta täällä on myyty nautaa härkänä?
Mistähän osasta kuuluu nakki leikata?Härkähän on nautaa, mutta lehmä ei ole härkää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kun lihasta maksaa laadun perusteella niin ei tarvi arvailla, oliko sillä urosnaudalla kiveksiä vai ei. Kastrointi parantaa lihan laatua ihan visuaalisestikin tarkasteltuna. Kastroidun naudan liha on rasvaisempaa ja marmoroidumpaa.
Vielä enemmän merkitystä että nautana myyty lehmä voi olla hyvinkin vanhaa ja sitkeää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sisältää lihaa on eri asia kuin kokoliha ja kaupassa myytävään kinkkuunkin on usein lisätty vettä, suolaa, stabilointiaineita jne.
Mitä ihmeellistä aloituksessa on, jos ruokaan halutaan käyttää kinkkusuikaleita niin ei voi käyttää pizzasuikaleita, koska se ei ole kinkkua."Mitä ihmeellistä aloituksessa on, jos ruokaan halutaan käyttää kinkkusuikaleita niin ei voi käyttää pizzasuikaleita, koska se ei ole kinkkua."
Ei mitään muuta kuin se, ettei aloittaja osaa määritellä, mitä kinkku on. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vielä enemmän merkitystä että nautana myyty lehmä voi olla hyvinkin vanhaa ja sitkeää.
"Vielä enemmän merkitystä että nautana myyty lehmä voi olla hyvinkin vanhaa ja sitkeää."
No mutta lehmähän on nauta.
Ammattilainen kyllä tunnistaa vanhan ja sitkeän lehmän ja sonnin lihan. Se on tasaisen punaista eikä siinä ole valkoista rasvaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Mitä ihmeellistä aloituksessa on, jos ruokaan halutaan käyttää kinkkusuikaleita niin ei voi käyttää pizzasuikaleita, koska se ei ole kinkkua."
Ei mitään muuta kuin se, ettei aloittaja osaa määritellä, mitä kinkku on.Aloituksen pointtihan olikin selvästi ettei pizzasuikaleet ole kinkkua vaikka monet saattaa luulla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Vielä enemmän merkitystä että nautana myyty lehmä voi olla hyvinkin vanhaa ja sitkeää."
No mutta lehmähän on nauta.
Ammattilainen kyllä tunnistaa vanhan ja sitkeän lehmän ja sonnin lihan. Se on tasaisen punaista eikä siinä ole valkoista rasvaa.No mutta ei kukaan väittänytkään ettei olisi, mutta lehmä ja härkä eivät ole sama asia.
Miten näet ravintolassa paneroidusta pihvistä mitä lihaa se ja ovat myyneet lehmää härkänä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No mutta ei kukaan väittänytkään ettei olisi, mutta lehmä ja härkä eivät ole sama asia.
Miten näet ravintolassa paneroidusta pihvistä mitä lihaa se ja ovat myyneet lehmää härkänä."No mutta ei kukaan väittänytkään ettei olisi, mutta lehmä ja härkä eivät ole sama asia. "
Spekuloit nautana myytävästä lehmästä. Se olisi yhtä typerää kun "viljana myytävä kaura".
"Miten näet ravintolassa paneroidusta pihvistä mitä lihaa se ja ovat myyneet lehmää härkänä."
Maku ja sitkeys kertoo sen. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"No mutta ei kukaan väittänytkään ettei olisi, mutta lehmä ja härkä eivät ole sama asia. "
Spekuloit nautana myytävästä lehmästä. Se olisi yhtä typerää kun "viljana myytävä kaura".
"Miten näet ravintolassa paneroidusta pihvistä mitä lihaa se ja ovat myyneet lehmää härkänä."
Maku ja sitkeys kertoo sen.Ei se ole mitään spekulaatiota että nauta on yleensä vanhaa lehmää, joskus jopa härkänä myyty.
Siis näet paneroidusta pihvistä miltä maistuu ja onko sitkeää??? Olen kyllä kuullut joidenkin syövän silmillään, mutta tämä oli uutta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei se ole mitään spekulaatiota että nauta on yleensä vanhaa lehmää, joskus jopa härkänä myyty.
Siis näet paneroidusta pihvistä miltä maistuu ja onko sitkeää??? Olen kyllä kuullut joidenkin syövän silmillään, mutta tämä oli uutta."Ei se ole mitään spekulaatiota että nauta on yleensä vanhaa lehmää, joskus jopa härkänä myyty."
Kai tiedät, että nauta on eläinlaji, Bos taurus? Urosnauta on sonni. Vasikoinut naarasnauta on lehmä. Kastroitu urosnauta on härkä. Vasikoimaton naarasnauta on hieho.
Miten ihmeessä nauta on yleensä vanhaa lehmää, jos niitä lehmiä pidetään nimenomaan vasikoiden ja maidontuotannon vuoksi eikä niitä teurasteta lihaksi? Suurin osa naudanruhoista on nimenomaan hiehoja ja härkiä kun ne saadaan suhteellisen nopeasti teuraaksi (kun niitä ei käytetä vasikoimiseen, maidontuottoon ja siittämiseen) ja niiden liha on myös laadukkaampaa. Lihakauppias maksaa näistä enemmän kuin vanhasta lehmästä tai sonnista.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Nauta
"Siis näet paneroidusta pihvistä miltä maistuu ja onko sitkeää???"
Mitä sieniä oikein vedät, jos näet makuja? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Ei se ole mitään spekulaatiota että nauta on yleensä vanhaa lehmää, joskus jopa härkänä myyty."
Kai tiedät, että nauta on eläinlaji, Bos taurus? Urosnauta on sonni. Vasikoinut naarasnauta on lehmä. Kastroitu urosnauta on härkä. Vasikoimaton naarasnauta on hieho.
Miten ihmeessä nauta on yleensä vanhaa lehmää, jos niitä lehmiä pidetään nimenomaan vasikoiden ja maidontuotannon vuoksi eikä niitä teurasteta lihaksi? Suurin osa naudanruhoista on nimenomaan hiehoja ja härkiä kun ne saadaan suhteellisen nopeasti teuraaksi (kun niitä ei käytetä vasikoimiseen, maidontuottoon ja siittämiseen) ja niiden liha on myös laadukkaampaa. Lihakauppias maksaa näistä enemmän kuin vanhasta lehmästä tai sonnista.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Nauta
"Siis näet paneroidusta pihvistä miltä maistuu ja onko sitkeää???"
Mitä sieniä oikein vedät, jos näet makuja?Miten se lehmän myyminen härkänä liityy siihen että molemmat ovat nautoja?
Tottakai ne lypsylehmätkin myydään lihoiksi, n. 5v ikäisinä, poikivat sitä ennen 2-3 kertaa. Hiehotkaan eivät ole härkiä ja suurin osa hiehovasikoista lypsykarjatiloilla jätetään lypsylehmiksi. Lihatiloillakin hiehot synnyttää uutta lihakarjaa ja ovat siksi myydessä vanhempia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miten se lehmän myyminen härkänä liityy siihen että molemmat ovat nautoja?
Tottakai ne lypsylehmätkin myydään lihoiksi, n. 5v ikäisinä, poikivat sitä ennen 2-3 kertaa. Hiehotkaan eivät ole härkiä ja suurin osa hiehovasikoista lypsykarjatiloilla jätetään lypsylehmiksi. Lihatiloillakin hiehot synnyttää uutta lihakarjaa ja ovat siksi myydessä vanhempia."...suurin osa hiehovasikoista lypsykarjatiloilla jätetään lypsylehmiksi. Lihatiloillakin hiehot synnyttää uutta lihakarjaa ja ovat siksi myydessä vanhempia."
Höpsistä.
"Maito- ja liharotuiset sonnit teurastetaan 16-20 kuukauden ja hiehot 12-16 kuukauden iässä. Maitorotuisen sonnin teuraspaino on yli 300 kiloa. Liharotuinen sonni voi painaa yli 400 kiloa. Hiehon teuraspaino on keskimäärin 250 kiloa."
https://www.lihatiedotus.fi/tilalta-kauppaan/alkutuotanto.html - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"...suurin osa hiehovasikoista lypsykarjatiloilla jätetään lypsylehmiksi. Lihatiloillakin hiehot synnyttää uutta lihakarjaa ja ovat siksi myydessä vanhempia."
Höpsistä.
"Maito- ja liharotuiset sonnit teurastetaan 16-20 kuukauden ja hiehot 12-16 kuukauden iässä. Maitorotuisen sonnin teuraspaino on yli 300 kiloa. Liharotuinen sonni voi painaa yli 400 kiloa. Hiehon teuraspaino on keskimäärin 250 kiloa."
https://www.lihatiedotus.fi/tilalta-kauppaan/alkutuotanto.htmlJuurikin näin. Hiehosta tulee lehmä aikaisintaan parin vuoden iässä. Lihatuotannossa hiehot teurastetaan 1-1½ vuoden iässä, jolloin lihan laatu on hyvä ja panos-tuotossuhde optimaalinen (ruokinta- ja kasvatuskulut vs. ruhosta saatava hinta).
"Hieho muuttuu lehmäksi poikimisen (vasikoinnin) yhteydessä, jolloin sillä on ikää yleensä noin 24–25 kuukautta. Joillakin lihanautaroduilla ikä on korkeampi."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Hieho - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"...suurin osa hiehovasikoista lypsykarjatiloilla jätetään lypsylehmiksi. Lihatiloillakin hiehot synnyttää uutta lihakarjaa ja ovat siksi myydessä vanhempia."
Höpsistä.
"Maito- ja liharotuiset sonnit teurastetaan 16-20 kuukauden ja hiehot 12-16 kuukauden iässä. Maitorotuisen sonnin teuraspaino on yli 300 kiloa. Liharotuinen sonni voi painaa yli 400 kiloa. Hiehon teuraspaino on keskimäärin 250 kiloa."
https://www.lihatiedotus.fi/tilalta-kauppaan/alkutuotanto.htmlMistä kuvittelet niiden hiehojen syntyvän, tottakai emolehmistä, eikä niitäkään kovin montaa kertaa käytetä synnytykseen. Jos puolet syntyneistä on sonnivasikoita niin ei niitä hiehoja lihaksi hirveästi riitä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mistä kuvittelet niiden hiehojen syntyvän, tottakai emolehmistä, eikä niitäkään kovin montaa kertaa käytetä synnytykseen. Jos puolet syntyneistä on sonnivasikoita niin ei niitä hiehoja lihaksi hirveästi riitä.
Juurikin näin. Tenttumamma höpisee taas asioista mistä ei mitään tiedä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mistä kuvittelet niiden hiehojen syntyvän, tottakai emolehmistä, eikä niitäkään kovin montaa kertaa käytetä synnytykseen. Jos puolet syntyneistä on sonnivasikoita niin ei niitä hiehoja lihaksi hirveästi riitä.
Totta, ja kun vielä lehmien paino on 400-900 kg niin hiehojen osuus jää pieneksi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mistä kuvittelet niiden hiehojen syntyvän, tottakai emolehmistä, eikä niitäkään kovin montaa kertaa käytetä synnytykseen. Jos puolet syntyneistä on sonnivasikoita niin ei niitä hiehoja lihaksi hirveästi riitä.
Sepität taas omasta päästäsi kun huomasit erehtyneesi.
Uudistusprosentti on noin 15% ja mitä alhaisempi se on, sen taloudellisempaa ja ympäristöystävällisempää tuotanto on. Teurastettavista vanhoja emolehmiä on siis 10-15%, ei suinkaan hatusta repimäsi 50%. Eihän sellainen lihantuotanto olisi kannattavaa lainkaan.
”Yksinkertaisuudessaan uudistuseläinten tarve on usein sama kuin kaudella poistettavien emojen määrä. Tavallisesti tämä on noin 15 % karjan eläinmäärästä. Mitä alhaisempi prosentti on, sitä kestävämpiä vanhat lehmät todennäköisesti ovat. Yleisesti ottaen voikin todeta, että alhainen uudistusprosentti on hyvä asia.”
https://www.atriatuottajat.fi/ajankohtaista/ajankohtaista/uudistuselainten-laatu-korvaa-maaran/
Tässä vielä hyvä tutkimus tästä kokonaisudesta.
https://www.atriatuottajat.fi/globalassets/alkutuotanto/hankkeet/carbo/jamsa_titta_tutkielma_2020.pdf#page33
Jos tarkastellaan tuotantoketjua niin maatalousyrittäjä ei voi myydä yksistään vanhaa ja sitkeää lehmää teurastajalle, koska se olisi kallista yrittäjälle (paljon turhia ruokintakuukausia ja paljon kasvihuonepäästöjä) ja teurastaja maksaisi vähän huonosta lihasta. Yrittäjä ei voi kusettaa teurastajaa, teurastaja ei voi kusettaa kauppiasta eikä kauppias ravintolayrittäjää. Huono lihan laatu tulisi ilmi (ja sitäpaitsi se olisi kallista).
Harhainen tarinasi edellyttäisi koko tuotantoketjun salaliittoa, jossa myydään kalliilla tuotettua sitkeää vanhaa lehmää ravintolassa vain siitä syystä, että asiakasta voidaan kusettaa.
Jos nyt jossain erehtyy kusetettavaksi ja saa sitkeää lehmää murean härän tilalle niin se on kyllä joku lounasräkälä tai halpamarketin juhannustarjous, mutta tosiaan sitä sitkeää vanhaa lehmää on se 10-15% ja loput on laadukasta. Tuottajien etu on tuottaa laadukasta, koska se on samalla taloudellista ja ympäristöystävällistä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sepität taas omasta päästäsi kun huomasit erehtyneesi.
Uudistusprosentti on noin 15% ja mitä alhaisempi se on, sen taloudellisempaa ja ympäristöystävällisempää tuotanto on. Teurastettavista vanhoja emolehmiä on siis 10-15%, ei suinkaan hatusta repimäsi 50%. Eihän sellainen lihantuotanto olisi kannattavaa lainkaan.
”Yksinkertaisuudessaan uudistuseläinten tarve on usein sama kuin kaudella poistettavien emojen määrä. Tavallisesti tämä on noin 15 % karjan eläinmäärästä. Mitä alhaisempi prosentti on, sitä kestävämpiä vanhat lehmät todennäköisesti ovat. Yleisesti ottaen voikin todeta, että alhainen uudistusprosentti on hyvä asia.”
https://www.atriatuottajat.fi/ajankohtaista/ajankohtaista/uudistuselainten-laatu-korvaa-maaran/
Tässä vielä hyvä tutkimus tästä kokonaisudesta.
https://www.atriatuottajat.fi/globalassets/alkutuotanto/hankkeet/carbo/jamsa_titta_tutkielma_2020.pdf#page33
Jos tarkastellaan tuotantoketjua niin maatalousyrittäjä ei voi myydä yksistään vanhaa ja sitkeää lehmää teurastajalle, koska se olisi kallista yrittäjälle (paljon turhia ruokintakuukausia ja paljon kasvihuonepäästöjä) ja teurastaja maksaisi vähän huonosta lihasta. Yrittäjä ei voi kusettaa teurastajaa, teurastaja ei voi kusettaa kauppiasta eikä kauppias ravintolayrittäjää. Huono lihan laatu tulisi ilmi (ja sitäpaitsi se olisi kallista).
Harhainen tarinasi edellyttäisi koko tuotantoketjun salaliittoa, jossa myydään kalliilla tuotettua sitkeää vanhaa lehmää ravintolassa vain siitä syystä, että asiakasta voidaan kusettaa.
Jos nyt jossain erehtyy kusetettavaksi ja saa sitkeää lehmää murean härän tilalle niin se on kyllä joku lounasräkälä tai halpamarketin juhannustarjous, mutta tosiaan sitä sitkeää vanhaa lehmää on se 10-15% ja loput on laadukasta. Tuottajien etu on tuottaa laadukasta, koska se on samalla taloudellista ja ympäristöystävällistä."...lounasräkälä tai halpamarketin juhannustarjous..."
Halvinta mahdollista härkää metsästävät eivät edes tunnista näissä paikoissa onko se liha härkää vai vanhaa lehmää, joten kusetetuksi tulemisen mahdollisuuden spekulointi on merkityksetöntä 😆
Ja kuka edes tilaa huippulaatuisen naudanlihapihvin leivitettynä? Marinoitu ja leivitetty naudanlihapihvi on juuri sitä sitkeintä vanhaa lehmää. Marinoimalla ja leivittämällä se saadaan syötävään kuntoon. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sepität taas omasta päästäsi kun huomasit erehtyneesi.
Uudistusprosentti on noin 15% ja mitä alhaisempi se on, sen taloudellisempaa ja ympäristöystävällisempää tuotanto on. Teurastettavista vanhoja emolehmiä on siis 10-15%, ei suinkaan hatusta repimäsi 50%. Eihän sellainen lihantuotanto olisi kannattavaa lainkaan.
”Yksinkertaisuudessaan uudistuseläinten tarve on usein sama kuin kaudella poistettavien emojen määrä. Tavallisesti tämä on noin 15 % karjan eläinmäärästä. Mitä alhaisempi prosentti on, sitä kestävämpiä vanhat lehmät todennäköisesti ovat. Yleisesti ottaen voikin todeta, että alhainen uudistusprosentti on hyvä asia.”
https://www.atriatuottajat.fi/ajankohtaista/ajankohtaista/uudistuselainten-laatu-korvaa-maaran/
Tässä vielä hyvä tutkimus tästä kokonaisudesta.
https://www.atriatuottajat.fi/globalassets/alkutuotanto/hankkeet/carbo/jamsa_titta_tutkielma_2020.pdf#page33
Jos tarkastellaan tuotantoketjua niin maatalousyrittäjä ei voi myydä yksistään vanhaa ja sitkeää lehmää teurastajalle, koska se olisi kallista yrittäjälle (paljon turhia ruokintakuukausia ja paljon kasvihuonepäästöjä) ja teurastaja maksaisi vähän huonosta lihasta. Yrittäjä ei voi kusettaa teurastajaa, teurastaja ei voi kusettaa kauppiasta eikä kauppias ravintolayrittäjää. Huono lihan laatu tulisi ilmi (ja sitäpaitsi se olisi kallista).
Harhainen tarinasi edellyttäisi koko tuotantoketjun salaliittoa, jossa myydään kalliilla tuotettua sitkeää vanhaa lehmää ravintolassa vain siitä syystä, että asiakasta voidaan kusettaa.
Jos nyt jossain erehtyy kusetettavaksi ja saa sitkeää lehmää murean härän tilalle niin se on kyllä joku lounasräkälä tai halpamarketin juhannustarjous, mutta tosiaan sitä sitkeää vanhaa lehmää on se 10-15% ja loput on laadukasta. Tuottajien etu on tuottaa laadukasta, koska se on samalla taloudellista ja ympäristöystävällistä.Sepität taas omasta päästäsi kun huomasit erehtyneesi. Ihan samalla toimivat kalliimmatkin ravintolat.
Lehmiähän tulee melkoisesti maitotiloiltakin ja yksi lehmä painaa saman kuin 3-4 hiehoa. Eikä se edes ole oleellista kun ne hiehotkaan eivät ole härkiä, mitä siitä et ymmärrä?
"Lypsylehmä muuttuu häräksi ravintolalautasellasi
Useat ravintolat myyvät naudanlihaa härkänä. Asiakas saattaa tietämättään syödä häränlihan sijaan lypsykarjan lihaa.
Aito häränliha on peräisin liharotuisesta kuohitusta sonnista. Suomessa kasvatetaan kuitenkin vain vähän härkää, sillä sonneja ei tavallisesti kuohita. Myös lypsykarjan lihaa myydään härkänä. Maitorotuinen nauta on kuitenkin jalostettu maidontuotantoon.
- Kun lypsylehmä saa sonnivasikan, sen lihaa voidaan myydä härkänä, selittää polvijärveläinen lihatilatuottaja Jyrki Kuikka, jonka tilalla kasvatetaan sonneja.
Ravintolat voivat ostaa lehmänlihaa sonninlihaa halvemmalla ja myydä sen asiakkaille hieman suuremmalla katteella.
Esimerkiksi eräs joensuulainen ravintola tarjosi äskettäin lounasaikaan härkää pippurikastikkeessa. Kastikkeessa oli naudan lisäksi sianlihaa.
Toisena päivänä samaisen ravintolan lounaslistalla oli maksaa ja härkää. Kysyttäessä lihasta kerrottiin, että se on suikalelihaa kastikkeessa. Pienen tarkennuksen jälkeen todettiin lihan olevan nautaa. Se ei selvinnyt, oliko liha maito- vai pihvirotuisesta naudasta.
- Myymme, vaikka navettalehmää härkänä. Eihän se sonni tai nauta ole niin houkutteleva, perustelee joensuulainen ravintolayrittäjä."
https://yle.fi/a/3-6438193 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"...lounasräkälä tai halpamarketin juhannustarjous..."
Halvinta mahdollista härkää metsästävät eivät edes tunnista näissä paikoissa onko se liha härkää vai vanhaa lehmää, joten kusetetuksi tulemisen mahdollisuuden spekulointi on merkityksetöntä 😆
Ja kuka edes tilaa huippulaatuisen naudanlihapihvin leivitettynä? Marinoitu ja leivitetty naudanlihapihvi on juuri sitä sitkeintä vanhaa lehmää. Marinoimalla ja leivittämällä se saadaan syötävään kuntoon.Sanopa se michelin-kokille miksi myy paneroitua härkää ja tunnistin kyllä 100% varmasti häräksi :D
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sepität taas omasta päästäsi kun huomasit erehtyneesi. Ihan samalla toimivat kalliimmatkin ravintolat.
Lehmiähän tulee melkoisesti maitotiloiltakin ja yksi lehmä painaa saman kuin 3-4 hiehoa. Eikä se edes ole oleellista kun ne hiehotkaan eivät ole härkiä, mitä siitä et ymmärrä?
"Lypsylehmä muuttuu häräksi ravintolalautasellasi
Useat ravintolat myyvät naudanlihaa härkänä. Asiakas saattaa tietämättään syödä häränlihan sijaan lypsykarjan lihaa.
Aito häränliha on peräisin liharotuisesta kuohitusta sonnista. Suomessa kasvatetaan kuitenkin vain vähän härkää, sillä sonneja ei tavallisesti kuohita. Myös lypsykarjan lihaa myydään härkänä. Maitorotuinen nauta on kuitenkin jalostettu maidontuotantoon.
- Kun lypsylehmä saa sonnivasikan, sen lihaa voidaan myydä härkänä, selittää polvijärveläinen lihatilatuottaja Jyrki Kuikka, jonka tilalla kasvatetaan sonneja.
Ravintolat voivat ostaa lehmänlihaa sonninlihaa halvemmalla ja myydä sen asiakkaille hieman suuremmalla katteella.
Esimerkiksi eräs joensuulainen ravintola tarjosi äskettäin lounasaikaan härkää pippurikastikkeessa. Kastikkeessa oli naudan lisäksi sianlihaa.
Toisena päivänä samaisen ravintolan lounaslistalla oli maksaa ja härkää. Kysyttäessä lihasta kerrottiin, että se on suikalelihaa kastikkeessa. Pienen tarkennuksen jälkeen todettiin lihan olevan nautaa. Se ei selvinnyt, oliko liha maito- vai pihvirotuisesta naudasta.
- Myymme, vaikka navettalehmää härkänä. Eihän se sonni tai nauta ole niin houkutteleva, perustelee joensuulainen ravintolayrittäjä."
https://yle.fi/a/3-6438193"Esimerkiksi eräs joensuulainen ravintola tarjosi äskettäin lounasaikaan härkää pippurikastikkeessa. Kastikkeessa oli naudan lisäksi sianlihaa."
Sikanauta on siis olemassa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sepität taas omasta päästäsi kun huomasit erehtyneesi. Ihan samalla toimivat kalliimmatkin ravintolat.
Lehmiähän tulee melkoisesti maitotiloiltakin ja yksi lehmä painaa saman kuin 3-4 hiehoa. Eikä se edes ole oleellista kun ne hiehotkaan eivät ole härkiä, mitä siitä et ymmärrä?
"Lypsylehmä muuttuu häräksi ravintolalautasellasi
Useat ravintolat myyvät naudanlihaa härkänä. Asiakas saattaa tietämättään syödä häränlihan sijaan lypsykarjan lihaa.
Aito häränliha on peräisin liharotuisesta kuohitusta sonnista. Suomessa kasvatetaan kuitenkin vain vähän härkää, sillä sonneja ei tavallisesti kuohita. Myös lypsykarjan lihaa myydään härkänä. Maitorotuinen nauta on kuitenkin jalostettu maidontuotantoon.
- Kun lypsylehmä saa sonnivasikan, sen lihaa voidaan myydä härkänä, selittää polvijärveläinen lihatilatuottaja Jyrki Kuikka, jonka tilalla kasvatetaan sonneja.
Ravintolat voivat ostaa lehmänlihaa sonninlihaa halvemmalla ja myydä sen asiakkaille hieman suuremmalla katteella.
Esimerkiksi eräs joensuulainen ravintola tarjosi äskettäin lounasaikaan härkää pippurikastikkeessa. Kastikkeessa oli naudan lisäksi sianlihaa.
Toisena päivänä samaisen ravintolan lounaslistalla oli maksaa ja härkää. Kysyttäessä lihasta kerrottiin, että se on suikalelihaa kastikkeessa. Pienen tarkennuksen jälkeen todettiin lihan olevan nautaa. Se ei selvinnyt, oliko liha maito- vai pihvirotuisesta naudasta.
- Myymme, vaikka navettalehmää härkänä. Eihän se sonni tai nauta ole niin houkutteleva, perustelee joensuulainen ravintolayrittäjä."
https://yle.fi/a/3-6438193"Pienen tarkennuksen jälkeen todettiin lihan olevan nautaa."
Härkä on edelleenkin nautaa.
Vakuuttavat lähteet sekopäällä. Yli kymmenen vuotta vanha YLE:n artikkeli, joka perustuu kuulopuheisiin ja yhden farmarin uskomuksiin. Tämä yllä oleva virhe oli viimeinen niitti, joka vei kaiken uskottavuuden tuolta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Pienen tarkennuksen jälkeen todettiin lihan olevan nautaa."
Härkä on edelleenkin nautaa.
Vakuuttavat lähteet sekopäällä. Yli kymmenen vuotta vanha YLE:n artikkeli, joka perustuu kuulopuheisiin ja yhden farmarin uskomuksiin. Tämä yllä oleva virhe oli viimeinen niitti, joka vei kaiken uskottavuuden tuolta.Tenttumammalla niitä lähteitä ei ole edelleenkään millä todistettaisiin kaiken naudan olevan härkää :D
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tenttumammalla niitä lähteitä ei ole edelleenkään millä todistettaisiin kaiken naudan olevan härkää :D
Pitäisi sitä sääntelyä lisätä, ettei kaltaisiasi typeryksiä kuseteta liikaa. Sinä varmaan söisit leivitettyä lauantaimakkaraa härkänä etkä huomaisi mitään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pitäisi sitä sääntelyä lisätä, ettei kaltaisiasi typeryksiä kuseteta liikaa. Sinä varmaan söisit leivitettyä lauantaimakkaraa härkänä etkä huomaisi mitään.
Ymmärrän hyvin ettei sinulle tenttumamma ole väliä mitä syöt kun tenttu tuhonnut makuaistisi ja muutenkin haet kaiken ruokasi leipäjonosta tai kaupan roskiksista, mutta meille muille on merkitystä myydäänkö härkänä oikeasti härkää vai vanhaa lehmää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ymmärrän hyvin ettei sinulle tenttumamma ole väliä mitä syöt kun tenttu tuhonnut makuaistisi ja muutenkin haet kaiken ruokasi leipäjonosta tai kaupan roskiksista, mutta meille muille on merkitystä myydäänkö härkänä oikeasti härkää vai vanhaa lehmää.
Tunnen hyvin suomalaisen fine diningin piirit, eikä kukaan tarjoa paneroitua naudanlihapihviä, joten voit lopettaa nuo delusionaaliset jankutuksesi. Ei kukaan usko höyryuuniokokkia, joka täällä sekoilee.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tunnen hyvin suomalaisen fine diningin piirit, eikä kukaan tarjoa paneroitua naudanlihapihviä, joten voit lopettaa nuo delusionaaliset jankutuksesi. Ei kukaan usko höyryuuniokokkia, joka täällä sekoilee.
Hahah, googletat tenttumamma siis michelin-kokkeja kun kärytät nuotiolla kaupan roskiksesta löytämäänsä sikanautaa :D
Tuskin olet edes nähnyt michelin-kokkeja livenä koskaan, saati syönyt tekemäänsä ruokaa :) - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hahah, googletat tenttumamma siis michelin-kokkeja kun kärytät nuotiolla kaupan roskiksesta löytämäänsä sikanautaa :D
Tuskin olet edes nähnyt michelin-kokkeja livenä koskaan, saati syönyt tekemäänsä ruokaa :)Laitapa sen Michelinravintolan nimi, jossa olet syönyt leivitettyä häränpihviä?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Laitapa sen Michelinravintolan nimi, jossa olet syönyt leivitettyä häränpihviä?
En todellakaan kerro tenttumammalle mitään yksityisasioita :)
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Osaat ilmeisesti lukea mekaanisesti, mutta et ymmärrä lukemaasi.”
Ei ole olemassa sellaista lihasta kuin kinkku, joten kinkku itsessään on vain sovittu nimi reisi-, lonkka- ja kinnernivelen väliselle kokolihapalle eikä sovitulla nimellä voi määritellä itseään.
Vähän sama kuin puppusanageneraattorista otettu sana chinchea. ”Muistakaa, että chinchea ei saa olla eutestulannia. Chincheaksi voi kutsua vain tuotetta, jonka liha on ainoastaan chincheaa.” Huomaatko, ettei näissä kehäpäätelmissä ole mitään järkeä? Nyt taisi käydä taas niin, että halusit saada riidan aikaan mutta kompastuit omaan typeryyteesi.Kinkku on sian persepuolikas,siinä sen kummemmin tarvii selitellä!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
En todellakaan kerro tenttumammalle mitään yksityisasioita :)
”…yksityisasioita…”
Tarkoitit varmaan deluusioita? Yksikään Michelinpaikka ei tarjoa leivitettyä häränpihviä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”…yksityisasioita…”
Tarkoitit varmaan deluusioita? Yksikään Michelinpaikka ei tarjoa leivitettyä häränpihviä.Tenttumammana tiedät varmasti tenttuharhasi, mutta itse en juonut ollenkaan alkoholia paneroidun häränleikkeen kanssa. Sillä taas ei ole mitään merkitystä kenellekään mitä uskot tai et :)
- Anonyymi
Oletko valmis maksamaan kolme euroa enemmän jos kunnon kinkkua lätyssä?
Tv TimmyHJos se on siivuina, esimerkiksi prosciuttoa niin sitten voin maksaa. Kinkun pitää olla kokolihaa. Jos se on sian takajalasta peräisin olevia suikaleita niin ollaan vähän rajoilla onko se kinkkua.
- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Jos se on siivuina, esimerkiksi prosciuttoa niin sitten voin maksaa. Kinkun pitää olla kokolihaa. Jos se on sian takajalasta peräisin olevia suikaleita niin ollaan vähän rajoilla onko se kinkkua.
Jos on kokolihatakajalkaa kuten joulukinkussa, niin pari euroa voi täyttestä maksaa. Sitten jos on noita italialaisia tai espanjalaisia spessukinkkuja, niin 4 euroakin menee, jos siivuja on useampi.
B-luokan makkarasta en maksa mitään. - Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Jos se on siivuina, esimerkiksi prosciuttoa niin sitten voin maksaa. Kinkun pitää olla kokolihaa. Jos se on sian takajalasta peräisin olevia suikaleita niin ollaan vähän rajoilla onko se kinkkua.
Onhan se totta että noi kebab paikkojen kinkut ovat iso paksu vitsi. Maultaan myös melko tympeitä. Toki menee kun hemmetisti auraa joukossa. Kait siitä kunnon kinkusta vois sen kolme eukkaa ekstraa maksaa.
Tv TimmyH Anonyymi kirjoitti:
Onhan se totta että noi kebab paikkojen kinkut ovat iso paksu vitsi. Maultaan myös melko tympeitä. Toki menee kun hemmetisti auraa joukossa. Kait siitä kunnon kinkusta vois sen kolme eukkaa ekstraa maksaa.
Tv TimmyH"Onhan se totta että noi kebab paikkojen kinkut ovat iso paksu vitsi"
Juurikin näin ja jos kinkku pitää määritelmällisesti olla sian reisi-, lonkka- ja kinnernivelen välinen osa kokolihaa niin ei sitä voi mitenkään varmistaa, että oliko se kinkkusuikale kokolihaa ennen suikalointia vai onko kinkkusuikaleet vain paloittelun sivutuotetta.
- Anonyymi
Höyryuunimies on keksinyt uuden pätemisen kohteen. Ennen se väitti että kansa haluaa keitettyjä ribsisejå, nyt kiinnostaa vain kinkku.
- Anonyymi
Elintason noususta se kertoo. Enää ei tarvitse rouskuttaa rustoja.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Elintason noususta se kertoo. Enää ei tarvitse rouskuttaa rustoja.
Säälittävä väite. Teepä bbq :ta 5 tuntia savustamalla possun sisäfiettä.
- Anonyymi
Haluat selventää kinkun ja pizzasuikaleen eroa?
No kinkku on siis ruokatuote, joka on valmistettu pelkästään sianlihasta (tai muusta lihasta, eikä siihen ole lisätty muita aineita tai osia eläimestä.
Pizzasuikaleet puolestaan voivat sisältää erilaisia liha- ja lihankorvikkeita sekä muita lisäaineita, mikä tekee niistä eri tuotteen kuin pelkkä kinkku.- Anonyymi
”…joka on valmistettu pelkästään sianlihasta…”
Eli pekonia voi sanoa kinkuksi? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”…joka on valmistettu pelkästään sianlihasta…”
Eli pekonia voi sanoa kinkuksi?Kassler on myös kinkkua.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kassler on myös kinkkua.
Sijalla perse niskassa?
Eniten ärsyttää kasvattajat, jotka eivät poista karjuilta palleja. Sellaisen elukan liha on syömäkelvotonta, vaan niin nämä kivikylät ja kumppanit niitä myyvät. Lihaa mikä paketin aukaistua lentää suoraan roskiin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sijalla perse niskassa?
Eniten ärsyttää kasvattajat, jotka eivät poista karjuilta palleja. Sellaisen elukan liha on syömäkelvotonta, vaan niin nämä kivikylät ja kumppanit niitä myyvät. Lihaa mikä paketin aukaistua lentää suoraan roskiin."Sijalla perse niskassa?"
Näin minäkin luulin, mutta kommentoin viestiä, jonka mukaan kinkku on valmistettu pelkästään sianlihasta, joten sen mukaan se voi olla myös kylkeä tai niskaa. Lisäksi tuossa kommentissa kirjoittaja esitti, että jopa kanan rintafile voisi olla kinkkua koska se on muuta lihaa, johon ei ole lisätty muita aineita tai osia eläimestä.
"No kinkku on siis ruokatuote, joka on valmistettu pelkästään sianlihasta (tai muusta lihasta, eikä siihen ole lisätty muita aineita tai osia eläimestä."
- Anonyymi
Paremmalta ne suikaleet maistuu kuin oikea kinkki, oikeaa kinkkua ei syö erkkikää
- Anonyymi
Kinkkumakkaroissakin kinkkua yleensä vain 1/3 lihasta, Gotlerissa vain 20%.
- Anonyymi
Kinkku ei myöskään ole täyte, vaan se on päällinen.
- Anonyymi
Minä laitan päälliseksi juustoa, täytteeksi kinkkua, herkkusientä, oliivia, tomaattia, pepperonia, ananasta...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä laitan päälliseksi juustoa, täytteeksi kinkkua, herkkusientä, oliivia, tomaattia, pepperonia, ananasta...
Klassiseen lihapiirakkaan ei tarvitse edes juustoa, kun tekee sen voitaikinasta. Munalla vaan voitelee.
https://www.5ingredients15minutes.com/fr/recettes/plats-principaux/viande-hachee/pate-a-la-viande-classique/
- Anonyymi
Aitoon pitzaan kuulu mitään kinkkuloita tai makkaroita,vaikja kuinka väittelisette.
- Anonyymi
Snellmannilla on näköjään valikoimissa suomalaista ilmakuivattua kinkkua. Pitää tuota testata diy pitsan päällä, jos vaan kaupasta löytyy.
https://snellman.fi/fi/tuotteet/suomalainen-ilmakuivattu-kinkku-80-g/- Anonyymi
Perinteisissä ilmakuivatuissa kinkuissa ei ole glukoosia, hapettumisenestoainetta ja säilöntäaunetta E250 (nitriitti)…mutta mikäpä minä olen sanomaan, kukin tyylillään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Perinteisissä ilmakuivatuissa kinkuissa ei ole glukoosia, hapettumisenestoainetta ja säilöntäaunetta E250 (nitriitti)…mutta mikäpä minä olen sanomaan, kukin tyylillään.
Snellmannin versio on näemmä saksalaistyylistä.
Zimbo Schwarzwaldin kinkku 100g
siankinkku, suola, mausteet, sokeri, dekstroosi, säilöntäaineet: E250 ja E252, savu. Pakattu suojakaasuun. Suolapitoisuus 5,5%, voimakassuolainen. 100g:aan tuotetta käytetty 128g lihaa.
Kun taas italialainen.
Furlotti Parmankinkku 100g
Sianliha, merisuola. 100 g:aan valmista tuotetta on käytetty 140 g lihaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Snellmannin versio on näemmä saksalaistyylistä.
Zimbo Schwarzwaldin kinkku 100g
siankinkku, suola, mausteet, sokeri, dekstroosi, säilöntäaineet: E250 ja E252, savu. Pakattu suojakaasuun. Suolapitoisuus 5,5%, voimakassuolainen. 100g:aan tuotetta käytetty 128g lihaa.
Kun taas italialainen.
Furlotti Parmankinkku 100g
Sianliha, merisuola. 100 g:aan valmista tuotetta on käytetty 140 g lihaa.”Snellmannin versio on näemmä saksalaistyylistä.”
Ei ole. Schwarzwaldin kinkku On savustettua. Snellmannin kinkku ei ole. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Snellmannin versio on näemmä saksalaistyylistä.”
Ei ole. Schwarzwaldin kinkku On savustettua. Snellmannin kinkku ei ole.No niinpä onkin. Hain foodiessa ilmakuivattua ja tuli tuo Schwartzwald hakutuloksissa. Ei lukenut spekseissä mitään savustuksista, niin meni ohi. Uusi tuttavuus siis, näytti kyllä ihan ilmakuivatulta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No niinpä onkin. Hain foodiessa ilmakuivattua ja tuli tuo Schwartzwald hakutuloksissa. Ei lukenut spekseissä mitään savustuksista, niin meni ohi. Uusi tuttavuus siis, näytti kyllä ihan ilmakuivatulta.
Schwarzwaldin kinkku on molempia, savustettu ja ilmakuivattu, mutta ilmakuivausaika on paljon lyhyempi (viikkoja) kuin esimerkiksi parmankinkussa tai iberiankinkussa, joissa se on kuukausia - vuosia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Snellmannin versio on näemmä saksalaistyylistä.”
Ei ole. Schwarzwaldin kinkku On savustettua. Snellmannin kinkku ei ole."Schwarzwaldin kinkun valmistuksessa käytetään yleensä sianlihasta leikattua kinkkua, jota suolataan ensin. Sen jälkeen kinkku savustetaan tietyillä puulajeilla, kuten männyn tai kuusen, ja kuivataan pitkään, mikä antaa sille erikoisen aromin ja makuprofiilin. Kinkun savustaminen voi kestää useita päiviä tai jopa viikkoja."
Havupuita ei pitäisi käyttää savustukseen. Katajannarjat sopii maustamseen. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Schwarzwaldin kinkun valmistuksessa käytetään yleensä sianlihasta leikattua kinkkua, jota suolataan ensin. Sen jälkeen kinkku savustetaan tietyillä puulajeilla, kuten männyn tai kuusen, ja kuivataan pitkään, mikä antaa sille erikoisen aromin ja makuprofiilin. Kinkun savustaminen voi kestää useita päiviä tai jopa viikkoja."
Havupuita ei pitäisi käyttää savustukseen. Katajannarjat sopii maustamseen.Havupuiden lastut ei ole terveellisiä savustuksessa ja Suomessa tuskin käytettykään, mutta katajan vihreissä osissa ei kai pahemmin ole haitallisia aineita. Käytetään yleisesti ja minä laitan aina lepän lisäksi vaikka kaikki ei tykkää.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Theermannilla kulkee!
Vouti vie kaiken mikä mieheltä irti lähtee ja palstan naiset syyttävät tilanteesta kilpaa eri naisia. Miehellä on elämän1127330- 495330
Esivaihdevuodet, menopaussi
https://www.pihlajalinna.fi/palvelut/yksityisasiakkaat/terveys/esivaihdevuodet-eli-premenopaussi Täällä kun puhutaan pa572999Tänään taas tuli pari-kolme juttua
Jotka niin mielelläni jakaisin sun kanssa. Niin paljon elämää jaettavana ja niin selkeä paikka sinulle. Mutta ymmärrän72483Kuhmo tekisi perässä
Lomauttakaa kaupungin talolta turhat lattiankuluttajat pois, kuten naapuripitäjä101498Suomi julkaisi varautumisoppaan
Että sellanen tappaus. Kun kriisitilanne iskee, niin on mentävä nettiin ja luettava ohjeet suomi.fi -sivuilta. Onkohan j1921369Olen jälleen pahoillani
Harjoittamastani henkisestä väkivallasta palstan välityksellä. Kyllä ne voi vaikuttaa jotenkin mieleen, vaikka ei itsell931089Ukraina sai luvan vastata ohjuksin Venäjän lueelle
Mediatietojen mukaan Yhdysvallat on antanut Ukrainalle luvan iskeä pitkän kantaman ohjuksilla Venäjälle. Ylen kirjeenvai3111020Miksi putin ei valinnut ensimmäiseksi kohteekseen Suomea?
Olisiko ollut sittenkin helpompi kohde?226963Oot vaan niin hellä
Ja lämmin luonteeltasi, että rakastan sitä yli kaiken. Oot ehkä tietämättäsi auttanut mua todella paljon. Auttaisit tämä30896