Miten käyttää lihanuijaa?

Anonyymi-ap

Mä pidän esim kassleria suht huonona lihana. Siihen nuijaa, mutta miten?

Tv TimmyH

9

186

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lihnuijassa on hyvää se että , pienellä liikkeellä nuijien saat mureutettu lihan hyvin .
      Mutta ei liikaa ja liian kovaa käyttöä. Voit käyttää nijaa possun ulkofileeseen , kuin nauda paistiinkin.
      Yksi lihat marinaadiin nuijimisen jälkeen, tunti ennen grillausta huoneen lämöön tuotteet. Anna tekeytyä kunnon hiillos ja eikun grillamaan. Tarkemmat grillaus ohjeet löydät, ajoista löytyy oikea kypsennys aika.

    • Anonyymi

      Kasleri on mahtavaa grillissä , mutta älä nuiji liikaa. Tulee sitkeetä, ja grillausaika ja lämpötila tärkeät. Mausta hyvin , käytä Rypsiöljyä.

    • Anonyymi

      Kasleriin pintaan sopii soijakastike jossa hunjaa tai tsili tomaatti mausteeu kastike.
      Salaatin kera syödessä , kastikkeena kermaviili jossa Blue chees dippi jauhetta. Estella.

    • Anonyymi

      Ok, thank you very many..

      Tv TimmyH

    • Minusta kassler eli sianniska on yksi parhaista paloista, mutta ei pihvinä. Siinä on rasvaa ja sidekudoksia, jotka eivät pihvissä muutu paremmaksi edes nuijimalla. Omimmillaan sianniska on kokonaisena ylikypsäksi paistettuna eli nyhtöpossuna. Toinen hyvä käyttökohde on makkarat. Siinä on valmiiksi paljon rasvaa ja sidekudokset jauhautuvat makkaraan hienoksi niin, ettei niitä enää erota.

      Mietin, että mitä possun osaa pitäisi nuijia pihvinä? Itse en ole koskaan nuijinut possun lihaa vaan yleisimmät pihvipalat ovat jo valmiiksi riittävän mureita. Mielestäni nuijimista tarvitaan lähinnä sitkeisiin naudanlihapaloihin, jotka ovat jotain muuta kuin filettä. Hyvää pihvilihaa ei mielestäni tarvitse nuijia vaan sen voi puristaa helposti kämmenellä leikkuulautaa vasten litteämmäksi ja isommaksi.

      Miten naudan lehtipihvi nuijitaan? Liha leikataan ensin 1-2 sentin paksuisiksi viipaleiksi ja viipaleet nuijitaan sitten ohuiksi kahden kelmun tai leivinpaperin välissä. Nuijiminen tapahtuu keskeltä reunoihin, jolloin pihviä ei tule nuijittua niin helposti puhki.

      • Anonyymi

        Kiitti tiedosta. Mut onhan Itävallassa - etelä Saksassa possun snitsel. Nuijitaan ja levitetään.

        Asiasta kolmanteen: Siihen bearnaise ja vot vot. 😀

        Tv TimmyH


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitti tiedosta. Mut onhan Itävallassa - etelä Saksassa possun snitsel. Nuijitaan ja levitetään.

        Asiasta kolmanteen: Siihen bearnaise ja vot vot. 😀

        Tv TimmyH

        "Mut onhan Itävallassa - etelä Saksassa possun snitsel. Nuijitaan ja levitetään."

        Kyllä näin on, niihin käytetään yleensä ulkofilettä tai luuttomia kyljyksiä eli on vähemmän rasvaa ja sidekudoksia kuin niskapalassa.

        "Asiasta kolmanteen: Siihen bearnaise ja vot vot. 😀"

        Bearnaise sopii hyvin possun ja naudan pihveille. Oletko kokeillut japanilaistyylisesti tonkatsua? Possun filepihvi tai kyljyspihvi leivitetään jauhoissa, kananmunassa ja pankojauhoissa, jonka jälkeen uppopaistetaan rapeaksi. Syödään rapean ja ohueksi leikatun kaalin ja tonkatsukastikkeen kanssa. Tonkatsukastike on helppo tehdä itse, alla reseptit.

        https://www.justonecookbook.com/tonkatsu/

        https://www.justonecookbook.com/tonkatsu-sauce-recipe/

        Tonkatsu ei tarvitse välttämättä edes rasvakeitintä vaan minäkin tein ne pannulla. Pieni valurautapannu, jossa pienellä öljymäärällä saa riittävästi paistoöljyä ja tulee samantyyppistä kuin uppopaistamalla. Öljy pitää suodattaa pihvien välillä kun siihen kertyy pankojauhon muruja, jotka palaa mustiksi ja tarttuu ikävästi seuraavan pihvin pintaan.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Mut onhan Itävallassa - etelä Saksassa possun snitsel. Nuijitaan ja levitetään."

        Kyllä näin on, niihin käytetään yleensä ulkofilettä tai luuttomia kyljyksiä eli on vähemmän rasvaa ja sidekudoksia kuin niskapalassa.

        "Asiasta kolmanteen: Siihen bearnaise ja vot vot. 😀"

        Bearnaise sopii hyvin possun ja naudan pihveille. Oletko kokeillut japanilaistyylisesti tonkatsua? Possun filepihvi tai kyljyspihvi leivitetään jauhoissa, kananmunassa ja pankojauhoissa, jonka jälkeen uppopaistetaan rapeaksi. Syödään rapean ja ohueksi leikatun kaalin ja tonkatsukastikkeen kanssa. Tonkatsukastike on helppo tehdä itse, alla reseptit.

        https://www.justonecookbook.com/tonkatsu/

        https://www.justonecookbook.com/tonkatsu-sauce-recipe/

        Tonkatsu ei tarvitse välttämättä edes rasvakeitintä vaan minäkin tein ne pannulla. Pieni valurautapannu, jossa pienellä öljymäärällä saa riittävästi paistoöljyä ja tulee samantyyppistä kuin uppopaistamalla. Öljy pitää suodattaa pihvien välillä kun siihen kertyy pankojauhon muruja, jotka palaa mustiksi ja tarttuu ikävästi seuraavan pihvin pintaan.

        No eipä nuo kalliita ole..

        Tv TimmyH


    • Anonyymi

      Mä oon vähän huono syömään kiinalaisia ja japanilaisia ruokia. Tuossa ylitin itseni syömällä pussillisen wasabi pähkinöitä.

      Ja sit nuo pankojauhot. Kandeeko ostaa jos kerran tai kaks tekee..

      Tv TimmyH

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      107
      2785
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2385
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      21
      2310
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1906
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1620
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      168
      1335
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      282
      1167
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1024
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1024
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      238
      961
    Aihe