Miten käyttää lihanuijaa?

Anonyymi-ap

Mä pidän esim kassleria suht huonona lihana. Siihen nuijaa, mutta miten?

Tv TimmyH

9

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lihnuijassa on hyvää se että , pienellä liikkeellä nuijien saat mureutettu lihan hyvin .
      Mutta ei liikaa ja liian kovaa käyttöä. Voit käyttää nijaa possun ulkofileeseen , kuin nauda paistiinkin.
      Yksi lihat marinaadiin nuijimisen jälkeen, tunti ennen grillausta huoneen lämöön tuotteet. Anna tekeytyä kunnon hiillos ja eikun grillamaan. Tarkemmat grillaus ohjeet löydät, ajoista löytyy oikea kypsennys aika.

    • Anonyymi

      Kasleri on mahtavaa grillissä , mutta älä nuiji liikaa. Tulee sitkeetä, ja grillausaika ja lämpötila tärkeät. Mausta hyvin , käytä Rypsiöljyä.

    • Anonyymi

      Kasleriin pintaan sopii soijakastike jossa hunjaa tai tsili tomaatti mausteeu kastike.
      Salaatin kera syödessä , kastikkeena kermaviili jossa Blue chees dippi jauhetta. Estella.

    • Anonyymi

      Ok, thank you very many..

      Tv TimmyH

    • Minusta kassler eli sianniska on yksi parhaista paloista, mutta ei pihvinä. Siinä on rasvaa ja sidekudoksia, jotka eivät pihvissä muutu paremmaksi edes nuijimalla. Omimmillaan sianniska on kokonaisena ylikypsäksi paistettuna eli nyhtöpossuna. Toinen hyvä käyttökohde on makkarat. Siinä on valmiiksi paljon rasvaa ja sidekudokset jauhautuvat makkaraan hienoksi niin, ettei niitä enää erota.

      Mietin, että mitä possun osaa pitäisi nuijia pihvinä? Itse en ole koskaan nuijinut possun lihaa vaan yleisimmät pihvipalat ovat jo valmiiksi riittävän mureita. Mielestäni nuijimista tarvitaan lähinnä sitkeisiin naudanlihapaloihin, jotka ovat jotain muuta kuin filettä. Hyvää pihvilihaa ei mielestäni tarvitse nuijia vaan sen voi puristaa helposti kämmenellä leikkuulautaa vasten litteämmäksi ja isommaksi.

      Miten naudan lehtipihvi nuijitaan? Liha leikataan ensin 1-2 sentin paksuisiksi viipaleiksi ja viipaleet nuijitaan sitten ohuiksi kahden kelmun tai leivinpaperin välissä. Nuijiminen tapahtuu keskeltä reunoihin, jolloin pihviä ei tule nuijittua niin helposti puhki.

      • Anonyymi

        Kiitti tiedosta. Mut onhan Itävallassa - etelä Saksassa possun snitsel. Nuijitaan ja levitetään.

        Asiasta kolmanteen: Siihen bearnaise ja vot vot. 😀

        Tv TimmyH


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitti tiedosta. Mut onhan Itävallassa - etelä Saksassa possun snitsel. Nuijitaan ja levitetään.

        Asiasta kolmanteen: Siihen bearnaise ja vot vot. 😀

        Tv TimmyH

        "Mut onhan Itävallassa - etelä Saksassa possun snitsel. Nuijitaan ja levitetään."

        Kyllä näin on, niihin käytetään yleensä ulkofilettä tai luuttomia kyljyksiä eli on vähemmän rasvaa ja sidekudoksia kuin niskapalassa.

        "Asiasta kolmanteen: Siihen bearnaise ja vot vot. 😀"

        Bearnaise sopii hyvin possun ja naudan pihveille. Oletko kokeillut japanilaistyylisesti tonkatsua? Possun filepihvi tai kyljyspihvi leivitetään jauhoissa, kananmunassa ja pankojauhoissa, jonka jälkeen uppopaistetaan rapeaksi. Syödään rapean ja ohueksi leikatun kaalin ja tonkatsukastikkeen kanssa. Tonkatsukastike on helppo tehdä itse, alla reseptit.

        https://www.justonecookbook.com/tonkatsu/

        https://www.justonecookbook.com/tonkatsu-sauce-recipe/

        Tonkatsu ei tarvitse välttämättä edes rasvakeitintä vaan minäkin tein ne pannulla. Pieni valurautapannu, jossa pienellä öljymäärällä saa riittävästi paistoöljyä ja tulee samantyyppistä kuin uppopaistamalla. Öljy pitää suodattaa pihvien välillä kun siihen kertyy pankojauhon muruja, jotka palaa mustiksi ja tarttuu ikävästi seuraavan pihvin pintaan.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Mut onhan Itävallassa - etelä Saksassa possun snitsel. Nuijitaan ja levitetään."

        Kyllä näin on, niihin käytetään yleensä ulkofilettä tai luuttomia kyljyksiä eli on vähemmän rasvaa ja sidekudoksia kuin niskapalassa.

        "Asiasta kolmanteen: Siihen bearnaise ja vot vot. 😀"

        Bearnaise sopii hyvin possun ja naudan pihveille. Oletko kokeillut japanilaistyylisesti tonkatsua? Possun filepihvi tai kyljyspihvi leivitetään jauhoissa, kananmunassa ja pankojauhoissa, jonka jälkeen uppopaistetaan rapeaksi. Syödään rapean ja ohueksi leikatun kaalin ja tonkatsukastikkeen kanssa. Tonkatsukastike on helppo tehdä itse, alla reseptit.

        https://www.justonecookbook.com/tonkatsu/

        https://www.justonecookbook.com/tonkatsu-sauce-recipe/

        Tonkatsu ei tarvitse välttämättä edes rasvakeitintä vaan minäkin tein ne pannulla. Pieni valurautapannu, jossa pienellä öljymäärällä saa riittävästi paistoöljyä ja tulee samantyyppistä kuin uppopaistamalla. Öljy pitää suodattaa pihvien välillä kun siihen kertyy pankojauhon muruja, jotka palaa mustiksi ja tarttuu ikävästi seuraavan pihvin pintaan.

        No eipä nuo kalliita ole..

        Tv TimmyH


    • Anonyymi

      Mä oon vähän huono syömään kiinalaisia ja japanilaisia ruokia. Tuossa ylitin itseni syömällä pussillisen wasabi pähkinöitä.

      Ja sit nuo pankojauhot. Kandeeko ostaa jos kerran tai kaks tekee..

      Tv TimmyH

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävä sinua

      Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k
      Ikävä
      27
      3613
    2. Oletko sä oikeesti varattu?

      Että sen takii ei voida olla tekemisissä?
      Ikävä
      41
      2459
    3. Otavassa tapahtuu!

      Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut
      Mikkeli
      36
      2294
    4. Tulemmeko hyvin

      Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s
      Ikävä
      7
      2057
    5. Tiedän kuka sinä noista olet

      Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta
      Ikävä
      43
      1572
    6. Rakas, kerro mulle

      Miltä se tuntuu?
      Ikävä
      38
      1519
    7. Horoskooppikysely

      Oma ja ikävän kohteen horoskooppi? Sopivatko yhteen?
      Ikävä
      13
      1309
    8. Oletko ollut vihainen, suuttunut tai pettynyt

      johonkin kaivattusi toimintaan?
      Ikävä
      127
      1302
    9. Pitkäaikaiset työttömät työllisyystöillä takaisin yhteiskuntaan

      Vaikka se vähän maksaakin, niin parempi on valtion teettää hanttihommia, jottei yksilöistä tule yhteiskuntakelvottomia.
      Maailman menoa
      266
      1275
    10. Kesäseuraa

      Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t
      Ikävä
      45
      1265
    Aihe