Andromeda ja Linnunrata ei ehkä törmääkkään

Anonyymi-ap

Kirjoittajat ottivat huomioon molempien muiden galaksien vetovoiman laskelmissaan Linnunradan ja Andromedan reiteistä seuraavien muutaman miljardin vuoden aikana. He havaitsivat, että tähtitieteisten jättiläisten monimutkainen tanssi voi mahdollisesti johtaa skenaarioon, jossa kaksi galaksia eivät sulaudu. Heidän laskelmissaan oli kuitenkin toinen merkittävä tekijä: epävarmuus.

Tiedemiehet eivät koskaan pidä epävarmuudesta. Itse asiassa suuri osa heidän tutkimuksestaan ​​yrittää asettaa rajoja tietyille parametreille, kuten galaksien pyörimisnopeudelle tai niiden välisille etäisyyksille. Valitettavasti niiden läheisyydestä huolimatta tutkimuksessa käytettyjen neljän galaksin ympärillä on monia epävarmuustekijöitä, ja nämä epävarmuustekijät tekevät tarkat laskelmat niiden gravitaatio- ja pyörimisvetovoiman vaikutuksista vaikeaksi.

Arvioiden kehittäminen konkreettisten lukujen sijaan on yksisuuntaista, ja tutkijat käsittelevät usein epävarmuutta, ja tässä tapauksessa tämä arvio putosi aivan 50 %:n rajalle sen suhteen, törmäävätkö galaksit vai eivät. Arviossa on kuitenkin vielä paljon epävarmuutta, ja monet muut hämmentävät tekijät, mukaan lukien muut paikallisen ryhmän galaksit, vaikuttavat lopputulokseen. Viime kädessä aika auttaa ratkaisemaan mysteerin, mutta se on hyvin pitkä aika galaksien fuusioiden mittakaavassa. Jos se ylipäätään tapahtuu, Linnunradan ja Andromedan sulautuminen tapahtuu kauan sen jälkeen, kun oma aurinkomme on palanut, ja ihmiset joko kuolevat sen mukana tai löytävät tavan laajentua uusiksi tähdiksi. Ja jos siinä vaiheessa saamme helpon pääsyn ylimääräisen galaksin resursseihin, se olisi meille sitäkin parempi.

16

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Linkki tai valehtelet.

    • Anonyymi

      Nasa siis jälleen kerran valehteli.

    • Anonyymi

      Joku tutkijaryhmä väitti että linnunradan pyöriminen on 10x vs andromeda.

      • Anonyymi

        Aurinkomme viilettää noin 200 kilometriä sekunnissa Linnunradan pyörimisliikkeessä.


      • Anonyymi

        Linkki tai valehtelet.


    • Anonyymi

      Törmää tai on törmäämättä, se ei tule olemaan ihmiskunnan ongelma.

    • Anonyymi

      Emme sitä tule näkemään!

    • Anonyymi

      Galaksit ovat avaruuden suurimpia selkeästi määriteltyjä rakenteita. Niitä on biljoonia, ja monet ovat ryhmittyneet toistensa ympärille. Mutta miten tämä klusterointi vaikuttaa heihin? Se on ollut kysymys jo jonkin aikaa, ja vanhemmat paperit ovat tuottaneet ristiriitaisia ​​tuloksia. Nyt Washingtonin yliopiston Yalen ja useiden muiden instituutioiden tutkijoiden miljoonia galakseja analysoiva uusi paperi osoittaa selkeän kaavan, josta on keskusteltu aiemmin – muiden galaksien ympäröimät galaksit ovat yleensä suurempia.

    • Anonyymi

      Helpotuksen huokaus ettei ne törmääkään!

    • Anonyymi

      Vuonna 1977 Big Ear havaitsi omituisen signaalin, joka on alkanut elää omaa elämäänsä: Vau! Signaali. Vau! Signaali oli voimakas kapeakaistainen radiosignaali aivan lähellä neutraalin vedyn taajuutta. Big Ear -teleskooppi on nyt poissa, mutta pyrkimys ymmärtää signaalin merkitys elää.
      Signaali kesti koko 72 sekunnin ikkunan, jonka aikana Big Ear pystyi tarkkailemaan sitä. Muutamaa päivää myöhemmin tähtitieteilijä Jerry R. Ehman katseli tietoja, kun hän näki signaalin tietokoneen tulosteessa. Tähtitieteilijät eivät olleet koskaan nähneet mitään vastaavaa, ja hän kirjoitti "Vau!" sen vieressä, ja nimi on juuttunut siitä lähtien.

      Arecibo Vau! on uusi yritys, joka perustuu arkistoituun tutkimukseen, joka koskee nyt kadonneen Arecibo-radioteleskoopin tietoja vuosilta 2017–2020. Arecibon havainnot ovat samankaltaisia ​​kuin Big Earin havainnot, mutta "ovat herkempiä, niillä on parempi ajallinen resoluutio ja ne sisältävät polarisaatiomittauksia ”, kirjoittajien mukaan.
      "Viimeisimmät havainnot, jotka tehtiin helmi-toukokuussa 2020, ovat paljastaneet samanlaisia ​​kapeakaistaisia ​​signaaleja lähellä vetylinjaa, vaikkakin vähemmän voimakkaita kuin alkuperäinen Wow! Signaali", Méndez sanoi.
      Arecibo havaitsi signaaleja, jotka ovat samanlaisia ​​kuin Wow! signaalia, mutta joitakin eroja. Ne ovat paljon vähemmän intensiivisiä ja tulevat useista paikoista. Kirjoittajat sanovat, että nämä signaalit ovat helposti selitettävissä astrofysikaalisella ilmiöllä ja että alkuperäinen Vau! signaali on myös.
      "Oletamme, että Vau! Signaali johtui vetylinjan stimuloidusta emissiosta johtuvasta äkillisestä kirkastumisesta vahvan ohimenevän säteilylähteen, kuten magneettisäihdyksen tai pehmeän gamma-toistimen (SGR) vuoksi”, tutkijat kirjoittavat. Nämä tapahtumat ovat harvinaisia ​​ja perustuvat tarkkoihin olosuhteisiin ja linjauksiin. Ne voivat saada vetypilvet kirkastumaan huomattavasti sekunneiksi tai jopa minuuteiksi.


      Tutkijat sanovat, että se, mitä Big Ear näki vuonna 1977, oli yhden useista H1 (neutraali vety) pilvistä ohimenevä kirkastuminen kaukoputken näkökentässä. Vuoden 1977 signaali oli monessa suhteessa samanlainen kuin Arecibon näkemä signaali. "Ainoa ero Arecibossa ja Vau! Signaali on niiden kirkkaus. Juuri näiden spektrien samankaltaisuus viittaa salaperäisen signaalin alkuperän mekanismiin, kirjoittajat kirjoittavat.

      Nämä signaalit ovat harvinaisia, koska lähteen, pilven ja tarkkailijan spatiaalinen kohdistus on harvinainen. Kohdistuksen harvinaisuus selittää, miksi havainnot ovat niin harvinaisia.

      Tutkijat pystyivät tunnistamaan signaalista vastuussa olevat pilvet, mutta eivät lähdettä. Heidän tulokset viittaavat siihen, että lähde on paljon kauempana kuin pilvet, jotka tuottavat vetysignaalin. "Kun otetaan huomioon tietojemme osoittama pilvien havaittavuus, tämä oivallus voisi mahdollistaa signaalin alkuperän tarkan sijainnin ja mahdollistaa jatkuvan seuraamisen myöhempiä tapahtumia varten", tutkijat selittävät.

      Vau! Monet tulkitsivat signaalin alun perin teknosignatuuriksi. Selittämällä, mistä signaali tuli, tämä tutkimus hahmottelee uuden väärien positiivisten lähteiden.

      "Hpoteesimme selittää kaikki Vau!:n havaitut ominaisuudet! Signal ehdottaa uutta väärien positiivisten lähdettä teknosignature-hauissa ja ehdottaa, että Vau! Signaali voi olla ensimmäinen kirjattu tapahtuma tähtitieteellisestä maser-soihduksesta vetylinjassa”, kirjoittajat selittävät johtopäätöksessään.

    • Anonyymi

      Soattaapi olla niin. Soattaapi olla toesinnii. Sittenpähän tuo nähhään.

    • Anonyymi

      Avauksessa ei ole mitään uutta. On kauan tiedetty, etteivät Andromeda ja Linnunrata välttämättä kohtaa [odotettuna 3 miljardin v kuluessa].

      Myöhemmin joka tapauksessa kaikki paikallisen ryhmän galasit sulautuvat toisiinsa. Aikaa saattaa siihen kulua biljoona vuotta tai jotakin sinne päin.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      NGC4676 näyttää millainen sotku tulee jos törmäämme.

    • Anonyymi

      Ihan sama törmäävätkö!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe