Syötkö kaksi siivua leikkelettä päivässä? Se on selvä terveysriski

Anonyymi-ap

Jos syö päivittäin 50 grammaa prosessoitua lihaa eli esimerkiksi kaksi siivua leikkelettä, diabetesriski nousee 15 prosentilla, kertoo tuore tutkimus.

https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/7706740

Diabetes ei ole leukin asia.

27

459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itse lopetin lihansyönnin kokonaan jo yli 10 vuotta sitten. Diabetes ei ole ainoa terveysriski. Sydän- ja verisuinitaudit, aivohalvaus ja syöpä ei kiinnosta nekään.

      • Anonyymi

        Olen jo pitkään odotellut iltapäivälehdiltä otsikkoa: "Oletko aina pyyhkinyt perseesi väärin"


    • Anonyymi

      Meetvurstia ja kinkkua menee leivän päällä noin 100 grammaa päivässä. Lisäksi tulee kokolihana syötyä 200–300 grammaa joka päivä.

      Olen laskenut sen verran, että kun on vain yksi elämä, niin elän sen täysillä ja kuolen sitten pois. Ei kiinnosta yhtään kituuttaa ja vituuttaa itseään.

      • Anonyymi

        Aivan...ryhtyä nyt rouskuttamaan uusien suositusten mukaan 0,8 kg kasviksia/pv...sitä selluloosaa tulee kohta korvistakin. Tympeää.


    • Anonyymi

      Samat sanat. Tosin tuosta aloituksen uutisotsikosta en saa selvää, onko kaksi siivua liikaa vai liian vähän.
      Veikkauksen tapaan teen varmistuksen ja otan enemmän.

      Olen myös lopettanut kaikenlaisten kyläkokousten muonituksen järjestämisen. Enemmän on kaikenlaisia rajoitteita nauttivia kuin tavallista kotiruokaa syöviä.
      Hommatkoon jokainen soijanakkinsa itse.

    • Anonyymi

      Kyllä menee ohuen ohutta saunapalvia 6 siivua pelkästään aamupalalla.
      = 2 näkkäriä levite ja leikkeleet.

    • Anonyymi

      Rakit syö jopa monta kiloa prosessoitua lihaa joka päivä, lopetettava heti!

    • Anonyymi

      Suomessa syödään lihaa ( kana, possu, nauta) päivittäin keskimäärin yli 220g. Minä syön n 80g/ vrk jako menee 3x 10g leikkele ja 50g lihaa. Proteiineja saa kasviksista ja papuja menee päivittäin korvaamaan lihaa ja lisäämään kuituja.
      Jotta ymmärrätte> syön 30g prosessoitua lihaa ja muuta ehtaa lihaa 50g ( tosin syön kalaa ja kanaa, mihin ne nyt sitten lasketaankin. Alla ketju omasta ruokamatkastani.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17491962/jauhelihapullat-saasta-4-50-valmistuskerralta

      • Anonyymi

        Hyvä homma Sinulle....nuo pavut ovat kyllä ittelle tympeää mössöä, kyllästyy nopeasti. Joskus purkin pari tuonut.


    • Anonyymi

      "kaksi PAKSUA siivua"

      Melkoisen paksuja täytyy ollakin jos kaksi painaa 50g.

      250g leikkelepakkauksessa on todennäköisesemmin 30 siivua kuin 10 eli vahvasti liioiteltu juttu, mutta onhan ne vegaanien kasvisruuatkin pilattu prosessoinnilla.

    • Anonyymi

      Minulle on tärkeää miltä ruoka maistuu, kun laittaa palan suuhun.
      Suupalan nettopaino vähemmän tärkeää.

    • Anonyymi

      Entä vedättekö kaksi viivaa päivässä?

    • Anonyymi

      ``Hyvä homma Sinulle....nuo pavut ovat kyllä ittelle tympeää mössöä, kyllästyy nopeasti. Joskus purkin pari tuonut. ``

      Vastaan> Papuja en juuri koskaan syö pelkästään, vaan kastikkeiden ,keittojen,salaattien, laatikkoruokien seassa. Pavut kun eivät maistu juuri miltään. Joten ruoka maistuu muiden raaka-aineiden mukaan. Ihan tavallinen jauhelihakastike johon lisään 250g papuja, maistuu ihan tavalliselta jauhelihakastikkeelta. Soijarouheet on vähän vaativampi maustamisen osalta mutta nekin on ketjussani käsitelty.

      Lihaa ja erityisesti kovan rasvan määrää olen pienentänyt merkittävästi ruokavaliostani. Ja lisäksi saan riittävästi kuitua. Rahaakin säästyy, vaikka se ei ole lähtökohtani. Terveellisyys on lähtökohtani. Naapurini kuoli alle 50v ja kärsi pitkään verenpaineesta. Makkara taisi hänellä olla perusruokana. ( RIP)

      • Anonyymi

        Kaikesta ruuasta saa mautonta mössöä jos on osaamaton tumpelo.

        Pavut eivät ole mitään mössöä jos ne valmistaa oikein. Itse kasvattamani pensaspavut ovat 10 min keitettynä juuri sopivan napsakoita (pastatermein 'al dente') ja neutraalin makuisina helppo maustaa. Kuituja ja hyviä proteiineja samassa paketissa. Ja helppo viljellä. Rehevä kasvutapa estää rikkaruohojen kasvun itsestään.

        Punainen liha on täysin tarpeetonta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikesta ruuasta saa mautonta mössöä jos on osaamaton tumpelo.

        Pavut eivät ole mitään mössöä jos ne valmistaa oikein. Itse kasvattamani pensaspavut ovat 10 min keitettynä juuri sopivan napsakoita (pastatermein 'al dente') ja neutraalin makuisina helppo maustaa. Kuituja ja hyviä proteiineja samassa paketissa. Ja helppo viljellä. Rehevä kasvutapa estää rikkaruohojen kasvun itsestään.

        Punainen liha on täysin tarpeetonta.

        Pitäisi suorastaan kieltää kaiken lihan syöttäminen rakeille, mutta ei viherpiiperöt siihen suostu!


    • Anonyymi

      Lopetin Atrian kinkun syönnin tuohon uutiseen.

      Minkähän syönnin sitten lopettaisi?

    • Anonyymi

      Voisin puolittaa lihan syönnin ilmaston muutoksen puolesta, mutta en missään nimessä kokonaan. Yolo.

      Ihminen on sekasyöjä johon kuuluu myös liha.

      Tv TimmyH

      • Anonyymi

        Ihminen ei "luontaisesti" ole keskuslämmitystalossa asuva, toimistotyötä tekevä , tietokonetta nypläävä istuskelijakaan, joten on aivan turha vedota johonkin kivikauden ruokavalioonkaan. Elämme luonnottoman kevyttä, helppoa, tervettä elämää ja ennen kaikkea pyrkimyksemme on elää luonnottoman pitkään. Kivikaudela yli 40-vuotiaat oli viisaita vanhuksia. Se aiheuttiko punainen liha kuusikymppisille syöpiä oli teoreettinen kysymys.

        Ei ole mitään määrää punaista lihaa, joka olisi terveydellisesti tarpeellista. Sen sijaan hyvin pian tulee raja vastaan, jossa siitä alkaa olla haittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihminen ei "luontaisesti" ole keskuslämmitystalossa asuva, toimistotyötä tekevä , tietokonetta nypläävä istuskelijakaan, joten on aivan turha vedota johonkin kivikauden ruokavalioonkaan. Elämme luonnottoman kevyttä, helppoa, tervettä elämää ja ennen kaikkea pyrkimyksemme on elää luonnottoman pitkään. Kivikaudela yli 40-vuotiaat oli viisaita vanhuksia. Se aiheuttiko punainen liha kuusikymppisille syöpiä oli teoreettinen kysymys.

        Ei ole mitään määrää punaista lihaa, joka olisi terveydellisesti tarpeellista. Sen sijaan hyvin pian tulee raja vastaan, jossa siitä alkaa olla haittaa.

        Ihmisistä kehittyi viisaita osaltaan juuri siksi että saimme hyvää ravintoa kypsennetystä lihasta. Viherpiiperöt, rakit ja omistajansa eivät kehity yhtään älykkäämiksi vaikka söisivät pelkästään lihaa, niiltä voikin kieltää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihminen ei "luontaisesti" ole keskuslämmitystalossa asuva, toimistotyötä tekevä , tietokonetta nypläävä istuskelijakaan, joten on aivan turha vedota johonkin kivikauden ruokavalioonkaan. Elämme luonnottoman kevyttä, helppoa, tervettä elämää ja ennen kaikkea pyrkimyksemme on elää luonnottoman pitkään. Kivikaudela yli 40-vuotiaat oli viisaita vanhuksia. Se aiheuttiko punainen liha kuusikymppisille syöpiä oli teoreettinen kysymys.

        Ei ole mitään määrää punaista lihaa, joka olisi terveydellisesti tarpeellista. Sen sijaan hyvin pian tulee raja vastaan, jossa siitä alkaa olla haittaa.

        Kuinka pienentää lihan määrää?

        No esmes näin. Bologneseen jossa 3 - 4 purkkia tomaattia vain 400 g lihaa. Ei enempää tarvii ja hyvä tulee.

        Tv TimmyH


      • Anonyymi

        Mutta punaista lihaa ja lihajalosteita ei ihminen tarvitse.

        Terveellisempi kala korvaa lihan monessa suhteessa.


    • Anonyymi

      Olen syönyt tänään 4 siivua kinkkua ja 3 siivua meetvurstia. Iltapalaksi paistelen puolen kilon pötkön possun sisäfilettä.

    • Anonyymi

      Eilen ja tänään tortilloja. 200g kanaa, 200g Kidneypapuja, kuullotetut sipuli ja paprika sekä jäävuorisalaatti. Nämä täytteet riittää 4 ateriaan ja 12 pieneen tortiljaan.

      Lihaa tasan 50g per ateria ja taas on korvattu lihaa pavuilla.

      • Anonyymi

        Ja hirveät käryt kämpässä, kaasua pukkaa.


    • Anonyymi

      En syö koskaan prosessoimatonta eli raakaa lihaa.

      • Anonyymi

        Taitaa olla vähän termien merkitys hakusessa.


    • Anonyymi

      Punainen liha ja lihajalosteet kannattaa jättää kauppaan. Niissä ei ole mitään ihmiselle tarpeellista, jota ei saisi terveellisemmässä muodossa jostain muualta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      85
      2287
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      18
      2257
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      18
      1700
    4. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      104
      1458
    5. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      92
      1416
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      163
      1248
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      257
      1042
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      63
      943
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      78
      909
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      174
      893
    Aihe