Syötkö kaksi siivua leikkelettä päivässä? Se on selvä terveysriski

Anonyymi-ap

Jos syö päivittäin 50 grammaa prosessoitua lihaa eli esimerkiksi kaksi siivua leikkelettä, diabetesriski nousee 15 prosentilla, kertoo tuore tutkimus.

https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/7706740

Diabetes ei ole leukin asia.

27

604

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itse lopetin lihansyönnin kokonaan jo yli 10 vuotta sitten. Diabetes ei ole ainoa terveysriski. Sydän- ja verisuinitaudit, aivohalvaus ja syöpä ei kiinnosta nekään.

      • Anonyymi

        Olen jo pitkään odotellut iltapäivälehdiltä otsikkoa: "Oletko aina pyyhkinyt perseesi väärin"


    • Anonyymi

      Meetvurstia ja kinkkua menee leivän päällä noin 100 grammaa päivässä. Lisäksi tulee kokolihana syötyä 200–300 grammaa joka päivä.

      Olen laskenut sen verran, että kun on vain yksi elämä, niin elän sen täysillä ja kuolen sitten pois. Ei kiinnosta yhtään kituuttaa ja vituuttaa itseään.

      • Anonyymi

        Aivan...ryhtyä nyt rouskuttamaan uusien suositusten mukaan 0,8 kg kasviksia/pv...sitä selluloosaa tulee kohta korvistakin. Tympeää.


    • Anonyymi

      Samat sanat. Tosin tuosta aloituksen uutisotsikosta en saa selvää, onko kaksi siivua liikaa vai liian vähän.
      Veikkauksen tapaan teen varmistuksen ja otan enemmän.

      Olen myös lopettanut kaikenlaisten kyläkokousten muonituksen järjestämisen. Enemmän on kaikenlaisia rajoitteita nauttivia kuin tavallista kotiruokaa syöviä.
      Hommatkoon jokainen soijanakkinsa itse.

    • Anonyymi

      Kyllä menee ohuen ohutta saunapalvia 6 siivua pelkästään aamupalalla.
      = 2 näkkäriä levite ja leikkeleet.

    • Anonyymi

      Rakit syö jopa monta kiloa prosessoitua lihaa joka päivä, lopetettava heti!

    • Anonyymi

      Suomessa syödään lihaa ( kana, possu, nauta) päivittäin keskimäärin yli 220g. Minä syön n 80g/ vrk jako menee 3x 10g leikkele ja 50g lihaa. Proteiineja saa kasviksista ja papuja menee päivittäin korvaamaan lihaa ja lisäämään kuituja.
      Jotta ymmärrätte> syön 30g prosessoitua lihaa ja muuta ehtaa lihaa 50g ( tosin syön kalaa ja kanaa, mihin ne nyt sitten lasketaankin. Alla ketju omasta ruokamatkastani.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17491962/jauhelihapullat-saasta-4-50-valmistuskerralta

      • Anonyymi

        Hyvä homma Sinulle....nuo pavut ovat kyllä ittelle tympeää mössöä, kyllästyy nopeasti. Joskus purkin pari tuonut.


    • Anonyymi

      "kaksi PAKSUA siivua"

      Melkoisen paksuja täytyy ollakin jos kaksi painaa 50g.

      250g leikkelepakkauksessa on todennäköisesemmin 30 siivua kuin 10 eli vahvasti liioiteltu juttu, mutta onhan ne vegaanien kasvisruuatkin pilattu prosessoinnilla.

    • Anonyymi

      Minulle on tärkeää miltä ruoka maistuu, kun laittaa palan suuhun.
      Suupalan nettopaino vähemmän tärkeää.

    • Anonyymi

      Entä vedättekö kaksi viivaa päivässä?

    • Anonyymi

      ``Hyvä homma Sinulle....nuo pavut ovat kyllä ittelle tympeää mössöä, kyllästyy nopeasti. Joskus purkin pari tuonut. ``

      Vastaan> Papuja en juuri koskaan syö pelkästään, vaan kastikkeiden ,keittojen,salaattien, laatikkoruokien seassa. Pavut kun eivät maistu juuri miltään. Joten ruoka maistuu muiden raaka-aineiden mukaan. Ihan tavallinen jauhelihakastike johon lisään 250g papuja, maistuu ihan tavalliselta jauhelihakastikkeelta. Soijarouheet on vähän vaativampi maustamisen osalta mutta nekin on ketjussani käsitelty.

      Lihaa ja erityisesti kovan rasvan määrää olen pienentänyt merkittävästi ruokavaliostani. Ja lisäksi saan riittävästi kuitua. Rahaakin säästyy, vaikka se ei ole lähtökohtani. Terveellisyys on lähtökohtani. Naapurini kuoli alle 50v ja kärsi pitkään verenpaineesta. Makkara taisi hänellä olla perusruokana. ( RIP)

      • Anonyymi

        Kaikesta ruuasta saa mautonta mössöä jos on osaamaton tumpelo.

        Pavut eivät ole mitään mössöä jos ne valmistaa oikein. Itse kasvattamani pensaspavut ovat 10 min keitettynä juuri sopivan napsakoita (pastatermein 'al dente') ja neutraalin makuisina helppo maustaa. Kuituja ja hyviä proteiineja samassa paketissa. Ja helppo viljellä. Rehevä kasvutapa estää rikkaruohojen kasvun itsestään.

        Punainen liha on täysin tarpeetonta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikesta ruuasta saa mautonta mössöä jos on osaamaton tumpelo.

        Pavut eivät ole mitään mössöä jos ne valmistaa oikein. Itse kasvattamani pensaspavut ovat 10 min keitettynä juuri sopivan napsakoita (pastatermein 'al dente') ja neutraalin makuisina helppo maustaa. Kuituja ja hyviä proteiineja samassa paketissa. Ja helppo viljellä. Rehevä kasvutapa estää rikkaruohojen kasvun itsestään.

        Punainen liha on täysin tarpeetonta.

        Pitäisi suorastaan kieltää kaiken lihan syöttäminen rakeille, mutta ei viherpiiperöt siihen suostu!


    • Anonyymi

      Lopetin Atrian kinkun syönnin tuohon uutiseen.

      Minkähän syönnin sitten lopettaisi?

    • Anonyymi

      Voisin puolittaa lihan syönnin ilmaston muutoksen puolesta, mutta en missään nimessä kokonaan. Yolo.

      Ihminen on sekasyöjä johon kuuluu myös liha.

      Tv TimmyH

      • Anonyymi

        Ihminen ei "luontaisesti" ole keskuslämmitystalossa asuva, toimistotyötä tekevä , tietokonetta nypläävä istuskelijakaan, joten on aivan turha vedota johonkin kivikauden ruokavalioonkaan. Elämme luonnottoman kevyttä, helppoa, tervettä elämää ja ennen kaikkea pyrkimyksemme on elää luonnottoman pitkään. Kivikaudela yli 40-vuotiaat oli viisaita vanhuksia. Se aiheuttiko punainen liha kuusikymppisille syöpiä oli teoreettinen kysymys.

        Ei ole mitään määrää punaista lihaa, joka olisi terveydellisesti tarpeellista. Sen sijaan hyvin pian tulee raja vastaan, jossa siitä alkaa olla haittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihminen ei "luontaisesti" ole keskuslämmitystalossa asuva, toimistotyötä tekevä , tietokonetta nypläävä istuskelijakaan, joten on aivan turha vedota johonkin kivikauden ruokavalioonkaan. Elämme luonnottoman kevyttä, helppoa, tervettä elämää ja ennen kaikkea pyrkimyksemme on elää luonnottoman pitkään. Kivikaudela yli 40-vuotiaat oli viisaita vanhuksia. Se aiheuttiko punainen liha kuusikymppisille syöpiä oli teoreettinen kysymys.

        Ei ole mitään määrää punaista lihaa, joka olisi terveydellisesti tarpeellista. Sen sijaan hyvin pian tulee raja vastaan, jossa siitä alkaa olla haittaa.

        Ihmisistä kehittyi viisaita osaltaan juuri siksi että saimme hyvää ravintoa kypsennetystä lihasta. Viherpiiperöt, rakit ja omistajansa eivät kehity yhtään älykkäämiksi vaikka söisivät pelkästään lihaa, niiltä voikin kieltää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihminen ei "luontaisesti" ole keskuslämmitystalossa asuva, toimistotyötä tekevä , tietokonetta nypläävä istuskelijakaan, joten on aivan turha vedota johonkin kivikauden ruokavalioonkaan. Elämme luonnottoman kevyttä, helppoa, tervettä elämää ja ennen kaikkea pyrkimyksemme on elää luonnottoman pitkään. Kivikaudela yli 40-vuotiaat oli viisaita vanhuksia. Se aiheuttiko punainen liha kuusikymppisille syöpiä oli teoreettinen kysymys.

        Ei ole mitään määrää punaista lihaa, joka olisi terveydellisesti tarpeellista. Sen sijaan hyvin pian tulee raja vastaan, jossa siitä alkaa olla haittaa.

        Kuinka pienentää lihan määrää?

        No esmes näin. Bologneseen jossa 3 - 4 purkkia tomaattia vain 400 g lihaa. Ei enempää tarvii ja hyvä tulee.

        Tv TimmyH


      • Anonyymi

        Mutta punaista lihaa ja lihajalosteita ei ihminen tarvitse.

        Terveellisempi kala korvaa lihan monessa suhteessa.


    • Anonyymi

      Olen syönyt tänään 4 siivua kinkkua ja 3 siivua meetvurstia. Iltapalaksi paistelen puolen kilon pötkön possun sisäfilettä.

    • Anonyymi

      Eilen ja tänään tortilloja. 200g kanaa, 200g Kidneypapuja, kuullotetut sipuli ja paprika sekä jäävuorisalaatti. Nämä täytteet riittää 4 ateriaan ja 12 pieneen tortiljaan.

      Lihaa tasan 50g per ateria ja taas on korvattu lihaa pavuilla.

      • Anonyymi

        Ja hirveät käryt kämpässä, kaasua pukkaa.


    • Anonyymi

      En syö koskaan prosessoimatonta eli raakaa lihaa.

      • Anonyymi

        Taitaa olla vähän termien merkitys hakusessa.


    • Anonyymi

      Punainen liha ja lihajalosteet kannattaa jättää kauppaan. Niissä ei ole mitään ihmiselle tarpeellista, jota ei saisi terveellisemmässä muodossa jostain muualta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.

      Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke
      Helsinki
      65
      3326
    2. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      143
      2350
    3. Olen valmis

      Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
      Ikävä
      92
      1878
    4. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      171
      1599
    5. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      88
      1478
    6. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      65
      1436
    7. Mitä harrastuksia kaivatullasi on?

      Mitä harrastuksia sinulla? Onko teillä yhteisiä harrastuksia?
      Ikävä
      75
      1421
    8. Tiedän että käyt täällä

      Eräälle naiselle älä huoli en kerro kellekkään
      Ikävä
      71
      1216
    9. Mitäs jos hyökkään rakastuneesti kimppuusi

      Tuleeko painimatsi vai "painimatsi". Jää nähtäväksi 😂
      Ikävä
      77
      1140
    10. Kannattaako suomalaisen nuoren lähteä Thaimaahan au pairiksi? Mitä olet mieltä?

      Chiang Mai Pohjois-Thaimaassa kutsuu neljä suomalaista au pairia elämänsä seikkailuun. Arki toisella puolella maailmaa t
      Thaimaa
      35
      1098
    Aihe