Syötkö kaksi siivua leikkelettä päivässä? Se on selvä terveysriski

Anonyymi-ap

Jos syö päivittäin 50 grammaa prosessoitua lihaa eli esimerkiksi kaksi siivua leikkelettä, diabetesriski nousee 15 prosentilla, kertoo tuore tutkimus.

https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/7706740

Diabetes ei ole leukin asia.

24

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itse lopetin lihansyönnin kokonaan jo yli 10 vuotta sitten. Diabetes ei ole ainoa terveysriski. Sydän- ja verisuinitaudit, aivohalvaus ja syöpä ei kiinnosta nekään.

      • Anonyymi

        Olen jo pitkään odotellut iltapäivälehdiltä otsikkoa: "Oletko aina pyyhkinyt perseesi väärin"


    • Anonyymi

      Meetvurstia ja kinkkua menee leivän päällä noin 100 grammaa päivässä. Lisäksi tulee kokolihana syötyä 200–300 grammaa joka päivä.

      Olen laskenut sen verran, että kun on vain yksi elämä, niin elän sen täysillä ja kuolen sitten pois. Ei kiinnosta yhtään kituuttaa ja vituuttaa itseään.

      • Anonyymi

        Aivan...ryhtyä nyt rouskuttamaan uusien suositusten mukaan 0,8 kg kasviksia/pv...sitä selluloosaa tulee kohta korvistakin. Tympeää.


    • Anonyymi

      Samat sanat. Tosin tuosta aloituksen uutisotsikosta en saa selvää, onko kaksi siivua liikaa vai liian vähän.
      Veikkauksen tapaan teen varmistuksen ja otan enemmän.

      Olen myös lopettanut kaikenlaisten kyläkokousten muonituksen järjestämisen. Enemmän on kaikenlaisia rajoitteita nauttivia kuin tavallista kotiruokaa syöviä.
      Hommatkoon jokainen soijanakkinsa itse.

    • Anonyymi

      Kyllä menee ohuen ohutta saunapalvia 6 siivua pelkästään aamupalalla.
      = 2 näkkäriä levite ja leikkeleet.

    • Anonyymi

      Rakit syö jopa monta kiloa prosessoitua lihaa joka päivä, lopetettava heti!

    • Anonyymi

      Suomessa syödään lihaa ( kana, possu, nauta) päivittäin keskimäärin yli 220g. Minä syön n 80g/ vrk jako menee 3x 10g leikkele ja 50g lihaa. Proteiineja saa kasviksista ja papuja menee päivittäin korvaamaan lihaa ja lisäämään kuituja.
      Jotta ymmärrätte> syön 30g prosessoitua lihaa ja muuta ehtaa lihaa 50g ( tosin syön kalaa ja kanaa, mihin ne nyt sitten lasketaankin. Alla ketju omasta ruokamatkastani.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17491962/jauhelihapullat-saasta-4-50-valmistuskerralta

      • Anonyymi

        Hyvä homma Sinulle....nuo pavut ovat kyllä ittelle tympeää mössöä, kyllästyy nopeasti. Joskus purkin pari tuonut.


    • Anonyymi

      "kaksi PAKSUA siivua"

      Melkoisen paksuja täytyy ollakin jos kaksi painaa 50g.

      250g leikkelepakkauksessa on todennäköisesemmin 30 siivua kuin 10 eli vahvasti liioiteltu juttu, mutta onhan ne vegaanien kasvisruuatkin pilattu prosessoinnilla.

    • Anonyymi

      Minulle on tärkeää miltä ruoka maistuu, kun laittaa palan suuhun.
      Suupalan nettopaino vähemmän tärkeää.

    • Anonyymi

      Entä vedättekö kaksi viivaa päivässä?

    • Anonyymi

      ``Hyvä homma Sinulle....nuo pavut ovat kyllä ittelle tympeää mössöä, kyllästyy nopeasti. Joskus purkin pari tuonut. ``

      Vastaan> Papuja en juuri koskaan syö pelkästään, vaan kastikkeiden ,keittojen,salaattien, laatikkoruokien seassa. Pavut kun eivät maistu juuri miltään. Joten ruoka maistuu muiden raaka-aineiden mukaan. Ihan tavallinen jauhelihakastike johon lisään 250g papuja, maistuu ihan tavalliselta jauhelihakastikkeelta. Soijarouheet on vähän vaativampi maustamisen osalta mutta nekin on ketjussani käsitelty.

      Lihaa ja erityisesti kovan rasvan määrää olen pienentänyt merkittävästi ruokavaliostani. Ja lisäksi saan riittävästi kuitua. Rahaakin säästyy, vaikka se ei ole lähtökohtani. Terveellisyys on lähtökohtani. Naapurini kuoli alle 50v ja kärsi pitkään verenpaineesta. Makkara taisi hänellä olla perusruokana. ( RIP)

      • Anonyymi

        Kaikesta ruuasta saa mautonta mössöä jos on osaamaton tumpelo.

        Pavut eivät ole mitään mössöä jos ne valmistaa oikein. Itse kasvattamani pensaspavut ovat 10 min keitettynä juuri sopivan napsakoita (pastatermein 'al dente') ja neutraalin makuisina helppo maustaa. Kuituja ja hyviä proteiineja samassa paketissa. Ja helppo viljellä. Rehevä kasvutapa estää rikkaruohojen kasvun itsestään.

        Punainen liha on täysin tarpeetonta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikesta ruuasta saa mautonta mössöä jos on osaamaton tumpelo.

        Pavut eivät ole mitään mössöä jos ne valmistaa oikein. Itse kasvattamani pensaspavut ovat 10 min keitettynä juuri sopivan napsakoita (pastatermein 'al dente') ja neutraalin makuisina helppo maustaa. Kuituja ja hyviä proteiineja samassa paketissa. Ja helppo viljellä. Rehevä kasvutapa estää rikkaruohojen kasvun itsestään.

        Punainen liha on täysin tarpeetonta.

        Pitäisi suorastaan kieltää kaiken lihan syöttäminen rakeille, mutta ei viherpiiperöt siihen suostu!


    • Anonyymi

      Lopetin Atrian kinkun syönnin tuohon uutiseen.

      Minkähän syönnin sitten lopettaisi?

    • Anonyymi

      Voisin puolittaa lihan syönnin ilmaston muutoksen puolesta, mutta en missään nimessä kokonaan. Yolo.

      Ihminen on sekasyöjä johon kuuluu myös liha.

      Tv TimmyH

      • Anonyymi

        Ihminen ei "luontaisesti" ole keskuslämmitystalossa asuva, toimistotyötä tekevä , tietokonetta nypläävä istuskelijakaan, joten on aivan turha vedota johonkin kivikauden ruokavalioonkaan. Elämme luonnottoman kevyttä, helppoa, tervettä elämää ja ennen kaikkea pyrkimyksemme on elää luonnottoman pitkään. Kivikaudela yli 40-vuotiaat oli viisaita vanhuksia. Se aiheuttiko punainen liha kuusikymppisille syöpiä oli teoreettinen kysymys.

        Ei ole mitään määrää punaista lihaa, joka olisi terveydellisesti tarpeellista. Sen sijaan hyvin pian tulee raja vastaan, jossa siitä alkaa olla haittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihminen ei "luontaisesti" ole keskuslämmitystalossa asuva, toimistotyötä tekevä , tietokonetta nypläävä istuskelijakaan, joten on aivan turha vedota johonkin kivikauden ruokavalioonkaan. Elämme luonnottoman kevyttä, helppoa, tervettä elämää ja ennen kaikkea pyrkimyksemme on elää luonnottoman pitkään. Kivikaudela yli 40-vuotiaat oli viisaita vanhuksia. Se aiheuttiko punainen liha kuusikymppisille syöpiä oli teoreettinen kysymys.

        Ei ole mitään määrää punaista lihaa, joka olisi terveydellisesti tarpeellista. Sen sijaan hyvin pian tulee raja vastaan, jossa siitä alkaa olla haittaa.

        Ihmisistä kehittyi viisaita osaltaan juuri siksi että saimme hyvää ravintoa kypsennetystä lihasta. Viherpiiperöt, rakit ja omistajansa eivät kehity yhtään älykkäämiksi vaikka söisivät pelkästään lihaa, niiltä voikin kieltää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihminen ei "luontaisesti" ole keskuslämmitystalossa asuva, toimistotyötä tekevä , tietokonetta nypläävä istuskelijakaan, joten on aivan turha vedota johonkin kivikauden ruokavalioonkaan. Elämme luonnottoman kevyttä, helppoa, tervettä elämää ja ennen kaikkea pyrkimyksemme on elää luonnottoman pitkään. Kivikaudela yli 40-vuotiaat oli viisaita vanhuksia. Se aiheuttiko punainen liha kuusikymppisille syöpiä oli teoreettinen kysymys.

        Ei ole mitään määrää punaista lihaa, joka olisi terveydellisesti tarpeellista. Sen sijaan hyvin pian tulee raja vastaan, jossa siitä alkaa olla haittaa.

        Kuinka pienentää lihan määrää?

        No esmes näin. Bologneseen jossa 3 - 4 purkkia tomaattia vain 400 g lihaa. Ei enempää tarvii ja hyvä tulee.

        Tv TimmyH


    • Anonyymi

      Olen syönyt tänään 4 siivua kinkkua ja 3 siivua meetvurstia. Iltapalaksi paistelen puolen kilon pötkön possun sisäfilettä.

    • Anonyymi

      Eilen ja tänään tortilloja. 200g kanaa, 200g Kidneypapuja, kuullotetut sipuli ja paprika sekä jäävuorisalaatti. Nämä täytteet riittää 4 ateriaan ja 12 pieneen tortiljaan.

      Lihaa tasan 50g per ateria ja taas on korvattu lihaa pavuilla.

      • Anonyymi

        Ja hirveät käryt kämpässä, kaasua pukkaa.


    • Anonyymi

      En syö koskaan prosessoimatonta eli raakaa lihaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe