Rypsiöljy on terveellisempää kuin oliiviöljy

Anonyymi-ap

Rypsiöljy on myös kotimainen vaihtoehto, joten oliiviöljyä ei Suomessa tarvita.

https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/77f6ecef-536d-4488-a963-c67b371bc89a

Professori: "Rypsiöljy on terveyden kannalta ajateltuna parempi vaihtoehto kuin oliiviöljy, sillä rypsiöljy sisältää molempia kahdesta välttämättömästä rasvahaposta, oliiviöljy vain toista näistä, Oliiviöljyssä ei käytännössä ole omega-3-sarjan välttämätöntä alfalinoleenihappoa."

15

639

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tieteilijä on myynyt integriteettinsä ja alkanut rypsiöljyteollisuuden puolestapuhujaksi tarkoin valokoidulla, rajatulla näkökulmalla ja jättämällä kertomatta oliiviöljyn terveellisistä ominaisuuksista.

      ”Nutritionally, olive oil — especially extra virgin — is healthier than canola.

      People who regularly use olive oil have reduced heart disease risk factors, improved blood sugar levels, and a lower risk of death.

      For example, an analysis of 33 studies revealed that people with the highest olive oil intake had a 16% lower risk of type 2 diabetes than those with the lowest intake.

      Additionally, greater olive oil consumption is linked to a lower risk of stroke and a reduction in heart disease risk factors, including LDL (bad) cholesterol and triglyceride levels.

      Olive oil’s benefits can be attributed to its antioxidants and other plant compounds, which are especially abundant in extra virgin varieties.”

      https://www.healthline.com/nutrition/canola-vs-olive-oil#recommendation

      • Anonyymi

        Minulle tuli myös vähän astian maku tuosta Itä-Suomen yliopiston professorin rypsi-puffista.

        Ensinnäkin terveellisyyttä ei mitata jollain rasvahappokoostumuksen yksityiskohdalla vaan kliinisillä testeillä joilla tutkitaan miten se vaikuttaa öljyjä nauttivien terveyteen.

        Toiseksi useat tutkimukset ovat päätyneet siihen tulokseen, että pehmeistä kasviöljyistä hedelmälihasta puristetut öljyt ovat terveellisimpiä (=vaikutus käyttäjiin) kuin siemenistä puristetut. Eli käytännössä oliivi ja avocadoöljy ovat terveellisempiä kuin rypsi, rapsi jne. siemenöljyt. (En tiedä onko tämä syy, mutta kaupunkilaislogiikalla hedelmälihahan on "tarkoitettu" syötäväksi. Kasville on etu että elukka joka syö hedelmän, mutta jättää siemenen murskaamatta ja sulattamatta, menestyy. Siemeniä syövä eläin on tuholainen.)

        Kolmanneksi kaikki käytössä olevat juoksevat kasvisöljyt ovat terveellisempiä kuin kovat- tai eläinrasvat.

        Ja neljänneksi. Onhan laadukas oliiviöljy maultaan ihan muuta kuin rypsiöljy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulle tuli myös vähän astian maku tuosta Itä-Suomen yliopiston professorin rypsi-puffista.

        Ensinnäkin terveellisyyttä ei mitata jollain rasvahappokoostumuksen yksityiskohdalla vaan kliinisillä testeillä joilla tutkitaan miten se vaikuttaa öljyjä nauttivien terveyteen.

        Toiseksi useat tutkimukset ovat päätyneet siihen tulokseen, että pehmeistä kasviöljyistä hedelmälihasta puristetut öljyt ovat terveellisimpiä (=vaikutus käyttäjiin) kuin siemenistä puristetut. Eli käytännössä oliivi ja avocadoöljy ovat terveellisempiä kuin rypsi, rapsi jne. siemenöljyt. (En tiedä onko tämä syy, mutta kaupunkilaislogiikalla hedelmälihahan on "tarkoitettu" syötäväksi. Kasville on etu että elukka joka syö hedelmän, mutta jättää siemenen murskaamatta ja sulattamatta, menestyy. Siemeniä syövä eläin on tuholainen.)

        Kolmanneksi kaikki käytössä olevat juoksevat kasvisöljyt ovat terveellisempiä kuin kovat- tai eläinrasvat.

        Ja neljänneksi. Onhan laadukas oliiviöljy maultaan ihan muuta kuin rypsiöljy.

        On ihan muuta: äklömpää !!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On ihan muuta: äklömpää !!!

        Höpön löpö.

        Maku on siis joissakin ruuissa aivan taivaallista! Miten on rypsin ja rapsin laita? 🙉🤣

        Tv TimmyH


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpön löpö.

        Maku on siis joissakin ruuissa aivan taivaallista! Miten on rypsin ja rapsin laita? 🙉🤣

        Tv TimmyH

        Italialaista grappaa kyytipojaksi niin taivas aukeaa aa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mailmanlaajuisesti tiedetään että maissa joissa on oliiviöljy pääöljy on terveempiä ja pitkäikäisempiä.

      Rypsiöljy karsinoituu jo 140 asteessa, tietääkseni. aiheuttaa ehkä syöpää ja aivokasvaimia,?

      1939

      • "Rypsiöljy karsinoituu jo 140 asteessa, tietääkseni. aiheuttaa ehkä syöpää ja aivokasvaimia,?"

        Tuskinpa näin jyrkästi voi sanoa rypsiöljystä, varsinkin kun et pysty laittamaan mitään tutkimuslähteitä väittettesi todisteeksi.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Rypsiöljy karsinoituu jo 140 asteessa, tietääkseni. aiheuttaa ehkä syöpää ja aivokasvaimia,?"

        Tuskinpa näin jyrkästi voi sanoa rypsiöljystä, varsinkin kun et pysty laittamaan mitään tutkimuslähteitä väittettesi todisteeksi.

        Rypsiöljy vs. oliiviöljy kisassa paistamisessa rypsiöljy vie silti voiton, koska on kestävämpää.


      • Anonyymi

        Suomalaisten kuin myös muiden pohjoismaalaisten ynnä engelsmannienkin "pääöljy" on vuosisatoja ollut voi, öljyjen käyttö on siihen nähden ollut marginaalista, rypsit ja rapsit ovat meillä aivan nuoria tulokkaita...joten ei elinikiämme ainakaan rypsi- tai rapsiöljyistä voi syyttää...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaisten kuin myös muiden pohjoismaalaisten ynnä engelsmannienkin "pääöljy" on vuosisatoja ollut voi, öljyjen käyttö on siihen nähden ollut marginaalista, rypsit ja rapsit ovat meillä aivan nuoria tulokkaita...joten ei elinikiämme ainakaan rypsi- tai rapsiöljyistä voi syyttää...

        Rypsiöljyä käytetty jo kymmeniä vuosia sellaisenaan tai voin seassa, voin käyttö laskenut paljon huippuvuosista. Maun takia käytän itsekin jälleen sekoitetta, vaikkei yhtä terveellistä ehkä olekaan kuin pelkkä kasvirasva.


    • Anonyymi

      Tietoa on helposti saatavilla nykyaikana, joten ei tarvitse arvailla. Rypsi- ja rapsiöljyt kestää parhaiten kuumentamista ja ovat terveellsimpiä ja edullisimpia, oliiviöljyistä kuumentamiseen sopii paremmin halvat kuin kalliimmat kylmäpuristetut öljyt.

      "Kasviöljyistä ei-trooppiset eli sellaiset, jotka ovat jääkaappilämpötilassa juoksevia, ovat terveydelle hyväksi. Ne turvaavat riittävää pehmeän rasvan määrää ruokavaliossa. Siksi kasviöljyjen tulisi kuulua päivittäiseen ruokavalioon.

      Monipuolisimpia öljyjä ovat rypsi-, rapsi-, soija-, hamppu- ja saksanpähkinäöljyt, samoin camelina- ja pellavansiemenöljyt, sillä niissä on molempia elimistön tarvitsemista ns. välttämättömistä rasvahapoista, linoli- ja alfalinoleenihappoa.

      Myös muut ei-trooppiset kasviöljyt, esim. oliivi- ja auringonkukkaöljy, ovat hyviä terveydelle edullisen pehmeän rasvan lähteitä. Paistamiseen sopivat parhaiten rypsi- ja rapsiöljyt sekä edullisemmat oliiviöljyt. Kylmäpuristetut öljyt kestävät paistamista huonommin."
      https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/ruoka/mika-paras-oljy-ruoanlaittoon

      Samat tiedot löytyy monesta paikkaa jos ei yhtä henkilöä usko.

      • Anonyymi

        Itse olen käyttänyt paistamiseen useimmiten voisekoitetta ja halpaa oliiviöljyä, koska oliiviöljy säilyy hyvin lämpimässä, mutta jatkossa ostan ehkä rypsi- tai rapsiöljyä ja säilytän jääkaapissa. En uppopaista joten maku ja terveellisyys ratkaisee mitä käytän, auringonnkukkäöljy huonoin paistamiseen, rypsiöljyn maku muuttuu lämpimässä kun kuluu hitaasti. Vastenmielinen haju on monissa grillipaikoissakin ja nehän käyttävät samoja öljyjä pitkään.


    • Anonyymi

      EI OLE todellkaan. Olet ihan väärässä,hupsu.
      RYOSIÖLJY ON geneettisesti muutettua ja vahingollista ihmiselle.
      Oliiviöljy etenkin Kylmäpuristettu neitsytöly on terveellisein öljy.
      Luin juuri tästä Canola, rypsistä minkä,jo tiesin mutta lähde on ehdottomasti oikea. Rypsiöljyä tungetaan joka paikkaan leipomuksiin,margariiini ym ja LEIVÄT,KEKSIT MYSLIT!
      Aivosumu on yksi haitta mitä aiheuttaa.
      On ikävää että on paljon naivia hyväuskoisuutta kaikkeen.
      No saatte nähdä mitä mitä on valhetta ruoka asioissakin.

      • Anonyymi

        Pöljäke, Suomessa ja EU:ssa ei edes saa kasvattaa gmo-kasveja. Oliiviöljyissä sen sijaan on erittäin paljion väärennyksiä ja k-Euroopassa muutenkin paljon enemmän saasteita ja käytetään enemmän kasvinsuojeluaineita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      85
      7084
    2. Sen kerran kun siellä käyn

      Voisit olla paikalla💚💛☘️
      Ikävä
      35
      3781
    3. Kumpa tietäisin. Miehelle.

      Vieläkö toivot jotain viestiä, vai suutuitko taas...kun...🤔
      Ikävä
      44
      3318
    4. Kauan säkin jaksoit

      Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐
      Ikävä
      40
      2532
    5. Joel Harkimo ja Janni Hussi eroavat

      Tämä on ilon päivä 😊
      Kotimaiset julkkisjuorut
      206
      2259
    6. rakastan sinua!

      Tule ja ota, kasvetaan yhdessä paremmiksi ❤️❤️❤️❤️ kaikki anteeksi ❤️❤️❤️
      Ikävä
      41
      2202
    7. Sä olet nainen kuuluisa..

      ..etkä mitenkään hyvällä tavalla.
      Suhteet
      122
      2192
    8. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      29
      2119
    9. Mietin tässä T....

      Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..
      Suhteet
      24
      1848
    10. Siis hetkonen

      Rakastetaankohan me kummatkin toisiamme, ja aletaan tajuamaan se pikkuhiljaa 🤯
      Ikävä
      40
      1739
    Aihe