Rypsiöljy on terveellisempää kuin oliiviöljy

Anonyymi-ap

Rypsiöljy on myös kotimainen vaihtoehto, joten oliiviöljyä ei Suomessa tarvita.

https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/77f6ecef-536d-4488-a963-c67b371bc89a

Professori: "Rypsiöljy on terveyden kannalta ajateltuna parempi vaihtoehto kuin oliiviöljy, sillä rypsiöljy sisältää molempia kahdesta välttämättömästä rasvahaposta, oliiviöljy vain toista näistä, Oliiviöljyssä ei käytännössä ole omega-3-sarjan välttämätöntä alfalinoleenihappoa."

15

631

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tieteilijä on myynyt integriteettinsä ja alkanut rypsiöljyteollisuuden puolestapuhujaksi tarkoin valokoidulla, rajatulla näkökulmalla ja jättämällä kertomatta oliiviöljyn terveellisistä ominaisuuksista.

      ”Nutritionally, olive oil — especially extra virgin — is healthier than canola.

      People who regularly use olive oil have reduced heart disease risk factors, improved blood sugar levels, and a lower risk of death.

      For example, an analysis of 33 studies revealed that people with the highest olive oil intake had a 16% lower risk of type 2 diabetes than those with the lowest intake.

      Additionally, greater olive oil consumption is linked to a lower risk of stroke and a reduction in heart disease risk factors, including LDL (bad) cholesterol and triglyceride levels.

      Olive oil’s benefits can be attributed to its antioxidants and other plant compounds, which are especially abundant in extra virgin varieties.”

      https://www.healthline.com/nutrition/canola-vs-olive-oil#recommendation

      • Anonyymi

        Minulle tuli myös vähän astian maku tuosta Itä-Suomen yliopiston professorin rypsi-puffista.

        Ensinnäkin terveellisyyttä ei mitata jollain rasvahappokoostumuksen yksityiskohdalla vaan kliinisillä testeillä joilla tutkitaan miten se vaikuttaa öljyjä nauttivien terveyteen.

        Toiseksi useat tutkimukset ovat päätyneet siihen tulokseen, että pehmeistä kasviöljyistä hedelmälihasta puristetut öljyt ovat terveellisimpiä (=vaikutus käyttäjiin) kuin siemenistä puristetut. Eli käytännössä oliivi ja avocadoöljy ovat terveellisempiä kuin rypsi, rapsi jne. siemenöljyt. (En tiedä onko tämä syy, mutta kaupunkilaislogiikalla hedelmälihahan on "tarkoitettu" syötäväksi. Kasville on etu että elukka joka syö hedelmän, mutta jättää siemenen murskaamatta ja sulattamatta, menestyy. Siemeniä syövä eläin on tuholainen.)

        Kolmanneksi kaikki käytössä olevat juoksevat kasvisöljyt ovat terveellisempiä kuin kovat- tai eläinrasvat.

        Ja neljänneksi. Onhan laadukas oliiviöljy maultaan ihan muuta kuin rypsiöljy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulle tuli myös vähän astian maku tuosta Itä-Suomen yliopiston professorin rypsi-puffista.

        Ensinnäkin terveellisyyttä ei mitata jollain rasvahappokoostumuksen yksityiskohdalla vaan kliinisillä testeillä joilla tutkitaan miten se vaikuttaa öljyjä nauttivien terveyteen.

        Toiseksi useat tutkimukset ovat päätyneet siihen tulokseen, että pehmeistä kasviöljyistä hedelmälihasta puristetut öljyt ovat terveellisimpiä (=vaikutus käyttäjiin) kuin siemenistä puristetut. Eli käytännössä oliivi ja avocadoöljy ovat terveellisempiä kuin rypsi, rapsi jne. siemenöljyt. (En tiedä onko tämä syy, mutta kaupunkilaislogiikalla hedelmälihahan on "tarkoitettu" syötäväksi. Kasville on etu että elukka joka syö hedelmän, mutta jättää siemenen murskaamatta ja sulattamatta, menestyy. Siemeniä syövä eläin on tuholainen.)

        Kolmanneksi kaikki käytössä olevat juoksevat kasvisöljyt ovat terveellisempiä kuin kovat- tai eläinrasvat.

        Ja neljänneksi. Onhan laadukas oliiviöljy maultaan ihan muuta kuin rypsiöljy.

        On ihan muuta: äklömpää !!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On ihan muuta: äklömpää !!!

        Höpön löpö.

        Maku on siis joissakin ruuissa aivan taivaallista! Miten on rypsin ja rapsin laita? 🙉🤣

        Tv TimmyH


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpön löpö.

        Maku on siis joissakin ruuissa aivan taivaallista! Miten on rypsin ja rapsin laita? 🙉🤣

        Tv TimmyH

        Italialaista grappaa kyytipojaksi niin taivas aukeaa aa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mailmanlaajuisesti tiedetään että maissa joissa on oliiviöljy pääöljy on terveempiä ja pitkäikäisempiä.

      Rypsiöljy karsinoituu jo 140 asteessa, tietääkseni. aiheuttaa ehkä syöpää ja aivokasvaimia,?

      1939

      • "Rypsiöljy karsinoituu jo 140 asteessa, tietääkseni. aiheuttaa ehkä syöpää ja aivokasvaimia,?"

        Tuskinpa näin jyrkästi voi sanoa rypsiöljystä, varsinkin kun et pysty laittamaan mitään tutkimuslähteitä väittettesi todisteeksi.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Rypsiöljy karsinoituu jo 140 asteessa, tietääkseni. aiheuttaa ehkä syöpää ja aivokasvaimia,?"

        Tuskinpa näin jyrkästi voi sanoa rypsiöljystä, varsinkin kun et pysty laittamaan mitään tutkimuslähteitä väittettesi todisteeksi.

        Rypsiöljy vs. oliiviöljy kisassa paistamisessa rypsiöljy vie silti voiton, koska on kestävämpää.


      • Anonyymi

        Suomalaisten kuin myös muiden pohjoismaalaisten ynnä engelsmannienkin "pääöljy" on vuosisatoja ollut voi, öljyjen käyttö on siihen nähden ollut marginaalista, rypsit ja rapsit ovat meillä aivan nuoria tulokkaita...joten ei elinikiämme ainakaan rypsi- tai rapsiöljyistä voi syyttää...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaisten kuin myös muiden pohjoismaalaisten ynnä engelsmannienkin "pääöljy" on vuosisatoja ollut voi, öljyjen käyttö on siihen nähden ollut marginaalista, rypsit ja rapsit ovat meillä aivan nuoria tulokkaita...joten ei elinikiämme ainakaan rypsi- tai rapsiöljyistä voi syyttää...

        Rypsiöljyä käytetty jo kymmeniä vuosia sellaisenaan tai voin seassa, voin käyttö laskenut paljon huippuvuosista. Maun takia käytän itsekin jälleen sekoitetta, vaikkei yhtä terveellistä ehkä olekaan kuin pelkkä kasvirasva.


    • Anonyymi

      Tietoa on helposti saatavilla nykyaikana, joten ei tarvitse arvailla. Rypsi- ja rapsiöljyt kestää parhaiten kuumentamista ja ovat terveellsimpiä ja edullisimpia, oliiviöljyistä kuumentamiseen sopii paremmin halvat kuin kalliimmat kylmäpuristetut öljyt.

      "Kasviöljyistä ei-trooppiset eli sellaiset, jotka ovat jääkaappilämpötilassa juoksevia, ovat terveydelle hyväksi. Ne turvaavat riittävää pehmeän rasvan määrää ruokavaliossa. Siksi kasviöljyjen tulisi kuulua päivittäiseen ruokavalioon.

      Monipuolisimpia öljyjä ovat rypsi-, rapsi-, soija-, hamppu- ja saksanpähkinäöljyt, samoin camelina- ja pellavansiemenöljyt, sillä niissä on molempia elimistön tarvitsemista ns. välttämättömistä rasvahapoista, linoli- ja alfalinoleenihappoa.

      Myös muut ei-trooppiset kasviöljyt, esim. oliivi- ja auringonkukkaöljy, ovat hyviä terveydelle edullisen pehmeän rasvan lähteitä. Paistamiseen sopivat parhaiten rypsi- ja rapsiöljyt sekä edullisemmat oliiviöljyt. Kylmäpuristetut öljyt kestävät paistamista huonommin."
      https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/ruoka/mika-paras-oljy-ruoanlaittoon

      Samat tiedot löytyy monesta paikkaa jos ei yhtä henkilöä usko.

      • Anonyymi

        Itse olen käyttänyt paistamiseen useimmiten voisekoitetta ja halpaa oliiviöljyä, koska oliiviöljy säilyy hyvin lämpimässä, mutta jatkossa ostan ehkä rypsi- tai rapsiöljyä ja säilytän jääkaapissa. En uppopaista joten maku ja terveellisyys ratkaisee mitä käytän, auringonnkukkäöljy huonoin paistamiseen, rypsiöljyn maku muuttuu lämpimässä kun kuluu hitaasti. Vastenmielinen haju on monissa grillipaikoissakin ja nehän käyttävät samoja öljyjä pitkään.


    • Anonyymi

      EI OLE todellkaan. Olet ihan väärässä,hupsu.
      RYOSIÖLJY ON geneettisesti muutettua ja vahingollista ihmiselle.
      Oliiviöljy etenkin Kylmäpuristettu neitsytöly on terveellisein öljy.
      Luin juuri tästä Canola, rypsistä minkä,jo tiesin mutta lähde on ehdottomasti oikea. Rypsiöljyä tungetaan joka paikkaan leipomuksiin,margariiini ym ja LEIVÄT,KEKSIT MYSLIT!
      Aivosumu on yksi haitta mitä aiheuttaa.
      On ikävää että on paljon naivia hyväuskoisuutta kaikkeen.
      No saatte nähdä mitä mitä on valhetta ruoka asioissakin.

      • Anonyymi

        Pöljäke, Suomessa ja EU:ssa ei edes saa kasvattaa gmo-kasveja. Oliiviöljyissä sen sijaan on erittäin paljion väärennyksiä ja k-Euroopassa muutenkin paljon enemmän saasteita ja käytetään enemmän kasvinsuojeluaineita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      131
      1746
    2. Miksköhän mä oon tuolla

      Joskus antanut ymmärtää että olisin sun rinnoista pelkästään kiinnostunut 😂😁🤭 ja sä säikähdit että koskisin ilman lup
      Ikävä
      16
      1452
    3. Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TARINALTA ISOISÄSTÄ, JOLLA ON PARTA

      Pinnalliset käsitykset korkeammasta Todellisuudesta Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TAR
      Hindulaisuus
      329
      1012
    4. Tiedätkö miten pahalta tuntui

      Kun vetäydyit? Ei kuukausiksi vaan vuosiksi.
      Ikävä
      61
      1000
    5. J miehestä oikeaa

      Nimeä ei voi tänne julkaista mutta kannattaa olla varuillaan jos ”aistit” auki t nainen
      Ikävä
      90
      874
    6. Epäiletkö että kaivattusi

      On tai on ollut ihastunut sinuun?
      Ikävä
      66
      851
    7. Onko Lahdessa juhannuskokkoa?

      Entä vähän kauempana?
      Lahti
      1
      770
    8. Vanhemmalle naiselle

      Juhannussauna on lämpiämässä. 🌿🥵💦
      Ikävä
      46
      751
    9. Kysyit firman bileissä..

      .. että tulisinko luoksesi yöksi... Oliko se vain heitto. Mitäs jos olisin tullut? Naiselta
      Ikävä
      9
      681
    10. Miksi Suomessa uskotaan Usan kanssa tehtyihin sopimuksiin

      Kaikki viestit Usan suunnasta on ollut jo pitkän aikaa sen kaltainen että muiden liittolaismaidenkin sotilaallista autta
      Maailman menoa
      62
      668
    Aihe