En tiedä kuinka hyvin ihmiset muistaa tätä, mutta vielä muutama vuosi takaperin lähikauppojen vihannessäilykehyllyistä löytyi ituja suolaliemessä. Olen nyt etsinyt niitä isoista ja pienistä kaupoista, mutta en ole nähnyt niitä aikoihin. Ilmeisesti ovat menneet pois muodista, mutta minä tykkäsin! Hyviä ramenin kanssa. Onko kukaan spotannut niitä mistään?
Saako tölkki-ituja enää mistään?
5
100
Vastaukset
- Anonyymi
Ituja kannattaa kasvattaa itse. Tulee halvaksi, eikä suola ja vesikään paljon vielä maksa. On jo ihan suositeltava taito kotivarankin kannalta nykyään.
- Anonyymi
"On jo ihan suositeltava taito kotivarankin kannalta nykyään."
Joo, silloin kun nälän pitimiksi pitää ituja alkaa kasvattamaan niin hygienia ja terveydenhoito on sitä tasoa (=olemattomia), ettei ituja parane syödä. - Anonyymi
Juu osaan idättää ituja, se ei ole ongelma. Tölkki-iduissa oli ihan oma maku ja tekstuuri jota ei kotona saa tehtyä, siksi kysyn mistä niitä löytää.
- Anonyymi
Muistan kun idätettiin kotona sinimailasia ja mungpapuja joskus kymeniä vuosia sitten.
Oli aika simppeliä.
Lasipurkki oli kuivauskaapissa siemenineen 45 asteen kulmassa ylösalaisin. Huuhdeltiin pari kertaa päivässä, viiden päivän jälkeen sai syödä ja laittaa uudet tulemaan.
Löysin ohjeen:
Itujen kasvatus kotona
Tarvikkeet
siemeniä
astia siementen liottamista varten
siivilä
lasipurkki
harsokangasta
Kuminauha tai narua harson kiinnitämiseen
Tee näin
Huolehdi, että idätykseen käyttämäsi astiat ja välineet ovat puhtaat ja käsittele niitä sekä siemeniä puhtain käsin.
Huuhtele siemenet huolella ennen idättämisen aloittamista.
Liota siemeniä runsaassa vedessä noin 4–5 tuntia. Papujen liotusaika on pidempi eli 6–12 tuntia.
Huuhtele siemenet ennen lasipurkkiin siirtämistä.
Pingota purkin suulle kuminauhan avulla ohut harsokangas ja nosta lasipurkki ylösalaisin 45 asteen kulmaan astiankuivauskaappiin.
Huuhtele siemeniä 2–4 kertaa päivässä. Siirrä siemenet jokaisen huuhtelukerran jälkeen takaisin lasipurkkiin, jotta siemenet pääsevät itämään astiankuivauskaapin pimeydessä.
Nauti idätyksen tuotoksista 2–5 päivän kuluttua lajikkeesta riippuen. Säilytä valmiit idut jääkaapissa ja käytä ne muutaman päivän kuluessa.- Anonyymi
Kiitos ohjeesta, mutta kuten sanoin, osaan idättää tuoreita ituja, ja ne ovat aivan eri makuisia ja tuntuisia kuin tölkki-idut. Tekisi nimenomaan niitä tölkitettyjä versioita mieli. Olen myös säilönyt ituja kotona, ja ne olivat ihan ok, mutta eivät myöskään samanlaisia mitä kaupasta sai.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap172214Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi842200Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen101486- 1011417
Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663901320Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1471216Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.255920- 78899
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha173884- 63874