Nyt on hyvä muistuttaa tällä uutisella siitä, että kasvikset ovat pahin ruokamyrkytysten aiheuttaja. Muistakaa pestä kasvikset kunnolla ja säilyttää ne asiallisesti kylmässä eikä jättää pöytään pitkäksi aikaa edes jouluna. Kasviksista pitäisi ajatella kuin ne olisivat raakaa kanaa tai kalaa. Kasvikset ovat ravintoarvoiltaan terveellisiä, mutta tämän ei saa antaa hämätä patogeenien suhteen. Kun ne yleensä syödään raakoina niin mahdollisia patogeeneja ei tapeta, ne pääsevät lisääntymään lämpimässä ja ruokamyrkytys on taattu.
”KAUPAT ovat vetäneet myynnistä kolme eri välipalatuotetta niissä havaitun salmonellariskin vuoksi.
Takaisinveto koskee S-ryhmän myymää Makula Falafel Wrap 300g -tuotetta, Keskon myymää Pirkka helposti mukaan vegepatonki 300g:aa sekä R-kioskin myymää R-salaatti feta-bulgur 200g:aa.”
https://www.hs.fi/suomi/art-2000010918488.html
Kasvikset pahin ruokamyrkytysten aiheuttaja
17
96
Vastaukset
- Anonyymi
Mulla meni viinirypäleistä pakki ihan sekaisin. Joko olin ne pessyt huonosti tai sit niissä oli laksatiivinen vaikutus. Puoli kiloa niitä meni. Mut toi oli eka kerta kun noin kävi.
Tv TimmyH - AnonyymiUUSI
Kappas, tenttumamma aloitti jälleen trollaamisen, oliko Sinolia tarjouksessa?
"Kolme yleisintä bakteerimyrkytysten aiheuttajaa ovat eläinperäisiä ja lähes kaikki muutkin. Norovirus taas tulee useimmiten juomavedestä.
Kampylobakteeri 5 095 Zoonoosi, usein hyötyeläimillä, eniten siipikarjalla
86 % ulkomailta, yleensä ruoasta Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Salmonella 1 448 Zoonoosi, useissa hyötyeläimissä, eniten naudalla, sialla, siipikarjalla
Harvinainen Suomen hyötyeläimillä. Noin 80 % taudeista ulkomailta. Ks. Kampylobakteerin, salmonellan, shigellan ja EHEC-bakteerin aiheuttamat suolistotulehdukset
Yersinia 651 Zoonoosi, yleisin sialla
Pääasiassa kotimaisia tartuntoja.
Zoonoosi tarkoittaa eläinperäistä ellei tenttumamma sitäkään tiedä!"Kolme yleisintä bakteerimyrkytysten aiheuttajaa ovat eläinperäisiä..."
Toki näin on, mutta ne saadaan ihmisen elimistöön siten, että syödään kypsentämättömiä kasviksia, joita on lannoitettu eläinten ulosteilla ja virtsalla.- AnonyymiUUSI
Grillaava_rouva kirjoitti:
"Kolme yleisintä bakteerimyrkytysten aiheuttajaa ovat eläinperäisiä..."
Toki näin on, mutta ne saadaan ihmisen elimistöön siten, että syödään kypsentämättömiä kasviksia, joita on lannoitettu eläinten ulosteilla ja virtsalla.Paremminkin huonosti kypsennettyä lihaa ja kasvikset saastuu yleisimmin leikkuulaudasta kun samalla leikattu raakaa lihaa.
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Paremminkin huonosti kypsennettyä lihaa ja kasvikset saastuu yleisimmin leikkuulaudasta kun samalla leikattu raakaa lihaa.
"...samalla leikattu raakaa lihaa."
Miten raa'assa lihassa on virtsaa ja ulosteita? - AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
"...samalla leikattu raakaa lihaa."
Miten raa'assa lihassa on virtsaa ja ulosteita?Tenttumamma ei pese käsiään kun käy puskassa :D
Ei lihan bakteerit tarvitse olla peräisin ulosteista, mutta onhan sekin mahdollista ellei teurastamolla ole hygienia ja tuotantotavat kunnossa, voi tarttua myös missä tahansa vaiheessa kun lihaa käsitellään. - AnonyymiUUSI
Grillaava_rouva kirjoitti:
"Kolme yleisintä bakteerimyrkytysten aiheuttajaa ovat eläinperäisiä..."
Toki näin on, mutta ne saadaan ihmisen elimistöön siten, että syödään kypsentämättömiä kasviksia, joita on lannoitettu eläinten ulosteilla ja virtsalla.SYYNÄ ON TUORE LIETELANTA.
SÄILIÖÖN VARASTOIDAAN KAIKKI MAHDOLLINEN JA RUISKUTETAAN KASVIKSILLE.
-
TOINEN ON VIHREIDEN SUOSIMA (MILJOONA LINNUNPÖNTTÖÄ) TUORETTA LINNUNPASKAA BILJOONIA LINTUJA LEVITTÄÄ VILJAPELLOILLE.
-
TÄTÄ VAARAA ON RYHDYTTY TORJUMAAN, VILJELYMAAT JÄTETÄÄN LUONNONTILAAN JA MILJOONA TUKIAISET NOSTETAAN.
- AnonyymiUUSI
Kasvisruoatkin voi aiheuttaa myrkytyksiä lihan takia, koska käytetty samaa leikkuulautaa tai esim salaatissa eläinperäistä tuotetta joukossa, kalaa, äyriäistä, kermaa, majoneesia...
"Ruokaviraston ylitarkastaja Riina Tolvanen vahvistaa, että leikkuulautojen yleinen hygieniaongelma on se, että niiden pinta on liian kulunut. Sama ikivanha leikkuulauta on käytössä vuodesta toiseen.
On hyvä ottaa tavaksi tarkastaa leikkuupinnat kerran vuoteen. Jos lempiruokiin kuuluu sushi ja leikkuulaudalla käsitellään usein sellaisenaan syötävää kalaa, on syytä olla erityisen tarkkana.
– Esimerkiksi lihasnesteet imeytyvät nopeasti puiseen leikkuulautaan, Tolvanen sanoo.
Puinen leikkuulauta täytyy muistaa pestä aina heti käytön jälkeen, jotta neste ei ehdi imeytyä sen pintaa syvemmälle.
Tolvasen mukaan suurin pöpövaara piilee siinä, että leikkuulautoja tulee arjen askareissa helposti käyttäneeksi ristiin. Kiireessä kokkaillessa tulee pilkkoneeksi kalat ja salaatit epähuomiossa samalla alustalla, jolloin raa’an kalan sisältämät bakteerit siirtyvät sujuvasti suoraan salaattiin.
Tolvanen suosittelee, että kotiin hankitaan eri leikkuulaudat eri tarkoituksiin. Puinen leikkuulauta soveltuu leivän viipalointiin, kun taas raa’alle kalalle, raa’alle lihalle ja vihanneksille kannattaa hankkia kullekin oma alustansa."
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000006380786.html
"Lihan valmistamisessa tulee olla erityisen huolellinen ja viimeistä käyttöpäivää tulee ehdottomasti noudattaa. Minimoit ruokamyrkytyksen riskin paistamalla lihan mahdollisimman kypsäksi. Jos kuitenkin haluat nauttia naudanlihapihvisi mediumina tai lohesi graavina, ole tarkka lämpötiloista niin paisto-, viilennys- kuin säilytysvaiheessa.
Pilko vihannekset ja liha erikseen omilla välineillä, etteivät ainesten bakteerit pääse sekoittumaan. Yhteinen leikkuulauta tai veitsi on yksi yleisimmistä ruokamyrkytyksen aiheuttajista."
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000006100873.html
Ehkäpä tenttumamman tapa huuhdella roskiksesta dyykattu ruoka alas sinolilla tappaa enimmät bakteerit :)"On hyvä ottaa tavaksi tarkastaa leikkuupinnat kerran vuoteen."
Jaa, kyllä minä tarkistan jokaisen leikkuukerran jälkeen.
"Esimerkiksi lihasnesteet imeytyvät nopeasti puiseen leikkuulautaan, Tolvanen sanoo."
Kukapa puisella laudalla lihaa käsittelisi?
"Tolvasen mukaan suurin pöpövaara piilee siinä, että leikkuulautoja tulee arjen askareissa helposti käyttäneeksi ristiin."
Juuri näin. Paskaisista kasviksista tarttuuu patogeeneja lihaan.
"Tolvanen suosittelee, että kotiin hankitaan eri leikkuulaudat eri tarkoituksiin. "
No shit Sherlock?
"Jos kuitenkin haluat nauttia naudanlihapihvisi mediumina tai lohesi graavina, ole tarkka lämpötiloista niin paisto-, viilennys- kuin säilytysvaiheessa."
Juuri näin ja erityisen tarkkana pitää olla, etteivät ne ole kosketuksissa kasviksiin, jotka on sotkettu eläinten ulosteilla.- AnonyymiUUSI
Grillaava_rouva kirjoitti:
"On hyvä ottaa tavaksi tarkastaa leikkuupinnat kerran vuoteen."
Jaa, kyllä minä tarkistan jokaisen leikkuukerran jälkeen.
"Esimerkiksi lihasnesteet imeytyvät nopeasti puiseen leikkuulautaan, Tolvanen sanoo."
Kukapa puisella laudalla lihaa käsittelisi?
"Tolvasen mukaan suurin pöpövaara piilee siinä, että leikkuulautoja tulee arjen askareissa helposti käyttäneeksi ristiin."
Juuri näin. Paskaisista kasviksista tarttuuu patogeeneja lihaan.
"Tolvanen suosittelee, että kotiin hankitaan eri leikkuulaudat eri tarkoituksiin. "
No shit Sherlock?
"Jos kuitenkin haluat nauttia naudanlihapihvisi mediumina tai lohesi graavina, ole tarkka lämpötiloista niin paisto-, viilennys- kuin säilytysvaiheessa."
Juuri näin ja erityisen tarkkana pitää olla, etteivät ne ole kosketuksissa kasviksiin, jotka on sotkettu eläinten ulosteilla.Ammattikokit käyttää tietenkin puista leikkuulautaa, mutta sinähän et olekaan ammattilainen.
Juuri niin, tenttumamman hankala pestä nuotiolla paskaisia käsiään, mutta uhraa pieni tilkka Sinolia käsien desinfiointiin äläkä juo kaikkea.
Juuri näin, jos tenttumammalla on vain eläinten ulosteilla saastuneita säilytyspaikkoja niin kasviksetkin kannattaa kypsentää huolellisesti! - AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Ammattikokit käyttää tietenkin puista leikkuulautaa, mutta sinähän et olekaan ammattilainen.
Juuri niin, tenttumamman hankala pestä nuotiolla paskaisia käsiään, mutta uhraa pieni tilkka Sinolia käsien desinfiointiin äläkä juo kaikkea.
Juuri näin, jos tenttumammalla on vain eläinten ulosteilla saastuneita säilytyspaikkoja niin kasviksetkin kannattaa kypsentää huolellisesti!"Ammattikokit käyttää tietenkin puista leikkuulautaa, mutta sinähän et olekaan ammattilainen."
No en ainakaan minä käytä kun leikkaan lihaa tai kalaa. - AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
"Ammattikokit käyttää tietenkin puista leikkuulautaa, mutta sinähän et olekaan ammattilainen."
No en ainakaan minä käytä kun leikkaan lihaa tai kalaa."mutta sinähän et olekaan ammattilainen"
- Niinhän tuossa todettiinkin. Myöskään muovisia ei pidä käyttää sekaisin, niihin tulee viiltoja mitkä kerää bakteereja, puu taas voi olla itsessään antibakteerinen, mutta ei estä lihan bakteereja tarttumasta kasviksiin ja lisääntymästä niissä. - AnonyymiUUSI
ALIVALTIOSIHTEERI UNUHA KUHITO MYÖNTÄÄ SUOMESSA HYGIENA ONGELMAN.
TAANOIN, KUN LEVISI TÄMÄ KIINALAINEN YLESMAAILMALLNEN TAPPAVA VIRUS, TILANNE OLI ERITTÄIN VAKAVA. MONET SAIRASTUIVAT JA JOPA KUOLIVAT.
SAMA PÄTEE RUUAN SUHTEEN.
LÄMPIMISTÄ MAISTA POIS MUUTTAVAT IHMISET OVAT SUURIN RISKI. SAIRASTUA JUURI VALKOINEN VÄHEMMISTÖ JA KUOLLA. - AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
ALIVALTIOSIHTEERI UNUHA KUHITO MYÖNTÄÄ SUOMESSA HYGIENA ONGELMAN.
TAANOIN, KUN LEVISI TÄMÄ KIINALAINEN YLESMAAILMALLNEN TAPPAVA VIRUS, TILANNE OLI ERITTÄIN VAKAVA. MONET SAIRASTUIVAT JA JOPA KUOLIVAT.
SAMA PÄTEE RUUAN SUHTEEN.
LÄMPIMISTÄ MAISTA POIS MUUTTAVAT IHMISET OVAT SUURIN RISKI. SAIRASTUA JUURI VALKOINEN VÄHEMMISTÖ JA KUOLLA.BUAHAHA, BUAHAHA..
Tv TimmyH
- AnonyymiUUSI
Mä en oo edes tullut ajatelleeksi koko asiaa. Oon käyttänyt sitä yhtä ja samaa. 😞 Nyt äkkiä Temuun ostoksille.. 😄
Tv TimmyH- AnonyymiUUSI
Ei leikkuulaudat paljoa maksa Suomessakaan, en viitsisi nähdä vaivaa tilata rojua temusta ja hakea vielä jostain mihin jakelu viekin. Minullakin on muoviset ja käytän sekaisin, mutta lihan jäljiltä laitan pesukoneeseen, eiköhän siellä bakteerit kuole ja puhdistu muutenkin. Puisia käytän lähinnä kuiville tuotteille.
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Ei leikkuulaudat paljoa maksa Suomessakaan, en viitsisi nähdä vaivaa tilata rojua temusta ja hakea vielä jostain mihin jakelu viekin. Minullakin on muoviset ja käytän sekaisin, mutta lihan jäljiltä laitan pesukoneeseen, eiköhän siellä bakteerit kuole ja puhdistu muutenkin. Puisia käytän lähinnä kuiville tuotteille.
Ei ole astianpesukonetta. Mut joo, saa noita halvalla muualtakin. Hyvä että ei ole mitään pöpöä tullut. 😐
Tv TimmyH
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä1364245Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.
Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda3272145Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik31994Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2481861- 1061780
IL - VARUSMIEHIÄ lähetetään jatkossa NATO-tehtäviin ulkomaille!
Suomen puolustuksen uudet linjaukset: Varusmiehiä suunnitellaan Nato-tehtäviin Puolustusministeri Antti Häkkänen esittel4531754Nyt kun Pride on ohi 3.0
Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että4771594MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar561395Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun4671310Esko Eerikäinen tatuoi kasvoihinsa rakkaan nimen - Kärkäs kommentti "Ritvasta" lävähti somessa
Ohhoh! Esko Eerikäinen on ottanut uuden tatuoinnin. Kyseessä ei ole mikä tahansa kuva minne tahansa, vaan Eerikäisen tat441306