Seiti ja turska, erinomaisia. Kalakeitossa, pannulla.
Seiti ja turska, parempaa kuin lohi
12
323
Vastaukset
- Anonyymi
Kirjolohi ja muikku ovat hyviä savustettuna, mutta noilla aivan liian rasvaisiksi jalostetuilla norjalaisilla myrkkylohilla ei tee mitään, närästävät vaan älyttömästi.
Seiti ja muut miedonmakuiset vähärasvaiset kalat käy melkein mihin vaan, pangasius yksi parhaita ulkomaisista kalakeitossa, pannulla, uunikalana jne. - Anonyymi
Kannatan jos kalat ovat fileenä. Seiti , Lohi, Puna ahven. Lohifilee paksua 5-6kg lohesta
tehtyä. Kalaa yht . 3kg. Tasan kaikkea. Saat parhaan kalakeiton. Sovita suhteessa miten haluat . Mutta puna ahven ja Lohi pää osassa. 2kpl valkosipuli
Sipulia , ja Tilliä tietysti . Perunaa 800gr , 3kpl porkkana. Mausteena suola , maustepippuri 10 kpl . Kalalientä 1.5 lt. -- 2.5litraa. Suolaa . maista 1tl -- 4tl.
Lisää maista. maista lisää.- Anonyymi
Sipuli on haitallista, tosin hyödyllistä kun tappaa rakkeja, mutta samalla tavalla haitallista myös ihmisille. Osalla ihmisistä elimistö onneksi kertookin ettei pidä syödä, oksennusreaktio ja hirveä närästys jos syö hiukankin.
- Anonyymi
Tuontapaista Seljankaa teen aina. Lisään mukaan Smetanan ,. kokeile..
Turskasta ja varmasti myös seitistä tulee hyvä kastike uunissa kun ruskistetut turskafileet hauduttaa tomaattikastikkeessa, jossa on tomaatteja (tomaattimurska sopii hyvin), oliiviöljyä, mustia oliiveja, kaprista, valkosipulia, persiljaa ja chiliä. Tomaattikastike kiehautetaan pannulla ja kaadetaan uunivuokaan fileiden päälle tai turskafileet laitetaan kastikepannussa uuniin 15 minuutiksi. Nautitaan pastan kanssa. Varmasti perunat tai muusi sopii myös hyvin.
- Anonyymi
Eikö turskan oma maku peity turhan tehokkaasti? Makuasioita, mutta itse tykkään syödä miedon makuisen turskan höyrytettynä. Ihan vaan suolaa ja voita kaveriksi sekä jotain vähän prosessoitua juuresta tai perunaa.
Anonyymi kirjoitti:
Eikö turskan oma maku peity turhan tehokkaasti? Makuasioita, mutta itse tykkään syödä miedon makuisen turskan höyrytettynä. Ihan vaan suolaa ja voita kaveriksi sekä jotain vähän prosessoitua juuresta tai perunaa.
”Eikö turskan oma maku peity turhan tehokkaasti?”
Suolaturskasta tulee parasta, siinä on voimakkaampi maku ja kiinteämpi rakenne kuin tuoreessa turskassa. Kokeilin tuota myös tuoreilla ja ohuilla turskafileillä ja ihan hyvää tulee siitäkin. Kastiketta ei saa olla liikaa eikä turskafileitä kannata kypsentää yli niin, että ne hajoaa kastikkeeseen hiutaleiksi. Tomaattipyrettä eikä muita happoja kannata laittaa vaan pitää kastike mietona.
- Anonyymi
Kuha on parasta kalaa melkein miten vaan laitettuna. Hyvänä kakkosena tulee kotimainen ahven. Toimivat jopa graavattuna mainiosti.
”Kuha on parasta kalaa melkein miten vaan laitettuna.”
Kuha on kuin kanan rintafilettä tai possun sisä/ulkofiletta, mautonta mutta helppoa syötävää vanhuksille ja lapsille. Ahven on paljon maukkaampaa kuten myös hauki oikein laitettuna.
- Anonyymi
Komppaan!
Turska on erinomainen kala ja turskan seläke parhaita raaka-aineita, mitä kuvitella voi.- Anonyymi
Viime viikkoina on kyllä tullut tehdyksi kalakeitot herkullisesta mateesta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Viime viikkoina on kyllä tullut tehdyksi kalakeitot herkullisesta mateesta.
Madekeittokin on mainio kausiruoka.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta643235Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433087- 422447
Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa992190- 311903
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271800- 481616
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä851405- 391290
- 811132