Mutta mistä johtuu että Zuçchini on mielestäni pahaa. Tai sitten en ole syönyt koskaan hyvin valmistettua kesä kurpitsaa. Mistäköhän tuokin nimi on keksitty. Suora käännös vai älyvapaa itse kelsitty?
Tv TimmyH
Meikä mandoliino tykkää suht paljon kasviksista
10
147
Vastaukset
- Anonyymi
Kesäkurpitsa on aika mitäänsanomaton maultaan. Kypsennettynä epämiellyttävä löllykkä koostumus. Hyödytön kasvis.
Kesäkurpitsa on myös englanninkielessä käytössä oleva nimi aikaisen satokauden ja lyhyen säilyvyyden kurpitsoille. Zucchini on yksi kesäkurpitsalajike.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Summer_squash
Kesäkurpitsa on aika mauton, kypsyy nopeasti ja ylikypsänä inhottavan löysä. Kesän satokauden vuoksi se on oivallinen grillaamiseen, jossa saadaan nopealla kuumalla kypsytyksellä maukasta rapeaa pintaa eikä siitä tule löysää.
Hyvä idea on höylätä juustohöylällä tai mandoliinilla ohuita taipuisia siivuja ja kääriä niitä muiden grillattavien ympärille, esimerkiksi herkkusieniin. Minä teen monesti niin, että täytän herkkusienen mausteisella tuorejuustotäytteellä ja kääräisen sen ohueen kesäkurpitsasiivuun. Ja koska kyseessä on mieto kasvis niin se sopii mainiosti myös salaattiin karkeaksi raastettuna.
Minä en käytä kesäkurpitsaan raastinta tai mandoliinia vaan veitsiä ja katsuramuki -tekniikkaa, jos näyte videolla.
https://m.youtube.com/watch?v=D1o1uAExKNw&pp=ygUTI-Wkp-agueOBruahguOCgOOBjQ==- Anonyymi
Englannissa kesäkurpista on courgette, kysyin kerran jenkkiläiseltä extralta mikä tämä(kesäkurpitsa) on englanniksi, vatasi että zucchini, ei ollut ikinä kuullutkaan courgetestä.
Kesäkurpitsan leikkuussa ammattilainen ei tatrvii mitään mitään pelleily-hifistelyveitsiä, terävä noxi riittää ihan hyvin. Anonyymi kirjoitti:
Englannissa kesäkurpista on courgette, kysyin kerran jenkkiläiseltä extralta mikä tämä(kesäkurpitsa) on englanniksi, vatasi että zucchini, ei ollut ikinä kuullutkaan courgetestä.
Kesäkurpitsan leikkuussa ammattilainen ei tatrvii mitään mitään pelleily-hifistelyveitsiä, terävä noxi riittää ihan hyvin.”Kesäkurpitsan leikkuussa ammattilainen ei tatrvii mitään mitään pelleily-hifistelyveitsiä, terävä noxi riittää ihan hyvin.”
Japanilainen usuba on nimenomaan ammattilaisten käyttämä veitsi kun Victorinoxista loppuu suorituskyky kesken 😂- Anonyymi
Ookoo. Ja semmoisenaan grillatessa oliiviöljy, suola, pippuri?! Minkä paksuista slaissia tuohon?
Eli toisessa tipsissä zucchini on pekonin korvikkeena?
Tv TimmyH - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ookoo. Ja semmoisenaan grillatessa oliiviöljy, suola, pippuri?! Minkä paksuista slaissia tuohon?
Eli toisessa tipsissä zucchini on pekonin korvikkeena?
Tv TimmyHRunsas oliiviöljy..?
Tv TimmyH - Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
”Kesäkurpitsan leikkuussa ammattilainen ei tatrvii mitään mitään pelleily-hifistelyveitsiä, terävä noxi riittää ihan hyvin.”
Japanilainen usuba on nimenomaan ammattilaisten käyttämä veitsi kun Victorinoxista loppuu suorituskyky kesken 😂Enpähän ole kenelläkään ammattilaisella nähnyt kyseistä hifistelypuukkoa, mutta noxeja on lähes kaikilla.
Miksi pikkurouvan pitää aina yrittää päteä ja saada sanotuksi viimeinen sana, vaikka ei asiasta tiedä oikeastaan mitään? Anonyymi kirjoitti:
Enpähän ole kenelläkään ammattilaisella nähnyt kyseistä hifistelypuukkoa, mutta noxeja on lähes kaikilla.
Miksi pikkurouvan pitää aina yrittää päteä ja saada sanotuksi viimeinen sana, vaikka ei asiasta tiedä oikeastaan mitään?”Enpähän ole kenelläkään ammattilaisella nähnyt kyseistä hifistelypuukkoa, mutta noxeja on lähes kaikilla.”
Ei tietenkään. Länsimaisessa keittiössä kasvikset paloitellaan. Japanilaisessa keittiössä niistä höylätään ohuita, nopeasti kypsyviä ja helposti syötäviä. Tämä siitä syystä, että japanilainen ruokavalio on kasvispainotteisempaa. Kun syö paljon kasviksia, kannattaa panostaa niiden helppoon kypsyvyyteen, syötävyyteen ja sulavuuteen vatsassa. Usuban ja Victorinoxin ero on sama kuin höylän ja kirveen ero. Kirves ja Victorinox halkaisee, höylä ja usuba sheivaa. Ja tosiaan usubaa käyttävät ammattikokit japanissa. Aloitteleva kokki käyttää ensimmäiset vuodet usubaa ja opettelee katsuramukin, ennen kuin pääsee edes lihaa tai kalaa leikkaamaan.
”Usuba bōchō (薄刃包丁 — lit. "thin blade kitchen knife") is the traditional vegetable knife for the professional Japanese chef.”
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Usuba_bōchō
”Miksi pikkurouvan pitää aina yrittää päteä ja saada sanotuksi viimeinen sana, vaikka ei asiasta tiedä oikeastaan mitään?”
Siksi, koska minä tiedän faktat, kuten tässäkin.Anonyymi kirjoitti:
Ookoo. Ja semmoisenaan grillatessa oliiviöljy, suola, pippuri?! Minkä paksuista slaissia tuohon?
Eli toisessa tipsissä zucchini on pekonin korvikkeena?
Tv TimmyH”Ookoo. Ja semmoisenaan grillatessa oliiviöljy, suola, pippuri?! Minkä paksuista slaissia tuohon?”
Oliiviöljy, suola ja pippuri on hyvä yhdistelmä. Oliiviöljyä ei tarvitse olla paljon vaan ihan ohuesti. En käyttäisi kaupan valmiita grillauskastikkeita, niissä on monesti liikaa sokeria ja se vain pilaa grillattavat ruuat.
”Eli toisessa tipsissä zucchini on pekonin korvikkeena?”
Kyllä, mahdollisimman ohuita siivuja. 1 mm vahvuinen olisi hyvä, mutta kyllä 2-3 mm vielä kääriytyy rullalle. Tavoittelisin mandoliinilla 2 mm, jos on terävä terä. Juustohöylä sopii myös hyvin, jos on leveö höylä ja pieni kurpitsa. Sen pitäisi kyetä leikkaamaan kerralla koko kurpitsan leveydeltä jos pituussuunnassa leikkaa.- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
”Enpähän ole kenelläkään ammattilaisella nähnyt kyseistä hifistelypuukkoa, mutta noxeja on lähes kaikilla.”
Ei tietenkään. Länsimaisessa keittiössä kasvikset paloitellaan. Japanilaisessa keittiössä niistä höylätään ohuita, nopeasti kypsyviä ja helposti syötäviä. Tämä siitä syystä, että japanilainen ruokavalio on kasvispainotteisempaa. Kun syö paljon kasviksia, kannattaa panostaa niiden helppoon kypsyvyyteen, syötävyyteen ja sulavuuteen vatsassa. Usuban ja Victorinoxin ero on sama kuin höylän ja kirveen ero. Kirves ja Victorinox halkaisee, höylä ja usuba sheivaa. Ja tosiaan usubaa käyttävät ammattikokit japanissa. Aloitteleva kokki käyttää ensimmäiset vuodet usubaa ja opettelee katsuramukin, ennen kuin pääsee edes lihaa tai kalaa leikkaamaan.
”Usuba bōchō (薄刃包丁 — lit. "thin blade kitchen knife") is the traditional vegetable knife for the professional Japanese chef.”
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Usuba_bōchō
”Miksi pikkurouvan pitää aina yrittää päteä ja saada sanotuksi viimeinen sana, vaikka ei asiasta tiedä oikeastaan mitään?”
Siksi, koska minä tiedän faktat, kuten tässäkin.Lainatakseni erästä nettitrollia, tenttumamman ja kokin ero on kuin kirveellä ja veitsellä :D
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista857415- 965364
- 2534524
- 444455
- 623227
- 482646
Olet oikeasti ollut
Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.222328Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit
Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘282291- 482240
- 412164