Mutta mistä johtuu että Zuçchini on mielestäni pahaa. Tai sitten en ole syönyt koskaan hyvin valmistettua kesä kurpitsaa. Mistäköhän tuokin nimi on keksitty. Suora käännös vai älyvapaa itse kelsitty?
Tv TimmyH
Meikä mandoliino tykkää suht paljon kasviksista
10
178
Vastaukset
- Anonyymi
Kesäkurpitsa on aika mitäänsanomaton maultaan. Kypsennettynä epämiellyttävä löllykkä koostumus. Hyödytön kasvis.
Kesäkurpitsa on myös englanninkielessä käytössä oleva nimi aikaisen satokauden ja lyhyen säilyvyyden kurpitsoille. Zucchini on yksi kesäkurpitsalajike.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Summer_squash
Kesäkurpitsa on aika mauton, kypsyy nopeasti ja ylikypsänä inhottavan löysä. Kesän satokauden vuoksi se on oivallinen grillaamiseen, jossa saadaan nopealla kuumalla kypsytyksellä maukasta rapeaa pintaa eikä siitä tule löysää.
Hyvä idea on höylätä juustohöylällä tai mandoliinilla ohuita taipuisia siivuja ja kääriä niitä muiden grillattavien ympärille, esimerkiksi herkkusieniin. Minä teen monesti niin, että täytän herkkusienen mausteisella tuorejuustotäytteellä ja kääräisen sen ohueen kesäkurpitsasiivuun. Ja koska kyseessä on mieto kasvis niin se sopii mainiosti myös salaattiin karkeaksi raastettuna.
Minä en käytä kesäkurpitsaan raastinta tai mandoliinia vaan veitsiä ja katsuramuki -tekniikkaa, jos näyte videolla.
https://m.youtube.com/watch?v=D1o1uAExKNw&pp=ygUTI-Wkp-agueOBruahguOCgOOBjQ==- Anonyymi
Englannissa kesäkurpista on courgette, kysyin kerran jenkkiläiseltä extralta mikä tämä(kesäkurpitsa) on englanniksi, vatasi että zucchini, ei ollut ikinä kuullutkaan courgetestä.
Kesäkurpitsan leikkuussa ammattilainen ei tatrvii mitään mitään pelleily-hifistelyveitsiä, terävä noxi riittää ihan hyvin. Anonyymi kirjoitti:
Englannissa kesäkurpista on courgette, kysyin kerran jenkkiläiseltä extralta mikä tämä(kesäkurpitsa) on englanniksi, vatasi että zucchini, ei ollut ikinä kuullutkaan courgetestä.
Kesäkurpitsan leikkuussa ammattilainen ei tatrvii mitään mitään pelleily-hifistelyveitsiä, terävä noxi riittää ihan hyvin.”Kesäkurpitsan leikkuussa ammattilainen ei tatrvii mitään mitään pelleily-hifistelyveitsiä, terävä noxi riittää ihan hyvin.”
Japanilainen usuba on nimenomaan ammattilaisten käyttämä veitsi kun Victorinoxista loppuu suorituskyky kesken 😂- Anonyymi
Ookoo. Ja semmoisenaan grillatessa oliiviöljy, suola, pippuri?! Minkä paksuista slaissia tuohon?
Eli toisessa tipsissä zucchini on pekonin korvikkeena?
Tv TimmyH - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ookoo. Ja semmoisenaan grillatessa oliiviöljy, suola, pippuri?! Minkä paksuista slaissia tuohon?
Eli toisessa tipsissä zucchini on pekonin korvikkeena?
Tv TimmyHRunsas oliiviöljy..?
Tv TimmyH - Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
”Kesäkurpitsan leikkuussa ammattilainen ei tatrvii mitään mitään pelleily-hifistelyveitsiä, terävä noxi riittää ihan hyvin.”
Japanilainen usuba on nimenomaan ammattilaisten käyttämä veitsi kun Victorinoxista loppuu suorituskyky kesken 😂Enpähän ole kenelläkään ammattilaisella nähnyt kyseistä hifistelypuukkoa, mutta noxeja on lähes kaikilla.
Miksi pikkurouvan pitää aina yrittää päteä ja saada sanotuksi viimeinen sana, vaikka ei asiasta tiedä oikeastaan mitään? Anonyymi kirjoitti:
Enpähän ole kenelläkään ammattilaisella nähnyt kyseistä hifistelypuukkoa, mutta noxeja on lähes kaikilla.
Miksi pikkurouvan pitää aina yrittää päteä ja saada sanotuksi viimeinen sana, vaikka ei asiasta tiedä oikeastaan mitään?”Enpähän ole kenelläkään ammattilaisella nähnyt kyseistä hifistelypuukkoa, mutta noxeja on lähes kaikilla.”
Ei tietenkään. Länsimaisessa keittiössä kasvikset paloitellaan. Japanilaisessa keittiössä niistä höylätään ohuita, nopeasti kypsyviä ja helposti syötäviä. Tämä siitä syystä, että japanilainen ruokavalio on kasvispainotteisempaa. Kun syö paljon kasviksia, kannattaa panostaa niiden helppoon kypsyvyyteen, syötävyyteen ja sulavuuteen vatsassa. Usuban ja Victorinoxin ero on sama kuin höylän ja kirveen ero. Kirves ja Victorinox halkaisee, höylä ja usuba sheivaa. Ja tosiaan usubaa käyttävät ammattikokit japanissa. Aloitteleva kokki käyttää ensimmäiset vuodet usubaa ja opettelee katsuramukin, ennen kuin pääsee edes lihaa tai kalaa leikkaamaan.
”Usuba bōchō (薄刃包丁 — lit. "thin blade kitchen knife") is the traditional vegetable knife for the professional Japanese chef.”
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Usuba_bōchō
”Miksi pikkurouvan pitää aina yrittää päteä ja saada sanotuksi viimeinen sana, vaikka ei asiasta tiedä oikeastaan mitään?”
Siksi, koska minä tiedän faktat, kuten tässäkin.Anonyymi kirjoitti:
Ookoo. Ja semmoisenaan grillatessa oliiviöljy, suola, pippuri?! Minkä paksuista slaissia tuohon?
Eli toisessa tipsissä zucchini on pekonin korvikkeena?
Tv TimmyH”Ookoo. Ja semmoisenaan grillatessa oliiviöljy, suola, pippuri?! Minkä paksuista slaissia tuohon?”
Oliiviöljy, suola ja pippuri on hyvä yhdistelmä. Oliiviöljyä ei tarvitse olla paljon vaan ihan ohuesti. En käyttäisi kaupan valmiita grillauskastikkeita, niissä on monesti liikaa sokeria ja se vain pilaa grillattavat ruuat.
”Eli toisessa tipsissä zucchini on pekonin korvikkeena?”
Kyllä, mahdollisimman ohuita siivuja. 1 mm vahvuinen olisi hyvä, mutta kyllä 2-3 mm vielä kääriytyy rullalle. Tavoittelisin mandoliinilla 2 mm, jos on terävä terä. Juustohöylä sopii myös hyvin, jos on leveö höylä ja pieni kurpitsa. Sen pitäisi kyetä leikkaamaan kerralla koko kurpitsan leveydeltä jos pituussuunnassa leikkaa.- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
”Enpähän ole kenelläkään ammattilaisella nähnyt kyseistä hifistelypuukkoa, mutta noxeja on lähes kaikilla.”
Ei tietenkään. Länsimaisessa keittiössä kasvikset paloitellaan. Japanilaisessa keittiössä niistä höylätään ohuita, nopeasti kypsyviä ja helposti syötäviä. Tämä siitä syystä, että japanilainen ruokavalio on kasvispainotteisempaa. Kun syö paljon kasviksia, kannattaa panostaa niiden helppoon kypsyvyyteen, syötävyyteen ja sulavuuteen vatsassa. Usuban ja Victorinoxin ero on sama kuin höylän ja kirveen ero. Kirves ja Victorinox halkaisee, höylä ja usuba sheivaa. Ja tosiaan usubaa käyttävät ammattikokit japanissa. Aloitteleva kokki käyttää ensimmäiset vuodet usubaa ja opettelee katsuramukin, ennen kuin pääsee edes lihaa tai kalaa leikkaamaan.
”Usuba bōchō (薄刃包丁 — lit. "thin blade kitchen knife") is the traditional vegetable knife for the professional Japanese chef.”
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Usuba_bōchō
”Miksi pikkurouvan pitää aina yrittää päteä ja saada sanotuksi viimeinen sana, vaikka ei asiasta tiedä oikeastaan mitään?”
Siksi, koska minä tiedän faktat, kuten tässäkin.Lainatakseni erästä nettitrollia, tenttumamman ja kokin ero on kuin kirveellä ja veitsellä :D
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
SDP palauttaa Suomen kansalle kulta-ajat
Hyvinvointivalto on pääosin SDP:n ja osin myös Maalaisliiton rakentama. Hyvinvointivaltion ylläpito edellyttää oikeude15413535Aamun Riikka: työttömyydessä lähestytään viime laman synkintä vaihetta
Nopeasti mentiiin upean Marinin hallituksen ennätystyöllisyydestä toiseen ääripäähän, kohti Suomen historian kurjimpia t749804Älkää vassarit kuvitelko, että Marinin kulta-ajat palaavat
Vaikka demarit voittaisivat seuraavat vaalit, se ei palauta Marinin taskut-täyteen-kelasta-aikaa takaisin, ei voi eikä h999172Suomen velka kasvoi ennätysvauhtia - Mäkynen repostelee
– Velka kasvoi eniten tilaston historiassa, Mäkynen kirjoittaa. – Vuoden 2025 toisella neljänneksellä selvästi eniten k218159Giorgia Meloni vs Riikka Purra
Kyllä Italian pääministeri on kauniimpi ja seksikkäämpi, kuin Suomen valtiovarainministeri Riikka Purra. Mitä jotkut näk406783Johtuuko vasemmistolaisten inho kristinuskoa kohtaan heidän islamin uskostaan?
Tätä jäin pohdiskelemaan.1506195Gallup, PS:lle JÄRISYTTÄVÄ nousu, SDP suurin laskija
https://yle.fi/a/74-20186114 PS kovaa vauhtia nousemassa ennen 2027 vaaleja suurimmaksi puolueeksi. Nyt mennään jo etua724308Ohhoh. Kokoomusvirkamiehen mukaan Suomessa ei ole työttömyyskriisiä
Kun kokoomuksen johtama hallitus epäonnistuu täydellisesti talouspolitiikassaan, niin aikaisemmin erittäin pahaksi määri243415Persut JYTKYTTÄÄ ylös, ohi kepun! +2,1 %
Persut palasi kolmen suurimman joukkoon ja on matkalla kohti kevään 2027 eduskuntavaalivoittoa. Sosialistit ovat syöksy393407En lähde armeijaan enkä siviilipalvelukseen
Maanantaina telkan uutisissa toistamiseen kerrottiin tästä luuserista, joka kärsii muka "masennuksesta", mutta nauraa rä4011300