Meikä mandoliino tykkää suht paljon kasviksista

Anonyymi-ap

Mutta mistä johtuu että Zuçchini on mielestäni pahaa. Tai sitten en ole syönyt koskaan hyvin valmistettua kesä kurpitsaa. Mistäköhän tuokin nimi on keksitty. Suora käännös vai älyvapaa itse kelsitty?

Tv TimmyH

10

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kesäkurpitsa on aika mitäänsanomaton maultaan. Kypsennettynä epämiellyttävä löllykkä koostumus. Hyödytön kasvis.

    • Kesäkurpitsa on myös englanninkielessä käytössä oleva nimi aikaisen satokauden ja lyhyen säilyvyyden kurpitsoille. Zucchini on yksi kesäkurpitsalajike.

      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Summer_squash

      Kesäkurpitsa on aika mauton, kypsyy nopeasti ja ylikypsänä inhottavan löysä. Kesän satokauden vuoksi se on oivallinen grillaamiseen, jossa saadaan nopealla kuumalla kypsytyksellä maukasta rapeaa pintaa eikä siitä tule löysää.

      Hyvä idea on höylätä juustohöylällä tai mandoliinilla ohuita taipuisia siivuja ja kääriä niitä muiden grillattavien ympärille, esimerkiksi herkkusieniin. Minä teen monesti niin, että täytän herkkusienen mausteisella tuorejuustotäytteellä ja kääräisen sen ohueen kesäkurpitsasiivuun. Ja koska kyseessä on mieto kasvis niin se sopii mainiosti myös salaattiin karkeaksi raastettuna.

      Minä en käytä kesäkurpitsaan raastinta tai mandoliinia vaan veitsiä ja katsuramuki -tekniikkaa, jos näyte videolla.

      https://m.youtube.com/watch?v=D1o1uAExKNw&pp=ygUTI-Wkp-agueOBruahguOCgOOBjQ==

      • Anonyymi

        Englannissa kesäkurpista on courgette, kysyin kerran jenkkiläiseltä extralta mikä tämä(kesäkurpitsa) on englanniksi, vatasi että zucchini, ei ollut ikinä kuullutkaan courgetestä.

        Kesäkurpitsan leikkuussa ammattilainen ei tatrvii mitään mitään pelleily-hifistelyveitsiä, terävä noxi riittää ihan hyvin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Englannissa kesäkurpista on courgette, kysyin kerran jenkkiläiseltä extralta mikä tämä(kesäkurpitsa) on englanniksi, vatasi että zucchini, ei ollut ikinä kuullutkaan courgetestä.

        Kesäkurpitsan leikkuussa ammattilainen ei tatrvii mitään mitään pelleily-hifistelyveitsiä, terävä noxi riittää ihan hyvin.

        ”Kesäkurpitsan leikkuussa ammattilainen ei tatrvii mitään mitään pelleily-hifistelyveitsiä, terävä noxi riittää ihan hyvin.”

        Japanilainen usuba on nimenomaan ammattilaisten käyttämä veitsi kun Victorinoxista loppuu suorituskyky kesken 😂


      • Anonyymi

        Ookoo. Ja semmoisenaan grillatessa oliiviöljy, suola, pippuri?! Minkä paksuista slaissia tuohon?

        Eli toisessa tipsissä zucchini on pekonin korvikkeena?

        Tv TimmyH


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ookoo. Ja semmoisenaan grillatessa oliiviöljy, suola, pippuri?! Minkä paksuista slaissia tuohon?

        Eli toisessa tipsissä zucchini on pekonin korvikkeena?

        Tv TimmyH

        Runsas oliiviöljy..?

        Tv TimmyH


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Kesäkurpitsan leikkuussa ammattilainen ei tatrvii mitään mitään pelleily-hifistelyveitsiä, terävä noxi riittää ihan hyvin.”

        Japanilainen usuba on nimenomaan ammattilaisten käyttämä veitsi kun Victorinoxista loppuu suorituskyky kesken 😂

        Enpähän ole kenelläkään ammattilaisella nähnyt kyseistä hifistelypuukkoa, mutta noxeja on lähes kaikilla.
        Miksi pikkurouvan pitää aina yrittää päteä ja saada sanotuksi viimeinen sana, vaikka ei asiasta tiedä oikeastaan mitään?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Enpähän ole kenelläkään ammattilaisella nähnyt kyseistä hifistelypuukkoa, mutta noxeja on lähes kaikilla.
        Miksi pikkurouvan pitää aina yrittää päteä ja saada sanotuksi viimeinen sana, vaikka ei asiasta tiedä oikeastaan mitään?

        ”Enpähän ole kenelläkään ammattilaisella nähnyt kyseistä hifistelypuukkoa, mutta noxeja on lähes kaikilla.”

        Ei tietenkään. Länsimaisessa keittiössä kasvikset paloitellaan. Japanilaisessa keittiössä niistä höylätään ohuita, nopeasti kypsyviä ja helposti syötäviä. Tämä siitä syystä, että japanilainen ruokavalio on kasvispainotteisempaa. Kun syö paljon kasviksia, kannattaa panostaa niiden helppoon kypsyvyyteen, syötävyyteen ja sulavuuteen vatsassa. Usuban ja Victorinoxin ero on sama kuin höylän ja kirveen ero. Kirves ja Victorinox halkaisee, höylä ja usuba sheivaa. Ja tosiaan usubaa käyttävät ammattikokit japanissa. Aloitteleva kokki käyttää ensimmäiset vuodet usubaa ja opettelee katsuramukin, ennen kuin pääsee edes lihaa tai kalaa leikkaamaan.

        ”Usuba bōchō (薄刃包丁 — lit. "thin blade kitchen knife") is the traditional vegetable knife for the professional Japanese chef.”

        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Usuba_bōchō

        ”Miksi pikkurouvan pitää aina yrittää päteä ja saada sanotuksi viimeinen sana, vaikka ei asiasta tiedä oikeastaan mitään?”

        Siksi, koska minä tiedän faktat, kuten tässäkin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ookoo. Ja semmoisenaan grillatessa oliiviöljy, suola, pippuri?! Minkä paksuista slaissia tuohon?

        Eli toisessa tipsissä zucchini on pekonin korvikkeena?

        Tv TimmyH

        ”Ookoo. Ja semmoisenaan grillatessa oliiviöljy, suola, pippuri?! Minkä paksuista slaissia tuohon?”

        Oliiviöljy, suola ja pippuri on hyvä yhdistelmä. Oliiviöljyä ei tarvitse olla paljon vaan ihan ohuesti. En käyttäisi kaupan valmiita grillauskastikkeita, niissä on monesti liikaa sokeria ja se vain pilaa grillattavat ruuat.

        ”Eli toisessa tipsissä zucchini on pekonin korvikkeena?”

        Kyllä, mahdollisimman ohuita siivuja. 1 mm vahvuinen olisi hyvä, mutta kyllä 2-3 mm vielä kääriytyy rullalle. Tavoittelisin mandoliinilla 2 mm, jos on terävä terä. Juustohöylä sopii myös hyvin, jos on leveö höylä ja pieni kurpitsa. Sen pitäisi kyetä leikkaamaan kerralla koko kurpitsan leveydeltä jos pituussuunnassa leikkaa.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Enpähän ole kenelläkään ammattilaisella nähnyt kyseistä hifistelypuukkoa, mutta noxeja on lähes kaikilla.”

        Ei tietenkään. Länsimaisessa keittiössä kasvikset paloitellaan. Japanilaisessa keittiössä niistä höylätään ohuita, nopeasti kypsyviä ja helposti syötäviä. Tämä siitä syystä, että japanilainen ruokavalio on kasvispainotteisempaa. Kun syö paljon kasviksia, kannattaa panostaa niiden helppoon kypsyvyyteen, syötävyyteen ja sulavuuteen vatsassa. Usuban ja Victorinoxin ero on sama kuin höylän ja kirveen ero. Kirves ja Victorinox halkaisee, höylä ja usuba sheivaa. Ja tosiaan usubaa käyttävät ammattikokit japanissa. Aloitteleva kokki käyttää ensimmäiset vuodet usubaa ja opettelee katsuramukin, ennen kuin pääsee edes lihaa tai kalaa leikkaamaan.

        ”Usuba bōchō (薄刃包丁 — lit. "thin blade kitchen knife") is the traditional vegetable knife for the professional Japanese chef.”

        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Usuba_bōchō

        ”Miksi pikkurouvan pitää aina yrittää päteä ja saada sanotuksi viimeinen sana, vaikka ei asiasta tiedä oikeastaan mitään?”

        Siksi, koska minä tiedän faktat, kuten tässäkin.

        Lainatakseni erästä nettitrollia, tenttumamman ja kokin ero on kuin kirveellä ja veitsellä :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      231
      4148
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      112
      2614
    3. Miten löydän sinut

      Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit
      Ikävä
      38
      2345
    4. Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla

      Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?
      Heinola
      81
      1426
    5. Vaikea tilanne

      Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te
      Ikävä
      114
      1394
    6. Milloin kaivatullasi

      .. on nimipäivä?
      Ikävä
      48
      1169
    7. Kehtaisitko näyttäytyä

      kaivattusi seurassa?
      Ikävä
      77
      1075
    8. Ne viimeiset kerrat

      Kun katsoit minua niin lämpimästi. En unohda sitä ❤️
      Ikävä
      59
      943
    9. Missä kunnassa kaivattusi asuu

      Kuinka tarkkaa uskalla sanoa?
      Ikävä
      45
      926
    10. Emme koskaan keskustelleet kasvotusten syistä välirikollemme

      Enkä voisi kertoa perimmäistä rehellistä syytä. Kerroin sinulle pintapuolisen ”paketin” ja otin tavallaan omalle vastuu
      Ikävä
      58
      911
    Aihe