Onpa hyvä että päästiin eroon niistä iänikuisista vesirinkeleista.
Voirinkelin, vesirinkelin tai paljaan rinkelin tilalle on nyt saatu BAGELi
Olennainen osa bagelissa on vesirinkeli, jonka päälle on ripoteltu seesamin siemeniä
Pelkkä vesinkeli mutta se kuulostaa niin maalaismaiselta.
Leikataan vesirikeli halki ja laitetaan väliin niin eksoottista creme fraicea tai muuta tuorejuustoa ehkäpä salaatinlehti,
Heti muuttuu olo kansainväliseksi ja tunnet itsesi tosi urbaaniksi.
Itse voitelisin vesirinkelini smetanalla.
Suomeen on tullut uusi leivonnainen
12
477
Vastaukset
Onhan noilla ihan selkeät erot:
AI-yhteenveto
The Difference Between Pretzels and Bagels
Bagels and soft pretzels are both bread products known for their chewy texture, achieved by boiling before baking. However, they differ in dough composition, boiling process, and final flavor. Bagels are typically made with high-gluten flour and boiled in a solution of honey or malt. Pretzels, on the other hand, use all-purpose or bread flour and are boiled in a baking soda or lye solution.- Anonyymi
Ja sama suomeksi kiitos, osaat kuitenkin ehkä?????
- Anonyymi
Pretzelien ja bagelien välinen ero
Bagelit ja pehmeät pretzelit ovat molemmat leipätuotteita, jotka tunnetaan pureskeltavasta koostumuksestaan, joka saavutetaan keittämällä ne ennen paistamista. Ne eroavat kuitenkin toisistaan taikinan koostumuksen, keittoprosessin ja lopullisen maun suhteen. Bagelit valmistetaan tyypillisesti runsasgluteenisista jauhoista ja keitetään hunaja- tai mallasliuoksessa. Pretzeleissä taas käytetään yleisjauhoja tai leipäjauhoja ja ne keitetään ruokasooda- tai lipeäliuoksessa.
*********
Viipurinrinkelit ovat lähellä pretzeliä, mutta pretzel on suolainen kun taas viipurinrinkeli on makea. Vesirinkeli on taas viipurinrinkelin, noh, vesitetty versio eli kuivempi ja mauttomampi. Rinkelit ovat bageliin verrattuna murenevampia ja vähän kuivempia käytetyistä jauhoista ja hydraatiosta johtuen. Itse en pidä vesirinkeleitä missään arvossa. Jos tarvitsen rinkeliä niin syön pretzelin. Rinkelistä tai pretzelistä ei taas voi tehdä täytettyä voileipää vaan se vaatii bagelin, joka pysyy jopa tavallista leipää paremmin kasassa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pretzelien ja bagelien välinen ero
Bagelit ja pehmeät pretzelit ovat molemmat leipätuotteita, jotka tunnetaan pureskeltavasta koostumuksestaan, joka saavutetaan keittämällä ne ennen paistamista. Ne eroavat kuitenkin toisistaan taikinan koostumuksen, keittoprosessin ja lopullisen maun suhteen. Bagelit valmistetaan tyypillisesti runsasgluteenisista jauhoista ja keitetään hunaja- tai mallasliuoksessa. Pretzeleissä taas käytetään yleisjauhoja tai leipäjauhoja ja ne keitetään ruokasooda- tai lipeäliuoksessa.
*********
Viipurinrinkelit ovat lähellä pretzeliä, mutta pretzel on suolainen kun taas viipurinrinkeli on makea. Vesirinkeli on taas viipurinrinkelin, noh, vesitetty versio eli kuivempi ja mauttomampi. Rinkelit ovat bageliin verrattuna murenevampia ja vähän kuivempia käytetyistä jauhoista ja hydraatiosta johtuen. Itse en pidä vesirinkeleitä missään arvossa. Jos tarvitsen rinkeliä niin syön pretzelin. Rinkelistä tai pretzelistä ei taas voi tehdä täytettyä voileipää vaan se vaatii bagelin, joka pysyy jopa tavallista leipää paremmin kasassa.Vesirinkelillä ei ole juuri mitään yhteistä pretzelin kanssa, eikä kuulu olla kuiva, vain pinta kiinteämpi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vesirinkelillä ei ole juuri mitään yhteistä pretzelin kanssa, eikä kuulu olla kuiva, vain pinta kiinteämpi.
Eikö vesirinkelit ole sitä kuivaa moskaa, mitä halpahallit myy 10 kg säkeissä? Lähinnä hevosille tarkoitettua.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eikö vesirinkelit ole sitä kuivaa moskaa, mitä halpahallit myy 10 kg säkeissä? Lähinnä hevosille tarkoitettua.
Ei ole, ne on tavallisia rinkeleitä, oikea vesirinkeli keitetään pikaisesti suolavedessä ja paistetaan sen jälkeen uunissa, koostumus on suolaisen maukas ja pehmeä syödään voin kanssa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei ole, ne on tavallisia rinkeleitä, oikea vesirinkeli keitetään pikaisesti suolavedessä ja paistetaan sen jälkeen uunissa, koostumus on suolaisen maukas ja pehmeä syödään voin kanssa.
Oli ne herkkua lapsena, itse en ole viitsinyt koskaan tehdä.
- Anonyymi
Eikö niitä vesirinkeleitä voi paistaa vaikka köyhinä ritareina, tulee vaihtelua!
- Anonyymi
Hah noita bageleita on saanut suomesta jo vuosikausia, mekin niitä tilattiin ravintolaan jo kauan sitten, ei siis mitään uutta no ehkä joillekin on.
- Anonyymi
Sen verran uutta että voi pyytää ylihintaa.
- Anonyymi
Ai että, nyt on paljon parempi. Tuntee itsensä ihan tyylikkääksi new yorkilaiseksi kun syö bageleita eikä samanlaisia vesirinkeleitä.
Päivällä sitten brunssille EIKÄ ruokatauolle. - Anonyymi
Tuli maisteltua, tuoreena menetteli, mutta seuraavana päivänä mautonta pakkopullaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2504526Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1252965Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412732Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?741700Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1051553Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn171437- 521295
- 921216
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2021067- 471055