Kaalikääryleiden kaali. Voiko pakastaa ensin?

Kokemustako onko?

Kuulin tuossa, että ei kannata kaalikerää keittää, vaan laittaa pakasteeseen ja kun se sulaa, niin pehmenee niin paljon, että on paras kääryleiden pyörittämiseen. Onko kukaan kokeilut?
Toimiiko?

17

8491

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiril

      mutta epäilen lopputulosta. Kyllä paras tulos saadaan keittämällä kaalia ja itse teen samalla kertaa kaalikeiton jäljelle jääneistä kaaleista johon lisään sitten juureksia ja lopuksi pyörittelen jauhelihasta pullia joukkoon.

    • kaalista

      kaalikääryleitä?!Joku on tainnu juksata,tuolla logiikallahan sen käälinkerän voisi hakea suoraan pellolta myöhään syksyllä jo pakkasten tultua.Ehkä kannatta kuitenkin ottaa iso kattila ja keittää kaalia tai kaalinlehtiä siinä.

    • kaalinen

      Itse en omista niin suurta kattilaa johon mahtuis iso kaali, joten käytän hyväksi oppimaani keinoa. Kaali vain muovipussiin, sellaiseen rahisevaan pussiin, sitten vain mikroon 15 minuutiksi ja lehdet ovat valmiita käärylöihin. Jos sattuu niin, ettei sisä lehdet ole pehmenneet, niin sitten vaan uudestaan mikroon kypsymään.

      Kaalikääryleiden täytteeksi olen pannut purkillisen säilöttyjä tomaatinpalasia ja lasillisen keittämätöntä riisia ja sipuli ja valkosipuli murskaa ja mausteita maun mukaan. Sitten vaan pataan porisemaan maustettuun tomaaattimehuun, mausteeksi käy luraus cilikastiketta ja soija kastiketta ja muita yrttejä joista tykkää. Valmista on noin tunnin sisällä. Tällä ohjeella voi tehdä myös täytettyja paprikoita. Ja jos on lihan ystävä voi sinne täytteen sekaan sekoittaa myös paistettua jauhelihaa.

    • ja toimii

      Olen väsännyt kaalikääryleitä pakastetusta kaalista.Ei ole kääryleitten teko koskaan ollut helpompaa,lehdet oli kestäviä,eikä niinkuin keitetyssä eli helposti hajoavia.Sen kaalin sisuksen pilkoin ihan normaalisti kääryleitten täytteeks ja ei maussa ollut mitään eroa keitettyyn.

      • Anonyymi

        Näin olen myös tehnyt ja tosi helppoa ja aivan samallaisia tule on vaan helpompaa.


    • kaalikääryle

      Taas ajankohtainen aihe! Eläköön kaalikääryleet!

    • laiskan neuvo ?

      Eih eih eih.
      Kyllähän se ihan varmasti pehmenee mutta ei kypsy siellä pakkasessa.
      Eipä kävis pienessä mielessäkään tehä kääryleitä pilalle paksatetusta kaalista.
      Testaappa vaikka kurkulla. tuleeko hyvä pakastettuna.
      Taas joku laiskimus liikenteessä joka koittaa oikasta tärkeän työvaiheen ohi ja kaalille se on keittäminen.
      Jos ei läydy tarvittavia vermeitä siihen ... osta valmiita.

      • julmetuinen eukko

        Onpa meitä kokkaajia monen luontoisia :)
        Minä en ollenkaan suuttunut ja vetänyt herneitä nenään tuosta pakastusohjeesta.
        Kuulostaa ihan hyvältä keinolta ja taidanpa kokeilla itsekin.
        Eihän kaalin keittämisessä ennen kääryleiden käärimistä ole muuta tarkoitusta kuin juuri rakenteen pehmeneminen niin että kääriminen onnistuu.
        Jos pehmeneminen saadaan aikaan muulla keinolla se on varteenotettava vihje.
        Jo aikoinaan 70-luvun alussa talouskoulussa opetettiin että jos jostain keittiötyöstä pääsee jollain niksillä helpommalla niin kannattaa kokeilla, ei ole tarkoitus että kaikki huushollihommat tehdään vaikeimman kaavan mukaan vain siksi että kiillotetaan omaa marttyyrin kruunua.
        Ja ed.kirjoittajalle sanoisin että kehoitus ostaa valmiita kääryleitä ei ole hyvä koska eihän maku ole ollenkaan verrattavissa.


      • Anonyymi

        Se kaalinlehti KYPSYY UUNISSA.


      • Anonyymi
        julmetuinen eukko kirjoitti:

        Onpa meitä kokkaajia monen luontoisia :)
        Minä en ollenkaan suuttunut ja vetänyt herneitä nenään tuosta pakastusohjeesta.
        Kuulostaa ihan hyvältä keinolta ja taidanpa kokeilla itsekin.
        Eihän kaalin keittämisessä ennen kääryleiden käärimistä ole muuta tarkoitusta kuin juuri rakenteen pehmeneminen niin että kääriminen onnistuu.
        Jos pehmeneminen saadaan aikaan muulla keinolla se on varteenotettava vihje.
        Jo aikoinaan 70-luvun alussa talouskoulussa opetettiin että jos jostain keittiötyöstä pääsee jollain niksillä helpommalla niin kannattaa kokeilla, ei ole tarkoitus että kaikki huushollihommat tehdään vaikeimman kaavan mukaan vain siksi että kiillotetaan omaa marttyyrin kruunua.
        Ja ed.kirjoittajalle sanoisin että kehoitus ostaa valmiita kääryleitä ei ole hyvä koska eihän maku ole ollenkaan verrattavissa.

        Juuri näin jos jossain voi oikaista niin siitä vaan ja ihan yhtä hyvää tulee. Olen kokeillut keittämällä mikrossa ja pakastamalla aina on hyvää tullut aineista se kiinni on huonosta ei tule hyvää ja hyvästä saa hyvää vaikka ei aina ei niin onnistuisikaan teknisesti . :)


    • pakkaskaali

      HYVÄ ITSEKKIN KOKEILIN JA TEEN TOISTEKKIN SAMALLA MENETELMÄLLÄ!!!!

      • Ammattikokki

        Voi luoja näitä kaikkitietäviä!Käärylekaali on juurikin tarkoitus pakastaa jolloin se tavallaan "kypsyy" ja on helppo sitten työstää kääryleiksi.Eli ketään ei ole juksattu.


    • Mummon mussu

      Panenpa lusikkani soppaan. Minusta kaalikääryleet tulevat parhaimpina uunista ulos, jos ne on kääritty savoijinjaalin pehmeisiin lehtiin. Pakastan syksyisin ison määrän kaalia. Ensin keittelen suuressa kattilassa n. 10 min. sitten nopea jäähdytys. kaalinlehdet pinoihin ja pusseihin, ilma pois ja nopea levitys pitkin pakastinta. Kun ovat kylmenneet=jäätyneet, pinkkaan levyt päällekkäin . Siitä on mukava ottaa pitkin ytavea. Huomenna ryhdyn taas tähän puuhaan.

      • Kustaavi

        Kaalikääryleet tulee tosi helposti pakastetusta kaalista, suosittelen lämpimästi kiireiselle kokkaajalle.


      • Anonyymi

        Kuulostaa hyvältä idealta, tulee varmaa näitä ihanuuksia useammin valmistettua, kun esityö on jo tehtynä. Muuten menee kerran vuodessa periaatteella.


    • Anonyymi

      Mielestäni kaalikääryleet tulevat helpoimmin saarioisilta.

      • Anonyymi

        No eipä saarioisten kaalikääryleet ole miun listalla,jauhelihatäytettä ei nimeksikään


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2661
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      148
      1208
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1105
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      988
    5. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      964
    6. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      205
      921
    7. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      13
      835
    8. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      296
      833
    9. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      825
    10. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      39
      812
    Aihe