Sodanjulistus GM:ia vastaan!

Miksi sioille syötetään GM-rehua? Siksi, että se on halvempaa ja tuottajalle jäisi jotain käteen.

Maistoin pari viikkoa sitten saksalaista GM-sikaa ja maku oli aivan hirveä! Tai ei se oikeastaan maistunu miltään. Vetistä puuhamassaa; ihan kuin jostain tieteiselokuvasta, jossa "alakerran väki" ruokitaan jollain ihme lihankaltaisella rehulla, kun muutakaan ei ole. Eli olihan se varmaan "teknisesti syömäkelpoista lihaa" aivan niinkuin hanasta tulee joskus "teknisesti juomakelpoista vettä" vaikka se maistuu kloorilta ja mudalta. Kuinka moni vaihtaa mudan ja kloorin makuisen veden pulloveteen?

En halua kuitenkaan asian olevan näin ja haluan puolustaa suomalaisia tuottajia tuottamaan kotimaahan kunnon ruokaa eikä mitään kamalaa moskaa. Homma menee näin:

Kauppaan mennessä on aivan yksi lysti maksaako kinkkukilo 5.99 vai 6.99, mutta sikafarmarille 1€/kg lisää olisi mahdollisuus tuottaa hyvää possua kauppaan. 1€/kg korotus ei kuitenkaan mene farmarille vaan kauppiaalle, joten Suomeenkin on luotava Fair Trade (Reilu Kauppa) -tyyppinen systeemi kunnon kotimaisen ruoan tuottajalle eli esim. 1€/kg menee suoraan tuottajalle ilman, että hinta kertautuu ensin tukussa ja sitten kauppiaalla verot päälle.

Kaikki mukaan taisteluun GM-ruokaa vastaan!
Ilmoita


välittävän milli(metri)n vertaa sinun mahtipontisista pikku "sodanjulistuksistasi"...
2 VASTAUSTA:
Tästä lähtien alan nimitellä gm-puolesta puhujia ja geeniasiantuntijoita yhteisnimikkeellä "geeni-läski-mooses.
Teillä ei ole tähän päivään vielä yhtään tutkimustulosta esittää, jolla geenimodofiointi voitaisiin todistaa ihmiselle ja ympäristölle vaarattomaksi. Te poimitte artikkeleita tieteellisten lehtien ja julkaisujen sivuilta joissa ei ole linkkiä tutkimusaineistoon.
solvata kirjoitti:
Tästä lähtien alan nimitellä gm-puolesta puhujia ja geeniasiantuntijoita yhteisnimikkeellä "geeni-läski-mooses.
Teillä ei ole tähän päivään vielä yhtään tutkimustulosta esittää, jolla geenimodofiointi voitaisiin todistaa ihmiselle ja ympäristölle vaarattomaksi. Te poimitte artikkeleita tieteellisten lehtien ja julkaisujen sivuilta joissa ei ole linkkiä tutkimusaineistoon.
teidän valehtelustrategianne jatkuu:

>>>alan nimitellä gm-puolesta puhujia ja geeniasiantuntijoita yhteisnimikkeellä "geeni-läski-mooses
+Lisää kommentti
>>>Maistoin pari viikkoa sitten saksalaista GM-sikaa ja maku oli aivan hirveä!
Ilmoita
Osta ja syö luomua. Tarjoa sitä ystävillesi.
Anna hullujen syödä hullujen ruokaa, he ovat sen ansainneet.
Sota on GM tehtailijoiden arkipäivää, älä sorru heidän tasolleen.
Kuluttamalla luomua kasvatat tietoisuutta ja saat syödä hyvää.
GM syöjillä ei ole makuaistia, joten he eivät huomaa eroa.
Syo siis hyvää ja voi hyvin.
3 VASTAUSTA:
Jo toinen valehtelija ilmoittautui tähän viestiketjuun:

>>>GM syöjillä ei ole makuaistia, joten he eivät huomaa eroa.
Olettepa heikoilla kirjoitti:
Jo toinen valehtelija ilmoittautui tähän viestiketjuun:

>>>GM syöjillä ei ole makuaistia, joten he eivät huomaa eroa.
Katsokaa nyt ihmiset gm viestintää.
Agressio on ainoa ulosanti.
Rupeaa gm ruoka vaikuttamaan.
vihalihaa kirjoitti:
Katsokaa nyt ihmiset gm viestintää.
Agressio on ainoa ulosanti.
Rupeaa gm ruoka vaikuttamaan.
ole syönyt sen enempää gm:ää kuin sinäkään.
+Lisää kommentti
Jos et olisi tiennyt sen "gm-sian" olevan "gm-sikaa", et olisi todennäköisesti huomannut mitään eroa suomalaiseen viljapossuun.

Samaten kraanavettä voidaan myydä pullossa ja ihmiset pitävät sitä oitis parempana kuin kraanavettä vaikka kyseessä on sama paska eri paketissa. Esimerkkejä on vaikka kuinka paljon. Ruoan tai juoman "puhtaus" on täysin mielikuvista kiinni. Kukaan ei söisi kananugetteja tai lauantaimakkaraa jos näkisi miten kanat ja siat jauhetaan mössöksi luineen, jänteineen. Vaan kun sitä ei tiedä, niin avot kun on herkkua!
6 VASTAUSTA:
Kyllä eron huomaa viimeistään kirurgi, joka laittaa sulle muoviputket verisuonten tilalle. Sitten puuppujussi voi taas loikia.
gm-roskista kirjoitti:
Kyllä eron huomaa viimeistään kirurgi, joka laittaa sulle muoviputket verisuonten tilalle. Sitten puuppujussi voi taas loikia.
valehtelet tietoisesti??? ("verisuonet töhnääntyy gm-roskista")

Vastaus: koska et pääsisi päämäärääsi puhumalla totta.
Mutta et sinä sinne pääse valehtelemallakaan...
Joten tilanteesi on aivan toivoton.
sinä taas kirjoitti:
valehtelet tietoisesti??? ("verisuonet töhnääntyy gm-roskista")

Vastaus: koska et pääsisi päämäärääsi puhumalla totta.
Mutta et sinä sinne pääse valehtelemallakaan...
Joten tilanteesi on aivan toivoton.
En minä valehtele, vaan sinä sekoilet ja pidät gm-moskan puolta tietämättä mitään tutkimustuloksista, joita nykyään alkaa olla myös kriittisesti gm-uhkiin suhtautuvien tutkijoiden todentamina. Etkö ala käsittää että, et sinä, eikä kukaan muukaan, ole päässyt noita patentoituja Monsanton tutkimuksia toistamaan. Niitä arvioidaan eikä edes kovin tarkasti. Äskettäin ranskalaiset huomasivat suuria puutteita Monsanton bt-maissin tutkimustuloksia tarkastaessaan ja väittävät että puutteet ovat sitä luokkaa että bt-maissi voitaisiin kieltää EU:n alueella välittömästi. Monsanto muuten tekee uutta tutkimusta bt-maissistaan. On naurettavaa että eri maiden "asiantuntijat" ovat puusilmäisesti ehtineet hyväksyä ko. maissin alueilleen.
ei missiota kirjoitti:
En minä valehtele, vaan sinä sekoilet ja pidät gm-moskan puolta tietämättä mitään tutkimustuloksista, joita nykyään alkaa olla myös kriittisesti gm-uhkiin suhtautuvien tutkijoiden todentamina. Etkö ala käsittää että, et sinä, eikä kukaan muukaan, ole päässyt noita patentoituja Monsanton tutkimuksia toistamaan. Niitä arvioidaan eikä edes kovin tarkasti. Äskettäin ranskalaiset huomasivat suuria puutteita Monsanton bt-maissin tutkimustuloksia tarkastaessaan ja väittävät että puutteet ovat sitä luokkaa että bt-maissi voitaisiin kieltää EU:n alueella välittömästi. Monsanto muuten tekee uutta tutkimusta bt-maissistaan. On naurettavaa että eri maiden "asiantuntijat" ovat puusilmäisesti ehtineet hyväksyä ko. maissin alueilleen.
äläkä valehtele lisää, vaan kerro, miksi muka "verisuonet töhnääntyy gm-roskista", ja missä sellainen on osoitettu tai edes havaittu???
puheenaihetta kirjoitti:
äläkä valehtele lisää, vaan kerro, miksi muka "verisuonet töhnääntyy gm-roskista", ja missä sellainen on osoitettu tai edes havaittu???
Mitä arvelet, olisiko Monsanto tutkinut tällaista mahdollisuutta ?
Tutkijat ovat hämmästelleet gmo:n alkuajoista lähtien, mitä yhteistä Monsanton tekemillä hiiri- ja rottakokeilla on tieteen kanssa. Ei oikeastaan mitään. Monsanton tutkijat tarkastivat hiirten ja rottien elimet silmämääräisesti eikä niitä edes punnittu. Kirurgit tietävät hyvin että eri yksilöiden välillä on eroja elimien esim. haiman ja maksan koossa ja 25% erot ovat yleisiä eikä niitä havaita silmämääräisesti.

Eräs elintarvike virasto tutki 90-luvun puolivälin jälkeen gmo-perunan syönnin vaikutusta rottiin useisiin muihin verrokki ryhmiin jotka eivät syöneet gmo:ta ja totesi tarkoilla punnituksilla gmo-ryhmän rottien suoliston paksuuntuneen juuri tuollaisen 25% 110 koepäivän jälkeen joka vastaa ihmisen 10 ikävuotta. Gmo-ryhmän immuunijärjestelmä oli vaurioitunut ja laiskistunut ja sen todettiin toimivan erittäin huonosti varsinkin kasvavilla rotilla. Immuunijärjestelmän toimivuuden kannalta tärkeissä elimissä, kuten kateenkorvassa ja pernassa on todettiin vaurioita gmo-ta syöneiden rottien ryhmässä, lisäksi kasvavilla rotilla oli pienemmät kivekset, aivot ja maksa. osalla rotista haima oli surkastunut ja kaikilla gmo-rotilla todettiin kudoslaajentumia suolistossa ja haimassa. Suoliston kudosrakenteen todettiin olevan samantyyppistä joka on esiaste syöpään. Nämä terveyshaitat ehtivät tulla nuoriin gmo-ryhmän rottiin kymmenen päivän koejakson aikana. 110 päivän jälkeen useat gmo-rotista olivat jo kuolleita.
Kerron kohta missä on tutkittu verisuonten töhnääntymistä. Siihen saakkaa soromnoo ;) senkin geeni-läski-mooses
33% yleisempää kirjoitti:
Mitä arvelet, olisiko Monsanto tutkinut tällaista mahdollisuutta ?
Tutkijat ovat hämmästelleet gmo:n alkuajoista lähtien, mitä yhteistä Monsanton tekemillä hiiri- ja rottakokeilla on tieteen kanssa. Ei oikeastaan mitään. Monsanton tutkijat tarkastivat hiirten ja rottien elimet silmämääräisesti eikä niitä edes punnittu. Kirurgit tietävät hyvin että eri yksilöiden välillä on eroja elimien esim. haiman ja maksan koossa ja 25% erot ovat yleisiä eikä niitä havaita silmämääräisesti.

Eräs elintarvike virasto tutki 90-luvun puolivälin jälkeen gmo-perunan syönnin vaikutusta rottiin useisiin muihin verrokki ryhmiin jotka eivät syöneet gmo:ta ja totesi tarkoilla punnituksilla gmo-ryhmän rottien suoliston paksuuntuneen juuri tuollaisen 25% 110 koepäivän jälkeen joka vastaa ihmisen 10 ikävuotta. Gmo-ryhmän immuunijärjestelmä oli vaurioitunut ja laiskistunut ja sen todettiin toimivan erittäin huonosti varsinkin kasvavilla rotilla. Immuunijärjestelmän toimivuuden kannalta tärkeissä elimissä, kuten kateenkorvassa ja pernassa on todettiin vaurioita gmo-ta syöneiden rottien ryhmässä, lisäksi kasvavilla rotilla oli pienemmät kivekset, aivot ja maksa. osalla rotista haima oli surkastunut ja kaikilla gmo-rotilla todettiin kudoslaajentumia suolistossa ja haimassa. Suoliston kudosrakenteen todettiin olevan samantyyppistä joka on esiaste syöpään. Nämä terveyshaitat ehtivät tulla nuoriin gmo-ryhmän rottiin kymmenen päivän koejakson aikana. 110 päivän jälkeen useat gmo-rotista olivat jo kuolleita.
Kerron kohta missä on tutkittu verisuonten töhnääntymistä. Siihen saakkaa soromnoo ;) senkin geeni-läski-mooses
vaihda puheenaihetta!
Ja miksi vasta "kohta" kerrot siitä "verisuonten töhnääntymisestä" todisteista? Sinullahan piti ne jo olla, kun kehtasit niistä jo kirjoittaa julkisesti.

Ja mitä sinä tiedät minun
a) läskiydestäni;
b) sen syistä (jos sitä siis edes olisi);
c) minun gm-syönnistäni?

Kerro sekin sitten samalla. Tai ehkä "geenit" siirtyvät minuun "immateriaalisesti" pelkästään siitä, kun kirjoittelen niistä...
+Lisää kommentti
Hyvin menee, olen ostanut ainoastaan Snellmannin lihavalmisteita. Toivottavasti Snellman pysyy linjassaan eikä ota gm-rehuilla kasvatetuja eläimiä teurastamoonsa.
2 VASTAUSTA:
Onko sulla aivan kaikki kotona? Boikotoi ihmeessä ja osta Snellmanin lihavalmisteita. Ei ole kovin monta vuotta, kun kinkuissa todettiin listeriaa. Nyt näyttää esim. Kalkkunaleikkeen raaka-aine olevan brasilialaista. Luuletko, että on parempaa kuin suomalainen?
allikkoon kirjoitti:
Onko sulla aivan kaikki kotona? Boikotoi ihmeessä ja osta Snellmanin lihavalmisteita. Ei ole kovin monta vuotta, kun kinkuissa todettiin listeriaa. Nyt näyttää esim. Kalkkunaleikkeen raaka-aine olevan brasilialaista. Luuletko, että on parempaa kuin suomalainen?
Se oli monta vuotta sitten ja viitsitkin ottaa tuollaisen iänikuisen asian esille.
+Lisää kommentti
http://community.stakes.fi/blogs/blogiikka/archive/2007/10/29/328.aspx

Että syöttäisinkö eläimiä gm rehulla vai en?
Ilmoita
tässä taas huomataan että ihmiset jotka eivät tiedä geenimuuntelusta mitään, ottavat asiat aivan liian vakavasti, saanko kysyä, mikä olet ammatiltasi? Kirjastonhoitaja? Palomies? Anna asiantuntijoiden tutkia ja tehdä työnsä, sinä et ymmärrä asiasta kuitenkaan yhtään mitään.
Ilmoita
https://tekniikanmaailma.fi/lehti/20a-2018/uhkaako-geenimuuntelu-terveytta/?shared=911566-87163222-500
Muita esimerkkejä tutkimuksen kohteena olevista uutuuksista:

”Kultainen riisi”, joka sisältää runsaasti muun muassa silmille tärkeää A-vitamiinia, tulossa myyntiin
Runsaasti A-vitamiinia sisältävä banaani, kehitteillä
Omena, jonka leikkauspinta ei muutu ruskeaksi, myynnissä Yhdysvalloissa
Kolhuja kestävä ja terveellisempi peruna, joka tuottaa paistaessa tavallista vähemmän haitallista akryyliamidia, myynnissä ainakin Yhdysvalloissa ja Kanadassa
Vehnä, jonka gluteeni on muokattu keliaakikoille sopivaksi, kehitteillä
Vaaleanpunainen ananas, joka sisältää terveellistä lykopeeni-yhdistettä, ei vielä myynnissä
Runsaasti omega-3-rasvahappoja sisältävä rypsi, tulossa myyntiin
Tavallista kuitupitoisempi vehnä, kehitteillä
Entistä punaisempi veriappelsiini, jossa terveellisiä antioksidantteja, kehitteillä
Humalan makuinen hiivatuote, joka korvaisi melko hinnakkaan luonnonhumalan oluen valmistuksessa, kehitteillä.
Lähteenä myös New Scientist 23.5.2018
1 VASTAUS:
Listan jatkoksi vielä gmo "luomutomaatti":

https://www.hs.fi/tiede/art-2000005860617.html

Mielenkiintoista on, että GMO:lla saatiin tomaatti joka on paljon lähempänä alkuperäistä villitomaattia eli "luomumpi" kuin perinteisesti jalostetut. Kaiken lisäksi kaikki villitomaattiin tehdyt kuusi "korjausta" ovat samoja geenejä joita jalostetussa tomaatissa jo on. Järkisyitä vastustaa tätä tomaattilajiketta vain koska se on "GMO" ei ole.

Pari lainausta:

"Tutkijat muokkasivat villitomaatin perimää vain kuudesta kohdasta, ja saivat aikaan lajikkeen, joka on kuin tavallinen tomaatti, mutta maukkaampi ja ravinteikkaampi. Siinä on tomaatin terveellistä väriainetta lykopeenia viisi kertaa enemmän kuin tavallisessa viljelytomaatissa."

"Kiinalainen tutkimusryhmä muokkasi villitomaatista useita lajikkeita. Yksi oli sietokykyinen bakteeritaudille. Toinen kesti suolaista maaperää ja sisälsi normaalia enemmän c-vitamiinia."

Eli GMO:lla (tässä tapauksessa crispr-menetelmällä eli geenisaksilla) voidaan tuottaa terveellisempiä, tautikestävämpiä ja haastavia viljelyolosuhteita paremmin kestäviä lajikkeita.
+Lisää kommentti
Kultaista riisiä käytetään gm-propakandan välineenä ilman mitään todellista katetta.
Ko lajketta ei ole saatu toimimaan A-vitamiinin lähteenä, vaikka resurssipula ei ole estänyt sen kehittämistä.
Olisi kohtuullista saada tietää todelliset syyt kultaisen riisin jalostuksen epäonnistumiseen.
Järjestöjen kritiikki ei ole siihen syynä.
Lajike ei ole pärjännyt viljelykokeissa. Eikä siitä ole saatu kilpailukykyistä 15 vuoden jalostuspyrkimyksillä. Jos se joskus onnistuisi, niin sen jälkeen pitää siirtää risteytyksin tämä ominaisuus tuhansiin paikallisiin riisilajikkeisiin.

Vähäinen A-vitamiinin määrä, joka siihen on saatu gm-jalostuksella, ei riitä A-vitamiinin puutteesta kärsivälle ihmiselle, eikä se kestä riisin varastointia.
Jotta A-vitamiinin esiaste imeytyisi elimistössä, niin riisin kanssa pitäisi syödä myös rasvaa. Miten tämä ongelma aiotaan ratkaista?
Köyhiä ja aliravitsemuksesta kärsiviä ei auta yhden vitamiinin lisääminen ruokavalioon. Tarvitaan monipuolisempaa ruokavaliota ja riittävästi ruokaa. Ensisijaisesti köyhyyden poistamista.

Miksi länsimaissa patentoituja lajikkeita halutaan väkisin myydä kehitysmaiden viljelijöille?
Miksei ongelmia ratkaista yhdessä paikallisten viljelijöiden ym kanssa demokraattisesti?
Kyseessä näyttää olevan uudenlainen kolonialismin muoto.

Kiintoisaa myös on, että Sveitsin TV:n filmiryhmä ei löytänyt Filippiineiltä yhtään A-vitamiinin puutteesta kärsivää aihetta käsittelevään dokumenttiohjelmaan. Vaikka alue oli puutosaluetta A-vitamiinin puutoskartan mukaan.

YK:n ruokaohjelma on monipuolinen ohjelma aliravitsemukseen – kultaista riisiä siinä ei ole mukana.
https://www1.wfp.org/zero-hunger

Kultaisen riisin ongelmista kannattaa lukea esim Stonen ja Gloverin analyysi.
Stone, G.D. and D. Glover (2016). Disembedding grain: Golden Rice, the Green Revolution, and heirloom seeds in the Philippines. Agriculture and Human Values. Online first: 1-16.
http://link.springer.com/article/10.1007/s10460-016-9696-1

Millions Spent, No One Served: Who Is to Blame for the Failure of GMO Golden Rice?
Hilbeck ja Herren
https://www.independentsciencenews.org/health/millions-spent-who-is-to-blame-failure-gmo-golden-rice/

Kannattaa myös tutustua, mitä 400 asiantuntijan joukko esitti maailman ruokaturvan kehittämiseksi.
International Assessment of Agricultural Science and Technology for Development
http://www.greenfacts.org/en/agriculture-iaastd/
Aiheesta suomeksi:
https://luomu.fi/tietopankki/iaastdlta-uusi-vihreampi-maatalouden-vallankumous/
Ilmoita
Mihin tarvitaan akryyliamidia vähän tuottava gmo-peruna?
Vastaava ei-gmo-lajike TetonRusset on jo ollut markkinoilla pitempään.
Novyym. 2014. TetonRusset: An Early-Maturing, Dual-PurposePotatoCultivar. American J. of Potato Res 91:4, 380-393
http://link.springer.com/article/10.1007/s12230-013-9362-8

Miksi jalostaa tummumaton gmo-omena?
Yksityinen omenanviljelijä oli jo aikaisemmin jalostanut itse tummumattoman Opal -omenalajikkeen.
http://www.non-gmoreport.com/articles/april-2015/opal-apple-non-browning-non-gmo-alternative-to-gmo-apple.php

Gm-tekniikka kiinnostaa yrityksiä lähinnä vain siksi, koska gm-tekniikka antaa mahdollisuuden patentoida lajike, jolloin jalostajalla on rajaton päätäntävalta lajikkeeseen.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Sodanjulistus GM:ia vastaan!

Miksi sioille syötetään GM-rehua? Siksi, että se on halvempaa ja tuottajalle jäisi jotain käteen.

Maistoin pari viikkoa sitten saksalaista GM-sikaa ja maku oli aivan hirveä! Tai ei se oikeastaan maistunu miltään. Vetistä puuhamassaa; ihan kuin jostain tieteiselokuvasta, jossa "alakerran väki" ruokitaan jollain ihme lihankaltaisella rehulla, kun muutakaan ei ole. Eli olihan se varmaan "teknisesti syömäkelpoista lihaa" aivan niinkuin hanasta tulee joskus "teknisesti juomakelpoista vettä" vaikka se maistuu kloorilta ja mudalta. Kuinka moni vaihtaa mudan ja kloorin makuisen veden pulloveteen?

En halua kuitenkaan asian olevan näin ja haluan puolustaa suomalaisia tuottajia tuottamaan kotimaahan kunnon ruokaa eikä mitään kamalaa moskaa. Homma menee näin:

Kauppaan mennessä on aivan yksi lysti maksaako kinkkukilo 5.99 vai 6.99, mutta sikafarmarille 1€/kg lisää olisi mahdollisuus tuottaa hyvää possua kauppaan. 1€/kg korotus ei kuitenkaan mene farmarille vaan kauppiaalle, joten Suomeenkin on luotava Fair Trade (Reilu Kauppa) -tyyppinen systeemi kunnon kotimaisen ruoan tuottajalle eli esim. 1€/kg menee suoraan tuottajalle ilman, että hinta kertautuu ensin tukussa ja sitten kauppiaalla verot päälle.

Kaikki mukaan taisteluun GM-ruokaa vastaan!

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta