Kotona minulle on koitettu pienestä asti valistaa, ettei kuivatuotteiden, varsinkin mausteiden päivämääristä kannata välittää. Ei ole vaarallista, vaikka olisivat vuosiakin vanhoja,mausteiden aromit vain haihtuu..
Ja koska olen kova käyttämään mausteita, äiti
on koittanut tukkia minulle kaikenmaailman ikivanhoja, joskin avaamattomia pussejaan ja törppöjään.
Voiko tosissaan esim. 15 vuotta vanhoja mausteita vielä huoletta käyttää? itse kuvittelisin niissä olevan ties mitä bakteereita..?
Useissa on vielä aromeja tallella ja kun ovat suolattomia, ei haittaa vaikka käyttäisi reilumminkin.
Entä muut kuivatuotteet? makaronit, riisit..ym?
Missä menee järkevä raja, vaikka ei olisikaan muuten niin nuuka päivämäärien suhteen?
Mausteiden &muiden kuivatuotteiden säilyvyys
2
1492
Vastaukset
- utuuy
ei hyvää päivää, niissä äon homeitiöitä!! Älä vaan käytä.
- biologiaa opiskellut
Kuivatuotteissa omiin aisteihin voi luottaa, eli niin kauan kun ovat normaalin värisiä, kuivan napakoita ja ei haise miltään niin eivät ole terveydelle vaarallisia. Tosin vitamiinit, varsinkin vesiliukoiset alkavat häviävät tuotteista pikkuhiljaa, joten mitään ravintoarvoa näille ei kannata laskea.
Bakteerit, homeet ja virukset tarvitsevat lisääntyäkseen lämpöä (joitakin kylmässä pärjääviäkin bakteereita on), ravintoa ja kosteutta. Jos yksikin puuttuu, niin lisääntymistä ei tapahdu. Sen vuoksi kuivatuotteet ovat turvallisia, kunhan ovat kuivina pysyneet.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1482473
- 1761694
- 921588
- 691543
- 79914
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6895- 68861
- 59825
- 61798
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes152755