Itse tehtyjen hillojen/mehujen säilyvyys?

_aloittelija_

Hei kaikille!!
Olen tässä sellaista miettinyt, että kuinka kauan itse tehdyt hillot ja mehut mahtavat säilyä? Haluaisin antaa joitakin tekemiäni hilloja ja mehuja lahjaksi, mutten tiedä kauan ne säilyy. Voiko kaupasta ostaa jotakin ainetta, joka auttaa säilymään pidempään (esim. sitruunahappo, olen kuullut että sitä on käytetty säilömiseen)
Kiitos kaikille etukäteen!!
Hyvää kesän jatkoa!! :)

8

13378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemusta on!

      Säilö aina hillot ja mehut kuumiin lasipulloihin/lasipurkkeihin. Kuumennuksen voit tehdä uunissa n. vähintään 100 asteessa, muistaen korkit ja kannet mukaan kuumennukseen. Tai sitten voit keittää vettä ja ennen hillon/mehun säilömistä käsittele lasiset astiat edelleen korkkeineen, kansineen keitetyllä kuumalla vedellä, muuta et tarvitse. Itse olen tehnyt näin jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. (alumiiniset korkit/kannet voit laittaa puhtaaseen keitetyllä vedellä täytettyyn uunivuokaan.) Kuumennus (keittäminen) tappaa bakteerit.

      • Nimetön

        Entä kuinka kauan tällä menetelmällä hillot ja mehut säilyvät? puhutaanko kuukausista?


    • pitäen ohjeet

      puhtaus ja ensiluokkaisuus kaiken a ja o
      http://www.finfood.fi/finfood/ffom.nsf/0/2FDD3DE41DE2423CC2256F31003DD1DD?opendocument&lng=Suomi&sh=Kaikille&cat1=Alli&cat2=Keittiö&cat3=Ruuanvalmistus&cat4=Säilöntä&cat5=Mehujen ja hillojen valmistus
      http://www.satamarja.net/ohjeet.html
      http://www.ruokaohjereseptit.fi/ruokaohjeet/hillo
      Kuivatus jne
      http://www.yrttitarha.com/tietopankki/keittokirja/sailonta.htmlKun purkki on ilmatiivis se vastaa entisaikain rex-purkkia =umpioiminen ja säilyy vuosia.
      Reksaaminen on tietty säilömismenetelmä

      Reksaaminen on umpioimista, kuten viikko sitten todettiin, mutta muutamat lukijat huomauttavat, että se on aivan erityinen marjojen, vihannesten ja muiden ruoka-aineiden säilömismenetelmä, jossa umpiointi tapahtuu kuumentamalla säilyke tietyn lämpöiseksi ja pitämällä lämpö siinä tietyn ajan. Umpioimiseen tarkoitetun ilmatiiviin, metallijousella varustetun lasitölkin nimi oli aikoinaan Rex-tölkki, mistä tuli nimitys reksaaminen. Umpioiminen perustuu siihen, että bakteerit kuumennettaessa kuolevat. Keittämiseen tarvittiin erityinen reksauskattila eli umpiokasari, koska tölkit kuumennettiin veden alla. Umpiotölkkeihin kuuluivat lisäksi kimmoisat kumirenkaat, jotka pitivät ilmatiiviyttä yllä.

      • Nimetön

        No eiköhän näillä ohjeilla selvitä, kiitos paljon!!
        Hyvää kesänjatkoa!! :)


    • Marjanaama
      • lukija4

        Eihän se edes toimi ???


    • kylsesiitä

      Atamon on se aine jota haet http://fi.wikipedia.org/wiki/Atamon - löytyy lähes joka kaupasta - käyttöohjeet löytyvät paketista.

      Hillon ja mehun säilyvyys riippuu paljon niin valmistusvaiheen puhtaudesta (astiat, oma hygienia, marjojen puhtaus jne...), tuotteiden sokeripitoisuudesta (sokeri on säilöntäaine), astioiden tiiviydestä, säilytyslämpötilasta jne...

      Tärkeintä säilyvyyden takaamiseksi on puhtaat, steriloidut (uunissa 100 asteessa puoli tuntia) astiat, riittävä kuumuus (umpiointi), ilmamäärän minimointi (piripintaan täyttäminen) ja tiiviit kannet.

      Itsetehty hillo/mehu säilyy hyvin pari kuukautta jääkaapissa - hyvin tehtynä seuraavaan satokauteen. Säilyvyyttä voi parantaa pakastamalla tuotteen, mutta silloin pakkauksen täytyy "joustaa", sillä nesteet laajenevat jäätyessään - eli mehut muovipulloihin ja hillot pakastepusseihin.

      Kolme tärkeintä asiaa on siis puhtaus, kuumuus ja ilman vähyys.

      • Raisa2

        Peltikorkkisella lasipurkillahan tietää että säilöntä on onnistunut, kun korkki naksahtaa alas. Miten sitten tietää onnistuneensa kun käyttää kaupan lasipurkkeja joissa on semmonen metallinen klipsi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      263
      2501
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      91
      1997
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1596
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      157
      1417
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1258
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1185
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe