Hei kaikille!!
Olen tässä sellaista miettinyt, että kuinka kauan itse tehdyt hillot ja mehut mahtavat säilyä? Haluaisin antaa joitakin tekemiäni hilloja ja mehuja lahjaksi, mutten tiedä kauan ne säilyy. Voiko kaupasta ostaa jotakin ainetta, joka auttaa säilymään pidempään (esim. sitruunahappo, olen kuullut että sitä on käytetty säilömiseen)
Kiitos kaikille etukäteen!!
Hyvää kesän jatkoa!! :)
Itse tehtyjen hillojen/mehujen säilyvyys?
8
15526
Vastaukset
- Kokemusta on!
Säilö aina hillot ja mehut kuumiin lasipulloihin/lasipurkkeihin. Kuumennuksen voit tehdä uunissa n. vähintään 100 asteessa, muistaen korkit ja kannet mukaan kuumennukseen. Tai sitten voit keittää vettä ja ennen hillon/mehun säilömistä käsittele lasiset astiat edelleen korkkeineen, kansineen keitetyllä kuumalla vedellä, muuta et tarvitse. Itse olen tehnyt näin jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. (alumiiniset korkit/kannet voit laittaa puhtaaseen keitetyllä vedellä täytettyyn uunivuokaan.) Kuumennus (keittäminen) tappaa bakteerit.
- Nimetön
Entä kuinka kauan tällä menetelmällä hillot ja mehut säilyvät? puhutaanko kuukausista?
- pitäen ohjeet
puhtaus ja ensiluokkaisuus kaiken a ja o
http://www.finfood.fi/finfood/ffom.nsf/0/2FDD3DE41DE2423CC2256F31003DD1DD?opendocument&lng=Suomi&sh=Kaikille&cat1=Alli&cat2=Keittiö&cat3=Ruuanvalmistus&cat4=Säilöntä&cat5=Mehujen ja hillojen valmistus
http://www.satamarja.net/ohjeet.html
http://www.ruokaohjereseptit.fi/ruokaohjeet/hillo
Kuivatus jne
http://www.yrttitarha.com/tietopankki/keittokirja/sailonta.htmlKun purkki on ilmatiivis se vastaa entisaikain rex-purkkia =umpioiminen ja säilyy vuosia.
Reksaaminen on tietty säilömismenetelmä
Reksaaminen on umpioimista, kuten viikko sitten todettiin, mutta muutamat lukijat huomauttavat, että se on aivan erityinen marjojen, vihannesten ja muiden ruoka-aineiden säilömismenetelmä, jossa umpiointi tapahtuu kuumentamalla säilyke tietyn lämpöiseksi ja pitämällä lämpö siinä tietyn ajan. Umpioimiseen tarkoitetun ilmatiiviin, metallijousella varustetun lasitölkin nimi oli aikoinaan Rex-tölkki, mistä tuli nimitys reksaaminen. Umpioiminen perustuu siihen, että bakteerit kuumennettaessa kuolevat. Keittämiseen tarvittiin erityinen reksauskattila eli umpiokasari, koska tölkit kuumennettiin veden alla. Umpiotölkkeihin kuuluivat lisäksi kimmoisat kumirenkaat, jotka pitivät ilmatiiviyttä yllä.- Nimetön
No eiköhän näillä ohjeilla selvitä, kiitos paljon!!
Hyvää kesänjatkoa!! :)
- Marjanaama
En nyt jaksa ruveta erittelemään mutta http://www.kuinka.fi eiköhän tuolta löydy :)
- lukija4
Eihän se edes toimi ???
- kylsesiitä
Atamon on se aine jota haet http://fi.wikipedia.org/wiki/Atamon - löytyy lähes joka kaupasta - käyttöohjeet löytyvät paketista.
Hillon ja mehun säilyvyys riippuu paljon niin valmistusvaiheen puhtaudesta (astiat, oma hygienia, marjojen puhtaus jne...), tuotteiden sokeripitoisuudesta (sokeri on säilöntäaine), astioiden tiiviydestä, säilytyslämpötilasta jne...
Tärkeintä säilyvyyden takaamiseksi on puhtaat, steriloidut (uunissa 100 asteessa puoli tuntia) astiat, riittävä kuumuus (umpiointi), ilmamäärän minimointi (piripintaan täyttäminen) ja tiiviit kannet.
Itsetehty hillo/mehu säilyy hyvin pari kuukautta jääkaapissa - hyvin tehtynä seuraavaan satokauteen. Säilyvyyttä voi parantaa pakastamalla tuotteen, mutta silloin pakkauksen täytyy "joustaa", sillä nesteet laajenevat jäätyessään - eli mehut muovipulloihin ja hillot pakastepusseihin.
Kolme tärkeintä asiaa on siis puhtaus, kuumuus ja ilman vähyys.- Raisa2
Peltikorkkisella lasipurkillahan tietää että säilöntä on onnistunut, kun korkki naksahtaa alas. Miten sitten tietää onnistuneensa kun käyttää kaupan lasipurkkeja joissa on semmonen metallinen klipsi?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä7110821Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa
Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on13410221- 237973
Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki
Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h1776414Metsäalan rikolliset
Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.415299- 704944
Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..1354245Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata
Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai184143Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi
Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas143827Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"
Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris1313524