Hei kaikille!!
Olen tässä sellaista miettinyt, että kuinka kauan itse tehdyt hillot ja mehut mahtavat säilyä? Haluaisin antaa joitakin tekemiäni hilloja ja mehuja lahjaksi, mutten tiedä kauan ne säilyy. Voiko kaupasta ostaa jotakin ainetta, joka auttaa säilymään pidempään (esim. sitruunahappo, olen kuullut että sitä on käytetty säilömiseen)
Kiitos kaikille etukäteen!!
Hyvää kesän jatkoa!! :)
Itse tehtyjen hillojen/mehujen säilyvyys?
8
13378
Vastaukset
- Kokemusta on!
Säilö aina hillot ja mehut kuumiin lasipulloihin/lasipurkkeihin. Kuumennuksen voit tehdä uunissa n. vähintään 100 asteessa, muistaen korkit ja kannet mukaan kuumennukseen. Tai sitten voit keittää vettä ja ennen hillon/mehun säilömistä käsittele lasiset astiat edelleen korkkeineen, kansineen keitetyllä kuumalla vedellä, muuta et tarvitse. Itse olen tehnyt näin jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. (alumiiniset korkit/kannet voit laittaa puhtaaseen keitetyllä vedellä täytettyyn uunivuokaan.) Kuumennus (keittäminen) tappaa bakteerit.
- Nimetön
Entä kuinka kauan tällä menetelmällä hillot ja mehut säilyvät? puhutaanko kuukausista?
- pitäen ohjeet
puhtaus ja ensiluokkaisuus kaiken a ja o
http://www.finfood.fi/finfood/ffom.nsf/0/2FDD3DE41DE2423CC2256F31003DD1DD?opendocument&lng=Suomi&sh=Kaikille&cat1=Alli&cat2=Keittiö&cat3=Ruuanvalmistus&cat4=Säilöntä&cat5=Mehujen ja hillojen valmistus
http://www.satamarja.net/ohjeet.html
http://www.ruokaohjereseptit.fi/ruokaohjeet/hillo
Kuivatus jne
http://www.yrttitarha.com/tietopankki/keittokirja/sailonta.htmlKun purkki on ilmatiivis se vastaa entisaikain rex-purkkia =umpioiminen ja säilyy vuosia.
Reksaaminen on tietty säilömismenetelmä
Reksaaminen on umpioimista, kuten viikko sitten todettiin, mutta muutamat lukijat huomauttavat, että se on aivan erityinen marjojen, vihannesten ja muiden ruoka-aineiden säilömismenetelmä, jossa umpiointi tapahtuu kuumentamalla säilyke tietyn lämpöiseksi ja pitämällä lämpö siinä tietyn ajan. Umpioimiseen tarkoitetun ilmatiiviin, metallijousella varustetun lasitölkin nimi oli aikoinaan Rex-tölkki, mistä tuli nimitys reksaaminen. Umpioiminen perustuu siihen, että bakteerit kuumennettaessa kuolevat. Keittämiseen tarvittiin erityinen reksauskattila eli umpiokasari, koska tölkit kuumennettiin veden alla. Umpiotölkkeihin kuuluivat lisäksi kimmoisat kumirenkaat, jotka pitivät ilmatiiviyttä yllä.- Nimetön
No eiköhän näillä ohjeilla selvitä, kiitos paljon!!
Hyvää kesänjatkoa!! :)
- Marjanaama
En nyt jaksa ruveta erittelemään mutta http://www.kuinka.fi eiköhän tuolta löydy :)
- lukija4
Eihän se edes toimi ???
- kylsesiitä
Atamon on se aine jota haet http://fi.wikipedia.org/wiki/Atamon - löytyy lähes joka kaupasta - käyttöohjeet löytyvät paketista.
Hillon ja mehun säilyvyys riippuu paljon niin valmistusvaiheen puhtaudesta (astiat, oma hygienia, marjojen puhtaus jne...), tuotteiden sokeripitoisuudesta (sokeri on säilöntäaine), astioiden tiiviydestä, säilytyslämpötilasta jne...
Tärkeintä säilyvyyden takaamiseksi on puhtaat, steriloidut (uunissa 100 asteessa puoli tuntia) astiat, riittävä kuumuus (umpiointi), ilmamäärän minimointi (piripintaan täyttäminen) ja tiiviit kannet.
Itsetehty hillo/mehu säilyy hyvin pari kuukautta jääkaapissa - hyvin tehtynä seuraavaan satokauteen. Säilyvyyttä voi parantaa pakastamalla tuotteen, mutta silloin pakkauksen täytyy "joustaa", sillä nesteet laajenevat jäätyessään - eli mehut muovipulloihin ja hillot pakastepusseihin.
Kolme tärkeintä asiaa on siis puhtaus, kuumuus ja ilman vähyys.- Raisa2
Peltikorkkisella lasipurkillahan tietää että säilöntä on onnistunut, kun korkki naksahtaa alas. Miten sitten tietää onnistuneensa kun käyttää kaupan lasipurkkeja joissa on semmonen metallinen klipsi?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta
Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?2632501- 911997
Mitä te palstan ihanat naiset
Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21771596Tapaus Vornanen
Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o1571417Nainen, kohtelin sua kuin paskaa
Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun661258Nainen, seuraan sun uutta elämää
Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme531185Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan
Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht191076- 111074
Ilona Siekkinen
Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m11010AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri
Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm13901