Itse tehtyjen hillojen/mehujen säilyvyys?

_aloittelija_

Hei kaikille!!
Olen tässä sellaista miettinyt, että kuinka kauan itse tehdyt hillot ja mehut mahtavat säilyä? Haluaisin antaa joitakin tekemiäni hilloja ja mehuja lahjaksi, mutten tiedä kauan ne säilyy. Voiko kaupasta ostaa jotakin ainetta, joka auttaa säilymään pidempään (esim. sitruunahappo, olen kuullut että sitä on käytetty säilömiseen)
Kiitos kaikille etukäteen!!
Hyvää kesän jatkoa!! :)

8

15169

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemusta on!

      Säilö aina hillot ja mehut kuumiin lasipulloihin/lasipurkkeihin. Kuumennuksen voit tehdä uunissa n. vähintään 100 asteessa, muistaen korkit ja kannet mukaan kuumennukseen. Tai sitten voit keittää vettä ja ennen hillon/mehun säilömistä käsittele lasiset astiat edelleen korkkeineen, kansineen keitetyllä kuumalla vedellä, muuta et tarvitse. Itse olen tehnyt näin jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. (alumiiniset korkit/kannet voit laittaa puhtaaseen keitetyllä vedellä täytettyyn uunivuokaan.) Kuumennus (keittäminen) tappaa bakteerit.

      • Nimetön

        Entä kuinka kauan tällä menetelmällä hillot ja mehut säilyvät? puhutaanko kuukausista?


    • pitäen ohjeet

      puhtaus ja ensiluokkaisuus kaiken a ja o
      http://www.finfood.fi/finfood/ffom.nsf/0/2FDD3DE41DE2423CC2256F31003DD1DD?opendocument&lng=Suomi&sh=Kaikille&cat1=Alli&cat2=Keittiö&cat3=Ruuanvalmistus&cat4=Säilöntä&cat5=Mehujen ja hillojen valmistus
      http://www.satamarja.net/ohjeet.html
      http://www.ruokaohjereseptit.fi/ruokaohjeet/hillo
      Kuivatus jne
      http://www.yrttitarha.com/tietopankki/keittokirja/sailonta.htmlKun purkki on ilmatiivis se vastaa entisaikain rex-purkkia =umpioiminen ja säilyy vuosia.
      Reksaaminen on tietty säilömismenetelmä

      Reksaaminen on umpioimista, kuten viikko sitten todettiin, mutta muutamat lukijat huomauttavat, että se on aivan erityinen marjojen, vihannesten ja muiden ruoka-aineiden säilömismenetelmä, jossa umpiointi tapahtuu kuumentamalla säilyke tietyn lämpöiseksi ja pitämällä lämpö siinä tietyn ajan. Umpioimiseen tarkoitetun ilmatiiviin, metallijousella varustetun lasitölkin nimi oli aikoinaan Rex-tölkki, mistä tuli nimitys reksaaminen. Umpioiminen perustuu siihen, että bakteerit kuumennettaessa kuolevat. Keittämiseen tarvittiin erityinen reksauskattila eli umpiokasari, koska tölkit kuumennettiin veden alla. Umpiotölkkeihin kuuluivat lisäksi kimmoisat kumirenkaat, jotka pitivät ilmatiiviyttä yllä.

      • Nimetön

        No eiköhän näillä ohjeilla selvitä, kiitos paljon!!
        Hyvää kesänjatkoa!! :)


    • Marjanaama
      • lukija4

        Eihän se edes toimi ???


    • kylsesiitä

      Atamon on se aine jota haet http://fi.wikipedia.org/wiki/Atamon - löytyy lähes joka kaupasta - käyttöohjeet löytyvät paketista.

      Hillon ja mehun säilyvyys riippuu paljon niin valmistusvaiheen puhtaudesta (astiat, oma hygienia, marjojen puhtaus jne...), tuotteiden sokeripitoisuudesta (sokeri on säilöntäaine), astioiden tiiviydestä, säilytyslämpötilasta jne...

      Tärkeintä säilyvyyden takaamiseksi on puhtaat, steriloidut (uunissa 100 asteessa puoli tuntia) astiat, riittävä kuumuus (umpiointi), ilmamäärän minimointi (piripintaan täyttäminen) ja tiiviit kannet.

      Itsetehty hillo/mehu säilyy hyvin pari kuukautta jääkaapissa - hyvin tehtynä seuraavaan satokauteen. Säilyvyyttä voi parantaa pakastamalla tuotteen, mutta silloin pakkauksen täytyy "joustaa", sillä nesteet laajenevat jäätyessään - eli mehut muovipulloihin ja hillot pakastepusseihin.

      Kolme tärkeintä asiaa on siis puhtaus, kuumuus ja ilman vähyys.

      • Raisa2

        Peltikorkkisella lasipurkillahan tietää että säilöntä on onnistunut, kun korkki naksahtaa alas. Miten sitten tietää onnistuneensa kun käyttää kaupan lasipurkkeja joissa on semmonen metallinen klipsi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      206
      3210
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      239
      1620
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      95
      1472
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      92
      1389
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1334
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      157
      1257
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1188
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      123
      1019
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      932
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      44
      803
    Aihe