mitä ja miten

marinoimattomasta

broilerista voi tehdä? Tahtoisin maustamis vinkkejä ja ruokareseptejä sillä päätin lopultakin lakata ostamasta aina vain sitä samaa oranssissa vellissä lilluvaa lihaa. Olisi siis hyvät neuvot kalliit. Olen kokeillut maustaa broilerisuokaleita currytahnalla ja paprikajauheella ja hyvää tuli, mutta muutakin haluaisin kokeilla.

7

569

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • myös...

      ..valmiita kuivamausteseoksia ja lisätä niihin omia lemppareita. Mä oon laittanut esim. korianteria, rakuunaa, paprikaa, currya, sipulijauheita ja rouheita, jopa kanelia ja kardemummaa, mutta hyvin hillitysti)

      Sitten tietenkin omatekemät sotkut: öljyä, soijaa, sinappia, omenaviinietikkaa, makeutta esim. vaahterasiirapista, olutta, siideriä... ja tietenkin mausteita.

      Ja kaupan hyllyt notkuvat kaiken maailman "Wörsister", HP.. ja mistälie soosseista, niitäkin kannattaa kokeilla.

    • suosittelen kokonaista broileria, vaikka sitä myydäänkin vain pakasteena, niin sitä ei kannata pelätä, sillä liha vain mureutuu. sulata hyvin huoneenlämpöön ja hiero pinnalle yrttejä, suolaa ja pippuria. täytä paprika-, sipuli-, pekonisilppu-,omena-, turkkilainen yogurtti-täytteellä, joka on maustettu suolalla, pippurilla ja silputulla pepperonilla. sido koivet ja paista uunissa 180C kauniin ruskeaksi, jonka voit varmentaa uunilämpömittarilla tarvittaessa, jonka olet työntänyt koipeen lähelle luuta. toki voit ruskistaa voissa pannulla ennen uuniinlaittoa, mutta saat kevyemmän ja raikkaamman tuloksen kun pistät suoraan uuniin. älä käytä paistopusseja, sillä saat rapean nahan, joka on myös herkullista. parhaiten saat makuhermon heräämään ottamalla yhden snapsin ennen ruokailua. ruokajuomaksi raikasta vettä. lisukkeena tuoreita vihanneksia ja ruisleipää tai vehnäpatonkia maustejuustolla.

      • työnnä se mittaris

        perseeseen, eli viddu sitä mittaria mihinkään koipeen laiteta, vaan paksuimpaan kohtaan, eli tässä tapauksessa se kannattaa laittaa kyljestä rinnan alle...


      • sitruunanmehu

        kun itse valmistan kokonaista broileria kiehautan sen ensiksi maustevedessä (laakerinlehti, maustepipputia, mustaapippuria,kokonainen sipuli ja muutama valkosipulinkynsi)Tämä siksi ettei luun viereinen liha jää puertavaksi. Tota keitin lientä voi sitten pakastaa ja käyttää myöhemmin jonkun keiton nesteeksi. Sitten vaan maustetahna johon itse käytän soijaa sitruunamehua, paprikapauhetta ja chilikastiketta ja hiukan hyvää ranskalaista sinappia. tuolla tahnalla sitten hierotaan broileri sisältä ja ulkoa ja sitten 45 min. uuniin paistumaan. Samalla tulee uuniperunatkin.

        Tuota tahnaa voi käyttää myös marinaadina . boileripihvit vain yönyli marinaadiin niin kerkeevät maustua tosi mehukkaiksi.


      • työnnä se mittaris kirjoitti:

        perseeseen, eli viddu sitä mittaria mihinkään koipeen laiteta, vaan paksuimpaan kohtaan, eli tässä tapauksessa se kannattaa laittaa kyljestä rinnan alle...

        ohjeittesi mukaisesti mittarin sinne kankkuun , mutta näytti vain 36,5 vaikka odotin todella pitkään! broilerissa koipi kypsyy hitaimmin, joten pitäydyn ohjeessani! tietysti mittari voidaan työntää ruoassa vaikka mihinkä kohtaan, kunhan lämpötilaa muutetaan, mutta mä oon oppinut tällaisen tavan, joka toimii mulla ainakin hyvin. mieltymyksiä on tietenkin monenlaisia, mutta broiskussa on tärkeintä kypsentää yli 170 asteessa ja täysin kypsäksi, ettei saa salmonellaa. raaka broileri on lisäksi käsiteltävä erilleen muista elintarvikkeista, sekä pestävä välineet ja kädet huolellisesti! eikun nauttimaan erilaisista mauista ja laittakaahan lisää kokemuksianne linturuuista.


      • sitruunanmehu kirjoitti:

        kun itse valmistan kokonaista broileria kiehautan sen ensiksi maustevedessä (laakerinlehti, maustepipputia, mustaapippuria,kokonainen sipuli ja muutama valkosipulinkynsi)Tämä siksi ettei luun viereinen liha jää puertavaksi. Tota keitin lientä voi sitten pakastaa ja käyttää myöhemmin jonkun keiton nesteeksi. Sitten vaan maustetahna johon itse käytän soijaa sitruunamehua, paprikapauhetta ja chilikastiketta ja hiukan hyvää ranskalaista sinappia. tuolla tahnalla sitten hierotaan broileri sisältä ja ulkoa ja sitten 45 min. uuniin paistumaan. Samalla tulee uuniperunatkin.

        Tuota tahnaa voi käyttää myös marinaadina . boileripihvit vain yönyli marinaadiin niin kerkeevät maustua tosi mehukkaiksi.

        teen pamixilla tahnan, johon laitan pari valkosipulinkynttä, parmesan-juustoa reilusti, aurinkokuivattuja tomaatteja muutaman ja vähän purkista niiden öljyä notkistamaan tahnaa, ja pippuria sekä sitruunaa hiukan.(Sekaan voi laittaa myös neljänneksen tavallisesta sipulista ja chiliä jos haluaa). Sitten sullon tahnaa koipien tai rintapalojen nahan alle, ja uuniin vaan vuuassa (tahnaa pursuaa usein hiukan uunissa). Tulee ihanan mehukkaita ja vähän erilaisia kuin yleensä. Sopii myös grillataavaan kanaan.


    • Häh?

      Minä kysyisin pikemmin: mitä voi tehdä marinoidusta broilerista.

      Ja vastaan itse: roskiksentäytettä. Se on lisäksi helppoakin. Kumoaa vain paketin sisältöineen suoraan roskikseen.

      Mutta onpas mennyt uusavuttomaksi! Etkö keksi mitään muuta, millä täyttää roskiksesi, kuin kamalla, josta joudut vielä maksamaan kalliit rahat!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. IL - PerSut tykittää - Vaaralliset tappajat vankilaan jopa loppuelämäksi!!

      Entistä rajumpi elinkautinen tulee – Vaaralliset tappajat vankilaan jopa loppuelämäksi Henkirikosten uusijat voidaan ja
      Maailman menoa
      173
      22289
    2. Some kuhisee Sanna Marinista: "Wau"

      Sanna Marinia hehkutetaan. Muun muassa Jodelissa kommentoidaan The Sunday Timesin julkaisemaa kuvaa Marinista. Hän ant
      Maailman menoa
      74
      9496
    3. Sannalla tänään vuorossa The Daily Show

      Eli nyt mennään jo satiirin puolelle. Tuohan on vähän kuten Lindströmin ohjelma Suomessa.
      Maailman menoa
      29
      7490
    4. Äärioikeistopurran nukke Petteri Lapanen paniikissa

      Kun Suomen historian paras pääministeri antoi vankan lausunnon, kuinka "keskustelu politiikassa on käpertynyt lähinnä va
      Maailman menoa
      80
      6325
    5. SIELTÄ SE TULI: Kepu-Kurvinen: "Emme enää lähde punavihreään hallitukseen"

      Nyt muuten nauretaan loppuviikko, että tähänkö kaatui Lindtmanin pääministerihaaveet. "Antti Kurvisen mukaan puolue ei
      Maailman menoa
      182
      5970
    6. Täysi ryöpytys Sanna Marinille ulkomailla.

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f699d84f-fa53-4dba-8718-2c395017fc55 Sanna Marinin kirja saa todella tylyn vastaanot
      Maailman menoa
      34
      4976
    7. HS - Sanna Marinin kirja on priimaluokan vedätys!

      Kirja-arvio|Toivo on tekoja tulisi ensisijaisesti nähdä maineen rahallisen hyödyntämisen voimaannuttavana merkkipaaluna.
      Maailman menoa
      108
      4630
    8. Minja Koskelan "istumista" kertovassa uutisessa ei sanottu persuista mitään

      eli jälleen kerran äärivasemmistolainen valehtelee, hän kun väittää että juuri persut ovat lähetelleet Koskelalle vähemm
      Maailman menoa
      101
      4386
    9. Pekka Visuri: "Suomen on aika irrottautua Ukrainan sodasta"

      Slava Ukraina-mölinät eivät enää auta. Ukraina on sotansa hävinnyt. Nyt tarvitaan poliittista selvänäköisyyttä, reaalipo
      Maailman menoa
      87
      2060
    10. Marin vetäs lopullisesti maton alta hallitusyhteistyöltä Kepun kanssa

      Kurvinen on jo ennättänyt kommentoimaan, ettei Kepu ole koskaan enää kiinnostunut vasemmiston kanssa hallituspaikasta, k
      Maailman menoa
      80
      1355
    Aihe