Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

mitä ja miten

marinoimattomasta

broilerista voi tehdä? Tahtoisin maustamis vinkkejä ja ruokareseptejä sillä päätin lopultakin lakata ostamasta aina vain sitä samaa oranssissa vellissä lilluvaa lihaa. Olisi siis hyvät neuvot kalliit. Olen kokeillut maustaa broilerisuokaleita currytahnalla ja paprikajauheella ja hyvää tuli, mutta muutakin haluaisin kokeilla.

7

474

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • myös...

      ..valmiita kuivamausteseoksia ja lisätä niihin omia lemppareita. Mä oon laittanut esim. korianteria, rakuunaa, paprikaa, currya, sipulijauheita ja rouheita, jopa kanelia ja kardemummaa, mutta hyvin hillitysti)

      Sitten tietenkin omatekemät sotkut: öljyä, soijaa, sinappia, omenaviinietikkaa, makeutta esim. vaahterasiirapista, olutta, siideriä... ja tietenkin mausteita.

      Ja kaupan hyllyt notkuvat kaiken maailman "Wörsister", HP.. ja mistälie soosseista, niitäkin kannattaa kokeilla.

    • suosittelen kokonaista broileria, vaikka sitä myydäänkin vain pakasteena, niin sitä ei kannata pelätä, sillä liha vain mureutuu. sulata hyvin huoneenlämpöön ja hiero pinnalle yrttejä, suolaa ja pippuria. täytä paprika-, sipuli-, pekonisilppu-,omena-, turkkilainen yogurtti-täytteellä, joka on maustettu suolalla, pippurilla ja silputulla pepperonilla. sido koivet ja paista uunissa 180C kauniin ruskeaksi, jonka voit varmentaa uunilämpömittarilla tarvittaessa, jonka olet työntänyt koipeen lähelle luuta. toki voit ruskistaa voissa pannulla ennen uuniinlaittoa, mutta saat kevyemmän ja raikkaamman tuloksen kun pistät suoraan uuniin. älä käytä paistopusseja, sillä saat rapean nahan, joka on myös herkullista. parhaiten saat makuhermon heräämään ottamalla yhden snapsin ennen ruokailua. ruokajuomaksi raikasta vettä. lisukkeena tuoreita vihanneksia ja ruisleipää tai vehnäpatonkia maustejuustolla.

      • työnnä se mittaris

        perseeseen, eli viddu sitä mittaria mihinkään koipeen laiteta, vaan paksuimpaan kohtaan, eli tässä tapauksessa se kannattaa laittaa kyljestä rinnan alle...


      • sitruunanmehu

        kun itse valmistan kokonaista broileria kiehautan sen ensiksi maustevedessä (laakerinlehti, maustepipputia, mustaapippuria,kokonainen sipuli ja muutama valkosipulinkynsi)Tämä siksi ettei luun viereinen liha jää puertavaksi. Tota keitin lientä voi sitten pakastaa ja käyttää myöhemmin jonkun keiton nesteeksi. Sitten vaan maustetahna johon itse käytän soijaa sitruunamehua, paprikapauhetta ja chilikastiketta ja hiukan hyvää ranskalaista sinappia. tuolla tahnalla sitten hierotaan broileri sisältä ja ulkoa ja sitten 45 min. uuniin paistumaan. Samalla tulee uuniperunatkin.

        Tuota tahnaa voi käyttää myös marinaadina . boileripihvit vain yönyli marinaadiin niin kerkeevät maustua tosi mehukkaiksi.


      • työnnä se mittaris kirjoitti:

        perseeseen, eli viddu sitä mittaria mihinkään koipeen laiteta, vaan paksuimpaan kohtaan, eli tässä tapauksessa se kannattaa laittaa kyljestä rinnan alle...

        ohjeittesi mukaisesti mittarin sinne kankkuun , mutta näytti vain 36,5 vaikka odotin todella pitkään! broilerissa koipi kypsyy hitaimmin, joten pitäydyn ohjeessani! tietysti mittari voidaan työntää ruoassa vaikka mihinkä kohtaan, kunhan lämpötilaa muutetaan, mutta mä oon oppinut tällaisen tavan, joka toimii mulla ainakin hyvin. mieltymyksiä on tietenkin monenlaisia, mutta broiskussa on tärkeintä kypsentää yli 170 asteessa ja täysin kypsäksi, ettei saa salmonellaa. raaka broileri on lisäksi käsiteltävä erilleen muista elintarvikkeista, sekä pestävä välineet ja kädet huolellisesti! eikun nauttimaan erilaisista mauista ja laittakaahan lisää kokemuksianne linturuuista.


      • sitruunanmehu kirjoitti:

        kun itse valmistan kokonaista broileria kiehautan sen ensiksi maustevedessä (laakerinlehti, maustepipputia, mustaapippuria,kokonainen sipuli ja muutama valkosipulinkynsi)Tämä siksi ettei luun viereinen liha jää puertavaksi. Tota keitin lientä voi sitten pakastaa ja käyttää myöhemmin jonkun keiton nesteeksi. Sitten vaan maustetahna johon itse käytän soijaa sitruunamehua, paprikapauhetta ja chilikastiketta ja hiukan hyvää ranskalaista sinappia. tuolla tahnalla sitten hierotaan broileri sisältä ja ulkoa ja sitten 45 min. uuniin paistumaan. Samalla tulee uuniperunatkin.

        Tuota tahnaa voi käyttää myös marinaadina . boileripihvit vain yönyli marinaadiin niin kerkeevät maustua tosi mehukkaiksi.

        teen pamixilla tahnan, johon laitan pari valkosipulinkynttä, parmesan-juustoa reilusti, aurinkokuivattuja tomaatteja muutaman ja vähän purkista niiden öljyä notkistamaan tahnaa, ja pippuria sekä sitruunaa hiukan.(Sekaan voi laittaa myös neljänneksen tavallisesta sipulista ja chiliä jos haluaa). Sitten sullon tahnaa koipien tai rintapalojen nahan alle, ja uuniin vaan vuuassa (tahnaa pursuaa usein hiukan uunissa). Tulee ihanan mehukkaita ja vähän erilaisia kuin yleensä. Sopii myös grillataavaan kanaan.


    • Häh?

      Minä kysyisin pikemmin: mitä voi tehdä marinoidusta broilerista.

      Ja vastaan itse: roskiksentäytettä. Se on lisäksi helppoakin. Kumoaa vain paketin sisältöineen suoraan roskikseen.

      Mutta onpas mennyt uusavuttomaksi! Etkö keksi mitään muuta, millä täyttää roskiksesi, kuin kamalla, josta joudut vielä maksamaan kalliit rahat!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe