eli vaikuttaako ruoan makuun hirveästi? Olisin siis tekemässä italialaistyylistä kalaa tomaattikastikkeessa ja ohjeen mukaan siihen tulisi 4 anjovisfileetä. Kaupasta en niitä löytänyt, niin otin sardiineja. Eli muuttuuko ruoan maku? Kannattaisiko jättää kokonaan pois? Mitä voisi käyttää sitten mahdollisesti tilalla?
Onko anjoviksella ja sardiinilla mitään eroa?
7
8616
Vastaukset
- Babbas
Jos italialainen resepti, siihen kuuluu oikeasti sardelli. Sitä saa vain suurimmista marketeista.
Mutta sen korvaajana voi käyttää pohjoismaista "anjovista", joka oikeasti on kilohailia. Kyllä sitä pitäisi olla ihan pienimmässäkin kaupassa sillihyllyllä (puolisäilyke, on siis kylmähyllyllä).
Sardiini (täyssäilyke normaalilla säilykehyllyllä) on sitten TÄYSIN eri makuinen, vaikka nämä kaikki kalat meressä uidessaan toki ovat toistensa lähisukulaisia. Mutta säilykkeinä ne on maustettu ja käsitelty niin eri tavalla, että ei ole mitään yhteistä.
Jätä sardiini pois (tai ehkä ei, mutta on ihan eri ruoka sitten, mutta niinhän se on myös, jos ei laita mitään...). Tai mene vielä ennen kaupan sulkeutumista klo. 21 ostamaan se anjovispurkki sillihyllystä!- vihjaista?
Ruokasanastomies Jaakko Rahola tietää aika paljon sardiineista, anjoviksista ja sardelleista:
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/a.html#anjo
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/s.html#sard - Edellinen
vihjaista? kirjoitti:
Ruokasanastomies Jaakko Rahola tietää aika paljon sardiineista, anjoviksista ja sardelleista:
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/a.html#anjo
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/s.html#sardMiksi luulet, että en tuntisi Raholan sanastoa?
- kaupassa
niin huono valikoima, ettei anjovista löytynyt?
Joka kaupassahan on niitä abboja - jos nyt sellainen pohjoismaalaistyyppinen kelpaa. - Butternut
Sardiinit löytyvät SÄILYKEHYLLYSTÄ eli huoneenlämmössä säilyvien kalasäilykkeiden osastolta.
Anjovikset ja janssonfileet (melko sama vaikutus ruoassa) löytyvät kaupan SILLIHYLLYSTÄ eli kylmässä säilytettävien kalasäilykkeiden osastolta.
Mkäli käytät ruokaan sardiinia, ripottele ruokaan hitusen enenmmän suolaa kuin ohjeessa on, koska anjovikset ovat sitä hirmu suolaista tavaraa.
Maku on erilainen, mutta varmaan ihan kelpo sekin ja silti välimerellinen.- juuripa
kerrottu tuossa ylhäällä? Kaikuko täällä on noin paha?
- tInA
Kiitos kaikille viesteistä! Eiköhän siitä ruoasta ihan hyvää sitten tule =)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan2236809Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää391209Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka241013- 75881
Hävettää muuttaa Haapavedelle.
Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal47814Katseestasi näin
Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a59804Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä
Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.93774Toinen kuva mikä susta on jäänyt on
tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.38761Tietenkin täällä
Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.14716- 43713