eli vaikuttaako ruoan makuun hirveästi? Olisin siis tekemässä italialaistyylistä kalaa tomaattikastikkeessa ja ohjeen mukaan siihen tulisi 4 anjovisfileetä. Kaupasta en niitä löytänyt, niin otin sardiineja. Eli muuttuuko ruoan maku? Kannattaisiko jättää kokonaan pois? Mitä voisi käyttää sitten mahdollisesti tilalla?
Onko anjoviksella ja sardiinilla mitään eroa?
7
8761
Vastaukset
- Babbas
Jos italialainen resepti, siihen kuuluu oikeasti sardelli. Sitä saa vain suurimmista marketeista.
Mutta sen korvaajana voi käyttää pohjoismaista "anjovista", joka oikeasti on kilohailia. Kyllä sitä pitäisi olla ihan pienimmässäkin kaupassa sillihyllyllä (puolisäilyke, on siis kylmähyllyllä).
Sardiini (täyssäilyke normaalilla säilykehyllyllä) on sitten TÄYSIN eri makuinen, vaikka nämä kaikki kalat meressä uidessaan toki ovat toistensa lähisukulaisia. Mutta säilykkeinä ne on maustettu ja käsitelty niin eri tavalla, että ei ole mitään yhteistä.
Jätä sardiini pois (tai ehkä ei, mutta on ihan eri ruoka sitten, mutta niinhän se on myös, jos ei laita mitään...). Tai mene vielä ennen kaupan sulkeutumista klo. 21 ostamaan se anjovispurkki sillihyllystä!- vihjaista?
Ruokasanastomies Jaakko Rahola tietää aika paljon sardiineista, anjoviksista ja sardelleista:
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/a.html#anjo
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/s.html#sard - Edellinen
vihjaista? kirjoitti:
Ruokasanastomies Jaakko Rahola tietää aika paljon sardiineista, anjoviksista ja sardelleista:
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/a.html#anjo
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/s.html#sardMiksi luulet, että en tuntisi Raholan sanastoa?
- kaupassa
niin huono valikoima, ettei anjovista löytynyt?
Joka kaupassahan on niitä abboja - jos nyt sellainen pohjoismaalaistyyppinen kelpaa. - Butternut
Sardiinit löytyvät SÄILYKEHYLLYSTÄ eli huoneenlämmössä säilyvien kalasäilykkeiden osastolta.
Anjovikset ja janssonfileet (melko sama vaikutus ruoassa) löytyvät kaupan SILLIHYLLYSTÄ eli kylmässä säilytettävien kalasäilykkeiden osastolta.
Mkäli käytät ruokaan sardiinia, ripottele ruokaan hitusen enenmmän suolaa kuin ohjeessa on, koska anjovikset ovat sitä hirmu suolaista tavaraa.
Maku on erilainen, mutta varmaan ihan kelpo sekin ja silti välimerellinen.- juuripa
kerrottu tuossa ylhäällä? Kaikuko täällä on noin paha?
- tInA
Kiitos kaikille viesteistä! Eiköhän siitä ruoasta ihan hyvää sitten tule =)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olit niin lähellä
Taas söpis olit siinä ihan käden etäisyydellä❤️ Jos sinä ja minä olisimme olleet kahden, olisin hypännyt sun kaulaan. Sa1185181- 472849
Kun me näemme taas
Siihen on viikkoja, korkeintaan kuukausia. Jännite välillemme vetää meidät ennemmin tai myöhemmin toistemme läheisyyteen332802Haleja ja pusuja
Päivääsi kulta 🤗🤗💋❤️❤️❤️ kaipaan sinua Tänäänkin.. Miksikäs se tästä muuttuisi kun näin kauan jatkunut 🥺302498Onko mukava nähdä minua töissä?
Onko mukava nähdä minua töissä vai ei? Itse ainakin haluan nähdä sinut 🤭231879- 1181647
En kirjoita sulle tänne
Enään nainen. Olen kyllä kiltisti enkä ala mihinkään kuin tosirakkaudesta. Kanssasi sitten jos se on mahdollista ja pidä101640- 961389
Hei rakas sinä
Vaikka käyn täällä vähemmän, niin ikäväni on pahempaa. Pelkään että olen ihan hukassa😔 mitä sinä ajattelet? naiselle231385Oi mun haniseni
Mul on ihan törkee ikävä sua. En jaksais tätä enää. Oon odottanut niin kauan, mutta vielä pitää sitä tehdä. Tekis mieli101348