eli vaikuttaako ruoan makuun hirveästi? Olisin siis tekemässä italialaistyylistä kalaa tomaattikastikkeessa ja ohjeen mukaan siihen tulisi 4 anjovisfileetä. Kaupasta en niitä löytänyt, niin otin sardiineja. Eli muuttuuko ruoan maku? Kannattaisiko jättää kokonaan pois? Mitä voisi käyttää sitten mahdollisesti tilalla?
Onko anjoviksella ja sardiinilla mitään eroa?
7
8808
Vastaukset
- Babbas
Jos italialainen resepti, siihen kuuluu oikeasti sardelli. Sitä saa vain suurimmista marketeista.
Mutta sen korvaajana voi käyttää pohjoismaista "anjovista", joka oikeasti on kilohailia. Kyllä sitä pitäisi olla ihan pienimmässäkin kaupassa sillihyllyllä (puolisäilyke, on siis kylmähyllyllä).
Sardiini (täyssäilyke normaalilla säilykehyllyllä) on sitten TÄYSIN eri makuinen, vaikka nämä kaikki kalat meressä uidessaan toki ovat toistensa lähisukulaisia. Mutta säilykkeinä ne on maustettu ja käsitelty niin eri tavalla, että ei ole mitään yhteistä.
Jätä sardiini pois (tai ehkä ei, mutta on ihan eri ruoka sitten, mutta niinhän se on myös, jos ei laita mitään...). Tai mene vielä ennen kaupan sulkeutumista klo. 21 ostamaan se anjovispurkki sillihyllystä!- vihjaista?
Ruokasanastomies Jaakko Rahola tietää aika paljon sardiineista, anjoviksista ja sardelleista:
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/a.html#anjo
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/s.html#sard - Edellinen
vihjaista? kirjoitti:
Ruokasanastomies Jaakko Rahola tietää aika paljon sardiineista, anjoviksista ja sardelleista:
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/a.html#anjo
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/s.html#sardMiksi luulet, että en tuntisi Raholan sanastoa?
- kaupassa
niin huono valikoima, ettei anjovista löytynyt?
Joka kaupassahan on niitä abboja - jos nyt sellainen pohjoismaalaistyyppinen kelpaa. - Butternut
Sardiinit löytyvät SÄILYKEHYLLYSTÄ eli huoneenlämmössä säilyvien kalasäilykkeiden osastolta.
Anjovikset ja janssonfileet (melko sama vaikutus ruoassa) löytyvät kaupan SILLIHYLLYSTÄ eli kylmässä säilytettävien kalasäilykkeiden osastolta.
Mkäli käytät ruokaan sardiinia, ripottele ruokaan hitusen enenmmän suolaa kuin ohjeessa on, koska anjovikset ovat sitä hirmu suolaista tavaraa.
Maku on erilainen, mutta varmaan ihan kelpo sekin ja silti välimerellinen.- juuripa
kerrottu tuossa ylhäällä? Kaikuko täällä on noin paha?
- tInA
Kiitos kaikille viesteistä! Eiköhän siitä ruoasta ihan hyvää sitten tule =)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Useita puukotettu Tampereella
Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht1763407Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava3732171Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?
Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii542117- 421998
Meneeköhän sulla
oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua321481Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em931241- 541203
Muutama kysymys ja huomio hindulaisesta kulttuurista.
Vedakirjoituksia pidetään historiallisina teksteinä, ei siis "julistuksena" kuten esimerkiksi Raamattua, vaan kuten koul4091114Jumala puhui minulle
Hän kertoi sinusta asioita, joiden takia jaksan, uskon ja luotan. Hän kuvaili sinua minulle ja pakahduin onnesta kuulles1171029- 47903