eli vaikuttaako ruoan makuun hirveästi? Olisin siis tekemässä italialaistyylistä kalaa tomaattikastikkeessa ja ohjeen mukaan siihen tulisi 4 anjovisfileetä. Kaupasta en niitä löytänyt, niin otin sardiineja. Eli muuttuuko ruoan maku? Kannattaisiko jättää kokonaan pois? Mitä voisi käyttää sitten mahdollisesti tilalla?
Onko anjoviksella ja sardiinilla mitään eroa?
7
8695
Vastaukset
- Babbas
Jos italialainen resepti, siihen kuuluu oikeasti sardelli. Sitä saa vain suurimmista marketeista.
Mutta sen korvaajana voi käyttää pohjoismaista "anjovista", joka oikeasti on kilohailia. Kyllä sitä pitäisi olla ihan pienimmässäkin kaupassa sillihyllyllä (puolisäilyke, on siis kylmähyllyllä).
Sardiini (täyssäilyke normaalilla säilykehyllyllä) on sitten TÄYSIN eri makuinen, vaikka nämä kaikki kalat meressä uidessaan toki ovat toistensa lähisukulaisia. Mutta säilykkeinä ne on maustettu ja käsitelty niin eri tavalla, että ei ole mitään yhteistä.
Jätä sardiini pois (tai ehkä ei, mutta on ihan eri ruoka sitten, mutta niinhän se on myös, jos ei laita mitään...). Tai mene vielä ennen kaupan sulkeutumista klo. 21 ostamaan se anjovispurkki sillihyllystä!- vihjaista?
Ruokasanastomies Jaakko Rahola tietää aika paljon sardiineista, anjoviksista ja sardelleista:
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/a.html#anjo
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/s.html#sard - Edellinen
vihjaista? kirjoitti:
Ruokasanastomies Jaakko Rahola tietää aika paljon sardiineista, anjoviksista ja sardelleista:
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/a.html#anjo
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/s.html#sardMiksi luulet, että en tuntisi Raholan sanastoa?
- kaupassa
niin huono valikoima, ettei anjovista löytynyt?
Joka kaupassahan on niitä abboja - jos nyt sellainen pohjoismaalaistyyppinen kelpaa. - Butternut
Sardiinit löytyvät SÄILYKEHYLLYSTÄ eli huoneenlämmössä säilyvien kalasäilykkeiden osastolta.
Anjovikset ja janssonfileet (melko sama vaikutus ruoassa) löytyvät kaupan SILLIHYLLYSTÄ eli kylmässä säilytettävien kalasäilykkeiden osastolta.
Mkäli käytät ruokaan sardiinia, ripottele ruokaan hitusen enenmmän suolaa kuin ohjeessa on, koska anjovikset ovat sitä hirmu suolaista tavaraa.
Maku on erilainen, mutta varmaan ihan kelpo sekin ja silti välimerellinen.- juuripa
kerrottu tuossa ylhäällä? Kaikuko täällä on noin paha?
- tInA
Kiitos kaikille viesteistä! Eiköhän siitä ruoasta ihan hyvää sitten tule =)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla
Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e2356644Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne653830Jos olisit täällä
Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä1263116- 1562312
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla171843Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea
Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.1701567- 821474
Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o291431Ohhoh! KAJ laukoi suorat sanat somessa - V-sana mainittu!
Ohhoh! Mitäs mieltä olet tästä huumoriryhmä KAJ:sta? Bara bada bastu on kyllä aikamoinen korvamato... Lue lisää: https371359Erika selvisi hienosti ennakkosuosikin paineista
Hienostihan se meni. Erika jätettiin yksin, eikä häntä tuettu, oli euroviisukiusattu, silti suoriutui ensiluokkaisesti.1111051