!!Lapsille vähemmän mehuja ja enemmän kasviksia!!

!!Lapsille vähemmän mehuja ...

2

875

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valistaa tulevia

      vanhempia lasten terveellisestä ravinnosta,mutta kun eivät siitä ressukat itsekkään tiedä,niin miten voisivat muita valistaa. EPÄTERVEELLISTEN einesten mainonta pitäisi kokonaan lopettaa ja kasvisten hintaa alentaa ja joka tuutista mainostaa TERVEELLISTÄ RAVINTOA! Mutta eihän tämä taas sovi pikaruokaketjuille, einesteollisuudelle ja lääketehtaille! Kansa tulisi liian terveeksi ja viimeeksi mainittu taho menettäisi miljoonia!
      Raha ratkaisee ja koskaan ei ruveta syömään terveelllisesti,valitettavasti.

    • tehdä:

      Hei kaikille! Nyt en enää pode huonoa omatuntoa kun lapsemme 1v9kk syö aika paljon purkkiruokia. Niissä on pitkälle suolat ja rasvat kohillaan. Kyllä hänelle maistuu ja osaa syödä myös "oikeaa koko perheen" ruokaakin mutta mielestäni meillä on harvoin "tarpeeksi laadukasta terveellistä" ruokaa hänelle. Ei aikaakaan kun hän "pääsee" tarhaan syömään parempilaatuista pöperöä kuin meillä kotona on.
      Tämä on ainoa lapsemme, olen hänen kanssa 2v6kk asti kotona ja mies tekee kolmivuorotyötä = syödään erittäin harvoin yhdessä. Näin ollen pakottavaa tarvetta esim. kattilalliseen pottumuusia & terveellisiä hirvelihapyöryköitä on erittäin harvoin. Tarjoan lapselle alkupalana keitettyjä kasviksia joita hän mielellään syö, sitten lämmin ruoka ja jälkkäriksi ruisleipää, hedemiä, talkmuruja tms.

      Tänäänkin aioin tehdä meille kaikille herkullisen nakkikeiton mutta kauppareissun jälkeen lapsi oli jo niin väsypoikki että kiehautin kasviksia ja hän söi purkillisen lammaspottua päälle. Lopuksi puolikkaan omenan sekä maitoa. Ei hän nälkää näe vaikka purkkeja syökin, ja todellakin tämän eilisen lehtijutun perusteella en ala puolivalmisruoka-linjalle tämän enempää kuin ennenkään, syystä että lapsi oppisi syömään meidän kanssa samaa=huonompilaatuista ruokaa. Luulenpa että suolasempi&rasvasempi ruoka kyllä sitten aikanaan uppoaa kun sitä tarjotaan. Olen huomannut että nakit, makkaranpalat, pari ranskista, valmislihapullat yms. uppoaa hyvin kun annetaan harvakseltaa maistella. Joten nyt omatunto hiivattiin ja ostan lisää terveellistä purkkiruokaa lapselleni :o)

      Meillä ulkoillaan ja harrastetaan joten ruuanlaittoaika jää lyhyeksi. Lapsen päikkäreiden aikaan järjestelen paikkoja ja lepäilen, luen päivän lehden&kahvittelen tai syön myöhäisen lounaan. Tai jos isä on kotona niin käyn urheilemassa. Isäkin kokkaa silloin kun aikaa on. Syödään myös ulkona kauppareissuilla jne. Lapsi saa silloin napsia lautaseltamme jahka on ensin (terveellisemmän&vähäsuolasemman) purkkiruokansa syönyt. Keksejä, mehuja, yms. herkkuja hän ei ole vielä maistellut. Kuivattu luumu&talkmurut ovat ehkä tissimaidon (imetys lopetettu tosin noin 1v4kk iässä, hih) jälkeen hänen suurinta tietämäänsä herkkua, ja ne keitetyt kasvikset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10255
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2944
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1576
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe