millä luut poikki

potpot.

Onko teillä hyvät kokkaajat tietoa mistä saisi hommattua jonkun kunnon veitsen jolla saisi kanalta helposti luut poikki(siis kun tykätään kokata kanaa...parempaa kuin broileri), tuntuu että nuo tavan kauppojen veitset ei sitä kauaa kestä. Viidakkoveitsiäkään en ole täällä Suomessa missään nähnyt ja saako sellaisia ulkomailta edes kuljettaa. Saa sen tietty silleenkin leikattua että etsii "liitoskohdat" mutta kun tuolla toisella puoliskolla ei siihen kärsivällisyys riitä.

34

1385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lintusakset ovat veitsen ohella hyvä apulainen tipujen käsittelyssä. Mm. Fiskarsilta löytyy ja on niitä muillakin valmistajilla.

      • Anonyymi

        vesuri on paras jos ei oo sitä kiinalaista luunmurskaajaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        vesuri on paras jos ei oo sitä kiinalaista luunmurskaajaa.

        Googlaava teini murskaa kaiken – narunkin – vaikka tarkoitus oli vain katkaista naru.

        Niin käy, kun polla ei leikkaa, vaan se on murskattu tohjoksi. Aivovammainen ei kykene enää ymmärtämään.


    • Laboratoriohoitaja

      löytää rautakaupoista.Terävii ku mitkä ja lyhyt varsi,niin sopii vallan mainiosti suurempienkin paistien luiden katkomiseen.

    • menee poikki

      ihan helposti käsivoimin - naiseltakin, 160 cm 56 kg, ei bodannut.
      Hyvät sakset on kelpo apu - nahan leikkaamiseen.

    • Opetelkaa nyt todellakin se kanan anatomia siten, että saatte kintut ja siivet poikki katkomatta luita. Särkyneistä luista tulee ikäviä säröjä ja luunsiruja ruoan joukkoon - sitä vastoin leikkaamalla liha nivelen kohdalta pärjää melkein kynsisaksilla.

      Ei ole todellakaan vaikea ja iso asia. Ainoat luut, jotka kanasta täytyy katkaista ovat kylkiluut ja ne menevät vaikka sormella poikki.

      • Tilanne eteen

        Että pitäisi paloitella jonkin muun elukan luu, ellei ole kauppiaalla sitä muistanut teettää. Pienihampainen saha on kätevämpi kuin veitsi. Rautasahakin toimii, näin ei synny niitä vaarallisia siruja, joista Crudo varoitti. Kauppiaskin katkoo luut vannesahalla tai käsisahalla, ei koskaan kirveellä tai puukolla, paitsi venäjällä. Kirves on siellä kova sana lihakauppiailla.


      • Anonyymi

        Tietenkin luut katkotaan, jotta liemeen saadaan makua luuytimestä.

        Hirven luille tarvitsee vannesahan, mutta kanan luut voi pilkkoa vaikka hieman raskaammalla veitsellä, kuten santokulla, tai lapin leukulla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tietenkin luut katkotaan, jotta liemeen saadaan makua luuytimestä.

        Hirven luille tarvitsee vannesahan, mutta kanan luut voi pilkkoa vaikka hieman raskaammalla veitsellä, kuten santokulla, tai lapin leukulla.

        "...kanan luut voi pilkkoa vaikka hieman raskaammalla veitsellä, kuten santokulla..."

        Santoku ei ole raskas veitsi eikä sitä ole tarkoitettu kanan pilkkomiseen. Kanan pilkkomiseen erikoistunut veitsi on honesuki, jossa on suhteellisen lyhyt, 150 mm tukeva mutta silti terävä terä. Kanan pilkkomisessa tosiaan luut katkotaan nivelistä eikä niitä murskata veitsellä rikki. Miksi honesuki eikä esimerkiksi ohutteräinen santoku tai gyuto? Terällä leikataan mahdollisimman läheltä luuta ja se saattaa osua luuhun niin, että ohutteräinen santoku tai gyuto lohkeaisi. Ja toisekseen isompina veitsinä ne olisi kömpelöitä työhön.

        https://japanesechefsknife.com/collections/boning-knife


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "...kanan luut voi pilkkoa vaikka hieman raskaammalla veitsellä, kuten santokulla..."

        Santoku ei ole raskas veitsi eikä sitä ole tarkoitettu kanan pilkkomiseen. Kanan pilkkomiseen erikoistunut veitsi on honesuki, jossa on suhteellisen lyhyt, 150 mm tukeva mutta silti terävä terä. Kanan pilkkomisessa tosiaan luut katkotaan nivelistä eikä niitä murskata veitsellä rikki. Miksi honesuki eikä esimerkiksi ohutteräinen santoku tai gyuto? Terällä leikataan mahdollisimman läheltä luuta ja se saattaa osua luuhun niin, että ohutteräinen santoku tai gyuto lohkeaisi. Ja toisekseen isompina veitsinä ne olisi kömpelöitä työhön.

        https://japanesechefsknife.com/collections/boning-knife

        Luu nimenomaan katkaistaan, jotta luuydin saadaan näkyviin ja siitä maut talteen. Voihan luun rikkoa muullakin tavalla. Poraa vaikka pieniä reikiä, jos ei halua teräviä veitsiä käyttää.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "...kanan luut voi pilkkoa vaikka hieman raskaammalla veitsellä, kuten santokulla..."

        Santoku ei ole raskas veitsi eikä sitä ole tarkoitettu kanan pilkkomiseen. Kanan pilkkomiseen erikoistunut veitsi on honesuki, jossa on suhteellisen lyhyt, 150 mm tukeva mutta silti terävä terä. Kanan pilkkomisessa tosiaan luut katkotaan nivelistä eikä niitä murskata veitsellä rikki. Miksi honesuki eikä esimerkiksi ohutteräinen santoku tai gyuto? Terällä leikataan mahdollisimman läheltä luuta ja se saattaa osua luuhun niin, että ohutteräinen santoku tai gyuto lohkeaisi. Ja toisekseen isompina veitsinä ne olisi kömpelöitä työhön.

        https://japanesechefsknife.com/collections/boning-knife

        Varmaan muistin nimen väärin. Tarkoitin sellaista raskaampaa melkein suorakaiteen muotoista japanilaista kokkiveistä, jota voisi melkein käyttää paistinlastanakin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Luu nimenomaan katkaistaan, jotta luuydin saadaan näkyviin ja siitä maut talteen. Voihan luun rikkoa muullakin tavalla. Poraa vaikka pieniä reikiä, jos ei halua teräviä veitsiä käyttää.

        Miksi ne linnunluut pitäisi katkaista? Ne ovat onttoja, ei siellä mitään luuydintä ole.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan muistin nimen väärin. Tarkoitin sellaista raskaampaa melkein suorakaiteen muotoista japanilaista kokkiveistä, jota voisi melkein käyttää paistinlastanakin.

        "Tarkoitin sellaista raskaampaa melkein suorakaiteen muotoista japanilaista kokkiveistä, jota voisi melkein käyttää paistinlastanakin."

        Raskas kiinalainen kokkiveitsi on suorakaiteen muotoinen ja sopii järeytensä vuoksi hyvin kanojen halkaisuun. Japanissa on saman näköinen suorakaiteen muotoinen veitsi nakiri, mutta se on paljon sirompi ja käytetään yleensä kasvisten pilkkomiseen.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Miksi ne linnunluut pitäisi katkaista? Ne ovat onttoja, ei siellä mitään luuydintä ole.

        Heh heh. Olet huumoriveikkoja näemmä. Eihän linnussa ole vertakaan :-D


      • Anonyymi kirjoitti:

        Heh heh. Olet huumoriveikkoja näemmä. Eihän linnussa ole vertakaan :-D

        Et taida ymmärtää biologiasta hölkäsen pöläystä? Vaikka kana ei lennäkään niin silti se on lintu ja linnuille on kehittynyt hyvin sirot, kevyet ja ontot luut juuri lentokyvyn vuoksi. Tosiaan, on ihan turha etsiä mitään rasvaista luuydintä linnuilta. Sitä ei ole.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Et taida ymmärtää biologiasta hölkäsen pöläystä? Vaikka kana ei lennäkään niin silti se on lintu ja linnuille on kehittynyt hyvin sirot, kevyet ja ontot luut juuri lentokyvyn vuoksi. Tosiaan, on ihan turha etsiä mitään rasvaista luuydintä linnuilta. Sitä ei ole.

        Voi sinua ressukkaa. Linnuilla on aivan samalla tavalla luuydin kuin nisäkkäilläkin. Ja liemiä tehdessä nimenomaan halutaan se luuytimestä irtoava makukin käyttöön.

        Mutta jatka toki inttämistä, sinä googlaava teini.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voi sinua ressukkaa. Linnuilla on aivan samalla tavalla luuydin kuin nisäkkäilläkin. Ja liemiä tehdessä nimenomaan halutaan se luuytimestä irtoava makukin käyttöön.

        Mutta jatka toki inttämistä, sinä googlaava teini.

        Keskustelun aiheena on kanan paloittelu. Siinä ei luita murskata. Eihän kukaan viitsi syödä lihaa, jonka sisällä on terävää luumurskaa. Liemeen voi ne luut sitten murskata vaikka vasaralla. Ei siihen veitsiä tarvita.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Keskustelun aiheena on kanan paloittelu. Siinä ei luita murskata. Eihän kukaan viitsi syödä lihaa, jonka sisällä on terävää luumurskaa. Liemeen voi ne luut sitten murskata vaikka vasaralla. Ei siihen veitsiä tarvita.

        Eikö inttävä teini ymmärrä edes aloittajan kysymystä ("millä luut poikki")?

        Siinäpähän murskailet, kun muut katkovat luita. Liemen teosta et näemmä tiedä senkään vertaa. Uusavuttomuutesi oikein huokuu kirjoituksistasi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikö inttävä teini ymmärrä edes aloittajan kysymystä ("millä luut poikki")?

        Siinäpähän murskailet, kun muut katkovat luita. Liemen teosta et näemmä tiedä senkään vertaa. Uusavuttomuutesi oikein huokuu kirjoituksistasi.

        ”Eikö inttävä teini ymmärrä edes aloittajan kysymystä ("millä luut poikki")?”

        Jätän väliin kanat, jotka on paloiteltu luu poikki hakkaamalla. Niistä tulee ikäviä luun siruja ruokaan. Itse saan ainakin kanat paloiteltua rinta-, koipi-, reisi- ja muihin paloihin nivelten kohdalta ilman luiden katkomista 😆


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Eikö inttävä teini ymmärrä edes aloittajan kysymystä ("millä luut poikki")?”

        Jätän väliin kanat, jotka on paloiteltu luu poikki hakkaamalla. Niistä tulee ikäviä luun siruja ruokaan. Itse saan ainakin kanat paloiteltua rinta-, koipi-, reisi- ja muihin paloihin nivelten kohdalta ilman luiden katkomista 😆

        Kuinka nolon meinasit itsestäsi tehdä?

        Syöt siis vain muiden paloittelemaa valmisruokaa.

        Olet kyllä aivan väärällä palstalla. Eineksille on omansa. Niiden lämmittäminen ei ole ruoan laittamista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka nolon meinasit itsestäsi tehdä?

        Syöt siis vain muiden paloittelemaa valmisruokaa.

        Olet kyllä aivan väärällä palstalla. Eineksille on omansa. Niiden lämmittäminen ei ole ruoan laittamista.

        ”Syöt siis vain muiden paloittelemaa valmisruokaa. ”

        Kuten sanoin jo, saan kanan osat erilleen ilman, että pitää veitsellä hakata luita poikki.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Syöt siis vain muiden paloittelemaa valmisruokaa. ”

        Kuten sanoin jo, saan kanan osat erilleen ilman, että pitää veitsellä hakata luita poikki.

        Koitahan nyt teini päättää mitä olet kanasi kanssa tekemässä. Hetki sitten olit siltä luita murskaamassa, ja nyt sitten niitä katkomassa.

        Yritä kehittää ulosantiasi johdonmukaiseksi.

        Tämän ketjun aiheena on kuinka katkoa kanan luita. Pysytään aiheessa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Koitahan nyt teini päättää mitä olet kanasi kanssa tekemässä. Hetki sitten olit siltä luita murskaamassa, ja nyt sitten niitä katkomassa.

        Yritä kehittää ulosantiasi johdonmukaiseksi.

        Tämän ketjun aiheena on kuinka katkoa kanan luita. Pysytään aiheessa.

        "Tämän ketjun aiheena on kuinka katkoa kanan luita."

        Vai olisiko kuitenkin "kuinka paloittelen kanan ilman luiden katkomista?"

        Laitatko linkin edes yhteen reseptiin, jossa kana paloitellaan luut katkomalla? Laita samalla edes yksi resepti, jossa kanaliemi tehdään murskatuista luista (jotta siihen olemattomaan luuytimeen pääsee käsiksi)? Mitä, etkö laitakaan? No sitähän minäkin. Missään reseptissä ei ohjeisteta katkomaan tai muutenkaan murskaamaan kanan luita.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Tämän ketjun aiheena on kuinka katkoa kanan luita."

        Vai olisiko kuitenkin "kuinka paloittelen kanan ilman luiden katkomista?"

        Laitatko linkin edes yhteen reseptiin, jossa kana paloitellaan luut katkomalla? Laita samalla edes yksi resepti, jossa kanaliemi tehdään murskatuista luista (jotta siihen olemattomaan luuytimeen pääsee käsiksi)? Mitä, etkö laitakaan? No sitähän minäkin. Missään reseptissä ei ohjeisteta katkomaan tai muutenkaan murskaamaan kanan luita.

        Lue se aloitus äläkä teini jänkkää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lue se aloitus äläkä teini jänkkää.

        Laita vaan niitä reseptejä, joissa kana pilkotaan luut katkoen. Niitä kyllä on mm. kiinalaisissa resepteissä, mutta ne eivät nyt liity aloitukseen, jossa isäntä ei löydä tai viitsi etsiä kanan niveliä kun haluaa erotella kanan perinteisesti vain rinta-, siipi-, reisi- ja koipipaloihin + selkäpalaan, josta saadaan kanalientä. Mutta ethän sinä laita kun et tiedä hölkäsen pöläystä kanan paloittelusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laita vaan niitä reseptejä, joissa kana pilkotaan luut katkoen. Niitä kyllä on mm. kiinalaisissa resepteissä, mutta ne eivät nyt liity aloitukseen, jossa isäntä ei löydä tai viitsi etsiä kanan niveliä kun haluaa erotella kanan perinteisesti vain rinta-, siipi-, reisi- ja koipipaloihin selkäpalaan, josta saadaan kanalientä. Mutta ethän sinä laita kun et tiedä hölkäsen pöläystä kanan paloittelusta.

        Jänkkäävä google-teini ei uskalla näemmä käyttää enää edes vaivalla hankkimaansa nimmaria. No ei se mitään, vaikka vähän hävettääkin.

        Onneksi on valmiit kanaliemikuutiot.

        Kerää kuitenkin lapsi rohkeutta ja ala itse kokeilemaan ruoan tekemistä. Ei se ole mitään rakettitiedettä.

        Kanaliemen tekemistä ei tarvitse jännittää. Koipi- tai koipireisipalat ei paljoa maksa. Ja jos makua haluat, niin laita luutkin poikki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jänkkäävä google-teini ei uskalla näemmä käyttää enää edes vaivalla hankkimaansa nimmaria. No ei se mitään, vaikka vähän hävettääkin.

        Onneksi on valmiit kanaliemikuutiot.

        Kerää kuitenkin lapsi rohkeutta ja ala itse kokeilemaan ruoan tekemistä. Ei se ole mitään rakettitiedettä.

        Kanaliemen tekemistä ei tarvitse jännittää. Koipi- tai koipireisipalat ei paljoa maksa. Ja jos makua haluat, niin laita luutkin poikki.

        Laita video tai resepti kanan paloittelusta luineen. Ei ole vaikeaa. Kiinalaiset tekee sitä päivittäin. Nyt on vaan niin, ettei tämä alottaja ole pikku kiinalainen vaan avuton suomijulli kuten sinäkin eli teille on ihan turha suositella kiinalaisia kokkiveitsiä ja heidän tyylejään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lue se aloitus äläkä teini jänkkää.

        "Lue se aloitus äläkä teini jänkkää."

        No, tässä aloittajalle, mutta tuskin alottaja tätä haki vaan kanan paloittelua, johon suomikokilla riittää vaan katkaisu nivelten kohdalta.

        https://www.youtube.com/watch?v=ujZl69te7vE

        Mutta mutta, jankuttaja ei pysty tuottamaan mitään reseptiä tai videota toisin kuin minä, josta tässä esimerkki jopa itseäni vastaan. Kuten alunperin sanoin, kanan paloitteli nivelistä tehdään yleensä honesukilla ja jos sitä pilkotaan pienemmäksi niin sitten raskaampi kiinalainen kokkiveitsi.


    • Anonyymi

      Et taida ihan kokkaushommissa olla.

    • Anonyymi

      Luuviululla.

    • Anonyymi

      Nivelen kohdalta tai sitten pieni lihakirves ?

    • Anonyymi

      Piskit tykkää pureskella.

    • Anonyymi

      Aikoinaan minulle aiheeseen neuvoi ystävä.Osta rautakaupasta pienin kirves ,toimii.Se on todella pieni ja käytössä ollut 20 vutta ruuan laitoin vaihessa,kun kokaan esim kanaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Anteeksi mies

      En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin
      Ikävä
      59
      10835
    2. Mietin aina vain

      Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh
      Tunteet
      17
      4561
    3. Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa

      Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r
      Ikävä
      33
      3937
    4. Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta

      kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.
      Maailman menoa
      440
      2222
    5. Palstan henkisesti sairaat ja lihavat

      Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals
      Ikävä
      114
      2170
    6. Saan kengurakkaan kotiin viikon päästä

      Mitä tapahtui? Martina hehkutti tätä stoorissaan reilu viikko sitten, mutta eipä aussimiestä Suomessa näkynyt, vaan tapa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      260
      1638
    7. FinFamin ryhmät

      Älkää hyvät ihmiset luottako tähän tahoon. Ryhmiä on, mutta eivät ne toimi. Ihmisiä savustetaan ulos, vaikka näissä piir
      Salo
      0
      1421
    8. Osmo Peltola voitti ansaitusti Kultaisen Venlan - Kirvoitti yleisöltä mahtavan reaktion!

      JEE, onnea Osmo! Osmo Peltola voitti Vuoden esiintyjän Kultainen Venla -palkinnon. Isä-Peltsin ja Osmon luontoseikkailu
      Suomalaiset julkkikset
      77
      1230
    9. Olen vähän

      Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I
      Ikävä
      10
      1155
    10. Ähtärin sotkut

      Ähtärin kaupungin tilintarkastus tai mikä lie ollut LAITETTU SALAISEKSI. 🤔🤔🤔
      Ähtäri
      39
      1116
    Aihe