Ongelmia syömisesä, poika 11 kk

Hipsu12345

Heippa,

Kirjoiti tämän jo tuonne vauvat 0-12 kk osionnkin mutta sitten huomasin että täällähän on oma palsta näille ruokajutuille joten laitanpä tännekin vielä.

Apua kaivattaisiin kipeästi!

Meillä huono syömäri, poika 11 kk. Reipas ja iloinen, kasvaakin kivasti mutta ruokailut enempi vähempi kitinää ja näin ollen äidille aina kovasti stressaavia kun jokaisen lusikallisen kanssa kitistään ja kätistään.

Eli en siis tuputa enkä ns pakkosyötä mutta hirveä meteli ja sellainen vastentahoinen kitinä joka lusikallisen välillä kuuluu ikäänkuin tapoihin. On erittäin ressaavaa äidille.. =(
Eikä siis mitään suuria satseja silti koskaan syö. Tänään esimerkisi ei ole mennyt ainokaistakaan lusikallista =(

Lisäksi meillä on ongelmana karkean syöminen.

Joudun vieläkin antamaan aivan sosemössöja, siis sellaisia 5 -6kk tarkoitettuja sooseja kun kaikki hiukankin karkeampi tulee välittömästi oksennuksena popis. Jos yritän totuttaa niin että koitan ensiksi antaa karkeampaa niin ei sen jälkeen suostu syömään enää edes sosetta.

Neuvolassa sanottiin että teen karhunpalveluksen kun annan sosita ja nyt hirveä syyllisyys painaa senkin takia. Näin varmaan onkin mutta kun kaveri siis on niin huono syömään muutenkin ja nälkä kuitenkin selväsi on kova, niin sorrun sitten aina antamaan näitä pyreitä. HELPPIÄ!!

5

1891

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Meillä tyttö ihan vähän vajaa 1v. Ollut aina vähän huono syömään noita kiinteitä, määrät siis tosi pieniä ja uusiin ruokiin totuttaminen vie yleensä aikaa. Ja vaikka lusikka meniski suuhun, se ei tarkota että ruoka nielastais..

      No mut jokatapauksessa, meillä noi karkeet ruoat alko maistua ku neiti sai totutella sormiruoilla. Eli itse laittoi suuhun pieniä raejuustopaljoja, leivänmuruja, banaani tai maissipaloja jne. Ensin murut oli tosi pieniä ja tyttö lähinnä vaa pyöritteli niitä suussa, sit alko nieleskelemääki ja annoin pikkuhiljaa isompia paloja.

      Nyt syö jo paria 8 kk :lle tarkoitettua sosetta, mutta lemppareita on ihan kotiruoat, samat mitä syödään meidän 2-vuotiaan kanssa.

      Niin, ja meillä on syöty ITSE(kin) lusikalla jo jotain kuukausi, se toimii jo yllättävän hyvin ja tyttö on selvästi polleeta ku osaa ihan niiku isot. ;)

    • Äiti07

      Moi,

      annatko kaupan karkeampia soseita vai itsetehtyjä? Jos kaupan, niin ainakin muistaakseni Bonan joissain yli 8kk soseissa perunat on aivan järkyttävän kovia palasia! Meillä 1v 2kk ikäinen poika syö samaa ruokaa kuin mekin, on syönyt jo 11kk:n ikäisestä mutta välillä annetaan myös valmisruokia. Noita perunaruokia ei vieläkään suostu syömään. Ainoa mitä syö purkista, on pastaruoat.

      Mä totutin karkeisiin soseisiin vaan syöttämällä, esim. perunat ja porkkanat pehmeytin survimella jolloin jäi karkeammaksi. Alkuun huijasin laittamalla hedelmäsosetta mukaan joka lusikalliseen, kun muuten ois sylkenyt pois. Ei kyllä siltikään oikein syönyt mitään isoja määriä. Mutta sitten kun 11kk:n iässä alettiin antamaan samaa mitä mekin syödään, niin syöminen alkoi sujua tosi hyvin! Onhan se "kunnon" ruoka paremman makuista ja varmaan siksi maistuu niin hyvin. Ja kun poika vielä oppi kävelemään, niin ruoka alkoi maistua vielä paremmin, aika nopeasti häviää lempiruoat nykyään lautaselta.

      • Hipsu12345

        Kiitos vinkeistä! Ja muutenkin helpotti kuulla ettei me sentään ihan ainoita olla... Tuntuu vaan että kaveriporukassa kaikki muut jo vetelee melkein kokonaisia pihvejä niin välillä tulee suoritus paineita =)
        Kokeilin tuota sormiruokaa ja raejuustoa ja riisimuroja uppoaa ihan kivasti. Lisäksi poika on oikein innoissaan asiasta joten eiköhän tämä tästä


    • santtura

      en nyt tuohon ruokavetkuiluun osaa oikein sanoa mitään...meilläkin sitä välillä tapahtuu ja vaatii kyllä äipältä kestävyyttä ja kekseliäisyyttä. Paljon syönnin aikana laulan, leikin, pilailen ja hauskuutan poikaa, niin ruoka menee helpolla alas.

      Soseista: älä murehdi! Meillä pitkään oksenneltiin karkeita ruokia ulos, joten annoin hienoja soseita vain ihan pokkana. Pikkuhiljaa annoin lapselle maistiaisia omalta lautaseltani,juustoja, keksinpaloja, jotta oppisi pureskelemaan, ja vihdoin se päivä koitti kun karkeatkin soseet upposivat. Hidasta toki syöminen oli alkuun, mutta nyt menee lähes kaikki ruoat jo. Ja tosiaan poika "oppi" syömään karkeita soseita vasta päälle vuoden vanhana. Mutta oppi kuitenkin.

      Sama se, missä muodossa ravinto on, kunhan sitä saa tarpeeksi. Älä annan toisten syyllistää. Ja fakta on se, että jossain vaiheessa lapsi kuitenkin oppii pureskelemaan, oli se sitten alle vuoden ikäisenä jo tai sitten vaikka kolmivuotiaana. Nyt poika on siis 1v4kk ja suht hyvin syö kaikke, liian liisterimäinen puuro tosin vieläkin laittaa yökkäämään...

    • Lasten syöttö taidetta

      nälkä.
      Lapsilla on sisäinen kello, jos on saanut esim. rautaa tarpeeksi, kieltäytyy hän syömästä l. hän säännöstelee rautaansa.
      Jos rauta-arvot ovat kohdalaan ei silloin tarvitse pelätä anemiaa,joka tekee lapsen myös, syömättömäksi.
      Minä en yleensä anna lapseni juoda tav. ruoan kanssa maitoa, ainoastaan vettä.
      Maitoa sitten ihan omana aikanaan. Ruoka jossa yleensä on rautaa, estyy imeytymästä kalsiumin vuoksi.
      Jotain hedelmää(omena) tai porkkanaa kun antaa välipalana ennen ruokailua, tekee se suolistoon nälän tunteen jonkun ajan kuluttua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10792
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      208
      2882
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1898
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1686
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1607
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1536
    Aihe