Kouluruoka hyvää ja terveellistä

anttirantala

Omasta mielestäni kouluruoka on hyvää ja terveellistä. Luokallamme oli viime vuonna 14 oppilasta, joista vain minä ja kaverini osasimme arvostaa ruokaa. Maitoakin saatoimme juoda 2prk päivässä /nuppi.

Mutta eräs samalla luokalla oleva ei oikein arvostanut ruokaa... Otti muutaman gramman perunaa ja jätti senkin syömättä... :s Ihmekös tuo, kun joka viikko käy grillillä. Itse käyn ehkä kerran vuodessa.

Miksi kouluruoka on mielestänne pahaa? Mielipiteitä ja kommentteja, rohkeasti vain!

Terv. antti.rantala2@luukku.com / MSN numismaatikko@hotmail.com

28

2484

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Nö vöi löl

   Se nyt on vain yksin kertisesti pahaa ainakin meiän koulussa..
   meillä jopa säästettiin niin ettei enään ole sitä eskimoa kerran kuussa ja hedelmiä..

   Omasta mielestä koulu ruoka on pahaa (terveellistä).

   Onko se hyvä asia että jotkut ruuat ovat maustettuja ja toiset taas eivät maistu milleen,,..

  • Jalaa

   Onneks ei enää tarvii kouluruokaa syödä, voi päättää mitä syö ja missä. Alkuperäiseen kysymykseen vastaan, että ruuan ulkonäkö, laatu ja maku on ala-arvoisia, joskus jopa haju karkoittaa halut syödä. Jos safkaa täytyy yrittää vääntää puolilmaiseksi, niin mikä on lopputulos? Ei kovin kehuttava. Ainakin viimeisimmässä koulussa missä opiskelin, niin kyllä monesti tuli mietittyä syönkö koululla tai lähdenkö syömään muualle. Muutaman kerran kuukaudessa saattoi olla parempaa ruokaa, mutta silloin menekki oli sen mukainen.

   • helvetti

    meiän koulus ne perunat on ihan löllöö ja pihvit ei maistu miltää ja sitku sinne jää perunaa niit säästellää ainaki 100000000vuatta


   • Anonyymi
    helvetti kirjoitti:

    meiän koulus ne perunat on ihan löllöö ja pihvit ei maistu miltää ja sitku sinne jää perunaa niit säästellää ainaki 100000000vuatta

    Olisit iloinen, että saatte pihvejä. 70 luvulla ei pihvejä ollut kouluruokana.


   • Anonyymi

    Voi, kun oliskin aikoinaan saanut sen jätskin kerran kuukaudessa. Kaksi kertaa kouluvuodessa oli jo paljon omana kouluaikanani. Kaikki ruoka ei tosin silloinkaan ollut hyvää, mutta nykuyään tyrkätty sipulia joka ruokaan etten ainakaan minä yhtenäkään päivänä pystyisi kouluruokaa syömään. Ennen olli kouluruoka parempaa. Veripalttua ja kanaviilokkia kalapuikkoja ym herkkua.


  • Lukioahmatti91

   Mielestäni kouluruoka on hyvää lähes aina - edes minä en voi kaikesta siis tykätä (esim. lämmitetystä maksalaatikosta), mutta en tiedä, mitä jotkut tarkoittavat puhuessaan kouluruoan huonosta laadusta. Tässä varmaankin verrataan johonkin, koska itse en pidä sitä samaa ruokaa huonolaatuisena. Saavatko nämä ihmiset kotonaan parempilaatuista ruokaa sitten? Omasta mielestäni on koulussa ruoka parempaa kuin kotona. Meillä kotona ei oikeastaan paljoa ole edes mitään kunnon aterioita. Eli kouluruoka tuskin olisi pahaa, jos ei sitä vertaisi muihin ruokiin, jotka on tehty pienemmissä erissä ja näin pakostakin "laadukkaammin" (pahoittelen, jos ymmärrän nyt tuon laatu-sanan väärin). Olisi erittäin turhaa ruveta vaatimaan, että koulun suuret ruokamäärät tehtäisiin jotenkin "parempilaatuisiksi", samaa mössöä joka tapauksessa. :D No, tietysti ulkonäkökin vaikuttaa, mutta minä en tosiaankaan näe sitä kouluruokaa huonon näköisenäkään.

   Hmm. En ollut aikaisemmin nähnyt koulun kalapihvejä epälaadukkaina. Kerran kuitenkin kun kotitaloudessa tehtiin kalapihvejä ja myöhemmin niitä oli ruokailussa, niin näin ne mössökasana! Eli voin uskoa, että ne jotka pitävät kouluruokaa epäherkullisen näköisenä, niin he normaalisti näkevät paremman näköistä ruokaa.

   En ole koskaan ymmärtänyt (koska olen epäsosiaalinen) ruoan haukkumista muotipuheenaiheena. Olisiko mahdollista, että sosiaalisina ihmisinä jotkut oppilaat sanovat ruokaa pahaksi, koska muutkin?

   • Lukioahmatti91

    Tähän tottumisasiaan vielä lisään, että ite olen kouluruokaan niin tottunut, että jos kotona vaikka tehään jotain lihapullia, spagettia tai mitä tahansa kouluruoan "vastinetta", niin se on aina pahempaa (minun mielestä) kuin mitä koulussa.


   • anttirantalalappajärvi
    Lukioahmatti91 kirjoitti:

    Tähän tottumisasiaan vielä lisään, että ite olen kouluruokaan niin tottunut, että jos kotona vaikka tehään jotain lihapullia, spagettia tai mitä tahansa kouluruoan "vastinetta", niin se on aina pahempaa (minun mielestä) kuin mitä koulussa.

    Samaa mieltä, että koulussa on usein parempaa ruokaa kuin kotona. Usein kotona ei ole lämmintä ruokaa ollenkaan, sillä vanhemmat ovat koko ajan töissä. Ymmärtäähän sen kun tuollainen sadan elukan navetta niin hommia piisaa puhumattakaan mm. koneiden huollosta ja tuolla tälläkin hetkellä veli ja serkku tekevät vanhoista rehupiikeistä öö... mitäs ne tekivätkään? Ai niin, hakekauhaa.

    Mutta jos nälkä yllättää niin teen itse ruokaa, sillä ikäisekseni osaan jo erittäin hyvin laittaa ruokaa.


   • Jalaa

    Tuohon esittämääsi kysymykseen vastaan, että kyllä on. Onhan täysin eriasia tehdä ruokaa vain yhdelle-muutamalle ihmiselle, kuin useammalle sadalle. Jo ostohetkellä voi kiinnittää huomiota raaka-aineisiin, mistä ruokaa aikoo tehdä. Ihmisten mieltymykset ovat hyvinkin erilaisia, joku pitää tulisemmasta ruuasta, itse kuulun näihin, ja jollekkin taas mausteet ovat täydellinen turn-off tai niiden käyttöä ei osata. Kouluruoka/kouluruokailu ei olisi tässä nykyisessä tilanteessa, mikäli käytössä olisi enemmän rahaa.

    Raha on se, mikä tässä suurimminosin ottaa vastaan. Ruoka täytyy tehdä mahdollisimman halvalla per annos. Monet koulut ovat esim. joutuneet jättämään pois pehmeät leivät, ainoastaan halpa näkkileipä on jäänyt. Kauneus/kauheus on katsojan silmissä, se pätee myös ruokaan. Itse laitan ruokaa kohtuu usein, ja kyllä sitä tulee kiinnitettyä huomiota siihen miltä se ruoka lopulta näyttää.

    Otit esimerkiksi kalapihvit, ne ovat täsmälleen samoja pihvejä mitä löytyy jokaisen ruokakaupan valmisruokatiskistä. Kyl ne valmispihvit aikamoista mössä ovat. Itsetehtäessä kalapihvien kalan voi ostaa itse, ja päättää mistä kalasta yleensä pihvit haluaa tehdä. Käyttääkö merikalaa tai järvikalaa tai mikäli on mahdollisuus pyytää kalat itse.

    Ruuan arvostelu voi olla jonkinasteinen muotiaihe, että voi kehua kun en tänäänkään syönyt mitään jne, jne. Jollain ihmisen on kuitenkin elettävä, ehkä se ruoka korvataan pitsoilla, hampurilaisilla tai kebabilla tai jollain muulla. Opiskeluaikana tuli itsekkin muutamia kertoja lähdettyä muualle syömään, kun ei yksinkertaisesti tehnyt mieli vedellä niitä koulun ruokia. Yleensä lähtijöitä oli sitten useampia, en ollut ainoa joiden mielestä tänään syöminen hoidetaan muualla.


   • Voi hyvänen aika

    "Omasta mielestäni on koulussa ruoka parempaa kuin kotona."

    Jos asia todellakin näin on, niin silloin kammottaa ajatellakkin, millaista ruokaa teillä on kotona.


   • Tammenterska
    Voi hyvänen aika kirjoitti:

    "Omasta mielestäni on koulussa ruoka parempaa kuin kotona."

    Jos asia todellakin näin on, niin silloin kammottaa ajatellakkin, millaista ruokaa teillä on kotona.

    Niin on parempaa kun kotona, kotona on ihan hyvää ruokaa myös mutt jotenkin se kouluruoka on niin hyvää


  • anttirantalalappajärvi

   Miksi kaikki tuntuvat inhoavan kalapihvejä?

   Oma lempiruokani koulussa:

   - perunaa
   - kastiketta
   - kalapihvejä
   - porkkanaraastetta tai salaattia
   - maitoa
   - leipää

   Vai tarkoitatteko sellaisia harmaita vai oransseja kalapihvejä?

   • Jalaa

    Tarkotetaan ihan kumpia vaan, niin ei niitä voi kehua. Oranssit eli leivitetyt kalapihvit oli kouluruokailussa järjestään kuivia ja mauttomia ja normaalit pihvit olivat nihkeitä ja yleisilmeeltään harmaita. Kalanmakua niissä tuntui olevan vain nimeksi. Kalasta pidän paljonkin, mutta en tuossa muodossa.


   • NoobMaster
    Jalaa kirjoitti:

    Tarkotetaan ihan kumpia vaan, niin ei niitä voi kehua. Oranssit eli leivitetyt kalapihvit oli kouluruokailussa järjestään kuivia ja mauttomia ja normaalit pihvit olivat nihkeitä ja yleisilmeeltään harmaita. Kalanmakua niissä tuntui olevan vain nimeksi. Kalasta pidän paljonkin, mutta en tuossa muodossa.

    Meiän koulus se vaihtelee, mutta varmaan vain 2 kertaa kuukaudessa on paskaa ruokaa. Meiän koulus saa juoda niin paljon maitoo, ja syödä niin paljon leipää kun jaksaa ;) Ruokaakin saa tietenkin ottaa niin paljon lisää kun jaksaa syödä. Lempi ruoka, on muussi ja kalapuikot.


   • soriettensyöpaskaa

    kalapihvit on hyvii, mut neki vaikuttaa vähä rasvasil...
    perunat on ällöi jauhomaisii.... :(
    maksaruuat ja kaalilaatikko on oikeesti jotain niiin ällöttävää D:


  • 14v Poikaka

   Ala-asteella oli lähes aina pahaa ruokaa. Perunat olivat raakoja ja kovia ja kuivia, kalapuikot olivat kovia ja kuivia, maksalaatikosta en muutenkaan pitänyt, kasvis pihveistä oksenninkin kerran. Maidostakin löytyi monesti hiuksia.

   Ainoat ruuat joista ala-asteella pidin, olivat keitot. Nyt ylä-asteella kaikki on kuitenkin paremmin, ja keittiö täditkin ovat kiltempiä, kuin ala-asteella.

   • 14v Poikaka

    ja lisäiin, että meillä ei ollut koskaan jälkiruokia, kuin että joskus oli joku musta omenan puolikas.


  • Tammenterska

   Sama mullakin minä ja mun paras kaveri arvostimme ruokaa ja tykkäsimme ruuasta muut lähti k-marketille ostamaan karkkia

  • TasanEiKäyOnnen

   Kouluruuan taso vaihtelee kouluttain täysin ala-arvoisesta erittäin hyvään. Se on vain tuurista kiinni, mihin kouluun joutuu.

  • koulunlimamössölaatikko

   Terveellistä ja periaatteessa ilmaista (toki jokainen meistä maksaa veroja), joten siinä mielessä arvostan ja olen kiitollinen kouluruuasta. Koulussani tarjottiin toisinaan hyviä perinteisiäkin ruokia, kuten esimerkiksi perunakeittoa tai makaronilaatikkoa.

   Mutta sitten taas toisinaan tarjottiin mm. harmaan väristä limaista mössöä, jossa oli pieniä kasviksien paloja seassa. En tiedä, oliko tämä limamössölaatikko perunaa, pastaa vai jotain sakeutettua jauholientä. Kasviksetkin olivat niin ylikeitetty pehmeiksi ettei niitä juuri erottanut. Liekö siinä sitten ollut edellisen viikon ruokien jämät yhteen soseutettuna.

  • Anonyymi

   menkää töihin

  • Anonyymi

   se on iha paskaa

  • Anonyymi

   Kouluruuan laatu poikkeaa varmasti paikkakunnasta sekä oppilasmäärästä. Itse olen Uudellamaalla isossa koulussa, ja kouluruoka on melko kamalaa. Olen löytänyt ruuastani mustia kasviksia, astiat ovat huonosti tilattuja, kaikki liha on todella rasvaista ja ällöttävää (syön usein kasvisruokaa), kerran söin jotain kasvisruokaa mutta se maistui, näytti ja tuntui lihalta. Toisaalta saan tavallista parempaa ruokaa kotona joten ehkä olen vain kamala ihminen.
   :)

   • Anonyymi

    Unohdin lisätä että perunat m a i s t u v a t kumisilta.
    (astiat siis huonosti tiskattuja)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Unohdin lisätä että perunat m a i s t u v a t kumisilta.
    (astiat siis huonosti tiskattuja)

    Se kumisuus johtuu valmiiksi kuorituista perunoista jotka ovat 10kg pusseissa. Pussit sisältävät perunoiden lisäksi vettä ja askorbiinihappoa eli sitruunaa.


  • Anonyymi

   Miksi moskaa tarjoillaan veromarkoilla, vaikka lounas välkällä saa herkku burgeria ja ym alan liikkeistä?

  • Anonyymi

   Liian vbähän poronlihaa on siinä eli on epätyerveellistä pitää olla 500 grammaa poronkäristystä jokainen päibä.

  • Anonyymi

   Kouluruoassa pitää olla paljon eläinproteiinia ja ruokajuomana sokeriton Megaforce-purkki aina ehdottomasti.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefu ja blörffi tuli helikopterilla hämeenlinnan Aulangolle

   Nyt äkkiä paparazzit paikalle kun show jatkuu.. ei helpota mitä pellejä 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   4385
  2. Onko Kankaanpää keissi lavastus?

   Siis vähän samaan tapaan kuin vihreiden puoluetoimiston ikkunaan ilmestyy hakaristejä aina sopivasti juuri vaalien alla?
   Maailman menoa
   316
   1754
  3. Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen

   Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen (PS) kun ei pitänyt tämän poliittisesta suun soitosta. Tynkkynen nostaa syytteen asiasta kuten on mahdollista. Mutta aiem
   Maailman menoa
   257
   1729
  4. Lähden taas tänää kotoani pois, kiukkuinen Sofia lataa tekstiä Instassa.

   On vihainen kun on Seiskassa kannessa hänen ruhjeistaan ja haukkuu toimittajan ja lehden aivan lyttyyn.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   1549
  5. Mies mitä luulet

   miten paljon meillä olis seksiä,jos alettas olemaan?
   Ikävä
   75
   1324
  6. Onkos tietoa minkälaisista kodeista nämä pidätetyt tulevat?

   Vähän vaikuttaa siltä, että eivät kovin hyvistä kodeista.
   Kankaanpää
   35
   1214
  7. Eka rokottamaton linnaan 93 vuotiaan taposta

   Rokottamatoton kotihoitaja tappoi pirteän 93 vuotiaan vanhuksen tartuttamalla "tahallaan" oletetun korona viruksen :) https://www.iltalehti.fi/korona
   Maailman menoa
   232
   1057
  8. Saisinpa nainen olla sun kanssas vielä joskus

   Rakastan sua hiljaa toivoen et päädyttäis yhteen. Kaikkea hyvää ihanalle ja pidä huoli itsestäsi 🍀❤
   Ikävä
   31
   1010
  9. Miks mä vieläkin

   Mietin sua, miten sä voit tulla ajatuksiin kokoajan, ei tajua ei.. Eiks sen ois jo pitänyt mennä ohi.
   Ikävä
   46
   924
  10. Ähtärin puukotus

   Ketä puukotettu ähtärissä viime yönä??
   Ähtäri
   29
   903
  Aihe