Kouluruoka hyvää ja terveellistä

anttirantala

Omasta mielestäni kouluruoka on hyvää ja terveellistä. Luokallamme oli viime vuonna 14 oppilasta, joista vain minä ja kaverini osasimme arvostaa ruokaa. Maitoakin saatoimme juoda 2prk päivässä /nuppi.

Mutta eräs samalla luokalla oleva ei oikein arvostanut ruokaa... Otti muutaman gramman perunaa ja jätti senkin syömättä... :s Ihmekös tuo, kun joka viikko käy grillillä. Itse käyn ehkä kerran vuodessa.

Miksi kouluruoka on mielestänne pahaa? Mielipiteitä ja kommentteja, rohkeasti vain!

Terv. antti.rantala2@luukku.com / MSN numismaatikko@hotmail.com

19

1951

  Vastaukset

  • Se nyt on vain yksin kertisesti pahaa ainakin meiän koulussa..
   meillä jopa säästettiin niin ettei enään ole sitä eskimoa kerran kuussa ja hedelmiä..

   Omasta mielestä koulu ruoka on pahaa (terveellistä).

   Onko se hyvä asia että jotkut ruuat ovat maustettuja ja toiset taas eivät maistu milleen,,..

  • Onneks ei enää tarvii kouluruokaa syödä, voi päättää mitä syö ja missä. Alkuperäiseen kysymykseen vastaan, että ruuan ulkonäkö, laatu ja maku on ala-arvoisia, joskus jopa haju karkoittaa halut syödä. Jos safkaa täytyy yrittää vääntää puolilmaiseksi, niin mikä on lopputulos? Ei kovin kehuttava. Ainakin viimeisimmässä koulussa missä opiskelin, niin kyllä monesti tuli mietittyä syönkö koululla tai lähdenkö syömään muualle. Muutaman kerran kuukaudessa saattoi olla parempaa ruokaa, mutta silloin menekki oli sen mukainen.

   • meiän koulus ne perunat on ihan löllöö ja pihvit ei maistu miltää ja sitku sinne jää perunaa niit säästellää ainaki 100000000vuatta


  • Mielestäni kouluruoka on hyvää lähes aina - edes minä en voi kaikesta siis tykätä (esim. lämmitetystä maksalaatikosta), mutta en tiedä, mitä jotkut tarkoittavat puhuessaan kouluruoan huonosta laadusta. Tässä varmaankin verrataan johonkin, koska itse en pidä sitä samaa ruokaa huonolaatuisena. Saavatko nämä ihmiset kotonaan parempilaatuista ruokaa sitten? Omasta mielestäni on koulussa ruoka parempaa kuin kotona. Meillä kotona ei oikeastaan paljoa ole edes mitään kunnon aterioita. Eli kouluruoka tuskin olisi pahaa, jos ei sitä vertaisi muihin ruokiin, jotka on tehty pienemmissä erissä ja näin pakostakin "laadukkaammin" (pahoittelen, jos ymmärrän nyt tuon laatu-sanan väärin). Olisi erittäin turhaa ruveta vaatimaan, että koulun suuret ruokamäärät tehtäisiin jotenkin "parempilaatuisiksi", samaa mössöä joka tapauksessa. :D No, tietysti ulkonäkökin vaikuttaa, mutta minä en tosiaankaan näe sitä kouluruokaa huonon näköisenäkään.

   Hmm. En ollut aikaisemmin nähnyt koulun kalapihvejä epälaadukkaina. Kerran kuitenkin kun kotitaloudessa tehtiin kalapihvejä ja myöhemmin niitä oli ruokailussa, niin näin ne mössökasana! Eli voin uskoa, että ne jotka pitävät kouluruokaa epäherkullisen näköisenä, niin he normaalisti näkevät paremman näköistä ruokaa.

   En ole koskaan ymmärtänyt (koska olen epäsosiaalinen) ruoan haukkumista muotipuheenaiheena. Olisiko mahdollista, että sosiaalisina ihmisinä jotkut oppilaat sanovat ruokaa pahaksi, koska muutkin?

   • Tähän tottumisasiaan vielä lisään, että ite olen kouluruokaan niin tottunut, että jos kotona vaikka tehään jotain lihapullia, spagettia tai mitä tahansa kouluruoan "vastinetta", niin se on aina pahempaa (minun mielestä) kuin mitä koulussa.


   • Lukioahmatti91 kirjoitti:

    Tähän tottumisasiaan vielä lisään, että ite olen kouluruokaan niin tottunut, että jos kotona vaikka tehään jotain lihapullia, spagettia tai mitä tahansa kouluruoan "vastinetta", niin se on aina pahempaa (minun mielestä) kuin mitä koulussa.

    Samaa mieltä, että koulussa on usein parempaa ruokaa kuin kotona. Usein kotona ei ole lämmintä ruokaa ollenkaan, sillä vanhemmat ovat koko ajan töissä. Ymmärtäähän sen kun tuollainen sadan elukan navetta niin hommia piisaa puhumattakaan mm. koneiden huollosta ja tuolla tälläkin hetkellä veli ja serkku tekevät vanhoista rehupiikeistä öö... mitäs ne tekivätkään? Ai niin, hakekauhaa.

    Mutta jos nälkä yllättää niin teen itse ruokaa, sillä ikäisekseni osaan jo erittäin hyvin laittaa ruokaa.


   • Tuohon esittämääsi kysymykseen vastaan, että kyllä on. Onhan täysin eriasia tehdä ruokaa vain yhdelle-muutamalle ihmiselle, kuin useammalle sadalle. Jo ostohetkellä voi kiinnittää huomiota raaka-aineisiin, mistä ruokaa aikoo tehdä. Ihmisten mieltymykset ovat hyvinkin erilaisia, joku pitää tulisemmasta ruuasta, itse kuulun näihin, ja jollekkin taas mausteet ovat täydellinen turn-off tai niiden käyttöä ei osata. Kouluruoka/kouluruokailu ei olisi tässä nykyisessä tilanteessa, mikäli käytössä olisi enemmän rahaa.

    Raha on se, mikä tässä suurimminosin ottaa vastaan. Ruoka täytyy tehdä mahdollisimman halvalla per annos. Monet koulut ovat esim. joutuneet jättämään pois pehmeät leivät, ainoastaan halpa näkkileipä on jäänyt. Kauneus/kauheus on katsojan silmissä, se pätee myös ruokaan. Itse laitan ruokaa kohtuu usein, ja kyllä sitä tulee kiinnitettyä huomiota siihen miltä se ruoka lopulta näyttää.

    Otit esimerkiksi kalapihvit, ne ovat täsmälleen samoja pihvejä mitä löytyy jokaisen ruokakaupan valmisruokatiskistä. Kyl ne valmispihvit aikamoista mössä ovat. Itsetehtäessä kalapihvien kalan voi ostaa itse, ja päättää mistä kalasta yleensä pihvit haluaa tehdä. Käyttääkö merikalaa tai järvikalaa tai mikäli on mahdollisuus pyytää kalat itse.

    Ruuan arvostelu voi olla jonkinasteinen muotiaihe, että voi kehua kun en tänäänkään syönyt mitään jne, jne. Jollain ihmisen on kuitenkin elettävä, ehkä se ruoka korvataan pitsoilla, hampurilaisilla tai kebabilla tai jollain muulla. Opiskeluaikana tuli itsekkin muutamia kertoja lähdettyä muualle syömään, kun ei yksinkertaisesti tehnyt mieli vedellä niitä koulun ruokia. Yleensä lähtijöitä oli sitten useampia, en ollut ainoa joiden mielestä tänään syöminen hoidetaan muualla.


   • "Omasta mielestäni on koulussa ruoka parempaa kuin kotona."

    Jos asia todellakin näin on, niin silloin kammottaa ajatellakkin, millaista ruokaa teillä on kotona.


   • Voi hyvänen aika kirjoitti:

    "Omasta mielestäni on koulussa ruoka parempaa kuin kotona."

    Jos asia todellakin näin on, niin silloin kammottaa ajatellakkin, millaista ruokaa teillä on kotona.

    Niin on parempaa kun kotona, kotona on ihan hyvää ruokaa myös mutt jotenkin se kouluruoka on niin hyvää


  • Miksi kaikki tuntuvat inhoavan kalapihvejä?

   Oma lempiruokani koulussa:

   - perunaa
   - kastiketta
   - kalapihvejä
   - porkkanaraastetta tai salaattia
   - maitoa
   - leipää

   Vai tarkoitatteko sellaisia harmaita vai oransseja kalapihvejä?

   • Tarkotetaan ihan kumpia vaan, niin ei niitä voi kehua. Oranssit eli leivitetyt kalapihvit oli kouluruokailussa järjestään kuivia ja mauttomia ja normaalit pihvit olivat nihkeitä ja yleisilmeeltään harmaita. Kalanmakua niissä tuntui olevan vain nimeksi. Kalasta pidän paljonkin, mutta en tuossa muodossa.


   • Jalaa kirjoitti:

    Tarkotetaan ihan kumpia vaan, niin ei niitä voi kehua. Oranssit eli leivitetyt kalapihvit oli kouluruokailussa järjestään kuivia ja mauttomia ja normaalit pihvit olivat nihkeitä ja yleisilmeeltään harmaita. Kalanmakua niissä tuntui olevan vain nimeksi. Kalasta pidän paljonkin, mutta en tuossa muodossa.

    Meiän koulus se vaihtelee, mutta varmaan vain 2 kertaa kuukaudessa on paskaa ruokaa. Meiän koulus saa juoda niin paljon maitoo, ja syödä niin paljon leipää kun jaksaa ;) Ruokaakin saa tietenkin ottaa niin paljon lisää kun jaksaa syödä. Lempi ruoka, on muussi ja kalapuikot.


   • kalapihvit on hyvii, mut neki vaikuttaa vähä rasvasil...
    perunat on ällöi jauhomaisii.... :(
    maksaruuat ja kaalilaatikko on oikeesti jotain niiin ällöttävää D:


  • Ala-asteella oli lähes aina pahaa ruokaa. Perunat olivat raakoja ja kovia ja kuivia, kalapuikot olivat kovia ja kuivia, maksalaatikosta en muutenkaan pitänyt, kasvis pihveistä oksenninkin kerran. Maidostakin löytyi monesti hiuksia.

   Ainoat ruuat joista ala-asteella pidin, olivat keitot. Nyt ylä-asteella kaikki on kuitenkin paremmin, ja keittiö täditkin ovat kiltempiä, kuin ala-asteella.

   • ja lisäiin, että meillä ei ollut koskaan jälkiruokia, kuin että joskus oli joku musta omenan puolikas.


  • Sama mullakin minä ja mun paras kaveri arvostimme ruokaa ja tykkäsimme ruuasta muut lähti k-marketille ostamaan karkkia

  • Kouluruuan taso vaihtelee kouluttain täysin ala-arvoisesta erittäin hyvään. Se on vain tuurista kiinni, mihin kouluun joutuu.

  • Terveellistä ja periaatteessa ilmaista (toki jokainen meistä maksaa veroja), joten siinä mielessä arvostan ja olen kiitollinen kouluruuasta. Koulussani tarjottiin toisinaan hyviä perinteisiäkin ruokia, kuten esimerkiksi perunakeittoa tai makaronilaatikkoa.

   Mutta sitten taas toisinaan tarjottiin mm. harmaan väristä limaista mössöä, jossa oli pieniä kasviksien paloja seassa. En tiedä, oliko tämä limamössölaatikko perunaa, pastaa vai jotain sakeutettua jauholientä. Kasviksetkin olivat niin ylikeitetty pehmeiksi ettei niitä juuri erottanut. Liekö siinä sitten ollut edellisen viikon ruokien jämät yhteen soseutettuna.

  • menkää töihin

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   99
   4998
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   155
   4309
  3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   100
   3032
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   43
   2138