Kannattaako takuumureasta naudan paistista edes yrittää tehdä kunnon pihvejä, vai pitääkö tyytyä lehtipihviin?
Pihvit takuumureasta paistista?
4
975
Vastaukset
- Vain lehtipihviin
Paisti, etenkään kotimainen ei ole pihvilihaa!
- påkooo
Samaa lehmää se on muuallakin.
- Eihän siitä suinkaan
påkooo kirjoitti:
Samaa lehmää se on muuallakin.
Ole kysymyskään, nyt on niin, että eri ruhon osissa olevat lihakset joutuvat työskentelemään eläimen eläessä eri tavoin.
Kaikkein passiivisimmat lihakset, kuten sisäseläkkeet (fileet) ja ulkoseläkkeet ovat sen vuoksi mureimpia ja myös kalleimpia, koska niiden osuus ruhon kokonaispainosta on vähäinen.
Sitten tulevat paistit, joiden osuus kokonaispainosta onkin jo merkitävämpi, näitä paisteja on sitten sisäpaisti ja ulkopaisti karkeasti eritellen. Sisäpaisti on jälleen passiivisempi lihas kuin ulkopaisti, joten sisäpaisti on mureampaa, mutta ei rakenteeltaan vastaa seläkkeiden lihasrakennetta karkeampisyisenä.
Kaikkein sitkein paistinosa on ns. kulma ja pyöröpaisti.
Mutta koko naudan sitkeimmät lihakset ovat eläimen kinttulihoissa, joista valmistetaan mm.Osso puccoa, joka vaatii erittäin pitkän haudutusajan.
Tässä lyhykäisenä naudan eri osista selostus, tottakai luetteloa voisi jatkaa pitkäänkin mutta kyse oli nyt pihviksi soveltuvasta sisäpaistista.
Kovempi työ, kovempi lihas, näin se menee sinunkin kropassasi! - ossi pukki
Eihän siitä suinkaan kirjoitti:
Ole kysymyskään, nyt on niin, että eri ruhon osissa olevat lihakset joutuvat työskentelemään eläimen eläessä eri tavoin.
Kaikkein passiivisimmat lihakset, kuten sisäseläkkeet (fileet) ja ulkoseläkkeet ovat sen vuoksi mureimpia ja myös kalleimpia, koska niiden osuus ruhon kokonaispainosta on vähäinen.
Sitten tulevat paistit, joiden osuus kokonaispainosta onkin jo merkitävämpi, näitä paisteja on sitten sisäpaisti ja ulkopaisti karkeasti eritellen. Sisäpaisti on jälleen passiivisempi lihas kuin ulkopaisti, joten sisäpaisti on mureampaa, mutta ei rakenteeltaan vastaa seläkkeiden lihasrakennetta karkeampisyisenä.
Kaikkein sitkein paistinosa on ns. kulma ja pyöröpaisti.
Mutta koko naudan sitkeimmät lihakset ovat eläimen kinttulihoissa, joista valmistetaan mm.Osso puccoa, joka vaatii erittäin pitkän haudutusajan.
Tässä lyhykäisenä naudan eri osista selostus, tottakai luetteloa voisi jatkaa pitkäänkin mutta kyse oli nyt pihviksi soveltuvasta sisäpaistista.
Kovempi työ, kovempi lihas, näin se menee sinunkin kropassasi!Osso buco = ontto luu.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta673464Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1473305Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh463292- 532739
- 312003
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271900- 481666
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k401605Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä881589- 391370