mitä Belgiassa syödään?

katjakoo83

sisko on lähdössä belgiaan 3 kk.ksi ja olisi tarkoitus järjestää läksijäiset ja ruokien olisi kiva olla belgialaisia. mutta pika googletuksen tuloksena oli että siellä syödään vain suklaata, vohveleita ja kaikki huuhdotaan alas oluella. ei oo vielä kovin kaksinen menuu. oisko kellään antaa mitään hyviä vinkkejä?

4

1714

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hae Googlesta sanoilla "flemish cuisine". Mikäli osaat enlantia löydät evästä joka lähtöön.
      Olen kerran käynyt Belgiassa maaseudulla aikoja sitten, olut ja maalaistyyliset liharuuat olivat aivan upeita. Monet parhaista olivat oluessa haudutettuja. Vuohenjuustoista parhaat olen syönyt silloisella reissullani. Tunnetuin ruoka lienee "flemish frites", jota syödään erilaisten maustettujen majoneesien kera. Eli rankalaisia perunoita majoneesin kera, mutta nämä perunan suikaleet ovat paksumpia kuin kotosuomessa ja kaksi kertaa friteerattuja.
      Sana "Finland" sai silloin vielä ihmiset nyökkäämään hyväksyvästi. Eipä vieras ollut ainakaan ranskalainen, saksalainen tai hollantilainen. Mukava maa.

    • Belgialainen keittiö ei poikkea niin kovasti ranskalaisesta, mutta ruoka on vähän vähemmän "fiiniä". Toisaalta ruoka Flaamin puolella on enemmän samanlaista kuin Hollannissa ja eteläpuolella sitten enemmän ranskalaista. No, pieni maa... huomaako tuota eroa sitten.

      Erilaiset padat - vaikka nyt oluessa hautuen - ankka, hanhi, foie gras, ranskanpotut majoneesilla, hyvät pihvit, lammas, pateet - ja tietysti "moules" eri tavoin tehtynä tarjottuna ranskanpottujen ja majoneesin kanssa. Kalaa löytyy, mutta melko kehnoina versioina - äyriäiset ovat kylläkin kansainvälistä tasoa.

      Teepä vaikka Moules Marinière eli tavallisia simpukoita valkoviinissä, mukana vähän valkosipulia ja persiljaa tai parempi versio, Moules Provencale, jossa on mukana välimerenmakuja. Molemmat tosi helppoja tehdä.

      Jos teet kunnon version, et muuta tarvitsekaan. Jos haluat jälkiruoan, tee Grosses Galettes Liegeoises - korvaa nuo vohvelit monikertaisesti.

    • jooooop

      pelkijassa ruoka on muuten ku suomessa, paitsi paljon parempaa. kokkaa vaikka riisiä ja laita siihen kevyesti jotain maustetta, tee kermainen kastike ja keitä musseleita, mitä ne onkaan suomeksi, jotain simpukoita. sitten reilusti olutta ruuan kanssa. saa paistaa sipulia voissa ja muussata perunaa voin kera ym.
      ppelkijassa myös syödään jos jonkinlaista öljytikkua, vlaamse frites eli isoja ranskanperunoita, sikahyvää, ja ne majoneesikastikkeet siihen päälle, niitä on satoja erilaisia, esim valkosipuli-situuna tai pelkkä sitruunamajoneesi ketsuppi menee upeasti siinä sivussa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1134
    Aihe