vaimo uskovainen mies ei!!!

....................

Onko kenelläkään kokemuksia että vaimo uskvovainen mies ei? hyvä homma vai huono?? Oma kohtaiset kokemukset on että tuntuu että melki joka asiaan tarvitaan rukouksia ja jumalan auttavaa voimaa. Menee minulla ainakin yli ymmärryksen. Vaimoni on uskovasta perheestä lähtöisin ja hän uskoo jumalan tuloon vielä maapallolla...

17

3009

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lisäkysymys?

      Onko kyseessä jokin lahko?
      Itse olen ev-lut uskovainen, mutta minun uskoani ei arkipäivässä näe, muuta kuin luottavaisena suhtautumisenani tulevaisuuteen ja siitä, että mies tietää, että häntä ei tässä liitossa petetä.

      • Kysyvä ajattelija

        Miksi heti mietit jotain lahkoa ja miten se liittyy kysyjän kysymykseen? Onkos ev-lutissa käytetty uskontunnustus tuttu sulle? "..on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita...". Ihan Raamatussa tuo Kristuksen toinen tuleminen Maapallolle on ja sitä sieltä evlut-saarnapöntöstä kyllä opetetaan.

        Muuten Suomen Evankelis Luterilainen kirkko, jolla ei ole kyllä paljoakaan tekemistä maailman mittakaavassa muun maailman luterilaisuuden kanssa, on kyllä aikasta pieni ja piskuinen lahko eli pieni muista eristyvä itsepäinen omia ajatuksiaan ajava ryhmä, kun vertaa vaikkapa kuinka paljon maailmassa on katolisia (eniten kristityistä) ja helluntailaisia (toiseksi eniten kristityistä)


    • <3 <3

      ..sama tilanne, mutta mieheni tuli uskoon kun olimme olleet 4 vuotta yhdessä. En käännyttänyt, pari kertaa yritin mutta eihän se ala kun vain ahdistamaan niin en sitten yrittänyt. Riidat koski lähinnä uskoon liittyen esim. lasten kasvatukseen. Uskoon tulo on ihme, itsekin ajattelin etten pilaa nuoruuttani uskoon tulolla mut niin vain kävi eikä mennytkään pilalle, rukoillen kiitin, että mieheni joskus pelastuu ja sekin ihme tapahtui.
      Raamatussa on tälläisiä ohjeita siihen jos toinen on uskos ja toinen ei.
      1. Piet. 3:1
      Samoin te, vaimot, olkaa kuuliaisia miehellenne, jotta myös ne miehet, jotka ehkä eivät usko Jumalan sanaan, nyt vaimonsa elävällä esimerkillä ilman sanojakin voitettaisiin
      1. Kor. 7:12
      Sitten sanon vielä, en Herran sanana vaan omanani: Jos jollakin veljellä on vaimo, joka ei usko, ja tämä suostuu asumaan hänen kanssaan, miehen ei pidä jättää häntä.
      1. Kor. 7:13
      Ja jos uskovalla naisella on aviomies, joka ei usko, ja tämä suostuu asumaan hänen kanssaan, vaimon ei pidä jättää miestään.

    • Näin on

      Jeesus tulee oletko valmis? No ehkä liikaakin hoettu, selittämättä mitä se tarkoittaa.
      Onko hän selittänyt mitä se tarkoittaa?
      Ensin hakee omansa,2.Tess 2:1-17" samoin 1.Kor 15:50-52.
      Matt 24:40 "Kaksi miestä on pellolla:toinen otetaan, toinen jätetään."

      Siitä miten ja missä järjetyksessä asiat tapahtuvat on eri tulkintoja.
      Itse näen niin että on ahdistuksen aika, jossain vaiheessa sitä tulee ylöstempaus Ilmestyksenkirjan 7 luku kertoo ahdingosta päässeistä eli kaiketi tarkoitetaan ylöstemmattuja.
      Sitten toisen kerran Jeesus tulee kukistamaan antikristuksen.

    • Jonkunlainen vastaus

      Joissakin asioissa voi mennä "napit vastakkain" mutta puhumalla niistä selvitään. Jokaisessa liitossa tulee myös erimielisyyksiä. Keskustelkaa niistä asioista jotka kiusaavat toista. Liiallinen uskoninnostus voi olla ärsyttävää, niin myös puolison uskomattomuus huonoine sanavalintoineen. Se mikä hänelle on normaalia ei ole sitä välttämättä sinulle ja päinvastoin. Tärkeintä että osaatte elää yhdessä erilaisina ihmisinä. Ajan myötä voit sinäkin alkaa uskomaan että raamatun opetukset ovat paljolti ihmistä suojaavia elämän ohjeita. Oikeasti uskova on usein niitä parhaita vaihtoehtoja luotettavaan aviosuhteeseen siinä määrin kun hän on raamatun opetukset sisäistänyt.

    • PPPPPPPPPPP

      Minulla on kokemus siitä että mun mies tuli uskoon.
      Ensin havainnon yöpöydällä olevan raamatun, sitten uskovaisten nettisivuilla
      vierailun. Lopulta uskoontulo alkoi näkymään päivittäisissä asioissa.
      Meille tuli ero, mutta syy ei ollut yksin miehen uskoon tulo, tosin silläkin
      oli vaikutusta. Hänessä näkyi noita joillekin uskovaisille ominaisia piirteitä, joihin
      kuuluu esim itsensä nostaminen jalustalle ja muiden ihmisten tuomitseminen.

    • Ei uskossa

      Hei!

      Meillä on vaimo myös uskossa. On mukana herätysliikkeessä. Käy satunnaisesti seuroissa ja joskus olen itsekin ollut mukana. Pidän useimmista uskovista ihmisistä, lähipiirissäni on pappeja yms. Mukavaa väkeä. Mutta porukkaan mahtuu. Pienelle mutta sitäkin äänekkäämmälle fraktiolle usko on tilaisuus yrittää osoittaa omaa paremmuuttaan. Tällaisten ihmisten seurassa on vaikeaa olla. Heillä on vahva "tieto" että he ovat oikeassa. He ovat niitä jotka pelastuvat.

      Minä ajattelen uskon niin, että uskoa pitää uskomalla tieto ei ole uskomista. Jos Jumala (jos siis sellainen sattuu olemaan) olisi halunnut että ihminen uskoo tietoon perustuen olisi hän esimerkiksi perustanut jo oman tv-kanavan jossa olisi suoria lähetyksiä taivaasta. Se tuskin olisi kaikkivoivalle mikään temppu. Olen jonkin verran lukenut raamattua yms. teoksia ja niissä se ilmoitus on riittävän ristiriitaista, että pakostakin jää sellainen mielikuva, että nyt tässä liikutaan jossain muuaalla kuin järjen alueella. Toisaalta olen opiskellut jonkin verran tieteitä ja tieteenhistoriassa on aina ollut vaiheita kun tiedettä on haluttu valjastaa todisteeksi jumalan olemassa olosta. Nämä hankkeet ovat olleet aina epäonnistuneista. Tämäkin mielestäni osoittaa sen, että Jumala (siis jos sellainen on) on peittänyt jälkensä niin tehokkaasti, että vajavainen ihminen ei pysty osoittamaan Jumalan olemassaoloa tai sitten sitä ettei Jumalaa ole (Sinällään olen itse kallellaan jälkimmäisen hypoteesin suuntaan, mutta se ei estä kunnioittamasta uskovia ihmisiä). Pidän kristinuskon sisään rakennetusta armahtamisen ajatuksesta, sen perusteellahan meillä kaikilla on paikka taivaassa. Ja se sisältää myös ajatuksen kaikkien tasa-arvoisuudesta. Se on minusta ihan kaunista oppia.

      Oma vaimoni on erittäin suvaitsevainen minun ja oman itsensä suhteen. Tekee syntiä normaalisti. Hän turvautuu rukoukseen satunnaisesti mutta toisaalta käy kirkossa melko ahkerasti. Hän ei osallistu minkäänlaiseen kanssaihmisien tuomitsemiseen (eli on siitä synnistä melkein vapaa). Suhteemme on eläväinen ja toisiimme luottava. Hän kunnioittaa minua ja minä häntä ja hän tietää sen.

      Ohjeeni on siis: kunnioita vaimoasi ja itseäsi sekä edellytä kunnioitusta, rakasta ja elä. Kyllä näillä säännöillä pärjää kaikissa olosuhteissa. Pariskunnat ovat aina erilaisia.

    • tyuio

      Siis oliko tämä uskovaisuus sinulle yllätys? Ettekö puhuneet asiasta seurusteluaikana?

      • kaikkea kuulee .

        Voihan sitä joku tulla uskoon senkin jälkeen kun on alettu seurustella. Tuttava pariskunta oli naimisissa jo jotain yli 5 vuotta, kun niiistä toinen tuli avioliiton aikana uskoon. Eipä sitä asiaa olisi seurusteluaikana arvannut.


      • ....................
        kaikkea kuulee . kirjoitti:

        Voihan sitä joku tulla uskoon senkin jälkeen kun on alettu seurustella. Tuttava pariskunta oli naimisissa jo jotain yli 5 vuotta, kun niiistä toinen tuli avioliiton aikana uskoon. Eipä sitä asiaa olisi seurusteluaikana arvannut.

        Ei ole kyseessä mikään lahko ja tiesin kyllä että vaimoni on uskovaisesta perheestä se ei ollut minulle yllätys. Hänen isänsä ja äitinsä ovat uskon keskeisiä puhuvat herrasta ym. Sama on tarttunut myös vaimoni toiseen siskoon herra tekee hänen elämässään muka niin ihmeellisiä asioita että. Välillä vaan alkaa ahistaa kun minulla tavis vanhemmat ja ei olla ikinä edes ruokarukouksia pidetty...


    • Mielenmalttia

      se ainakin vaatii jos joutuu elämään ihmisen kanssa joka uskoo satuihin. Itse en pystyisi.

    • INRI

      vaan Jeesus tulee pian eli Maranatha(Herramme saapuu). Kysymys vaan kuuluu:olemmeko valmiita Hänen tuloonsa? Uskovan tulee olla "valveilla", mutta ei niin kuin eräs vasta uskoon tullut valvoi niin kauan, kunnes "simahti". Vaan meidän tulee valvoa sielumme tilaa, ettemme hairahdu synnin teille ja varsinkaan eroon Jumalasta. Uskovana tulee myös muistaa Raamatun kohta Joh.14:6: Et voi päästä taivaaseen, muutoin kuin minun(Jeesuksen)kautta. Sun kohdallas tarvitaankin RUKOUSTA, ET TULISIT USKOON! Tämä maailma tarvitsee Jeesusta, eikä mitään epäjumalia, joita on pilvin pimein. Ala lukemaan Raamattua ja vaikkapa Johanneksen evankeliumin alusta. Syvenny lukemaasi ja Jeesus hoitaa elämässäs loput, kun vain otat Hänet vastaan henk.koht. Vapahtajana. Synnit ja epäjumalat sun elämässäs ei pelasta vaan sen tekee vain ja ainoastaan Jeesus. AMEN! Jumalan siunausta

      • hoh-hoijaaa

        pyhät pyssyt


      • INRI
        hoh-hoijaaa kirjoitti:

        pyhät pyssyt

        kohdallas saatana varmaan kuiskuttelee korvaan, et hohhoijaa. Mut hei! Sulla on vielä toivoa, sillä Jeesus rakastaa suakin ja tahtoo auttaa sua. Miksi hylkäät Hänen tarjouksen ja vaellat synnin teitä? Se tie vie sut turmioon ja kadotukseen ennenpitkää, mut vain Jeesus voi antaa sulle iankaikkisen elämän. Mä etenin aikanaan kohti kuolemaa, huomaamatta. Ryyppäsin ja rellestin, tupakkaa poltin ja käänsin Jumalalle selän. Elin kuin mikäkin hulttio ja joskus kännis väkivaltainen. Mut EN ENÄÄ, sillä Jeesus on täyttäny mun sydämen lähimmäisenrakkaudella, ilolla ja elämänmyönteisyydellä. Voi, kun kuulisit joskus laulun ÄIDIN RUKOUS, etkä rypis synnis! Keskitietä ei ole olemassakaan, siispä valitse Jeesus- tie. SE ON VARMIN PÄÄSY TAIVAASEEN, AMEN. Jumalan siunausta


    • Lee lee

      Yhdessä 20 vuotta. Toinen on hyväksyttävä sellaisena kuin tämä on, mutta harva meistä siihen pystyy noin vain. Rakentavat riidat ja erilaisuuden käsittely hiovat kulmia pyöreimmiksi ja vievät samalla lähemmäs toista. Olen tavallaan oppinut ajattelemaa, että mieheni usko tai epäusko on hänen ja Jumalan välinen asia, ja minulla on täysi työ jokseenkin siedettävä vaimona olemisessa ;) Ei-uskovan mieheni moraalikin taitaa olla paremmalla tolalla kuin omani...

      Nuorempana koin ajoittain surua erilaisten arvojemme ja maailmankatsomuksen vuoksi. Jokin äärimmäisen tärkeä osa itseä jää jakamatta toisen kanssa.

      Huomaathan, että meissä uskovissa on monta erilaista tapaa olla... Luin taannoin Fowlerin teorian siitä, miten usko kehittyy ihmisen elämän aikana. Jotkut aikuiset kuitenkin jäävät "teinimäiselle tasolle" nähdä maailma mustavalkoisena, ja he kaipaavat elämäänsä selkeitä auktoriteetteja ja totuuksia. Silloin puoliso voi tuntea olevansa "käännytykohde". Yritä hyväksyä puolisosi sellaisena kuin tämä on ja nähdä hänen kauniit ominaisuutensa. Huumoristakin on apua. Kerro vaikka, että on hienoa, että hän hoitaa suhteet yläkertaan teidän molempien puolesta...

    • Tane oikealta

      Se on melkonen paikka, jos toinen uskoo mielikuvitusolentoihin, ja sinä käytät järkeä.

    • Eiköhän tuo ole taas aika persoonakohtainen kysymys. Kuulostaa siltä, että teillä ei toimi, jos toista häiritsee.

      Meillä on myös näin, minä uskovainen ja mies ateisti. Onneksi mieheni ei ole tiukka näkemyksensä tai näkemyksettömyytensä kanssa, vaan hänelle sopii, että tulevat lapsemme kastetaan ja että hän opettelee lukemaan lasten kanssa iltarukoukset :) Lasten iltarukoukset ovat minulle tärkeitä. Lisäksi on joulukirkko ja lasten myötä varmaankin myös pääsiäiskirkko, siinä toiveeni hänen osallistumisestaan. Ja onneksi ne hänelle sopivat, ja jos eivät sopisi, en tietenkään voisi vaatia. Joka tapauksessa nuo kastamiset ja kirkot ovat vain ulkoisia rituaaleja eikä uskoni ole niistä millään muotoa riippuvainen, eikä ainakaan mieheni osallistumisesta. Mukavia perheen tapoja vain.

      Minä en kritisoi hänen näkemystään Jumalan olemassaolosta. Olemme kyllä keskustelleet asiasta ja keskustelemme varmaan tulevaisuudessakin, ja vaikka kumpikaan ei toisen näkemystä usko, niin toisen valintaa arvostetaan. Mitä nyt mies joskus huvittuneena jutuilleni tuhahtelee, mutta ymmärrän sen ja se on ok - jos ei usko, niin kuulostaahan se ihme tarinoinnilta! Rukoilen yleensä itsekseni, jos mieheltäni kysyt niin hän tuskin tietää minun aktiivisesti rukoilevan. Arvomme ovat hyvin samanlaiset, vaikka itse nimeämmekin niille erilaisen pohjan. Molemmat uskomme rehellisyyteen, oikeudenmukaisuuteen, hyväntahtoisuuteen, läheisistä välittämiseen ja muuhun sellaiseen, jotka ovat aika tavallisia arvoja väitti niiden perustaksi sitten uskontoa tai muuten vain hyvää kasvatusta.

      Ei ongelma. Meille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      63
      2251
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      180
      1730
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      18
      1396
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1263
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      161
      1217
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      53
      955
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      48
      909
    8. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      58
      750
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      720
    10. Oletko joskus pieni ja haavoittuva

      vai oletko aina vahva, miltä aina vaikutat? Nainen, oletko koskaan väsynyt ja haavoilla? Yritätkö silti pitää julkisivua
      Ikävä
      51
      668
    Aihe