"ilmainen" kouluruoka pois

bana--

Läheskään kaikki koululaiset/toisen asteen opiskelijat ei syö kouluruokaa, jolloin tulee kauhee hävikki ja siitäkin ruuasta on verorahoilla maksettu. Mun mielestä paras vaihtoehto olis jos ilmainen kouluruoka poistettais ja kunnallisveroa pienennettäis siinä suhteessa. Kouluissa vois kuitenkin olla samanlainen ruokala, mutta oppilas saisi itse valita käykö syömässä ja maksaa siitä sen pikkusumman joka sen ruuan kustannuksiksikin tulee. Toiset vois sitten ottaa vaikka omat eväät mukaan jos eivät halua kouluruokaa.

32

2566

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ----na

      Ja sitten kaikki alkais syömään jotain pikaruokaa ja kaikki lihois, sekö olis parempi? sitä paitsi meidän koulussa yleensä kaikki käy ruokalassa, toiset syö enemmän, toiset vähemmän, mutta kumminkin se on hyvä juttu ja ainutlaatuinen että meillä tarjotaan terveellistä ruokaa koulussa.

      • fefefefe

        "Ja sitten kaikki alkais syömään jotain pikaruokaa ja kaikki lihois, sekö olis parempi?"

        Lihoaminen tapahtuu liikunnan puutteesta. Vaikka söisit terveellisestii, lihoaisit ilman kohtuullista rasitusta.


      • ---Mirkku---
        fefefefe kirjoitti:

        "Ja sitten kaikki alkais syömään jotain pikaruokaa ja kaikki lihois, sekö olis parempi?"

        Lihoaminen tapahtuu liikunnan puutteesta. Vaikka söisit terveellisestii, lihoaisit ilman kohtuullista rasitusta.

        Esimerkiksi Britanniassa, joissa kouluruokailu perustuu omiin eväisiin, menee käytännössä tuo ruokailu roskaruoan puputtamiseksi. Koulujen käytävät täyttyvät erilaisista roskaruoka-automaateista, joista sitten oppilaat hakevat ruokansa. Roskaruoassa on se huono puoli, että sitä kohtuullista rasitusta tarvitaan vielä enemmän kuin mitä terveellisen ruoan osalta. Roskaruoka ei sisällä läheskään niin paljon välttämättömiä ainesosia mitä "normaali" ruoka, eli roskaruoan ravintoarvot ovat vähän niin ja näin. Vaikka lapset eivät tuota itse tajuaisikaan, on siksikin hyvä olla olemassa se kouluruokailu, jotta saavat sieltä sitten sen terveellisen aterian.

        Monissa kodeissakin menee ruokailu siihen pikaruoan ja eineksien syömiseen vanhempien ollessa kiireisiä. On mielestäni hyvä asia, että ainakin kerran päivässä on tarjolla oikeasi terveellinen ja ravintoarvoiltaan rikas ruokavaihtoehto. Toki ruokakulutuksen tarkkaa määrää on hankala mitata ja totta kai tapahtuu hävikkiä. Kokemus kuitenkin puhuu puolestaan. Kun ruokana on esmes maksalaatikkoa tai muuta ei-niin-suosittua ruokaa, sitä ei yleensä valmistetakaan niin paljoa kuin esimerkiksi kanaa ja riisiä, joiden tiedetään menevän kuin kuumille kiville.

        Omien kokemusten perusteella kouluruokalat ovat aina ääriään myöten täynnä. Loppupeleissä hirveän pieni osa siitä kouluruoasta kieltäytyy. Uskon kyllä vanhempien mielellään maksavan veroa, jotta muksut syövät terveellisesti sen lämpimän aterian siellä koulussa.


      • Fad

        Aina vedotaan tähän "sit syötäis pelkkää pistaa ja hampparii ja juotais kaks litraa kolaa joka päivää".
        Monet nuoret haluavat terveellista ja maistuvaa ruokaa, eikä se monissa kunnista toteudu.


    • dfje

      Kouluruoka pois ja omat eväät tilalle. Itte pärjäisin vallanmainiosti hedelmällä tai parilla.. Ihan turhaa mitää verorahoja laittaa tollaseen ruokaan.

      • ex-amis

        peruskoulussa ehkä pärjäisikin jos menee suoraan kotiin syömään mutta entäs kun on harrastus: menet kahdeksaan kouluun ja pääset kolmelta tai neljältä ja heti sen jälkeen alkaakin joku harrastus, esim. sähly, ei siinä jaksa jos ei koulussa syö sen takia että ei oo varaa maksaa sitä ruokaansa eikä ehdi käydä kotona syömässä.

        ja amiksessa: joka päivä alkaa koulu kasilta, bussi lähtee aamulla seittemältä koululle(linkkiasemalle pitää lähteä käveleen puoli seiskalta), koulu loppuu neljältä ja bussi lähtee viiden maissa kotiin ja kotona olet siinä 6aikaan. jos ei ole varaa käydä syömässä ja ottaa pari hedelmää mukaan niin ei siinä nyt melkein 12tuntia parilla hedelmällä jaksa!!!! sellasta se amiksen käynti oli itelläni kun koko koulu sijaistsee siinä 42km päässä, asuntolaan en halunnut enkä olisi päässytkään koska sinne otettiin ensimmäisinä ne jotka asuvat kauempana ja jotka eivät pääse bussilla helposti koululle asti.


    • .....

      Mihinhän perustat tuon väitteesi, että suurin osa koululaisista ei syö kouluruokaa? Oletko keittiöllä töissä ja lasket päivittäin syödyt annokset ja vertaat sitä oppilasmäärään?

      Omat eväät taas laittaisivat lapset eriarvoiseen asemaan. Ainakin opettajat näkisivät, kenellä on kotiasiat kunnossa ja kenellä ei. Osalta jäisi se ainoakin päivän lämmin ateria syömättä. Osa korvaisi "epäterveellisen" ja "pahan" kouluruoan kioskisapuskalla ja limsoilla, joka on hyvää ja nuorison mielestä terveellistä. Osa taas ei söisi mitään. Aamupalakin kun monilta unohtuu, päivän ensimmäinen ruoka olisi ehkä vasta neljän-viiden maissa kotona. Kasvava lapsi ja nuori tarvitsee ruokaa. Syömättömyys näkyy jaksamisongelmina, pääkipuina, häiriökäyttäytymisenä tunneilla ja keskittymiskyvyn puutteena.

      Olisitte iloisia, että Suomessa ainoana maana maailmassa tarjotaan lapsille ilmainen lounas koulussa. Suomalaisnuoriso ei luonnollisesti ole tyytyväinen mihinkään, mutta kyllä meillä on ulkomaan vieraat ihmetelleet ja hämmästelleet, että miten kouluissa ilmaiseksi tarjotaan hyvä ja lämmin ateria, joka on kuin kotiruokaa. Itsestäänselvyyksiä vain ei osata arvostaa.

      • jdsklhgkjsdhgak

        "Mihinhän perustat tuon väitteesi, että suurin osa koululaisista ei syö kouluruokaa? Oletko keittiöllä töissä ja lasket päivittäin syödyt annokset ja vertaat sitä oppilasmäärään?"

        Verrataan tätä Neuvostoliiton ongelmankäsittelyyn: Mikä ongelma? Mitään ongelmia ei ole ollutkaan! Taidat vain kuvitella sellaiset ongelmat! Ongelmat ovat vain vastavallankumouksellisten propagandaa!


      • ahdsad
        jdsklhgkjsdhgak kirjoitti:

        "Mihinhän perustat tuon väitteesi, että suurin osa koululaisista ei syö kouluruokaa? Oletko keittiöllä töissä ja lasket päivittäin syödyt annokset ja vertaat sitä oppilasmäärään?"

        Verrataan tätä Neuvostoliiton ongelmankäsittelyyn: Mikä ongelma? Mitään ongelmia ei ole ollutkaan! Taidat vain kuvitella sellaiset ongelmat! Ongelmat ovat vain vastavallankumouksellisten propagandaa!

        Mitä vittua selität? Vastaa kysymyksiin.


      • asdfaghkadjghk
        ahdsad kirjoitti:

        Mitä vittua selität? Vastaa kysymyksiin.

        Mihin kysymyksiin?


    • dfsff

      jaa, no sitte syyään pikaruokaa ja lihotaan ja sitte valitetaan ku koululaiset/opiskelijat syö pikaruokaa eikä saa koulussa enää ilmasta kunnon ruokaa.

      ite kun olin muutamia vuosia sitten amiksessa ja kokkilinjalla niin sillo harvemmin tuli käytyä syömässä ruokalassa, syynä se että oltiin koulun ravintolassa(huom! ravintolassa eikä ruokalassa) tai opetuskeittiössä ja tehtiin siellä ruokaa ja syötiin siellä ja joskus myöskään jonkun muun alan opiskelijat eivät käyneet syömässä ruokalassa koska he tulivat ravintolaan syömään(ja maksoivat siellä ruokansa).välillä jos oli teoriapäiviä eli ei oltu ite keittiössä, käytiin tuossa koulun ravintolassa syömässä ja maksettiin siitä. kyllähän se halpaa on jos haluaa kunnon ravintolaruokaa(esim.sisäfilepihviä)ja maksat siellä siitä alkuruuasta, pääruuasta ja jälkiruuasta yhteensä sen vajaat 7e.

    • €uron ateria

      Ei olisi liikaa keneltäkään. Vastaavalla summalla ei kotiin osteta sitä määrää monipuolista ruokaa, mitä sillä saa aikaan suurtalouskeittiössä.

      Maksullinen ruoka nostaisi myös ruuan arvostusta, ilmaista ei arvosteta.

      • Ma(i)steri

        Ensinnäkin kouluruoka ei ole enää niin terveellistä ja maukasta kuin aiemmin. Aika paljon syötetään makaronia, eineksiä yms. turhia, väsyttäviä ja lihottavia hiilihydraatteja. Tietenkin salaattien, leivän ja juoman kanssa kouluruoasta saa kohtalaisen terveellisen annoksen.

        Varmasti kouluruoan arvostus kasvaisi maksullisuudella. Joku voisi tuhlata sen sata euroa muuhun. Jos ruokailu olisi maksullista, niin osa jättäisi syömättä ja söisi omia eväitä. Jos ruokailu olisi maksullista, niin ei sitä voisi pitää pakollisenakaan. Tällöin sitten näkyisivät tuloerot, rikkailla olisivat hyvät eväät ja köyhillä huonot. Maksullisuus sotii myös maksutonta perusopetusta vastaan.


    • kiitollinen

      Missähän koulussa sinä tätä olet tutkinut, meidän koulussa ruokasali on päivittäin melkein täynnä. Jos lapsi joutuisi maksamaan kouluruuasta omasta pussistaan, jäisi ruoka varmasti syömättä. Eikä kotoa tuodut eväät korvaa lämmintä ruokaa. Huomaa että itse olet rikkaan perheen, hemmoteltu lapsi jolle ei tavan ruoka kelpaa. Ilmaisesta ruuasta tulisi olla kiitollinen, joillekkin se voi jäädä päivän ainoaksi lämpimäksi ateriaksi.

      • ioks

        ainahan kaikki opettajat valittaa siitä että kaikki oppilaat eivät syö kouluruokaa... ja siitä tulee ainakan laukaan koulussa kyselyitäkin että syötkö koulurouan aina ja yms... mä en ainakaan käy ollenkaan syömäs koulussa ja sit ku meen kotiin nii syön siell' jotain eilistä ruokaa mitä sattu jäämään ei oo vaikuttanu esim. painoon ollenkaan vaikka oon sen ruoan jättäny pois. mut ei siitä koulun ruoasta lähe ees kunnolla nälkä ainakin mulle tulee nälkä jo parin tunnin päästä ku on 6h päiviä ja 2h menee matkoihi...

        kaveritki valittaa aina nälkää vaikka ne käy syömäs sit ne ostaa jotain karkkia ja energia juomaa -.- siin ei oo mitään järkee ku siihe tottuu että ei syö koulus ollenkaa nii ei siihe mitään karkkia tarvii vetää jos on näljä...


      • oisdgj
        ioks kirjoitti:

        ainahan kaikki opettajat valittaa siitä että kaikki oppilaat eivät syö kouluruokaa... ja siitä tulee ainakan laukaan koulussa kyselyitäkin että syötkö koulurouan aina ja yms... mä en ainakaan käy ollenkaan syömäs koulussa ja sit ku meen kotiin nii syön siell' jotain eilistä ruokaa mitä sattu jäämään ei oo vaikuttanu esim. painoon ollenkaan vaikka oon sen ruoan jättäny pois. mut ei siitä koulun ruoasta lähe ees kunnolla nälkä ainakin mulle tulee nälkä jo parin tunnin päästä ku on 6h päiviä ja 2h menee matkoihi...

        kaveritki valittaa aina nälkää vaikka ne käy syömäs sit ne ostaa jotain karkkia ja energia juomaa -.- siin ei oo mitään järkee ku siihe tottuu että ei syö koulus ollenkaa nii ei siihe mitään karkkia tarvii vetää jos on näljä...

        koluruoka on ollu terveellistä, kaikki on valmisruokaa perunatki on jostaki 50kg säkistä kaajettu ja muusi on jauheesta ja kaikki on valmista!!


      • äititäti

        Niinpä- tälleen vanhempi täti ihminen täällä kanssa ihmettelee ilmiötä nimeltä maanantainälkä.

        Ystäväni on töissä ateriapalveluksekuksella, ja maanataiksi pitää varata ruokaa puolitoista
        kertaa isompi satsi, koska moni lapsi ei ole viikonloppuna saanut kotona kunnon ruokaa.

        Sitten nämä monilapsiset perheet (3-5 lasta), kyllä moni äippä kehottaa syömään koulussa
        ihan kunnolla ja nirsoilematta.

        Eihän se ruoka nyt sinällään ilmaista ole, me vanhemmat maksetaan se verotuloilla, joten
        syökää lapset maha täyteen vaan !

        Omat ibanaiseni ovat jo peruskoulun käyneet ja hyvin tulivat juttuun kouluruokien kanssa.
        Evästä kyllä piti laittaa mukaan sen takia että koulun jälkeen menivät suoraan kerhoon
        tai treeneihin, ei ennättänyt käydä kotona välipalalla.

        Oiskin hyvä idis että koulussa oisi joku kylmiö mihin saisi päivän ajaksi eväät jemmaan,
        tai että pitkämatkalsille / harrastuksiin meneville järkättäisiin jotain pientä purtavaa
        vaikka maksua vastaan koulupäivän päätteksi.
        Riittäisi muutama voileipä,jogurtti tai vaikka kiisseli, sipseillä ja limpparilla ei ole mitään
        ravintoarvoa eikä haba kasva.

        Ja kaikille niille jotka nirisee tuosta kouluruoan tasosta-- se on justiin niin hyvää kun sillä
        määrärahalla saa, riippuen kunnan budjetista. Joku tuossa kirjotteli että perunat tulee
        50 kg:n säkeissä... no ei mahda edes yksi säkki riittää ruokkimaan koko yläastetta.

        Lohdutuksena sitten se että ruoan taso on ihan eri kun mennään esim. keskiasteen koulutukseen,
        jossa on lukukausimaksut tai ruoka on maksullista. Silloin on enempi pelivaraa tarjottavan ruoan
        suhteen, ja jopa valinnan varaa.

        Mutta syökää ihan hyvillä mielin, jaksatte sitten opiskella ja joskus hamassa tulevaisuudessa
        maksaa ne teidän omien lasten ruoat ja meidän vanhojentätien soseet kun ollan vanhainkodissa
        .... hih....

        (mun kakarat lupasi tyrkätä minut sen rollaattorin kanssa alamäkeen ja vilkuttaa niin
        säästyy ne veroeurot. NO SE OLI VITSI )


      • Osma74
        äititäti kirjoitti:

        Niinpä- tälleen vanhempi täti ihminen täällä kanssa ihmettelee ilmiötä nimeltä maanantainälkä.

        Ystäväni on töissä ateriapalveluksekuksella, ja maanataiksi pitää varata ruokaa puolitoista
        kertaa isompi satsi, koska moni lapsi ei ole viikonloppuna saanut kotona kunnon ruokaa.

        Sitten nämä monilapsiset perheet (3-5 lasta), kyllä moni äippä kehottaa syömään koulussa
        ihan kunnolla ja nirsoilematta.

        Eihän se ruoka nyt sinällään ilmaista ole, me vanhemmat maksetaan se verotuloilla, joten
        syökää lapset maha täyteen vaan !

        Omat ibanaiseni ovat jo peruskoulun käyneet ja hyvin tulivat juttuun kouluruokien kanssa.
        Evästä kyllä piti laittaa mukaan sen takia että koulun jälkeen menivät suoraan kerhoon
        tai treeneihin, ei ennättänyt käydä kotona välipalalla.

        Oiskin hyvä idis että koulussa oisi joku kylmiö mihin saisi päivän ajaksi eväät jemmaan,
        tai että pitkämatkalsille / harrastuksiin meneville järkättäisiin jotain pientä purtavaa
        vaikka maksua vastaan koulupäivän päätteksi.
        Riittäisi muutama voileipä,jogurtti tai vaikka kiisseli, sipseillä ja limpparilla ei ole mitään
        ravintoarvoa eikä haba kasva.

        Ja kaikille niille jotka nirisee tuosta kouluruoan tasosta-- se on justiin niin hyvää kun sillä
        määrärahalla saa, riippuen kunnan budjetista. Joku tuossa kirjotteli että perunat tulee
        50 kg:n säkeissä... no ei mahda edes yksi säkki riittää ruokkimaan koko yläastetta.

        Lohdutuksena sitten se että ruoan taso on ihan eri kun mennään esim. keskiasteen koulutukseen,
        jossa on lukukausimaksut tai ruoka on maksullista. Silloin on enempi pelivaraa tarjottavan ruoan
        suhteen, ja jopa valinnan varaa.

        Mutta syökää ihan hyvillä mielin, jaksatte sitten opiskella ja joskus hamassa tulevaisuudessa
        maksaa ne teidän omien lasten ruoat ja meidän vanhojentätien soseet kun ollan vanhainkodissa
        .... hih....

        (mun kakarat lupasi tyrkätä minut sen rollaattorin kanssa alamäkeen ja vilkuttaa niin
        säästyy ne veroeurot. NO SE OLI VITSI )

        Köyhiin aina kalahtaa nämä "säästöideat". Itse olen opiskelija-yh-äidin vanhin lapsi, ja kouluruoka oli tarpeen. Köyhiä ja nälkäisiä lapsia on. Jos kouluruuasta tehdään maksullista, niin ravitsemus heikkenee ennestään, ja sitä myötä opintosuoritukset ja terveys.

        Tai sitten pitää palata muutama vuosikymmen taakse ja tarjota sosiaalisin perustein ilmainen ateria köyhimmille. Se leimaa. Ja siinä vaiheessa varmaan varakkaampien vanhemmat nostavat äläkän, että miksi heidän kersojen pitää maksaa kouluruuasta, kun muiden ei.

        Pitäiskö saman tien jakaa lapset sosiaalisen syntyperän mukaan ykkös- ja kakkosluokan koulutukseen? Ei edes yritettäisi tarjota yhtäläisiä lähtökohtia kaikkien opintielle, vaan annetaan meille heikommista lähtökohdista oleville syrjäytyjä -leima otsaan heti alkuun, ja panostettaisiin vain hopea- ja kultalusikka suussa syntyneisiin.


      • joululoman
        Osma74 kirjoitti:

        Köyhiin aina kalahtaa nämä "säästöideat". Itse olen opiskelija-yh-äidin vanhin lapsi, ja kouluruoka oli tarpeen. Köyhiä ja nälkäisiä lapsia on. Jos kouluruuasta tehdään maksullista, niin ravitsemus heikkenee ennestään, ja sitä myötä opintosuoritukset ja terveys.

        Tai sitten pitää palata muutama vuosikymmen taakse ja tarjota sosiaalisin perustein ilmainen ateria köyhimmille. Se leimaa. Ja siinä vaiheessa varmaan varakkaampien vanhemmat nostavat äläkän, että miksi heidän kersojen pitää maksaa kouluruuasta, kun muiden ei.

        Pitäiskö saman tien jakaa lapset sosiaalisen syntyperän mukaan ykkös- ja kakkosluokan koulutukseen? Ei edes yritettäisi tarjota yhtäläisiä lähtökohtia kaikkien opintielle, vaan annetaan meille heikommista lähtökohdista oleville syrjäytyjä -leima otsaan heti alkuun, ja panostettaisiin vain hopea- ja kultalusikka suussa syntyneisiin.

        aikana, kun olette käymässä siellä mummon ja papan luona viettämässä joulua, mitä he söivät 40-50-luvulla kouluruokana.Sitten voidaan jatkaa asiallista keskustelua nykyisestä kouluruuan laadusta.


    • norttisd

      no nyt on niin älytön idea, että mitä tähä ees voi kommentoida?
      Luepa lehtiä, ota selvää asioista, ja vertaile, senki mäkkiläski.

    • dasdadsa

      Lukiossa olen, enkä ole koko vuonna astunutkaan ruokalaan.. Todellakin samaa mieltä..

    • totuus...

      "jolloin tulee kauhee hävikki ja siitäkin ruuasta on verorahoilla maksettu" kauhea hävikki niin varmaan joo. Ei siihen paskaan mitään rahaa käytetä, biojäteastioista ne tongitaan. Ne verorahat menevät vain rehtorien taskuihin ja opettajanhuoneiden remontointeihin (meidän koulussa heitettiin opettajanhuone täysin uusiksi ja kaikenmaailman hd-teeveet laitettiin seinille, vaikka sille rahalle olisi aivan varmasti ollut parempaakin käyttöä.)

      "ilmainen kouluruoka poistettais ja kunnallisveroa pienennettäis siinä suhteessa." Niinkuin jo mainitsin, siihen paskaan ei käytetä rahaa joten verotkin pysyisi entisellään, valitettavasti.

      • Sikermän Idiopää

        Mun mielestä olisi hyvä juttu, jos lapselle annettaisiin omaa rahaa kouluruokaa varten koko viikkorahan edestä. Hän voisi itse valita ostaako eineksiä, kouluruokaa vai tekeekö kotona eväät esim. tähteistä, sitten ruokapäiväkirjalla tarkistaa, onko hän syönyt ravitsemusopillisesti riittävästi. Eri asia saako näin esim. ylipainon ja diabeteksen takia tehdä. Perheen yhdessä olo korostuisi vähän toisella lailla, jos lapsellekin huomioitaisiin rahan merkitys. Kaikissa kouluissahan ei ole ruokalaakaan, joten tällaiset asiat jäävät helposti huomaamatta. Perheessä olon täytyy olla kivaa ruokailun takia.


    • -.-

      Se ei olisi enää edes kannattavaa jos ajatellaan että kouluissa olisi yhä samanlainen kouluruokala. Keittäjät eivät tietäisi kuinka paljon ruokaa heidän kannattaisi tehdä minäkin päivänä ja suurin osa keittäjistäkin voisi jäädä työttömäksi. Enemmän siinä menetetään rahaa arvailemalla kuinka monta oppilasta käy syömässä.

      Pelkästään keittiön koneiden kunnossapitoon ja niiden käyttämiseen pieniin eriin on ihan hemmetin kallista. Jospa painuisit muualle pätemään noilla "hyvillä" idoillasi, kun et ole näyttänyt paljon miettivän asiaa loppuun asti.

    • kannattaja

      Kannatan!!!

    • Anonyymi

      Nyt on erityisen tärkeää että nartut saadaan olemaan syömättä. Muuten Suomessa pelkkiä läskejä akkoja. KOULURUOKA POIS "TYTÖILTÄ". Ian vakavissaan,yläasteikäiset ei tartte mitää valtion hotelliruokailuja!

      • Anonyymi

        Turpa kiinni paskahomo ja painu vittuun.


    • Anonyymi

      Eipäs vaan kebapbia pizzaa ja lasagnea ym muuta hyvää ruokaa joka päivä eikä mitään wilmaviestejä jos ei syö huonoa ruokaa

      • Anonyymi

        Juuri niin!


    • Anonyymi

      esim kaali ja maksalaatikot on huonoa ruokaa ei niitä

      • Anonyymi

        Tää!


    • Anonyymi

      Musta enkeli, kuoleman musta enkeli.
      Levitä siipesi maamme ylle.
      Avaa portit tuonpuoleiseen.
      Vie kokoomus pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4176
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2179
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1684
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1497
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1458
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1380
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1258
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1174
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1099
    10. 22
      1066
    Aihe