Varokaa, perinnöstä luopuminen tulee kalliiksi

Tosi juttu

Äitini halusi luopua perinnöstä lastensa hyväksi ja kääntyi AA Antti Alasentien puoleen. Alasentie teki luopumiseen liittyvät paperit ja perunkirjan, jonka pohjalta maksoimme lähes 40.000 euron perintöverot/lapsi.

Veljeni appi sattuu olemaan asianajaja. Hän yllättäen perintöverojen maksun jälkeen ilmoitti, että kyseessä olikin PK 25 luvun mukainen sukupolvenvaihdos ja vaati kaikkea maa- ja metsäomaisuutta maatilojen sukupolvenvaihdoseduin tyttärensä perheelle. Kun muuttuneesta tilanteesta kysyttiin Alasentieltä, hän kiisti mitään virhettä tapahtuneen, koska äitini tavoite oli ollut, ettei hänen tarvitse maksaa perintöveroja.

Alasentien toiminnasta kanneltiin Suomen asianajajaliittoon (siis asiaanajajan toimintaa valvoo asianajajaliitto). Liitto totesi päätöksessään, ettei Alasentien tarvitse kertoa asiakkaalle että PK 25 luvun vaikutuksesta luopuminen ei ole mahdollista siten että kaikki saavat yhtä paljon omaisuutta. Tältä osin Alasentie oli toiminut oikein.

Pesänjakajaksi määrättiin AA Jyrki Isotalo, joka ensitöikseen kysyi AA Alasentieltä, mikä äitini luopumisen tarkoitus oli. Isotalo ei useista pyynnöistä huolimatta koskaan kysynyt äidiltäni, mitä hän halusi tai luuli tehneensä luopuessaan perinnöstä.Tämä siitäkin huolimatta, että Isotalo tiesi Alasentien toiminnasta valitetun liittoon.

Kun Isotalo totesi, että kyseessä on PK 25 luvun mukainen sukupolvenvaihdostilanne, ilmoitti äitini peruuttavansa luopumisen ja yritti palauttaa kuolinpesän omaisuuden itselleen vedoten tapahtuneeseen virheeseen ja Aulis Aarnion lausuntoon. Isotalo totesi, että virhettä ei ole tapahtunut, koska äitini ei ole joutunut maksamaan perintöveroa.

Isotalon jakopäätöksessä kuolinpesä jaettiin PK 25 luvun mukaisesti siten, että veljeni sai noin 450.000 euroa ja muut sisarukset noin 100.000. Vaikka veljelleni muodostui PK 25 luvun vaikutuksesta noin 200 ha peltotila, ei alle hehtaarin peltolohkon tai pienen metsäpalstan irrottaminen muille kuolinpesän osakkaille ollut mahdollista. Isotalo laskutti työstään noin 60.000 euroa.

Heti kun PK 25 luvun vaatimus oli esitetty, pyysimme että maksetut perintöverot palautettaisiin ja maksettaisiin kunnes tiedettäisiin mistä oikein oli kysymys ja kuka perii kuinkakin paljon. Verottajan mukaan vaatimus oli ennenaikainen, koska mitään muutosta ei ollut tapahtunut. Nyt kun jako tuli voimaan ja verotusta pyydettiin laatimaan muuttuneen tilanteen mukaiseksi niin verottaja ilmoitti, ettei verotusta voi enää muuttaa, koska jako kesti liian kauan. Muut sisarukset maksoivat käytännössä osan maanviljelijäveljen perintöveroista.

Prosessi kesti noin 8 vuotta ja hajoitti suvun. Eniten harmittaa äitini puolesta, jota käsiteltiin asiassa kuin toisen luokan kansalaista.

Hiljattain oli OP asiakaslehdessä neuvo, että luopukaa testamentista niin säästytte perintöveroilta. En suosittele luopumaan, mikäli kuolinpesässä on peltoa tai metsää ja jonkun osakkaan sisäpiiriin kuuluu asianajaja.

90

13835

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Breathless Circus

      Kun kerran rohkeasti nimeät advokaatitkin nimeltä, niin et sitten ollut tarpeeksi rohkea kirjoittamaan juttua omalla nimelläsi, vaan nimimerkin suojista?

      • nix nax

        Asia ei siitä muutu, kirjoittaako tänne omalla nimellä vai nimimerkillä. Vain hölmö kirjoittaa omalla nimellään. Sen voin usean vuoden kokemuksella kertoa.

        Käypä joskus Poliisi-palstalla. Siellä on vakiintunut käytäntö, että niin asianajajista kuin poliisimiehistä korkeinta johtoa käytetään oikeaa nimeä; oikeaa rötösherrajahtia siis.

        Onko ap:n kirjoituksessa sinusta jotain, minkä paikkansa pitävyyttä epäilet? Jos on, niin miksi et kerro sitä? Itse asiaan sinulla ei siis ollut mitään kommentoitavaa?


      • Kalteentie

        Olen di insinööri ja vaimoni on keuhkotautien erikois lääkäri Hervanassa.


      • Ai mää vai

        Kun olet niin rohkea


      • pieni tuntematon

        ".......et sitten ollut tarpeeksi rohkea kirjoittamaan juttua omalla nimelläsi, vaan nimimerkin suojista?.."

        aivan sivullisena sanoisin, että tuomarit, yms ovat julkisuuden henkilöitä ja heidän nimensä voi lausua moninverroin vapaammin ja on tarkoituksenmukaista lausua, hehän itseikin mainoistavat nimeään lehdissä yms.

        yksityisen henkilön, ei kannata lausua koskaan nimeään, siitä on monenlaisia harmeja,
        sinä yksi esimerkki,
        suosittelisin sinulle rakkikoiraa, vielä muiden eläimiesi lisäksi, sillä kain elät pienessä piirissä kun tuollatavoin erikoisesti ajattelet.

        eikä yrityksenkään kannat aina mainita joka tilanteessa yrityksen nimeä,
        itsekin lahjoitamme monin tavoin 10 000-50 000 €/v. hyväntekäväisyyteen, emmekä koskaan mainitse keneltä rahat tulevat.
        Juuri joulunakin oli 4 valkoista sivua piitustuspaperiksi lapsille lehdessä, kun lahjoitimme urheiluseuran usan matkalehteen, 18 000 €.


        jaa, nyt huomasin, juttusi oli jo vuoden ikäinen joku on vaan kommentoinut ja nostanut jutun,
        varmaan olet jo viisastunut itsekin.


      • 1955, eläkeläinen
        Kalteentie kirjoitti:

        Olen di insinööri ja vaimoni on keuhkotautien erikois lääkäri Hervanassa.

        "Olen di insinööri ja vaimoni on keuhkotautien erikois lääkäri Hervanassa."

        joopa joo,
        niin eräs herra 1985 minullekin esiteli itsensä ja vaimonsa, kun moitin hänen 3 lastansa huonosta käytöksestä, olivat silloin 3-6 vuotiaita.
        sitten myöhemminkin esiteli todistuksia, 10-v oli keskiarvo n. 9 ja kaikki 8-9 ja useita kymppejä.
        Murrosikä kaiken muutti, vanhemmat luulivat että lapsista tulee automaattisesti fiksuja kun hekin ovat, täysin toisin kävi.

        nyt on jo vuosia nähty mitä naapurini aikaansai, 2 huumeveikkoa ja yklsi taistelukundi,
        yksi on polttanut kerrostaloasuntonsa, 2 on jo lähestymiskielto vanhempiinsa, ovat n. 30-35v.

        nykyään yksi on aina linnassa, tai ainakin ehdonalaisuudessa;;
        enpä ennen ylpeilisi kun on nähnyt kuinka rakkaustarina on mennyt edes 30 vuotta ja kuinka hedelmät ovat kypsyneet.

        tv. 5 iskä, 16 vaari, pieni ja vaatimaton.


      • Vanha vanha vanha?

        Mitäs noista nokkiinsa vetämään, AA Antti Alasentie ei ole enää "alan hommissa", liekö hengissäkään?

        Tässä kuva pojasta, joka jatkaa toimistoa. Ikää näyttää hänelläkin jo olevan kiitettävästi.

        http://www.asianajoalasentie.fi/#yhteystiedot


        Aika vanhasta jutusta siis puhutaan nyt?


      • Oikeinkirjoitusta
        Kalteentie kirjoitti:

        Olen di insinööri ja vaimoni on keuhkotautien erikois lääkäri Hervanassa.

        Et sitten DI:nä eli diplomi-insinöörinä osaa edes titteliäsi kirjoittaa oikein;DDD
        Di insinööriä ei ole olemassakaan, vaan DI on yhtä kuin diplomi-insinööri. vÄhän epäilyttää että olet paremminkin sossupummi vaimosi kanssa. Niitähän Hervannassa piisaa...


      • Anonyymi
        Oikeinkirjoitusta kirjoitti:

        Et sitten DI:nä eli diplomi-insinöörinä osaa edes titteliäsi kirjoittaa oikein;DDD
        Di insinööriä ei ole olemassakaan, vaan DI on yhtä kuin diplomi-insinööri. vÄhän epäilyttää että olet paremminkin sossupummi vaimosi kanssa. Niitähän Hervannassa piisaa...

        On tapuksia jossa kolmas osapuoli vävy,haluaa tedä asiat omaan pussiin.
        Puhuja kun hän oli,sopivat talon isännän kannssa,pistetään kaikki heidän omaisuus lasten,ja vävyjen/miniojen nimiin "verotuksellisista" syitsä muka?
        Tämä tuli yllätyksennä,myöhemmin vuosiensaatossa.
        Sopan jouduin selvitään itse,melkoinen prosessi siitä syntyi.
        Avieorot ym!
        Tässä esimerkki,miten voidaan vääryydellä tehdä jäynää.


    • rahasta ei ainakaan

      Lyhyesti

      -peltoa on 29.8 ha
      - metsää 44 ha ,josta n.6ha suota ja n.6 ha puhdasta metsänpohjaa
      -perintövero oltaisiin oikaistu ajallaan mikäli yksi DI K.K ei olisi pakoillut pesänjakajan lähettämiä Haastemiehiä.
      - Eikä olisi valittanut ja painostanut pesänjakajaa haastamaan yhtä osakasta käräjille pellon vuokra sopimuksesta, jonka pesä hävisi lopuksi Hovi oikeudessa.
      - sisarukset sai lisäksi arvo kiinteistön Keskeltä kaupunkia n. 80 000 euroa ja metsää ja peltoa Kuusjoen kunnasta
      Ainoa joka pitkitti oli DI K.K

      • Outo juttu,

        Eikös tässä lain kohdassa vaadita T&E-keskuksen ja muidenkin viranomaisten lausunnot, joiden saanti kestää kestää kestää...

        Eikös verot voida jossain tapauksessa maksaa vasta sen jälkeen kun asiat on selvät. Jutusta ei selviä miksi veroja ei voitu määrittää vasta lopuksi.


      • Asuntokeisari

        Ikävä asia mutta hauska vuoropuhelu. Varsinainen asia näyttää olleen oikein, koska sitä ei ole asianomaisen puheenvuorossa kiistetty.

        Jotain vikaa vastauksessa on. Keskellä kaupunkia oleva kiinteistö ja arvo 80.000, pinta-ala on siis noin 15 - 20 m2, melkoinen lukaali?? Sisarukset sai niin kumpikin sai noin 10 m2 ??

        Peltoa 30 ha ja metsää 44 ha ei täsmää, koska sitä ei katsota PK 25 mukaiseksi tilaksi. Ei ole mahdollista, ellei ollut ns. kaveripäätös.


      • 645645hg
        Asuntokeisari kirjoitti:

        Ikävä asia mutta hauska vuoropuhelu. Varsinainen asia näyttää olleen oikein, koska sitä ei ole asianomaisen puheenvuorossa kiistetty.

        Jotain vikaa vastauksessa on. Keskellä kaupunkia oleva kiinteistö ja arvo 80.000, pinta-ala on siis noin 15 - 20 m2, melkoinen lukaali?? Sisarukset sai niin kumpikin sai noin 10 m2 ??

        Peltoa 30 ha ja metsää 44 ha ei täsmää, koska sitä ei katsota PK 25 mukaiseksi tilaksi. Ei ole mahdollista, ellei ollut ns. kaveripäätös.

        Onko se Hesassa vai lapista!


      • Iso on
        645645hg kirjoitti:

        Onko se Hesassa vai lapista!

        Näytti olevan keskeltä kaupunkia ei siis lapista...


      • Siltains. Jaatinen

        Mikään ei määrää, että PK 25 kohtaa on sovelletava vaan se on pesänjakajan harkinnassa. Tässä tapauksessa en ylipäätään ymmärrä miksi sitä on käytetty. Taisi olla maakunnan poikien kosto AAliiton kantelusta?

        Miten tittelit vaikuttavat perimisoikeuteen?? Keskusteluiden pohjalta näyttäisi siltä, että tittelit olisi ollut perimmäinen syy PK 25 soveltamiseen.

        Miksi 20 m2 (?) keskusta-asunnolla on jokin erityismerkitys? Omaisuuden jakoa tulee tarkistella sen käyvän arvon mukaan, joka näyttäisi olevan kaukana tasapuolisesta jaosta.


      • Tasa Arvo

        oletko ylpeä itsestäsi?


      • hohhoijakkaa
        Iso on kirjoitti:

        Näytti olevan keskeltä kaupunkia ei siis lapista...

        Lapissa on neljä kaupunkia... tollo.

        Ja tuossa varmaan puhutaan perinnön verotusarvosta, joka on ihan eri asia kuin mahdollisnen kauppahinta.


    • Laki vai rikos?

      Kuinka osataan varoa jos ei kukaan uskalla puhua.

      Voimia ja rohkeutta!

      • Vastinetta rahoille

        Tilanne on asiakkaan kannalta huono. Kun ostat muutaman sadan arvoisen laitteen kysyt myyjiltä laitteen ominaisuuksista ja selvität testeistä ym. onko laite ok.

        Kun ostat 20.000 euron auton teet koeajoja ja tiedustelet tutuilta kokemuksia mahdollisesti ostamastasi autosta.

        Mutta kun tarvitset juridista apua (joka maksaa jopa enemmän kuin henkilöauto) niin mistään ei voi varmistaa onko asianajaja kevollinen. Sitä menee ensimmäiseen kunnollisen näköiseen toimistoon ja toivoo parasta eli ostaa sananmukaisesti sian säkissä.

        Kokemuksesta voin sanoa, että alussa kaikki lupaa ummet ja lammet, mutta kun pitäisi tehdä jotain niin laskua lukuun ottamatta homma ei suju.

        Mikä avuksi? Jokin keskustelupalsta johon voi kertoa hyvät ja huonot kokemukset asianajajista.


    • nax nix

      ............

    • Valvonta parempi

      Jotain kokemusta on.

      Hoitaessaan kuolinpesän asioita Alasentie unohteli arvotavaroita kassakaappiinsa. Tavarat kyllä löytyi Alasentien kassakaapista ja palautettiin kuolinpesälle, mutta niitä piti erikseen pyytää. Onneksi jaon jälkeen yksi osakas muisti ettei kaikkea irtaimistoa ollut jaettu.

      Asianajajien toiminnassa on sama ongelma kuin puolueiden vaaliavustuksissa ennen median puuttumista asiaan, kukaan ei riittävästi valvo toimintaa ja meno on sen mukaista. Jos on mahdollisuus ottaa/saada itselleen rahaa tai muuta omaisuutta, mutta kiinnijäämisriskiä ei ole tai rangaistukset olemattomia niin totta kai sitä omaisuutta otetaan vastaan. Turha kuvitella, että toiminta voi perustua nykypäivänä enää hyvään moraaliin.

    • Laki vai rikos 2?

      Mainitsit, että Aulis Aarnio on antanut lausunnon asiasta. Kerro lisää Aarnion lausunnosta.

      • Tohtoris mies

        Kerro enemmän Aarnion lausunnosta, kiinnostaisi.


      • nix nax
        Tohtoris mies kirjoitti:

        Kerro enemmän Aarnion lausunnosta, kiinnostaisi.

        Kerro nyt asia, kun se tohtorisi miestä - ja varmaan muitakin - kiinnostaa. (Arvelen, että Aarnio vetoaisi erehdykseen, kuten vastaavan laisessa tapauksessa jossain kohden opuksissaan Suomen jäämistöoikeus I - II. Sisällysluettelosta en ko. kohtaa pikaetsimällä löytänyt.)

        (Oikea tohtori kirjoittaa tohtorismies.)


      • Tohtoriäijä
        nix nax kirjoitti:

        Kerro nyt asia, kun se tohtorisi miestä - ja varmaan muitakin - kiinnostaa. (Arvelen, että Aarnio vetoaisi erehdykseen, kuten vastaavan laisessa tapauksessa jossain kohden opuksissaan Suomen jäämistöoikeus I - II. Sisällysluettelosta en ko. kohtaa pikaetsimällä löytänyt.)

        (Oikea tohtori kirjoittaa tohtorismies.)

        Nimimerkl mä viittasi Aarnioo, en iteeni. Eiks se oo tothtori?

        Tohtorukon voi näemmä kirjottaa monel taval. Mä jopa erikseen

        (Lopetan Kielikellottamisen tähä, ei taida olla olennaisinta.)


      • Tosi juttu II

        Ko. tapaukseen liittyen on antanut lausunnon Urpo Kangas ja Aulis Aarnio.

        Urpo Kankaan lausunnossa todetaan mm. seuraavaa:
        "Tiivistäen totean, että kysymys on luopujan antaman yksipuolisen tahdonilmaisun tulkinnasta, jossa on noudatettava samoja periaatteita kuin esimerkiksi lahjaoikeustoimen tulkinnassa. Epätietoisessa tapauksessa ratkaisu on tehtävä luopujan toteennäytetyn tai oletetun tarkoituksen perusteella."

        Aulis Aarnon lausunnossa todetaan mm. seuraavaa:
        "Luopuminen on juridisesti oikeustoimi (yksipuolinen oikeustoimi), jota koskevat kaikki siviilioikeuden yleiset opit. Peruuttaminen palauttaa luopujan tarkalleen siihen oikeudelliseen asemaan, joka hänellä oli kuolinpesässä ennen luopumista eli testamentin määrittämään asemaan."

        En lähde siteeraamaan lausuntoja kokonaan, mutta tarvettaessa voin tallentaa ne johonkin julkiseen paikkaan, joska asiasta kiinnostuneet voivat lukea ne kokonaan. Onko hyviä ehdotuksia, johon asiantuntijalausunnot voisi tallentaa?

        Joku tiedusteli testamentista. Jaon aikana oltiin kahteen otteeseen yhteydessä testamentin tehneeseen asianajajaan. Testamentin tehneen asianajajan mukaan kuolinpesän omaisuus voitiin jakaa äitini tarkoittamalla tavalla eikä se olisi ollut vainajan tahdon vastaista. Näin nopealla lukemisella en löydä perinnönjakokirjasta mainintaa testamentin tehneen asianajajan lausunnosta tai haastattelusta.


      • Kielikellokas
        nix nax kirjoitti:

        Kerro nyt asia, kun se tohtorisi miestä - ja varmaan muitakin - kiinnostaa. (Arvelen, että Aarnio vetoaisi erehdykseen, kuten vastaavan laisessa tapauksessa jossain kohden opuksissaan Suomen jäämistöoikeus I - II. Sisällysluettelosta en ko. kohtaa pikaetsimällä löytänyt.)

        (Oikea tohtori kirjoittaa tohtorismies.)

        >> (Oikea tohtori kirjoittaa tohtorismies.)

        >> ... kuten vastaavan laisessa tapauksessa jossain kohden opuksissaan Suomen jäämistöoikeus I - II.

        Oikea laintuntija kirjoittaa vastaavassa tapauksessa vastaavanlainen.


    • 10% aivoista käytöss

      Tai oliko pesässä alle 30 ha peltoa! Vai oliko veljelläsi yhteensä 200 ha!

      Miksi veljesi oma varallisuus olisi pitänyt laskea pesään mukaan!Miksei sinun omaa varallisuutta laskettu pesään?

      Mitä testamentissa sanottiin?

      Mitä TE-keskuksen lausunto sanoi maaalueitten irrottamisesta?

      • 11 % käytössä

        Pk 25 liittyy kotitilojen sirpaloitumisen estämiseen. Jossain kohdassa arvioidaan muodostuneen tilan elinkelpoisuutta ja siinä tarkastellaan elinkelpoisuutta maanviljelijän omia ja kuolinpesän tiloja yhdessä. Yleensä isoissa tiloissa irroitetaan osia myös muille kuin maataloutta harjoittavalle henkilölle.

        Maanviljelijän oma omaisuus ei siis liity pesän varallisuuteen vain PK 25 sisältyvään arviointiin.


      • samaa pas

        Testamentissa oli ehto tila pysyy JAKAMATTOMANA.

        TE- keskus lausunnossaan ei saa lohkoa

        testamentti on vainajan viimeinen tahto mutta sitä ei haluttu noudattaa


      • .................

        Ei kaikkea kannata uskoa.
        esim. 200 ha peltoa haaa,

        ap kirjoittaja pitkitti systemaattisesti pesän jakoa ja kehtaa valittaa perintöveroista.

        aarnion lausunto oli maksettu lausunto ja vastaava toisen tohtorin tekemänä sekin on kumottu


    • Parempi tuuri

      Itse olin jakokokouksessa, jossa osakas (maanviljelijä) vaati isompaa osaa itselleen koska hänellä oli pienemmät tulot ja vähemmän omaisuutta. Minulla oli kuulemma omakotitalo kuin linna (todellisuudessa vanha rintamamiestalo) ja iso kesämökki (en omista vieläkään kesämökkiä) ja siksi en tarvitse kuolinpesästä osuutta. Tämän jälkeen saman vaatimuksen esitti veljeni asianajaja. Onneksi pesänjakaja oli järkevä ja teki jaon siten ettei kateus vaikuttanut.

      Miksi veljeni asianajaja lopetti pesänjakajalle lähettämänsä kirjeet mainintaan "kollegiaalisin terveisin"? Oliko kyseessä jokin iltalypsyn yritys?

      • JKOM

        Näköjään on muitakin ihmisiä, jotka mielellään huomioisivat perinnönjaossa perillisen ja koko hänen perheensä olemassaolevaa omaisuutta. Minun kohdallani vanhemmat ja veljeni yrittävät yhtenä perusteena käyttää puolisoni omaisuutta siihen että minulle riittäisi heidän mielestään huomattavasti pienempi osa perinnöstä kuin veljelleni, ei edes lakiosaa.


      • tuollaista se on
        JKOM kirjoitti:

        Näköjään on muitakin ihmisiä, jotka mielellään huomioisivat perinnönjaossa perillisen ja koko hänen perheensä olemassaolevaa omaisuutta. Minun kohdallani vanhemmat ja veljeni yrittävät yhtenä perusteena käyttää puolisoni omaisuutta siihen että minulle riittäisi heidän mielestään huomattavasti pienempi osa perinnöstä kuin veljelleni, ei edes lakiosaa.

        Onneksi itselle ei ole tulossa suurta perintöä. Ihan sama vaikka en saisi mitään. Toivottavasti vanhemmat pistää rahansa haisemaan enen kuolemaansa.


      • Vilunkipeliä

        "Miksi veljeni asianajaja lopetti pesänjakajalle lähettämänsä kirjeet mainintaan "kollegiaalisin terveisin"? Oliko kyseessä jokin iltalypsyn yritys? "


        Hyvin luultavasti.

        Hyvä-Veli-verkostossa on tapana käyttää tuota tervehdystä kun pelataan ns. sopupeliä ketunhäntä kainalossa.

        Olisi kannattanut vaatia pesänjakaja heti vaihtoon koska tämä ei ollut jäävi vaan pelasi veljen AA:N kanssa yhdelle osakkaalle.


    • ei voi olla totta

      Kuinka ihmisen ammatti voi vaikuttaa perintöön? Eikös perintöä jaettaessa olla tasavertaisia eikä maanviljelijän kuulu saada enempää kuin työssäkävijöiden?

      • 5+8

        Tuohan meni sukupolvenvaihdokseksi eikä perinnöksi. Sukupolvenvaihdospykälät turvaavat tilanpidon jatkumissen jolloin ammatti vaikuttaa.


    • Tasa Arvo

      On mielenkiintoista havaita minne kaikkialle Kepu on omia tulonsiirtokiemuroita onnistunut virittelemään. On sitten kyse veroista, tuista, maksuista ja nyt sitten vielä perinnöstä niin eikö Kepu ole onnistunut sinne jotain kähmintää piilottamaan. Niin kun ydinvoimalapäätökseenkin. Ydinvoimala saatiin rakentaa mikäli metsänomistajat saavat oman lunnaansa eli risupaketin virittivät ehdoksi ydinvoimalalle. Ja aina käydään jonkun muun kukkarolla eli veronmaksajien ja tässä tapauksessa sitten omien sisarusten. . Uskomatonta!

    • Veronmaksajan asiall

      Tämä on maamme oikeuskäytännössä jälleen yksi asia, joka ei vastaa ihmisten yleistä käsitystä oikeudenmukaisuudesta. Silloin kun kuolinpesään sisältyy maatalouteen liittuvää omaisuutta ja kuolinpesän osakas on maanviljelijä niin PK 25 luku tulee käyttöön. Jaon lopputuloksen kannalta MMM on iso rooli ja tämä on erittäin kyseenalaista. Olen seurannut PK 25 lukuun liittyviä MMM päätöksiä eikä sen mukaan toistaiseksi ole ollut yhtään niin suurta maatilaa jotta siitä olisi voinut jakaa pientä metsä tai pelto-osuutta muille osakkaille. Tässäkin tapauksessa maanviljelijälle on muodostunut 200 ha peltotila, joka on jo erittäin elinkelpoinen . Ahneudella ja kähminnällä ei ole mitään rajaa kun kyseessä on suomalainen maatalous.

      • 26

        Perillisasemassa olevalla soveliaalla tilanpidon jatkajalla tai jatkajilla on oikeus vaatia PK 25 luvun mukaista sukupolvenvaihdosjakoa, ei se siitä perinnöstä luopujasta ole kiinni.

        25 LUKU 1 b §
        Soveliaalla tilanpidonjatkajalla on oikeus vaatia, että jäämistöön kuuluva elinkelpoinen maatila taikka sellaiset jäämistöön kuuluvat tilat tai tilanosat, joista yksinään tai yhdessä hänen tai hänen puolisonsa omistamien tilojen tai tilanosien kanssa muodostuu elinkelpoinen maatila, sisällytetään maatalousirtaimistoineen jakamattomana hänen osuuteensa.

        Juridisesti siinä on yritetty estää PK 25-luvun perusteella tapahtuvaa jakoa sen jälkeen kun on todettu, että yksi perillinen aikoo käyttää sukupolvenvaihdossäännösten mukaista oikeuttaan, ja sitä kautta olisi ollut oikeutettu saamaan suuremman palan kuin muut.


    • Jyrkkä EI a sian

      60000 euroa otti asianajaja! Mul ei ole varaa kuolla. Kyllä on röyhkeetä. Kyllä olis kirveellä töitä!

    • Viuluko##

      Kun luopuu perinnöstä, sitä ei voi määrätä esim. lapsilleen, muuten joutuu maksamaan veron. Itse aion luopua, mutta en muuta, näin vältyn verolta.

      Eikö se veljen appi osannut neuvoa?

      • Viuluko##

        Jatkan vielä, että vaikka en määrää kenelle perintö menee, se tietysti menee omille lapsille, mutta se on ainoa oikea sanamuoto: "luovun perinnöstä"...


      • Kepu pettää aaaina

        "Eikö se veljen appi osannut neuvoa?"

        Jos ikein luin niin veljen appi se vasta osasikin neuvoa, arvaa vaan ketä? Vastaus löytyy ensimmäisestä kuplasta.


        "Veljeni appi sattuu olemaan asianajaja. Hän yllättäen perintöverojen maksun jälkeen ilmoitti, että kyseessä olikin PK 25 luvun mukainen sukupolvenvaihdos ja vaati kaikkea maa- ja metsäomaisuutta maatilojen sukupolvenvaihdoseduin tyttärensä perheelle."


      • 8
        Kepu pettää aaaina kirjoitti:

        "Eikö se veljen appi osannut neuvoa?"

        Jos ikein luin niin veljen appi se vasta osasikin neuvoa, arvaa vaan ketä? Vastaus löytyy ensimmäisestä kuplasta.


        "Veljeni appi sattuu olemaan asianajaja. Hän yllättäen perintöverojen maksun jälkeen ilmoitti, että kyseessä olikin PK 25 luvun mukainen sukupolvenvaihdos ja vaati kaikkea maa- ja metsäomaisuutta maatilojen sukupolvenvaihdoseduin tyttärensä perheelle."

        Mitä yllätystä siinä on, kun lailla turvattuun sukupolvenvaihdosilmoitukseen ei tarvitse olla lainoppinut, periaatteessa sama tilanne kuin että joku perillisistä vaatii lakiosaosuuttaan testamentin vuoksi.


    • Ei Ahne

      Tämähän on erinomainen kertomus Suomen oikeusjärjestelmän nykytilasta. Vaikuttaa ihan EU-touhulta...

      Tunnen muuten tapauksen suurimman roiston, on vaihtanut taas autoansa ja nyt tiedän kenen rahoilla auto ostettiin.

    • 22

      "Isotalon jakopäätöksessä kuolinpesä jaettiin PK 25 luvun mukaisesti siten, että veljeni sai noin 450.000 euroa ja muut sisarukset noin 100.000. "

      Keskimäärin lunastusarvon tulisi olla 60-70 % tilan käyvästä arvosta, mutta muille sisaruksille tuleva osuus on kuitenkin vähintään laskennallisen lakiosan verran.

    • jeepi

      Täytyy sanoa että tässä tapauksessa on ollut paljon hienoja miehiä. Kun on tarpeeksi rahaa niin voi omat sisarukset ja oman äidin voi pettää. Oliko tässä nyt kyse lain vai oikeuden käytöstä. Nix nax vaan ja pidot sen kun paranee

    • Smith&Wesson

      Suomi on pullolaan ammattitaidottomia juristeja, jotka kutsuvat itseää "asianajajiksi" liittonsa suojaaman ammattinimikeen mukaisesti.
      Maailman paras ja eniten käytetty asianajaja on Smith&Wesson.

      • eläkeellä

        Alasentietä on pidetty ihan ammattitaitoisena asianajajana, mutta ei varmaankaan huomannut toimeksiannossa PK 25 vaikutusta. Voi olla, että korkea ikäkin on vaikuttanut huomiointikykyyn. Itse olen sitä mieltä, että vuonna 1926 syntynyt ei saisi toimia enää asianajajana


    • Selvä peli

      Heh heh. Taitaa olla Ilkka Kanervia muuallakin kuin turus. Ei vaan, ärsyttää tällainen finnair-suhmuroini. Pienissä maalaiskylissä korruptio on kepu vetoista ja kun ollaan sivystyksessä niin korruptio vaihtaa puoluetta. Joka tapauksessa lääke löytyy Kaurismäen reseptistä.

    • perillinen

      on ilmeisen yleistä, että vanhuksia käsitellään toisen luokan kansalaisina

    • Lisää valvontaa

      Asianajajia on kahdenlaisia, rehellisiä ja vähemmän rehellisiä. Valitettavasti jälkimmäisiä on aivan liikaa. Harmi että näitä vähemmän rehellisten kavereiden järjestämiä tapauksia on aivan liikaa

    • 2-2=0

      sisarkateus vie järjen ja laskutaidon.
      Meheviä perikuntia asianajajille.

    • Ei normaalia

      Onpa surullinen juttu, jonka opetus on:
      a sian ajaja pitää porsaan reijistä.

      • saatana

        Ihan ihme, että media on jättänyt asianajajat rauhaan. He ovat yksityisyrittäjiä, eivät oikeuden enkeleitä.


    • A sian ajaja

      Hesarissa oli juttu, että juristit ei tee hommia alle 200 euroa/tunnissa, ei ihme että perikunta ryöstettiin kun tuntipalkat lähenee vanhusten kuukausieläkettä.

      Mikä on 1000 juristia Inarinjärven pohjassa? Se on hyvä alku.

      • Legal Eagal

        Paljonkos on kampaajan tuntiveloitus? Ja kauanko sen työn tulos kestää?


      • Taitaapi olla
        Legal Eagal kirjoitti:

        Paljonkos on kampaajan tuntiveloitus? Ja kauanko sen työn tulos kestää?

        Jotain 40-50€ luokkaa ja siitä maksetaan toimitilat sekä vakuutukset yms. eli samat kustannukset mitä asianajajienkin pitää maksaa joten osaa varmaan laskea mikä on nettotulo/h


      • Legal Eagal
        Taitaapi olla kirjoitti:

        Jotain 40-50€ luokkaa ja siitä maksetaan toimitilat sekä vakuutukset yms. eli samat kustannukset mitä asianajajienkin pitää maksaa joten osaa varmaan laskea mikä on nettotulo/h

        Aivan oikein. Mikäs sitten on lääkärin tuntitaksa kun nipsaisee jonkin jutun vartissa ja lasku on 500?

        Ammattilaisten palvelut maksavat ja heillä on kuluja mm. toimitiloistaan. Jos osaamista on itselläkin, voi toki operoida omin päin hiuksilla, omaisuudella ja syöpäkasvaimilla.

        Laitetaanko kaikki amattilaiset sinne Inarinjärven pohjaan?


      • jeep koop
        Legal Eagal kirjoitti:

        Aivan oikein. Mikäs sitten on lääkärin tuntitaksa kun nipsaisee jonkin jutun vartissa ja lasku on 500?

        Ammattilaisten palvelut maksavat ja heillä on kuluja mm. toimitiloistaan. Jos osaamista on itselläkin, voi toki operoida omin päin hiuksilla, omaisuudella ja syöpäkasvaimilla.

        Laitetaanko kaikki amattilaiset sinne Inarinjärven pohjaan?

        Noita sukupolvenvaihdosjuttuja löytyy Aarnio-Kankaan Jäämistöoikeuden kirjoista I ja II, mutta ne ovat yleensä lahjoituksia perittävän elinaikana tai testamenttimääräyksiä jonkin tilanpitoa jatkavan hyväksi. Jos ymmärsin oikein, perittävä oli jättänyt omaisuutensa isoäidille toiveenaan, että tilaa ei jaettaisi. Jos vanhempi haluaa luopua perimästään omaisuudesta, se menee yleensä tasapuolisesti kaikille lapsille.
        Ymmärrän senkin, että jos joku on maanviljelijä haluaa ottaa itselleen maatilan testamentista luopumisen takia, se hänelle myös perinnönjaossa suotakoon. Mutta mielestäni sen ei pitäisi pienentää muiden perintöosuutta, jos perittävän testamentissa ei ole mainintaa muusta.. Minun vanhempani maksoivat aikoinaan ns. sisarosuuslainoja. Eikö maaomaisuudet saanut sisaruksesi maksanut tasoitusta muille sisaruksillenne? Etkö saanut kokonaista perintöosuuttasi vaan vain lakiosasi? Haikailetko vain perintömaiden perään?


      • Legal Eagal kirjoitti:

        Aivan oikein. Mikäs sitten on lääkärin tuntitaksa kun nipsaisee jonkin jutun vartissa ja lasku on 500?

        Ammattilaisten palvelut maksavat ja heillä on kuluja mm. toimitiloistaan. Jos osaamista on itselläkin, voi toki operoida omin päin hiuksilla, omaisuudella ja syöpäkasvaimilla.

        Laitetaanko kaikki amattilaiset sinne Inarinjärven pohjaan?

        Kaikki "ammattilaiset" eivät ole korvaamattomia, vaikka toisin näyttävät luulevan. Mitään ei menetettäisi, vaikka ahnein osa näistä sinne Inarinjärven pohjaan laitettaisiinkin. Ehkä loput ymmärtäisivät hinnoitella palvelunsa kohtuullisemmin.


    • duunari,

      Pakko kommentoida pesänjakajan laskua. Meillä takana riitaisa perinnönjako, josta pesänjakaja laskutti noin 6 tonnia. Tosin meillä oli hyva pesänjakaja.

      Miten joku on voinut laskuttaa kymmenkertaisesti? Varmaan käytti hienompaa paperia...

      • 124

        On tainnut kulua kymmenkertainen aika siihen kun osakkaat ovat riidelleet ja vängänneet eri asioista. Ehkä myös omaisuutta oli kymmenkertaisesti teidän kuolinpesäänne verrattuna. Ihan sama kuin vertailtaisiin että miten on mahdollista, että yksi remontti maksoi 6 tonnia ja joku toinen 60 tonnia. Miten remontti voi maksaa kymmenkertaisesti? Käyttääkö remppareiska hienompaa vasaraa?


      • Jossakussa
        124 kirjoitti:

        On tainnut kulua kymmenkertainen aika siihen kun osakkaat ovat riidelleet ja vängänneet eri asioista. Ehkä myös omaisuutta oli kymmenkertaisesti teidän kuolinpesäänne verrattuna. Ihan sama kuin vertailtaisiin että miten on mahdollista, että yksi remontti maksoi 6 tonnia ja joku toinen 60 tonnia. Miten remontti voi maksaa kymmenkertaisesti? Käyttääkö remppareiska hienompaa vasaraa?

        Asianajajien palkkioperuste ei ole yksinomaa aika vaan myös "pesän koko". Jos pesässä on paljon rahaa/ omaisuutta siitä rahastetaan. Lisäksi asianajajan työ on niin pilkun viilaamista, että tuntitaksakin raksuttaa, jos on yleismies " Jantunen", joka joutuu perehtymään pitkään vieraaseen lakiviidakkoon. Parasta olisi, jos saisi valita lakimiehensä erikoisasiantuntijoiden joukosta. Silloin taksakin voisi olla hivenen korkeampi.Tällaista tarjontaa ei kuitenkaan ole.


      • lasku@
        Jossakussa kirjoitti:

        Asianajajien palkkioperuste ei ole yksinomaa aika vaan myös "pesän koko". Jos pesässä on paljon rahaa/ omaisuutta siitä rahastetaan. Lisäksi asianajajan työ on niin pilkun viilaamista, että tuntitaksakin raksuttaa, jos on yleismies " Jantunen", joka joutuu perehtymään pitkään vieraaseen lakiviidakkoon. Parasta olisi, jos saisi valita lakimiehensä erikoisasiantuntijoiden joukosta. Silloin taksakin voisi olla hivenen korkeampi.Tällaista tarjontaa ei kuitenkaan ole.

        ei pitäisi ollenkaan antaa yksityisten toimistojen käsiin, vaan nimetä virkamies,
        tai sitten julkinen , sovittu hinnasto.


      • 770
        lasku@ kirjoitti:

        ei pitäisi ollenkaan antaa yksityisten toimistojen käsiin, vaan nimetä virkamies,
        tai sitten julkinen , sovittu hinnasto.

        Haloo, etkö tunne talousasioita lainkaan? Sovittu hinnasto tarkoittaisi hintakartellia. Eli jos esim. jonkun tuotteen hinta on tällä hetkellä toimistosta riippuen 300-600, niin sovittua hinnastoa käyttäen se olisi kaikilla 600.


      • lasku@
        770 kirjoitti:

        Haloo, etkö tunne talousasioita lainkaan? Sovittu hinnasto tarkoittaisi hintakartellia. Eli jos esim. jonkun tuotteen hinta on tällä hetkellä toimistosta riippuen 300-600, niin sovittua hinnastoa käyttäen se olisi kaikilla 600.

        tarkoitin virkamiesten toimittamana, julkinen palvelu. Kartellinkin hinnoista voi kilpailla.
        Ainakin tietäisi, että maksaa 600, tällä hetkellä yksityiset toimistot saavat
        laskuttaa suoraan perikunnan tililtä tuntipalkalla.


    • Niin kauan kun on $$

      "Isotalo laskutti työstään noin 60.000 euroa."

      Siltä osin kun olen asiaa seurannut niin kohta jossa kerrotaan Isotalon laskutuksesta on virhe. Jos olen oikein ymmärtänyt niin 60.000 euroa ei riitä alkuunkaan vaan Isotalon kuolinpesältä laskuttama summa oli yli 70.000 euroa.

    • jotain järkeä

      Kun me kaikki kuolemme niin kuolleen omaisuuden jako pitäisi tehdä yhteiskunnan toimesta, ei juristien. Nyt "yksityisyrittäjät" käyttää tilannetta hyväkseen ja laskuttaa tolkuttomia summia. Lopulta kaikki paitsi juristit kärsivät.

      • Yhteiskunnan vastuu?

        Olen täysin samaa mieltä. Itse olen osakkaana isoisäni kuolinpesässä. Olemme kaikki sovussa, mutta koska omaisuus on suuri (yhteensä noin 5 miljoonaa euroa) ja se muodostuu mm. erilaisista yrityksistä ja osakkeista, jako tulee olemaan erittäin työläs. Lisäksi omaisuutta on jonkin verran ulkomailla. Ymmärtänette siis, ettei jakokirjaa tehdä ihan tunnissa.

        Meillä on asianajaja, joka ilmoitti hinta-arvioksi perinnönjaosta yhteensä 15.000 euroa. Se on mielestäni aivan liikaa. Ja miksi meidän pitäisi ylipäänsä maksaa tällaisesta lakisääteisestä asiasta, joka on pakko tehdä?! Kannatan siis ehdottomasti sitä, että kuolinpesäasioiden pitää kuulua yhteiskunnan maksettaviksi. Lisäksi pitäisi olla jokin etusijajärjestys, eli isojen pesien tulee olla etusijalla, koska niissä perinnönsaajien rahallinen intressi on suuri. Muutamaa kymppitonnia nyt voi perillinen jonkin aikaa odottaakin, mutta itselleni on tulossa tästä jaosta lähes puolen miljoonan euron edestä omaisuutta, joten ymmärtänette, että sillä on aika iso merkitys ihan kansantaloudellisestikin.

        No, tämän jaon joudumme maksamaan omasta pussistamme, mutta ehkä aikanaan vanhempieni kuoltua ja heidän perintöjään jaettaessa on tässä maassa saatu aikaiseksi uusi jakolaki ja saamme yhteiskunnalta palvelua!


      • Valtio apuun

        Valtion omistukseen kaikki, sitähän sää tarkoitit? Ei olisi riitelemistä, ajattele kiinteistöpuolellakin olisi helppoja kun vain valtion rajaa noudaatta ettei mene naapurin maalle ottaan kaalia......


      • Johan pomppas
        Yhteiskunnan vastuu? kirjoitti:

        Olen täysin samaa mieltä. Itse olen osakkaana isoisäni kuolinpesässä. Olemme kaikki sovussa, mutta koska omaisuus on suuri (yhteensä noin 5 miljoonaa euroa) ja se muodostuu mm. erilaisista yrityksistä ja osakkeista, jako tulee olemaan erittäin työläs. Lisäksi omaisuutta on jonkin verran ulkomailla. Ymmärtänette siis, ettei jakokirjaa tehdä ihan tunnissa.

        Meillä on asianajaja, joka ilmoitti hinta-arvioksi perinnönjaosta yhteensä 15.000 euroa. Se on mielestäni aivan liikaa. Ja miksi meidän pitäisi ylipäänsä maksaa tällaisesta lakisääteisestä asiasta, joka on pakko tehdä?! Kannatan siis ehdottomasti sitä, että kuolinpesäasioiden pitää kuulua yhteiskunnan maksettaviksi. Lisäksi pitäisi olla jokin etusijajärjestys, eli isojen pesien tulee olla etusijalla, koska niissä perinnönsaajien rahallinen intressi on suuri. Muutamaa kymppitonnia nyt voi perillinen jonkin aikaa odottaakin, mutta itselleni on tulossa tästä jaosta lähes puolen miljoonan euron edestä omaisuutta, joten ymmärtänette, että sillä on aika iso merkitys ihan kansantaloudellisestikin.

        No, tämän jaon joudumme maksamaan omasta pussistamme, mutta ehkä aikanaan vanhempieni kuoltua ja heidän perintöjään jaettaessa on tässä maassa saatu aikaiseksi uusi jakolaki ja saamme yhteiskunnalta palvelua!

        Mikä lakisääteinen? Ei perinnönjkaoa ole pakko suorittaa, jättäkää jakamatta. Jaon kustannukset menee kuolinpesän varoista, se tosin pienentää teidän siivuanne, mutta kyllä muutamasta millistä voi vähän maksaakin.


    • Köyhä laulaja

      Lyön vetoa, että juristi laskuttaa jaosta HUOMATTAVASTI ENEMMÄN kuin 15.000 euroa. Tuohon hintaan sisältyy vasta postituskulut. Pelkästään kirjeen lähettäminen maksaa 50 euroa..

      • Grr..

        Sihteerit hoitavat yleensä kirjeiden lähettämisen. Kirjeen kirjoittaminen taas on lakimiehen työtä. Jos hän käyttää laatimiseen 15 minuuttia ja tuntiveloitus on 200 euroa, niin tuohan on aivan kohtuullinen laskutus. Miksi juristin pitäisi tehdä ilmaista työtä?

        Minulla kävi pesukoneen korjaaja joka oli paikalla noin 25 minuuttia ja laskutti 173 euroa. AIVAN KOHTUUTONTA!!! Tuntihinnaksihan tulee noin 400 euroa!!!!! Pitäisi olla joku maksukatto tai sitten yhteiskunnan pitäisi maksaa tällaiset kulut. Enkä ole edes saamassa mitään, niinkuin perilliset perinnönjaoissa.

        Kierot korjausfirmat rikastuvat tavallisten ihmisten kustannuksella. Miksi ei kukaan puutu tähän???


      • Selkärankainen
        Grr.. kirjoitti:

        Sihteerit hoitavat yleensä kirjeiden lähettämisen. Kirjeen kirjoittaminen taas on lakimiehen työtä. Jos hän käyttää laatimiseen 15 minuuttia ja tuntiveloitus on 200 euroa, niin tuohan on aivan kohtuullinen laskutus. Miksi juristin pitäisi tehdä ilmaista työtä?

        Minulla kävi pesukoneen korjaaja joka oli paikalla noin 25 minuuttia ja laskutti 173 euroa. AIVAN KOHTUUTONTA!!! Tuntihinnaksihan tulee noin 400 euroa!!!!! Pitäisi olla joku maksukatto tai sitten yhteiskunnan pitäisi maksaa tällaiset kulut. Enkä ole edes saamassa mitään, niinkuin perilliset perinnönjaoissa.

        Kierot korjausfirmat rikastuvat tavallisten ihmisten kustannuksella. Miksi ei kukaan puutu tähän???

        Muistatko mikä oli pesukoneenkorjaajan tuntipalkka? Kerro totuus, jos osaat. Ammattiasi ei tarvitse arvata,....


      • Grr..
        Selkärankainen kirjoitti:

        Muistatko mikä oli pesukoneenkorjaajan tuntipalkka? Kerro totuus, jos osaat. Ammattiasi ei tarvitse arvata,....

        Kerroin juuri mitä hän veloitti ja yksityisyrittäjä oli eli kaiken rahastamansa sai ihan omalle firmalleen.


      • Remonttityttö
        Selkärankainen kirjoitti:

        Muistatko mikä oli pesukoneenkorjaajan tuntipalkka? Kerro totuus, jos osaat. Ammattiasi ei tarvitse arvata,....

        Minulla kävi putkimies tekemässä vartin jutun ja laskutti 160 euroa!!! Törkeetä rahastusta.


      • 7788hhfrttdf
        Remonttityttö kirjoitti:

        Minulla kävi putkimies tekemässä vartin jutun ja laskutti 160 euroa!!! Törkeetä rahastusta.

        Suurin roisto on verottaja . Alvia 23 %, lisäksi eläkemaksut ja normi verotus päälle.

        Autostakin on kuluja. Kuka ilmaiseksi tekee nykyään.

        Olisit maksanut pimeesti , hitakin olisi ollut 80


    • Kohtuus jos osaat

      Halpoja veikkojahan nämä putkimiehet ovat juristeihin verrattuna. Vartin työhön menee kuukausia ja lasku on tolkuton. Jotain valvontaa pitäisi olla.

      Grr.. ei halunnut kertoa pesukonekorjaajan tuntipalkkaa. Haiskahtaa tarkoituksenhakuiselta. Hmm. Pesukoneen varaosa maksoi 50 euroa, kilometrit maksoivat 50 euroa joten työlle ja laskulle jäi 73 euroa. Jos laskun lähettäminen maksaa juristin tekemänä 50 euroa/lasku niin 25 minuutin työ maksoi 23 euroa. Putkimiehet ovat ilmaisia ammattikieroihin verrattuna.

      • 11+11

        Juristeillako ei ole mitään kuluja vai? Taivasalla on toimistot ja ajatuksen voimalla tyhjästä ilmaantuvat nämä paperit asiakkaalle?

        Miksi otat pohdinnoissasi toisen ammattikunnan tarvike- ym. kulut huomioon mutta toisen osalta et?


      • -LW

        Ei siinä minun jutussani tarvittu mitään varaosia eli kyllä meni putkimiehen pussiin koko 160 euroa. Homma vastasi kestoltaan juuri tuollaista kirjeen laatimista. En ole koskaan kuullut, että juristi laskuttaisi laskun kirjoittamisesta, mutta putkimies ilmeisesti laskutti, koska millään muulla tuo 160 ei selity. En kuitenkaan lähtenyt rettelöimään asiasta, mutta olisi kyllä pitänyt.


      • q34363
        11+11 kirjoitti:

        Juristeillako ei ole mitään kuluja vai? Taivasalla on toimistot ja ajatuksen voimalla tyhjästä ilmaantuvat nämä paperit asiakkaalle?

        Miksi otat pohdinnoissasi toisen ammattikunnan tarvike- ym. kulut huomioon mutta toisen osalta et?

        Juristit ovat roistoja, ainkin minun pesänjakajani jota koetan erottaa. Kirjoittaa oikeuslaitokselle pari riviä skeidaa ja vaatii 250 eur per A4 oikeudenkäyntikuluja, yht 500 eur.

        Jutulle pyysin valituslupaa korkeimmalta oikeudelta, saa nähdä kuinka käy. Pesänjakaja on hovioikeuden jäsen joten hovioikeusaste oli puolueellinen.

        Kärjäoikeusasteessa en älynnyt ja jaksanut lähettää todisteeksi pesänjakajan pöytäkirjaa, mistä näkyy hänen haluttomuutensa jakaa pesää. Joten erottamishakemus hylättiin todisteiden puuteisiin.

        Nyt pesänjakaja on ollut hommissa vuoden. Vainajan kuolemasta on kaksi vuotta ja toinen osakas oli ulosotossa, siksi oli pakko ottaa pesänjakaja. Toinen osakas on niin tyhmä, ettei älynnyt pyytää ulosotolta lupaa myydä vainajan asunto ja maksaa velkansa pois. Siksi tämä on kestänyt 2 vuotta.

        Varokaa siis tätä tyyppiä:
        http://www.oikeusmurha.com/marittalehmus.html


    • Ammattilainen.

      Eiköhän kaikilla ammattiryhmillä ole kuluja ja kukaan ei saa laskuttamaansa palkkiota puhtaana käteen. Kirjeen ja asiakirjan laatiminen on juristin työtä ihan samalla tavalla kuin seinän maalaaminen on maalarin työtä ja kasvaimen leikkaaminen kirurgin työtä. Jos osaat itse leikata hiuksesi tai kasvaimesi taikka laatia sen juridisen dokumentin niin laadi, mutta jos et osaa, niin käytä ammattilaista. Moni kuvittelee, että kuka tahansa pystyy laittamaan sanoja paperille ja se ei saisi maksaa mitään. Ja sitten itketään kun on tehty ihan itse paperit ja tuleekin ongelmia taikka yllättäviä veroja, jotka olisi voitu hyvällä suunnittelulla välttää.

      • äölkijb

        Tai sitten lakiasioissa ei tehdä mitään ja ajtellaan, että kyllä se tästä hoituu. Vastapuoli taas käyttää lakimiestä ja vie voiton jutusta sekä maksattaa asianajokulunsa hävinneellä. Kyllä kannattaa!


      • roistojaroistoja

        Luitko koko ketjun tai edes ensimmäisen kirjoituksen? Siinä ammattilainen teki työnsä mutta unohti PK 25 luvun ja aiheutti ongelmia ja veroja. Mistä löytää sitä mainitsemaasi hyvää suunnittelua jolla tapauksen olisi voinut välttää?


      • Anonyymi
        roistojaroistoja kirjoitti:

        Luitko koko ketjun tai edes ensimmäisen kirjoituksen? Siinä ammattilainen teki työnsä mutta unohti PK 25 luvun ja aiheutti ongelmia ja veroja. Mistä löytää sitä mainitsemaasi hyvää suunnittelua jolla tapauksen olisi voinut välttää?

        En usko, että asianajaja on unohtanut tässä tapauksessa PK 25 luvun. Toimeksiantoon ei vain kuulu toimia meediona. Asianajaja on vastuussa esim. jos jostakin oikeustoimesta seuraa tavanomaisia veroseuraamuksia, eikä niistä ole informoinut asiakasta.

        Sen sijaan asiantuntija ei yleensäkään ole vastuussa toimista, joita joku muu henkilö tekee toimeksiannon jälkeen. Tässä tapauksessa osakas oli vaatinut tilanpidonjatkajana oikeuksiaan. Se ei ollut suora seuraus siitä, että perillinen oli luopunut perinnöstään. Sen vuoksi mitään virhettä ei ollut asianajajan toimeksiannon suorittamisessa.


    • Kukatekivirheen

      Pk 25 jää huomaamatta hyvin helposti ko. omaisuudensiiroissa. Ei olisi itsellenikään ensimmäiseksi tullut mieleen.

    • jkkoo

      niinkö

    • Varokaaisotaloa

      Itse en ainakaan suosittele kellekään tätä vammalan isotaloa.

      Kaveri ajattelee vaan itseään ja muhkeita voittoja.

      Voimat on pätkästä mennyt jo:(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      174
      6975
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      39
      4107
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2075
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2009
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1849
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1666
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      1601
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1578
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      37
      1415
    Aihe