missä on tavallinen kerma??? olen yrittänyt ainakin kotkan alueen ruokakaupoissa etsiä enkä ole löytänyt... Pitkät rivit on kyllä ruokakermoja mutta kaikki maustettuja tai näitä myrkkyjä,,, siis 5% 15% ym. roskaa... En ole yhdestäkään kaupasta kotkassa löytänyt tavallista ruokakermaa... onko sama ongelma muualla suomessa??? Onko se enimmistö niin kova kuluttamaan tuota teollisuuden tuottamaa kevytkermaa mistä saa terveysongelmat kaupanpäälle, ettei kauppojen valikoimassakaan enää ole sitä tavallista..... :(
missä
8
630
Vastaukset
- eeveee
ettei kuohukerma mitään olis?
- kerma on kermaa
.......kerma ei ole ruokakermaa - vaan KUOHUKERMAA tai ihan vaanKERMAA (myös vispiKERMAA nimeä käytetään)
ruokakermat on "tekokermaa" maustettuna tai mausteetta.
KAHVIKERMAKIN on kermaa - kevyempi verio "aidosta" - sinä oikein
tarkoitat "tavallisella kermalla"?
Oletko selvittänyt sitä itsellesikään? Tavallista kermaa toki löytynee juuri tuolla kahvikerman nimellä.
Se, mitä minä hakisin on muissa maissa myynnissä oleva tuote englantilaiselta nimeltään "double cream" tai siitä vielä tuhdimpi versio, "clotted cream". Ilmeisesti suomalaiset lehmät eivät pysty tuottamaan tuotetta, jonka rasvapitoisuus on viidenkymmen prosentin tienoilla ja ylikin - vai onko kyse teollisuuden halusta?
Crème fraîche ei ole sitä, mitä haen, koskapa se on lievästi hapatettu tuote ja sopii kyllä moneen, mutta ei kaikkeen. Toki tuo clotted cream on teollinen tuote eikä se lehmän utareesta ulos mahtuisikaan, mutta uskoisin silläkin olevan kysyntää omilla markkinoillamme.
Hei tuottajat - rasvaisempia lehmiä kehiin!Eiköhän sitä pystyisi suomessakin tekemään, mutta jostain syystä rasvaisia versioita ei valio tuo Suomen markkinoille. Esimerkiksi oltermannistakin valmistetaan 55% versiota (muistaakseni), mutta ne menee kaikki Venäjän markkinoille. Venäjällä harrastetaan kulinarismia, Suomessa ei.
"Ilmeisesti suomalaiset lehmät eivät pysty tuottamaan tuotetta, jonka rasvapitoisuus on viidenkymmen prosentin tienoilla ja ylikin - vai onko kyse teollisuuden halusta?"
Kai tämä on vitsi? Kuplahylkeellä on eläinkunnan rasvaisin maito, jossa rasvaa on 61%. Esimerkiksi jääkarhun maidossa rasvaa on 33%. Rasvaisimmassa lehmänmaidossa rasvaa on vain 5%.
- Anonyymi
En tiedä mikä on "tavallista" kermaa, mutta olen huomannut että 10% kevytkerma on kadonnut meidän kaupoista. Itse käytin sitä ruuan laitossa ja maustoin omilla mausteilla. En pidä valmiiksi maustetuista kermoista ja ruuista. Nyt olen ostanut kuohukermaa ja lantrannut sitä maidolla. Kai se eineskultuuri on tähänkin iskeytynyt.
- Anonyymi
Minä en käytä valmiiksi maustettuja kermoja. Minä tykkään käyttää silloin harvoin, kun ruokakermaa käytän flora kevyt ja paksu 4 % ruokakermaa. Lehmään utareesta tuleva maito on noin 4 % jos mene yli ei kuulemma ole hyvä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2454422Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1232879Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412632Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?831606Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1161508- 491229
- 851164
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2021052- 45996
- 59993