Suklaalla täytetty suklaakakku

suklaakakku*

Hei, onko joku joskus maistanut Pick Delissä suklaakakkua? Se on uskomattoman hyvää, sellaista suklaista kakkua, jonka täytteenä suklaa, samanlaista suklaakakkua olen syönyt jälkkäriksi myös joissakin ravintoloissa, esim Königissä..Tietääköhän joku kokki tuon ihanan suklaisen suklaakakun reseptin, nimittäin Googlettamalla en ainakaan löytänyt..Kertoisitteko reseptin?

2

1223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HraKokki

      Hei. En tiedä Pick Delin suklaakakkua. Oletettavasti kyseessä on paistettu suklaakakku eikä moussekakku. Nuo kakut, joita ranskaksi kutsutaan chocolate fondant tai - coulant paistetaan siten, että ne jäävät keskeltä hieman raa'aksi. Joskus kakun sisään tehdään jäädytetty "nappi" suklaasta, kermasta, voista, joka varmistaa, että se on keskeltä juokseva. Näitä voi tietty maustaa, vaikka vadelmalla, banaanilla, kahvilla jne. Toisinaan sinne voidaan laittaa ihan vain suklaanpalanenkin Ne paistetaan annosholkissa, joka on voideltu ja tulisi tarjoilla lämpimänä. Kahvilassa tämä on varmasti hieman eri juttu.

      Tässä on pari eri reseptiä. Ensimmäinen on mielestäni lämpimänä paras.

      Fondant
      300 g tumma suklaa
      200 g voi
      4 kpl keltuainen
      110 g vehnäjauho
      1 tl leivinjauho
      4 kpl valkuainen
      160 g tomusokeri

      ca.9min /190C

      Suklaakakku

      250 g suklaa
      200 g voi
      5 kpl muna
      125 g sokeri
      150 g vehnäjauho
      ½ tl leivinjauhe

      210 C, kunnes pinta kovettuu.

      Annetut ajat ovat ammattikäyttöön olevien kiertoilmauunien. Laita 30c enempi lämpöä kotiströmbergiin ja kokeile milloin se alkaa olla tarpeeksi hyytynyt. Jos tarjoilet kylmänä niin muista, että massojen voi ja suklaa jähmettyvät jäähtyessään.

      Perusohje on sama.

      Sulata voi kattilassa. Lisää sinne pienennetty suklaa (tumma). Ota pois hellalta ja anna olla pari min. Sekoita tasaiseksi. Vaahdota kananmunat sokerin kanssa. Lisää suklaa kananmuniin varovasti sekoitellen ja sitten kuivat aineet nostellen. Ensimmäisessä ohjeessa vaahdota vielä valkuaiset kuivassa ja varmasti puhtaassa (rasvattomassa) kulhossa tilkan sokeria kanssa vaahdoksi. Sekoita 1/3 vaahdota vispilällä suklaamassaan ja loput nuolijalla nostellen.

      Hyvää ruokamatkaa!

      • suklaakakku*

        Kiitos paljon vastauksesta, tulen varmasti kokeilemaan tuota reseptiä!:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      42
      2822
    2. Mansikkatiloilla hyväksikäytetään ukrainalaisia

      Työolot ovat surkeita ja palkka kelvoton. https://yle.fi/a/74-20172942
      Maailman menoa
      355
      2599
    3. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      56
      2335
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      35
      2204
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      25
      1733
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      25
      1639
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1526
    8. Sokea "ystävälle"

      Oletko oikeasti noin sokea?
      Ikävä
      100
      1449
    9. En ymmärrä käytöstäsi

      Se on ollut eräänlaista hyväksikäyttöä. Että seura kyllä kelpaa palstan välityksellä silloin kun ei ole parempaakaan tek
      Ikävä
      139
      1405
    10. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1309
    Aihe