Adolf Hitlerin todistuksia

-

"God the Almighty has made our nation. By defending its existence we are defending His work..."

"As a Christian I have no duty to allow myself to be cheated, but I have the duty to be a fighter for truth and justice."

"Who says I am not under the special protection of God?"

-Adolf Hitler

19

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puuöljy

      I believe today that my conduct is in accordance with the will of the Almighty Creator. (Uskon että toimeni ovat sopusoinnussa Kaikkivaltiaan Luojan tahdon kanssa)

      - Adolf Hitler, Mein Kampf, Vol. 1 Chapter 2

    • puuöljy

      We were convinced that the people need and require this faith. We have therefore undertaken the fight against the atheistic movement, and that not merely with a few theoretical declarations: we have stamped it out.

      - Adolf Hitler, Speech in Berlin, October 24, 1933

    • $aatana

      Englanniksiko se Aatu kirjoitti?

      • nuolintieteilijä

        Juu. Ihan samoin kuin matteus raamatussakin on kirjoittanut kaiken selvällä suomenkielellä!


      • finnish.

        Aatu oli suomalainen. Nimikin kun kerran on suomalainen.


    • $aatana.
      • GodWasGayForNoah

        Eikä unohdeta että natsien vyönsoljissa oli seuraava teksti: Gott Mit Uns eli God With Us.


      • Nein hirn
        GodWasGayForNoah kirjoitti:

        Eikä unohdeta että natsien vyönsoljissa oli seuraava teksti: Gott Mit Uns eli God With Us.

        Jaakobikin varmasti palvoo hakaristiä, onhan sekin todiste hänen jumalastaan.


      • GodWasGayForNoah kirjoitti:

        Eikä unohdeta että natsien vyönsoljissa oli seuraava teksti: Gott Mit Uns eli God With Us.

        Kaikkee se usko teettää.
        Jumala kanssanne ja kaupanpäälle Shalom (varoiksi)


    • Jogibear.

      Uskovaisella multinikillä ja Aadolf Hitlerillä on aivan samanlaiset ajatukset.

      Ei taida olla yhteensattuma.

      • Jostain syystä uskovien keskuudesa on paljon yleisempää vihata erilaisuutta. Oli kyse sitten helluntalaisista tai natseista.


      • Yakob.
        UskonnotonLähimmäinen kirjoitti:

        Jostain syystä uskovien keskuudesa on paljon yleisempää vihata erilaisuutta. Oli kyse sitten helluntalaisista tai natseista.

        Johtuu siitä heidän matalasta älykkyydestä! Katsokaa vaikka multinikkiä, niin huono yleistieto kaikista asioista että peruskoulukin taisi olla liian vaikea hänelle.


    • .

      .

    • .

      .

    • .

      ..

    • S.A.

      Saksan väestöstä kuitenkin suuri joukko oli Hitlerin aikaan periaatteessa kristinuskoon uskovia, joten tietysti Hitlerin piti puhua Jumalasta perustellessaan tekojaan. Ei siinä sen kummempaa syytä tarvita.

      Yksi syy muiden joukossa siihen, miksi Hitlerin valtaanpääsy oli mahdollista, oli Saksan kirkossa muutaman vuosikymmenen vaikuttanut liberaaliteologia***. Sen myötä Saksan kirkko oli heikentynyt niin, että se ei noussut yhtenä rintamana vastustamaan Hitleriä.

      Natsi-Saksassa perustettiin vuonna 1932 Saksalais-kristillinen kirkko, jonka avulla natsit pyrkivät lisäämään valtaansa. Liikkeeseen liittyi mm. halu muuttaa kristinuskon sanomaa. Kenties liberaaliteologiallakin oli oma osuutensa siihen, että Saksan 17000 protestanttisesta pastorista 3000 liittyi siihen: monet pastorit eivät enää uskoneet jumalalliseen ilmoitukseen niin vahvasti kuin kenties vielä joitain vuosikymmeniä aiemmin. Siksi he olivat valmiimpia ottamaan vastaan ympäröivän yhteiskunnan tarjoamat "totuudet".

      Myös vallanhalu tai pelko vaikuttivat siihen, miten noinkin moni saksalainen pappi saattoi liittyä tuohon "kirkkoon". En kuitenkaan usko, että kovin monet todella kristityt (en tarkoita kristityllä vain jotain aatteellista suuntausta, vaan henkilöä, joka enemmän tai vähemmän on aidosti yhteydessä Jumalaan) papit olisivat voineet olla niin sokeita, että olisivat olleet ryntäämässä natsien uudenlaiseen "kristilliseen" kirkkoon.

      * * * * * * *

      SAKSAN KIRKKO JA VENÄJÄ NYT

      Vaikka Natsi-Saksaa ja nykypäivän Venäjää ei voikaan mitenkään verrata toisiinsa, niin kyllä Venäjän ortodoksikirkon jotkut nykyiset piirteet antavat kuitenkin vähän valoa tähän Saksassa aikanaan tapahtuneeseen kehitykseen. Venäjän ortodoksikirkon papistoon on Neuvostoliiton romahduttua tullut (etupäässä nuoria) pappeja, joiden motiivi pappisuralle nousee aivan muusta kuin kristinuskosta. Heille ortodoksikirkko edustaa venäläistä kulttuuria, ja he näkevät ortodoksikirkolla olevan etupäässä kansallisen tehtävän. Heille se on tapa yhdistää Venäjän kansa. He näkevät ortodoksikirkon tulevana vahvana vallankäyttäjänä. Niinpä nämä henkilöt ovat lukeneet papeiksi. Se antaa toisaalta heille valtaa, ja toisaalta he voivat käyttää kirkkoa nationalismin välineenä.

      SIKSI: Voidaankin jo etukäteen todeta, että jos Venäjän ortodoksikirkko tulee tulevina vuosina tukemaan mahdollisesti epäilyttävää poliittista toimintaa, niin ei se ole kristinuskon ja Jumalan vika. Kyse on vain siitä, että kirkkoon on jo nyt tullut merkittävä määrä papistoa, joiden motiivit ja päämäärät liittyvät aivan muuhun kuin evankeliumiin. Mutta TIETYSTI he tulevat puhumaan myös Jumalasta perustellessaan tekojaan. Mutta ei pidä antaa tällaisen hämätä itseään.

      _______
      *** Liberaaliteologia = kristinuskon sisällä vaikuttava ajatussuuntaus, joka kiistää kristinuskon perusoppeja. Hylkää Raamatun jumalallisen alkuperän kokonaan tai merkittävältä osin. Menetettyään uskonsa jumalalliseen ilmoitukseen teologia alkaa imeä vaikuteita ympäröivästä yhteiskunnasta: ympäröivän yhteiskunnan totena tai hyvinä pitämät asiat vaikuttavat vahvasti siihen, mitä tällaisen ajatussuunnan edustaja pitää totena tai hyvänä.

      • puuöljy

        Oletetaan että Suomessa saisi kannatusta jokin ääriliike, joka levittäisimm. maahanmuuttajien, homojen, transseksuaalien ja vaikkapa muslimien vastaista propagandaa.

        Kumpi kirkkomme ryhmittymä, liberaaliteologit vai konservatiivit, sinun mielestäsi nousisi ponnekkaammin vastustamaan tämän ääriliikkeen aatteita?

        Minkälaisella hengellisellä julistuksella toisaalta liberaaliteologit, toisaalta konservatiivit, tätä liikettä vastaan nousisivat?


    • "Minä uskon saksalaisen uskonnon jutnalaan, joka vaikuttaa luonnossa, korkeassa ihmishengessä ja hänen kansansa (Saksan) voimassa ja hätäauttajaan kristukseen, joka taistelee ihmissielun jalouden puolesta ja Saksaan, uuden ihmiskunnan kehitysmaahan."

      Confessio Germanica

      http://www.kirjasilta.net/santala/taivasten/saksalainen.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4750
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      277
      2884
    3. 134
      1747
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      210
      1458
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1176
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1144
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1119
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1087
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1071
    Aihe