Raakaravintomehuja??? + Valmistus???

Lanttu ei leikkaa.

Koko päivä on nyt tässä netissä pyöritty, ja kysymyksiin vastauksia etsitty.

1. Mikä olisi paras orasmehu? Kaura, ruis, vehnä, ohra...vaiko jokin muu?
Entäpä onko kukaan tehnyt mehua esim. herneenversoista, ainakin sellaisenaan maistuvat ihanalta salaatissa, pähkinäinen maku?

2. Mikä on paras mahdollinen tapa näistä oraista ja herneenversoista mehu puristaa?
3. Voiko puristusmössön kuivata jauheeksi, ja käyttää vaikkapa viilin tai maustamattoman jugurtin höysteenä, vai tulisikohan liian karvaan makuista?

4. Entäpä mistä löytyisi hyvä mehupuristin tai linko, jolla voi mehustaa niin oraat, omenat, marjat ja juureksetkin, esim. niinkin kovat kuin porkkana?

Kotikäyttöön ostamani Kenwoodin mehupuristin sanoi sopimuksensa irti kun syötin sille porkkanaa.
Marja-aroniat ja vadelmat tuo kone sylki ulos mehuna ja mössönä niin, että viikon sai pestä seiniä.
Omenat menivät ihan ok.

Kaikkeen sitä ihminen ryhtyy.
No, eipä auttanut kuin sauvasekoittimella survoa marjat hienoksi ja sideharsokankaan läpi valutella astioihin, ja vielä kauhalla painoin että varmasti tulee kaikki mehut talteen.
Hyvää oli.

Antakaa rakkaat viherystävät neuvoja.

4

1048

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • menetelmäeroja

      http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu0204/7.htm

      http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/sailonta/sailonnan_valmistus-ja_lisaaine/

      Lapin lemmenjuoma
      Tähän juomaan on olemassa hiukan toisistaan poikkeavia ohjeita. Tässä niistä yksi. En tiedä, mistä juoma on saanut nimensä, mutta tämä maukas, viiniarominen juoma maistuu ihanalta lämpimänä kesäiltana.

      2 dl mustikoita
      2 dl sokeria
      1 l vettä

      Kaada ainekset lasitölkkiin tai isosuiseen pulloon. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Osan mustikoista voit survoa kevyesti.
      Nosta juoma aurinkoiselle ikkunalaudalle ja anna tekeytyä 2–3 viikkoa. Siivilöi ja pullota. Säilytä viileässä ja tarjoa ilman laimentamista.

      Uutettu mehu -tunnetuin ehkä puolukka
      3 litraa marjoja
      1 litra vettä
      1,5 tl sitruuna- tai viinihappoa (apteekista)
      n. 1,5 dl sokeria/syntynyt mehulitra
      (säilöntäainetta)

      Kiehauta vesi ja jäähdytä se. Survo marjat soseeksi ja kaada päälle jäähtynyt vesi. Sekoita pieneen vesitilkkaan sitruuna- tai viinihappo, ja kaada se marjaseokseen auttamaan mehun irtoamista. Anna marjaseoksen mehustua viileässä 1–2 vuorokautta. Sekoita välillä muutaman kerran.
      Valuta mehu siiviläkankaan läpi ja mittaa mehu. Lisää tarvittava määrä sokeria mehun joukkoon ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Jos et pakasta mehua, lisää säilöntäainetta varmistamaan säilyminen.
      Kuumenna puhdistetut pullot ja anna jäähtyä. Pullota mehu. Säilytä viileässä.

      Vinkki: marjamäskin voit käyttää soseeksi kuten kuumennetussa mehussakin

      linkoilua
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/2991219

      • sokeri

        lapin lemmenjuoman reseptin kirjoittaja ei taida tietää että elävänravinnon käyttäjät pitävät sokeria myrkkynä.


    • mandeminttu

      1. a) Olen maistanut vain vehnänorasmehua ja maku joka kerta hieman erilainen. Ensikertalaisena kun vuosia sitten join sen sallitun määrän, maistui yskänlääkkeeltä. En enää muista, paljonko se oli, mutta se on todella vähän, ihan kulaus. Siihen pitää totutella sekä maun, että elimistön suhteen.

      b) samoin kuin orasmehujen kuituosa, se ei sula ruoansulatuksessa, olen huomioinut saman herneenversojen kanssa. Ovat kuin puukuitua suussa. Pureskelen ja heitän pois. Kanit syövät herneenversot innolla, mut syövät sen sulamattoman sitten toistamiseen. Ja lehmillä tuo asia on ihan eri juttu, niillä kun on pötsi

      2. On olemassa ihan orasmehuille tarkoitettu puristin. Manuaalisesti veivattava. Samanlainen kuin jos tekisit jauhelihaa, mutta tarvitset siihen oman osan.

      3. Eipä ole tullut mieleen kuivattaa jo mörssättyä orasta. Ei siinä enään mitään vitaaliaineita ole, kun ne on jo puristettu kuidusta pois. Ja kun itse orasmehukin tulee nauttia hitaasti, sylkeen sekoittuneena kulauksittain 10 minuutin aikana. Sen jälkeen ilman ja hapen vaikutuksesta tuhoutuvat.

      4. Oraan puristamiseen annoin vinkin jo aikaisemmin. Mehulingolla puristat joko kovia juureksia tai hedelmiä. Se ei sovellu marjoille. Mulla on juureslinko, joka jo nimensäkin perusteella kertoo sen olevan koville juureksille/hedelmille tarkoitettu. Se kai on sen oikeampi nimitys, kuin mehulinko.

      Puristin on puristin eli sitrushedelmille tarkoitettu.

      Itselläni on monitoimikone, johon yhtenä osana kuuluu puristin isoimmille määrille.

      Omenoista tulee hyvä mehu, mut sinnekin kannattaa lasin pohjalle laittaa sitruunamehua. Omenamehu menee tosi nopeasti pilalle.

      Varmaan ihan hyvä toi survominen. Tosin C-vit. hävikki on suurta. Se kun tuhoutuu aika nopeasti, ollessaan valon ja hapen kanssa tekemisissä.

    • hurahtanut

      Orasta olen puristanut Huromilla. saa www.ssj.fi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5957
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3764
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2053
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1249
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      919
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe