Koko päivä on nyt tässä netissä pyöritty, ja kysymyksiin vastauksia etsitty.
1. Mikä olisi paras orasmehu? Kaura, ruis, vehnä, ohra...vaiko jokin muu?
Entäpä onko kukaan tehnyt mehua esim. herneenversoista, ainakin sellaisenaan maistuvat ihanalta salaatissa, pähkinäinen maku?
2. Mikä on paras mahdollinen tapa näistä oraista ja herneenversoista mehu puristaa?
3. Voiko puristusmössön kuivata jauheeksi, ja käyttää vaikkapa viilin tai maustamattoman jugurtin höysteenä, vai tulisikohan liian karvaan makuista?
4. Entäpä mistä löytyisi hyvä mehupuristin tai linko, jolla voi mehustaa niin oraat, omenat, marjat ja juureksetkin, esim. niinkin kovat kuin porkkana?
Kotikäyttöön ostamani Kenwoodin mehupuristin sanoi sopimuksensa irti kun syötin sille porkkanaa.
Marja-aroniat ja vadelmat tuo kone sylki ulos mehuna ja mössönä niin, että viikon sai pestä seiniä.
Omenat menivät ihan ok.
Kaikkeen sitä ihminen ryhtyy.
No, eipä auttanut kuin sauvasekoittimella survoa marjat hienoksi ja sideharsokankaan läpi valutella astioihin, ja vielä kauhalla painoin että varmasti tulee kaikki mehut talteen.
Hyvää oli.
Antakaa rakkaat viherystävät neuvoja.
Raakaravintomehuja??? + Valmistus???
4
1418
Vastaukset
- menetelmäeroja
http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu0204/7.htm
http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/sailonta/sailonnan_valmistus-ja_lisaaine/
Lapin lemmenjuoma
Tähän juomaan on olemassa hiukan toisistaan poikkeavia ohjeita. Tässä niistä yksi. En tiedä, mistä juoma on saanut nimensä, mutta tämä maukas, viiniarominen juoma maistuu ihanalta lämpimänä kesäiltana.
2 dl mustikoita
2 dl sokeria
1 l vettä
Kaada ainekset lasitölkkiin tai isosuiseen pulloon. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Osan mustikoista voit survoa kevyesti.
Nosta juoma aurinkoiselle ikkunalaudalle ja anna tekeytyä 2–3 viikkoa. Siivilöi ja pullota. Säilytä viileässä ja tarjoa ilman laimentamista.
Uutettu mehu -tunnetuin ehkä puolukka
3 litraa marjoja
1 litra vettä
1,5 tl sitruuna- tai viinihappoa (apteekista)
n. 1,5 dl sokeria/syntynyt mehulitra
(säilöntäainetta)
Kiehauta vesi ja jäähdytä se. Survo marjat soseeksi ja kaada päälle jäähtynyt vesi. Sekoita pieneen vesitilkkaan sitruuna- tai viinihappo, ja kaada se marjaseokseen auttamaan mehun irtoamista. Anna marjaseoksen mehustua viileässä 1–2 vuorokautta. Sekoita välillä muutaman kerran.
Valuta mehu siiviläkankaan läpi ja mittaa mehu. Lisää tarvittava määrä sokeria mehun joukkoon ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Jos et pakasta mehua, lisää säilöntäainetta varmistamaan säilyminen.
Kuumenna puhdistetut pullot ja anna jäähtyä. Pullota mehu. Säilytä viileässä.
Vinkki: marjamäskin voit käyttää soseeksi kuten kuumennetussa mehussakin
linkoilua
http://keskustelu.suomi24.fi/node/2991219- sokeri
lapin lemmenjuoman reseptin kirjoittaja ei taida tietää että elävänravinnon käyttäjät pitävät sokeria myrkkynä.
- mandeminttu
1. a) Olen maistanut vain vehnänorasmehua ja maku joka kerta hieman erilainen. Ensikertalaisena kun vuosia sitten join sen sallitun määrän, maistui yskänlääkkeeltä. En enää muista, paljonko se oli, mutta se on todella vähän, ihan kulaus. Siihen pitää totutella sekä maun, että elimistön suhteen.
b) samoin kuin orasmehujen kuituosa, se ei sula ruoansulatuksessa, olen huomioinut saman herneenversojen kanssa. Ovat kuin puukuitua suussa. Pureskelen ja heitän pois. Kanit syövät herneenversot innolla, mut syövät sen sulamattoman sitten toistamiseen. Ja lehmillä tuo asia on ihan eri juttu, niillä kun on pötsi
2. On olemassa ihan orasmehuille tarkoitettu puristin. Manuaalisesti veivattava. Samanlainen kuin jos tekisit jauhelihaa, mutta tarvitset siihen oman osan.
3. Eipä ole tullut mieleen kuivattaa jo mörssättyä orasta. Ei siinä enään mitään vitaaliaineita ole, kun ne on jo puristettu kuidusta pois. Ja kun itse orasmehukin tulee nauttia hitaasti, sylkeen sekoittuneena kulauksittain 10 minuutin aikana. Sen jälkeen ilman ja hapen vaikutuksesta tuhoutuvat.
4. Oraan puristamiseen annoin vinkin jo aikaisemmin. Mehulingolla puristat joko kovia juureksia tai hedelmiä. Se ei sovellu marjoille. Mulla on juureslinko, joka jo nimensäkin perusteella kertoo sen olevan koville juureksille/hedelmille tarkoitettu. Se kai on sen oikeampi nimitys, kuin mehulinko.
Puristin on puristin eli sitrushedelmille tarkoitettu.
Itselläni on monitoimikone, johon yhtenä osana kuuluu puristin isoimmille määrille.
Omenoista tulee hyvä mehu, mut sinnekin kannattaa lasin pohjalle laittaa sitruunamehua. Omenamehu menee tosi nopeasti pilalle.
Varmaan ihan hyvä toi survominen. Tosin C-vit. hävikki on suurta. Se kun tuhoutuu aika nopeasti, ollessaan valon ja hapen kanssa tekemisissä. - hurahtanut
Orasta olen puristanut Huromilla. saa www.ssj.fi
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Moikka rakas
Oon miettinyt meidän välistä yhteyttä viime aikoina. En ihan osaa pukea sanoiksi, mitä kaikkea tunnen, mutta halusin vaa216755Malmin tapaus on järkyttävä
Kolme ulkomaalaistaustaista miestä raiskasi nuoren tytön tavalla, jota ei meinaa uskoa todeksi. Mikä voisi olla oikeampi5562313- 1471867
- 851271
HS: Kuka vielä uskaltaa mennä sairaalan ensiapuun?
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000011212025.html Tässä on hyvin ajankohtainen mielipidekirjoitus koskien Malmin sairaa981065- 72980
Ökyrikas Kurkilahti mussuttaa veroistaan
Pakeni aikoinaan veroja Portugaliin mutta joutui palaamaan takaisin kun Suomi teki verotussopimuksen Portugalin kanssa.90963- 32850
Jos tämän vaan sulkee ja avaa 5 vuoden päästä
Täällä on luultavasti edelleen näitä ihan samoja juttuja. On kuin kauniit ja rohkeat samat jutut junnaa. Heips. 👋🏻 E10843Yhdysvalloissa työllisyys paranee, Suomessa työttömyys kasvaa, missä vika?
Miten tämä on mahdollista että 177 000 uutta työllistä tuli USAssa yhdessä kuukaudessa, vaikka Trump on ruorissa? Orpon152783