Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kemijärven lukio huonoimpia - jää jälkeen

Häv-vet-tää oikeasti

Katso:
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/05/1338309/tassa-ovat-lukiot-paremmuusjarjestyksessa

Kemijärven lukio on huonoimpia lukioita Suomessa. Kyllä taso on laskenut. Syynä on Kemijärven koko koululaitoksen ja sivistysosaston taidottomuus. Mihin menet Kemijärvi? Kuntasi ohi kiilaavat monet kunnat Lapissa. Toisaalta onhan tämä odotettua!

35

2558

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seinät pääasia

      Kieltämättä heikko tulos. Turha kierrellä: Jossakin mättää ja pahasti. No mutta kemppahan satsaa jo tulevaisuuteen ja päätti pietellä seiniä pystyssä opetuksen tason sijaan. Tämä tulee näkymään tulevaisuudessa vielä huonompana tuloksena.

      • Ojassa ollaan!

        Kyllä lukio siirrettiin, mutta Kallaan annettiin kalleudesta huolimatta jatkaa. Seurataanpa, miten siellä tuhlataan!

        Kaarina yritti oikaista vääryyttä, mutta tukijoita ei riittänyt.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9655479


      • Kiesus mitä puhetta
        Ojassa ollaan! kirjoitti:

        Kyllä lukio siirrettiin, mutta Kallaan annettiin kalleudesta huolimatta jatkaa. Seurataanpa, miten siellä tuhlataan!

        Kaarina yritti oikaista vääryyttä, mutta tukijoita ei riittänyt.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9655479

        Voi tsiisus sentään....Kallaahan se on syypää siihenkin että LUKIOkaan ei pärjää enää kansalliskisassa... Voi herranen aika sentään mitä puhetta!!! Kyllä se taitaa vika olla ihan jossain muualla kuin Kallaan alakoulussa!! >O(


      • seinät pääasia
        Kiesus mitä puhetta kirjoitti:

        Voi tsiisus sentään....Kallaahan se on syypää siihenkin että LUKIOkaan ei pärjää enää kansalliskisassa... Voi herranen aika sentään mitä puhetta!!! Kyllä se taitaa vika olla ihan jossain muualla kuin Kallaan alakoulussa!! >O(

        Kiesus mitä puhetta:

        Ei tietenkään Kallaan koulu ole suoranaisesti syypää. Tarkoitin että kun Kemijärvellä satsataan opetuksen sisällön sijasta seiniin niin se tulee varmasti näkymään tulevaisuudessa. Ne rahat kun on aikuisten oikeasti opetuksen sisällöstä pois.


    • opettajakokemusta

      Ennen kuin syytetään yksinomaan opetusta, kannattaa vähän pohita asiaa laajemminkin. Nykyajan oppilaat ovat sitä vapaan kasvatuksen tulosta. Se näkyy kaikissa oppilaitoksissa siten, että oppilaiden oma motivaatio ja arvostus opiskelua, opetusta, oppilaitosta ja opettajia kohtaan on laskenut viimeisen kymmenen vuoden aikana todella paljon. Koulussa on mukava käydä kaverian takia, mutta ei muuten.
      Opiskelu on pakkopullaa ja usein vaitaan vaan jokin 2. asteen oppilaitos kiinnostuksesta riippumatta, koska vanhemmat haluavat nuoret pois kotoa makaamasta. Samoin kotikasvatus on siirretty useasti kotoa kouluihin ja se syö suoraan resursseja opetuksesta pois.
      Nykyinen oppilaitosten rahoitussysteemi toimii oppilasmäärien mukaan. Tämä johtaa siihen, että oppilaitokset pitävät opiskelijoista rahan takia kynsin hampain kiinni, ja oppilaita ei enää esim. eroiteta koulusta vaikka tosiasiat olisivatkin sen kannalla. Tämän tietävät myös nuoret ja osaavat käyttää tilannetta hyväksi.
      Tässä asiassa pitäisi kaikkien osapuolten tehdä ryhtiliike; koulujen tiukentaa "kuria" ja kotiväen panostaa kasvatukseen oman mukavuudenkin kustannuksella. Jokaisella nuorella on kuitenkin olemassa huoltaja, joka on jokin muu kuin opettaja ja oppilaitos.

    • huikauheeta

      Ammattioppilaitokset vetävät yhä enemmän lahjakkaimpia oppilaita ja lukion suosio laskussa. Näkyy tuloksissa...Tietenkin positiivista, että myös ammatillinen koulutus on saanut lisää arvostusta. Tuossa vaiheessa paljon riippuu oppilaasta itsestään, laiskuuden kulttuuri vetää mukanaan. Ja ylppäreihin pitäisi todella VALMISTAUTUA eli lukea, lukea ja lukea, ja sehän ei kaikille ihan saletisti natsaa...

      • Täällä näin

        Ja Kemijärvellä mennään lukioon jos ei ammattiopistoon päästä!


      • eilisenwaara

        Mikäli matematiikka, fyke ja kemia on peruskoulussa 9-10 plus enkku ja äiskä niin tottakai silloin kandee mennä ehdottomasti lukioon eikä amikseen.


    • korvaamatonta

      Aina puhutaan lukion korvaamattomista opettajista, joiden eläkkeelle jäätyä koko oppiaineen/oppiaineiden taso tulee romahtamaan. Hahhahhaa! Monet lukion opettajat ovat vanhoja ja urautuneita, eivätkä tule toimeen oppilaiden kanssa. Aika muuttuu ja menetelmät. Kaikkea vastustetaan, jos ei muuten niin periaatteen vuoksi. Nuorta verta kehiin!

    • ittekki pölvästi

      Kemijärveltä on muuttaneet muualle, kuolussa menestymisedellytykset omaava väestö. Tänne on jäänyt vain jonku sortin pölvästit, minä mukaan luettuna.
      80 luvulla Kemijärven lukio oli maamme huippu, mutta silloin opiskelleet ovat menneet lapsentekoon muualle. Paikkakunnan taantuma näkyy tälläkin sektorilla.

      Ei anneta periksi, punnerretaan vai eteenpäin näillä lahjoillamme.

    • työnteko kunniaan

      Ei lukiossa tehdä ihmeitä jos perusopetus on retuperällä. Ala-asteella paapotaan, annetaan hyviä numeroita, päästetään helpolla, ei opeteta tekemään töitä opiskelun eteen.

      Ylä-asteella ihmetellään miksi numerot laskevat, siellä kun pitäisi jo vähän tehdä numeroiden eteen. Mutta kun ei olla opittu että pitää jotain tehdä että saa hyvän numeron.

      Ja sitten se lukio, siellä vaan ei pärjätä jos ei töitä tehdä. Vaan vähän myöhäistä on tässä vaiheessa oppia se ettei numeroita saa vaan olemalla läsnä, kuuntelemalla ja hyvällä muistilla.

    • Lisää arvostusta

      Kemijärven opettajat voisivat edes yrittää pysyä mukana kehityksessä. Erilaiset opetusmenetelmät ja joustavuus ovat muualla olleet vuosien ajan tätäpäivää. Eivät kaikki oppijat opi samoilla vuosikymmeniä käytössä olleilla menetelmillä. Lisäksi oppilaita tulisi arvostaa ei alistaa.

    • Koti antaa eväät

      On aivan turhaa moittia opettajia tai opetuksen tasoa, kyllä se on opiskelija, joka omalla työllään ja jaksamisellaan aikaansaa hyvän lopputuloksen. Nykypäivän nuorista osa on vain niin kertakaikkisen eteenpäin tuupattavia, mutta onhan se kiva syyttää koulua/opettajia huonosta menestyksestä.

      Masalan lukio oli muistaakseni huonoin - oma sukulaislapseni haki sinne ja olisin ollut ikionnellinen kun hän olisi saanut sieltä opiskelupaikan. Hän kuitenkin pääsi "vähän parempaan" lukioon, mutta kun kahtena keväänä olen siellä lakkiaisjuhlissa istunut, niin totesi, että kovin oli poikavoittoisia luokkia eli sinne pääsi huonommallakin peruskoulutodistuksella. Nyt nämä nuoret opiskelevat ammattikorkeassa, asiat etenevät hyvin vaikka heidänkään lukiotaan ei kovin ylös rankattu.

      Tällaiset listat kannattaa jättää omaan arvoonsa, muuttuvia tekijöitä on niin paljon.

    • Montaa mieltä

      Kyllä opettajat omalta osaltaan vastaavat opetuksen tasosta ja he ala-asteella luovat pohjan sille kuinka motivoitunut oppilas on koulutyöhön myöhemmin. Jos opettaja on motivoiva ja opettaa lapset tekemään työtä onnistumisen eteen se kantaa myös ammatti/lukio opintoihin.

      Usein vaan opettajat eivät jaksa vaatia oppilailta tai he vaativat liikaa jolloin motivaatio katoaa. Kannustus ja onnistumisen kokomukset ovat tärkeitä. Ja ala-asteella opettajat ovat lapsille esikuvia ja tärkeitä aikuisia joiden mielipiteillä on tärkeä vaikutus myös tulevaisuuden kannalta.

      Opettajan ammattitaitoon kuuluu arvioida miten hän voi kutakin oppilasta parhaiten auttaa opintojen alkuun, miten kannustaa ja motivoida, mitä voidaan vaatia.

      Kyllä se vaan on niin että lukiovertailun kärkipään lukioiden oppilaat täyttävät yliopiston ja pääsevät niihin kaikista tavoiteltuimpiin opiskelupaikkoihin. Ammattikorkeakoulua väheksytättä myös niissä on suuria eroja eikä ammattikorkean käyminen takaa työpaikkaa.

    • Onko tietoa?

      Onko koskaan vertailtu minkä alakoulun tai keiden alakoulun opettajien oppilaat saavat peruskoulusta hyvät arvosanat ja etenevät lukioon? Näin saataisiin tieto millainen opetus alakoulussa tuottaa lopulta hyviä tuloksia.

      • Olis kiva tietää

        Olis hyvä vertailla myös kummasta yläkoulusta menee enemmän lukioon ja miten pärjäävät!


    • paskat geenit

      Juu ei hyvältä näytä, se on myöskin kyse geeneistä. Ei meillä täällä ole kaikkein fiksuinta väkeä, joten mitenkä lapset voisivat muuta kun tyhmentyä. Koti antaa esimerkkiä, niin huonossa kuin hyvässä, meillä täällä lähinnä siinä edellisessä.
      Siitä ja niistä heikoista geeneistä, ei saada hyvää coctailia, vaan tulee heikkolahjaisia, huonosti käyttäytyviä pässinpäitä.

      • LLLLLL

        Ja sinussa se näkyy ihan käytännössä.


    • Opetus auttaa

      Tukiopetus ja erityisopetus voivat paikata jos on saanut geeniperintönä vaikkapa lukihäiriön. Näitä voidaan koulussa antaa ja näin saada aikaan hyvä koulumenestys.

    • Eliitti lähtee

      Parhaat lähtevät suorittamaan lukion Rovaniemelle, Ouluun tai Helsinkiin. Näin on ollut jo vuosien ajan.

      • Äitiä pakoon

        Myös Kemijärven lukiosta kirjoittaa joka vuosi oppilaita loistavin arvosanoin, löytyypä jopa huippulahjakkuuksia. Se, mitä keskivertotaso sitten on niin...No kotoa halutaan lähteä mitä moninaisimmista syistä, onpa joku lähtenyt joskus muualle lukioon raskaiden kotiolojenkin vuoksi, kuulemma...Ihan outoja nämä listat sinänsä. Isossa laupungissa porukka tietenkin saa valita lukionsa ja parhaat keskittyy samaan nostaen arvosanojen keskiarvoa, pienellä paikkakunnalla vain yksi vaihtoehto ja avoin kaikille. Ei noilla listoilla kauheaa merkitystä ole.


    • tärkeät listat

      Tuollaista sanoo vain ihminen, joka ei asiasta mitään tiedä.

    • Arvostetaan omaa

      "Äitiä pakoon" on aivan oikeassa. Olen samaa mieltä siitä, että Kemijärven lukiosta kirjoittaneita on edennyt hienosti jatko-opintoihin ja hyvään asemaan työelämässä. Olen vuosien mittaan seurannut työtoverien lasten etenemistä ja hyvin ovat elämässä pärjänneet Kemijärven lukiosta saamillaan opeilla.

      Nämä listat on tosi tarpeettomia, niillä ei ole mitään merkitystä. Lukiot, joihin pääsevät kaikki tai keskiarvoraja on alhainen, jäävät tietysti huonommille sijoille.

    • kemijärven lukio -87
      • Uralla etenee

        Yliopistoissa ja kansainvälisissä yrityksissä seurataan tarkkaan listoja. Oppilaiden cv:t syynätään tarkkaan ja silloin on merkitystä sillä mitä lukiota olet käynyt. Hyvässä lukiossa voit myös luoda verkostoa josta on hyötyä uralla etenemisessä.


    • yx lukiosta

      Lukioon uudet opettajat, enemmän ohjausta ja yksilöllisyyttä.

    • Hyvä kysymys?

      Listoilla pärjänneiden lukioiden oppilaat kertovat haastatteluissa että yhdessä tekeminen, yhteishenki ja kaikkien arvostus ovat hyvien arvosanojen perusta. Puuttuuko tämä yhdessä tekeminen ja kaikkien arvostus Kemijärven lukiosta?

      • tosi on

        puuttuu!


    • Vaatikaa parannusta

      Kemijärvellä on koko sivistystoimi pahasti hukassa. Panostetaan seiniin ei opetukseen erityisopetuksesta puhumattakaan. Edes lain minimivaatimukset eivät täällä toteudu.

    • Ilmapiiri kuntoon

      Repivä koulukiista ei voi olla vaikuttamatta ilmapiiriin. Jos opettajat eivät vielä ole hyväksyneet lukion siirtoa se varmasti näkyy ilmapiirissä. Jos taas työilmapiiri on huono se vaikuttaa oppilaisiin ja sitä kautta heidän menestykseensä.

    • kysynpä vain

      Kuinkahan paljon siellä oppitunneilla harrastetaan politikointia ja kerrotaan valtuuston tapahtumista ynnä kaupunginjohtaja-tapauksesta? Lehdessä viime syksynä vähän sivuttiin tällaista asiaa.

    • Kyrpiintynyt henkilö

      Hittoako se sinä siinä häpeät? Mene ite lukioon äläkä pillitä siellä! Sitten saat hävetä ihan syyn kanssa! T.Henkilö, joka ei kuuntele pottuilua henkilöltä, joka tuskin on lukioon päin vilkaissutkaan.

    • Anonyymi

      Lue lisää täältä

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17501026/kemijarvi-vain-14-abiturienttia-osa-2

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2354
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2054
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1873
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1648
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1446
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1380
    Aihe