Aihe

YkSi ÄITI vaan HILLatien....koulusta

Yksi esim. vaan

En todellakaan allekirjoita sitä,että Hillatie olis Kiva-koulu piiriin kuuluva.No vouhkataan jos lapset toisiaan kiusaa (en sano että se on oikein ja pitää puuttua) mutta kun on myös sitä,että opettajat kiusaavat oppilaita....ja ennen kaikkea SIIHEN PITÄÄ PUUTTUA, kun aikuinen ; koulussa opettajat ovat esimerkkinä ,tätä nykyä "muka" esimerkkinä.Mutta saavat haukkua oppilaita,haistattaa,haukkua kotikasvatuksen...ja kaiken kieltävät (opettajat) jos alkaa selvittämään asioita.

36

1339

  Vastaukset

  • Oppilas saa aukoa päätä, haistatella jne ja kun opettaja ojentaa, hän on kiusaaja. Opettajanko, joka opettaa yli pariakymmentä oppilasta samanaikaisesti, pitäisi teflonina kuunnella jonkun kasvatuksetta vaille jääneen nokkelaan teinin päänaukomista. miksi se ei ikinä ole luokan fiksuin oppilas, joka soittaa poskea.

   Ennen oppilas sai rangaistuksen koulussa huonosta käytöksesta ja toisen kotona, kun koulusta ilmoitettiin asiasta. Nyt "vanhemmat" paikkaavat tekemättäjättämisiään sillä, että hakevat valitustietä, jos joku Jeccejanisa on saanut ansaitun rangaistuksen.

   Mikä oikein on vialla?

   • Mikäkö vialla....no ensimmäiseksi vanhempien kunnioitus ,mitä nykyajan penikoilla ei enään ole... tässä voisi ottaa oppia suoraan tummilta..valitettavasti. Kyllä se on kun rangaistus on hys ja päätä silitellään, elä enään noin tee. Kyllä se koivuniemen herra, remmi ja aresti mikä kasvattaa.... ihan turha selitellä nykyajan poppakonsteista ja niiden toimivuudesta. Itse olen kokenut aja saanut tuntea , enkä päivääkään vaihtaisi pois, siitä kokemuksesta. Kiitos siitä isälle ja äidille.


   • tiukempi linja kirjoitti:

    Mikäkö vialla....no ensimmäiseksi vanhempien kunnioitus ,mitä nykyajan penikoilla ei enään ole... tässä voisi ottaa oppia suoraan tummilta..valitettavasti. Kyllä se on kun rangaistus on hys ja päätä silitellään, elä enään noin tee. Kyllä se koivuniemen herra, remmi ja aresti mikä kasvattaa.... ihan turha selitellä nykyajan poppakonsteista ja niiden toimivuudesta. Itse olen kokenut aja saanut tuntea , enkä päivääkään vaihtaisi pois, siitä kokemuksesta. Kiitos siitä isälle ja äidille.

    Oppilaille kuria.

    Asia on tutkittava, missä on vika?
    Vähän henkilökuntaa / liikaa heillä työtä / hävyttömät oppilaat / saamattomat koulunkäynninohjaajat / - missä vika?

    Jokukirjoittaa kanssa tutkimisen velvoitteesta
    - HILLATIELLÄ EI KAIKKI HYVIN!

    http://keskustelu.suomi24.fi/node/11922048#comment-66375694

    Mikä se aikanaan oli se raastupa-asia?  • Aloittaja on itse vapaan kasvatuksen tulos. Todennäköisesti yh ja kaksi lasta eri isille. Nyt se sama vapaa kasvatus jatkuu toisessa polvessa. Mussukka kun saa auktoriteettia koulussa ni heti ollaan sekoamassa täällä palstoilla. Nyt lästensuojeluun ilmoitus ja penikat talteen.

   • Pahinta minusta on sanonnan totuus, jonka mukaan nämä häirikköoppilaat (ovat sairaita tai ovat hirmuja vanhempien yllyttäminä) tuhoavat itse oman elämänsä ennen pitkää, jos joku ei tuhon tieltä heitä muualle "taluta".


  • Kyllä opettajakin voi kiusata ja sitä on vaikea todistaa. Kemijärvelläkin on ollut useita opettajia joista vieläkin, vuosien jälkeen kerrotaan kuinka he nöyryyttivät oppilaita. Ja kyllähän heitä on vieläkin, nyt se vaan tapahtuu salaa niin ettei sitä voida aina todistaa. Ja kuka uskoo oppilasta? Jos vanhemmat yrittävät saada omalle lapselleen oikeutta heidät heti leimataan huonoiksi vanhemmiksi, kukaan ei usko. Kyllä lapset oppivat ettei heitä uskota ja yrittävät vaan selvitä. Parempi olla hiljaa ja kärsiä.

   • Minun nuoruudessa annettiin opelle pataan,,loppu se kiusaaminen


   • pataan vaan kirjoitti:

    Minun nuoruudessa annettiin opelle pataan,,loppu se kiusaaminen

    Niin minunki nuoruudessa. Kyllä ne siitä oppii... lopuu turha vouhkaaminen.


  • Työpaikkakiusaamista on paljon, myös opettajien työpaikoilla. Aina ei kiusattava ole silloin aikuinen eli työkaveri vaan se voi olla oppilas. Työpaikkakiusaaminen on vaikeasti todistettavissa jopa sellaisissa työyhteisöissä joissa on vain aikuisia. Jos oppilas kokee opettajan kiusaavan sitä ei ole helppo todistaa. Sellainen "häiriköiden" kiusaaminen opettajia kohtaan ja sitten opettajan provosoinnin tuloksena syntynyt ylireagoiminen on näkyvää ja siitä voidaan keskustella onko se kiusaamista. Mutta se toisenlainen oppilasta kohtaan oleva kiusaaminen: mitätöinti, itsetunnon tuhoaminen, naurunalaiseksi saattaminen, vanhempien vähättely, epäoikeudenmukainen kohtelu jne. niitä on vaikea oppilaan todistaa. Usein häntä ei kukaan usko ja jos joku uskaltaa puolustaa hänen oikeuksiaan pitää työyhteisö yhtä ja aikuisen puolta. Tällaisen kiusaamisen jäljet eivät parane vielä aikuisenakaan.

  • Sä et ole vain yksi äiti Hillatieltä, vaan enemmän!
   Sulla yksinäänkin on oikeus vaatia asiallista kohtelua ja käytöstä kaikilta! Jos muut eivät sitä tee, niin olet sitäkin arvokkaampi yksi äiti!

   • voimia hillatien äidille
    täältä oli hyvä aloittaa mielen purku
    metelin nostamisella joskus asiat korjaantuu, ellei kovempia keinoja on käytettävissä nippukaupalla


   • kyllä se siitä kirjoitti:

    voimia hillatien äidille
    täältä oli hyvä aloittaa mielen purku
    metelin nostamisella joskus asiat korjaantuu, ellei kovempia keinoja on käytettävissä nippukaupalla

    KEMIJÄRVELLÄ HYVÄ SIVISTYSLAUTAKUNTA (3 sivu) JATKOA
    http://keskustelu.suomi24.fi/node/12092163


   • kyllä se siitä kirjoitti:

    voimia hillatien äidille
    täältä oli hyvä aloittaa mielen purku
    metelin nostamisella joskus asiat korjaantuu, ellei kovempia keinoja on käytettävissä nippukaupalla

    purkakaa vain tuntoja


  • Kiusaaminen on ihmisen lajityypillinen piirre, sitä on alle kouluikäisten kiusaaminen, koulukiusaaminen ja työpaikkakiusaamienen. Kyseessä on henkinen väkivalta, joka ei ole tietenkään kaikkien ihmisten ominaisuus, sellaisten henkilöiden, joilla on puutteellinen empatiakyky. Kasvatus kitkee kiusaamista, mutta se pitäisi aloittaa jo alle kouluikäisenä.Taipumus kiusaamiseen on geeneissä, mutta ympäristön vaiktus on merkittävä.

  • Mun laps oli takavuosina Hillatiellä. Ei ollut kuria yhtä kokonaista päivää. Nostin perintörahoja ja pistin lapseni vieraaseen kaupunkiin. Pientä kyselyä esitin rehtorille, voisko olla peruopetuslain mukaista opetusrauhaa, mutta ei ollut. Tein johtopäätökset. Epäehjistä perheistä tulevat kakarat piti hulvatonta meteliä.

   Ratkaisu ei sovi köyhälle. Mutta lapsiin kandee investoida niin ku koulutuksellisesti. Siinä on seki puoli, että pysyvät kermut loitolla. Ajattelin, että jos hän ottaisi puolisokseen vähintään vertaisensa. Sieltä se investointi poikii takaisin.

  • Kiusaaminen oli se oppilaan tai opettajan taholta on aina väärin. Aikuisten kiusaaminen on vaikea toteennäyttää ja lapsen/vanhempien on vaikea saada oikeutta. Työyhteisö suojelee omiaan vaikka näkisi kiusaamista tai asiatonta käytöstä se ei suostu tulemaan oppilaan tueksi. Epävirallisesti voivat tukea ja olla empaattisia ja ymmärtää mutta jos pitäisi julkisesti puolustaa ei siihen ryhdytä.

   • Niinpä,näin se menee.Kokemuksesta tullut siihen tulokseen,että kun alat ota selvää koulusta (hillatie) kirjallisesti ja vaadit vastausta asioihin kirjallisena, niin opettajalta kuin rehtorilta.No vastaukset on kuin politiikkojen eli mihinkään ei vastata suorasti,rehellisesti.Opettajan vastauksia rehtori kaunistelee kun opettaja syyttänyt oppilasta valehtelijaksi ja haukkunnut kotikasvatuksen.Ja sitten vielä syytetään kotia,että jos koulussa tapahtuu jotain opettajan taholta ja lapsi tuo sen kotona julki,että opettaja tekee kiusaa.Laitat sitten kirjallisen kyselyn asiasta opettajalle vastausta et saa,tai vastaus:väärinkäsitys.Laitat kirjallisen kyselyn rehtorille opettajan toimista.vastaus:opettajakin vain ihminen....No joo niin onkin.Mutta jotenkin ihmeellistä että opettaja saa tehdä ja toimia näin että voi kiusata oppilasta mutta anteeksi ei tarvi pyytää saatika korjata virheitään.


   • Niin ja yleensä opettajien taholta kiusaaminen on henkistä.Ja tosi on että opettajat pitävät yhtä näissä asiossa.


   • HiLLatie äiTi:alku kirjoitti:

    Niinpä,näin se menee.Kokemuksesta tullut siihen tulokseen,että kun alat ota selvää koulusta (hillatie) kirjallisesti ja vaadit vastausta asioihin kirjallisena, niin opettajalta kuin rehtorilta.No vastaukset on kuin politiikkojen eli mihinkään ei vastata suorasti,rehellisesti.Opettajan vastauksia rehtori kaunistelee kun opettaja syyttänyt oppilasta valehtelijaksi ja haukkunnut kotikasvatuksen.Ja sitten vielä syytetään kotia,että jos koulussa tapahtuu jotain opettajan taholta ja lapsi tuo sen kotona julki,että opettaja tekee kiusaa.Laitat sitten kirjallisen kyselyn asiasta opettajalle vastausta et saa,tai vastaus:väärinkäsitys.Laitat kirjallisen kyselyn rehtorille opettajan toimista.vastaus:opettajakin vain ihminen....No joo niin onkin.Mutta jotenkin ihmeellistä että opettaja saa tehdä ja toimia näin että voi kiusata oppilasta mutta anteeksi ei tarvi pyytää saatika korjata virheitään.

    Hei;
    tee kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle ja kysy onko vastattu hyvän hallintotavan mukaisesti....

    kyllä se siitä.....

    herra löytyy herrallekin .........


  • Ja kauheinta on niiden pienten oppilaiden kannalta jotka eivät uskalla kertoa ja jos uskaltavat heitä ei uskota tai heidän sanomisiaan vääristellään. Koulukiusaamisen kitkeminen ei onnistu niin kauan kun opettajat sallivat sen. Parempi olla näkemättä, sulkea silmänsä ja sanoa lapselle että yritä kestää, näin toimivat Kemijärven opettajat. Ja se kauhein vaihtoehto jos kiusaaja on koulun henkilökuntaa, siinä ei voi kukaan auttaa.

   • Olipa Kemijärvellä opettajana, virkamiehenä tai tavallisena politiikkona niin kansan sylkykuppina saa olla.
    Onko Kemijärvelle siennyt arjalainen väestö joka tuntee olevansa muiden yläpuolella vai sisäsiittoinen ahdasmielinen yhteisö, joka pyörii omissa pienissä ympyröissänsä, pahaa oloansa purkaen. Minä veikkaan jälkimmäistä.


   • Sen olen huomannut kirjoitti:

    Olipa Kemijärvellä opettajana, virkamiehenä tai tavallisena politiikkona niin kansan sylkykuppina saa olla.
    Onko Kemijärvelle siennyt arjalainen väestö joka tuntee olevansa muiden yläpuolella vai sisäsiittoinen ahdasmielinen yhteisö, joka pyörii omissa pienissä ympyröissänsä, pahaa oloansa purkaen. Minä veikkaan jälkimmäistä.

    kemijärvelä ei osaa ola, muilta kylä osataa vaattia
    näitä vaatioita ovat vuoro llaan opetajat, opilaat, vanhemmmat,setät, mumot

    tä hilatien mama o oikeasa, hyvvä mimmmi, mä sano sen


   • ongo tää tota? kirjoitti:

    kemijärvelä ei osaa ola, muilta kylä osataa vaattia
    näitä vaatioita ovat vuoro llaan opetajat, opilaat, vanhemmmat,setät, mumot

    tä hilatien mama o oikeasa, hyvvä mimmmi, mä sano sen

    Kyllä se on niin että opettajat, virkamiehet ja politikot ne vaatii ja ajattelee vaan omaa etuaan. Heti jos kuntalainen uskaltaa vaatia oikeuksiaan aletaan mustamaalaamaan ja yritetään kääntää asiat niin että ne opettajat ym. ovat oikeassa. Näin toimitaan Kemijärvellä.


  • Tännekkö tulit ruikuttamaan.

   • tänne


  • Koko kunnan talous on huonoissa kantimissa mutta sivistyspuolella tuntuu olevan varaa. Ostetaan metsäkoneita jotka kohta ovat Rovaniemen omistuksessa. Pidetään kahta yläkoulua jotta saadaan opettajille töitä. Opetetaan kymmenen, ja alle oppilaiden luokkia. Ylläpidetään erityiskoulua 25 oppilasta ja saman verran muuta henkilökuntaa jne. Sitten ei ole varaa ostaa kirjoja, kyniä, kumeja, antaa tukiopetusta, erityisopetusta yleisopetuksen oppilaille jne. välipalat ovat onnettomia ja miten on ruoan kanssa. Nyt ei ole kaikki niin kuin pitää.

  • sitähän tämä on läpi koko kuntaorganisaation paskan väliä kuntalaisten palveluista pääasia että saama nauttia isosta LIKSASTA!

  • se että jossakin koulussa kiusataan osoittaa rehtorin ja opettajakunnan heikkoutta hoitaa asioita

   muutahan se ei ole!

   • Näinhän se menee.Mutta minkä sille tekee.Opettajat pitää yhtä,kukaan ei tiedä mitään...vaikka asiaa kertois koulussa...!!!!!!!!!!!


   • sanos muuta! mitä laki tarkoittaa turvallisella oppimisympäristöllä! sanokaa


  • ikävää... ikävää.... ei ole ammattitaitoa, ei ole


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   403
   26174
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16460
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   399
   15244
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   13255
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   58
   3189