Karppaus/vähähiilihudr. ruokavalio ja anoreksia

STIDI

Hei!
Olen anorektikko, ja haluaisin alkaa VHH ruokavalion. Nyt jo vältän hiiilihydraatteja, mutta olen täysin ummikko asiassa!?
Vosiko joku kertoa mulle, miten anorektikko voi alkaa karpata? Jonkinlaista ruokalista ehdotelmaa, mitä voi syödä mitä ei jne???
Syön paljon vehnäleseitä ja leseleipää jonkin verran. Onko se paha? Siis siinä on 217 kcal 29.0 g karboja 3,9g rasvaa /100g. Siinä lukee: 22 kcal/ siivu, 2.9 karboja, 0.39 rasvaa. Ja syön noin 3 siivua päivässä?
45% on ravintokuitua. Sitten syön jonkin verran marjoja, paljon tuorekurkkua, 1 1/2 tomaattia, varsiselleriä, pinaattia noin 150 g. Joskus syön pakasteseitä noin 80 g. Kesamia (maustamaton ja rasvaton) noin 80g. Rasvatonta maitoa pakko juoda osteoporoosin takia 1 lasi /päivä. Ja pakko myöntää, yksi pieni omena päivässä, mutta yritän saada jotain kuitua samaan aikaan. Auttaako se? Vai pitääkö jättää omena pois?
Ravitsemussuunnittelijan lista on aivan päätön!! Valtavasti leipää, perunaa, pastaa jne!!! Sitä en voi noudattaa, joten toivon että joku täällä voi mua neuvoa! PLEACE!!!

10

1364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vihainen irvistelijä

      Tärkeintä karppauksessa on syödä päivittäin neljä desiä smetanaa päivittäin puolukoiden kera ja irvistellä vihaisen näköisenä. Muuta ei tästä ruokavaliosta tarvitsekaan tietää.

    • paranna itsesi ensin

      On parasta että parannut ensin anoreksiasta ennen kuin alat karppaamaan. Se ravitsemussuunnittelijan lista on varmasti sinulle tällä hetkellä ihan järkevä, koska todennäköisesti olet sen verran alipainoinen että tarvitset paljonkin lisää painoa.

    • STIDI

      Jaa-a? Mutta kun listalla on leipää, perunaa, pastaa, jälkiruokia (sokerisia) jne!
      Ja koko ajan toitotetaan miten hiilarit on pahasta!! Miksi sitten mun pitäis ensin alkaa puputtaa jotain vahingollista, ja sitten kun olen ylipainoinen, kiitos hiilareitten, mun pitää alkaa vhh ruokavalioon että saan läskit ja rasvat pois!!??
      Ei päätä ei häntää!!!Jos saisin kunnon ohjeet heti alkuun, voisin parantua terveellisellä tavalla!
      Tätä en saa rav.suunn. tajuamaan, tuputtaa vaan noita omia listojaan ja väittää että vhh on vaan "muoti-ilmiö" ja turha ja niin ed.!
      Ketä tässä uskoa!? Ja kun kuitenkin on todistettu, että hiilarit lihottaa ja kerää rasvaa!!
      Eikö nyt KUKAAN voi neuvoa?!

      • neuvo

        No ei sun tarvi itseäsi lihottaa ylipainoiseksi kun normaalipainoiseksi. Ja sitten alat vaikka karppaamaan pitääksesi painosi normaalina, et siksi että laihduttaisit. Mutta kannattaa kyllä hoitaa pää kuntoon ensin, ei karppaus oo mikään alipainon tavoitteluun tarkoitettu ruokavalio eikä se alipainon hommaaminen sillä edes onnistu jos syö oikeasti terveellisesti. Muista että anoreksia on sairaus


    • Miimi73

      Syö paljon hedelmiä, salaatteja , vihanneksia, näkkileipää, juustoa kolme palaa päivässä, joskus maitoa, kalaa, lihaa. Olen itse ollut perunatta n. neljä vuotta, syön juuri mainitsemiani tuotteita. Enkä ole liian laiha, enkä liian lihavakaan. Täysjyväriisiä ja pastaa voi syödä huoletta, jos ei perunasta pidä. Kaikkea kohtuudella, eikä enempää, mitä vatsa vetää. Pysyy linjat kohdillaan. Ja kun painosi on noussut sopivasti, päivittäistä liikuntaa kannattee suosia, jotta nivelet ja lihakset saavat toimintaa. Ja huomioi sitten se, että lihakset painaa enemmän kuin läskit. Varmaan voit kaikkea käyttää kohtuudella, itse suosin proteiinia ja kuituja sisältäviä tuotteita, hedelmänsokeria jne. terveellistä. Vihreä kahvi on hyvä.

    • Lopaginr

      Lopeta heti vhh-ajattelu. Tämä ei ole mikään oikea ruokavalio, tulin itsekin vain ihmettelemään tänne. Tämä on vaan olevinaan joku taivas ylipainoisille liikasyömäreille, kun ei syö perunaa niin ah saa syödä määrättömästi rasvaa ja mässäillä kermalla!

      Itse syön monipuolisesti ja terveellisesti, myös perunaa ja leipää eikä ole ikinä ollut paino-ongelmia. Nuorempana koin itseni liian lihavaksi vaikka olin hoikka ja meinasin heilahtaa syömishäiröihin, mutta en onneksi. Nyt vanhempana ymmärrän että myös normaalikroppa ja jopa pieni muoto takapuolessa on jopa seksikästä. Joskus minua kyllä moititaan myös liian laihaksi.

      Yritä ymmärtää, että kehosi tarvitsee erilaisia ravintoaineita, rasvaa ja vitamiineja. Esim. aivosi tarvitsevat rasvaa. Ravinnon päätehtävä ei ole pitää sinua hoikkana vaan pitää kehosi toimintakykyisenä ja terveenä. Kroppasi tarvitsee myös hiilihydraattia. Vhh-ihmiset noudattavat diettiä vain vähän aikaa, esim. Antti Heikkilä on noudattanut ruokavaliotaan vain 5 vuotta! Tämä aika ei ehdi todistaa että ruokavalio olisi terveellinen. Totta kai heidän vointinsa paranee kun jättävät pois pitsan ja sokerin, ja teolliset tuotteet, mutta ei ole mitään syytä jättää pois hyvälaatuisia hiilareita. Jos haluat syödä terveellisesti niin ota esimerkiksesi vanhoja ihmisiä jotka elävät hyväkuntoisina vielä vanhuudesaankin. Katso heidän ruokalautaseltaan mallia.

      Ei ole todistettu että hiilarit lihottaa. Hyvälaatuiset hiilarit ainakaan. Nämä ihmiset jotka tällä palstalla kirjoittelee ovat lihoneet epäterveellisellä ruoalla, suklaalla, pitsalla, limukoilla, viinereillä ym. Eivät esim. perunalla ja täysjyväriisillä. Jos he eivät alun alkaenkaan olisi syöneet valkeita hiilareita ja teollista eläinrasvaa niin heidän ei tarvitsisi laihduttaa ja hoitaa sairauksiaan jollain päättömällä ruokavaliolla.

      Terveytesi ei kaadu jos elimistöösi joutuu joskus hieman sokeria tai valkeita hiilareita. Sokerissa ei ole mitään terveellisiä ainesosia, mutta ei kannata ihan ehdoton olla.

      Diettien noudattamisen sijaan sinun pitäisi oppia rakastamaan kehoasi ja tekemään sille hyvää. Mistä kroppasi nauttii? Mistä tulee hyvä olo? Huonon ruoan tunnistat siitä että sen syömisen jälkeen on vetämätön ja huono olo. Syö sellaista ruokaa että oikein tunnet miten pursuat energiaa ja hyvää oloa. Se näkyy myös ulkonäössä positiivisena, hyvänä ihona ja säteilevyytenä.

      Mielestäni kaloreiden ja protskujen ym. arvioiminen on vaikeaa maallikolle, joten voisi olla hyvä jos laskisitte ravitsemusterapeutin kanssa joskus että saat tarpeeksi noita.

      Osteoporoosin ehkäisyyn on tärkeää D-vitamiini ja sitä kannattaa otta purkista. Se ei toimi ilman rasvaa, joten rasvaton maito ei ehkä ole järkevä valinta vaikka se olisikin d-vitaminoitu.

      Tuon listan perusteella tarvitset hurjasti lisää proteiinia ja rasvaa. Miksi et kokeilisi erilaisia täysjyväviljoja? Puurot esim. eivät ole epäterveellisiä, aloita päiväsi lämpimällä tai tuorepuurolla rasvalisä marjoja. Jos tuntuu että pullistut kun ilmapallo niin voithan sitten lopettaa? Ja päivällä ja illalla kunnon ateria joka sisältää myös proteiinia. Seiti ei riitä. Ja salaattia monipuolisesti, kurkku ei riitä. Vihreissä on kalsiumia, pinaatin lisäksi on paljon muitakin. Suosittelen myös pähkinöitä ja siemeniä välipalaksi, nehän sopivat varmasti vhh:llekin. Ja öljyjä, kylmäpuristettuja ja sitä kookosöljyäkin.

    • VHH vuodesta 2002

      Edellä olikin aika hyvä neuvo VHH-ruokavalion noudattamiseksi. VHH tarkoittaa siis sitä, että nopeat hiilihydraatit poistetaan ruokavaliosta, ei niitä poisteta kokonaan. Se on vaarallista.

      Syö sekä voita että erilaisia kylmäpuristettuja öljyjä! Keho tarvitsee molempia. Kylmäpuristettu kookosöljy on myös hyväksi. Pähkinöissä on paljon hivenaineita ja hyvää rsvaa, niitä minäkin suosittelen. Maitorasva on hyvää, voit siis syödä kypsytettyjä juustoja, jugurttia ja kermaakin. Muista monipuolisuus! Rypsiöljy vain kylmäpuristettuna.

      Viljoista vain täysjyväviljoja ja suosittelen vehnän poisjättöä kokonaan. Terveyden takia. Sokerit ja makeutusaineet pois. Steviaa voi käyttää, jos tarvitsee makeutta.

      Proteiinia saa myös juustoista, kalasta, kanasta sekä naudasta ja possusta. Mutta kuten huomaat, vaikkapa juustoinen salaatti täyttää kaikki VHH-ruuan määritelmät. Syö vain yksi hedelmä päivässä, jos haluat painoa lisää, niin voi väliaikaisesti syödä enemmänkin, varsinkin kotimaisia.

      Itse syön aamulla kananmunia ja vihanneksia, päivällä vaikkapa paistettua kanaa kookosmaidossa ja parsa- ja kukkakaalia, illalla tonnikalasalaattia tai juustoista salaattia. Tomaattikastikkeet käy hyvin, kermakastikkeet myös ja kookosmaito. Muuten normaalia ruokaa, vain pasta ja peruna sekä riisi korvataan vihanneksilla. Riisiäkin voit käyttää, jos syöt kokojyväriisiä. Kuitu yleensäkin hidastaa verensokerin nousua, joten kuitupitoiset kuuluvat ilman muuta VHH-ruokavalioon.

      Jso tähtäät nimenomaan lihomiseen, niin käytä pekonia ja kermaa, mutta ei niiden tarvitse jäädä lopullisesti ruokavalion päivittäiseksi osaksi. Kaikkea vaihdellen.

    • Elpu

      Aamu:keitettyä tai paistettua kananmunaa, viiliä, marjoja, pähkinöitä, kurkkua, tomaattia avokadoa yms.

      Lounas:seitiä, (juusto)salaattia, maitoa/piimää, vihanneksia

      Päivällinen:kalaa/lihaa, (juusto)salaattia, maitoa, vihanneksia

      iltapala:maustamatonta Jugurttia, juustoja, kananmunaa, vihanneksia, hedelmiä, maitoa/piimää, pähkinöitä,

    • Aurinkoinen

      Hei

    • Atkins

      No minkä heleveti takia sinä vielä alat pelleilemään noiden ruokien kanssa?
      Vai onko tämä kirjoitus( niinkuin onkin feikki).
      Kuitenkin, emme ota tosissaan tätä kirjoitusta.
      Esimerkkinä!
      Aloitin nykysanalla karppauksen kaksivuotta sitten. Ostin Atkinsin kirjan ja noudatin sen ohjeita kirjaimellisesti.
      Vittuillaan mitä tahansa mutta sen ansiosta pudotin painoani 32 kolmekymmentäkaksikiloa ja voi, että elämä on ollut suorastaan epämiellyttävän hyvää? Sen seuraukseksi jäi tämä jatkuva VHH juttu. Siitä tuli elämän tapa.
      Ennen parivuotta sitten maistui " roskaruoka" mutta kun on oppinut tietämään mitä suuhunsa panee on mielikin hyvä.
      Turhaampa minä ketään opastan, mutta tähän mennessä VHH on oikein noudatettuna ihmisille hyvä.
      Tuntuu, että on menty taas rahastukseen?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1912
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe