Elikkä eilen tein ensimmäistä kertaa soijarouhekastiketta pakkauksen ohjeen mukaan, jonka seurauksena illasta ja vielä tänäänkin on ollut vatsa sekaisin. Syönnin jälkeen oli pitkään tosi omituinen olo. En edes syönyt mitenkään tavattomasti kastiketta (rouhetta ehkä n. 1/4-1/3 dl kuivana mitattuna), sillä olen normaalistikin aika pieniruokainen. Ihan ihmetyttää tämä oireilu, sillä olen käyttänyt aiemmin muita soijatuotteita maitoallergiani takia, eikä mitään ole ilmaantunut. Soijajugurttia varmaan siis 10 vuotta lähes päivittäin, soijakermaa ehkä kerran viikossa ruokaan ja viime aikoina (~ 4-5 kk sitten) olen alkanut juomaan soijamaitoa ihan sellaisenaan. Parhaimmillaan kokonanen tölkki menee yhden päivän aikana.
Onko tässä soijarouheen käsittelyssä sitten jotain erilaista? Vai onko se voinut jäädä tavallaan "raa'aksi"? Keittelin sitä siis pannulla vettä vähän väliä lisäillen 10-20 min (en katsonut tarkkaa aikaa, mutta tuon 10 min se ainakin oli). Vai mistäs moinen? Onko muilla ollut samoja ongelmia? Tottuuko vatsa sitten käytön myötä?
Ajattelin vähitellen ehkä siis siirtyä yhä suuremmassa määrin syömään kasvisruokaa, mutta jos vatsa taistelee vastaan näin voimakkaasti, niin ei siitä tule sitten yhtään mitään. Minulla kun on kovasti se ongelma, etten saa nytkään tarpeeksi proteiinia ja rautaa. ):
Soijarouheesta vatsa sekaisin
22
10790
Vastaukset
- 23
Kannattaa liottaa soijarouhe hyvin ensin, ennen kuin laittaa pannulle. Jos on huonosti liotettu, niin voi turvottaa vatsaa tottumattomalla.
- ljej1975
fooobaaar
- Anonyymi
Makealupiini jauho on tosi hyvää.
Sopii paljon paremmin herkkävatsaisellekin kuin soija ja soijatuotteet.
Soijasta saa vatsaystävällisempää, kun sen kypsentää kunnolla.
Liotus ennen kypsennystä auttaa.
- iina-anniinan täti
Välikysymys aiheesta maitoallergia.
Kuulutko niihin harvaan muutamaan prosenttiin suomalaisista joilla on oikea maitoallergia ?
Olet siis allerginen maidon proteiinille ?
Laktoosi-intoleranssi ja maitoallergia ovat 2 täysin eri asiaa. - soijansyöjä
Kyllä, ihan maitoallergiasta on kyse. Eli määritelmäsi mukaan luonnonoikku. ;) Mitkään laktoosittomat tai hyla-tuotteet eivät käy, vaan maitoproteiini on se, mikä aiheuttaa reaktion. Monet tosiaan menevät tuossa sekaisin ja mieltävät ne samaksi asiaksi, vaikka kyse ei todellakaan ole siitä. Monet kerrat olen itsekin saanut olla sitä selittämässä ja selventämässä.
- mssawo
Huonosti kypsennetty sipuli saattaa olla todennäköisempi syy vatsavaivoihin.
Onhan mahdollista, että siinä soijaerässä on ollut jotain vikaa. Söikö kukaan muu samaa ruokaa?
Vaihtoehtoisesti soijarouhe on rajumpaa sulatettavaa elimistöllesi kuin vaikkapa soijamaito, ja oireilet siksi. Itse yleensä liotan soijarouhetta muutaman tunnin ennen valmistusta, ja senkin jälkeen kypsennän kohtuullisen pitkään. Sekaruokaa syövä veljenikin syö mielellään vegaanisia "soijaliharuokia". Syö isoja annoksia, eikä saa mahaoireita niistä.
Itselläni soijan osuus ei ole nykyään mitenkään merkittävä ruoan laitossa. Tässä hiljattain söin tosi paljon sieniä, kun oleilin landella kaverin tiluksilla. Sienien vuoksi ramppasin vessassa, vaikka maha ei ollut varsinaisesti sekaisin. Syy oli runsaskuituisuudessa. Sama vaikutus oli muillakin sieniruokiani syöneillä. Ruoissani kun sieniä oli paljon, ei vain hiven hippu mausteena kermassa uimassa, kuten sekasyöjien pöpperöissä.- käkke
Chrysler Neon 2000v, kannattaako ostaa? Tulikohan tää oikeaan paikkaan nyt ;)
- knabbe
Kyllä tuli ihan oikeaan paikkaan.
Ei kannata ostaa, siitä saa päänsä kipiäksi ja ankarat vatsanpurut. Jatka vaan sillä vanhalla kunnon Ladalla, kyllä se vielä toiset 30 vuotta kestää!
- Anonyymi
Söin eilen ensimmäistä kertaa elämässäni soijarouhetta, joka kypsyi viimeiset minuutit keittoliemessä, vaikka pakkauksessa kerrotaan, että se on sellaisenaankin valmistasyötäväksi. Laitoin soijarouhetta vain 1/2 dl.
Aamuyöllä jo alkoi kauhea ripuli ja jatkuuuuu.....
Ei käy minun vatsalle.- Anonyymi
Kuulostaa tutulta.. Täällä käyny sama homma parikin kertaa, pitäny aamyöstä herätä vessaan. Nyt tulin lueskelemaan et oisko se tosiaan tuo soijarouhe, mikä vatsaa rupee kiukuttaa, kun tänään pitkästä aikaa söin ja huomattavat ilmavaivat ja maha löysällä.. -_- Kai se on uskottava. Muttakun ois niiin hyvä ja helppo proteiinin lähde! ><
- Anonyymi
Joillekin ei sovi kaali, joillekkin ei sipuli ja joillekin ei soija. Sitten on vielä varsinaiset ruoka-aineallergiat.
- Anonyymi
Aloita sen syönti kohtuudella että vatsasi tottuu siihen. Itselläni alussa tuli pieruja,eli hirveät ilma vaivat kun liikaa söin soija rouhe ruokaa ymm. Nyt tiedän kohtuun niistä.Voin hyvin ja olen hoikempi,terveempi ihminen.ps. ystävälläni ilmeni soija rouhe ymm,Allergia ripulina ja iho kutiamisella.
- Anonyymi
Miten siitäkin p* skasta saa muka maukasta? Ei varmaan mitenkään. Maistuu vanhalta märältä mädältä tiskirätiltä kuten tofut ja muut vastaavat.
- Anonyymi
Opettele laittamaan ruokaa.
- Anonyymi
Syö rakas aloittaja niin normaalia ruokaa kuin mahdollista allergiat ym. huomioon ottaen. Pysyt terveenä ja tyytyväisenä.
- Anonyymi
Aloittaja on jo varmasti tottunut soijarouheeseen , mutta tuli mieleen sellainen, että tumma soijarouhe on värjätty sokerikulöörillä ja kannattaisi ehkä kokeilla sitä vaaleata.
- Anonyymi
Soija on epäterveellistä ja lihottavaa. Se hidastaa aineenvaihduntaa ja sillä esim Jenkkilässä lihotetaan lihakarjaa. Älä sorru näihin vegaanisisiin, prosessoituihin lihankorvikkeisiin, jos et halua lihoa aneemiseksi laardipallokksi. Syö normaalia kasvisruokaa! Jos et pysty luopumaan lihasta, syö lihaa.
Jos pystyt olemaan ilman lihaa, syö normaalia kasvisruokaa jota iät ajat on syöty ja tehty peruselintarvikkeista. Siitä vaan hevi osastolle valitsemaan tuoreita kasviksia!- Anonyymi
Soijapapu kuuluu kasvikuntaan, kuten myös muut pavut. Tofu ja rouhe ovat ihan hyviä proteiinin lähteitä ja helpottavat ruuan valmistusta.
- Anonyymi
Miten niin soija on lihottavaa? Kerro!
Soija maistuu hyvältä, mielestäni ei lihoita, ja se on hyväksi vatsan bakteerikannalle. Toki ruokavalion muutos voi aina muutosvaiheessa saada mahan sekaisin.
Soijassa on tietenkin rasvaa. Ihminen tarvitse rasvaa esim hormonien tuotantoon. Omega7:ää tarvitaan esim limakalvojen ja ihon hyvinvointiin. Omega3 taas nostaa hyvää kolesterolia, mikä on verisuonten kunnolle tarpeen.
Se rasvan pelko on noita 1970-luvun jäänteitä, kun kaikkea rasvaa pidettiin tuolloin hyödyttömänä. Ohjetta tunnollisesti noudattavat näyttivät kuivan kesän liito-oravilta.
- Anonyymi
Paljon kun syö, niin paljon tulee tuotosta.
Mutta kuitu on tarpeen ?
https://youtu.be/lH-FPxRVVrs?si=PTVNc3vV8v5wYH-z - Anonyymi
Soijaa ja papuja lisätty lähes parivuotta ruokavalioon ja hyvältä maistuu ja tuntuu.
€urojakin säästyy. Mutta ohje soijarouheelle on huono, veteen turvottamalla en ole onnistunut hyvää tekemään, imeytä mausteen ensin öljyllä ja sitten lisää vettä.
Tässä omia kokkailujan>https://keskustelu.suomi24.fi/t/17491962/jauhelihapullat-saasta-4-50-valmistuskerralta
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1062650Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302365Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen202225Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663991774- 1131580
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1641312Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2731124- 711014
- 80984
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178920