Klassisen tempausopin apologeetti

Niko.

Kirjoitukseni koskee klassisen tempaus "opin" apologeettista tarkastelua, toisin sanoen puolustamista.
Kristukunnassa on paljolti noussut viimeaikoina esille oppi, jonka mukaan uskovien tempaus tapahtuisi salassa, ja ennen Kristuksen tulemusta. Kyseisen opin mukaan kristityt temmataan Herraa vastaan salassa ja tästä alkaisi Karitsan häät, eli 7 vuoden jakso jolloin maanpäällä vallitsisi ilmestyskirjan mainitseman "vihan aika".
Vasta vihan ajan jälkeen tulisi Herra lopullisesti takaisin maanpäälle.

Kirjoitan nyt nimenomaan edellä mainittua tempauskäsitystä vastaan ja pyrin tuomaan esille sen, miksi ns. klassinen tempaus-oppi on Raamatullisempi vaihtoehto.
Mainittakoon vielä, että klassisella opilla tarkoitan pääpiirteissään seuraavaa;

Kristityt ovat maanpäällä lounaikoina, myös vaivan/vihan aikana jolloin antikristus nousee valtaan ja vasta kun kaikki merkit ovat täyttyneet ja Herran päivä on tullut, temmataan kristityt yläilmoihin Herraa vastaan. Tästä Herran päivästä ja tulemuksesta alkaa ns. 1000 vuoden valtakunta, jota hallitsee Jeesus yhdessä pyhiensä eli kristittyjen kanssa.

Nyt itse apologeetti osioon:

1830 luvulla esiintyy ensimmäisen viitteet "uudesta opista", joka on saanut innoitettua myös lukuisia kirjailijoita ja elokuvantekijöitä. Kyseisen opin mukaan Herra tulee ensin hakemaan omansa pois ns. salaisessa tempauksessa ja tämä olisi tapahtuva ennen Johanneksen ilmestyskirjassa kerrottua vaivan aikaa.

Kyseisen opin tarkka alkuperä on hämärän peitossa, mutta yksi arvelu alkuperästä juontaa juurensa Margaret MacDonalds nimisen rouvan profetiaan 1800-luvun skotlannissa. Aiheesta tarkemmin kirjassa; The Great rapture hoax - Dave MacPherson.
Opin alku oli hyvin myrskyisä, sitä varjostivat mm. painostus ja kovat epäilykset. Kaiken seurauksena lienee tunnetuin "Scofieldin Raamattu" johon tämä tempaus oppi oltiin selvästi lisätty.

Ennen 1800 lukua merkit kyseisen opin puolesta ovat poissa.
Herääkin kysymys, miksi kristikunta oli autuaan tietämätön kaikesta tästä, jos jäljet ovat suoraan johdettavissa Raamatusta?
Eivätkö alkuseurakunnan kristityt ja itse apostolit tunteneet tätä näkemystä?

Matteuksen evankeliumin luvussa 24 Jeesus kertoo läheisille seuraajilleen, omille opetuslapsilleen yksityisessä keskustelussa siitä mitä lopun aikoina on tapahtuva. Tämä keskustelu on avainroolissa koskien opillista tutkimista tässä asiassa.
Jeesus kertoi yksityiskohaiset merkit jotka on tuleva tapahtumaan ennen Hänen toista tulemustaan. Hän painotti kestävyyttä, valvomista ja sitä, että moni eksyy ja joutuu harhaan. Uudestaan ja uudestaan Hän nimenomaan painotti merkeistä; "Te näette..." "Te kuulette..." jne.
Kyse on selvästi siitä, että Jeesus antoi ohjeet lopunajoista omillensa, uskoville, jotta he olivat valmiita kun aika on mustimmillaan ja Herran päivä lähestyisi.

Miksi Jeesus olisi kaikesta tästä kertonut, jos Hänen seuraajat eivät näitä aikoja koskaan kokisikaan, toisinsanoen seurakunta olisi temmattu pois ennenkuin nämä tapahtuisi?

Myös apostolit läpi uuden testamentin puhuvat vain ja ainoastaan siitä, että seurakunta on valmis “Herran päivänä” ja Herran tulemuksen hetkellä. Salaisen tempauksen -oppia ei esiinny UT:n sivuilla eikä oppia tulisikaan koskaan rakentaa “johtopäätösten varaan”. Itseasiassa tessalonikalaiskirje tekee varsin selväksi sen, että tempaus on kaikkea muuta kuin salainen!

181

639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niko.

      Jaakob, Herran veli kirjeessään painottaa nimenomaan Kristuksen seuraajia “veljiä” olemaan kärsivällisiä aina Herran tulemukseen asti. Jaakob kuten muutkin apostolit nimenomaan puhuivat ja tarkoittivat Herran tulemuksella sitä, että Jeesus on tuleva loistossansa takaisin maanpäälle ( vrt. Ilmestyskirjan Valkoinen ratsastaja ). Jaakob kuin ei liioin muutkaan apostolit puhuneet mitään “salaisen tempauksen” opista, vaan valmistivat uskovia Herran päivää varten s.o toista tulemusta varten.

      Pietari kysyi Jeesukselta Johanneksen kohtaloa, johon Jeesus vastasi kuuluisat Sanansa; “Jos mina tahtoisin, että hän jää tänne siihen asti, kunnes mina tulen, mitä se sinuun koskee?”
      Tämä antaa myös viitteen siitä, että jälkiä ennen vihanaikaa tapahtuvasta tempauksesta ei ole.

      Miksi Paavali kertoi tessalonikalaisille salaisuuden, kertoi heille tempauksesta?
      Syy selvinee kontekstista.
      Alkuseurakunta odotti kuumeisesti Jeesuksen tulemusta, he kuvittelivat sen olevan aivan ovella. Tessalonikassa oli tullut murhetta heidän veljien ja sisarien puolesta jotka olivat nukkuneet pois ja he luulivat, että nyt he olisivat menettäneet kokemasta Herran paluun! Siihen Paavali lohdutuksen sanansa kertoi, toi ilmi, että kuolema on voitto, mutta myös heidän osa on loistava jotka Herran päivänä elossa ovat!

      "Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.
      Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;
      sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.
      Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla." ( Tessalonikalaisille )

      Paavali puhuu jakeessa selvästi Herran tulemuksesta, siis Jeesuksen toisesta tulemuksesta jota alkuseurakunta painotti apostolien johdolla ja mitä he niin innolla odottivat.

      Onko Ilmestyskirjassa kerrotussa vainojenaikana enään Kristuksen seuraajia s.o uskovia maanpäällä, vai onko heidät jo temmattu?
      Tähän antaa lisävaloa seuraavat Ilmestyskirjan jakeet;

      "Ja savusta lähti heinäsirkkoja maan päälle, ja niille annettiin valta, niinkuin maan skorpioneilla on valta; ja niille sanottiin, etteivät ne saa vahingoittaa maan ruohoa eikä mitään vihantaa eikä yhtään puuta, vaan ainoastaan niitä ihmisiä, joilla ei ole Jumalan sinettiä otsassaan. Ja niille annettiin valta vaivata heitä viisi kuukautta, vaan ei tappaa heitä; ja ne vaivasivat, niinkuin vaivaa skorpioni, kun se ihmistä pistää. Ja niinä päivinä ihmiset etsivät kuolemaa, eivätkä sitä löydä; he haluavat kuolla, mutta kuolema pakenee heitä. "(Ilm. 9:3-6)

      Tässä puhe on uskovista, heistä joilla sydämessään on Pyhän Hengen sinetti.
      He ovat vaivojen aikana maanpäällä, mutta Herra on heidät varjeleva.
      Aivan samoin kun Hän kertoi palvelijalleen Jesajalle Jerusalemin tuhon hetkellä kuuluisat Sanansa; Vanhurskas on elävä uskostansa!
      Ei Herra heitä pois ottanut, mutta lupasi, että he jotka Herran silmissä ovat vanhurskaat elävät, jos pitävät uskonsa!

      • Niko.

        "Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon." ( Ilm. 14:12 )

        Myös tässä puhutaan uskovista, pyhistä s.o valituista.

        Ilmestyskirja kyllä puhuu myös juutalaisen heimon kohtalosta ja se on varmaan osaltaan sekoittanut monen ajatukset.
        Miksi Sana heistä siis kertoo? Siksi, että Aabrahamille annettu lupaus hänen siemenestään on ikuinen ja Jumala tuo tässä esille sen, että näin myös on. Hän on kaikessa pitänyt huolen myös oman kansastansa ja tuo Ilmestyskirjassa ilmi, että lopuksi myös Israelin heimosta on pelastuva jäännös, jonka lukumääräkin luetellaan. Tästä samasta asiata puhuu myös Sakarjan kirja.

        Mutta kun UT puhuu pyhistä, valituista, niin aina tarkoitetaan Kristukseen uskovia! Näin myös ilmestyskirjassa, kuten;
        2. Timoteus, Tiitus, 1. & 2. Pietari, 2. Johannes sekä Juudan kirjeet.

        Kun Valkoinen ratsastaja eli Herra Jeesus saapuu, polkee Hän Kaikkivaltiaan vihan viinin maan ylle. Tätä suinkaan ei ole ainoatakaan vanhurskasta kokemassa, sillä jokainen joka uskoo on ennen sitä temmattu aivan kuten Paavali tessalonikalaisille paljasti. He tulevat Herraa vastaan yläilmoihin.

        Entä Karitsan häät?
        Hesekiel antaa mielenkiitoisen jakeen;

        "Katso, se tulee, se tapahtuu, sanoo Herra, Herra: tämä on se päivä, josta minä olen puhunut. Israelin kaupunkien asukkaat menevät ulos ja sytyttävät ja polttavat aseita, pieniä ja suuria kilpiä, jousia, nuolia, käsikarttuja ja keihäitä. He pitävät niitä polttoaineina seitsemän vuotta; eivät he kanna puita kedolta eivätkä hakkaa metsistä, vaan pitävät polttoaineina aseita. Näin he saalistavat saalistajiaan ja ryöstävät ryöstäjiään, sanoo Herra, Herra. Sinä päivänä minä annan Googille siellä, Israelissa, hautasijan, 'Kulkijain laakson', itää kohden merestä; se sulkee tien noilta kulkijoilta. Sinne haudataan Goog ja koko hänen meluisa joukkonsa, ja sille pannaan nimeksi: 'Googin meluisan joukon laakso.' Niitä hautaa Israelin heimo seitsemän kuukautta puhdistaaksensa maan." (Hes. 39:8-12)

        Lopuksi sanottakoon vielä, että kyse ei suinkaan ole "pelastuskysymyksestä" mutta hyvin tärkeästä aiheesta jokatapauksessa jonka pääpaino läpi uuden testamentin on siihen valmistamisessa, että Hänen omansa olisivat valmitta ja kestäisivät kun paine on suurin.
        Nostakaa päänne, kehoitti Herra!


      • Niko. kirjoitti:

        "Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon." ( Ilm. 14:12 )

        Myös tässä puhutaan uskovista, pyhistä s.o valituista.

        Ilmestyskirja kyllä puhuu myös juutalaisen heimon kohtalosta ja se on varmaan osaltaan sekoittanut monen ajatukset.
        Miksi Sana heistä siis kertoo? Siksi, että Aabrahamille annettu lupaus hänen siemenestään on ikuinen ja Jumala tuo tässä esille sen, että näin myös on. Hän on kaikessa pitänyt huolen myös oman kansastansa ja tuo Ilmestyskirjassa ilmi, että lopuksi myös Israelin heimosta on pelastuva jäännös, jonka lukumääräkin luetellaan. Tästä samasta asiata puhuu myös Sakarjan kirja.

        Mutta kun UT puhuu pyhistä, valituista, niin aina tarkoitetaan Kristukseen uskovia! Näin myös ilmestyskirjassa, kuten;
        2. Timoteus, Tiitus, 1. & 2. Pietari, 2. Johannes sekä Juudan kirjeet.

        Kun Valkoinen ratsastaja eli Herra Jeesus saapuu, polkee Hän Kaikkivaltiaan vihan viinin maan ylle. Tätä suinkaan ei ole ainoatakaan vanhurskasta kokemassa, sillä jokainen joka uskoo on ennen sitä temmattu aivan kuten Paavali tessalonikalaisille paljasti. He tulevat Herraa vastaan yläilmoihin.

        Entä Karitsan häät?
        Hesekiel antaa mielenkiitoisen jakeen;

        "Katso, se tulee, se tapahtuu, sanoo Herra, Herra: tämä on se päivä, josta minä olen puhunut. Israelin kaupunkien asukkaat menevät ulos ja sytyttävät ja polttavat aseita, pieniä ja suuria kilpiä, jousia, nuolia, käsikarttuja ja keihäitä. He pitävät niitä polttoaineina seitsemän vuotta; eivät he kanna puita kedolta eivätkä hakkaa metsistä, vaan pitävät polttoaineina aseita. Näin he saalistavat saalistajiaan ja ryöstävät ryöstäjiään, sanoo Herra, Herra. Sinä päivänä minä annan Googille siellä, Israelissa, hautasijan, 'Kulkijain laakson', itää kohden merestä; se sulkee tien noilta kulkijoilta. Sinne haudataan Goog ja koko hänen meluisa joukkonsa, ja sille pannaan nimeksi: 'Googin meluisan joukon laakso.' Niitä hautaa Israelin heimo seitsemän kuukautta puhdistaaksensa maan." (Hes. 39:8-12)

        Lopuksi sanottakoon vielä, että kyse ei suinkaan ole "pelastuskysymyksestä" mutta hyvin tärkeästä aiheesta jokatapauksessa jonka pääpaino läpi uuden testamentin on siihen valmistamisessa, että Hänen omansa olisivat valmitta ja kestäisivät kun paine on suurin.
        Nostakaa päänne, kehoitti Herra!

        Niko. Minulla on hyvin pitkälti sama käsitys kuin sinullakin, vaikka moni asia jäi vielä avoimeksi.

        Aikoinaan, monta vuotta sitten, päätin tulla kirjailijaksi ja ryhdyin kirjoittamaan tempaus-aiheesta romaanin. Tarkoitukseni oli kuitenkin itsekeskeiset ja kirjasta olisi tullut vain viihteellinen teos. Teos olisi seurannut pitkälti samaa linjaa kuin esim. roskasarja "Viimeisten päivien vaellus" joka toi kymmeniä miljoonia dollareita hyhnää kirjailijoille. Tuossa sarjassa pyhät temmataan pois maailmasta sellaiseen tyyliin että vain vaatteet ja tekohampaat jää jäljelle Concorde yliäänimatkustajakoneen lattialle (Concorde poistettiin käytöstä vuonna 2003, joten ei voida puhua mistään profetaallisesta viihdesarjasta). Tekstiä syntyi 104 A4-sivua, mutta kun oli jäljellä "enää" vain noin kolmannes kirjasta, jouduin menemään itseeni. Päätin lopettaa kirjoitukset kesken, koska näkemykseni tulevan tempauksen ajoituksesta muuttui suhteessa "vihan aikaan". Kirjan nimi olisi ehkä ollut "Antikristuksen haiseva joukkohauta"... tai jotain sinnepäin. Uskon että siitä olisi tullut menestyskirja koska monet kehuivat sitä jo ennen aikojaan. Mutta roska mikä roska. En halua syöttää pajunköyttä kenellekään. Herra ei ole kutsunut minua viihdyttämään ketään, vaan kertomaan totuuden.

        www.kertokaa-totuus.com


      • jumalan_pete kirjoitti:

        Niko. Minulla on hyvin pitkälti sama käsitys kuin sinullakin, vaikka moni asia jäi vielä avoimeksi.

        Aikoinaan, monta vuotta sitten, päätin tulla kirjailijaksi ja ryhdyin kirjoittamaan tempaus-aiheesta romaanin. Tarkoitukseni oli kuitenkin itsekeskeiset ja kirjasta olisi tullut vain viihteellinen teos. Teos olisi seurannut pitkälti samaa linjaa kuin esim. roskasarja "Viimeisten päivien vaellus" joka toi kymmeniä miljoonia dollareita hyhnää kirjailijoille. Tuossa sarjassa pyhät temmataan pois maailmasta sellaiseen tyyliin että vain vaatteet ja tekohampaat jää jäljelle Concorde yliäänimatkustajakoneen lattialle (Concorde poistettiin käytöstä vuonna 2003, joten ei voida puhua mistään profetaallisesta viihdesarjasta). Tekstiä syntyi 104 A4-sivua, mutta kun oli jäljellä "enää" vain noin kolmannes kirjasta, jouduin menemään itseeni. Päätin lopettaa kirjoitukset kesken, koska näkemykseni tulevan tempauksen ajoituksesta muuttui suhteessa "vihan aikaan". Kirjan nimi olisi ehkä ollut "Antikristuksen haiseva joukkohauta"... tai jotain sinnepäin. Uskon että siitä olisi tullut menestyskirja koska monet kehuivat sitä jo ennen aikojaan. Mutta roska mikä roska. En halua syöttää pajunköyttä kenellekään. Herra ei ole kutsunut minua viihdyttämään ketään, vaan kertomaan totuuden.

        www.kertokaa-totuus.com

        * Niko ja Pete, olette niin harhassa ja eksyksissä "yksinkertaisesta" totuudesta, että teet Niko hyvin, jos poistat aloituksesi , ettei synny jotavaa "eipäs juupas" kinastelua. Esityksesi ei ole alkuunkaan Raamatullinen, siksikin poisto olisi parasta tälle aloituksellesi.


      • Niko.
        Mohikaani_27 kirjoitti:

        * Niko ja Pete, olette niin harhassa ja eksyksissä "yksinkertaisesta" totuudesta, että teet Niko hyvin, jos poistat aloituksesi , ettei synny jotavaa "eipäs juupas" kinastelua. Esityksesi ei ole alkuunkaan Raamatullinen, siksikin poisto olisi parasta tälle aloituksellesi.

        Mohikaani, moista jos väität niin olisi sanoille myös laitettava jotakin painoarvoksi.
        Minä yksityiskohtaisesti olen aloituksessani klassista tempauskäsitystä perustellut ja Sanalla tarkentanut.

        Jos sinä uskot tempaukseen ennen vaivanaikaan, niin minun Raamattuni mukaan juuri se on väärä oppi.

        Jeesus tulee takaisin vielä kerran, ei "kahdesti".


      • Niko. kirjoitti:

        Mohikaani, moista jos väität niin olisi sanoille myös laitettava jotakin painoarvoksi.
        Minä yksityiskohtaisesti olen aloituksessani klassista tempauskäsitystä perustellut ja Sanalla tarkentanut.

        Jos sinä uskot tempaukseen ennen vaivanaikaan, niin minun Raamattuni mukaan juuri se on väärä oppi.

        Jeesus tulee takaisin vielä kerran, ei "kahdesti".

        Asia on tietysti lopulta niin, ettei sinulla ole edes ollut mitään isenäistä käsitystä tästä kyseisestä asiasta. Olet vain kopioinut tämän hölynpölyn, ja koetat nyt sitten osoittaa "fiksuuttasi" .

        Olisit valinnut sellaisen teeman, johon omakin ymmärryksesi olisi riittänyt. Herää kysymys, oletko koskaan ollutkaan sananopetuksessa. Toinen, vielä suurempi kysymys on, oletko sitten uudestisyntynytkään. Vahvan epäilyn tällainen tietysti tuo. Yleensähän nämä asiat ovat uudestisyntyneelle melkoisen selviä.


      • Niko.
        vonbulke kirjoitti:

        Asia on tietysti lopulta niin, ettei sinulla ole edes ollut mitään isenäistä käsitystä tästä kyseisestä asiasta. Olet vain kopioinut tämän hölynpölyn, ja koetat nyt sitten osoittaa "fiksuuttasi" .

        Olisit valinnut sellaisen teeman, johon omakin ymmärryksesi olisi riittänyt. Herää kysymys, oletko koskaan ollutkaan sananopetuksessa. Toinen, vielä suurempi kysymys on, oletko sitten uudestisyntynytkään. Vahvan epäilyn tällainen tietysti tuo. Yleensähän nämä asiat ovat uudestisyntyneelle melkoisen selviä.

        Ei aloitusta ole kopioitu mistään.


      • Niko. kirjoitti:

        Ei aloitusta ole kopioitu mistään.

        * Perustelen kyllä ihan mielelläni sen, että uskon Raamatun ilmoitukseen Herran paluusta. En käy sitteraamaan kirjoituksiasi, kirjoitan vaan, miten itse ymmärrän Raamatun iloituksen, Raamatun Sanan mukaan. Koitan ihan lyhyesti todistaa Raamatulla, aloituksesi epäraamatulliseksi.

        * Jeesus tulee ensin uskoville, eli seurakunnalle, joka käsittää koko universaalisen seurakunnan yli kaikken seurakunta rajojen. Seurakunta joka temmataan , koostuu henkohtaisita suhteista Jeesuskeen. Jokainen joka on uudestisyntynyt, ja on Hengen yhdyssiteellä yhdistetty Kristuksen ruumiiseen, rotuun, väriin, heimoon, vapaaseen, orjaan, kansallisuuteen, tai mihinkään katsomatta, paitsi, että on veren merkki sydämessä, eli Pyhän Hengen sinetti, Jeesuksen tullessa. Uudestisyntymä: 1Kor. 12:13. Jumalan Hengen kasteesta syntynyt. Pyhän Hengen sinetti vakuutena Jeesusken ilmestymisen päivään saakka. Ef.1:13. Pyhän Hengen sinetti, eli pelastusvarmuus!

        * "< 13. Kristukseen tekin nyt uskotte kuultuanne totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin. Häneen uskoessanne te myös olette saaneet luvatun Pyhän Hengen sinetiksenne. 14. Se on meidän perintöosamme vakuutena, joka takaa meille lunastuksen, Jumalan kirkkauden ylistykseksi. >"!

        * Jeesus tulee yllttäen ja salaa muulta mailmalta.

        "< 1Tess-4:13-18. 13. Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, tietämättöminä siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole.
        14. Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan.
        15. Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.
        16. Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;
        17. sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.
        18. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla. >"!

        * Siinä Paavali kertoo seikkaperäisesti, miten ylöstempaus tapahtuu. Mitä tässä on epäselvää, ettet voi uskoa Raamatun sanaa? Tämä on se ensimmäinen ylösnousemus, eli vanhurskasten ylösnousemus, Raamatun mukaan.

        * Tämä tempaus voi tapahtua millä hetkellä tahansa, vaikka ensi yönä. Kaikki raamatulliset ennusmerkit on totuteuneet, joista tärkein ja vaikuttavin tapahtui 1948, kun Israelin valtio oli todellisuutta. Ja koko maailman tapahtumat ylipäätään kertoo jostain valtavasta muutoksesta joka on tulossa. Luomakunta huokaa jo synntystusissaan, johon ollaan menossa.

        * Kun vihan, eli antikristusken aika on kiivaimillaan, varsinkin Israelia kohtaan käynissä oleva sorto ja ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole koskaan ollut eikä tule. Eikä kukaan siitä selviäisi, ellei niitä päiviä lyhennettäisi. Ja se ajan lyhennys tapahtuu, kun Jeesus plaa toistamiseen , ja silloin Israelille. Sak. 14:4,5. 12:10. 13:1. Lue omasta Raamatustasi.
        * Ja Jeesus tulee takaisin silloin vuorelle, Öljymäki, sama paikka mistä kerran taivaaseen astuikin, aivan niin kuin enkelit lupasivat että Hän tuelletakaisin.

        * Apt.1:11. "< 9. Kun hän oli tämän sanonut, kohotettiin hänet ylös heidän nähtensä, ja pilvi vei hänet pois heidän näkyvistään.
        10. Ja kun he katselivat taivaalle hänen mennessään, niin katso, heidän tykönänsä seisoi kaksi miestä valkeissa vaatteissa;
        11. ja nämä sanoivat: "Galilean miehet, mitä te seisotte ja katsotte taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näitte hänen taivaaseen menevän.>"!

        * Tästä tulemuksesta Jeesus puhuu opetuslapsilleen Matt.24: luvussa, ja jonka Sakarja ennusti, josta mainitsin jo vähän edellä. Lue nämä kaikki Raamatun kohdat, kopsaa ne rinnatusten työpöydäälesi, vaikka Wordbain aluetta käyttäen. Ja vertaa niitä kekenään, ja seuraa näiden viitteitä, ja tutki oikein, älkä anna oman mielesi sokaista ja tahrata Sanan opetusta.


      • Mohikaani_27 kirjoitti:

        * Perustelen kyllä ihan mielelläni sen, että uskon Raamatun ilmoitukseen Herran paluusta. En käy sitteraamaan kirjoituksiasi, kirjoitan vaan, miten itse ymmärrän Raamatun iloituksen, Raamatun Sanan mukaan. Koitan ihan lyhyesti todistaa Raamatulla, aloituksesi epäraamatulliseksi.

        * Jeesus tulee ensin uskoville, eli seurakunnalle, joka käsittää koko universaalisen seurakunnan yli kaikken seurakunta rajojen. Seurakunta joka temmataan , koostuu henkohtaisita suhteista Jeesuskeen. Jokainen joka on uudestisyntynyt, ja on Hengen yhdyssiteellä yhdistetty Kristuksen ruumiiseen, rotuun, väriin, heimoon, vapaaseen, orjaan, kansallisuuteen, tai mihinkään katsomatta, paitsi, että on veren merkki sydämessä, eli Pyhän Hengen sinetti, Jeesuksen tullessa. Uudestisyntymä: 1Kor. 12:13. Jumalan Hengen kasteesta syntynyt. Pyhän Hengen sinetti vakuutena Jeesusken ilmestymisen päivään saakka. Ef.1:13. Pyhän Hengen sinetti, eli pelastusvarmuus!

        * "< 13. Kristukseen tekin nyt uskotte kuultuanne totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin. Häneen uskoessanne te myös olette saaneet luvatun Pyhän Hengen sinetiksenne. 14. Se on meidän perintöosamme vakuutena, joka takaa meille lunastuksen, Jumalan kirkkauden ylistykseksi. >"!

        * Jeesus tulee yllttäen ja salaa muulta mailmalta.

        "< 1Tess-4:13-18. 13. Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, tietämättöminä siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole.
        14. Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan.
        15. Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.
        16. Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;
        17. sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.
        18. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla. >"!

        * Siinä Paavali kertoo seikkaperäisesti, miten ylöstempaus tapahtuu. Mitä tässä on epäselvää, ettet voi uskoa Raamatun sanaa? Tämä on se ensimmäinen ylösnousemus, eli vanhurskasten ylösnousemus, Raamatun mukaan.

        * Tämä tempaus voi tapahtua millä hetkellä tahansa, vaikka ensi yönä. Kaikki raamatulliset ennusmerkit on totuteuneet, joista tärkein ja vaikuttavin tapahtui 1948, kun Israelin valtio oli todellisuutta. Ja koko maailman tapahtumat ylipäätään kertoo jostain valtavasta muutoksesta joka on tulossa. Luomakunta huokaa jo synntystusissaan, johon ollaan menossa.

        * Kun vihan, eli antikristusken aika on kiivaimillaan, varsinkin Israelia kohtaan käynissä oleva sorto ja ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole koskaan ollut eikä tule. Eikä kukaan siitä selviäisi, ellei niitä päiviä lyhennettäisi. Ja se ajan lyhennys tapahtuu, kun Jeesus plaa toistamiseen , ja silloin Israelille. Sak. 14:4,5. 12:10. 13:1. Lue omasta Raamatustasi.
        * Ja Jeesus tulee takaisin silloin vuorelle, Öljymäki, sama paikka mistä kerran taivaaseen astuikin, aivan niin kuin enkelit lupasivat että Hän tuelletakaisin.

        * Apt.1:11. "< 9. Kun hän oli tämän sanonut, kohotettiin hänet ylös heidän nähtensä, ja pilvi vei hänet pois heidän näkyvistään.
        10. Ja kun he katselivat taivaalle hänen mennessään, niin katso, heidän tykönänsä seisoi kaksi miestä valkeissa vaatteissa;
        11. ja nämä sanoivat: "Galilean miehet, mitä te seisotte ja katsotte taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näitte hänen taivaaseen menevän.>"!

        * Tästä tulemuksesta Jeesus puhuu opetuslapsilleen Matt.24: luvussa, ja jonka Sakarja ennusti, josta mainitsin jo vähän edellä. Lue nämä kaikki Raamatun kohdat, kopsaa ne rinnatusten työpöydäälesi, vaikka Wordbain aluetta käyttäen. Ja vertaa niitä kekenään, ja seuraa näiden viitteitä, ja tutki oikein, älkä anna oman mielesi sokaista ja tahrata Sanan opetusta.

        * Jatkoa edelliseen:

        * * Matt.24: kertoo, että silloin Jeesus tulee näkyvästi, kaikessa suuressa loistossaan, Voittajana ja Voittamaan, ja jokinen kuolevainen näkee Hänen merkkinsä taivaalla, ja tuo merkki on takuuvarmasti RISTI, ja se loistaa silloin niin kirkkaana ja voimaa luoden, että silloin monet haluaa kuolla, mutta eivät voi, on vaan katseltava Jumalan Ristiä, jossa Hän kerran antoi henksensä maailman edestä. Kuka vaan uskoo nyt? Silloin se on myöhäistä,

        * Tällöin Jeesus tulee "Tuhannen tuhansine pyhineen", eli seurakuntansa kanssa. Hän perustaa tuhatvuotisen valtakunnan, ja se aika on nimeomaan Israelin kultaaikaa, sitä, mistä Jumala on kansalleen luvannut Aabrahamista alkaen. Kesti vaan noi 4 tuhatta vuotta, ennen kuin Israelin unelma totteutuu.

        * Mutta ennen kaikkea tätä Israelin unelmaa, tapahtuu seuraavaksi, Jeesuksen tulo seurakunnalleen, ja siitä kertoo 1Tess. 4:13-18. Että muistaisit. Samoin tätä todistaa 1Ko.15. 50-58. Mm:ssa. Raamattu kertoo kyllä tästä asiaoiden kulusta monissa muissakin yhteyksissä. Ukso siis Sanaan, uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun sanoo Jeesus. On kaikkein parasta uskoa Kirjoituksia, eikä ITSE päätellä kirjoituksista omia johtopäätelmiä, ne on ainostaan järjenpäätelmiä, ei Raamatun sanaa. Kysy, jos on jotain epäselvää ?


      • Niko.
        Mohikaani_27 kirjoitti:

        * Jatkoa edelliseen:

        * * Matt.24: kertoo, että silloin Jeesus tulee näkyvästi, kaikessa suuressa loistossaan, Voittajana ja Voittamaan, ja jokinen kuolevainen näkee Hänen merkkinsä taivaalla, ja tuo merkki on takuuvarmasti RISTI, ja se loistaa silloin niin kirkkaana ja voimaa luoden, että silloin monet haluaa kuolla, mutta eivät voi, on vaan katseltava Jumalan Ristiä, jossa Hän kerran antoi henksensä maailman edestä. Kuka vaan uskoo nyt? Silloin se on myöhäistä,

        * Tällöin Jeesus tulee "Tuhannen tuhansine pyhineen", eli seurakuntansa kanssa. Hän perustaa tuhatvuotisen valtakunnan, ja se aika on nimeomaan Israelin kultaaikaa, sitä, mistä Jumala on kansalleen luvannut Aabrahamista alkaen. Kesti vaan noi 4 tuhatta vuotta, ennen kuin Israelin unelma totteutuu.

        * Mutta ennen kaikkea tätä Israelin unelmaa, tapahtuu seuraavaksi, Jeesuksen tulo seurakunnalleen, ja siitä kertoo 1Tess. 4:13-18. Että muistaisit. Samoin tätä todistaa 1Ko.15. 50-58. Mm:ssa. Raamattu kertoo kyllä tästä asiaoiden kulusta monissa muissakin yhteyksissä. Ukso siis Sanaan, uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun sanoo Jeesus. On kaikkein parasta uskoa Kirjoituksia, eikä ITSE päätellä kirjoituksista omia johtopäätelmiä, ne on ainostaan järjenpäätelmiä, ei Raamatun sanaa. Kysy, jos on jotain epäselvää ?

        Mohikaani, Jeesus tulee vielä vain kerran.
        Apt. 1:11 puhuu nimenomaan tästä ainokaisesta Herran paluusta.
        Oikein sanoit kirjoituksesi alussa Kristuksen morsiammesta, siihen todella kuuluvat kaikki jotka ovat Herrassa, niin juutalaiset uskovat kuin pakana.

        Apostolit ja alkuseurakunta ja niin koko kristikunta lähes 2000 vuotta on odottanut Herran tulevan takaisin vielä kerran ja nimenomaan tähän tulemuskeen toivonsa laittanut! Ikävä kyllä 1800 luvulta alkanut harha on sekoittanut monen näkemyksen tässä asiassa.

        Sinä puhut aivan oikein siinä, että Jeesus hakee jokaisen uskova pois. Näin todella on, mutta et samalla ymmärrä sitä, että Jeesus puhui JUURI OMILLE USKOVILLEEN, eli opetuslapsilleen matteuksen evankeliumin luvussa 24 kertoen lopunaijoista aina Herran tulemukseen asti.

        "Kun siis näette pyhään paikkaan pystytettynä turmion iljetyksen, josta profeetta Daniel on puhunut -- huomatkoon lukija tämän! -- silloin on kaikkien Juudeassa asuvien paettava vuorille. Sen, joka on katolla, ei pidä mennä hakemaan mitään tavaroita talostaan, eikä sen, joka on pellolla, pidä palata noutamaan viittaansa. Voi niitä, jotka noina päivinä ovat raskaana tai imettävät! Rukoilkaa, ettette joutuisi pakomatkalle talvisaikaan tai sapattina. Ahdinko on oleva niin suuri, ettei sellaista ole ollut maailman alusta tähän päivään asti eikä tule koskaan olemaan. Jos sitä aikaa ei lyhennettäisi, yksikään ihminen ei säästyisi. Mutta valittujen tähden se aika lyhennetään.
        "Jos joku silloin sanoo teille: 'Täällä on Messias', tai: 'Messias on tuolla', älkää uskoko. Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan. Tämän minä olen teille nyt ennalta ilmoittanut.

        "Jos siis teille sanotaan: 'Hän on tuolla autiomaassa', älkää lähtekö sinne, tai jos sanotaan: 'Hän on sisällä talossa', älkää uskoko sitä. Sillä niin kuin salama leimahtaa idässä ja valaisee taivaan länteen asti, niin on oleva Ihmisen Pojan tulo. Missä on raato, sinne kokoontuvat korppikotkat.
        "Mutta kohta noiden päivien ahdingon jälkeen aurinko pimenee eikä kuu anna valoaan. Tähdet putoavat taivaalta ja taivaiden voimat järkkyvät. Silloin taivaalle ilmestyy Ihmisen Pojan merkki. Kaikki maan sukukunnat puhkeavat valituksiin, kun näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan. Suuren torven soidessa hän lähettää enkelinsä neljälle ilmansuunnalle kokoamaan kaikkialta, maan kaikista ääristä ne, jotka hän on valinnut." ( Matteus 24 )

        Ja jos luet tarkasti, Jeesus kuvaa profetia profetialta aina tapahtumia siihen asti, että tapahtuu se mistä Ilmestyskirja kertonee valkoisen ratsastajan, eli Jeesuksen saapuessa.

        Mitä tulee Tessalonikalaiskirjeen kuvaukseen tempauksesta, siinä Paavali antaa vain lohdutuksen sanana heille nimeomaan koskien tätä yhtä ja ainoaa paluuta mitä koko seurakunta on alusta asti odottanut! Paavali paljastaa, että TÄMÄN PALUUN hetkellä tapahtuu suuria, eli jokainen uskova temmataan Häntä VASTAAN.

        Yhdessä he saapuvat sitten öljymäelle, jossa Jeesus käy oikeutta kansoja vastaan.

        Kysynkin sinulta, etkö koskaan ole ihmetellyt MIKSI Jeesus antoi tarkat profetiat SEURAAJILLEE, kertoen yksityiskohtaisesti mitä tapahtuman on ennenkuin tulee Herran päivä? Herran päivä on Jeesuksen tulemuksen päivä, se hetki kun Hän saapuu kirkkaudessaan valkoisella ratsulla ratsastaen ja VIIMEISEN Pasunan soidessa kuten tessalonikalaiskirje tempauksen yhteydessä kertoo.

        Matteus 24 on täysin johdonmukainen ja siihen luottaen koko alkuseurakunta on toivonsa laittanut. Herran paluuseen!
        Tätä odottivat niin Paavali, tessalonikalaiset kuin muutkin ja siitä he puhuvat ja opettavat puhuessaan Herran paluusta ja Herran päivästä.

        Miksi Jeesus siis seuraajiaan opetti ja kaikesta niin yksityiskohtaisesti varoitti jopa sanoen monen eksyvän ja joutuvan harhaan.

        Siksi, että seurakunta olisi valmis kun kaikki tämä tapahtuu ja kestäisi, muistaisi Hänen Sanansa!

        Nyt 1800-luvun oppi viekkaasti vie pois tämän ja moni ei ole valmis...
        Se on surullista...


      • Niko. kirjoitti:

        Mohikaani, Jeesus tulee vielä vain kerran.
        Apt. 1:11 puhuu nimenomaan tästä ainokaisesta Herran paluusta.
        Oikein sanoit kirjoituksesi alussa Kristuksen morsiammesta, siihen todella kuuluvat kaikki jotka ovat Herrassa, niin juutalaiset uskovat kuin pakana.

        Apostolit ja alkuseurakunta ja niin koko kristikunta lähes 2000 vuotta on odottanut Herran tulevan takaisin vielä kerran ja nimenomaan tähän tulemuskeen toivonsa laittanut! Ikävä kyllä 1800 luvulta alkanut harha on sekoittanut monen näkemyksen tässä asiassa.

        Sinä puhut aivan oikein siinä, että Jeesus hakee jokaisen uskova pois. Näin todella on, mutta et samalla ymmärrä sitä, että Jeesus puhui JUURI OMILLE USKOVILLEEN, eli opetuslapsilleen matteuksen evankeliumin luvussa 24 kertoen lopunaijoista aina Herran tulemukseen asti.

        "Kun siis näette pyhään paikkaan pystytettynä turmion iljetyksen, josta profeetta Daniel on puhunut -- huomatkoon lukija tämän! -- silloin on kaikkien Juudeassa asuvien paettava vuorille. Sen, joka on katolla, ei pidä mennä hakemaan mitään tavaroita talostaan, eikä sen, joka on pellolla, pidä palata noutamaan viittaansa. Voi niitä, jotka noina päivinä ovat raskaana tai imettävät! Rukoilkaa, ettette joutuisi pakomatkalle talvisaikaan tai sapattina. Ahdinko on oleva niin suuri, ettei sellaista ole ollut maailman alusta tähän päivään asti eikä tule koskaan olemaan. Jos sitä aikaa ei lyhennettäisi, yksikään ihminen ei säästyisi. Mutta valittujen tähden se aika lyhennetään.
        "Jos joku silloin sanoo teille: 'Täällä on Messias', tai: 'Messias on tuolla', älkää uskoko. Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan. Tämän minä olen teille nyt ennalta ilmoittanut.

        "Jos siis teille sanotaan: 'Hän on tuolla autiomaassa', älkää lähtekö sinne, tai jos sanotaan: 'Hän on sisällä talossa', älkää uskoko sitä. Sillä niin kuin salama leimahtaa idässä ja valaisee taivaan länteen asti, niin on oleva Ihmisen Pojan tulo. Missä on raato, sinne kokoontuvat korppikotkat.
        "Mutta kohta noiden päivien ahdingon jälkeen aurinko pimenee eikä kuu anna valoaan. Tähdet putoavat taivaalta ja taivaiden voimat järkkyvät. Silloin taivaalle ilmestyy Ihmisen Pojan merkki. Kaikki maan sukukunnat puhkeavat valituksiin, kun näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan. Suuren torven soidessa hän lähettää enkelinsä neljälle ilmansuunnalle kokoamaan kaikkialta, maan kaikista ääristä ne, jotka hän on valinnut." ( Matteus 24 )

        Ja jos luet tarkasti, Jeesus kuvaa profetia profetialta aina tapahtumia siihen asti, että tapahtuu se mistä Ilmestyskirja kertonee valkoisen ratsastajan, eli Jeesuksen saapuessa.

        Mitä tulee Tessalonikalaiskirjeen kuvaukseen tempauksesta, siinä Paavali antaa vain lohdutuksen sanana heille nimeomaan koskien tätä yhtä ja ainoaa paluuta mitä koko seurakunta on alusta asti odottanut! Paavali paljastaa, että TÄMÄN PALUUN hetkellä tapahtuu suuria, eli jokainen uskova temmataan Häntä VASTAAN.

        Yhdessä he saapuvat sitten öljymäelle, jossa Jeesus käy oikeutta kansoja vastaan.

        Kysynkin sinulta, etkö koskaan ole ihmetellyt MIKSI Jeesus antoi tarkat profetiat SEURAAJILLEE, kertoen yksityiskohtaisesti mitä tapahtuman on ennenkuin tulee Herran päivä? Herran päivä on Jeesuksen tulemuksen päivä, se hetki kun Hän saapuu kirkkaudessaan valkoisella ratsulla ratsastaen ja VIIMEISEN Pasunan soidessa kuten tessalonikalaiskirje tempauksen yhteydessä kertoo.

        Matteus 24 on täysin johdonmukainen ja siihen luottaen koko alkuseurakunta on toivonsa laittanut. Herran paluuseen!
        Tätä odottivat niin Paavali, tessalonikalaiset kuin muutkin ja siitä he puhuvat ja opettavat puhuessaan Herran paluusta ja Herran päivästä.

        Miksi Jeesus siis seuraajiaan opetti ja kaikesta niin yksityiskohtaisesti varoitti jopa sanoen monen eksyvän ja joutuvan harhaan.

        Siksi, että seurakunta olisi valmis kun kaikki tämä tapahtuu ja kestäisi, muistaisi Hänen Sanansa!

        Nyt 1800-luvun oppi viekkaasti vie pois tämän ja moni ei ole valmis...
        Se on surullista...

        * Etkö sinä ymmärrä lukemaasi, vai luetko ollenkaan ? Jeesus tulee esnin seurakunnalleen, ja sitten toistamiseen Israelille. Mikä oli kirjoituksessani sellaista, mitä et ymmärrä? Tuo ylipitkä selityksesi ei ole Raamatun mukaista, siksi se on harhaanjohtavaa valhetta. Mutta tässä onkin kyse antikristuksen hegestä, joka on sinun voimanasi, vaikka et ehkä sitä tiedosta, mutta kirjoittamasi harhaisuus sen paljastaa.


      • Niko.
        Mohikaani_27 kirjoitti:

        * Etkö sinä ymmärrä lukemaasi, vai luetko ollenkaan ? Jeesus tulee esnin seurakunnalleen, ja sitten toistamiseen Israelille. Mikä oli kirjoituksessani sellaista, mitä et ymmärrä? Tuo ylipitkä selityksesi ei ole Raamatun mukaista, siksi se on harhaanjohtavaa valhetta. Mutta tässä onkin kyse antikristuksen hegestä, joka on sinun voimanasi, vaikka et ehkä sitä tiedosta, mutta kirjoittamasi harhaisuus sen paljastaa.

        Jos näin olisi kuin edellä sanot, ei Jeesuksen koskaan olisi tarvinut vainojen ajan kestämisestä koskaan seuraajiaan varoittaa.

        Sinä itse kirjoituksessasi myönsit, että jokainen joka uskoo, temmataan ja nyt et silti huomaa sitä, miksi Jeesus nimenomaan uskovia seuraajiaan Matteuksen luvussa 24 tuloonsa ja vainojen kestämiseen valmisti.

        Minä en koskaan sanoisi veljeäni ja sisartani Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa antikristuksen hengen omaavaksi, niinkuin sinä edellä teit ja minusta pahasti sanoit.

        Herra sinulle Sanaansa valaiskoon ja Hän sinua siunatkoon!


      • 1234567...
        Mohikaani_27 kirjoitti:

        * Etkö sinä ymmärrä lukemaasi, vai luetko ollenkaan ? Jeesus tulee esnin seurakunnalleen, ja sitten toistamiseen Israelille. Mikä oli kirjoituksessani sellaista, mitä et ymmärrä? Tuo ylipitkä selityksesi ei ole Raamatun mukaista, siksi se on harhaanjohtavaa valhetta. Mutta tässä onkin kyse antikristuksen hegestä, joka on sinun voimanasi, vaikka et ehkä sitä tiedosta, mutta kirjoittamasi harhaisuus sen paljastaa.

        Mohikaani_27
        Jeesuksen toinen tuleminen on suuri ja julkinen kaikki silmät saavat nähdä Hänet niidenkin jotka Hänet lävistivät.
        Uskossa kuolleet herätetään heillä on kirkastettu ruumis, ja elossa olevat uskovat muutetaan ja heidät yhdessä temmataan ylös taivaaseen 1000 vuodeksi jonne Jeesus on mennyt valmistamaan heille sijaa. On vain tämä yksi uskovien ylöstempaus.

        Kaikki kaikkien kansojen jumalattomat saavat surmansa Hänen ilmestyksestään vuorten rotkotkaan ei heitä suojaa. 1000 vuotta jumalattomat ovat kuolleina ja paholainen sidottuna, ja maa on autio ja tyhjä.
        1000 vuoden jälkeen on kaikkien aikojen ja kaikkien kansojen jumalattomien herätys ja paholainenkin päästetään vankeudestaan. Paholainen villitsee heitä ja niin he nousevat yli-maan avaruuden ja piirittävät pyhien leirin, on viimeisen tuomion aika jumalattomille. Tuli lankeaa alas taivaasta ja kuluttaa heidät. Tämä on toinen kuolema tulijärvessä, eikä heistä jää juurta eikä oksaa.

        Luodaan uusi taivas ja uusi maa, jossa vanhurskaus asuu.

        Kaikki viimeiset vitsaukset, sodat, vainot ja vihat ovat ennen Jeesuksen toista tulemista.
        Viimeisin vaino ennen Jeesuksen toista tulemista tulee pedon ja pedon kumartajien taholta.

        Vielä muistutukseksi: Pedonmerkki on sunnuntai ja mikrosirut ovat hallintavälineitä.
        Jumalan merkki on sapatti 2.Moos.31:13.


      • harmagedon...
        Niko. kirjoitti:

        Jos näin olisi kuin edellä sanot, ei Jeesuksen koskaan olisi tarvinut vainojen ajan kestämisestä koskaan seuraajiaan varoittaa.

        Sinä itse kirjoituksessasi myönsit, että jokainen joka uskoo, temmataan ja nyt et silti huomaa sitä, miksi Jeesus nimenomaan uskovia seuraajiaan Matteuksen luvussa 24 tuloonsa ja vainojen kestämiseen valmisti.

        Minä en koskaan sanoisi veljeäni ja sisartani Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa antikristuksen hengen omaavaksi, niinkuin sinä edellä teit ja minusta pahasti sanoit.

        Herra sinulle Sanaansa valaiskoon ja Hän sinua siunatkoon!

        Kristityissä Raamattuun Jumalan sanana uskovissa piireissä on osin jakaannuttu kahteen pääleiriin kysymyksessä siitä, tapahtuuko Kristuksen toinen tuleminen ja seurakunnan ylöstempaaminen ennen suurta ahdistusta vai sen jälkeen. On myös tulkinta, jonka mukaan seurakunnan ylöstempaaminen tapahtuisi suuren ahdistuksen puolivälissä.

        Teologian tohtori Uuras Saarnivaara kirjoittaa kirjassaan "Harmagedon - ennen ja jälkeen" seuraavaa:

        "Toisen tulemisensa lähestymisen ja lopun merkeistä puhuessaan Jeesus sanoo:"oppikaa viikunapuusta vertaus: kun sen oksa jo on tuore ja lehdet puhkeavat, niin te tiedätte, että kesä on lähellä.
        Samoin te myös, kun näette tämän kaiken, tietäkää, että se on lähellä, oven edessä."(Matt.24:32). Tämä Jeesuksen sana on hiukan laajemmassa muodossa:" "Katsokaa viikunapuuta ja kaikkia puita" (Luuk.21:29).

        Jeesuksen sanat "muista puista" viittaavat siihen, että on olemassa toisiakin tapahtumasarjoja, jotka ovat merkkejä hänen tulemisensa lähestymisestä.

        Sellaisia ovat erityisesti "helakanpunaisen pedon" ja "suuren porton" eli "suuren Babylonin" yhteyteen kuuluvat tapahtumat sekä myös "tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu" (Matt.24:14).

        Jeesus sanoo Matt.24:34 (vrt. Luuk.21:32) "tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat". " Sana "tämä" viittaa välittömästi edellä sanottuun eli lopunajan tapahtumiin, joista hän oli juuri puhunut ! eli aikojen merkkeihin.
        Kristus ei voi tulla ennen kuin kaikki on täyttynyt. Raamatun lopunaikojen tapahtumia koskevien profetioiden täytyy toteutua ensin.

        Evankeliumin saarnaaminen todistukseksi kaikille kansoille on tämän aikakauden loppumisen ja Kristuksen tulemisen lähestymisen merkki.

        Kristuksen tuleminen ja seurakunnan ylöstempaaminen (ensimmäinen ylösnousemus, Ilm.20:6) tapahtuu suuren ahdistuksen ajan jälkeen, ennen tuhatvuotista valtakuntaa, jonka Kristus perustaa palatessaan maan päälle ylösnousseitten pyhiensä kanssa.

        Kristus palaa Karitsan häistä ylösnousseitten pyhiensä kanssa maan päälle hallisemaan tuhannen vuotta. Tuhatvuotisen valtakunnan aikana saa tana on sidottuna. Toinen ylösnousemus (jumalattomien ylösnousemus) tulee tapahtumaan vasta tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen (Ilm.20:11-15)."

        Tuhannen vuoden kuluttua saa tana päästetään irti vähäksi aikaa. Ja hän alkaa villitsemään eri kansoja kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka. Ja he nousevat ja piirittävät pyhien leirin ja sen rakastetun kaupungin. Mutta Raamattu kertoo "tuli lankeaa taivasta ja kuluttaa heidät" (Ilm.20:8,9).

        Seurakunta-ajan viimeisin vaihe on siis kristityille suuren ahdistuksen aikaa, ja se huipentuu Harmagedonin taisteluun. Sitten seuraa tuhatvuotinen valtakunta.

        jatkuu...


      • harmagedon...
        harmagedon... kirjoitti:

        Kristityissä Raamattuun Jumalan sanana uskovissa piireissä on osin jakaannuttu kahteen pääleiriin kysymyksessä siitä, tapahtuuko Kristuksen toinen tuleminen ja seurakunnan ylöstempaaminen ennen suurta ahdistusta vai sen jälkeen. On myös tulkinta, jonka mukaan seurakunnan ylöstempaaminen tapahtuisi suuren ahdistuksen puolivälissä.

        Teologian tohtori Uuras Saarnivaara kirjoittaa kirjassaan "Harmagedon - ennen ja jälkeen" seuraavaa:

        "Toisen tulemisensa lähestymisen ja lopun merkeistä puhuessaan Jeesus sanoo:"oppikaa viikunapuusta vertaus: kun sen oksa jo on tuore ja lehdet puhkeavat, niin te tiedätte, että kesä on lähellä.
        Samoin te myös, kun näette tämän kaiken, tietäkää, että se on lähellä, oven edessä."(Matt.24:32). Tämä Jeesuksen sana on hiukan laajemmassa muodossa:" "Katsokaa viikunapuuta ja kaikkia puita" (Luuk.21:29).

        Jeesuksen sanat "muista puista" viittaavat siihen, että on olemassa toisiakin tapahtumasarjoja, jotka ovat merkkejä hänen tulemisensa lähestymisestä.

        Sellaisia ovat erityisesti "helakanpunaisen pedon" ja "suuren porton" eli "suuren Babylonin" yhteyteen kuuluvat tapahtumat sekä myös "tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu" (Matt.24:14).

        Jeesus sanoo Matt.24:34 (vrt. Luuk.21:32) "tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat". " Sana "tämä" viittaa välittömästi edellä sanottuun eli lopunajan tapahtumiin, joista hän oli juuri puhunut ! eli aikojen merkkeihin.
        Kristus ei voi tulla ennen kuin kaikki on täyttynyt. Raamatun lopunaikojen tapahtumia koskevien profetioiden täytyy toteutua ensin.

        Evankeliumin saarnaaminen todistukseksi kaikille kansoille on tämän aikakauden loppumisen ja Kristuksen tulemisen lähestymisen merkki.

        Kristuksen tuleminen ja seurakunnan ylöstempaaminen (ensimmäinen ylösnousemus, Ilm.20:6) tapahtuu suuren ahdistuksen ajan jälkeen, ennen tuhatvuotista valtakuntaa, jonka Kristus perustaa palatessaan maan päälle ylösnousseitten pyhiensä kanssa.

        Kristus palaa Karitsan häistä ylösnousseitten pyhiensä kanssa maan päälle hallisemaan tuhannen vuotta. Tuhatvuotisen valtakunnan aikana saa tana on sidottuna. Toinen ylösnousemus (jumalattomien ylösnousemus) tulee tapahtumaan vasta tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen (Ilm.20:11-15)."

        Tuhannen vuoden kuluttua saa tana päästetään irti vähäksi aikaa. Ja hän alkaa villitsemään eri kansoja kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka. Ja he nousevat ja piirittävät pyhien leirin ja sen rakastetun kaupungin. Mutta Raamattu kertoo "tuli lankeaa taivasta ja kuluttaa heidät" (Ilm.20:8,9).

        Seurakunta-ajan viimeisin vaihe on siis kristityille suuren ahdistuksen aikaa, ja se huipentuu Harmagedonin taisteluun. Sitten seuraa tuhatvuotinen valtakunta.

        jatkuu...

        jatkuu...

        Tuhannen vuoden kuluttua saa tana päästetään irti vähäksi aikaa. Sitten vasta tulee se paljon puhuttu maailmanloppu, josta Pietari kirjoittaa: "Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.
        "Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat."

        Nykyinen taivas ja maa hävitetään (2 Piet.3:10-13), niin että alkuaineetkin hajoavat.
        Jumala luo uudet taivaat ja uuden maan, jonka päälle laskeutuu Uusi Jerusalem.(Ilm.21-22) "

        "Raamattu kertoo kahdesta ylösnousemuksesta. Elämän ylösnousemuksesta eli ensimmäisestä ylösnousemuksesta.
        - Se tapahtuu, kun Jeesus palaa maan päälle (Joh. 5:28-29; 1.Tess.4:13-18; Luuk. 17: 34-37; Ilm. 20:4-6; 1. Kor.15: 22-23).

        - Ja toisesta ylösnousemuksesta. Toinen ylösnousemus on tuomion ylösnousemus viimeiselle tuomiolle aikojen lopussa (Ilm. 20:12-13). Siinä ovat mukana kaikki ne, jotka eivät olleet ensimmäisessä ylösnousemuksessa. Ilmestyskirjan 20 luku kertoo toisen ylösnousemuksen tapahtuvan vasta tuhatvuotiskauden jälkeen.

        Ensimmäisessä ylösnousemuksessa Kristuksen toisen tulemisen ja Harmagedonin taistelun yhteydessä vain pyhät nousevat ylös. "Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennenkuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet" (Ilm.20:15). Tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen nousevat kuolleista kaikkien aikojen- myös tuhatvuotiskauden- jumalattomat, ja samoin nousevat ylös tuhatvuotiskautena kuolleet pyhät.

        Kaikki kansa, koko ihmiskunta Aadamin ajoista asti, kootaan silloin suuren valkoisen valtaistuimen eteen, jolla Kristus istuu Tuomarina. Pyhät, jotka ovat nousseet ensimmäisessä ylösnousemuksessa ja hallinneet Kristuksen kanssa tuhatvuotiskautena, ovat hekin joukossa, jotka ovat Tuomarin oikealla puolella. (Ilm. 20:11-15).

        Jeesus sanoo: Sillä Isä ei...tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomion Pojalle, että kaikki kunnioittaisivat Poikaa, niinkuin he kunnioittavat Isää...Ja hän on antanut hänelle kaiken vallan tuomita, koska hän on Ihmisen Poika.
        Älkää ihmetelkö tätä, sillä hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä ja tulevat esiin, ne, jotka ovat hyvää tehneet, elämän ylösnousemukseen, mutta ne, jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen (Joh.5:22-29).

        Kaikkien nouseminen "tuomion ylösnousemukseen" tapahtuu SAMALLA KERTAA, tuhatvuotiskauden jälkeen. Elämän ylösnousemukseen nouseminen tapahtuu kahdessa ryhmässä, joista ensimmäinen nousee "ensimmäisessä", eli "vanhurskasten" ylösnousemuksessa Kristuksen toisen tulemisen aikana ja toinen yleisessä ylösnousemuksessa tuhatvuotiskauden jälkeen. Näin kukin nousee ylös "vuorollaan" (1 Kor.15:23). Jeesus itse kuvaa viimeistä tuomiota (Matt.25:31-46).

        Koko ihmiskunta Aadamista ja Eevasta alkaen tuhatvuotisen valtakunnan loppuun asti on oleva suuren Tuomarin edessä viimeisellä tuomiolla.
        Ne, joilla on ollut osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa ja ovat viettäneet Karitsan häät ja hallinneet Kristuksen kanssa, eivät ole hänen edessään saadakseen heille määrättävän osan aivan kuin ensi kertaa, vaan sitä varten, että se VAHVISTETTAISIIN heille iäisesti koko ihmiskunnan läsnäollessa.
        Tuomio tapahtuu sen mukaan, onko henkilön nimi elämän kirjassa vai ei, ja sitten myös tekojen mukaan."


      • harmagedon...
        harmagedon... kirjoitti:

        jatkuu...

        Tuhannen vuoden kuluttua saa tana päästetään irti vähäksi aikaa. Sitten vasta tulee se paljon puhuttu maailmanloppu, josta Pietari kirjoittaa: "Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.
        "Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat."

        Nykyinen taivas ja maa hävitetään (2 Piet.3:10-13), niin että alkuaineetkin hajoavat.
        Jumala luo uudet taivaat ja uuden maan, jonka päälle laskeutuu Uusi Jerusalem.(Ilm.21-22) "

        "Raamattu kertoo kahdesta ylösnousemuksesta. Elämän ylösnousemuksesta eli ensimmäisestä ylösnousemuksesta.
        - Se tapahtuu, kun Jeesus palaa maan päälle (Joh. 5:28-29; 1.Tess.4:13-18; Luuk. 17: 34-37; Ilm. 20:4-6; 1. Kor.15: 22-23).

        - Ja toisesta ylösnousemuksesta. Toinen ylösnousemus on tuomion ylösnousemus viimeiselle tuomiolle aikojen lopussa (Ilm. 20:12-13). Siinä ovat mukana kaikki ne, jotka eivät olleet ensimmäisessä ylösnousemuksessa. Ilmestyskirjan 20 luku kertoo toisen ylösnousemuksen tapahtuvan vasta tuhatvuotiskauden jälkeen.

        Ensimmäisessä ylösnousemuksessa Kristuksen toisen tulemisen ja Harmagedonin taistelun yhteydessä vain pyhät nousevat ylös. "Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennenkuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet" (Ilm.20:15). Tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen nousevat kuolleista kaikkien aikojen- myös tuhatvuotiskauden- jumalattomat, ja samoin nousevat ylös tuhatvuotiskautena kuolleet pyhät.

        Kaikki kansa, koko ihmiskunta Aadamin ajoista asti, kootaan silloin suuren valkoisen valtaistuimen eteen, jolla Kristus istuu Tuomarina. Pyhät, jotka ovat nousseet ensimmäisessä ylösnousemuksessa ja hallinneet Kristuksen kanssa tuhatvuotiskautena, ovat hekin joukossa, jotka ovat Tuomarin oikealla puolella. (Ilm. 20:11-15).

        Jeesus sanoo: Sillä Isä ei...tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomion Pojalle, että kaikki kunnioittaisivat Poikaa, niinkuin he kunnioittavat Isää...Ja hän on antanut hänelle kaiken vallan tuomita, koska hän on Ihmisen Poika.
        Älkää ihmetelkö tätä, sillä hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä ja tulevat esiin, ne, jotka ovat hyvää tehneet, elämän ylösnousemukseen, mutta ne, jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen (Joh.5:22-29).

        Kaikkien nouseminen "tuomion ylösnousemukseen" tapahtuu SAMALLA KERTAA, tuhatvuotiskauden jälkeen. Elämän ylösnousemukseen nouseminen tapahtuu kahdessa ryhmässä, joista ensimmäinen nousee "ensimmäisessä", eli "vanhurskasten" ylösnousemuksessa Kristuksen toisen tulemisen aikana ja toinen yleisessä ylösnousemuksessa tuhatvuotiskauden jälkeen. Näin kukin nousee ylös "vuorollaan" (1 Kor.15:23). Jeesus itse kuvaa viimeistä tuomiota (Matt.25:31-46).

        Koko ihmiskunta Aadamista ja Eevasta alkaen tuhatvuotisen valtakunnan loppuun asti on oleva suuren Tuomarin edessä viimeisellä tuomiolla.
        Ne, joilla on ollut osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa ja ovat viettäneet Karitsan häät ja hallinneet Kristuksen kanssa, eivät ole hänen edessään saadakseen heille määrättävän osan aivan kuin ensi kertaa, vaan sitä varten, että se VAHVISTETTAISIIN heille iäisesti koko ihmiskunnan läsnäollessa.
        Tuomio tapahtuu sen mukaan, onko henkilön nimi elämän kirjassa vai ei, ja sitten myös tekojen mukaan."

        Raamatullisesti oikeampi lienee vanha kristillinen tulkinta, että Kristuksen tuleminen ja seurakunnan ylöstempaaminen (ensimmäinen ylösnousemus, Ilm.20:6) tapahtuu suuren ahdistuksen ajan JÄLKEEN, ennen tuhatvuotista valtakuntaa, jonka Kristus perustaa palatessaan maan päälle ylösnousseitten pyhiensä kanssa.


      • harmagedon...
        harmagedon... kirjoitti:

        Raamatullisesti oikeampi lienee vanha kristillinen tulkinta, että Kristuksen tuleminen ja seurakunnan ylöstempaaminen (ensimmäinen ylösnousemus, Ilm.20:6) tapahtuu suuren ahdistuksen ajan JÄLKEEN, ennen tuhatvuotista valtakuntaa, jonka Kristus perustaa palatessaan maan päälle ylösnousseitten pyhiensä kanssa.

        Vielä lyhyt lisäys edelliseen viestiin, siis tätä mieltä on myös Uuras Saarnivaara, joka kirjassaan "Harmagedon - ennen ja jälkeen", antoi perustelut varsin kattavasti ko näkemykselle, ja kertoi myös syyt muille näkemyksille. Kirjan mukaan laajalle levinnyt väärä oppi tempauksesta ennen ahdistuksen aikaa juontuu "profetiasta" 1800-luvulla.

        Olit Niko siis jälleen oikeassa minunkin mielestäni :)


      • Niko.
        harmagedon... kirjoitti:

        Vielä lyhyt lisäys edelliseen viestiin, siis tätä mieltä on myös Uuras Saarnivaara, joka kirjassaan "Harmagedon - ennen ja jälkeen", antoi perustelut varsin kattavasti ko näkemykselle, ja kertoi myös syyt muille näkemyksille. Kirjan mukaan laajalle levinnyt väärä oppi tempauksesta ennen ahdistuksen aikaa juontuu "profetiasta" 1800-luvulla.

        Olit Niko siis jälleen oikeassa minunkin mielestäni :)

        Kiitos kirjoituksestasi.
        Olen tässä hyvin paljon samaa mieltä mitä Uuras Saarnivaarakin oli.

        Olkaamme kaikki veljet ja sisaret Herrassa valmiita kun tämä aika koittaa ja muistakaa Herran Jeesuksen Sanat siitä mitä tuleman on, jotta muistaisimme kaiken mitä Hän on neuvonut, nostaisimme päämme ja pitäisimme uskomme loppuun saakka!


      • 1234567...
        harmagedon... kirjoitti:

        Kristityissä Raamattuun Jumalan sanana uskovissa piireissä on osin jakaannuttu kahteen pääleiriin kysymyksessä siitä, tapahtuuko Kristuksen toinen tuleminen ja seurakunnan ylöstempaaminen ennen suurta ahdistusta vai sen jälkeen. On myös tulkinta, jonka mukaan seurakunnan ylöstempaaminen tapahtuisi suuren ahdistuksen puolivälissä.

        Teologian tohtori Uuras Saarnivaara kirjoittaa kirjassaan "Harmagedon - ennen ja jälkeen" seuraavaa:

        "Toisen tulemisensa lähestymisen ja lopun merkeistä puhuessaan Jeesus sanoo:"oppikaa viikunapuusta vertaus: kun sen oksa jo on tuore ja lehdet puhkeavat, niin te tiedätte, että kesä on lähellä.
        Samoin te myös, kun näette tämän kaiken, tietäkää, että se on lähellä, oven edessä."(Matt.24:32). Tämä Jeesuksen sana on hiukan laajemmassa muodossa:" "Katsokaa viikunapuuta ja kaikkia puita" (Luuk.21:29).

        Jeesuksen sanat "muista puista" viittaavat siihen, että on olemassa toisiakin tapahtumasarjoja, jotka ovat merkkejä hänen tulemisensa lähestymisestä.

        Sellaisia ovat erityisesti "helakanpunaisen pedon" ja "suuren porton" eli "suuren Babylonin" yhteyteen kuuluvat tapahtumat sekä myös "tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu" (Matt.24:14).

        Jeesus sanoo Matt.24:34 (vrt. Luuk.21:32) "tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat". " Sana "tämä" viittaa välittömästi edellä sanottuun eli lopunajan tapahtumiin, joista hän oli juuri puhunut ! eli aikojen merkkeihin.
        Kristus ei voi tulla ennen kuin kaikki on täyttynyt. Raamatun lopunaikojen tapahtumia koskevien profetioiden täytyy toteutua ensin.

        Evankeliumin saarnaaminen todistukseksi kaikille kansoille on tämän aikakauden loppumisen ja Kristuksen tulemisen lähestymisen merkki.

        Kristuksen tuleminen ja seurakunnan ylöstempaaminen (ensimmäinen ylösnousemus, Ilm.20:6) tapahtuu suuren ahdistuksen ajan jälkeen, ennen tuhatvuotista valtakuntaa, jonka Kristus perustaa palatessaan maan päälle ylösnousseitten pyhiensä kanssa.

        Kristus palaa Karitsan häistä ylösnousseitten pyhiensä kanssa maan päälle hallisemaan tuhannen vuotta. Tuhatvuotisen valtakunnan aikana saa tana on sidottuna. Toinen ylösnousemus (jumalattomien ylösnousemus) tulee tapahtumaan vasta tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen (Ilm.20:11-15)."

        Tuhannen vuoden kuluttua saa tana päästetään irti vähäksi aikaa. Ja hän alkaa villitsemään eri kansoja kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka. Ja he nousevat ja piirittävät pyhien leirin ja sen rakastetun kaupungin. Mutta Raamattu kertoo "tuli lankeaa taivasta ja kuluttaa heidät" (Ilm.20:8,9).

        Seurakunta-ajan viimeisin vaihe on siis kristityille suuren ahdistuksen aikaa, ja se huipentuu Harmagedonin taisteluun. Sitten seuraa tuhatvuotinen valtakunta.

        jatkuu...

        1000 vuotta uskovat ovat taivaassa, jonne Jeesus on mennyt valmistamaan heille sijaa.


      • totuus asiassa
        Mohikaani_27 kirjoitti:

        * Etkö sinä ymmärrä lukemaasi, vai luetko ollenkaan ? Jeesus tulee esnin seurakunnalleen, ja sitten toistamiseen Israelille. Mikä oli kirjoituksessani sellaista, mitä et ymmärrä? Tuo ylipitkä selityksesi ei ole Raamatun mukaista, siksi se on harhaanjohtavaa valhetta. Mutta tässä onkin kyse antikristuksen hegestä, joka on sinun voimanasi, vaikka et ehkä sitä tiedosta, mutta kirjoittamasi harhaisuus sen paljastaa.

        Mohikaani on metsässä, kertoo benedi..tässä Jeesuksen tulemus asiassa!

        Jeesus tulee vain kerran, hakemaan omansa. Kristuksessa kuolleet herätetään ensin.." Onhan Daavidikin hauta keskuudessamme"...sitten ne, jotka ovat elossa Herran tullessa, yhdessä näiden haudasta heränneiden kanssa... kaikki Herraa vastaan.

        Pelastetut menevät taivaaseen " Minä menen valmistamaan teille sijaa, että tekin olisitte siellä missä minä olen" Jeesus

        Maapallolle ei jää ketään.. ainoastaan lusifer joukkoineen.. vangeuteen!!

        Maa on 1000 vuotta pimeä ja autio planeetta...jossa kaikki maan kaupungit ovat sortuneet, Herran hänen vihansa hehkun edessä! Jeremia 4: 23, 25, 27


      • onko.muita.tekemisiä
        totuus asiassa kirjoitti:

        Mohikaani on metsässä, kertoo benedi..tässä Jeesuksen tulemus asiassa!

        Jeesus tulee vain kerran, hakemaan omansa. Kristuksessa kuolleet herätetään ensin.." Onhan Daavidikin hauta keskuudessamme"...sitten ne, jotka ovat elossa Herran tullessa, yhdessä näiden haudasta heränneiden kanssa... kaikki Herraa vastaan.

        Pelastetut menevät taivaaseen " Minä menen valmistamaan teille sijaa, että tekin olisitte siellä missä minä olen" Jeesus

        Maapallolle ei jää ketään.. ainoastaan lusifer joukkoineen.. vangeuteen!!

        Maa on 1000 vuotta pimeä ja autio planeetta...jossa kaikki maan kaupungit ovat sortuneet, Herran hänen vihansa hehkun edessä! Jeremia 4: 23, 25, 27

        Benedi kirjoittele edelleenkin.


    • Matt. 10:23
      Ja kun teitä vainotaan yhdessä kaupungissa, paetkaa toiseen; sillä totisesti minä sanon teille: te ette ehdi loppuun käydä Israelin kaupunkeja, ennenkuin Ihmisen Poika tulee.

      • * Lappix, tuossa ei ole mitään epäolennaista, sinä vaan et ymmärrä. Tämä, minkä Jeesus sanoi, Hän sanoi sen Juutalaislle, ja tarkoitti tietenkin aikaa, jolloin nämä kaikki alkvat tapahtua, sitä sukupolvea, joka silloin elää maanpäällä, ja luunpa, että me kaikki saamme ola tämän ajan todistajina. Kun Jeesus tulee, ja vie seurakuntansa taivaaseen. Alkaa tapahtua antikristuksen toimseta kauheita, varsinkin Israelin kohdalla, silloin heille koittaa ahdistuksen aika, jollaista ei ole ksokaan ollut, eikä koskaan enää tule.

        * Myös koko maailma saa tuta tämän antikristuksen aiheuttaman ahdistuksen moninaisessa kansoihin kohdistuvissa ankarissa sodissa ja tuhoisissa hyökkäyksissä. Näin Raamattu opettaa ja kertoo, ja sitä meidän tulsisi uskoa, eikä jantata turhista, Raamattu ei voi raueta tyhjiin , sanoo kaikkeuden Herra Jeesus, häntä pitää totella ja uskoa. Nyt Hän on Pelastaja ja Armahtaja ja Vapahtaja ja rakastaa jokiasta ihmistä kuolemaansa asti, sen Hän osoitti astuessaan ristin puulle vapaaehtoisesti miedän tähtemme !


    • 18+19=37

      "Kirjoitukseni koskee klassisen tempaus "opin" apologeettista tarkastelua, toisin sanoen puolustamista.
      Kristukunnassa on paljolti noussut viimeaikoina esille oppi, jonka mukaan uskovien tempaus tapahtuisi salassa, ja ennen Kristuksen tulemusta. Kyseisen opin mukaan kristityt temmataan Herraa vastaan salassa ja tästä alkaisi Karitsan häät, eli 7 vuoden jakso jolloin maanpäällä vallitsisi ilmestyskirjan mainitseman "vihan aika".
      Vasta vihan ajan jälkeen tulisi Herra lopullisesti takaisin maanpäälle."

      Kristikunnassa ei tällaista oppia ole, ei julkista eikä salaista.

      Tämä on yksinomaan vapaidensuuntien, lähinnä helluntailaisten ja heitä lähellä olevien lahkojen aivan omaa oppia.

      Kristilliset kirkot eivät tällaisia oppeja tunnusta, vaan tuomitsevat ne harhoina.

      • suuri ja julkinen

        Joopa joo ei ole mitään salaista ja piiloteltavaa, sillä Jumala on suoraselkäinen ja rehellinen.

        Jeesuksen takaisintulon kyllä tietää Isä yksin, mutta se ei ole salainen tulemus vaan julkinen.


    • Helluntailaiset ovat kehitelleet oman opin ja teorian, joten se on heidän oma käsityksensä.

    • Ensinnäkin käsite, "Herranpäivä" , ei tarkoita tempausta.

      Tempaus ja Herran päivä ovat kaksi täysin eri asiaa.

      Laittomuuden ihminen ja antikristus nousevat valtaan, vasta kun pidättävä tekijä, SEURAKUNTA, on ylöstemmattu.

      Herran päivä on se suuri, pelottava ja hirmuinen. Kuka sen kestää. Silloin kaikki jumalaton hävitetään maan päältä.

      Se on tuomion julistamisen aika.

      Tempauksen ja Herran päivän välissä on suuren ahdistuksen, jaakobin ahdistuksen aika, jonka kesto siis seitsemän vuotta.

      Vielä sinäkin aikana pelastuu jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä. Nämä tosin tulevat kärsimään marttyyrikuoleman.

      • 100% harhaa

        vonbulke. . Jätä jo moinen harhaoppi taaksesi, koska kirjoitat pelkkää harhaa.


      • Niko.

        Herran päivä nimenomaan on Herran toisen tulemuksen päivä. Senpä vuoksi tempaus ei voi tapahtua ennen vihanaikaa sillä MYÖS tempaus tapahtuu tuona samaisena Herran päivänä vainonajan lopulla, profetioiden täytyttyä.


      • Niko. kirjoitti:

        Herran päivä nimenomaan on Herran toisen tulemuksen päivä. Senpä vuoksi tempaus ei voi tapahtua ennen vihanaikaa sillä MYÖS tempaus tapahtuu tuona samaisena Herran päivänä vainonajan lopulla, profetioiden täytyttyä.

        * Usko nyt Niko, olet täysin pois totuudesta, et ymmärrä alkuunkan, siksi sinun ei pitäisi tälläisestä "vaikeasta", nimenomaan sinulle, kirjoittaa ollenkaan. Eksytät näillä monisanaisilla litanioillasi, jotka ei johda muuta kuin syvemmälle pimeyteen, hengellisessä mielessä!


      • >>>Laittomuuden ihminen ja antikristus nousevat valtaan, vasta kun pidättävä tekijä, SEURAKUNTA, on ylöstemmattu.


    • Olipa juttu niin tai näin, höhlää se on. Alusta loppuun saakka tyhjällä spekulointia ja jota on jatkunut liki pari tuhatta vuotta.

      Onneksi mooseksenuskovaiset eivät ole lähteneet kyytiin.

      • 27

        Helluntailaisuudessa eivät harhaopit lopu, valitettavasti.
        Onko suora plagioiminen kiellettyä ilman asianomistajien lupaa? Tarkoitan tätä Nikon aloitusta.


    • Antaa nyt niiden touhuta, koska keksityt teoriat ovat hellareitten totuutta.

      • muista.kirjoitella

        Hyvin sanottu lappix !


    • Jumalan Sanan tutkimisessa perusasia on ymmärtää tämä kolmijako:

      - Israel
      - Pakanat
      - Seurakunta

      On siis katsottava tarkoin,
      mitä ryhmää näistä mikin kohta Raamatussa tarkoittaa.

      • Niko.

        Kyllä vain ja tästä kaikesta opettaa myös Paavali roomalaiskirjeessään.

        Aabrahamille annettu liitto on edelleen voimassa ja Jumala ei omaa kansaansa hylkää, vaikka Hänen kansansa ei Hänen tahdossaan kulkisi.
        Ilmestyskirjasta saamme lukea, että se profetia minkä Herra Sakarjan kautta antoi on täyttyvä kerran ja silloin Jaakobin sydämiin vuodatetaan armon Henki, silloin he uskovat. Sillon koko Israel pelastuu ja tämän merkityksen Paavali käy läpi roomalaiskirjeessään.

        Tämä kaikki on tapahtuva aikojen lopulla, ennen Herran tulemusta jolloin niin pakanoiden kuin juutalaistenkin "kohtalot" kohtaavat ja tämä kohtaaminen tapahtuu lopulta Herrassa Jeesuksessa. Tässä tarkoitan vain sitä "valittua" joukkoa, heitä joiden sydämiin armon Henki on vuodatettu, heitä jotka uskovat.

        Näin ollen, tämän yhden jalon öljypuun muodostaa suuri joukko ja tämän ruumiin pää on Kristus. Tässä yhdessä ruumiissa ei ole juutalaista, ei kreikkalaista, vaan jokainen on yhtä, henkilöön katsomatta, Kristuksessa;

        "Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa." ( Galatalaisille )

        Tämän suuren joukon, Kristuksen morsiammen Herra on tuleva kerran loistossansa pelastamaan ja hakemaan tykönsä!


      • Niko. kirjoitti:

        Kyllä vain ja tästä kaikesta opettaa myös Paavali roomalaiskirjeessään.

        Aabrahamille annettu liitto on edelleen voimassa ja Jumala ei omaa kansaansa hylkää, vaikka Hänen kansansa ei Hänen tahdossaan kulkisi.
        Ilmestyskirjasta saamme lukea, että se profetia minkä Herra Sakarjan kautta antoi on täyttyvä kerran ja silloin Jaakobin sydämiin vuodatetaan armon Henki, silloin he uskovat. Sillon koko Israel pelastuu ja tämän merkityksen Paavali käy läpi roomalaiskirjeessään.

        Tämä kaikki on tapahtuva aikojen lopulla, ennen Herran tulemusta jolloin niin pakanoiden kuin juutalaistenkin "kohtalot" kohtaavat ja tämä kohtaaminen tapahtuu lopulta Herrassa Jeesuksessa. Tässä tarkoitan vain sitä "valittua" joukkoa, heitä joiden sydämiin armon Henki on vuodatettu, heitä jotka uskovat.

        Näin ollen, tämän yhden jalon öljypuun muodostaa suuri joukko ja tämän ruumiin pää on Kristus. Tässä yhdessä ruumiissa ei ole juutalaista, ei kreikkalaista, vaan jokainen on yhtä, henkilöön katsomatta, Kristuksessa;

        "Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa." ( Galatalaisille )

        Tämän suuren joukon, Kristuksen morsiammen Herra on tuleva kerran loistossansa pelastamaan ja hakemaan tykönsä!

        Otit esille käsitteen "Kristuksen morsian".

        Mistä joukosta on kysymys:

        a) Israel
        b) Pakanat
        c) Seurakunta (uloskutsutut)


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Otit esille käsitteen "Kristuksen morsian".

        Mistä joukosta on kysymys:

        a) Israel
        b) Pakanat
        c) Seurakunta (uloskutsutut)

        Sen edellä toin jo selvästi esille ja galatalaiskirjeettä lainaten.
        Jokainen joka on Herrassa, syntynyt ylhäältä uudeksi.


      • Niko. kirjoitti:

        Sen edellä toin jo selvästi esille ja galatalaiskirjeettä lainaten.
        Jokainen joka on Herrassa, syntynyt ylhäältä uudeksi.

        Luultavasti ajattelemme samalla tavalla seurakunnasta
        Kristuksen morsiamena, että se muodostuu
        niin juutalaisista kuin kreikkalaisistakin.
        Siis kohderyhmistä a ja b uloskutsutuista.

        Mutta ymmärrätkö esimerkiksi niin,
        että Israelille annetut lupaukset koskevat seurakuntaa.
        Mitä mieltä olet korvausteologiasta?


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Luultavasti ajattelemme samalla tavalla seurakunnasta
        Kristuksen morsiamena, että se muodostuu
        niin juutalaisista kuin kreikkalaisistakin.
        Siis kohderyhmistä a ja b uloskutsutuista.

        Mutta ymmärrätkö esimerkiksi niin,
        että Israelille annetut lupaukset koskevat seurakuntaa.
        Mitä mieltä olet korvausteologiasta?

        Lue vastaukseni mohikaanille ketjussa hieman ylempää.


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Luultavasti ajattelemme samalla tavalla seurakunnasta
        Kristuksen morsiamena, että se muodostuu
        niin juutalaisista kuin kreikkalaisistakin.
        Siis kohderyhmistä a ja b uloskutsutuista.

        Mutta ymmärrätkö esimerkiksi niin,
        että Israelille annetut lupaukset koskevat seurakuntaa.
        Mitä mieltä olet korvausteologiasta?

        kalamis kirjoitti: "Mitä mieltä olet korvausteologiasta?"

        Se on harhaa ja sen Paavali roomalaiskirjeen 8-9 ja10 luvussa teki varsin selväksi.


      • Niko.
        Niko. kirjoitti:

        kalamis kirjoitti: "Mitä mieltä olet korvausteologiasta?"

        Se on harhaa ja sen Paavali roomalaiskirjeen 8-9 ja10 luvussa teki varsin selväksi.

        pahoittelen kirjoitusvirheestä kalamos.


      • Niko. kirjoitti:

        Lue vastaukseni mohikaanille ketjussa hieman ylempää.

        Kun Jeesus tuli aasilla ratsastaen Jerusalemiin,
        niin oli toteutumassa eräs nimenomaan Israelille annettu lupaus.

        Mutta tuon lupauksen toteutuminen jäi kesken.
        Hänen omansa eivät ottaneet Häntä vastaan.
        Mutta kun he sen kerran tekevät,
        niin tuo Israelille annettu lupaus täyttyy.


      • Niko. kirjoitti:

        kalamis kirjoitti: "Mitä mieltä olet korvausteologiasta?"

        Se on harhaa ja sen Paavali roomalaiskirjeen 8-9 ja10 luvussa teki varsin selväksi.

        Eli silloin olemme tilanteessa,
        jolloin meidän on ymmärrettävä,
        tai Paavalin ilmaisua käyttäen
        jaettava/ositeltava Jumalan Sana oikein.

        Varsinkin profeetalliset ilmoitukset.
        Eli ymmärrettävä, milloin puhutaan Israelille,
        milloin seurakunnalle, milloin pakanoiden kohtalosta.

        Matt 24 on kokonaan vastausta siihen opetuslasten kysymykseen,
        joka koski vain Israelille annetun lupauksen täyttymistä.


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Eli silloin olemme tilanteessa,
        jolloin meidän on ymmärrettävä,
        tai Paavalin ilmaisua käyttäen
        jaettava/ositeltava Jumalan Sana oikein.

        Varsinkin profeetalliset ilmoitukset.
        Eli ymmärrettävä, milloin puhutaan Israelille,
        milloin seurakunnalle, milloin pakanoiden kohtalosta.

        Matt 24 on kokonaan vastausta siihen opetuslasten kysymykseen,
        joka koski vain Israelille annetun lupauksen täyttymistä.

        Olen samaa mieltä, että Matteus 24 puhuu annetun lupauksen täyttymisestä.
        Jakeessa 32 kokoamisessa on kyse jokaisen Kristuksen oman "keräämistä, ottamista ja poistamista". Paavali opetti tessalonikalaisille, että tämä on tapahtuma tempaamalla, hetkessä, silmänräpäyksessä ja samalla saamme uuden ruumiin.

        Tässä samassa tapahtumassa nivoutuvat päällekäin niin Israelin kansalle annetun lupauksen täyttyminen, kuin koko sielujen pelastumisen huipennus, sillä kyseessä on elonkorjuun hetki.

        Jeesus ei ole tuleva takaisin, ennen kuin Jaakob sanoo; "siunattu olkoon Hän joka tulee Herran nimessä" ja tämä on tapahtuva Jaakobille "aikojen" lopulla.
        Kirjoitin sanan "aikojen" hipsuihin, sillä kyse on pikemminkin aikakaudesta.
        Kristuksen tulemuksen jälkeen alkaa 1000 vuoden valtakunnan aika, mutta sitä en käsittele tässä sen syvällisemmin.

        Tämä Jaakobin kääntymys on tapahtuva aivan kuten Sakarjan kirjan profetiassa kerrotaan. Se on myös merkkinä jokaiselle uskovalle siitä, että Herran päivä on lähellä.

        Mohikaani ketjun eräässä kommentissaan viittasi Sanan olevan usein kuin "sipulin kerrokset" ja olen siitä aivan samaa mieltä. Myös Matteus 24 antaa hyvin samankaltaista ilmoitusta. Tässä on kyse sekä Israelille annetun lupauksen täyttymisestä, kuin myös suuremmassa mittakaavassa siitä, että silloin Kristuksen morsian temmataan, pelastuu, kootaan Häntä vastaan!

        Kalamos, olen ymmärtänyt, että uskot niin, että Jeesus tulee ensin pilviin hakemaan Hänen omansa s.o uskovat. Näin ollen maanpäälle jäisi vain ei uskovia. Tilanne olisi myös tällainen aina siihen saakka kunnes Jaakobin sydämiin vuodatetaan armon Henkin aivan hetkeä ennen Herran tulemusta.
        Näin olen sinun ymmärtänyt uskovan, korjane toki jos olen ymmärtänyt väärin.

        Nyt Herran varsinaisen tulemuksen hetkellä, vainonajan jälkeen, Hän kokoaisi tämän "uskovan Jaakobin jäännöksen" myös osaksi pyhiänsä.

        Kuinka siis näet perusteita sille, että Jeesus nimenomaan Matteuksen luvussa 24 opetti uskovia seuraajiaan, omia opetuslapsiaan tarkkaamaan aikoja, hetkiä ja pysymään valveilla, jotta eivät eksyisi kun kaikki nämä tapahtuu?
        Kuka on näitä merkkejä seuraamassa, kuka on askeliaan tarkkaamassa jos Kristuksen omat temmataan ennen näitä tapahtumia jo pois?
        Jaakob joka ei usko?
        Samoin Johanneksen ilmestys kertoo nimenomaan siitä, että vainojen aikana pyhät ovat edelleen maanpäällä, mutta Herra on heidät varjeleva. Heissä on sinetti. Heitä nimenomaan varoitetaan mm. ottamasta pedon merkkiä.

        Kuinka näet, että tässäkin, kuten heissä joihin Jeesus varoituksensa ja opetuksensa kohdentaa Matteuksen luvussq 24 voisi tarkoittaa ketään muuta kuin joukkoa ihmisiä, jotka uskovat, ovat Herrassa, ovat uudestisyntyneitä?
        Jaakob kokee tämän vasta kun se profetia täyttyy mistä Sakarja puhui.

        Vaikka Jeesus puhuu ja Raamattu opettaa rinnakain näiden kahden suuren joukon "kohtaloista", Jaakob, että pakanat, niin Sana ei tee erotteluja heissä jotka pyhiä ovat, ei erottelua siinä kenet ja millä perustein pelastetaan, temmataan kutsutaan ylös kunniaan.

        Me näemme aivan kuin kahden polun lähestyvän historiassa toisiaan kunnes aivan Kristuksen tulemuksen hetkessä ne nivoutuvat yhteen, yhdeksi poluksi ja näin yhdeksi ruumiiksi Kristuksessa.


      • Niko. kirjoitti:

        Olen samaa mieltä, että Matteus 24 puhuu annetun lupauksen täyttymisestä.
        Jakeessa 32 kokoamisessa on kyse jokaisen Kristuksen oman "keräämistä, ottamista ja poistamista". Paavali opetti tessalonikalaisille, että tämä on tapahtuma tempaamalla, hetkessä, silmänräpäyksessä ja samalla saamme uuden ruumiin.

        Tässä samassa tapahtumassa nivoutuvat päällekäin niin Israelin kansalle annetun lupauksen täyttyminen, kuin koko sielujen pelastumisen huipennus, sillä kyseessä on elonkorjuun hetki.

        Jeesus ei ole tuleva takaisin, ennen kuin Jaakob sanoo; "siunattu olkoon Hän joka tulee Herran nimessä" ja tämä on tapahtuva Jaakobille "aikojen" lopulla.
        Kirjoitin sanan "aikojen" hipsuihin, sillä kyse on pikemminkin aikakaudesta.
        Kristuksen tulemuksen jälkeen alkaa 1000 vuoden valtakunnan aika, mutta sitä en käsittele tässä sen syvällisemmin.

        Tämä Jaakobin kääntymys on tapahtuva aivan kuten Sakarjan kirjan profetiassa kerrotaan. Se on myös merkkinä jokaiselle uskovalle siitä, että Herran päivä on lähellä.

        Mohikaani ketjun eräässä kommentissaan viittasi Sanan olevan usein kuin "sipulin kerrokset" ja olen siitä aivan samaa mieltä. Myös Matteus 24 antaa hyvin samankaltaista ilmoitusta. Tässä on kyse sekä Israelille annetun lupauksen täyttymisestä, kuin myös suuremmassa mittakaavassa siitä, että silloin Kristuksen morsian temmataan, pelastuu, kootaan Häntä vastaan!

        Kalamos, olen ymmärtänyt, että uskot niin, että Jeesus tulee ensin pilviin hakemaan Hänen omansa s.o uskovat. Näin ollen maanpäälle jäisi vain ei uskovia. Tilanne olisi myös tällainen aina siihen saakka kunnes Jaakobin sydämiin vuodatetaan armon Henkin aivan hetkeä ennen Herran tulemusta.
        Näin olen sinun ymmärtänyt uskovan, korjane toki jos olen ymmärtänyt väärin.

        Nyt Herran varsinaisen tulemuksen hetkellä, vainonajan jälkeen, Hän kokoaisi tämän "uskovan Jaakobin jäännöksen" myös osaksi pyhiänsä.

        Kuinka siis näet perusteita sille, että Jeesus nimenomaan Matteuksen luvussa 24 opetti uskovia seuraajiaan, omia opetuslapsiaan tarkkaamaan aikoja, hetkiä ja pysymään valveilla, jotta eivät eksyisi kun kaikki nämä tapahtuu?
        Kuka on näitä merkkejä seuraamassa, kuka on askeliaan tarkkaamassa jos Kristuksen omat temmataan ennen näitä tapahtumia jo pois?
        Jaakob joka ei usko?
        Samoin Johanneksen ilmestys kertoo nimenomaan siitä, että vainojen aikana pyhät ovat edelleen maanpäällä, mutta Herra on heidät varjeleva. Heissä on sinetti. Heitä nimenomaan varoitetaan mm. ottamasta pedon merkkiä.

        Kuinka näet, että tässäkin, kuten heissä joihin Jeesus varoituksensa ja opetuksensa kohdentaa Matteuksen luvussq 24 voisi tarkoittaa ketään muuta kuin joukkoa ihmisiä, jotka uskovat, ovat Herrassa, ovat uudestisyntyneitä?
        Jaakob kokee tämän vasta kun se profetia täyttyy mistä Sakarja puhui.

        Vaikka Jeesus puhuu ja Raamattu opettaa rinnakain näiden kahden suuren joukon "kohtaloista", Jaakob, että pakanat, niin Sana ei tee erotteluja heissä jotka pyhiä ovat, ei erottelua siinä kenet ja millä perustein pelastetaan, temmataan kutsutaan ylös kunniaan.

        Me näemme aivan kuin kahden polun lähestyvän historiassa toisiaan kunnes aivan Kristuksen tulemuksen hetkessä ne nivoutuvat yhteen, yhdeksi poluksi ja näin yhdeksi ruumiiksi Kristuksessa.

        Siis Matt 24 puhuu Israelin kansalle annetun lupauksen täyttymisestä.

        Jakeessa 31 ei puhuta niistä, jotka saavat uuden ruumiin. Nuo valitut ovat siirron jälkeenkin sitä lihaa, joka ei selvityisi, ellei noita päiviä lyhennettäisi. Heitä ei siirretä pystysuunnassa vaan vaakasuunnassa paikasta toiseen.

        Jeesus ei ollenkaan antanut opetuslapsilleen tiedoksi seurakunnan salaisuutta. Sen Jeesus antoi henkilökohtaisesti tiedoksi vasta Paavalille. Ja tämä tapahtui vasta sen jälkeen, kun oli käynyt ilmi, että Israel ei nyt ota Jeesusta vastaan. Siis seurakunnan armotalouskautta ei olisi ollenkaan tullut, jos Israel olisi ottanut Jeesuksen vastaan. Jeesus olisi tullut takaisin, ja sitten Israelista käsin Valtakunnan evankeliumi olisi saarnattu todistukseksi kaikessa maailmassa.

        Jeesus ei siis puhu ollenkaan seurakunnasta luvussa Matt 24.
        Hän vastaa vain kysymykseen, joka tiivistettynä menee:
        Milloin Hän tulee ja perustaa Israelille valtakunnan.


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Siis Matt 24 puhuu Israelin kansalle annetun lupauksen täyttymisestä.

        Jakeessa 31 ei puhuta niistä, jotka saavat uuden ruumiin. Nuo valitut ovat siirron jälkeenkin sitä lihaa, joka ei selvityisi, ellei noita päiviä lyhennettäisi. Heitä ei siirretä pystysuunnassa vaan vaakasuunnassa paikasta toiseen.

        Jeesus ei ollenkaan antanut opetuslapsilleen tiedoksi seurakunnan salaisuutta. Sen Jeesus antoi henkilökohtaisesti tiedoksi vasta Paavalille. Ja tämä tapahtui vasta sen jälkeen, kun oli käynyt ilmi, että Israel ei nyt ota Jeesusta vastaan. Siis seurakunnan armotalouskautta ei olisi ollenkaan tullut, jos Israel olisi ottanut Jeesuksen vastaan. Jeesus olisi tullut takaisin, ja sitten Israelista käsin Valtakunnan evankeliumi olisi saarnattu todistukseksi kaikessa maailmassa.

        Jeesus ei siis puhu ollenkaan seurakunnasta luvussa Matt 24.
        Hän vastaa vain kysymykseen, joka tiivistettynä menee:
        Milloin Hän tulee ja perustaa Israelille valtakunnan.

        Tämä ei kalamos ole Sanan mukaista selitystä Matteuksen evankeliumin luvusta 24 mitä edellä esille toit.

        Jeesuksen tulemuksen hetki ei ole ensinnäkään salainen, vaan niin julkinen ja vaikuttava, että kaikki kansat vaikeroivat:

        Matt. 24:30-31 "Kaikki maan sukukunnat puhkeavat valituksiin, kun näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan. Suuren torven soidessa hän lähettää enkelinsä neljälle ilmansuunnalle kokoamaan kaikkialta, maan kaikista ääristä ne, jotka hän on valinnut."

        Suuren torven soidessa tapahtuu elonkorjuu. Korinttolaiskirje sekä Tessalonikalaiskirje kertovat samasta hetkestä mainiten yksityiskohtanaan kyseisen "torven" olevan Jumalan pasuna sekä viimeinen pasuna.

        Jeesus vielä jatkaa Matteuksen luvussa 24 todistusta lopunajoista näin;
        "Samoin käy, kun Ihmisen Poika tulee. Kaksi miestä on pellolla: toinen otetaan, toinen jätetään. Kaksi naista on jauhamassa viljaa: toinen otetaan, toinen jätetään."

        Se kokoaminen, se elonkorjuu josta luvussa 31 mainitaan tähdentyy muutama luku myöhemmin sanoin; "toinen otetaan, toinen jätetään". Kyse on tempauksesta ja sen me tiedämme sen ilmoituksen kautta joka Tessalonikalaisille annettiin.

        Kaiken sen ydin, miksi Jeesus siitä seuraajilleen kaikesta tästä kertoi löytyy luvun viimeisistä jakeista:
        "Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee. Ymmärrättehän, että jos talon isäntä tietäisi, mihin aikaan yöstä varas tulee, hän valvoisi eikä antaisi murtautua taloonsa. Olkaa SIIS TEKIN valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista."

        Jeesus tahtoi SEURAAJIENSA olevan valmiita.


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Siis Matt 24 puhuu Israelin kansalle annetun lupauksen täyttymisestä.

        Jakeessa 31 ei puhuta niistä, jotka saavat uuden ruumiin. Nuo valitut ovat siirron jälkeenkin sitä lihaa, joka ei selvityisi, ellei noita päiviä lyhennettäisi. Heitä ei siirretä pystysuunnassa vaan vaakasuunnassa paikasta toiseen.

        Jeesus ei ollenkaan antanut opetuslapsilleen tiedoksi seurakunnan salaisuutta. Sen Jeesus antoi henkilökohtaisesti tiedoksi vasta Paavalille. Ja tämä tapahtui vasta sen jälkeen, kun oli käynyt ilmi, että Israel ei nyt ota Jeesusta vastaan. Siis seurakunnan armotalouskautta ei olisi ollenkaan tullut, jos Israel olisi ottanut Jeesuksen vastaan. Jeesus olisi tullut takaisin, ja sitten Israelista käsin Valtakunnan evankeliumi olisi saarnattu todistukseksi kaikessa maailmassa.

        Jeesus ei siis puhu ollenkaan seurakunnasta luvussa Matt 24.
        Hän vastaa vain kysymykseen, joka tiivistettynä menee:
        Milloin Hän tulee ja perustaa Israelille valtakunnan.

        Mainittakoon vielä myös sananen koskien sitä "salaisuutta" jonka Paavali tessalonikalaisille jakoi, onhan se monen lukijan mielikuvituksen saanut valloilleen...
        Tarkkaamalla Paavalin kirjettä, asiayhteyttä ja sitä mitä tarkoitusta varten Paavali heille kirjoitti nähdään, että ei se salaisuus suinkaan ollut siinä, että Herra omansa paluun hetkellä hakee ja pois kokoaa.
        Kyllä tämän alkuseurakunta tiesi, olivathan he kuulleet ja lukeneet sen opetuksen joka Matteuksen evankeliumiin oli talletettu.
        Juuri sen vuoksi he innolla odottivat Jeesuksen palaavan hetkellä minä hyvänsä, jopa niin, että surivat heidän puolestansa jotka pois nukkuivat enne Hänen paluutansa.

        Tämän vuoksi Paavali heille kirjoitti, lohduttaakseen ja tähän lohdutukseen Paavali kertoi salaisuuden:

        "Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, tietämättöminä siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole.
        Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan.
        Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet." ( Tessalonikalaisille )

        Niin, Paavalin lohdutus oli nimenomaan siinä, että ei kuolema ole heidän tappionsa, vaan voitto! He eivät suinkaan jää jälkeen, vaan jopa edelle päästen heidät temmataan ja siihen tempaukseen yhdessä liittyen tulevat myös osallisiksi he jotka Herran päivänä, tulemuksen hetkenä elossa ovat.

        Hän jatkaa;

        "Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;
        sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.

        Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla." ( Tessalonikalaisille )


      • Niko. kirjoitti:

        Tämä ei kalamos ole Sanan mukaista selitystä Matteuksen evankeliumin luvusta 24 mitä edellä esille toit.

        Jeesuksen tulemuksen hetki ei ole ensinnäkään salainen, vaan niin julkinen ja vaikuttava, että kaikki kansat vaikeroivat:

        Matt. 24:30-31 "Kaikki maan sukukunnat puhkeavat valituksiin, kun näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan. Suuren torven soidessa hän lähettää enkelinsä neljälle ilmansuunnalle kokoamaan kaikkialta, maan kaikista ääristä ne, jotka hän on valinnut."

        Suuren torven soidessa tapahtuu elonkorjuu. Korinttolaiskirje sekä Tessalonikalaiskirje kertovat samasta hetkestä mainiten yksityiskohtanaan kyseisen "torven" olevan Jumalan pasuna sekä viimeinen pasuna.

        Jeesus vielä jatkaa Matteuksen luvussa 24 todistusta lopunajoista näin;
        "Samoin käy, kun Ihmisen Poika tulee. Kaksi miestä on pellolla: toinen otetaan, toinen jätetään. Kaksi naista on jauhamassa viljaa: toinen otetaan, toinen jätetään."

        Se kokoaminen, se elonkorjuu josta luvussa 31 mainitaan tähdentyy muutama luku myöhemmin sanoin; "toinen otetaan, toinen jätetään". Kyse on tempauksesta ja sen me tiedämme sen ilmoituksen kautta joka Tessalonikalaisille annettiin.

        Kaiken sen ydin, miksi Jeesus siitä seuraajilleen kaikesta tästä kertoi löytyy luvun viimeisistä jakeista:
        "Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee. Ymmärrättehän, että jos talon isäntä tietäisi, mihin aikaan yöstä varas tulee, hän valvoisi eikä antaisi murtautua taloonsa. Olkaa SIIS TEKIN valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista."

        Jeesus tahtoi SEURAAJIENSA olevan valmiita.

        Mikä lause tai kappale ei ollut Sanan mukaista. Mielelläni täsmennän.

        Yksi syy siihen, että sinä ymmärrät noita jakeita toisin kuin minä, on siinä, että sinä luet tuota jouhevaa suomenkieltä sisältävää eeposta, joka ei ansaitse sanaa käännös.


      • Niko. kirjoitti:

        Mainittakoon vielä myös sananen koskien sitä "salaisuutta" jonka Paavali tessalonikalaisille jakoi, onhan se monen lukijan mielikuvituksen saanut valloilleen...
        Tarkkaamalla Paavalin kirjettä, asiayhteyttä ja sitä mitä tarkoitusta varten Paavali heille kirjoitti nähdään, että ei se salaisuus suinkaan ollut siinä, että Herra omansa paluun hetkellä hakee ja pois kokoaa.
        Kyllä tämän alkuseurakunta tiesi, olivathan he kuulleet ja lukeneet sen opetuksen joka Matteuksen evankeliumiin oli talletettu.
        Juuri sen vuoksi he innolla odottivat Jeesuksen palaavan hetkellä minä hyvänsä, jopa niin, että surivat heidän puolestansa jotka pois nukkuivat enne Hänen paluutansa.

        Tämän vuoksi Paavali heille kirjoitti, lohduttaakseen ja tähän lohdutukseen Paavali kertoi salaisuuden:

        "Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, tietämättöminä siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole.
        Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan.
        Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet." ( Tessalonikalaisille )

        Niin, Paavalin lohdutus oli nimenomaan siinä, että ei kuolema ole heidän tappionsa, vaan voitto! He eivät suinkaan jää jälkeen, vaan jopa edelle päästen heidät temmataan ja siihen tempaukseen yhdessä liittyen tulevat myös osallisiksi he jotka Herran päivänä, tulemuksen hetkenä elossa ovat.

        Hän jatkaa;

        "Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;
        sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.

        Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla." ( Tessalonikalaisille )

        Paavalin kirjeissä on monta "salaisuutta", jotka Jeesus oli ilmestyksissä ilmoittanut ainoastaan Paavalille henkilökohtaisesti. Ne olivat salaisuuksia, koska kukaan ei aiemmin tiennyt niistä mitään.

        Tessalonikalaiskirje kirjoitettiin kyllä samoihin aikoihin kuin esimerkiksi Matteuksen evankeliumi, mutta ne kertovat aivan eri asioista. Matteus kirjoittaa Israelilaisille Valtakunnan evankeliumia.

        Paavali taas kirjoittaa evenkeliumia, jota ei ollut saanut apostoleilta, vaan suoraan Kristukselta. Hän kirjoittaa armotalouskaudesta, joista Matteus ja kumppanit eivät kirjoita sanaakaan. Ja tuo pakanain armotalouskausi eli seurakuntakausi toi mukanaan myös tempauksen salaisuuden. Siihen päättyy tuo armotalouskausi.


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Mikä lause tai kappale ei ollut Sanan mukaista. Mielelläni täsmennän.

        Yksi syy siihen, että sinä ymmärrät noita jakeita toisin kuin minä, on siinä, että sinä luet tuota jouhevaa suomenkieltä sisältävää eeposta, joka ei ansaitse sanaa käännös.

        kalamos, se että tässä ketjussa olen lainannut uudempaa käännöstä ei suinkaan tarkoita sitä ettenkö olisi perehtynyt myös muihin käännöksiin. Joten ethän anna sen hämätä.

        Vastauksessani sinulle toin kuitenkin selvästi esille sen, että Jeesus puhuu Matteus 24 luvussa Kristuksen tulossa tapahtuvasta elonkorjuusta, siitä samasta tempaamisesta mistä Paavalikin puhui. Toiset otetaan, toiset jätetään.

        Samoin toin ilmi sen, että Jeesus nimenoaamn puhuu tässä uskoville seuraajilleen, omille optuslapsilleen ja antaa nimenomaan Häneen uskoville merkit ja varoitukset niistä ajoista joita lopunaikoina on tuleva!

        Koko Jeesuksen opetuslapsilleen antaman keskutelun ydin on tässä:
        "Olkaa SIIS TEKIN valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista." ( Matteus 24 )


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Paavalin kirjeissä on monta "salaisuutta", jotka Jeesus oli ilmestyksissä ilmoittanut ainoastaan Paavalille henkilökohtaisesti. Ne olivat salaisuuksia, koska kukaan ei aiemmin tiennyt niistä mitään.

        Tessalonikalaiskirje kirjoitettiin kyllä samoihin aikoihin kuin esimerkiksi Matteuksen evankeliumi, mutta ne kertovat aivan eri asioista. Matteus kirjoittaa Israelilaisille Valtakunnan evankeliumia.

        Paavali taas kirjoittaa evenkeliumia, jota ei ollut saanut apostoleilta, vaan suoraan Kristukselta. Hän kirjoittaa armotalouskaudesta, joista Matteus ja kumppanit eivät kirjoita sanaakaan. Ja tuo pakanain armotalouskausi eli seurakuntakausi toi mukanaan myös tempauksen salaisuuden. Siihen päättyy tuo armotalouskausi.

        kalamos kirjoitt: "Paavalin kirjeissä on monta "salaisuutta", jotka Jeesus oli ilmestyksissä ilmoittanut ainoastaan Paavalille henkilökohtaisesti. "

        Tästä olen samaa mieltä.
        Paavali ei kuitenkaan opettanut Jeesuksen tulevan kahdesti.

        Läpi Raamatun kaikki tähtää vain ja ainoastaan siihen yhteen Herran tulemukseen ja niihin tapahtumiin mitä sen hetkellä, Herran päivänä, on tapahtuva.


      • Niko. kirjoitti:

        kalamos, se että tässä ketjussa olen lainannut uudempaa käännöstä ei suinkaan tarkoita sitä ettenkö olisi perehtynyt myös muihin käännöksiin. Joten ethän anna sen hämätä.

        Vastauksessani sinulle toin kuitenkin selvästi esille sen, että Jeesus puhuu Matteus 24 luvussa Kristuksen tulossa tapahtuvasta elonkorjuusta, siitä samasta tempaamisesta mistä Paavalikin puhui. Toiset otetaan, toiset jätetään.

        Samoin toin ilmi sen, että Jeesus nimenoaamn puhuu tässä uskoville seuraajilleen, omille optuslapsilleen ja antaa nimenomaan Häneen uskoville merkit ja varoitukset niistä ajoista joita lopunaikoina on tuleva!

        Koko Jeesuksen opetuslapsilleen antaman keskutelun ydin on tässä:
        "Olkaa SIIS TEKIN valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista." ( Matteus 24 )

        Eli jos katsot myös muita käännöksiä ja esimerkiksi interlineaareja, niin tiedät, että Matt 24 ei puhu tempaamisesta tuuliin ja pilviin vaan äärestä toiseen.
        Siis lihaa ja verta edelleen olevat Valitut siirretään vaakasuunnassa.

        Jeesus puhuu uskoville seuraajilleen, jotka olivat Israelilaisia, siitä lupauksesta, joka oli jo Mooseksen päivinä annettu nimenomaan Israelin kansalle.


      • Niko. kirjoitti:

        kalamos kirjoitt: "Paavalin kirjeissä on monta "salaisuutta", jotka Jeesus oli ilmestyksissä ilmoittanut ainoastaan Paavalille henkilökohtaisesti. "

        Tästä olen samaa mieltä.
        Paavali ei kuitenkaan opettanut Jeesuksen tulevan kahdesti.

        Läpi Raamatun kaikki tähtää vain ja ainoastaan siihen yhteen Herran tulemukseen ja niihin tapahtumiin mitä sen hetkellä, Herran päivänä, on tapahtuva.

        Jos olet samaa mieltä kanssani, niin silloinhan ei ole mahdollista, että Paavali olisi puhunut samasta asiasta kuin esimerkiksi Matteus.


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Jos olet samaa mieltä kanssani, niin silloinhan ei ole mahdollista, että Paavali olisi puhunut samasta asiasta kuin esimerkiksi Matteus.

        kalamos kirjoitti; "...niin silloinhan ei ole mahdollista, että Paavali olisi puhunut samasta asiasta kuin esimerkiksi Matteus."

        Ei tämä pidä paikkaansa.
        Sinun on ymmärrettävä se mitä Paavali tarkoitti puhuessaan salaisuudesta.
        Ei se salaisuus tietenkään ollut se, että Herra tulee omansa tulemuksen hetkellä hakemaan.
        Vastaus siishen salaisuuteen mistä Paavali puhui löytyy nimeomaan siitä asiayhteydestä mitä varten Paavali alunalkaen heille kirjoitti!
        Salaisuus on siinä, että kuolleet eivät menettäneet mitään, eivätkä kärsi "tappiota". He temmataan MYÖS ja itseasiassa jopa edelle päästen. Ja salaisuutta oli myös se, että tempaus tapahtuu niin, että me muutumme silmänräpäyksessä, uuteen ruumiiseen ja meidät temmataan yläilmoihin Herraa vastaan.

        Tämä oli se salaisuus "osa" mistä Paavali puhui, se "lisäinformaatio" mitä Jeesuksen antamien Sanojen lisäksi nyt seurakunnalle annettiin ( vrt. Luukas 21 sekä Matteus 24 )

        Herran päivän tapahtumista kaikissa näissä kyse.


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Eli jos katsot myös muita käännöksiä ja esimerkiksi interlineaareja, niin tiedät, että Matt 24 ei puhu tempaamisesta tuuliin ja pilviin vaan äärestä toiseen.
        Siis lihaa ja verta edelleen olevat Valitut siirretään vaakasuunnassa.

        Jeesus puhuu uskoville seuraajilleen, jotka olivat Israelilaisia, siitä lupauksesta, joka oli jo Mooseksen päivinä annettu nimenomaan Israelin kansalle.

        "And he shall send his angels with a great sound of a trumpet, and they shall gather together his elect from the four winds, from one end of heaven to the other." ( King James )

        Eikö Paavali nimenomaan puhunut siitä, että jokainen Kristuksessa kuollut ja Hänessä elävä nimenomaan kokoontuu/kerätään/temmataan YHDESSÄ Herraa vastaan? Aivan samoin puhuu Jeesus tässä Matteuksen luvussa 24, kuten Luukas 21.

        Sanohaan Herra samaisessa luvussa myös näin;
        "Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään." ( Matteus 24 )

        Valittujen, eli heidän joissa Johanneksen Ilmestys kertoo olevan "sinetin", heidät jotka uskovat, jotka ovat uudesti syntyneet ylhäältä, heidän jotka Kristuksessa ovat.

        Mutta minä tiedän, että sinä näet tämän asian toisin, itse omassa hengessäni en vain siihen näkemyksiin voi yhtyä ja Sanan ilmoitukseen nojaten tahdon ottaa vaarin siitä mitä Jeesus omillensa lopunajoista varoitti, jotta olisin valmis, jotta muistaisin Hänen Sanansa kun se aika koittaa.


      • Niko. kirjoitti:

        "And he shall send his angels with a great sound of a trumpet, and they shall gather together his elect from the four winds, from one end of heaven to the other." ( King James )

        Eikö Paavali nimenomaan puhunut siitä, että jokainen Kristuksessa kuollut ja Hänessä elävä nimenomaan kokoontuu/kerätään/temmataan YHDESSÄ Herraa vastaan? Aivan samoin puhuu Jeesus tässä Matteuksen luvussa 24, kuten Luukas 21.

        Sanohaan Herra samaisessa luvussa myös näin;
        "Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään." ( Matteus 24 )

        Valittujen, eli heidän joissa Johanneksen Ilmestys kertoo olevan "sinetin", heidät jotka uskovat, jotka ovat uudesti syntyneet ylhäältä, heidän jotka Kristuksessa ovat.

        Mutta minä tiedän, että sinä näet tämän asian toisin, itse omassa hengessäni en vain siihen näkemyksiin voi yhtyä ja Sanan ilmoitukseen nojaten tahdon ottaa vaarin siitä mitä Jeesus omillensa lopunajoista varoitti, jotta olisin valmis, jotta muistaisin Hänen Sanansa kun se aika koittaa.

        "from one end of heaven to the other"
        Juuri näin. Siis horisontin takaa toiseen ääreen.
        Ja nimenomaan LIHA pelastuu.
        Näiden liharuumiit eivät muutu.
        Ja nimenomaan Valitut eli Israelin sukukunnat.

        Ilmestyskirjan 144 000 sinetöityä ovat
        nimenomaan ovat Israelin sukukunnista.
        Mutta heidän uudestisyntymisestään ei puhuta mitään.
        Heidän tunnusmerkistönsä paljastaa nimenomaan,
        että he ovat Mooseksen uskoisia.
        Mutta ennenkuin heidät sinetöidään,
        me olemme jo taivaassa Jumalan valtaistuimen ympärillä
        ja laulamme ylistysvirttä Karitsalle:

        "Sinä olet arvollinen ottamaan kirjan
        ja avaamaan sen sinetit,
        sillä sinut on teurastettu.
        Sinä olet verelläsi ostanut meidät Jumalalle
        kaikista sukukunnista, kielistä, kansoista ja heimoista."


      • Niko. kirjoitti:

        kalamos kirjoitti; "...niin silloinhan ei ole mahdollista, että Paavali olisi puhunut samasta asiasta kuin esimerkiksi Matteus."

        Ei tämä pidä paikkaansa.
        Sinun on ymmärrettävä se mitä Paavali tarkoitti puhuessaan salaisuudesta.
        Ei se salaisuus tietenkään ollut se, että Herra tulee omansa tulemuksen hetkellä hakemaan.
        Vastaus siishen salaisuuteen mistä Paavali puhui löytyy nimeomaan siitä asiayhteydestä mitä varten Paavali alunalkaen heille kirjoitti!
        Salaisuus on siinä, että kuolleet eivät menettäneet mitään, eivätkä kärsi "tappiota". He temmataan MYÖS ja itseasiassa jopa edelle päästen. Ja salaisuutta oli myös se, että tempaus tapahtuu niin, että me muutumme silmänräpäyksessä, uuteen ruumiiseen ja meidät temmataan yläilmoihin Herraa vastaan.

        Tämä oli se salaisuus "osa" mistä Paavali puhui, se "lisäinformaatio" mitä Jeesuksen antamien Sanojen lisäksi nyt seurakunnalle annettiin ( vrt. Luukas 21 sekä Matteus 24 )

        Herran päivän tapahtumista kaikissa näissä kyse.

        Paavali käyttää sanaa salaisuus, koska kukaan muu ei siitä vielä tiennyt.
        Ei tiennyt tapahtumasta, että Jeesus vie meidät ylös.
        Tähän asti oli odotuksessa ollut vain Messiaan paluu alas perustamaan Valtakuntansa.


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Paavali käyttää sanaa salaisuus, koska kukaan muu ei siitä vielä tiennyt.
        Ei tiennyt tapahtumasta, että Jeesus vie meidät ylös.
        Tähän asti oli odotuksessa ollut vain Messiaan paluu alas perustamaan Valtakuntansa.

        Kyllä, tempaaminen ja muuttuminen ja kuolleiden "ehtiminen jopa edelle" olivat juuri se salaisuus jonka Paavali antoi. Jos salaisuus olisi ollut siinä, että Jeesus tulisi ensin hakemaan omansa ylös ja vasta myöhemmin takaisin maahan perustamaan valtakuntansa, eikö Paavali tätä olisi selvin sanoin ilmoittanut?

        Sitä hän ei kuitenkaan tehnyt eikä sellaista sanonut, vaan puhui tästä ainoasta Herran tulemuksen päivästä ja niistä tapahtumista.

        Oletko kalamos pohtinut sitä, että entä jos tämä lopunaikoina esiin noussut ( 1800 luvulla kehitetty ) "tampaus oppi" johon sinäkin ymmärrykseni mukaan uskot, osoittautuukin vääräksi?
        Millainen tappio siitä silloin tulisi heille jotka eivät koskaan olleetkaan valmistautuneet, tarkanneet askeleitaan Jeesuksen ohjeiden mukaan ja muistaneet Hänen Sanojansa kun näkivät niiden merkkien tapahtuvan?

        Jeesus jopa sanoi aikojen olevan niin äärettöämän kovat, että jos niitä ei olisi lyhennetty, ei kukaan selviäisi.
        En minä ainakaan tahtoisi tuohon aikaan joutua valmistautumatta...

        Yhdessä tukien, Hänen Sanansa tuona hetkenä muistaen lohdutukseksi saamme nostaa päämme ja luottaa siihen, että riemuvoitto on lähellä ja synkimmällä hetkellä loistaa kirkas valo pimeyteen, Kuningas on saapuva!
        Tässä toivossa luottaen ja siihen uskoen voimme kestää ja pitää uskomme loppuun asti, tapahtui mitä tapahtui.

        Jos nyt kuitenkin kävisikin niin, että Herra tulisi etukäteen omansa noutamaan, eikö se olisi vain bonusta ja suuri voitto?
        Mutta entä jos näin ei ole ja kuten Sanan selvän todistuksen luemme, jäisi silloin siihen toivonsa laittaneet valmistautumatta.

        Se olisi hyvin surullista.


      • Niko. kirjoitti:

        Kyllä, tempaaminen ja muuttuminen ja kuolleiden "ehtiminen jopa edelle" olivat juuri se salaisuus jonka Paavali antoi. Jos salaisuus olisi ollut siinä, että Jeesus tulisi ensin hakemaan omansa ylös ja vasta myöhemmin takaisin maahan perustamaan valtakuntansa, eikö Paavali tätä olisi selvin sanoin ilmoittanut?

        Sitä hän ei kuitenkaan tehnyt eikä sellaista sanonut, vaan puhui tästä ainoasta Herran tulemuksen päivästä ja niistä tapahtumista.

        Oletko kalamos pohtinut sitä, että entä jos tämä lopunaikoina esiin noussut ( 1800 luvulla kehitetty ) "tampaus oppi" johon sinäkin ymmärrykseni mukaan uskot, osoittautuukin vääräksi?
        Millainen tappio siitä silloin tulisi heille jotka eivät koskaan olleetkaan valmistautuneet, tarkanneet askeleitaan Jeesuksen ohjeiden mukaan ja muistaneet Hänen Sanojansa kun näkivät niiden merkkien tapahtuvan?

        Jeesus jopa sanoi aikojen olevan niin äärettöämän kovat, että jos niitä ei olisi lyhennetty, ei kukaan selviäisi.
        En minä ainakaan tahtoisi tuohon aikaan joutua valmistautumatta...

        Yhdessä tukien, Hänen Sanansa tuona hetkenä muistaen lohdutukseksi saamme nostaa päämme ja luottaa siihen, että riemuvoitto on lähellä ja synkimmällä hetkellä loistaa kirkas valo pimeyteen, Kuningas on saapuva!
        Tässä toivossa luottaen ja siihen uskoen voimme kestää ja pitää uskomme loppuun asti, tapahtui mitä tapahtui.

        Jos nyt kuitenkin kävisikin niin, että Herra tulisi etukäteen omansa noutamaan, eikö se olisi vain bonusta ja suuri voitto?
        Mutta entä jos näin ei ole ja kuten Sanan selvän todistuksen luemme, jäisi silloin siihen toivonsa laittaneet valmistautumatta.

        Se olisi hyvin surullista.

        "Mutta entä jos näin ei ole ja kuten Sanan selvän todistuksen luemme, jäisi silloin siihen toivonsa laittaneet valmistautumatta."

        Siis ... ne, jotka odottavat Sulhastaan, joka tulee noutamaan Morsiamensa, eivät ole valmistautuneita kohtaamaan Sulhastaan???


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        "Mutta entä jos näin ei ole ja kuten Sanan selvän todistuksen luemme, jäisi silloin siihen toivonsa laittaneet valmistautumatta."

        Siis ... ne, jotka odottavat Sulhastaan, joka tulee noutamaan Morsiamensa, eivät ole valmistautuneita kohtaamaan Sulhastaan???

        kalamos, minun Raamattuni mukaan Herra tulee vaivanajan jälkeen.
        Siksi heillä on vaaranan tuudittua väärään rauhantunteeseen ja joutua valmistautumatta kaikkeen siihen lopunaikojen koitokseen kun niiden hetki on.

        Jeesus valmisti omiaan kestämään sen, siksi joka ei siitä vaariksi ota, on vaarassa joutua valmistautumatta kohtaamaan ne vaikeat ajat.

        Siksi haastoin sinua näkemään tässä asiassa oppisi taakse, pohtimaan hieman sitä vaihtoehtoa, että entä jos olet ymmärtänyt tämän väärin. Entä jos se mihin koko kristikunta lähes 2000vuotta uskoi, ja valtaosa uskoo edelleen, onkin totuus.
        Minä uskon niin ja sen minä myös Raamatustani luen ja sydämesäni ymmärrän.

        Siksi siitä puhun, että ei kävisi niin, että lopunaikoina emme kaikessa olisikaan valveutuneita, ettemme joutuisi hämmennyksiin kun se aika koittaa. Siihen myös Herra omiansa evankeliumeissa valmisti.


      • Niko. kirjoitti:

        kalamos, minun Raamattuni mukaan Herra tulee vaivanajan jälkeen.
        Siksi heillä on vaaranan tuudittua väärään rauhantunteeseen ja joutua valmistautumatta kaikkeen siihen lopunaikojen koitokseen kun niiden hetki on.

        Jeesus valmisti omiaan kestämään sen, siksi joka ei siitä vaariksi ota, on vaarassa joutua valmistautumatta kohtaamaan ne vaikeat ajat.

        Siksi haastoin sinua näkemään tässä asiassa oppisi taakse, pohtimaan hieman sitä vaihtoehtoa, että entä jos olet ymmärtänyt tämän väärin. Entä jos se mihin koko kristikunta lähes 2000vuotta uskoi, ja valtaosa uskoo edelleen, onkin totuus.
        Minä uskon niin ja sen minä myös Raamatustani luen ja sydämesäni ymmärrän.

        Siksi siitä puhun, että ei kävisi niin, että lopunaikoina emme kaikessa olisikaan valveutuneita, ettemme joutuisi hämmennyksiin kun se aika koittaa. Siihen myös Herra omiansa evankeliumeissa valmisti.

        Jeesuksen omia on seurakunnan syntymisestä asti vainottu ja rajusti. Ja näin tulee varmasti olemaan loppuun saakka. Mitä tulee Morsiamen valmiuteen, niin jokainen, joka on ottanut öljyä astiaansa, on valmis synkimpäänkin keskiyön hetkeen, eikä jää pois hääjunasta, kun huuto kuuluu: Ylkä saapuu, menkää Häntä vastaan.


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Jeesuksen omia on seurakunnan syntymisestä asti vainottu ja rajusti. Ja näin tulee varmasti olemaan loppuun saakka. Mitä tulee Morsiamen valmiuteen, niin jokainen, joka on ottanut öljyä astiaansa, on valmis synkimpäänkin keskiyön hetkeen, eikä jää pois hääjunasta, kun huuto kuuluu: Ylkä saapuu, menkää Häntä vastaan.

        Tarkkaamalla alkukielistä Sanaa huomaamme Kristuksen tulemusta kuvattavan sanoilla; parousia, epifaneia sekä apokalupsis.
        Sanan kontekstit ja kokonaisuilmoitus huomioiden huomataan niiden olevan selvästi saman tapahtuman synonyymejä, eikä merkkejä siinä "salaiseen tempaus-oppiiin" ole.


      • Niko. kirjoitti:

        Tarkkaamalla alkukielistä Sanaa huomaamme Kristuksen tulemusta kuvattavan sanoilla; parousia, epifaneia sekä apokalupsis.
        Sanan kontekstit ja kokonaisuilmoitus huomioiden huomataan niiden olevan selvästi saman tapahtuman synonyymejä, eikä merkkejä siinä "salaiseen tempaus-oppiiin" ole.

        Ei tempaus ole "salainen". Ei Raamatussa sellaista sanota.
        Enkä minäkään kai ole koskaan mitään sellaista kirjoittanut.
        Kun Paavali kertoo useita eri salaisuuksia, jotka Jeesus oli suoraan hänelle ilmestyksissä paljastanut, niin ne kaikki olivat salaisuuksisa, jotka olivat tuohon asti olleet kätkössä.

        Mutta mitä tulee siihen salaisuuteen,
        johon tempaus liittyy,
        niin on se niin nopea tapahtuma,
        että ei sitä kukaan ehdi huomata.
        Kun atomisekunnissa
        kuolleet heräävät ja nousevat ylös haudoistaan
        ja me elossa olevat muutumme,
        ja sitten meidät kaikki yhdessä
        temmataan tuuliin ja pilviin,
        jonne Jeesus on lasketunut
        viedäkseen Morsiamensa
        Isänsä kotiin valmistamiin asuinsijoihin.
        Siis kaikki tuo tapahtuu silmänräpäyksessä
        tai vielä oikeammin kääntäen atomisekunnissa.


    • Miksi te pohditte asiaa, joka piti tapahtua jo lähes 2000 vuotta sitten.

      • Tämä ei kaltaisillesi kuulu. Nämä ovat hengellisiä asioita.


      • 1+1=2
        vonbulke kirjoitti:

        Tämä ei kaltaisillesi kuulu. Nämä ovat hengellisiä asioita.

        Justiinsa. Vain hellari ymmärtää ja osaa ja saa tulkita pyhiä asioita. Syntiset pitäkää päänne kii!

        Älä masennu lappix! Jumala kuulee myös sinua ja minua ja kaikkia ihmisiä!


    • Tiedän että yhteyteni yläkertaan ovat kunnossa. Antaa näiden uskonnollisten teoreetikkojen jatkaa pohdintojaan. Hellarit ovat hylänneet totuuden ja elävät ihmiskäsityksissä ja opeissa.

      • No jos yhteytesi yläkertaan on kunnossa,
        niin kysy tai pyydä ymmärrystä tässä asiassa,
        jonka edellä otit esille.
        Siis miksi Jeesus ei tullut 2000 vuotta sitten.

        Mutta jos haluat, niin minäkin voin asiaa sinulle
        Jumalan kirjoitetun Sanan pohjalta yrittää valaista.


      • 1+1=2
        kalamos kirjoitti:

        No jos yhteytesi yläkertaan on kunnossa,
        niin kysy tai pyydä ymmärrystä tässä asiassa,
        jonka edellä otit esille.
        Siis miksi Jeesus ei tullut 2000 vuotta sitten.

        Mutta jos haluat, niin minäkin voin asiaa sinulle
        Jumalan kirjoitetun Sanan pohjalta yrittää valaista.

        lappix, Tulihan Jeesus takaisin silloin kun lupasi. Hänhän ilmestyi omilleen
        useissa eri hahmoissa.


      • 9+6=15
        1+1=2 kirjoitti:

        lappix, Tulihan Jeesus takaisin silloin kun lupasi. Hänhän ilmestyi omilleen
        useissa eri hahmoissa.

        Tämä nikki en ollut minä (1 1=2, klo 9.29).


      • 1+1=2 kirjoitti:

        lappix, Tulihan Jeesus takaisin silloin kun lupasi. Hänhän ilmestyi omilleen
        useissa eri hahmoissa.

        1 1=2

        Mielenkiintoinen kommentti, joka ansaitsee huomion.

        Jeesus sanoi menevänsä Isän tykö,
        ja ennen sitä Hän sanoi opetuslapsille,
        miksi heidän pitäisi iloita siitä, että Hän menee Isän tykö.

        "Kuulitte, että Minä sanoin teille: 'Lähden ja tulen teidän tykönne.'
        Jos minua rakastaisitte, niin iloitsisitte, että menen Isän tykö,
        sillä minun Isäni on suurempi minua."

        Ihmeellinen perustelu. Siis miksi opetuslasten olisi pitänyt iloita
        Jeesuksen poismenosta. Seurataan Jeesuksen puhetta.
        Ja kohta me ymmärrämme, miksi.

        "En minä jätä teitä orvoiksi; minä tulen teidän tykönne.
        Vielä vähän aikaa, niin maailma ei enää minua näe,
        mutta te näette minut ..."

        Jeesus oli sanonut 'Lähden ja tulen tykönne'.
        Jeesuksen lähdön hetki on käsillä,
        mutta aivan vähän ajan kuluttua he tulevat jälleen näkemään Hänet.
        Ja sinä päivänä he tulevat ymmärtämään miksi iloita siitä,
        että Isä on suurempi kuin heidän seurassaan ollut Ihmisen Poika.

        "sinä päivänä te ymmärrätte, että minä olen Isässäni,
        ja että te olette minussa ja minä teissä."

        Kun he näkevät ylösnousseen, maasta ylennetyn Jeesuksen,
        muuttuu heidän murheensa pysyväksi iloksi.

        "Niin on myös teillä nyt murhe;
        mutta minä olen taas näkevä teidät,
        ja teidän sydämenne on iloitseva,
        eikä kukaan ota teiltä pois teidän iloanne."

        Ja sitten koitti tuo päivä. Jeesus tuli heidän tykönsä.
        Ja tapahtui niinkuin Jeesus oli sanonut.
        Tuona päivänä opetuslapset iloitsivat.

        "Myöhään sinä päivänä, viikon ensimmäisenä,
        kun opetuslapset olivat koolla
        lukittujen ovien takana, juutalaisten pelosta,
        tuli Jeesus ja seisoi heidän keskellään
        ja sanoi heille: 'Rauha teille!'
        Ja sen sanottuaan hän näytti heille
        kätensä ja kylkensä.
        Niin opetuslapset iloitsivat nähdessään Herran."


      • 9+16=25
        kalamos kirjoitti:

        1 1=2

        Mielenkiintoinen kommentti, joka ansaitsee huomion.

        Jeesus sanoi menevänsä Isän tykö,
        ja ennen sitä Hän sanoi opetuslapsille,
        miksi heidän pitäisi iloita siitä, että Hän menee Isän tykö.

        "Kuulitte, että Minä sanoin teille: 'Lähden ja tulen teidän tykönne.'
        Jos minua rakastaisitte, niin iloitsisitte, että menen Isän tykö,
        sillä minun Isäni on suurempi minua."

        Ihmeellinen perustelu. Siis miksi opetuslasten olisi pitänyt iloita
        Jeesuksen poismenosta. Seurataan Jeesuksen puhetta.
        Ja kohta me ymmärrämme, miksi.

        "En minä jätä teitä orvoiksi; minä tulen teidän tykönne.
        Vielä vähän aikaa, niin maailma ei enää minua näe,
        mutta te näette minut ..."

        Jeesus oli sanonut 'Lähden ja tulen tykönne'.
        Jeesuksen lähdön hetki on käsillä,
        mutta aivan vähän ajan kuluttua he tulevat jälleen näkemään Hänet.
        Ja sinä päivänä he tulevat ymmärtämään miksi iloita siitä,
        että Isä on suurempi kuin heidän seurassaan ollut Ihmisen Poika.

        "sinä päivänä te ymmärrätte, että minä olen Isässäni,
        ja että te olette minussa ja minä teissä."

        Kun he näkevät ylösnousseen, maasta ylennetyn Jeesuksen,
        muuttuu heidän murheensa pysyväksi iloksi.

        "Niin on myös teillä nyt murhe;
        mutta minä olen taas näkevä teidät,
        ja teidän sydämenne on iloitseva,
        eikä kukaan ota teiltä pois teidän iloanne."

        Ja sitten koitti tuo päivä. Jeesus tuli heidän tykönsä.
        Ja tapahtui niinkuin Jeesus oli sanonut.
        Tuona päivänä opetuslapset iloitsivat.

        "Myöhään sinä päivänä, viikon ensimmäisenä,
        kun opetuslapset olivat koolla
        lukittujen ovien takana, juutalaisten pelosta,
        tuli Jeesus ja seisoi heidän keskellään
        ja sanoi heille: 'Rauha teille!'
        Ja sen sanottuaan hän näytti heille
        kätensä ja kylkensä.
        Niin opetuslapset iloitsivat nähdessään Herran."

        Täällä esiinnytään toisen henkilön juuri käyttämällä nikillä.
        Näin rehellinen on tuo "1 1=2", klo 20,29, jeesustelustaan huolimatta.
        Ja te vastaatte.


      • 1+1=2 kirjoitti:

        lappix, Tulihan Jeesus takaisin silloin kun lupasi. Hänhän ilmestyi omilleen
        useissa eri hahmoissa.

        Joo, kyllä uskonnollisella epärehellisellä ihmisellä on aina selitys valmiina.


      • 9+16=25 kirjoitti:

        Täällä esiinnytään toisen henkilön juuri käyttämällä nikillä.
        Näin rehellinen on tuo "1 1=2", klo 20,29, jeesustelustaan huolimatta.
        Ja te vastaatte.

        Olen pahoillani, jos tuo nimimerkki oli nikkivaras.
        Sitä en tiennyt. Minä tarkastelin vain itse kommenttia,
        joka mielestäni oli huomioimisen arvoinen.
        Sillä tuo Jeesuksen opetuslapsilleen antama lupaus,
        jonka otin esille, todellakin toteutui
        jo ennen kuin Hänen taivaaseen nousemistaan.


      • 6+12=18
        kalamos kirjoitti:

        Olen pahoillani, jos tuo nimimerkki oli nikkivaras.
        Sitä en tiennyt. Minä tarkastelin vain itse kommenttia,
        joka mielestäni oli huomioimisen arvoinen.
        Sillä tuo Jeesuksen opetuslapsilleen antama lupaus,
        jonka otin esille, todellakin toteutui
        jo ennen kuin Hänen taivaaseen nousemistaan.

        Ok.


      • SORRY 1+1=2
        6+12=18 kirjoitti:

        Ok.

        En ollut lukenut koko ketjua enkä huomannut että joku oli kirjoittanut tuolla
        1 1=2 nikillä, joten sorry jos tuli sotkua.

        Huomioni kiinnittyi vain tuohon lappixen kirjoitukseen johon kommentoin näin:
        lappix, tulihan Jeesus takaisin silloin kun lupasi. Hänhän ilmestyi omilleen silloin kun lupasi.

        Muuten en ole tähän ketjuun paneutunut ja laitoin tuon ajatukseni tänne ajttelematta nimimerkkiä koska se ei ollut mielestäni mitenkään tärkeää.

        Muualla olen kirjoittanut viime päivinä tällä nikillä : **********


      • 4+17=21
        SORRY 1+1=2 kirjoitti:

        En ollut lukenut koko ketjua enkä huomannut että joku oli kirjoittanut tuolla
        1 1=2 nikillä, joten sorry jos tuli sotkua.

        Huomioni kiinnittyi vain tuohon lappixen kirjoitukseen johon kommentoin näin:
        lappix, tulihan Jeesus takaisin silloin kun lupasi. Hänhän ilmestyi omilleen silloin kun lupasi.

        Muuten en ole tähän ketjuun paneutunut ja laitoin tuon ajatukseni tänne ajttelematta nimimerkkiä koska se ei ollut mielestäni mitenkään tärkeää.

        Muualla olen kirjoittanut viime päivinä tällä nikillä : **********

        Selevä. Nou proplem.


    • "Antikristus asettuu seisomaan pyhään paikkaan, Jerusalemiin, oppinsa kanssa (Ilm.11:2, Mat.24:15,16)."

      Aloitus liittyi kristittyjen lopunaikojen teoriaan. Aloittaja ei tunne raamattua lainkaan tässä kysymyksessä.

      Antikristuksen esimerkki on jo kahdesti ollut olemassa.
      Ensimmäinen oli taannehtivasti kristinuskoon nähden. Vuonna n. 190 eaa.. Silloin Jerusalemin ruhtinaskunta oli Syyrian vasalli. Syyria päätti yhtenäistää valtapiirinsä ideologian kreikkalaisen kulttuurin piriin. Jerusalemin juutalaisväestö oli omaksunut sitä jo paljon. Uskonnossa se merkitsi sitä, Syyria poistatti Herran palvelusmenot temppelistä ja asetti Zeuksen (kristillinen antikristus) tilalle. Zeus "vallitsi" 2 -4 vuotta.
      Pappi Mattatias ja pieni joukko "aatteellisia" mooseksenuskoisia tappoi Syyrian käskynhaltijan ja kehoitti kanssa lopettamaan veronmaksun Syyrialle. Mattatias joukkoineen pakeni vuorille, aloitti sissisodan ja joka johti Juudean valtion muodostumiseen ja Mattatiaasta alkaneeseen kuningasperhedynastiaan. Mattatiaan poika solmi vasallisuhteen Rooman kanssa.
      Lähde: 1. Makkabialaiskirja (evl.kirkon suosittelam hyvä kristillinen kirja), Danielin kirja/VT.

      Toinen antikristus, johon Ilm.kirja ja Matt. ev viittaa, oli Rooma. Rooma kukisti 4 vuotta jatkuneen juutalaiskapinan v.70 jaa ja hajotti temppelin. Myöhemmin islaminuskoiset valloittajat rakennuttivat raunioiden päälle Kalliomoskeijan.
      Kapinan kukistumisen jälkeen väestöä pakeni vuorille ja viimeinen vastarintapesäke Masada kukistui 72 jaa.
      Tämäkin antikristus vallitsi menneisyydessä sekä Matteuksen ev:hen että Ilmestyskirjaan nähden.

      Kristillinen oppi lopun ajoista perustuu osin juutalaiseen tarurjallisuuteen ja siinä esitettyihin todellisiin historiallisiin tapahtumiin.

      Kristittyjen antikristus ilmestyi kahdesti jo ennen kristinuskon opillista vakiintumista.
      Toisaalta siitä on jo kulunut aikaa lähes tai yli 2.000 vuotta. Laskelmat vaivanajoista ja 1.000- valtakunnasta ovat menneet poskelleen.

      • * Raitis Kirjoituksiin perustava kristillisyys perustuu Raamattuun, eikä taruhin. Eikä Raamattu VOI raueta tyhjiin, sanno maailmankaikkeuden Majesteetti ja kuningasten Kuningas Herra Jeesus Kristus Jumalan Poika !


      • 17+1=18

        "Aloitus liittyi kristittyjen lopunaikojen teoriaan. Aloittaja ei tunne raamattua lainkaan tässä kysymyksessä."

        Jälleen toistan, että montanismi ja kiliasmi kuuluvat ns. vapaidensuuntien, pääasiassa helluntailaisten oppeihin.

        Kristityt = room.kat., joita on miljardi, ortodoksit, luterilaiset, anglikaanit, ym. perinteiset kristilliset eli kristinuskoiset kirkot pitävät näitä harhaoppeina. Nämä kirkot EIVÄT opeta ed.mainittuja oppeja! Kristilliset kirkot opettavat mm. "tuhatvuotisen valtakunnan" ja Jeesuksen messiaanisen hallintakauden tarkoittavan kristinuskon aikaa maailmassa, eli viimeistä 2000 vuotta.

        Saadaksenne tietoa, mitä KRISTITYT opettavat, menkää näiden kirkkokuntien, tai ekumeenisille foorumeille. Täällä ette kuule kuin erilaisten vapaasuuntaisten lahkojen ja muutamien yksittäisten kristittyjen välistä väittelyä.


    • * Apo/geetta, tarkoittaa kristinuskon PUOLLUSTAMISTA, nyt sinä Niko, olet kääntänyt sen kristin uskon vastamista tarkoittavaksi, vaikka luulet puollustavasi, kun et tiedä, niin kuin tietää tulee, ikään kuin, että sinä vastuttat evankeliumia, niin kuin se on kirjoitettu!

      • Niko.

        Se on mohikaani sinun näkemyksesi ja sinun on myös ne kovat sanat.
        Minä en sinua näkemyksestäsi tuomitse, vaikka sydämestäni sinua tässä asiassa tahdonkin opettaa, neuvoa ja opastaa.

        Minun Raamattuni puhuu vain yhdestä Herran paluusta, siitä ainoasta jota apostoleista lähtien on kristikunnassa odotettu.

        Herran sanoista tahdon vaarin ottaa ja siihen muitakin kehoittaa, jotta jokainen olisi valmis, tarkkaisi askeleitaa kun aika on kovimmillaan ja pitäisi uskonsa loppuun saakka!


      • Niko. kirjoitti:

        Se on mohikaani sinun näkemyksesi ja sinun on myös ne kovat sanat.
        Minä en sinua näkemyksestäsi tuomitse, vaikka sydämestäni sinua tässä asiassa tahdonkin opettaa, neuvoa ja opastaa.

        Minun Raamattuni puhuu vain yhdestä Herran paluusta, siitä ainoasta jota apostoleista lähtien on kristikunnassa odotettu.

        Herran sanoista tahdon vaarin ottaa ja siihen muitakin kehoittaa, jotta jokainen olisi valmis, tarkkaisi askeleitaa kun aika on kovimmillaan ja pitäisi uskonsa loppuun saakka!

        * Jopa sinä olet uppiniskainen ! 1Tess. 4: 13-18. kertoo aivan toista kuin sinä, ja kumpaakohan nyt tulsis uskoa Sinun harhaa, vaiko Raamatun totuutta. Saman todistaa 1Kor. 15. 50-58.

        * Toinen, eli Jeesuksen tulon Israelille, kun Hän tulee toistamiseen, ja Hän tulee tuhannen tuhansine pyhineen, eli seurakuntansa kanssa. ( Juud.14.Hanok ennustaa Jeesusken tuloa Israelille.) ei enää salassa, vaan suurella voimalla ja kirkkaudella, ja kaikki maailman sukukunnat ja kielet ja kansat saavat Hänet nähdä. Älä siis sekoita enmpää omiasi. Parempi olisi, ettet opteta lainkaan. Jeesus itse todistaa Matt.24. luvussa, pääasillaisesti. Tosin Hän sivuaa myös seurakunnalleen tuloa samassa luvussa. Niin kuin Jeesus aina, Hänen puheensa on silsällöllistä, pyörä pyörässä, kuin sipuli kerrokset !


      • Niko.
        Mohikaani_27 kirjoitti:

        * Jopa sinä olet uppiniskainen ! 1Tess. 4: 13-18. kertoo aivan toista kuin sinä, ja kumpaakohan nyt tulsis uskoa Sinun harhaa, vaiko Raamatun totuutta. Saman todistaa 1Kor. 15. 50-58.

        * Toinen, eli Jeesuksen tulon Israelille, kun Hän tulee toistamiseen, ja Hän tulee tuhannen tuhansine pyhineen, eli seurakuntansa kanssa. ( Juud.14.Hanok ennustaa Jeesusken tuloa Israelille.) ei enää salassa, vaan suurella voimalla ja kirkkaudella, ja kaikki maailman sukukunnat ja kielet ja kansat saavat Hänet nähdä. Älä siis sekoita enmpää omiasi. Parempi olisi, ettet opteta lainkaan. Jeesus itse todistaa Matt.24. luvussa, pääasillaisesti. Tosin Hän sivuaa myös seurakunnalleen tuloa samassa luvussa. Niin kuin Jeesus aina, Hänen puheensa on silsällöllistä, pyörä pyörässä, kuin sipuli kerrokset !

        Mainitsemasi Sanan kohta on varsin selvä;

        "Tahdomme, veljet, teidän olevan selvillä siitä, mitä tapahtuu kuoleman uneen nukkuville, jotta ette surisi niin kuin nuo toiset, joilla ei ole toivoa. 14 Jos kerran Jeesus on kuollut ja noussut kuolleista, niin kuin me uskomme, silloin Jumala myös on Jeesuksen tullessa tuova poisnukkuneet elämään yhdessä hänen kanssaan. 15 Ilmoitamme teille, mitä Herra on sanonut: Me elossa olevat, jotka saamme jäädä tänne siihen asti kun Herra tulee, emme ehdi poisnukkuneiden edelle. 16 Itse Herra laskeutuu taivaasta ylienkelin käskyhuudon kuuluessa ja Jumalan pasuunan kaikuessa, ja ensin nousevat ylös ne, jotka ovat kuolleet Kristukseen uskovina. 17 Meidät, jotka olemme vielä elossa ja täällä jäljellä, temmataan sitten yhdessä heidän kanssaan pilvissä yläilmoihin Herraa vastaan. Näin saamme olla aina Herran kanssa. 18 Rohkaiskaa siis toisianne näillä sanoilla." ( Tessalonikalaisille )

        Kristuksen tullessa, Kristuksessa kuolleet nuosevat ensin ylös ja he Kristuksessa olevat jotka elossa tuona hetkenä ovat temmataan sitten yhdessä heidän kanssaan yläilmoihin Herraa vastaan.
        Niin, Paavali puhuu ja opettaa juurikin siitä ainokaisesta Herran tulemuksesta myös tässä.


        Entä viittaamasi toinen Sanan kohta;

        "Sen sanon, veljet, ettei liha ja veri voi saada omakseen Jumalan valtakuntaa ja ettei katoava voi saada omakseen katoamattomuutta. 51 Nyt ilmoitan teille salaisuuden: Me emme kaikki kuole, mutta kaikki me muutumme, 52 yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan soidessa. Pasuuna soi, ja kuolleet herätetään katoamattomina ja me muut muutumme. 53 Tämän katoavan on näet pukeuduttava katoamattomuuteen ja kuolevaisen kuolemattomuuteen. 54 Mutta kun katoava pukeutuu katoamattomuuteen ja kuolevainen kuolemattomuuteen, silloin toteutuu kirjoitusten sana:

        -- Kuolema on nielty ja voitto saatu.
        55 Missä on voittosi, kuolema? Missä on pistimesi, kuolema?
        56 Kuoleman pistin on synti, ja synnin voimana on laki. 57 Mutta kiitos Jumalalle, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!

        58 Olkaa siis vahvoja ja järkähtämättömiä, rakkaat veljeni, ja tehkää aina innokkaasti Herran työtä. Tietäkää, ettei Herra anna teidän työnne mennä hukkaan." ( Korinttolaisille )

        Tässä Paavali opettaa aivan samasta, Herran ainokaisesta "toisesta" tulemuksesta, siitä jota koko alkukirkko riemulla odotti.
        Paavali selvin sanoin myös mainitsee sen tapahtuman mitä silloin "salaisuutena" on tapahtuva, eli tempauksen jossa "silmän räpäyksessä" saamme uuden ruumiin.
        Huomanet varmasti myös sen, että Paavali mainitsi tässä nimeomaan VIIMEISEN pasuna, mutta sen sinä tahdot tietysti sivuuttaa ja syyttää MINUA siitä, että en usko suoraan Sanan ilmoitukseen....


      • uusia taivait
        Mohikaani_27 kirjoitti:

        * Jopa sinä olet uppiniskainen ! 1Tess. 4: 13-18. kertoo aivan toista kuin sinä, ja kumpaakohan nyt tulsis uskoa Sinun harhaa, vaiko Raamatun totuutta. Saman todistaa 1Kor. 15. 50-58.

        * Toinen, eli Jeesuksen tulon Israelille, kun Hän tulee toistamiseen, ja Hän tulee tuhannen tuhansine pyhineen, eli seurakuntansa kanssa. ( Juud.14.Hanok ennustaa Jeesusken tuloa Israelille.) ei enää salassa, vaan suurella voimalla ja kirkkaudella, ja kaikki maailman sukukunnat ja kielet ja kansat saavat Hänet nähdä. Älä siis sekoita enmpää omiasi. Parempi olisi, ettet opteta lainkaan. Jeesus itse todistaa Matt.24. luvussa, pääasillaisesti. Tosin Hän sivuaa myös seurakunnalleen tuloa samassa luvussa. Niin kuin Jeesus aina, Hänen puheensa on silsällöllistä, pyörä pyörässä, kuin sipuli kerrokset !

        On selkeää että Jeesus tulee ensin hakemaan omansa taivaaseen, missä Mooses ja Elia ovat ja 24 maasta ostettua vanhinta.

        "Heille annettiin tuomiovalta" siis pelastuneille..mutta 1000v päästä tulee Jumalan päivä 2 Piet 3: 12..jonka tarkoituksena on tuhota tulella koko maapallo....ja sen jälkeen jae 13 pelastetut odottavat uusia taivaita ja uutta maata.

        Eli 1. taivas, jossa pääskynen ja kotka liitelee poltetaan ja luodaan uudeksi... samoin 2. taivas, jossa kuu ,aurinko ja tähdet ovat. " odotamme uusia taivaita"

        Paavali temmattiin 3. taivaaseen, joten on olemassa myös 2. ja 1. taivas t. benedi


    • Niko.
    • Mihin luotat?

      Noin 20 vuotta sitten minä tutkin itse, mitä Raamattu oikein sanoo asiasta. Tulin siihen tulokseen, että elossa olevia uskovia ei temmata salaisesti, vaan tämä tapahtuu vasta viimeisen pasuunan soidessa Jeesuksen toisen tulemuksen yhteydessä. En ole löytänyt syytä muuttaa kantaani. Tuo salainen ylöstempausoppi on tosiaankin lähtenyt kehittymään vasta 1800-luvulla saadun väärän profetian innoittamana.

      • Ethän vaan sekoita tuota käsitettä
        "viimeinen pasuuna" eli "Jumalan pasuuna"
        ilmestyskirjan pasuunoihin?


    • Minä puolestani tutkin itse Raamatusta, että Jeesuksen tulemus ja tempaus piti tapahtua jo opetuslasten ja Paavalin eläessä. Koska sitä ei tapahtunut, niin siltä osin Raamattu ei pidä paikkaansa.

      • Siis, mikä kohta/kohdat Raamatussa?


      • kalamos kirjoitti:

        Siis, mikä kohta/kohdat Raamatussa?

        Matt. 10:23
        Ja kun teitä vainotaan yhdessä kaupungissa, paetkaa toiseen; sillä totisesti minä sanon teille: te ette ehdi loppuun käydä Israelin kaupunkeja, ennenkuin Ihmisen Poika tulee.

        1. Tess. 4:15
        Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.


      • lappix kirjoitti:

        Matt. 10:23
        Ja kun teitä vainotaan yhdessä kaupungissa, paetkaa toiseen; sillä totisesti minä sanon teille: te ette ehdi loppuun käydä Israelin kaupunkeja, ennenkuin Ihmisen Poika tulee.

        1. Tess. 4:15
        Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.

        Valtakunnan evankeliumin julistaminen Israelin kaupungeille on ollut keskeytyksissä noin 2000 vuotta. Sitä ei siis vielä ole tapahtunut. Eikä Ihmisen Poika ole vielä tullut. Siis Matt 10:23 ei sisällä ristiriitaa.

        Paavali puhuu niistä, jotka eivät tuossa hetkessä ole kokeneet ruumiillista kuolemaa. Hän ei kuitenkaan odottanut, että Herran päivä jo tuolloin olisi ollut käsillä (2 Tess 2).


      • kalamos kirjoitti:

        Valtakunnan evankeliumin julistaminen Israelin kaupungeille on ollut keskeytyksissä noin 2000 vuotta. Sitä ei siis vielä ole tapahtunut. Eikä Ihmisen Poika ole vielä tullut. Siis Matt 10:23 ei sisällä ristiriitaa.

        Paavali puhuu niistä, jotka eivät tuossa hetkessä ole kokeneet ruumiillista kuolemaa. Hän ei kuitenkaan odottanut, että Herran päivä jo tuolloin olisi ollut käsillä (2 Tess 2).

        kalamos, älä viitsi vääristellä. Kai osaat lukea ja ymmärrät vielä lukemasi.

        Matt. 10:23
        Ja kun teitä vainotaan yhdessä kaupungissa, paetkaa toiseen; sillä totisesti minä sanon teille: te ette ehdi loppuun käydä Israelin kaupunkeja, ennenkuin Ihmisen Poika tulee.

        1. Tess. 4:15
        Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että ME, JOTKA OLEMME ELOSSA, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.

        Voittehan repiä Raamatusta nuo kohdat pois, jolleivät ne ole "Jumalanne sanaa".


      • lappix kirjoitti:

        kalamos, älä viitsi vääristellä. Kai osaat lukea ja ymmärrät vielä lukemasi.

        Matt. 10:23
        Ja kun teitä vainotaan yhdessä kaupungissa, paetkaa toiseen; sillä totisesti minä sanon teille: te ette ehdi loppuun käydä Israelin kaupunkeja, ennenkuin Ihmisen Poika tulee.

        1. Tess. 4:15
        Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että ME, JOTKA OLEMME ELOSSA, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.

        Voittehan repiä Raamatusta nuo kohdat pois, jolleivät ne ole "Jumalanne sanaa".

        Niin. Israelin kaupungit eivät ole läpikäytyjä ennenkuin Ihmisen Poika tulee.

        Myös Paavalin sana pitää paikkansa. Ja hän ei sanonut, että hän olisi tuossa hetkessä mukana. Hän nimenomaan kirjoitti Tessalonikalaisille, ettei Jeesus tule, ennekuin ... (2 Tess 2).

        Oman kohtalonta Paavali kertoi kirjeessään Timoteukselle (2 Tim 4:6).


      • kalamos kirjoitti:

        Niin. Israelin kaupungit eivät ole läpikäytyjä ennenkuin Ihmisen Poika tulee.

        Myös Paavalin sana pitää paikkansa. Ja hän ei sanonut, että hän olisi tuossa hetkessä mukana. Hän nimenomaan kirjoitti Tessalonikalaisille, ettei Jeesus tule, ennekuin ... (2 Tess 2).

        Oman kohtalonta Paavali kertoi kirjeessään Timoteukselle (2 Tim 4:6).

        kalamos. vaikutatte hyvin epärehellisiltä, ettekä usko siihen mitä on kirjoitettu. Katsotaan kenelle Jeesus sanoi näin:

        Matt. 10:23
        Ja kun teitä vainotaan yhdessä kaupungissa, paetkaa toiseen; sillä totisesti minä sanon teille: TE ETTE ehdi loppuun käydä Israelin kaupunkeja, ennenkuin Ihmisen Poika tulee.

        Siis opetuslapset, joille Jeesus kohdisti sanansa " te ette ehdi" tarkoitti niitä opetuslapsia, jotka silloin olivat paikalla.

        Ja Paavali sanoi:

        1. Tess. 4:15
        Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että ME, JOTKA OLEMME ELOSSA, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.

        Paavalin sana ilmoittaa, että hän laski itsesnsä niiden elossaolevien joukkoon, jotka ovat jääneet Herran tulemukseen.

        kalamos, vääristät mitä on kirjoitettu. Mutta niinhän ne lahkolaiset yleensä ovat - vääristelijöitä.


      • lappix kirjoitti:

        kalamos. vaikutatte hyvin epärehellisiltä, ettekä usko siihen mitä on kirjoitettu. Katsotaan kenelle Jeesus sanoi näin:

        Matt. 10:23
        Ja kun teitä vainotaan yhdessä kaupungissa, paetkaa toiseen; sillä totisesti minä sanon teille: TE ETTE ehdi loppuun käydä Israelin kaupunkeja, ennenkuin Ihmisen Poika tulee.

        Siis opetuslapset, joille Jeesus kohdisti sanansa " te ette ehdi" tarkoitti niitä opetuslapsia, jotka silloin olivat paikalla.

        Ja Paavali sanoi:

        1. Tess. 4:15
        Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että ME, JOTKA OLEMME ELOSSA, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.

        Paavalin sana ilmoittaa, että hän laski itsesnsä niiden elossaolevien joukkoon, jotka ovat jääneet Herran tulemukseen.

        kalamos, vääristät mitä on kirjoitettu. Mutta niinhän ne lahkolaiset yleensä ovat - vääristelijöitä.

        Opetuslapset eivät ehtineet käydä läpi Israelin kaupunkeja.

        Mitä itseensä Paavaliin tulee, niin eikö olisi syytä lukea kaikki, mitä Paavali kirjoitti.


      • kalamos kirjoitti:

        Opetuslapset eivät ehtineet käydä läpi Israelin kaupunkeja.

        Mitä itseensä Paavaliin tulee, niin eikö olisi syytä lukea kaikki, mitä Paavali kirjoitti.

        Kyllä ehtivät käydä ja ehtivät kuollakin, muttei Jeesus tullut. Eikä ole tullut vieläkään, vaikka Hänen piti palata PIAN.

        Olkaapas nyt rehellisiä itsellenne ja tunnustakaa tosiasiat. Eihän tuollaisessa epätotuudessa voi kukaan elää ja sanoa olevansa uskovainen.


      • lappix kirjoitti:

        Kyllä ehtivät käydä ja ehtivät kuollakin, muttei Jeesus tullut. Eikä ole tullut vieläkään, vaikka Hänen piti palata PIAN.

        Olkaapas nyt rehellisiä itsellenne ja tunnustakaa tosiasiat. Eihän tuollaisessa epätotuudessa voi kukaan elää ja sanoa olevansa uskovainen.

        Sinä et nyt halua ymmärtää asiaa, vaan sinä tieten tahtoin haluat sanoa, että Raamattu ei pidä paikkaansa.

        Kun Raamattu puhuu Jeesuksen palaamisesta PIAN, niin se tarkoittaa ennenkaikkea nopeutta.

        Jeesuksen paluulupaus liittyi nimenomaan Israelien kansaan. Ja Israelin kellon mukaan tuo paluu, jolloin Hän tulee ja perustaa Valtakuntansa, on tapahtuva hyvin lyhyen ajan kuluttua noista päivistä. Sillä Israelin kello on ollut pysähdyksissä jo noin 2000 vuotta.

        Suurin osa Israelin kaupungeista ei ollut Israelin kaupunkeja opetuslasten päivinä. Ja loputkin lakkasivat olemasta sitä jo opetuslasten päivinä. On siis absoluuttinen mahdottomuus, että opetuslapset olisivat ehtineet käydä läpi kaikki Israelin kaupungit.


      • kalamos kirjoitti:

        Sinä et nyt halua ymmärtää asiaa, vaan sinä tieten tahtoin haluat sanoa, että Raamattu ei pidä paikkaansa.

        Kun Raamattu puhuu Jeesuksen palaamisesta PIAN, niin se tarkoittaa ennenkaikkea nopeutta.

        Jeesuksen paluulupaus liittyi nimenomaan Israelien kansaan. Ja Israelin kellon mukaan tuo paluu, jolloin Hän tulee ja perustaa Valtakuntansa, on tapahtuva hyvin lyhyen ajan kuluttua noista päivistä. Sillä Israelin kello on ollut pysähdyksissä jo noin 2000 vuotta.

        Suurin osa Israelin kaupungeista ei ollut Israelin kaupunkeja opetuslasten päivinä. Ja loputkin lakkasivat olemasta sitä jo opetuslasten päivinä. On siis absoluuttinen mahdottomuus, että opetuslapset olisivat ehtineet käydä läpi kaikki Israelin kaupungit.

        Kalamos. Kerroppas nyt yksiselitteisesti, mikä on Israelin kello? Missä sellainen mainitaan Jeesuksen puheissa?


      • lappix kirjoitti:

        Kalamos. Kerroppas nyt yksiselitteisesti, mikä on Israelin kello? Missä sellainen mainitaan Jeesuksen puheissa?

        Vaatii ihan oman aloituksen. Teen sen, kun jaksan. JHS



      • et näinpäin
        lappix kirjoitti:

        kalamos. vaikutatte hyvin epärehellisiltä, ettekä usko siihen mitä on kirjoitettu. Katsotaan kenelle Jeesus sanoi näin:

        Matt. 10:23
        Ja kun teitä vainotaan yhdessä kaupungissa, paetkaa toiseen; sillä totisesti minä sanon teille: TE ETTE ehdi loppuun käydä Israelin kaupunkeja, ennenkuin Ihmisen Poika tulee.

        Siis opetuslapset, joille Jeesus kohdisti sanansa " te ette ehdi" tarkoitti niitä opetuslapsia, jotka silloin olivat paikalla.

        Ja Paavali sanoi:

        1. Tess. 4:15
        Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että ME, JOTKA OLEMME ELOSSA, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.

        Paavalin sana ilmoittaa, että hän laski itsesnsä niiden elossaolevien joukkoon, jotka ovat jääneet Herran tulemukseen.

        kalamos, vääristät mitä on kirjoitettu. Mutta niinhän ne lahkolaiset yleensä ovat - vääristelijöitä.

        kYSYMME: mIKSI jUMALA LUO TÄMÄN MAAPALLON UUDELLEEN POLTTAMISEN JÄLKEEN?

        Vastaus: Jes 45: 18... Kun pelastetut ovat olleet 1000v taivaassa, ja tuominneet maan asukkaat.. tapahtuu 2. eli jumalattomien ylösnousemus...tuomio maanpäällä..ja tuomiontäytäntöön pano, maa poltetaan ja luodaan uudeksi, uudelleen! t. benedi


      • et näinpäin kirjoitti:

        kYSYMME: mIKSI jUMALA LUO TÄMÄN MAAPALLON UUDELLEEN POLTTAMISEN JÄLKEEN?

        Vastaus: Jes 45: 18... Kun pelastetut ovat olleet 1000v taivaassa, ja tuominneet maan asukkaat.. tapahtuu 2. eli jumalattomien ylösnousemus...tuomio maanpäällä..ja tuomiontäytäntöön pano, maa poltetaan ja luodaan uudeksi, uudelleen! t. benedi

        Ei tätä maapalloa luoda uudelleen.
        Se katoaa niin, ettei siitä jää jälkeäkään.
        Mutta vasta Jumalan päivän tulemisen yhteydessä.
        Ei Herran päivän tulemisen yhteydessä.
        Silloin se vain puhdistetaan 1000 vuotta kestävää aikajaksoa varten.


      • 1234567...
        kalamos kirjoitti:

        Ei tätä maapalloa luoda uudelleen.
        Se katoaa niin, ettei siitä jää jälkeäkään.
        Mutta vasta Jumalan päivän tulemisen yhteydessä.
        Ei Herran päivän tulemisen yhteydessä.
        Silloin se vain puhdistetaan 1000 vuotta kestävää aikajaksoa varten.

        kalamos 1000 vuotinen ajanjakso vietetään taivaassa, jonne Jeesus on mennyt valmistamaan omilleen sijaa. Ei sieltä taivaasta ole kenelläkää mitään kiirettä maanpäälle.

        Kun jumalattomat ovat tuomionsa saaneet 1000 vuoden jälkeen tulijärvessä, luodaan uusi maa ja uusi taivas, jossa vanhurskaus asuu. Kyllä maanpäällä on aikaa sen jälkeen olla halki ikuisuuksien


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Ei tätä maapalloa luoda uudelleen.
        Se katoaa niin, ettei siitä jää jälkeäkään.
        Mutta vasta Jumalan päivän tulemisen yhteydessä.
        Ei Herran päivän tulemisen yhteydessä.
        Silloin se vain puhdistetaan 1000 vuotta kestävää aikajaksoa varten.

        Kaikki vanha katoaa, mutta Herra on tekevä kaiken uudeksi. Uuden maan ja uuden taivaan ja katso, Jumalan asuinsija on oleva ihmisten keskellä, uudessa Jerusalemissa.

        Aluksi Jumala loi universumin, auringon ja sitten maan, lopuksi ihmisen.
        Lopussa Jumala on tekevä kaiken käänteisesti. Ensin uudestisynnyttävä ihmiset ja lopuksi tekevä uuden maan, ja koko universumin jota vanhurskaus asuttaa!


      • Niko. kirjoitti:

        Kaikki vanha katoaa, mutta Herra on tekevä kaiken uudeksi. Uuden maan ja uuden taivaan ja katso, Jumalan asuinsija on oleva ihmisten keskellä, uudessa Jerusalemissa.

        Aluksi Jumala loi universumin, auringon ja sitten maan, lopuksi ihmisen.
        Lopussa Jumala on tekevä kaiken käänteisesti. Ensin uudestisynnyttävä ihmiset ja lopuksi tekevä uuden maan, ja koko universumin jota vanhurskaus asuttaa!

        Hieno kommentti. En ole koskaan tuota ajatellut.
        Vaikka Jumalan Sanassa tuo käänteisyys tulee niin monessa asiassa esiin.


      • 1234567... kirjoitti:

        kalamos 1000 vuotinen ajanjakso vietetään taivaassa, jonne Jeesus on mennyt valmistamaan omilleen sijaa. Ei sieltä taivaasta ole kenelläkää mitään kiirettä maanpäälle.

        Kun jumalattomat ovat tuomionsa saaneet 1000 vuoden jälkeen tulijärvessä, luodaan uusi maa ja uusi taivas, jossa vanhurskaus asuu. Kyllä maanpäällä on aikaa sen jälkeen olla halki ikuisuuksien

        "Autuas ja pyhä on se,
        jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa;
        heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa,
        vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja
        ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta."

        Siis keitä hallitsevat. Ja missä nuo halittavat asuvat?


    • Niko.

      Ilmestyskirjan luvussa 19 kerrotaan siitä riemusta joka taivaassa on babylonin tuhon johdosta. Babylon saa tuhonsa vihanajan lopulla. Riemu on suuri, sillä Herran päivä on tullut, Hän on tulossa taivaan sotajoukkojen kanssa takaisin lupaustensa mukaan!

      Karitsan häitä vietetään vasta Herran tullessa takaisin loistossansa ( Valkoinen ratsastaja yhdessä taivaan sotajoukon kanssa Ilm. - 19 )

      "Halleluja!
      Herra, meidän Jumalamme, Kaikkivaltias,
      on ottanut kuninkuuden.
      Iloitkaamme ja riemuitkaamme,
      antakaamme hänelle kunnia!
      NYT ON TULLUT Karitsan häiden aika.
      Hänen morsiamensa on valmiina,
      hänen ylleen on puettu hääpuku, hohtavan valkea pellavapuku.
      Se pellavapuku tarkoittaa pyhien vanhurskaita tekoja." ( Johanneksen ilmestyskirja - luku 19 )

      Karitsan häitä ei vietetä "vihan ajan aikana" niinkuin toiset opetavat, vaan vasta vihan ajan jälkeen, vasta sitten kun sulhanen on saapunut loistossansa ja temmannut samassa morsiamensa Häntä vastaan yläilmoihin.
      Tämä tapahtuu VASTA vainon/vihan ajan jälkeen, vasta kun jokainen Kristuksen tulemuksen profetia on täyttynyt.

      • Hääjuhla on todellakin vasta sitten,
        kun Jeesus on tullut takaisin maan päälle.
        Mutta vihkiminen on sitä ennen taivaassa Isän kodissa,
        jonne Jeesus noutaa morsiamensa.

        Kun hääjuhla alkaa, ei enää puhuta morsiamesta, vaan vaimosta (Ilm 19).


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Hääjuhla on todellakin vasta sitten,
        kun Jeesus on tullut takaisin maan päälle.
        Mutta vihkiminen on sitä ennen taivaassa Isän kodissa,
        jonne Jeesus noutaa morsiamensa.

        Kun hääjuhla alkaa, ei enää puhuta morsiamesta, vaan vaimosta (Ilm 19).

        Morsian noudetaan vasta Herran tulemuksessa tapahtuvassa tempauksessa, kuten Sanan selvästi ilmoittaa.


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Hääjuhla on todellakin vasta sitten,
        kun Jeesus on tullut takaisin maan päälle.
        Mutta vihkiminen on sitä ennen taivaassa Isän kodissa,
        jonne Jeesus noutaa morsiamensa.

        Kun hääjuhla alkaa, ei enää puhuta morsiamesta, vaan vaimosta (Ilm 19).

        kalamos kirjoitti; "Kun hääjuhla alkaa, ei enää puhuta morsiamesta, vaan vaimosta (Ilm 19)."

        Sana ilmoittaa Johanneksen ilmestysen luvussa 19 näin:
        "NYT ON TULLUT Karitsan häiden aika.
        Hänen morsiamensa on valmiina,"

        Nimenomaan morsian, ei vielä vaimo.


      • Niko. kirjoitti:

        kalamos kirjoitti; "Kun hääjuhla alkaa, ei enää puhuta morsiamesta, vaan vaimosta (Ilm 19)."

        Sana ilmoittaa Johanneksen ilmestysen luvussa 19 näin:
        "NYT ON TULLUT Karitsan häiden aika.
        Hänen morsiamensa on valmiina,"

        Nimenomaan morsian, ei vielä vaimo.

        Nimenomaan aviovaimo (gyne), ei morsian (nymfe).


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Nimenomaan aviovaimo (gyne), ei morsian (nymfe).

        gyne = nainen.

        Edellä lainaamani Sanan ilmoittaa selvästi, että on HÄIDEN aika ja morsian ( tässä yhteydessä kreikaksi = gyne ) on valmiina. Häitä varten valmistaudutaan, itse seremoniaa, itse vihkimistä.

        Matteus 1 jae 20 antaa samalle alkukieliselle sanalle ( = gyne ) vastaavan merkityksen:

        "Mutta kun hän tätä ajatteli, niin katso, hänelle ilmestyi unessa Herran enkeli, joka sanoi: "Joosef, Daavidin poika, älä pelkää ottaa tykösi Mariaa, vaimoasi; sillä se, mikä hänessä on siinnyt, on Pyhästä Hengestä."

        Suomalaiset käännökset ovat kääntäneet jakeen sanan gyne tässä yhteydessä vaimoksi, mutta on syytä huomata, että ei Maria suinkaan vielä ollut Joosefin vaimo, ainoastaan MORSIAN.

        Noh, tämä sivuhuomautuksena tästä "naista tarkoittavasta" koinee kreikan sanasta.

        Mutta sanan merkitys löytyy aina parhaiten myös tässä Ilmestyskirjan 19 luvun jakeessa aina asiayhteydestä. Jae ei tee poikkeutta siinä.
        Asiayhteyden mukaan "gyne" on valmiina ja nyt on siis tullut HÄIDEN aika.

        Lopuksi sanottakoon vielä, että myös Israelin juhlapyhillä on oma merkityksensä kaikessa tässä. Vanhan liiton juhlat saava yksi toisensa jälkeen täyteytensä uudessa liitossa.

        Hääjuhlan aika se riemu ja karkelo tulee täyteyteensä juuri lehtimajajuhlan aikaan. Sillon tullaan kerran viettämään Karitsan häitä!


      • Niko. kirjoitti:

        Morsian noudetaan vasta Herran tulemuksessa tapahtuvassa tempauksessa, kuten Sanan selvästi ilmoittaa.

        Morsian noudetaan minne?


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Morsian noudetaan minne?

        Herraa vastaan yläilmoihin, jotta saisi olla siellä missä Hän on ikuisesti kuten Sanan lupaa. Vihkiminen ja häiden vietto tapahtuu vasta sulhasen noutaessa morsiamensa ja tämä on tapahtuva kuten Ilmestyskirjan luku 19 kertoo.


      • Niko. kirjoitti:

        Herraa vastaan yläilmoihin, jotta saisi olla siellä missä Hän on ikuisesti kuten Sanan lupaa. Vihkiminen ja häiden vietto tapahtuu vasta sulhasen noutaessa morsiamensa ja tämä on tapahtuva kuten Ilmestyskirjan luku 19 kertoo.

        Siis viekö Jeesus Morsiamensa taivaaseen Isänsä Kotiin valmistamiin asuinsijoihin, mutta tulee itse alas maan päälle perustamaan Valtakuntansa.


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Siis viekö Jeesus Morsiamensa taivaaseen Isänsä Kotiin valmistamiin asuinsijoihin, mutta tulee itse alas maan päälle perustamaan Valtakuntansa.

        Sanan ilmoituksen mukaan Herra saapuu yhdessä pyhiensä kanssa Jerusalemiin, öljymäelle, käymään oikeutta kansakuntia vastaan.

        Ei Herra omiansa jätä, vaan pyhät ovat tapaamisestaan lähtien aina siellä missä Herrakin.


      • Niko. kirjoitti:

        Sanan ilmoituksen mukaan Herra saapuu yhdessä pyhiensä kanssa Jerusalemiin, öljymäelle, käymään oikeutta kansakuntia vastaan.

        Ei Herra omiansa jätä, vaan pyhät ovat tapaamisestaan lähtien aina siellä missä Herrakin.

        Ja nuo pyhät ovat Morsian?


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Ja nuo pyhät ovat Morsian?

        luonnollisesti.


      • Niko. kirjoitti:

        luonnollisesti.

        Siis .... morsian = taivaan sotajoukko


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Siis .... morsian = taivaan sotajoukko

        Herra tulee taivaan sotajoukon kanssa kaikessa loistossaan ja noutaa morsiamensa Häntä vastaan yläilmoihin.

        Yhdessä pyhiensä, eli morsiamen kanssa Hän on sitten saapuva Jerusalemiin.


      • Niko. kirjoitti:

        Herra tulee taivaan sotajoukon kanssa kaikessa loistossaan ja noutaa morsiamensa Häntä vastaan yläilmoihin.

        Yhdessä pyhiensä, eli morsiamen kanssa Hän on sitten saapuva Jerusalemiin.

        Niko. Miksi Jeesus ei tullut niiden opetuslapsten aikana, joille Hän lupasi tulla lähes 2000 vuotta sitten. Elättekö te todella valhessa ja toivotte sellaista, mikä olisi jo pitänyt tapahtua?


      • Niko. kirjoitti:

        Herra tulee taivaan sotajoukon kanssa kaikessa loistossaan ja noutaa morsiamensa Häntä vastaan yläilmoihin.

        Yhdessä pyhiensä, eli morsiamen kanssa Hän on sitten saapuva Jerusalemiin.

        "Sanan ilmoituksen mukaan Herra saapuu yhdessä pyhiensä kanssa Jerusalemiin, öljymäelle, käymään oikeutta kansakuntia vastaan."

        Mihin jakeeseen viittaat tuossa virkkeessäsi,
        jossa sanoit pyhien tarkoittavan Morsianta?


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        "Sanan ilmoituksen mukaan Herra saapuu yhdessä pyhiensä kanssa Jerusalemiin, öljymäelle, käymään oikeutta kansakuntia vastaan."

        Mihin jakeeseen viittaat tuossa virkkeessäsi,
        jossa sanoit pyhien tarkoittavan Morsianta?

        Niin sanat "valitut", että "pyhät" kulkevat läpi Uuden testamentin tarkoittaen kristittyjä.
        Edellistä käytetään aina 55 kertaa ja vastaavasti jälkimmäistä 48 kertaa.
        Tahdotko, että listaan tähän niistä jokaisen? :)

        Luethan Johanneksen ilmestyksen luvusta 22 jakeen 21 niin huomaat mitä Johanneksen ilmestys sanalla "pyhät" tarkoittaa.

        Lopuksi sanottakoon vielä, että on hyvin suurta yleistämistä Sanaa tutkittaessa tehdä suora johopäätös siitä, että sana "seurakunta" ei esiinny esimerkiksi juuri vihan ajan kuvauksien yhteydessä.

        Aivan samalla logiikalla voitaisiin lähteä tekemään johtopäätöksiä, että silloin ei tempauskessakaan ole seurakunta mukana saatikka uudessa Jerusalemissa sillä sitä sanaa EIVÄT käytä niin; Joh. 14;1, Kor. 15;1 ei liioin 1. Tess. 4-5. Samoin sana loistaa poissa olollaan Uutta Jerusalemia kuvaavassa kohdassa: Ilm. 21-22

        Ja luonnollisesti, se ei tietenkään tarkoitata sitä, etteikö Kristuksen omat, valitut, eli seurakunta olisi niistä osallinen.


      • 1234567...
        kalamos kirjoitti:

        Siis viekö Jeesus Morsiamensa taivaaseen Isänsä Kotiin valmistamiin asuinsijoihin, mutta tulee itse alas maan päälle perustamaan Valtakuntansa.

        kalamos. . .Jeesus vie pyhät 1000 vuodeksi taivaaseen. 1000 vuoden jälkeen kun jumalattomat on herätetty ja tuomittu tuhoon, sillä tuli lankeaa alas taivaasta ja kuluttaa heidät.

        Tämän jälkeen luodaan uusi taivas ja uusi maa, jossa vanhurskaus asuu.


      • Niko. kirjoitti:

        Niin sanat "valitut", että "pyhät" kulkevat läpi Uuden testamentin tarkoittaen kristittyjä.
        Edellistä käytetään aina 55 kertaa ja vastaavasti jälkimmäistä 48 kertaa.
        Tahdotko, että listaan tähän niistä jokaisen? :)

        Luethan Johanneksen ilmestyksen luvusta 22 jakeen 21 niin huomaat mitä Johanneksen ilmestys sanalla "pyhät" tarkoittaa.

        Lopuksi sanottakoon vielä, että on hyvin suurta yleistämistä Sanaa tutkittaessa tehdä suora johopäätös siitä, että sana "seurakunta" ei esiinny esimerkiksi juuri vihan ajan kuvauksien yhteydessä.

        Aivan samalla logiikalla voitaisiin lähteä tekemään johtopäätöksiä, että silloin ei tempauskessakaan ole seurakunta mukana saatikka uudessa Jerusalemissa sillä sitä sanaa EIVÄT käytä niin; Joh. 14;1, Kor. 15;1 ei liioin 1. Tess. 4-5. Samoin sana loistaa poissa olollaan Uutta Jerusalemia kuvaavassa kohdassa: Ilm. 21-22

        Ja luonnollisesti, se ei tietenkään tarkoitata sitä, etteikö Kristuksen omat, valitut, eli seurakunta olisi niistä osallinen.

        Tavoittelen vain, mistä kohtaa luit, kun kerran kirjoitit
        "Sanan ilmoituksen mukaan
        Herra saapuu yhdessä pyhiensä kanssa Jerusalemiin, öljymäelle,
        käymään oikeutta kansakuntia vastaan."

        Kysyn näinpäin:
        Ovatko Juudan kirjeen jakeet 14-15 ehkä pohjana tuolle,
        mitä kerroit Sanan ilmoittavan.
        Ovatko Juudan kirjeen jakeessa 14 mainitut pyhät morsiusjoukkoa?


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Tavoittelen vain, mistä kohtaa luit, kun kerran kirjoitit
        "Sanan ilmoituksen mukaan
        Herra saapuu yhdessä pyhiensä kanssa Jerusalemiin, öljymäelle,
        käymään oikeutta kansakuntia vastaan."

        Kysyn näinpäin:
        Ovatko Juudan kirjeen jakeet 14-15 ehkä pohjana tuolle,
        mitä kerroit Sanan ilmoittavan.
        Ovatko Juudan kirjeen jakeessa 14 mainitut pyhät morsiusjoukkoa?

        Luetko sinä niin, että Johanneksen ilmestyksen luvun 19 taivaan sotajoukot ovat nämä joista Juudan kirjassa kirjoitetaan;

        "Heistä on myös ennustanut Henok, Aadamista seitsemäs: "Katso, Herra tulee pyhiensä tuhatlukuisen joukon kanssa ja panee jokaisen tuomiolle. Hän rankaisee kaikkia jumalattomia jokaisesta teosta, jonka he jumalattomuudessaan ovat tehneet, ja kaikista julkeista puheista, joita nuo jumalattomat syntiset ovat häntä vastaan puhuneet." ( Juudas )


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Tavoittelen vain, mistä kohtaa luit, kun kerran kirjoitit
        "Sanan ilmoituksen mukaan
        Herra saapuu yhdessä pyhiensä kanssa Jerusalemiin, öljymäelle,
        käymään oikeutta kansakuntia vastaan."

        Kysyn näinpäin:
        Ovatko Juudan kirjeen jakeet 14-15 ehkä pohjana tuolle,
        mitä kerroit Sanan ilmoittavan.
        Ovatko Juudan kirjeen jakeessa 14 mainitut pyhät morsiusjoukkoa?

        Vastaan sinulle tähän miten itse luen;

        Johanneksen ilmestys luku 19 kertoo Herran toisesta tulemuksesta. Tässä Sanan kertoo Herran tulevan taivaan sotajoukon kanssa. Tämä "sotajoukko" on juuri se sama minkä Herra olisi voinut komentaa avuksensa jopa Getsemanen puutarhassa kiinniottonsa hetkellä, jos se Hänen tahtonsa olisi ollut. Sotajoukko tarkoittanee siis enkeleitä.

        Entä miten ymmärrän tähän sopivan juuri lainaamani ja sinun viittaamasi Henokin maininnan siitä, että Herra on tuleva pyhiensä kanssa?
        Olen siitä sinulle puhunut ennenkin, paljonkin, mutta pyrin tuomaan vielä näkemykseni selvästi ilmi.

        Herra on siis tuleva takaisin vielä kerran, silloin Kuninkaana, valkoisella ratsulla, taivaasotajoukon kanssa, eli enkelien, tuomaan pelastusta heille jotka Häntä odottavat ( = valitut, eli he jotka voittavat, eli pyhä ) ja vastaavasti tuomiota heille jotka Hänet kieltävät.
        Tämä Herran tulemuksen hetki, eli Herran päivä on tapahtuva kaikkien niiden merkkien jälkeen mitä Sanassa on kuvattu ja Johanneksen ilmestys luku 19 kertoo tästä hetkestä.
        Sana kertoo luvussa 19 tulleen häiden aika! Morsian on valmis!
        Tämä tulemus on sellainen, että se ei jää keneltäkään piiloon, sillä silloin Ihmisen Pojan merkki on näkyvä taivaalla ja se on kuin salama löisi halki taivaankannen.
        Jumalan pasunan soidessa, viimeisen pasunan raikuessa tämä kaikki tapahtuu.

        Herran tulemuksen päivänä, Herran päivänä Hän tempaa omansa Häntä vastaan yläilmoihin. Hänessä kuolleet nousevat ensin ja heti heidän peräänsä temmataan heidät jotka vielä elossa ovat ( Kristuksen omat ) heidän kanssaan yhdessä Herraa vastaan!

        Nyt yhdessä he saapuvat maailmaan! Sana kertoo, että Herra on laskeutuva pyhiensä kanssa Jerusalemiin, öljymäelle.
        Eli itseasiassa nyt jokainen Kristuksen oma saa ensimmäisen ilmaisen matkansa pyhään maahan! ( Kuten David Pawsonilla on tapana sanoa )


      • Niko. kirjoitti:

        Vastaan sinulle tähän miten itse luen;

        Johanneksen ilmestys luku 19 kertoo Herran toisesta tulemuksesta. Tässä Sanan kertoo Herran tulevan taivaan sotajoukon kanssa. Tämä "sotajoukko" on juuri se sama minkä Herra olisi voinut komentaa avuksensa jopa Getsemanen puutarhassa kiinniottonsa hetkellä, jos se Hänen tahtonsa olisi ollut. Sotajoukko tarkoittanee siis enkeleitä.

        Entä miten ymmärrän tähän sopivan juuri lainaamani ja sinun viittaamasi Henokin maininnan siitä, että Herra on tuleva pyhiensä kanssa?
        Olen siitä sinulle puhunut ennenkin, paljonkin, mutta pyrin tuomaan vielä näkemykseni selvästi ilmi.

        Herra on siis tuleva takaisin vielä kerran, silloin Kuninkaana, valkoisella ratsulla, taivaasotajoukon kanssa, eli enkelien, tuomaan pelastusta heille jotka Häntä odottavat ( = valitut, eli he jotka voittavat, eli pyhä ) ja vastaavasti tuomiota heille jotka Hänet kieltävät.
        Tämä Herran tulemuksen hetki, eli Herran päivä on tapahtuva kaikkien niiden merkkien jälkeen mitä Sanassa on kuvattu ja Johanneksen ilmestys luku 19 kertoo tästä hetkestä.
        Sana kertoo luvussa 19 tulleen häiden aika! Morsian on valmis!
        Tämä tulemus on sellainen, että se ei jää keneltäkään piiloon, sillä silloin Ihmisen Pojan merkki on näkyvä taivaalla ja se on kuin salama löisi halki taivaankannen.
        Jumalan pasunan soidessa, viimeisen pasunan raikuessa tämä kaikki tapahtuu.

        Herran tulemuksen päivänä, Herran päivänä Hän tempaa omansa Häntä vastaan yläilmoihin. Hänessä kuolleet nousevat ensin ja heti heidän peräänsä temmataan heidät jotka vielä elossa ovat ( Kristuksen omat ) heidän kanssaan yhdessä Herraa vastaan!

        Nyt yhdessä he saapuvat maailmaan! Sana kertoo, että Herra on laskeutuva pyhiensä kanssa Jerusalemiin, öljymäelle.
        Eli itseasiassa nyt jokainen Kristuksen oma saa ensimmäisen ilmaisen matkansa pyhään maahan! ( Kuten David Pawsonilla on tapana sanoa )

        Siis ovatko Juudan kirjeen jakeessa 14 mainitut pyhät morsiusjoukkoa?


      • Niko.

        "kun Herra Jeesus väkevien enkeleittensä kanssa ilmestyy taivaasta" ( 2. Tess. 1:7 )


      • Niko.
        Niko. kirjoitti:

        "kun Herra Jeesus väkevien enkeleittensä kanssa ilmestyy taivaasta" ( 2. Tess. 1:7 )

        Ja samassa Tessalonikalaiskirjeessä Paavali jatkaa muutama jae myöhemmin;

        "kun hän tuona päivänä saapuu ottamaan vastaan pyhiensä kunnioituksen ja kaikkien uskovien ylistyksen. " ( Tessalonikalaisille )

        Tuona päivänä saapuu vastaanottamaan pyhien ja uskovien kunnioituksen.
        Kuinkas luet tämän jos pyhät ja uskovat olisivat olleet Hänen kanssaan jo pitkän tovin ennen sitä?


      • Niko.
        Niko. kirjoitti:

        "kun Herra Jeesus väkevien enkeleittensä kanssa ilmestyy taivaasta" ( 2. Tess. 1:7 )

        Ja kalamos, sinulle selvennykseksi vielä, että Paavali nimeomaan käyttää Herran mukana saapuvasta joukosta nimeä "enkelien" ( alkukielellä = angelon )

        Tämä jae kertoo Herran tulemuksesta, Herran päivästä.
        Paavali kertoo itseasiassa Novumin mukaan jakeessa näin:
        "ja teille ahdistetuille levolla kanssa meidän ilmestymisessä Herran Jeesuksen taivaasta kanssa enkelien voiman hänen...."

        King James kääntää jakeen näin;
        "And to you who are troubled rest with us, when the Lord Jesus shall be revealed from heaven with his mighty angels"

        eli;
        "you who are troubled" sekä "Lord Jesus shall be revealed from heaven with his mighty anglels".

        Eikö siis Paavali puhu tässä selvien sanoin siitä mitä Herran tuleuksessa on tapahtuva? Eikö Hän tässä selvin sanoin tuo ilmi sen, että he jotka ovat ahdistuksessa ( ja sitä todella lopunaikona, vaivanajassa ovat ) saavat levon Herran tulemuksen hetkellä kun Hän on saapuva taivaan sotajoukon kanssa, enkelien kanssa!?

        Mitä tulee siihen valkeaan asuun mitä Johanneksen ilmestys luku 19 kertoi taivaan sotajoukolla olevan, on vain viittausta siihen, että Herran mukana ei ole mitään epäpuhdasta. Herran joukot ovat pukeutuneet loistavaan valkeuteen, niin enkelit kuin he jotka Hänen tykönsä temmataan!


      • Niko. kirjoitti:

        Ja kalamos, sinulle selvennykseksi vielä, että Paavali nimeomaan käyttää Herran mukana saapuvasta joukosta nimeä "enkelien" ( alkukielellä = angelon )

        Tämä jae kertoo Herran tulemuksesta, Herran päivästä.
        Paavali kertoo itseasiassa Novumin mukaan jakeessa näin:
        "ja teille ahdistetuille levolla kanssa meidän ilmestymisessä Herran Jeesuksen taivaasta kanssa enkelien voiman hänen...."

        King James kääntää jakeen näin;
        "And to you who are troubled rest with us, when the Lord Jesus shall be revealed from heaven with his mighty angels"

        eli;
        "you who are troubled" sekä "Lord Jesus shall be revealed from heaven with his mighty anglels".

        Eikö siis Paavali puhu tässä selvien sanoin siitä mitä Herran tuleuksessa on tapahtuva? Eikö Hän tässä selvin sanoin tuo ilmi sen, että he jotka ovat ahdistuksessa ( ja sitä todella lopunaikona, vaivanajassa ovat ) saavat levon Herran tulemuksen hetkellä kun Hän on saapuva taivaan sotajoukon kanssa, enkelien kanssa!?

        Mitä tulee siihen valkeaan asuun mitä Johanneksen ilmestys luku 19 kertoi taivaan sotajoukolla olevan, on vain viittausta siihen, että Herran mukana ei ole mitään epäpuhdasta. Herran joukot ovat pukeutuneet loistavaan valkeuteen, niin enkelit kuin he jotka Hänen tykönsä temmataan!

        Kirjoitin edellä hiukan huolimattomasti tuosta asusta.
        Tuo hotava asu (Ilm 19:14)
        määritellään juuri edellä jakeessa 8 olevan
        Morsiamelle kuuluva asu:

        7. Iloitkaamme ja riemuitkaamme
        ja antakaamme kunnia hänelle,
        sillä Karitsan häät ovat tulleet,
        ja hänen vaimonsa on itsensä valmistanut.
        8. Ja hänen annettiin pukeutua liinavaatteeseen,
        hohtavaan ja puhtaaseen:
        se liina on pyhien vanhurskautus."


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Kirjoitin edellä hiukan huolimattomasti tuosta asusta.
        Tuo hotava asu (Ilm 19:14)
        määritellään juuri edellä jakeessa 8 olevan
        Morsiamelle kuuluva asu:

        7. Iloitkaamme ja riemuitkaamme
        ja antakaamme kunnia hänelle,
        sillä Karitsan häät ovat tulleet,
        ja hänen vaimonsa on itsensä valmistanut.
        8. Ja hänen annettiin pukeutua liinavaatteeseen,
        hohtavaan ja puhtaaseen:
        se liina on pyhien vanhurskautus."

        Eikös Paavali puhu varsin selvästi siitä, että Herra on tuleva enkeleidensä kanssa.
        Tähän meille antaa sitten lisävaloa Johannes ilmestyksensä luvussa 19, jossa hän mainitsee Herran tulevan nimenomaan taivaansotajoukkojen kanssa.


      • Niko. kirjoitti:

        Eikös Paavali puhu varsin selvästi siitä, että Herra on tuleva enkeleidensä kanssa.
        Tähän meille antaa sitten lisävaloa Johannes ilmestyksensä luvussa 19, jossa hän mainitsee Herran tulevan nimenomaan taivaansotajoukkojen kanssa.

        No, jos nyt pysytään luvussa 19,
        niin siinä ei puhuta enkeleistä.
        Enkelit eivät ole puetut siihen pukuun,
        josta siinä puhutaan
        ja nimenomaan Morsiamen pukuna.

        Se taistelu,
        josta tuossa luvussa puhutaan ei ole sellainen,
        jossa enkelit olisivat osalliset:

        "Ja minä näin pedon
        ja maan kuninkaat
        ja heidän sotajoukkonsa
        kokoontuneina sotiaksensa
        hevosen selässä istuvaa vastaan
        ja hänen sotajoukkoansa vastaan.
        Ja peto otettiin kiinni,
        ja sen kanssa väärä profeetta,
        joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa,
        joilla hän oli eksyttänyt ne,
        jotka olivat ottaneet pedon merkin,
        ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet;
        ne molemmat heitettiin elävältä
        tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa.
        Ja ne muut saivat surmansa
        hevosen selässä istuvan miekasta,
        joka lähti hänen suustaan;
        ja kaikki linnut tulivat ravituiksi
        heidän lihastansa."
        Siis vain tuo Kuningasten Kuningas sotii,
        niitä vastaan, jotka hyökkäävät.

        Ilmestyskirja alkaa seitsemällä seurakuntakirjeellä,
        jotka on osoitettu kunkin seurakunnan enkelille.
        Kirjeitä tarkasteltaessa käy selvästi ilmi,
        että tuolla sanalla tarkoitetaan seurakuntajohtajaa.
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10122098

        Johannes kastajasta käytetään nimitystä enkeli.
        Eli hän oli sanansaattaja.

        2 Tess 1:10 sanoo nimenomaan,
        että Jeesus tulee kirkastettavaksi pyhissänsä,
        ihmeteltäväksi kaikissa uskovissa.


      • kalamos kirjoitti:

        No, jos nyt pysytään luvussa 19,
        niin siinä ei puhuta enkeleistä.
        Enkelit eivät ole puetut siihen pukuun,
        josta siinä puhutaan
        ja nimenomaan Morsiamen pukuna.

        Se taistelu,
        josta tuossa luvussa puhutaan ei ole sellainen,
        jossa enkelit olisivat osalliset:

        "Ja minä näin pedon
        ja maan kuninkaat
        ja heidän sotajoukkonsa
        kokoontuneina sotiaksensa
        hevosen selässä istuvaa vastaan
        ja hänen sotajoukkoansa vastaan.
        Ja peto otettiin kiinni,
        ja sen kanssa väärä profeetta,
        joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa,
        joilla hän oli eksyttänyt ne,
        jotka olivat ottaneet pedon merkin,
        ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet;
        ne molemmat heitettiin elävältä
        tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa.
        Ja ne muut saivat surmansa
        hevosen selässä istuvan miekasta,
        joka lähti hänen suustaan;
        ja kaikki linnut tulivat ravituiksi
        heidän lihastansa."
        Siis vain tuo Kuningasten Kuningas sotii,
        niitä vastaan, jotka hyökkäävät.

        Ilmestyskirja alkaa seitsemällä seurakuntakirjeellä,
        jotka on osoitettu kunkin seurakunnan enkelille.
        Kirjeitä tarkasteltaessa käy selvästi ilmi,
        että tuolla sanalla tarkoitetaan seurakuntajohtajaa.
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10122098

        Johannes kastajasta käytetään nimitystä enkeli.
        Eli hän oli sanansaattaja.

        2 Tess 1:10 sanoo nimenomaan,
        että Jeesus tulee kirkastettavaksi pyhissänsä,
        ihmeteltäväksi kaikissa uskovissa.

        Niinpä niin. Kävin vilkaisemassa linkkiä.

        Tuossa antamassasi linkissä Kalamos keskustelee etupäässä itsensä kanssa.
        Opettaja kun on.

        Miltä tuntuu kalamos, kun ymmärtää kaikki Raamatun kohdat totuudellisesti?
        Sanot varmaan mielessäsi näin rikkaudessasi:

        Rev 3:17 .... Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse.

        Lueppa jakeen jatkokin, niin ymmärtänet, mitä et tiedä:
        etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston.

        Tule sitten opettamaan, kun ymmärrät edes perustotuudet Raamatusta.
        Esimerkiksi tämän:
        Mar 12:29 Jeesus vastasi: "Ensimmäinen on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa;


      • Jonah kirjoitti:

        Niinpä niin. Kävin vilkaisemassa linkkiä.

        Tuossa antamassasi linkissä Kalamos keskustelee etupäässä itsensä kanssa.
        Opettaja kun on.

        Miltä tuntuu kalamos, kun ymmärtää kaikki Raamatun kohdat totuudellisesti?
        Sanot varmaan mielessäsi näin rikkaudessasi:

        Rev 3:17 .... Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse.

        Lueppa jakeen jatkokin, niin ymmärtänet, mitä et tiedä:
        etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston.

        Tule sitten opettamaan, kun ymmärrät edes perustotuudet Raamatusta.
        Esimerkiksi tämän:
        Mar 12:29 Jeesus vastasi: "Ensimmäinen on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa;

        No jos huolella luit, niin olin tehnyt tuon aloituksen erään toisen nimimerkin pyynnöstä. Mutta kun keskustelua ei syntynyt, niin jätin kesken tuon ketjun.

        Jeesus ei sanonut viitekohdassasi niinkuin kirjoitit.
        Jeesus sanoi juuri ne sanat,
        jotka on tallennettu myös Mooseksen toimesta.
        Eli "Herra on yksi".

        Mitä tuo sitten tarkoittaa, että Jahve Elohim (Valtiaat) meidän, on yksi, on oma lukunsa, mutta sinähän et minun kanssani halua keskustella, joten en häiritse sinua tämän enempää.


      • Paruusia
        kalamos kirjoitti:

        Siis viekö Jeesus Morsiamensa taivaaseen Isänsä Kotiin valmistamiin asuinsijoihin, mutta tulee itse alas maan päälle perustamaan Valtakuntansa.

        Oikein Kalamos, Jeesus hakee omansa taivaaseen, Jumalan paratiisiin!

        Jeesus ryövärille: " Minä sanon sinulle tänäpäivänä: " Sinä olet oleva minun kanssani paratiisissa".. silloin kun kaikki muutkin siellä ovat.

        Paratiisi on Jumalan tykönä taivaassa! Miksi Jeesus tulee toisen kerran? lue Joh 5: 28, 29

        ja 1 Kor 15: 22

        Herra itse tulee taivaasta alas 1 Tess 4: 16, 17 Kristus tulee uudelleen ja hänen omansa saavat palkkansa: Ilm 22: 12 kts 2 Tim 4: 8...Ja Heb 9: 28
        Jeesus tulee myöskin siksi, että kostaa jumalattomille! 2 Tess 1: 7-10...Jeesus tuhoaa myös laittomuuden järjestelmä tullessaan, pedon..sen jonka luku on 666

        2 Tess 2: 7, 8 terv. benedi


      • Paruusia kirjoitti:

        Oikein Kalamos, Jeesus hakee omansa taivaaseen, Jumalan paratiisiin!

        Jeesus ryövärille: " Minä sanon sinulle tänäpäivänä: " Sinä olet oleva minun kanssani paratiisissa".. silloin kun kaikki muutkin siellä ovat.

        Paratiisi on Jumalan tykönä taivaassa! Miksi Jeesus tulee toisen kerran? lue Joh 5: 28, 29

        ja 1 Kor 15: 22

        Herra itse tulee taivaasta alas 1 Tess 4: 16, 17 Kristus tulee uudelleen ja hänen omansa saavat palkkansa: Ilm 22: 12 kts 2 Tim 4: 8...Ja Heb 9: 28
        Jeesus tulee myöskin siksi, että kostaa jumalattomille! 2 Tess 1: 7-10...Jeesus tuhoaa myös laittomuuden järjestelmä tullessaan, pedon..sen jonka luku on 666

        2 Tess 2: 7, 8 terv. benedi

        Tuo ristin ryöväri ja koko Aabrahamin helma
        ovat jo Jumalan Paratiisissa. Olleet jo 2000 vuotta.
        Siellä ovat myös kaikki sittemmin Kristuksessa kuolleet.
        Mutta ylösnousemusruumista heillä ei kellään vielä ole.


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Tuo ristin ryöväri ja koko Aabrahamin helma
        ovat jo Jumalan Paratiisissa. Olleet jo 2000 vuotta.
        Siellä ovat myös kaikki sittemmin Kristuksessa kuolleet.
        Mutta ylösnousemusruumista heillä ei kellään vielä ole.

        Olen samaa mieltä kanssasi tästä.
        Herran tulemuksessa myös he saavat uuden ruumiin ja tulevat maanpäällä hallitsemaan tuhat vuotta yhdessä Herran kanssa.


      • Jumalan poika
        Niko. kirjoitti:

        kalamos kirjoitti; "Kun hääjuhla alkaa, ei enää puhuta morsiamesta, vaan vaimosta (Ilm 19)."

        Sana ilmoittaa Johanneksen ilmestysen luvussa 19 näin:
        "NYT ON TULLUT Karitsan häiden aika.
        Hänen morsiamensa on valmiina,"

        Nimenomaan morsian, ei vielä vaimo.

        Niko, seurakuntaa Raamattu ryhtyi kutsumaan vaimoksi, sen jälkeen kun se oli Poikalapsen, Jeesuksen synnyttänyt. Niin se menee t. B


      • Jumalan poika kirjoitti:

        Niko, seurakuntaa Raamattu ryhtyi kutsumaan vaimoksi, sen jälkeen kun se oli Poikalapsen, Jeesuksen synnyttänyt. Niin se menee t. B

        Mitä sinä oikein puhut.
        Ei seurakunta ole synnyttänyt Jeesusta.


      • Niko.
        kalamos kirjoitti:

        Mitä sinä oikein puhut.
        Ei seurakunta ole synnyttänyt Jeesusta.

        Minäkin ihmettelen Benedin kommentteja ja oppeja... sen verran lennokkaita ne välillä ovat, että liekö hän edes tosissaan...?


      • kalamos kirjoitti:

        Siis ovatko Juudan kirjeen jakeessa 14 mainitut pyhät morsiusjoukkoa?

        Herra tulee taivaan sotajoukon kanssa, eli enkelien kanssa ja tempaa SITTEN omansa itseään vastaan yläilmoihin. Tästä jälleen näkemistä sitten saavutaan yhdessä alas, niinkuin Paavali kirjoitti Herran alas tulevan. Vanha testamentti ilmoittaa tämän alastulon paikaksi Öljymäen joka on Jerusalmissa.

        Näin näemme, että Sanan mukaan Herran toisessa tulemuksessa Hän tulee todellakin taivaan enkelien kanssa, että juuri keräämiensä pyhien kanssa.

        Yksi ja sama tapahtuma ja sen kaksi vaihetta ja painotusta Sanassa.


      • nikojt kirjoitti:

        Herra tulee taivaan sotajoukon kanssa, eli enkelien kanssa ja tempaa SITTEN omansa itseään vastaan yläilmoihin. Tästä jälleen näkemistä sitten saavutaan yhdessä alas, niinkuin Paavali kirjoitti Herran alas tulevan. Vanha testamentti ilmoittaa tämän alastulon paikaksi Öljymäen joka on Jerusalmissa.

        Näin näemme, että Sanan mukaan Herran toisessa tulemuksessa Hän tulee todellakin taivaan enkelien kanssa, että juuri keräämiensä pyhien kanssa.

        Yksi ja sama tapahtuma ja sen kaksi vaihetta ja painotusta Sanassa.

        Eli vastaus kalamos sinulle; Tietysti ovat.


    • Jaakobin jumala Eel tuskin tempaa ketään mihinkään. Ilmestyskirja puolestaan puhuu Johanneksen aikana olleesta kristittyjen vihasta, johon kirjoittaja Johannes oli myös osallinen.

      Ilm. 1:9
      Minä, Johannes, teidän veljenne, joka teidän kanssanne olen osallinen ahdistukseen ja valtakuntaan ja kärsivällisyyteen Jeesuksessa, minä olin Jumalan sanan ja Jeesuksen todistuksen tähden saaressa, jonka nimi on Patmos.

    • VT:ssa Herran päivä oli sodasta saadun voiton päivä.
      Joosuan kirja - 2. Kuningasten kirja (n. 1.000 eaa. - 587 eaa)

      500 luvulta Herran päivästä muodostui odotus suuresta kuninkaasta, joka perustaisi rajoiltaan Davidin rajojen aikaisen valtion. Siitä valtiosta muodostui maailman uhrivaltiokeskus, jolle muut valtiot maksaisivat vasalliveroa ja uudessa valtiossa (Israelissa) "herrakansa" joisi mettä ja hunajaa.

      Kristinusko perusti Herran päivän maailman tuhoamisen ympärille ja joihin kasattiin erilaisia myyttejä, joita viestiketjussakin on esitelty.
      Jeesuksen toisen tulemisen ajankohdat ovat toistuvasti menneet ohi. Hellaritkin ovat kerinneet ennustella tarkkoja vuosia.

      Kristittyjen omituista logiikkaa kuvaa se, että koska joskus on kirjoitettu taru maailmanlopusta ja materian muuttumisesta hengeksi, se olisikin totta.

    • harmagedon...

      "Kalamos"
      >>Paavali taas kirjoittaa evenkeliumia, jota ei ollut saanut apostoleilta, vaan suoraan Kristukselta. Hän kirjoittaa armotalouskaudesta

      • Raamattu puhuu monenlaisista aikakausista.
        Esimerkiksi oli aika Aadamista Moosekseen asti,
        jolloin kukaan ei voinut tehdä syntiä
        samanlaisella rikkomuksella kuin Aadam,
        koska mitään kieltolakia ei ollut (Room 5:13-14).

        Sitten Mooseksen kautta annettiin laki Israelille.
        Ja sitten sokerina pohjalla tuli armon aikakausi.
        Kai sinä olet tietoinen siitä, että Paavali käytti sanaa oikonomia.
        Minä käytän nyt tuon alkutekstin sanan sijasta sanaa ekonomia:

        Paavali kirjoittaa Efesolaisille ekonomiasta, jossa jaettava omaisuus on
        Jumalan armon rikkaus kaikkine johdannaisineen:
        pyhyys, nuhteettomuus, lapseus, lunastus, rikkomusten anteeksisaaminen.
        Jumala oli talousjohtajana itsessään päättänyt
        aikojen täyttyessä toteuttaa Kristuksessa tämän salaisuuden. (Ef 1)

        Ja Paavali kertoo edelleen,
        että hän oli ilmestyksen kautta saanut tiettäväksi
        tämän armon ekonomian salaisuuden (Ef. 3:2-4).


    • No kumminkin on tärkeä olla puhdistettun että voi olla siinä puhdistettuna Seurakunnassa jonka nostetaan Ylös !!!!!

      25 Miehet, rakastakaa vaimojanne, niinkuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä,
      26 että hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta,
      27 saadakseen asetetuksi eteensä kirkastettuna seurakunnan, jossa ei olisi tahraa eikä ryppyä eikä mitään muuta sellaista, vaan joka olisi pyhä ja nuhteeton.

      • En usko, että uskonnollispoliittisten järjestöjen jäseniä temmataan yhtään mihinkään.


    • "Kyseisen opin tarkka alkuperä on hämärän peitossa,
      mutta yksi arvelu alkuperästä juontaa juurensa
      Margaret MacDonalds nimisen rouvan profetiaan 1800-luvun skotlannissa."

      Tuo ainakin minulle hyvin sekavan oloinen profetia ei puhu ennen ahdistuksen aikaa tapahtuvasta tempauksesta. En tuota profetiaa halua arvostella, koska en ole yrittänyt siihen tarkemmin syventyä. En siis sano, etteikö se voisi olla Herrasta. Mutta se ei millään tavoin tue pretribulationistista näkemystä seurakunnan tempauksesta.

      Se puhuu Ihmisen Pojan merkeistä ja Ihmisen Pojan Kirkkaudesta
      yhdistäen ne tuohon hetkeen, kun Jeesus ilmestyy omilleen.
      Se puhuu uskovien joutumisesta antikristuksen koettelemuksiin.
      Se sotkee seurakunnan ja Ilmestyskirjan sinetöidyt.

      Tuo profetia on selvästi posttribulationistinen.

    • J. Buchanan

      UP!

      Tämä ketju ansaitsee olla palstan yläpäässä ainakin niin kauan, kunnes harhainen, epäraamatullinen ja utopistinen dispensationalistinen pretribulationistinen tempausoppi Jeesuksen kaksivaiheisine takaisintulemisineen on kuollut ja kuopattu.

      Kiitos Nikolle! Viestisi olivat ERINOMAISTA luettavaa! Olen samaa mieltä kanssasi lähes kaikesta. Luet Raamattua terveellä järjellä ja pyhitetyllä ymmärryksellä. Vieläpä säilytät kärsivällisyytesi ja malttisi (toisin kuin allekirjoittanut).

      Jumala sinua siunatkoon! Ole enemmän äänessä näillä palstoilla!

      • Niko.

        Kiitos sinulle ja Herran siunausta kesääsi!


    • Jochanan Buchanan

      Nostetaas tääkin viel ylös, niin tehtävä on täytetty ja pääsen lomille tältäkin palstalta.

    • Elteke

      Raamattuun jälkeenpäin lisätyt ( UT noin 1500 luvulla lisätyt ) luku ja jae numerot täytyy jättää huomioimatta ja lukea asiayhteydet. Luku ja jae numeroiden mukaan lukeminen eksyttää pois asiayhteyksistä. Evankeliumien kirjoittajat eikä apostolisien kirjeiden kirjoittajat laittaneet kirjeisiinsä luku ja jae numeroita, he kirjoittivat asioita, kirjeitä kokonaisuuksina joita luettiin vastaanottaja srk:ssa.

      (Luuk.21. ,Matt.24. , Mark.13.) Jeesus puhui tulemustaan edeltävistä merkeistä, jotka ovat selkeitä, ja ymmärrettävissä aivan samalla tavalla kuin kesän lähestyessä näemme lehtien ilmestyvän puihin merkkinä kesän tulosta. Jeesus ei puhu mistään esim. ”Israelin valtion perustamis ajankohta merkistä ” vaan yksinkertaisesti tulemustaan edeltävistä merkeistä jotka ovat käsitettävissä yhtä selkeästi kuin kesän läheisyys puiden puhjetessa lehtiin.

      ( Luuk.21 )"...Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat. Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät. Ja silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä suurella voimalla ja kirkkaudella.
      Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä." Ja hän puhui heille vertauksen: "Katsokaa viikunapuuta ja kaikkia puita. Kun ne jo puhkeavat lehteen, niin siitä te näette ja itsestänne ymmärrätte, että kesä jo on lähellä. Samoin te myös, kun näette tämän tapahtuvan, tietäkää, että Jumalan valtakunta on lähellä. Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki tapahtuu. Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa. Mutta pitäkää vaari itsestänne, ettei teidän sydämiänne raskauta päihtymys ja juoppous eikä elatuksen murheet, niin että se päivä yllättää teidät äkkiarvaamatta niinkuin paula; sillä se on saavuttava kaikki, jotka koko maan päällä asuvat. Valvokaa siis joka aika ja rukoilkaa, että saisitte voimaa paetaksenne tätä kaikkea, mikä tuleva on, ja seisoaksenne Ihmisen Pojan edessä."

      SIIS : 1.) Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä…-------- Mutta kun nämä alkavat tapahtua…….. teidän vapautuksenne on lähellä
      SIIS: 2.) : "Katsokaa viikunapuuta ja kaikkia puita. Kun ne jo puhkeavat lehteen, niin siitä te näette ja itsestänne ymmärrätte, että kesä jo on lähellä...---------- . Samoin te myös, kun näette tämän tapahtuvan, tietäkää, että Jumalan valtakunta on lähellä
      SIIS: 3.) Samoin te myös, kun näette tämän tapahtuvan ( NIIN MINKÄ NÄETTE ?) .) Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä…..( tietäkää, että Jumalan valtakunta on lähellä )
      --------------------
      (Matt. 24.) "..Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät. Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella.
      Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin. Mutta oppikaa viikunapuusta vertaus: kun sen oksa jo on tuore ja lehdet puhkeavat, niin te tiedätte, että kesä on lähellä. Samoin te myös, kun näette tämän kaiken, tietäkää, että se on lähellä, oven edessä. Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat.

      SIIS: 1.) . Mutta oppikaa viikunapuusta vertaus: kun sen oksa jo on tuore ja lehdet puhkeavat, niin te tiedätte, että kesä on lähellä.-----Samoin te myös, kun näette tämän kaiken (Näette Minkä?)
      SIIS: 2.) aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät…..
      SIIS: 3.) tämä sukupolvi ei katoa, ennen kuin…. (sukupolvi –kreikaksi ”Genea” = sukukunta ts.juutalaiset.)

      • Niko.

        Hyvä kirjotus sinulla, kiitos siitä!
        Jae ja luku jaotuksen huomioon ottaminen todellakin on tärkeää kuten edellä kirjoitit. Siksi olisikin ja onkin virkistävää lukea sanaa ilman luku ja jae jaotusta, suoraan kirjeinä ja kirjoina. Tällaisiakin versioita on saatavilla.


    • Jochanan Buchanan

      Nimimerkki kalamosin pyynnöstä nostetaas taas tää ketju esiin.

    • Elteke

      Vaikka tämä ei tämän ketjun varsinaiseen keskustelu aiheeseen kuulu niin käsitykseni kuitenkin.
      Asiayhteydet eikä lukuja,eikä jakeita. Eräs esimerkki miten irtojakeen kanssa eksytään asiayhteydestä.

      Esimerkkinä jae jolla on koetettu pönkittää jos millaista epätervettä oppia mm. "kahden tai kolmen profetian vahvistuksia " että voisi tehdä jonkun "ratkaisun" tai "valinnan "(2.Kor.13:1) "..Kolmannen kerran minä nyt tulen teidän tykönne. Kahden tai kolmen todistajan sanalla on jokainen asia vahvistettava...."
      Ensinnäkin Raamattu ei missään neuvo että etsimään,tai odottamaan kahta tai kolmea profetiaa jotta jokin asia olisi varmasti toteutumassa, tai olisi "ratkaistavissa". ( huom. saatanallinen tietäjähenki voi antaa myös ilmoituksia eksytyksessään )

      Mitä Paavali tahtoi kertoa em. "..Kahden tai kolmen todistajan sanalla on jokainen asia vahvistettava.."?
      Kun alkaa etsimään asiayhteyttä ilman luku ja jae numeroita lähitekstistä ja sitten laajentaen koko Raamatun ilmoitukseen "kahdesta tai kolmesta todistajasta ",niin kyseessä on srk. kurin toteuttamis toimenpiteeseen kuuluva asia ettei ketään srk:n jäsentä "leimattaisi" synnissä eläväksi pelkkien puheiden perusteella vaan asialle tulee löytyä "kaksi tai kolme todistajaa ".

      Samasta asiasta Jeesuskin opetti (Matt.18.Huom. "veljesi" eli uskovainen ,ei ulkopuolinen )"..Mutta jos veljesi rikkoo sinua vastaan, niin mene ja nuhtele häntä kahdenkesken; jos hän sinua kuulee, niin olet voittanut veljesi. Mutta jos hän ei sinua kuule, niin ota vielä yksi tai kaksi kanssasi, 'että jokainen asia vahvistettaisiin kahden tai kolmen todistajan sanalla.' Mutta jos hän ei kuule heitä, niin ilmoita seurakunnalle. Mutta jos hän ei seurakuntaakaan kuule, niin olkoon hän sinulle, niinkuin olisi pakana ja publikaani..."

      Nyt tuota "lähi "asiayhteyttä Paavalin kirjeestä ( 2.Kor.)"..Olette kai jo kauan sitten luulleet, että me puolustaudumme teidän edessänne. Jumalan edessä, Kristuksessa me puhumme; mutta kaikki teille rakennukseksi, rakkaani. Sillä minä pelkään, että tullessani ehkä en tapaa teitä semmoisina, kuin tahdon, ja että te tapaatte minut semmoisena, kuin te ette tahdo.
      Minä pelkään, että teidän keskuudessanne ehkä on riitaa, kateutta, vihaa, juonia, panetteluja, juoruja, pöyhkeilyä, epäjärjestyksiä; ja että, kun tulen, Jumalani on taas nöyryyttävä minua teidän tykönänne, ja että joudun suremaan monen tähden, jotka ennen ovat synnissä eläneet eivätkä ole katuneet sitä saastaisuutta ja haureutta ja irstautta, jota ovat harjoittaneet. Kolmannen kerran minä nyt tulen teidän tykönne. Kahden tai kolmen todistajan sanalla on jokainen asia vahvistettava. Olen edeltäpäin sanonut ja sanon edeltäpäin niille, jotka ennen ovat syntiä tehneet, ja kaikille muille - niinkuin silloin sanoin, kun olin toista kertaa tykönänne, samoin nytkin, kun olen poissa - etten, kun taas tulen, ole teitä säästävä, koska te etsitte todistetta siitä, että minussa puhuu Kristus, joka ei ole heikko teitä kohtaan, vaan on teissä voimallinen..."

      Siis Paavalin asia on ymmärrettävissä "..jotka ennen ovat synnissä eläneet eivätkä ole katuneet sitä saastaisuutta ja haureutta ja irstautta, jota ovat harjoittaneet. Kolmannen kerran minä nyt tulen teidän tykönne. Kahden tai kolmen todistajan sanalla on jokainen asia vahvistettava..." Siis mikäli asiat ovat "todistettavia " niin sen mukaiset toimenpiteet jäseniin jotka eivät halua parannusta tehdä ( Huom. Paavali oli jo opettanut suhtautumisesta "synnissä eläviin" srk:n jäseniin aikaisemmin 1.Kor. kirjeeessään ) "..Vaan minä kirjoitin teille, että jos joku, jota kutsutaan veljeksi, on huorintekijä tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai pilkkaaja tai juomari tai anastaja, te ette seurustelisi ettekä söisikään semmoisen kanssa. Sillä onko minun asiani tuomita niitä, jotka ovat ulkopuolella? Ettekö tekin tuomitse vain niitä, jotka ovat sisäpuolella? Mutta ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. "Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha."

      Ettei mene tarpeettoman pitkäksi niin Raamatun ilmoitusta "kahdesta tai kolmesta todistajasta ,ja missä asiayhteydessä siitä on kirjoitettu löytyy mm.
      5.Moos.17:6-7, 5.Moos.19:15-19, Matt.18:15-17, Matt.26:59 -61, Joh.8:15-18, 2.Kor.12:20- 13:2 (huomaa Raamatun tekstiin jälkeenpäin lisätty luku ja jae numerointi joka katkaisee asiayhteyden: 2.Kor.12:20- 13:2 ) ,1.Tim.5:19-20, Hebr.10:26- 29, Ilm.11:3.

      • Elteke

        Vähän jatkoa edelliseen "kahdesta tai kolmesta todistajasta".

        5.Moos.19:15. "Yksi ainoa todistaja älköön olko pätevä ketään vastaan, olkoonpa mikä pahanteko tai rikkomus, mikä synti tahansa, jonka joku tekee. Kahden tai kolmen todistajan sanalla on asia vahva. Jos väärä todistaja nousee jotakuta vastaan ja syyttää häntä jostakin rikkomuksesta,niin astukoot molemmat riitapuolet Herran eteen, pappien eteen ja niiden eteen, jotka siihen aikaan ovat tuomareina. Ja tuomarit tutkikoot tarkoin asian, ja jos todistaja on väärä todistaja, joka on tehnyt väärän syytöksen veljeänsä vastaan, niin tehkää hänelle samoin, kuin hän aikoi tehdä veljellensä. Poista paha keskuudestasi."

        Matt.18:15-20."..Mutta jos veljesi rikkoo sinua vastaan, niin mene ja nuhtele häntä kahdenkesken; jos hän sinua kuulee, niin olet voittanut veljesi. Mutta jos hän ei sinua kuule, niin ota vielä yksi tai kaksi kanssasi, 'että jokainen asia vahvistettaisiin kahden tai kolmen todistajan sanalla.' Mutta jos hän ei kuule heitä, niin ilmoita seurakunnalle. Mutta jos hän ei seurakuntaakaan kuule, niin olkoon hän sinulle, niinkuin olisi pakana ja publikaani. Totisesti minä sanon teille: kaikki, minkä te sidotte maan päällä, on oleva sidottu taivaassa, ja kaikki, minkä te päästätte maan päällä, on oleva päästetty taivaassa. Vielä minä sanon teille: jos kaksi teistä maan päällä keskenään sopii mistä asiasta tahansa, että he sitä anovat, niin he saavat sen minun Isältäni, joka on taivaissa. Sillä missä kaksi tahi kolme on kokoontunut minun nimeeni, siinä minä olen heidän keskellänsä.".."

        (Todistajat voivat olla myös vääriä,mutta vastaavat kerran Herran edessä vääristä puheistaan) Matt.26:59 -61."..Mutta ylipapit ja koko neuvosto etsivät väärää todistusta Jeesusta vastaan tappaaksensa hänet, mutta eivät löytäneet, vaikka monta väärää todistajaa oli tullut esille. Mutta vihdoin tuli kaksi, ja he sanoivat: "Tämä on sanonut: 'Minä voin hajottaa maahan Jumalan temppelin ja kolmessa päivässä sen rakentaa.'".."

        2.Kor.12:20. "Sillä minä pelkään, että tullessani ehkä en tapaa teitä semmoisina, kuin tahdon, ja että te tapaatte minut semmoisena, kuin te ette tahdo. Minä pelkään, että teidän keskuudessanne ehkä on riitaa, kateutta, vihaa, juonia, panetteluja, juoruja, pöyhkeilyä, epäjärjestyksiä; ja että, kun tulen, Jumalani on taas nöyryyttävä minua teidän tykönänne, ja että joudun suremaan monen tähden, jotka ennen ovat synnissä eläneet eivätkä ole katuneet sitä saastaisuutta ja haureutta ja irstautta, jota ovat harjoittaneet.(asiayhteys jatkuu seuraavassa luvussa!)13:1. Kolmannen kerran minä nyt tulen teidän tykönne. Kahden tai kolmen todistajan sanalla on jokainen asia vahvistettava.Olen edeltäpäin sanonut ja sanon edeltäpäin niille, jotka ennen ovat syntiä tehneet, ja kaikille muille - niinkuin silloin sanoin, kun olin toista kertaa tykönänne, samoin nytkin, kun olen poissa - etten, kun taas tulen, ole teitä säästävä.."

        1.Tim.5:19-20."..Älä ota huomioosi syytettä vanhinta vastaan, ellei ole kahta tai kolmea todistajaa. Syntiä tekeviä nuhtele kaikkien kuullen, että muutkin pelkäisivät..."

        Hebr.10:26- 29.".. Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä, vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat. Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman: kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä!.."


    • Elteke

      Eräs asia jossa esiintyy ymmärtääkseni kyseenalainen tulkinta " asia pitää vahvistettaman kahden tai kolmen todistajan kautta.", johon kytketään profetoiminen ? (Eihän Raamatussa neuvota "kahdesta tai kolmesta profetiasta" Uuden liiton srk:lle tai sen jäsenille jossakin asiassa joka olisi "edessäpäin" sen vahvistamiseksi,eihän Raamattu kehoita elämään "profetioista" vaan "Kristuksessa " ? Raamatun asiayhteyksien mukaan on kyse jo tapahtuneesta mahdollisesta synnin teosta tai rikkomuksesta johon tarvitaan alkuperäiset "kaksi tai kolme todistajaa" vahvistamaan onko asia niin )


      Lainaus: http://personal.inet.fi/koti/esko.tienhaara/Nakyja ja profetioita/Syvantojen talvitervehdys.htm

      "..SYVÄNTÖJEN RAAMATTUTYÖN TALVITERVEHDYS

      Alkukesästä saimme tietoomme yliluonnollisen ilmoitustekstin, kun luotettava ystävämme oli tutkimassa erästä Israel aiheista lehtistä, jossa oli lista juutalaisille tärkeitä vuosilukuja Vanhan Testamentin ajoista alkaen. Yhtäkkiä siihen listan alle, jossa oli tyhjää tilaa, ilmestyi uusi teksti ja uusi vuosiluku, jossa luki: PAKANAIN AJAT PÄÄTTYVÄT 2017!!

      Suomeen tultuani kerroin tästä ja sanoin yleisölle odottavani vielä lisätodisteita, koska joka asia pitää vahvistettaman kahden tai kolmen todistajan kautta. Jo seuraavana päivänä sain puhelun ja eräs henkilö halusi kertoa, mitä hän oli kokenut vuonna 2005. Hän oli eräässä tilanteessa kuullut hyvin voimakkaan, vakuuttavan äänen, joka sanoi: Tämä nykyinen maailman meno lakkaa 12 vuoden kuluttua! Toisin sanoen vuonna 2017!!

      Kun sitten edelleen kokouksissa kerroin näistä ja sanoin haluavani vielä kolmannenkin todisteen asiasta, tilaisuuden lopussa eräs mies kertoi isästään, joka oli ollut toverinsa kanssa. Eräs profetian lahjalla varustettu henkilö tuli heidän luokseen ja profetoi asioista, joita tulee tapahtumaan kummankin elämässä. Ja niin myös tapahtui, mutta isälleni hän jatkoi, että sinä tulet elämään ylösottoon saakka. Ja hän on nyt 98-vuotias. Siis aika pian pitäisi tempaus tapahtua. Hän on jo nyt tunnetusti sukunsa vanhimmaksi elänyt mies.

      Herran tulemushan seurakuntaansa noutamaan tapahtuu ennen antikristuksen hallinta-aikaa, sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan, 1 Tess 5:9. Ja Ilm 3:10, jossa Jeesus lupaa varjella siitä koetuksen hetkestä, eikä vain varjella siinä! Kuulin vielä uuden lisätodisteen tähän samaan asiaan. 70-luvulla oli Suomesta Kanadaan mennyt profetian lahjan omaava veli, joka ei osannut englantia. Hän profetoi sinne tultuaan englanniksi, joka käännettiin hänellekin, että Jeesuksen tulemus tapahtuu vuonna 2010!

      Laittomuuden ihminenkään ei voi ilmestyä, ennen kuin tulee poistetuksi se joka nyt vielä pidättää…2 Tess 2:1:ssa Paavali EI kirjoita ylösoton päivästä, vaan sen asian KAUTTA (alkutekstin mukaan), ja pyytää olemaan pelkäämättä sitä järkyttävää HERRAN PÄIVÄÄ, joka tulee aivan tämän aikakauden lopussa ja josta myös Vanha Testamentti ennustaa, kuten Joel, ym. Antikristuksen aika kestää 7 viimeistä vuotta pakanain ajan lopussa. Niin että lähellä jo ollaan ylöstempausta! Herrahan ei tee mitään ilmoittamatta palvelijoilleen profeetoilleen! Aam 3:7.
      Kalervo ja Meri Syväntö .."

      • 1234567...

        Elteke. . .Raamattu ei tunne 7-vuotista vaivanaikaa. Ennen Jeesuksen toista tulemista käymme läpi kaikki viimeiset vitsaukset, vihat, vainot ja sodat. Viimeisin on pedon ja pedon kumartajien taholta tuleva vaino kun peto saa vallan ja voiman yhdeksi hetkeksi.

        Uskovien ylöstempaus tapahtuu kun Jeesus tulee toisen kerran. On vain tämä yksi ylöstempaus uskovilla.

        Muistutukseksi: Sunnuntai on pedon merkki. . . Jumalan merkki on sapatti .


    • Elteke

      En ole ottanut kantaa mihinkään "7-vuotiseen vaivanaikaan ", edellinen oli lainaus internet sivulinkissä . Asiani on ollut Raamatun omalla ilmoituksella tutkia missä asiayhteydessä "Kahden tai kolmen todistajan sanalla on jokainen asia vahvistettava " esiintyy , jota nähdäkseni harhaan johtavasti olen todennut vuosien varrella kaytettäväksi monelaisten juttujen selittelyissä ja puolusteluissa..

    • -lapsi-

      Onnekseni minulla on rakastava Jumala. En saata uskoa, että Hän asettaisi lapsensa vihansa alaiseksi. Satana on kiusannut uskovia noin 2000 vuotta. Miksi Jumala alkaisi toimia samalla tavalla kuin satana?
      http://historianet.fi/kristittyjen-kidutukset-olivat-kansanhuvia
      http://www.stefanus.fi/
      http://www.martyredchurch.net/fi
      http://www.youtube.com/results?search_query=persecution of christians

      Ilm. 3:10
      Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat.

      Room. 5:9 Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta.

      1Tess. 5:9 Sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,

      1Tess. 1:10 ja odottamaan taivaista hänen Poikaansa, jonka hän on herättänyt kuolleista, Jeesusta, joka pelastaa meidät tulevasta vihasta.

      Netistä löytyy aineistoa. Todd Strandberg perustelee pretribiä.
      http://www.raptureready.com/rr-pre-trib-rapture.html
      https://www.google.fi/#q=defending rapture

      • Joh. 17:15

        En minä rukoile, että ottaisit heidät pois maailmasta, vaan että sinä varjelisit heidät pahasta.


    • * Hyvää huomenta tänään sunnunaina . Molemmat, " aplögeetti Niko. ja oikea Niko, olette niin pahasti harhoissanne, Jeesusken esgatologisesta ajasta, että ihmisiä säästääksenne hatrhoilta, olisi paljon parempi, jos ette kumpikaan OPETA, näitä asioita. Itse saatte toki uskoa ihan mitä huuhaata haluatte, Suomessa on uskonnon vapaus. Mutta varsinkaan helluntialsiuudesta keskutevassa palstalla, teidän harhanne ei kuulu helluntailaisuuteen lainkaan. Ja Ylläpidon sääntöjen mukaan, tulisi keskutella palstan aiheesta.

      * Mä en ymmärrä, miksi luotsit ei hoida hommaansa lainkaan, vaikka heitä on jo kahteen asti, kumpikaan ei puutu tähän epäkohtaan. Sallivat heidän ärsyttää valhe-evankeliumillaan aitoja helluntailaisia, ja heidän raamatullista opetusta esgatologiasta, niin kuin Raamattu sen opettaa, eikä niin kuin nämä Jeesuksen kieltäjät.

    • kiitos Niko

      Niko oli jälleen oikeassa tässäkin asiassa.

    • Jabin1.0

      Sanasta ei löydy mitään salaista tempausoppia. Vaan Sanassa on kirjoitettu: Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät. Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella. Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin.
      Miten joku ylipäätäåän voi väittää, että Jeesus tulee salaa???
      Jumala pelastaa omansa vihasta: Esimerkiksi uskovat eivät joudu vihan viinikuurnaan:
      Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan.
      Salainen tempausoppi on tyypillinen harha. Raamatun selittäjät ikään kuin näkevät Sanassa jotain sellaista, mitä ei ole olemassakaan.

      • 1234567---

        1000-vuotta pyhät ovat taivaassa, ja jumalattomat kuolleina sen 1000-vuotta odottamassa tuomion ylösnousemusta 1000:nen vuoden jälkeen.


      • kaikki.loksahtaa

        Jossakin on aamu --- jossakin on keskipäivä --- jälleen kuljemme maanpiiriä hieman eteenpäin --- ilta on tulossa --- yhtäkkiä kaikkialla maapallolla tapahtuu jotakin jossa eräänlainen yhteinen nimittäjä vaikuttaa seuraavaa. Miljoonat ja miljoonat ihmiset kuulevat äänen, ääni on kuin huuto --- se on käskyhuuto. Meille suomalaisille tuo huuto muodostuu kolmesta sanasta NOUSE YLÖS TÄNNE. Ihmisiä kaikkialla katoaa. He jättävät jälkiä peräänsä, mutta he ovat poissa --- lattioilla, vuoteissa, liikennevälineissä löytyy kummallisia kasoja. Kasan pohjalla on kummallista tomua ja verta. Kun tätä aletaan tutkia, niin huomataan että se koostuu niistä kemiallisista ainesosista joista koostuu ihmisen ruumis. Mutta tämän tomun seassa on myös jätteitä verestä ja tämän kaiken päällä on läjä vaatteita.

        On tapahtunut ylösotto. On tapahtunut se mitä Raamatussa opetetaan yhden ottamisena ja toisen jättämisenä. Ja koska Jeesuksen sanojen mukaan liha ja veri eivät voi periä - niin hänen omiensa vanhan ihmisyyden osiot ja Adamin veri jää jäljelle ja tämän tomun päälle jäävät meidän vaatteemme, koska näissä vaatteissa ei kukaan lähde Karitsan häihin. Tämä on se mitä löydetään kaikkialta maapiiriltä.

        Mutta ei siinä kaikki - lapset - miljoonat ja miljoonat ovat ne kodit joista lapset ovat poissa. Kun isät ja äidit kuulevat kuin pasuunan äänen ja näkevät tuon salaman leimahduksen niin vastuullisina vanhempina he kiirehtivät lastensa huoneisiin ja kun he avaavat oven mitä he näkevät - vuoteet ovat tyhjät. Kodeissa joissa isä ja äiti eivät ole kutsutut Karitsan hääjuhlaan, pienet lapset ovat sillä Jeesus sanoo taivasten valtakunta kuuluu heille.

        Terveisin veljenne Leo M.


      • 1234567---
        kaikki.loksahtaa kirjoitti:

        Jossakin on aamu --- jossakin on keskipäivä --- jälleen kuljemme maanpiiriä hieman eteenpäin --- ilta on tulossa --- yhtäkkiä kaikkialla maapallolla tapahtuu jotakin jossa eräänlainen yhteinen nimittäjä vaikuttaa seuraavaa. Miljoonat ja miljoonat ihmiset kuulevat äänen, ääni on kuin huuto --- se on käskyhuuto. Meille suomalaisille tuo huuto muodostuu kolmesta sanasta NOUSE YLÖS TÄNNE. Ihmisiä kaikkialla katoaa. He jättävät jälkiä peräänsä, mutta he ovat poissa --- lattioilla, vuoteissa, liikennevälineissä löytyy kummallisia kasoja. Kasan pohjalla on kummallista tomua ja verta. Kun tätä aletaan tutkia, niin huomataan että se koostuu niistä kemiallisista ainesosista joista koostuu ihmisen ruumis. Mutta tämän tomun seassa on myös jätteitä verestä ja tämän kaiken päällä on läjä vaatteita.

        On tapahtunut ylösotto. On tapahtunut se mitä Raamatussa opetetaan yhden ottamisena ja toisen jättämisenä. Ja koska Jeesuksen sanojen mukaan liha ja veri eivät voi periä - niin hänen omiensa vanhan ihmisyyden osiot ja Adamin veri jää jäljelle ja tämän tomun päälle jäävät meidän vaatteemme, koska näissä vaatteissa ei kukaan lähde Karitsan häihin. Tämä on se mitä löydetään kaikkialta maapiiriltä.

        Mutta ei siinä kaikki - lapset - miljoonat ja miljoonat ovat ne kodit joista lapset ovat poissa. Kun isät ja äidit kuulevat kuin pasuunan äänen ja näkevät tuon salaman leimahduksen niin vastuullisina vanhempina he kiirehtivät lastensa huoneisiin ja kun he avaavat oven mitä he näkevät - vuoteet ovat tyhjät. Kodeissa joissa isä ja äiti eivät ole kutsutut Karitsan hääjuhlaan, pienet lapset ovat sillä Jeesus sanoo taivasten valtakunta kuuluu heille.

        Terveisin veljenne Leo M.

        Jeesuksen toinen tuleminen on suuri ja julkinen. Jeesus herättää uskossa kuolleet kirkastetussa ruumiissa ja elossa olevat pyhät muutetaan, ja näin Jeesus vie heidät yhdessä 1000-vuodeksi taivaaseen. Sinne Jeesus jo valmistamaan mennyt on kodin kaunehimman.

        KAIKKI jumalattomat saavat surmansa Jeesuksen toisessa tulemisessa Hänen ilmestyksestään, vuorten rotkotkaan ei anna heille suojaa. Myöskin paholainen sidotaan ja näin tämä maa on autio ja tyhjä sen 1000-vuotta.

        1000:nen vuoden jälkeen on kaikkien kansojen jumalattomien herätys kuolleista myöskin paholainen päästetään vankeudestaan vähäksi aikaa. Paholainen villitsee näitä herätettyjä jumalattomia, ja niin he nousevat yli maan avaruuden ja piirittävät pyhien leirin. Viimeinen tuomio: Tuli lankeaa alas taivaasta ja kuluttaa heidät. Tämä on toinen kuolema jumalattomille, eikä heistä jää juurta, eikä oksaa. Kaikki entinen on mennyt, eikä enää ajatukseen astu.

        HUOM ! Tämän jälkeen Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan, jossa vanhurskaus asuu.

        Vielä muistutukseksi: Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi. . Jumalan merkki on sapatti. Tulee valita oikein että pääsee tempaukseen mukaan kun Jeesus tulee toisen kerran.


    • kopsattua

      Tässä on oikaistu Paavola väärä opetus tempauksesta:

      Paavolan mukaan on väärä opetusta, että Jumala pelastaa kristittyjen vainojen alta omansa ja sen jälkeen kukaan ei voi pelastua. Hän kirjoittaa kuten tietäisi asian olevan ja muut ovat taas väärässä. Paavolan artikkelissa tempauksesta ei ole lainattu edes yhtään Raamatun jaetta sanasta sanaan.

      Paavola kirjoittaa: ---Monet uskovat ihmiset ymmärtävät ja opettavat, että Herra Jeesus tulee ennen antikristuksen ilmestymistä ja tempaa seurakunnan pois maan päältä, jonka jälkeen antikristus ilmestyy ja antikristuksen vihan aikanakin voi vielä pelastua marttyyrikuoleman kautta jos uskoo Jeesukseen eikä ota pedonmerkkiä. Edellä oleva käsitys ja ymmärrys Herran Jeesuksen tulemuksen ja ylöstempauksen ajankohdasta ei ole Raamatun opetus, sillä esimerkiksi Herran Jeesuksen opetus Hänen tulemuksestaan sekä ylöstempauksesta ja siihen liittyvistä asioista kumoaa tuon edellä olevan opetuksen.

      Raamattu kertoo, että kun on rauha ja kukaan ei aavista, niin Jumala hakee omansa pois suurten ahdinkojen alta. Samalla tavalla Sodomassa juhlittiin ja vietettiin normaalia arkea. Jumala lähetti enkelinsä hakemaan Lootin perheen pois ja sen jälkeen vasta alkoi taivaalta sataa tulta ja tulikiveä. Nooan perhe sai rauhassa kävellä arkkiin ja vasta sen jälkeen vedet syöksyivät maan yli. Tämä ei voi tapahtua ahdinkojen aikojen lopussa. Se tapahtuu hetkellä, mitä kukaan ei voi aavistaa.

      Matteus 24:
      31 Suuren torven soidessa hän lähettää enkelinsä neljälle ilmansuunnalle kokoamaan kaikkialta, maan kaikista ääristä ne, jotka hän on valinnut. ----

      36 "Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. 37 Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee. 38 Vedenpaisumuksen edellä ihmiset söivät ja joivat, menivät naimisiin ja naittivat tyttäriään aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin. 39 Kukaan ei aavistanut mitään, ennen kuin tulva tuli ja vei heidät kaikki mennessään. Samoin käy, kun Ihmisen Poika tulee. 40 Kaksi miestä on pellolla: toinen otetaan, toinen jätetään. 41 Kaksi naista on jauhamassa viljaa: toinen otetaan, toinen jätetään.

      Paavolan kirjoituksesta huomaa, ettei miehellä ole ymmärrystä eikä viisautta Jumalan tuntemisessa. Hän kuvittelee, että Jumala jättää omansa tuhottavaksi. Raamattu kertoo, että Jumala pelastaa omansa ennen kuin koko maailma laitetaan koetteelle.

      Ilmestyskirja 2:10 Sinä olet tarkoin seurannut sanaani ja kestänyt, ja siksi minä puolestani tarkoin varjelen sinua ja pelastan sinut siitä koetuksen hetkestä, joka kohtaa koko maailman ja panee koetteelle maan asukkaat.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15097553/petri-paavola-eksyttaa-vaaralla-tempausopillaan

      • kopsattua

        Paavola ei ymmärrä eskatologian kronologiaa, joka menee tällä tavalla:

        1. Antikristus astuu esille ja onkin jo sen tehnyt, koska se on paavin instituutio.
        2. Jumala lähettää enkelinsä hakemaan omansa pois maan päältä silloin, kun on käynnissä synnytystukat mutta myös suhteellisesti rauhaisat olot. Niitähän on ollut jo pari tuhatta vuotta. Tämä on se paljon puhuttu tempaus taivaaaseen, josta alkaa kaikki hurjimmat katastrofit maan päällä.
        3. Antikristus alkaa ajamaan takaa maan päälle jätettyjä, jotka voivat kyllä vielä pelastua, kunhan eivät ota pedon merkkiä, mutta se johtaa kuolemaan. Raamatun mukaan on paljon, jotka pelastuvat tällä tavalla.
        4. Jumalan pyhillä on ensimmäinen ylösnousemus, joka tarkoittaa ettei kuolemalla ole heihin valtaa. He tulvat tekemään työtä antikristuksen ajan lopussa, jolloin antikristuksen joukot alkavat olla jo todella helisemässä, sillä näillä Jumalan pyhiä voi verrata väkeviin ja voittamattomiin sotilaisiin.
        5. Ne uskoviksi kääntyneet Jumalan omat, joita ovat mm. kristityiksi kääntyneet juutalaiset, jotka ovat vielä hengissä temmataan ylös ilmaan yhdessä ensimmäisessä ylösnousemuksessa olleitten kanssa vastaan maan päälle saapuvaa Jeesusta Kristusta, jolloin kaikki Jeesuksen omat kootaan yhteen.
        6. Tämän jälkeen pahuus tuhotaan lopullisesti Harmagedonissa.

        Paavola näkee omassa tempausopissaan vain tämän lopussa tapahtuvat kokoontumisen, joka on mm. juutalaisia varten. Hän ei näe niitä Raamatun virkkeitä, jotka kertovat suureta taivaaseen tempaamisesta ennen antikristuksen vainoja.


      • kopsattua

        Paavola erehtyy, koska hän kuvittelee Matteuksen evankeliumin tarkoittavan yksin vain tätä ilmaan nousemista. Raamattu kertoo tempauksesta pois ahdistusten ajoilta ja lopussa tapahtuvasta joukkokoontumisesta ilmakehässä sinne saapuvan Jeesuksen luokse, josta tulevat kaikki yhdessä Jerusalemiin.

        Matteuksen evankeliumissa on tempaus, josta on esikuva Eenokin katoamisesta näkyvistä. Hän oli vanhurskas ja hänet otettiin pois. Samalla tavalla aloituksessa siteeratut Matteuksen evankeliumin katkelmat kertovat siitä, kun enkelit tulevat hankemaan Jumalan viisaat neitsyet pois. Tämä aika ei voi olla ahdistusten aikojen lopulla, koska silloin kukaan ei voi tehdä työtä pellolla rauhassa, kuten Jeesus kertoo.

        Tyhmät neitsyet jätetään maan päälle ja heitä lienee paljon enemmän, mitä on viisaita. Tyhmät jäävät antikristuksen vainottavaksi ja heille pakotetaan ottamaan pedon merkki, muuten heidät surmataan.

        Raamatun kuvaus tempauksesta tuuliin ja pilviin on toinen tapahtuma. Siinä ei temmattava häviä taivaaseen vaan nousee ilmaan vastaan Jeesusta. Kyse on koontumisesta, ei matkasta taivaaseen.


      • 1234567---
        kopsattua kirjoitti:

        Paavola erehtyy, koska hän kuvittelee Matteuksen evankeliumin tarkoittavan yksin vain tätä ilmaan nousemista. Raamattu kertoo tempauksesta pois ahdistusten ajoilta ja lopussa tapahtuvasta joukkokoontumisesta ilmakehässä sinne saapuvan Jeesuksen luokse, josta tulevat kaikki yhdessä Jerusalemiin.

        Matteuksen evankeliumissa on tempaus, josta on esikuva Eenokin katoamisesta näkyvistä. Hän oli vanhurskas ja hänet otettiin pois. Samalla tavalla aloituksessa siteeratut Matteuksen evankeliumin katkelmat kertovat siitä, kun enkelit tulevat hankemaan Jumalan viisaat neitsyet pois. Tämä aika ei voi olla ahdistusten aikojen lopulla, koska silloin kukaan ei voi tehdä työtä pellolla rauhassa, kuten Jeesus kertoo.

        Tyhmät neitsyet jätetään maan päälle ja heitä lienee paljon enemmän, mitä on viisaita. Tyhmät jäävät antikristuksen vainottavaksi ja heille pakotetaan ottamaan pedon merkki, muuten heidät surmataan.

        Raamatun kuvaus tempauksesta tuuliin ja pilviin on toinen tapahtuma. Siinä ei temmattava häviä taivaaseen vaan nousee ilmaan vastaan Jeesusta. Kyse on koontumisesta, ei matkasta taivaaseen.

        Antikristuksen vainot ovat, ennen tempausta. Tempaushan tapahtuu pyhille Jeesuksen toisessa tulemisessa 1000-vuodeksi taivaaseen.
        Tämän jälkeen ei voi kukaan palastua, sillä he kaikki jumalattomat saavat surmansa Jeesuksen toisessa tulemisessa Hänen ilmestyksestään.


      • Raamatusta-
        1234567--- kirjoitti:

        Antikristuksen vainot ovat, ennen tempausta. Tempaushan tapahtuu pyhille Jeesuksen toisessa tulemisessa 1000-vuodeksi taivaaseen.
        Tämän jälkeen ei voi kukaan palastua, sillä he kaikki jumalattomat saavat surmansa Jeesuksen toisessa tulemisessa Hänen ilmestyksestään.

        1000-vuotinen valtakunta on maan päällä. Tässä on kuvausta Siionin vuorelta Jerusalemista, kun Jeesus on tehnyt paluun.

        Ilm 14:1 Sitten näin tämän: Karitsa seisoi Siionin vuorella, ja hänen kanssaan oli sataneljäkymmentäneljätuhatta ihmistä, joiden otsaan oli kirjoitettu hänen nimensä ja hänen Isänsä nimi. 2 Minä kuulin taivaasta äänen, joka oli kuin suurten vesien pauhu tai kuin ukkosen jylinä. Ääni, jonka kuulin, oli myös kuin harppujen helinää ja harpunsoittajien laulua. 3 Valtaistuimen edessä ja neljän olennon ja vanhinten edessä laulettiin uutta laulua, jota ei voinut oppia kukaan muu kuin nuo sataneljäkymmentäneljätuhatta, jotka on ostettu maan päältä. 4 He eivät ole tahranneet itseään naisten kanssa vaan ovat pysyneet puhtaina kuin neitsyet, ja he seuraavat Karitsaa, minne hän meneekin. Heidät on ostettu ihmisten joukosta esikoislahjaksi Jumalalle ja Karitsalle. 5 Valhetta ei heidän suustaan ole kuultu, he ovat puhtaita ja virheettömiä.

        Tuhatvuotisen valtakunnan aikana paholainen on vankilassa, eikä eksytä maan päällä olevia kansoja. Sen jälkeen paholainen pääsetään vapaaksi. Sinun harhaoppisi mukaan paholainen tulisi taivaaseen eksyttämään, mutta se ei pidä paikkansa. Paholainen eksyttää maan päällä tuhatvuotisen valtakunnan kansoja, mutta lopuksi kokee tappion.

        Ilm 20:2 Hän otti kiinni lohikäärmeen, tuon muinaisaikojen käärmeen, jonka nimet ovat Paholainen ja Saatana, ja pani sen kahleisiin tuhanneksi vuodeksi, 3 syöksi sen syvyyteen ja lukitsi ja sinetöi sen jäljestä syvyyden oven. Enää ei käärme saa johtaa kansoja harhaan, ennen kuin tuhat vuotta on tullut täyteen. Sitten se on päästettävä irti vähäksi aikaa.


      • 1234567---
        Raamatusta- kirjoitti:

        1000-vuotinen valtakunta on maan päällä. Tässä on kuvausta Siionin vuorelta Jerusalemista, kun Jeesus on tehnyt paluun.

        Ilm 14:1 Sitten näin tämän: Karitsa seisoi Siionin vuorella, ja hänen kanssaan oli sataneljäkymmentäneljätuhatta ihmistä, joiden otsaan oli kirjoitettu hänen nimensä ja hänen Isänsä nimi. 2 Minä kuulin taivaasta äänen, joka oli kuin suurten vesien pauhu tai kuin ukkosen jylinä. Ääni, jonka kuulin, oli myös kuin harppujen helinää ja harpunsoittajien laulua. 3 Valtaistuimen edessä ja neljän olennon ja vanhinten edessä laulettiin uutta laulua, jota ei voinut oppia kukaan muu kuin nuo sataneljäkymmentäneljätuhatta, jotka on ostettu maan päältä. 4 He eivät ole tahranneet itseään naisten kanssa vaan ovat pysyneet puhtaina kuin neitsyet, ja he seuraavat Karitsaa, minne hän meneekin. Heidät on ostettu ihmisten joukosta esikoislahjaksi Jumalalle ja Karitsalle. 5 Valhetta ei heidän suustaan ole kuultu, he ovat puhtaita ja virheettömiä.

        Tuhatvuotisen valtakunnan aikana paholainen on vankilassa, eikä eksytä maan päällä olevia kansoja. Sen jälkeen paholainen pääsetään vapaaksi. Sinun harhaoppisi mukaan paholainen tulisi taivaaseen eksyttämään, mutta se ei pidä paikkansa. Paholainen eksyttää maan päällä tuhatvuotisen valtakunnan kansoja, mutta lopuksi kokee tappion.

        Ilm 20:2 Hän otti kiinni lohikäärmeen, tuon muinaisaikojen käärmeen, jonka nimet ovat Paholainen ja Saatana, ja pani sen kahleisiin tuhanneksi vuodeksi, 3 syöksi sen syvyyteen ja lukitsi ja sinetöi sen jäljestä syvyyden oven. Enää ei käärme saa johtaa kansoja harhaan, ennen kuin tuhat vuotta on tullut täyteen. Sitten se on päästettävä irti vähäksi aikaa.

        Tämän tuhoutuneen maan päällä ei vietetä 1000-vuotista rauhanvaltakunnan aikaa. Pyhät ovat taivaassa 1000-vuotta. KAIKKI, KAIKKIEN KANSOJEN JUMALATTOMAT saavat surmansa Jeesuksen toisessa tulemisessa Hänen ilmestyksestään, myöski saatana sidotaan, ja näin tämä maa on autio ja tyhjä sen 1000-vuotta.
        1000-vuoden jälkeen saatana päästetään vankeudestaan vähäksi aikaa. Tämä paholainen villitsee näitä herätettyjä jumalattomia vielä viimeisen kerran. He nousevatkin yli maan avaruuden ja piitittävät pyhien leirin. Viimeihen tuomio jumalattomille: Tuli tekee heistä lopun paholaisineen.
        HUOMIOI TÄMÄ: Vasta tämän jälkeen Jumala luo omilleen uuden taivaan ja uuden maan, jossa vanhurskaus asuu.

        Paholainen ei tule taivaaseen ketään eksyttämään. Taivaassa ei ole syntiä, eikä kuolemaa. Luukas: Iloitkaa sinä päivänä, riemuun ratketkaa, sillä katso, teidän palkkanne on suuri taivaassa.

        Kolmas enkeli varoittaa pedosta ja pedon merkistä. Varoitus tulee ottaa todesta, sillä Jumalan viha tulee kohtaamaan pedon kumartajia. Paholainen eksyttää kaiken aikaa suuria ja pieniä sankoin joukoin, sillä he eivät tunnista petoa, eikä pedon merkkiä.

        Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi. . . Jumalan merkki on sapatti.


    • kopsattua

      Tempauksen ajankohta on kerrottu Ilmestyskirja 12:sta luvussa. Se tapahtuu ennen kuin paholaisen enkeleineen heitetään maan päälle. Poikalapsi temmataan sitä ennen Jumalan valtaistuimen eteen, ettei lohikäärme niele sitä. Tempauksessa otetaan talteen vain viisaat morsiusneidot. Tyhmät jäävät maan päälle. Tempauksen jälkeen alkaa maan päälle jätettyjen takaa-ajo ja vainot.

      Ilm 12: 5 Nainen synnytti lapsensa, pojan, joka on paimentava maailman kansoja rautaisella sauvalla. Tämä lapsi temmattiin Jumalan ja hänen valtaistuimensa luo, 6 ja nainen pakeni autiomaahan. Jumala on sinne valmistanut hänelle turvapaikan, missä hänestä pidetään huolta tuhat kaksisataakuusikymmentä päivää.

      7 Taivaassa syttyi sota. Mikael ja hänen enkelinsä kävivät taisteluun lohikäärmettä vastaan. Lohikäärme enkeleineen teki vastarintaa 8 mutta kärsi tappion, eikä sille ja sen joukolle ollut enää sijaa taivaassa. 9 Tuo suuri lohikäärme, tuo muinaisaikojen käärme, jota kutsutaan Paholaiseksi ja Saatanaksi, tuo koko ihmiskunnan eksyttäjä, syöstiin maan päälle, ja samoin syöstiin alas sen enkelit.
      ----
      13 Kun lohikäärme huomasi, että se oli syösty maahan, se lähti ajamaan takaa naista, joka oli pojan synnyttänyt. 14 Mutta naiselle annettiin suuren kotkan siivet, jotta hän lentäisi turvapaikkaansa autiomaahan. Siellä hän on suojassa käärmeeltä, ja hänestä pidetään huolta vuosi, kaksi vuotta ja puoli vuotta. 15 Käärme syöksi kidastaan naisen perään vesivirran, jotta virta veisi hänet mennessään, 16 mutta maa auttoi naista: se avasi suunsa ja nielaisi virran, jonka lohikäärme oli syössyt kidastaan. 17 Lohikäärmeen raivo yltyi, ja se lähti sotimaan naisen muita lapsia vastaan, niitä, jotka ovat uskollisia Jumalan käskyille ja Jeesuksen todistukselle.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15097553/petri-paavola-eksyttaa-vaaralla-tempausopillaan#comment-92069048

      • 1234567---

        Tempauksen jäkeen ei ala maan päälle jätettyjen, takaa-ajo ja vainot. He saavat kaikki joka ainoa tempauksesta pois jäänyt surmansa Jeesuksen toisessa tulemisessa Hänen ilmestyksestään, vuorten rotkotkaan ei anna heille suojaa.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      116
      1682
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      61
      1076
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      143
      1021
    4. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      96
      880
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      74
      877
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      22
      842
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      36
      822
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      739
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      60
      735
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      711
    Aihe