Mitä "Jumalalla" tarkoitetaan?

-----

Kun on kyse suuresta ja ihmismielelle pitkälti käsittämättömästä asiasta ja kokonaisuudesta, niin asioita pyritään usein yksinkertaistamaan liikaa. Tästä (asenteellisuuden lisäksi) johtuukin se, että nämä keskustelut eivät etene ...tai eivät etene ainakaan rakentavalla ja positiivisella tavalla.

Asioiden yksinkertaistamista tapahtuu molemmin puolin ja monimutkainen kokonaisuus hämärtyy, tai ei avaudu lainkaan.

Jumalasta on tunnetusti monenlaisia näkemyksiä ja uskomuksia ja vaikka mm. itämaiset uskonnolliset filosofiat ja kristinoppi - ainakin näennäisesti - ovatkin ristiriidassa "Jumalaa" koskevissa kysymyksissä, niin ovatko ne sitä todella? - Eivät välttämättä ole, jos "ikuinen Alkulähde ja absoluutti" nähdään kaiken olemassaolevan ilmentäjänä ja perustana...ja niin ollen Alkulähde ilmentäisi myöskin suurimman Hengen ja tuo Henki taas voinee ilmentää ja luoda mitä tahansa (esim. lisää Henkiä ja Sieluja). Olisi järjenmukaista ja loogistakin, että suurin Henki ilmentäisi ja loisi universaalin jumalallisen taivaallisen hallinnon, jonka osat liittyvät mm. kristinuskonnollisuuteen (enkelihierarkiat yms).

Taivaallinen Hallinto on suoraan vastuussa mm. ilmestyksistä, joita on todistettu nykyhistoriankin aikana. Niiden takana eivät siis ole ET-olennot, vaikka niinkin jotkut uskovat ja haluavat ajatella.

Suurin Henki olisi siis Alkulähteen eriytymä ja luomus ja pienemmät Henget suurimman Hengen ilmentämiä ja luomia, jotka taas luovat pienempiä Henkiä ja Sieluja...eli kyse olisi siis luomisketjusta, jonka

Korkein Luoja on suurin Henki."Alkulähdekään" ei tietystikään voi olla vähäisempää kuin ilmentämänsä suurin Henki, mutta jotta näitä asioita voi lainkaan ymmärtää ja hahmottaa, niin täytyy tehdä ero Hengen ja Alkulähteen välille, vaikka ne ovatkin pohjimmiltaan yhtä.

Näitä asioita ei voi lainkaan ymmärtää, jos Taivaan Hierarkiat jätetään huomiotta ja selitetään Korkeimmalla Luojalla kaikki luomistyö ja kaikki jumalallinen vaikutus ihmisyksilöihinkin.

Tämä kirjoitus kuuluu mielestäni tänne ateismipalstalle, koska täällä kielletään jatkuvasti "Jumalan" olemassaolo, mutta harvemmin pohditaan sitä, että mistä puhutaan kun puhutaan "Jumalasta".

32

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jne...

      Jumalia on joka lähtöön, inkkareilla oli totemi paalut joita palvottiin, ym.ym.

    • -----

      >>Jumalia on joka lähtöön, inkkareilla oli totemi paalut joita palvottiin, ym.ym.>>

      Valoa edustava Taivaallinen Hallinto on kuitenkin laajuudestaan huolimatta yksi ja sama Taivashallinto kaikkialla maailmassa - ja maailmankaikkeudessa.

    • P.Rohveet

      Lässyti lässyti lää,lässyti lässyti!

    • Kommentti aloitukseen

      >>>Mitä "Jumalalla" tarkoitetaan?...
      Kun on kyse suuresta ja ihmismielelle pitkälti käsittämättömästä asiasta...
      Suurin Henki olisi siis Alkulähteen eriytymä...

      • jne....

        Inkkareilla oli myös pyhä henki


      • jne.... kirjoitti:

        Inkkareilla oli myös pyhä henki

        Tarkoitit kai Suuri Henki?


    • -----

      >>Aloitus oli kohtalainen esimerkki siitä, mitä syntyy, kun sekoitetaan mielikuvitus pseudotieteellinen ajattelu ja ripaus tietoa. Oletan, että aloittaja on saanut "Taivaallisten Hierrarkioiden" oppinsa jostain valmiista lähteestä>>

      Kyllähän näistä asioista kirjoitettua tietoa löytyy paljonkin, mutta myös tunnettujen tosiasioiden pohjalta voi tehdä omia johtopäätöksiä.

      Mitä esimerkiksi tunnetuista ja varmuudella todella tapahtuneista ilmestyksistä voidaan päätellä? Tai siitä, kun kuusi kosmonauttia näki seitsemän suurikokoista Enkeliä vuonna 1984 avaruusmatkallaan kahdesti.

      Entä mitä kvanttikietoutumisesta voidaan päätellä (kvanttikietoutuminen tarkoittaa kahden kvantittuneen hiukkasen välitöntä vuorovaikutusta fyysisestä etäisyydestä riippumatta)? Se kertoo kaiken ykseydestä ja siitä, että on olemassa voimakenttä, joka yhdistää kaiken olemasaolevan maailmankaikkeudessa.

      • jne....

        Hö mitä , kaikkia sitä kuvitellaan, en oo noin utopisia kuullut iki päivinä,


      • >>>näistä asioista kirjoitettua tietoa löytyy paljonkin>kuusi kosmonauttia näki seitsemän suurikokoista Enkeliä vuonna 1984 avaruusmatkallaan


    • -----

      Luulenpa, että suuri osa ihmisistä jollakin tavalla ymmärtää tuon mitä avauksessa tarkoitetaan, mutta Maan ulkopuolisesta elämästä, Maan ulkopuolista voimista ja Korkeammista Voimista on tullut tabu. Jumalastakin on tullut tabu; Jumalaan saa kyllä uskoa, Jumalan olemassaolon saa kieltää, mutta totuutta Jumalasta ei sitten halutakaan aina välttämättä kohdata ja katsoa.

      On helppo puhua jostakin käsitteestä ("Jumalasta"), mutta jos käsiiteen sisältöä ei millään tavalla tarkenneta, niin mihin keskustelu johtaa? - Ei mihinklään ja ehkä se on monien ihmisten tavoite ja tarkoituskin.

      Se kokonaisuus jossa elämme, on aivan valtava kooltaan. Ei ole helppo mielessään hahmottaa tämän yhdenkään galaksin pituutta, joka on 100 000 valovuotta.Miten sitten voisimme kuvitella ja hahmottaa mielessämme sitä, että minkälalsia voimia maailmankaikkeudessa on? - Se on mahdotonta, mutta Taivaallisen Hallinnon idean
      voi jokainen ymmärtää melko helpostikin.

    • -----

      Selvätikin uskonnollisuus tarvitsee tuekseen tietoa ja sitähän jo on mm. ilmestysten muodossa. Toinen asia mitä uskonnollisuus kaipaa on terve järki. Emmehän me voi täällä kuviltella elävamme ainoalla asutulla planeetalla ja kaikkeuden keskipisteenä.
      Luomakunta (Alkulähde -> suurin Henki ja Korkein Luoja->muut luojat) on valtavan suuri - ehkä jopa lähes ääretön.

      • jne....

        Nyt taitaa mennä satujen kertomiseksi, en ole enään lapsi, joten koittakaa kertoa lapsille, jos ne vaikka uskoisi


    • Jumalalla tarkoitetaan perin monenlaisia asioita, uskonnosta, kulttuurista ja yksilöstä riippuen. Taivaallisen hallinnon hierarkiat on yksi tapa pohtia asiaa, mutta minun korvissa se kuulostaa yhdeltä uskonnolta muiden uskontojen joukossa. Mulle sopii, että Alkulähde asettuu riviin muiden jumalien kanssa.

      Sen lisäksi, että uskovilla on omat jumalakäsityksensä, ateisteilla on toki omat käsityksensä siitä, mihin he eivät usko, kun eivät usko teistisiin jumaliin.

      Siinä olet kyllä oikeassa, että kokonaisuus on monimutkainen, jos sen yrittää puristaa yhdeksi hallittavaksi kokonaisuudeksi.

      • jne...

        Voitko uskoa että inkkarien totemilla on pyhähenki


      • jne... kirjoitti:

        Voitko uskoa että inkkarien totemilla on pyhähenki

        En hoksaa, miten kysymyksesi liittyy siihen mitä kirjoitin?

        Inkkarien totemit ovat osa kyseisten inkkarikansojen hengellistä maailmaa ja käsittääkseni inkkereiden suuri henki on eri asia kuin inkkarien totemit, jotka edustavat kunkin inkkarisuvun esi-isiä ja suvun totemieläimiä suhteita. Inkkarien totemilla ei siis ole pyhää henkeä, varsinkaan kun pyhä henki on kristillinen käsite.

        "Toteemipaaluja tekivät Yhdysvalloissa Washingtonin ja Alaskan osavaltioiden ja Kanadassa Brittiläisen Columbian provinssin alueella eläneet intiaaniheimot. Ne voivat olla talojen osia tai yksittäisiä vainajien muistomerkkejä.
        Toteemipaalun eläinhahmot ja muut hahmot ovat sukujen ja klaanien symboleja samaan tapaan kuin eurooppalaisten sukuvaakunoiden eläimet. Länsirannikon heimoissa jokainen henkilö kuului tiettyyn klaaniin tai ryhmään, jonka katsottiin olevan maagisessa yhteydessä tiettyyn eläimeen, kasviin tai muuhun luonnolliseen tai yliluonnolliseen olentoon tai ilmiöön. Tätä kohdetta kutsuttiin henkilön toteemiksi. Toteemin ja ihmisten välillä katsottiin olevan sukulaisuussuhde ja samanlainen luonne sekä muita yhteisiä ominaisuuksia. Toteemipaalu symboloi klaanin ja sen toteemin yhteyttä."
        http://tieku.fi/kysy-meiltae/mikae-on-toteemipaalu


    • *****

      >>Mulle sopii, että Alkulähde asettuu riviin muiden jumalien kanssa>>

      Mutta jokin alkulähde on oltava kaikilla tietoisilla jumalolennoillakin. Mistä tuli olemassaoloon ensimmäinen tietoinen Henki?

      Jos Alkulähde ajatellaan täydelliseksi olennoksi, niin silloin on kysyttävä että
      mistä se sitten tuli. Jos Alkulähde kuitenkin ajatellaan ikuiseksi absoluutiksi, joka sisältää kaiken olemassaolevan ja jota ei voi juurikaan edes kuvailla, niin silloin filosofista ongelmaa ei synny. Puhutaaan siis jostain käsittämättömästä, mutta olemasaolevasta ja hyvin konkreettisesta, koska ei voi olla olemassa mitään ainetta, henkiolentoja, eikä sielujakaan ilman alkulähdettä.

      Mikä on korkeimman olemassaolevan energian alkulähde? Varmastikin ihan sama kuin korkeimmilla henkiolennoillakin ja kaikilla sieluilla.

      Jumalaan liittyvät väärinkäsitykset johtuvat ehkä aika pitkälti siitä, että mm. kristinopissa puhutaan persoonallisesta kaikkivaltiaasta Jumalasta, kun taas Alkulähdettä pidetään yleisesti persoonattomana (persoonallinen Luojakin on
      kuitenkin ymmärrettävissä Taivaallisten Hierarkioiden kautta).

      • "Jos Alkulähde kuitenkin ajatellaan ikuiseksi absoluutiksi, joka sisältää kaiken olemassaolevan ja jota ei voi juurikaan edes kuvailla, niin silloin filosofista ongelmaa ei synny."

        Näin on saatu kehrättyä kasaan jonkinmoinen panenteistinen jumaluus tai ehkä vain käsittämättömän todellisuuden myyttinen kuvaus. Siihen asti kaikki on ok.

        Mutta taivaan hierarkiat. Niistä ei ole mitään näyttöä sen enempää kuin Helvetistä tai taivaallisista sotajoukoista. Kaikenlaiset metaforat voi toimia omalla vaikutusalueellaan, mutta ne kannattaa pitää metaforien tasolla. Muuten ne voivat lakata toimimasta.


    • 6+5

      Samaa skeidaa pukkaa taas, eikä vieläkään minkäänlaisia todisteita taivaallisista hallinnoista tai muistakaan.

      • 6+5

        Ja unohda fatimat, ne eivät todista taivaallisista hallinnoista tai muistakaan.


    • ****

      No, etkö hyväksy todisteeksi hyvin laajalti tunnettuja uskonnollisia ilmestyksiä?

      • jne....

        Laajalti tunnettuja harhanäkyjä voi olla, mutta ei todellisessa maailmassa


      • 6+5

        Uskonnolliset ilmestykset ovat todisteita siitä, että jotain on mahdollisesti tapahtunut, eivät siitä mitä on tapahtumien takana. Eli, ei, fatima, tai muu vastaava ei todista puheitasi taivaallisista hallinnoista.


      • jne.....
        6+5 kirjoitti:

        Uskonnolliset ilmestykset ovat todisteita siitä, että jotain on mahdollisesti tapahtunut, eivät siitä mitä on tapahtumien takana. Eli, ei, fatima, tai muu vastaava ei todista puheitasi taivaallisista hallinnoista.

        Uskovaisen päähän on turha selitellä,


      • Kukahan ei hyväksy

        Fatiman ilmestykseen uskoneet katoliset kristityt polttaisivat sinut roviolla jos esittelisit heille rienaavia ja harhaoppisia näkemyksiäsi taivaallisista hierarkioista.

        Kun edes Fatiman ilmestykseen uskoneet eivät usko samaan kuin sinä, niin miksi meidän pitäisi uskoa naurettavan typeriä hörhösatujasi.


    • *****

      Eiväthän nuo edellä mainitut ilmestykset ole harhanakyjä, vaan hyvin dokumentoituja ja perusteellisesti tutkittuja tapahtumasarjoja. Jos joku kieltää niiden autenttisuuden, niin kyse voi olla psyykkisestä torjuntareaktiosta (defenssit). Hyvä kysymys onkin se, että miksi jotkut kokevat "yliluonnollisen" niin epämiellyttänä ja vaikeana asiana - ja joskus jopa uhkaksi itselleen - että pyrkivät kieltämään ilmestystenkin aitouden.

      • jne....

        Yleensä kaikille löytyy selitys, meeppäs selittämään jollekkin viisaalle, että olen nähdyt ilmestyksiä, niin luuletko hänen uskovan, sama koskee uskontoa.
        Kyllä me eletään ihan oikeassa maailmassa, jossa luonnon lait määräävät


    • Kaiken lähde absoluutti, joka osa myös me olemme on olemassa, syntymättömänä ja kuolemattomana, mutta jumalien kanssa sillä ei ole mitään tekemistä, sillä ne ovat vain ihmismienen luomuksia joilla tosiasioita vääristellään, pitämällä ihmistä pelossa, jotta se olisi paremmin hallittavissa.
      Kaiken lähde ilmenee syyn ja seurauksen lakina jonka mukaan kaikki kehitys tapahtuu
      Kun ihmine ei ole ymmärtänyt tätä elämän lakia vaikka on joutunut kohtaamaan sen seuraukset, niimpä se on keksinyt ulkopuolise jumalan joka ohjaa meitä ulkopuolelta ja hallitsee meitä.
      Syyn ja seurauksen laki toimii kuitenkin meissä sisäsesti, ja
      materiasta kehityksen kautta syntynyt ego sielu on seurausta ihmisen menneisyydessä tehdystä valinnoista joka sitten seuraa meitä perimänä elämästä toiseen, niin kauan kuin nuo seuraukset oman toimintamme tuloksena päättyvät.

      • jne....

        Todellisessa maailmassa, kaikki tapahtuu todellisesti, ei sen kummempaa


    • *****

      >>Yleensä kaikille löytyy selitys, meeppäs selittämään jollekkin viisaalle, että olen nähdyt ilmestyksiä, niin luuletko hänen uskovan>>

      Muun muassa sepä se onkin vialla tässä maailmassa, että ihmiset eivät luota enää toisiinsa ja jopa pelkäävät kertoa toisilleen epätavallista havainnoista ja kokemuksista. Eivät monet enää uskalla paranormaalesta kokemuksistaan
      kertoakaan leimautumisen ja sosiaalissen paineen pelossa. Ufojakin lienee
      nähty paljonkin viime vuosina, mutta havainnoista useimmiten vaietaan.

      Ilmestykset ovat todellisia ja kyllä niiden perustella voi jotain johtopäätöksiäkin tehdä, kuten että on olemassa korkeammin kehittyneitä Valon olentoja ja voimia, jotka elävät korkemmassa ulottuvuudessa. mutta voivat halutessan näyttäytyä tässäkin ulottuvuudessa - ja epäilemättä ilmestyksiin niin Fatimassa 1917 kuin Heroldsbahissakin vuonna 1949 oli jokin syy ja itse uskon sen liittyvän suureen jumalalliseen suunnitelmaan (ts. ihmiskunnan kollektiivista tietoisuutta kohotetaan vähitellen hyvksymään henkimaailman olemassaolo).

      Teosofinen ja kaikki esoteerinen tieto todellakin kertoo Taivaallisista Hierarkioista ja nämä edellä mainitut ilmestykset tukevat juuri tuota käsitystä. Raamatunkin ilmestykset saavat luonnollisen selityksensä Taivaan Hierarkioista, mikä ei millään tavalla sulje Jumalan olemassaoloa ja vaikutusta pois - päinvastoin.

      • jne....

        Mihinkään jumalalliseen tai henkiolentoja oleviin en usko, mutta johonkin toiseen sivilisaatioon josta ei ole harmaata aavistustakaan, onhan meidän maailmamme 14, 5 miljardia vuotta vanha, siihen saattaa mahtua mitä vain, kaikki perustuu todellisuuteen ja luonnonlakeihin.


    • ******

      Ufotkin voi nähdä osana suurta jumalallista suunnitelmaa, jos ihmisellä on aitoa uskoa ja luottamusta Taivaalliseen Hallintoon ja Jumalan suunnitelmaan. Moni kuitenkin kokee asian pelottavaksi - ja ymmärrettvästikin - koska tietoa on melko
      vähän saatavilla, jos lainkaan. Kanavointien suhteeenkin täytyy luottaa vain omaan intuitioon.

      Uskonnollisuus ja ufot on siis mahdollista sovittaa yhteen, mutta jos ihminen ei usko mihinkään ns. "yliluonnolliseen", niin ainakin ilmestykset tulisi jo hyväksyä tosiksi ja päivittää maailmankuvaansa uudelleen siltä pohjalta.

      Jokainen ihminen on sielullinen olento ja siten myöskin osa taivasmaailmoja ja usein Hierarkioitakin.

    • Kaiken Luoja

      Heh ei jaksa lukea alustusta mutta otsikolle vastaan :

      Jumalalla tarkoitetaan Kaiken Luojaa

      Olkoon se mitä ikinä tahansa.

      Mutta on ihmisen elämän ajan tuhlausta miettiä sitä miten tai kuka tai mikä tai miksi .......... Siihen meistä kukaan ei voi vastata eikä keksiä vastausta.

      Nautitaan nyt vaan olostamme täällä pieni aika kun tallamme :))))

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3554
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3269
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2408
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe